Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Chlorella elimină toxinele din corp

Chlorella este o sursă completă de proteine

Chlorella elimină toxinele din corp Chlorella este o algă de apă dulce unicelulară care este recunoscută ca fiind un aliment aproape perfect, datorită gamei complexe de beneficii pe care le oferă pentru sănătatea noastră.

 Chlorella este îndeosebi cunoscută datorită capacității sale de a detoxifia corpul, unindu-se prin procesul de chelare cu metalele grele din corp, precum mercurul și eliminându-le din organism.

Citește mai mult:Chlorella elimină toxinele din corp

10 produse nocive pentru sanatate

Să renunțăm la produsele nocive pentru sănătate

10 produse nocive pentru sanatate În fiecare zi, suntem în contact cu un număr mare de produse - multe dintre ele prezintă riscuri pentru sănătate care se pot acumula odată cu trecerea timpului. Multe substanțe chimice par să fie sigure, însă nu sunt și probabil nici măcar nu bănuiți cât de dăunătoare sunt pentru sănătate.

 Însă alte produse care fac parte din stilul de viață “standard” contemporan - precum aparatele electronice și inclusiv scaunul de la biroul dumneavoastră de lucru – pot de asemenea să cauzeze în timp deteriorări ale sănătății.

 Lista produselor pe care ar trebui să le eliminăm pentru a ne proteja sănătatea este cu siguranță mai lungă, însă vă oferim în continuare 10 produse pe care în general le folosim zilnic și la care, pentru binele sănătății noastre, ar trebui să renunțăm. Iată care sunt acestea:

Citește mai mult:10 produse nocive pentru sanatate

Cura ayurvedică de toamnă

O cură ayurvedică la început de toamnă

Cura ayurvedica de toamna

 Specialiștii ne recomandă ca, la fiecare început de anotimp, să facem o cură de detoxifiere. Toxinele acumulate în organism reprezintă principala cauză a apariției diferitelor probleme de sănătate.

 În cadrul tratamentelor vizând drenarea, Ayurveda insistă înainte de toate asupra umorii apoase ce corespunde categoriei Kapha. În Ayurveda există trei tipologii corporale: Vata, Pitta si Kapha, fiecare dintre ele având o serie de caracteristici unice. Tipologiei Vata îi aparțin persoanele cu încheieturile și oasele proeminente, tipologiei Pitta îi aparțin persoanele cu o siluetă medie și mușchii bine definiți, iar tipologiei Kapha îi aparțin persoanele cu corpul bine dezvoltat. Kapha este o umoare apoasă, ce rezultă din elementele Pământ și Apă.

Citește mai mult:Cura ayurvedică de toamnă

Detoxifierea prin consumul de alimente vii

Detoxifierea prin consumul de alimente vii

Bucataria bazata pe cruditati si alimente vii, Doreen Virtue

În cartea intitulată “Bucătăria bazată pe crudități şi alimente vii”, autoarele Doreen Virtue şi Jenny Ross, fac următoarea menţiune vizavi de importanţa detoxifierii organismului prin intermediul consumului de crudităţi (sau alimente vii):

 "Alimentele vii asigură un proces natural de detoxifiere, permiţându-i corpului să îşi izoleze toxinele şi să le elimine eficient, astfel încât să se bucure de o sănătate mai bună, de puritate şi de longevitate. De aceea, dacă treci de la o alimentaţie normală la una bazată preponderent pe crudităţi, este posibil să experimentezi efectele detoxifierii.”

 Iată câteva dintre alimentele care au cele mai puternice efecte de detoxifiere şi care sunt menţionate de autoare:

Citește mai mult:Detoxifierea prin consumul de alimente vii

De ce este bine să ținem post?

