Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viată sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Ultimele comentarii

midoris

Oferta foto video

natura vie, magzin naturist.jpg

  • Promotie Biostem, bionatura plus
  • Promotie Activ Zeolit Silicic, bionatura plus
  • Promotie Activ Zeolit Protect, bionatura plus

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Regimul Oshawa

george Oshawa George Oshawa, pe numele său adevărat Yukikazu Sakurazawa este fondatorul dietei macrobiotice. Alimentaţia macrobiotică mai este denumită şi arta longevităţii şi a reîntineririi, deoarece dieta macrobiotică este de fapt un mod de viaţă, în armonie cu natura şi cu mediul. De-a lungul anilor, ea a fost folosită pentru a vindeca unele boli, inclusiv cancerul.

 Dieta macrobiotică creată de George Oshawa se bazează pe conceptul oriental de energii complementare yin şi yang - două forţe opuse, dar complementare care guvernează toate aspectele vieţii. Pentru a menţine un echilibru natural şi armonia întregului corp, cele două energii trebuie să fie echilibrate, reinstaurarea acestui echilibru având ca efecte vindecarea, detoxifierea şi echilibrarea fluxurilor de energie din corp.

 Oshawa a pus bazele unui sistem de dietă de 10 zile în care se consumă cereale Yang precum grâul, orezul, orzul, ovăzul, secara, meiul şi hrişca. Prelucrând aceste cereale la minim pentru a păstra principiile active cât mai puternice, cura macrobiotică are efecte extraordinar de benefice asupra sănătăţii, cunoscut fiind faptul că însuşi George Oshawa s-a vindecat la vârsta de 19 ani de tuberculoză, folosindu-se de aceste principii ale dietei macrobiotice.

 Dieta Oshawa se ţine timp de 10 zile şi poate fi reluată după o pauză de 3-5 zile. Aceasta dietă extraordinară este atât simplă cât şi puţin costisitoare. 

În ce constă regimul Oshawa nr. 7?

 Regimul Oshawa nr. 7 este cel mai eficient regim indicat de doctorul George Oshawa, având efecte de reechilibrare şi vindecare în aproape toate bolile, inclusiv a cancerului. Regimul prevede ca pe o durată de 10 zile să se consume numai următoarele cereale Yang: grâu, orez, hrişcă şi mei, în orice combinaţie sau proporţie dorim, fierte sau coapte, singurul condiment admis fiind sarea grunjoasa. În cazul unor boli severe se recomandă perioade de regim succesive (mai multe grupe de câte 10 zile), cu o pauză de 3- 5 zile între două grupe, în timpul acestor pauze putând fi consumate şi alte alimente, de preferinţă tot yang, usor de digerat , dar foarte nutritive. Regimul se repetă până când se obţine efectul dorit, adică eliminarea definitivă a bolii sau a dezechilibrului.

 Atragem atenţia asupra faptului că în timpul celor 10 zile de regim nu trebuie să se consume decât grâu, orez, hrişcă şi mei şi absolut nimic altceva! Se admite doar sarea grunjoasă ca şi condiment, iar ca lichid trebuie să se consume doar apă, de preferinţă cât mai pură. Cerealele respective este foarte bine să fie integrale, dar se poate consuma din când în când și orez alb. Grâul să fie cumpărat din piață de la țărani, nu din supermarket si pe cât posibil din culturi în care nu s-au folosit îngrășăminte chimice.

 Cerealele se pot prepara în orice combinaţie sau proporţie dorim : fierte, coapte, măcinate, sub formă de terci (ca mămăliga) sau turtiţe . Se pot mânca în orice cantitate, de preferință cât mai mult, repartizate în mai multe mese pe zi.

Băuturile răcoritoare, fresh-urile, cafeaua şi chiar ceaiul sunt interzise pe toată perioada de regim Oshawa.

 Numai în cazuri excepţionale, se poate consuma macerat de busuioc, iar în cazul în care urmăm un tratament naturist, remediile prescrise de medic se pot lua in paralel cu regimul Oshawa.