De ce este bine să ținem post?

ce mancam in post

Postul este o perioadă deosebit de importantă în perioada anului. Pe tot parcursul anului, sunt mai multe posturi, din care două foarte importante și care durează câteva săptămâni. Este vorba de postul Paștelui și de postul Crăciunului, ambele având o însemnătate deosebită. Postul este o perioadă de liniște, de reculegere, de rugăciune, în care omul este invitat să se regăsească, să facă fapte bune, să fie mai îngăduitor și mai iertător, și de asemenea să își aducă aminte de corpul său și să îl cinstească, renunțând la mâncăruri ce conțin lactate, ouă și carne. Însă renunțarea la aceste alimente nu este văzută totdeauna cu ochi buni de oricine. Așadar, mulți oameni se feresc să țină post, invocând varii motive, precum lipsa proteinelor și a calciului precum și a altor nutrienți din dieta lor zilnică, senzația de foame care este mult mai pregnantă decât de obicei și faptul că religia nu este punctul lor forte. Însă postul aduce numeroase beneficii atât trupului cât și sufletului, psihicului, și din punct de vedere afectiv și emoțional.

Citește mai mult:De ce este bine să ținem post?

Despre post

Despre post: Primavara – timp al purificării şi al schimbării

postul crestin

Suntem deja în mijlocul primăverii, chiar dacă vremea de afară ne mai păcăleşte şi se lasă cu greu încălzită de razele soarelui încă anemic. De asemenea, suntem în plin post al Paştelui. Nu este un lucru întâmplător faptul că Paştele, care simbolizează şi reînvierea naturii se sărbătoreşte în această perioadă şi nu este întâmplător faptul că înainte de Paşte, în tradiţia creştină se ţine post.

 Postul creştin este o perioadă de purificare necesară nu doar din punct de vedere spiritual, ci şi trupesc, fizic.

 În perioada de iarnă alimentaţia omului este mai consistentă, se consumă alimente mai grele, cu multe grăsimi, pentru a face faţă temperaturilor scăzute din mediu. Însă, odată cu venirea primăverii, acumulările de peste iarnă de la nivelul ţesuturilor încep să se lichefieze. Rezultatul este că ne simţim îngreunaţi, letargici, ameţiţi, fără chef sau/şi poftă de mâncare. Apare cumva firesc dorinţa de altceva, de schimbare, de nou.

 Acum este momentul să acţionăm și să facem schimbarea necesară în minţile şi sufletele noastre, schimbare care ne va scuti de multe neplăceri” sau chiar de boli grave. În perioada primăverii e foarte indicat să lăsăm deoparte carnea şi lactatele cu care ne-am delectat astă iarnă şi să ne îndreptăm atenţia spre toate „frunzele” verzi care au scos deja capul la lumină: urzici, spanac, păpădie, ştevie, măcriş, leurdă mărar, pătrunjel, leuştean, lobodă, salată.

Citește mai mult:Despre post

Cura cu ulei de floarea-soarelui

Cura cu ulei de floarea-soarelui

Cura cu ulei de floarea soarelui

 Dimineaţa, pe stomacul gol, se ia în gură o lingură de ulei de floarea soarelui şi se clătește gura cu el, plimbându-l prin cavitatea bucală şi mestecându-l timp de 10-15 minute. Cura se face fără grabă, într-o stare de calm; împingem uleiul printre dinţi, înainte, înapoi şi lateral, în interiorul obrajilor.

 Trebuie să fim atenţi să nu înghiţim nicio picătură, pentru că acest ulei este plin de bacterii şi microbi. La sfârşitul perioadei de timp se scuipă uleiul, care acum este alb la culoare şi apos, iar gura se clăteşte foarte bine cu apă caldă.

 Dacă uleiul nu are la sfârşitul procedurii o culoare albă, ci galbenă, acesta este un semn că procedeul nu a fost realizat corect şi că trebuie repetat.

 Dacă dorim să accelerăm vindecarea, putem realiza procedeul de 2-3 ori pe zi, înainte de a lua masa.

Efecte ale curei cu ulei de floarea soarelui

 Primele efecte vizibile ale acestei cure atât de simple sunt albirea dinţilor şi înviorarea întregului organism. Efectele care apar în timp se adresează întregului organism: se pot vindeca bronşite, dureri de cap, dureri de dinţi, tromboflebite, boli cronice ale sângelui, afecţiuni cardiace, renale, ginecologice sau articulare.

Citește mai mult:Cura cu ulei de floarea-soarelui