Efectele extraordinare ale regimului Oshawa

 Regimul Oshawa, ţinut cu stricteţe, înlătură aproape orice boală, chiar și unele aparent incurabile, acţiunea  regimului Oshawa fiind aproape miraculoasă.

 Studii medicale realizate la universități din USA au arătat că regimul Oshawa scade cantitatea de radicali liberi din sânge, ceea ce îl face extrem de eficient în tratamentul cancerului și în eliminarea oricăror tumori în genere. Regimul are ca efect imediat o limpezire şi o claritate considerabilă a minţii, digestia devine mult mai bună, iar secreţiile hormonale sunt reglate. Tenul devine curat şi luminos, ochii vii şi strălucitori, iar forţa şi pofta de viaţă sunt mult amplificate. În urma acestui regim, este îmbunătăţit controlul asupra energiei vitale şi al celei sexuale, ajutând la vindecarea impotenţei.

 Cele patru cereale consumate în timpul regimului Oshawa sunt foarte hrănitoare, sănătoase şi ele conferă energie pe tot parcursul zilei. De altfel, majoritatea celor care au ţinut regimul Oshawa mărturisesc că, încă, din primele zile de regim, au simţit o creştere a nivelului de energie şi a poftei de viaţă. Persoanele supraponderale vor fi foarte bucuroase să constate cum acest regim nu le normalizează doar greutatea, ci le armonizează şi forma corporală, rezistenţa la temperaturi extreme cald-rece se amplifica, iar secreţiile rezultate în urma transpiraţiei se reduc şi au un miros mai puţin intens.

 Un efect important al acestui regim este şi acela că ajută la diminuarea poftelor şi a diferitelor dependenţe  alimentare mai mult sau mai puţin nesănătoase. Este posibil (dar nu obligatoriu) ca în primele 2-3 zile să ne confruntăm cu anumite pofte, însă acestea dispar pe măsură ce continuăm regimul. Chiar şi unele dependenţe psihice sunt eliminate. Aceasta deoarece acest regim amplifică autocontrolul mental şi chiar fizic.

 De asemenea, se poate ca la debutul acestui regim să apară, la unele persoane care au acumulat multe toxine de-a lungul vieţii, reacţii fiziologice mai neplăcute, datorate purificării intensive şi a dezintoxicării masive a corpului. Continuând însă cu perseverenţă acest regim, aspectele neplăcute vor dispărea destul de repede, toxinele vor fi eliminate din organism, iar condiţia fizică, psihică și mentală va fi mult îmbunătăţită. Este recomandat chiar şi persoanelor sănătoase să recurgă la cel puțin două astfel de regimuri Ohsawa (de câte 10 zile) pe an, pentru o reîmprospătare şi o purificare generală a organismului.

 Este indicat ca pentru acest regim să fie realizată o scurtă perioadă de pregătire, mai ales dacă este prima oară când ținem regimul Oshawa şi în special în cazurile în care se trece direct de la o alimentaţie bogată în carne, prăjeli, dulciuri, cafea şi băuturi carbogazoase la o alimentaţie bazată doar pe 4 feluri de cereale. Această pregătire este bine să se facă înainte cu o săptămână de a începe regimul, perioadă în care se va reduce consumul de carne, prăjeli, dulciuri şi mâncăruri grele.

 De asemenea, este foarte importantă perioada care urmează imediat după încheierea celor 10 zile de regim Oshawa. Aceasta este numită „perioada de reacomodare”. Sub nici o formă nu se va trece brusc la o alimentație grea bazată pe carne sau chiar lactate. Trecerea se va face foarte lent, introducând în primele 2-3 zile în special fructe, supe ușoare din legume, legume fierte sau gătite la aburi şi ceaiuri. După aceste 2-3 zile se va trece gradat la alimentația uzuală, dar recomandarea este să se păstreze o alimentaţie sănătoasă, bazată pe fructe, legume şi cereale, pentru a beneficia din plin de efectele acestui regim excepţional.

 Foarte importantă este readaptarea organismului la multitudinea de nutrienţi întâlniţi în diferitele alimente consumate. În etapa următoare, după ce corpul s-a purificat, trebuie consumate alimente cât mai pure şi hrănitoare, pentru refacerea şi regenerarea organismului după cura de purificare. De regulă, în această etapă se consumă alimente energizante, uşor de asimilat şi bogate în vitamine şi minerale naturale; exemple de asemenea alimente ar fi: cerealele integrale, mierea, polenul, fructele şi legumele proaspete, condimentele aromatice, leguminoasele şi seminţele oleaginoase (nuci, migdale, susan etc.).

Reţete pentru regimul Oshawa

grau, faina integrala, retete oshawa

 Pe lângă grâul, orezul, hrişca sau meiul preparate simplu prin fierbere în apă cu sare, se mai pot consuma şi următoarele combinaţii:
- orez fiert împreună cu făină de grâu, hrişcă sau mei coapte;
- grâu fiert împreună cu făină de orez copt;
- hrişcă fiartă împreună cu făină de grâu copt;
- hrişcă fiartă împreună cu făină de hrişcă.

Se pot prepara, de asemenea:

Turtiţe de grâu sau hrişcă

Ingrediente: 500g grâu sau hrişcă, 1 linguriţă de sare grunjoasă şi 150 ml apă.

 Grâul se macină fin şi se amestecă împreună cu apa şi sarea. Coca obţinută astfel se lasă să se înmoaie timp de o jumătate de oră după care se modelează turtiţele şi se coc într-o tigaie fără ulei la foc mic. La cuptor se pot face covrigi, batoane sau orice alte forme. Se procedează la fel în cazul turtelor din hrişcă. Se recomandă să se facă turtiţe din făină de grâu amestecată cu făină de hrişcă sau/şi cu făină de mei, făina de grâu fiind în proporţia cea mai mare.

Placintă de grâu cu orez fiert

Ingrediente: 500g faina de grâu integrală, 200g orez, 1 linguriţă de sare grunjoasă.

 Din făina de grâu şi apa calduţă se obţine un aluat. În timp ce aluatul se frământă, se fierbe orezul cu puţină sare. Se întinde coca pentru a obţine o foaie mai groasă. Se adaugă orezul la mijloc şi se rulează foaia ca un rulou. Se aşează într-o tavă tapetată cu faină integrală şi se coace la foc iute timp de 10-20 de minute.

Lipie şi turte din mei

 Făina de mei se combină cu apă şi sare până devine un terci subţire. Se lasă 2 ore, după care se frământă bine timp de câteva minute. Se pune în tavă la cuptor, timp de 30 de minute. Din acelaşi aluat se pot face turte cu diametrul de 3 cm, care se coc pe o tablă încinsă sau într-o tigaie fără ulei la foc mic.

Supă de orez cu găluşti de grâu

 Folosind faină integrală de grâu, sare şi apă se prepară o cocă moale din care se modelează găluşti mici care se pun în apa clocotită. După ce au fiert se adaugă orez sau faină de orez. Se mai fierbe 10-15 minute, amestecând des dacă am pus făină de orez pentru a nu se lipi. În loc de orez se poate folosi şi hrişcă.

Terci de grâu şi orez

 Aşa cum se prepară şi mămăliga, se pune apa la fiert cu puţină sare, iar când apa clocoteşte se adaugă în ploaie făina de grâu integral şi făina de orez. Se fierbe amestecul timp de 20-30 de minute. Deoarece atât grâul cât şi orezul se umflă la fiert, va trebui să se lase compoziţia mai moale şi să nu se adauge prea multă făină. De asemenea, se poate realiza şi terci din făină de mei sau amestecat cu făină de grâu sau orez.

Grâu, hrişcă sau mei copt

orez, yang

 Se spală foarte bine grâul şi se pune într-o tigaie cu sare, în strat subţire, cât să o acopere. Se pune pe foc puternic şi se amestecă în continuu cu o lingură de lemn. Se coace până când boabele de grâu plesnesc toate şi îşi schimbă uşor culoarea. Se verifică dacă grâul a devenit crocant şi uşor de mestecat. E necesar ca grâul să fie luat de pe foc înainte de a se arde, deoarece începe foarte rapid să se închidă la culoare după ce s-a evaporat apa din boabele de grâu.

 Pentru hrişcă sau mei se procedează la fel, cu observaţia că acestea se vor coace fără a fi umezite înainte. În schimb, se adaugă sarea umezită pentru ca aceasta să adere la boabele de hrişcă sau mei.

Supă de tăiţei de hrişcă

 Se prepară un aluat tare din făină de hrişcă măcinată fin, sare şi apă, aluat care apoi se întinde cu făcăleţul pe o masă presărată cu făină. Se rulează apoi foaia obţinută şi se taie felii subţiri. Din aceste felii, când se desfac, se obţin tăiţei care se pun într-o sită şi se scutură de făină. Se mai ţin un sfert de oră să se usuce, apoi se fierb în apă clocotită cu sare timp de 10-15 minute. Opţional se poate adăuga şi o mână de orez.

Mămăligă din mei

Ingrediente: 100 g făină de mei, 500 ml apă

 Făina de mei se pune în apă la foc mic. Se acoperă şi se amestecă periodic timp de 20-25 minute.

Cremă de orez

 Se prăjeşte moderat orezul până ce devine rumen. Se macină şi se adaugă la făina rezultată trei pahare de apă la patru linguri de făină astfel obţinută. Se fierbe totul aproximativ 25 de minute, adăugând apă dacă mai este necesar. Sarea se adaugă la final.

Cremă de hrişcă (1)

 Se rumeneşte făina de hrişcă, după care se adaugă apă şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă. Se sărează după gust.

Cremă de hrişcă (2)

 Într-o cratiţă se pune apă la fiert până dă în clocot. Se pune „în ploaie” făina de hrişcă şi sarea; se lasă să fiarbă până se îngroaşă.

Găluşti de hrişcă în stil japonez (Soba-dango)

 Se prepară un aluat din făina de hrişcă şi apa uşor sărată, frământând bine. Din aluatul rezultat se face un sul (diametrul de aproximativ 2 cm) şi se taie bucăţi de 5 cm grosime. Se fierb aceste găluşti în 4 pahare cu apă. Când clocoteşte apa, se adaugă ½ pahar cu apă rece. La o nouă clocotire, se stinge focul şi se scurge apa, iar găluştile se stropesc cu apă rece.

 Cea mai mare eficacitate o are însă hrana netratată termic. Următoarele reţete au avantajul că evită fierberea cerealelor:

Hrişcă înmuiată în apă (1)

 Se spală hrişca, se toarnă apă clocotită puţin sărată, peste ea, apoi se lasă la înmuiat până când bobul de hrişcă devine moale.

Hrişcă înmuiată în apă (2)

  Hrişca spălată se lasă la înmuiat în apă rece cu sare timp de minim o oră, până ce bobul devine moale. Timpul de înmuiere depinde de calitatea şi vechimea boabelor de hrişcă.

Terci de hrişcă (1)

 Este o mâncare delicioasă şi foarte sănătoasă, care poate fi consumată des în acest regim. Se macină hrişca până se obţine o făină fină. Se toarnă apă clocotită, puţin sărată, peste ea şi se amestecă, obţinându-se o compoziţie moale care se lasă la umflat 15-20 de minute. Se observă apoi că făina de hrişcă a absorbit toată apa şi terciul a devenit consistent, fiind foarte gustos şi hrănitor.

Terci de hrişcă (2)

 Terciul de hrişcă poate fi preparat şi cu apă rece puţin sărată, caz în care va trebui lăsat ceva mai mult timp la umflat. Preparat astfel, terciul de hrişcă este la fel de gustos şi hrănitor.

Pâine „harică” (consumată de călugării isihaşti)

 Făina completă (integrală) de grâu se amestecă cu apă, formându-se o pastă moale. Se lasă la înmuiat 7 ore, apoi se fac turtiţe foarte subţiri,care se lasă să se usuce la soare.

Comentarii   

+3 # RE: Regimul OshawaCrisatina Pardanschi 01-01-2014 18:52
Buna ziua, as dori sa-mi spuneti daca fac cura Oshawa pot sa iau in continuare Eutiroxul fara de care nu prea pot din cauza disfunctiei tiroidiene (hipotiroidita) . Apoi mai am obiceiul sa iau suplimente nutritive : rezveratrol si coenzimaQ.
In asteptarea raspunsului dumneavoastra va multumesc Cristina Pardanschi.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 01-01-2014 18:58
Da , puteti tine cura oshawa si in acest caz
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaCrisatina Pardanschi 02-01-2014 18:15
Va multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # reactii adverseClaudiaM 06-01-2014 08:30
Buna ziua si la multi ani. V-as ruga sa imi spuneti ce inseamna "reacţii fiziologice mai neplăcute" - aceasta indicatie exista pe mai multe site-uri dar nimeni nu detaliaza.
Va multumesc.
Claudia
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Regimul OshawaDana Gorgoi 07-01-2014 09:06
Buna ziua,
Incep prin a va ura La Multi Ani si multe impliniri!
Doresc sa urmez acest regim si va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa renunt la cafea(neandulci ta) pe durata celor 10 zile?

Multumesc anticipat!
Cu stima Dana Gorgoi
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+5 # RE: Regimul Oshawacristea cerasela 20-03-2014 18:02
azi e prima zi dupa ce am terminat regimul OSHAWA....s-d-n a Gorgoi intreaba daca poate bea cafea..indrazne sc sa i raspund eu...NU!! categoric NU! REGIMUL E STRICT 4 CEREALE..orez(b run,integral,sa lbatic),grau,hr isca,mei.si apa cat mai pura.l am tinut de mai multe ori,,,niciodata nu am slabit..ba chiar am luat in greutate dar pt vbeneficiile sale merita! recomand ca trecerea inapoi la alimentatia normala se face treptat.Azi prima zi dupa regim am mancat mei cu apa,sare si unt,2mere,3 curmale,cateva stafide si un terci din faina de orez si ovaz tot cu putin unt.maine cam la feldar am sa mananc si 2*3 oua de prepelita...iar din a 3 a zi o sa fac o supa de legume, sau un piure de spanac.asa am procedat eu..si sunt un om ce se simte foarte bine,de 2 ani si ceva nu mai iau niciun medicament, sunt vesela, optimista si savurez fiecare moment din viata! :D VI L RECOMAND DIN TOT SUFLETUL!!!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawagaby 22-05-2014 20:01
Se poate tine regimul luind si medicamente?Iau predninson am astm si incerc sa traiesc fara dar nu reusesc,macar sa reusesc sa nu m ai iau medicamente ar fi super
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+6 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 07-01-2014 15:20
Pe durata regimului Oshawa se consuma strict cele 4 cereale, apa si sare...nicidecu m cafea
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDana Gorgoi 08-01-2014 15:58
Multumesc pentru informatie!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # OshawaNicu Nicolae 18-03-2015 07:34
Va rog sa-mi spuneti daca se pot face exercitii fizice in perioda dietei ? Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+2 # Regimul OshawaSirghie Alina 12-01-2014 16:51
Buna seara.
Am inceput de ieri,11.01.2014 , si inca nu vad nici o schimbare. Am baut multa apa, am mancat orez expandat (cumparat de la plafar), orez integral si hrisca, care nu sunt deloc gustoase. Care ar trebui sa fie rezultatele si in cat timp ar trebui sa apara acestea?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-2 # RE: Regimul OshawaAnca 31-01-2014 20:09
Dieta originala,nu cuprinde orez expandat;-)Hris ca,sincera sa fiu,nici mie nu prea imi place,asa ca,consum mai mult grau integral,orez si mei,fierte fara sare.Rezultatul dupa prima zi,1.1 kg mai putin.Acum termin a 4 a zi:-D,cu rezultate spectaculoase,z ic eu 3.1 kg.Succes
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+10 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 12-01-2014 16:57
Schimbarile nu apar dupa o zi. Cura tine 10 zile si abia dupa aceea veti resimti o puternica dezitoxicare a organismului. In al doilea rand , nu va recomand orez expandat sau alte forme prelucrate industrial
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Regimul OshawaSirghie Alina 12-01-2014 18:00
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Regimul OshawaSirghie Alina 12-01-2014 18:51
Pe langa detoxifiere, pierderea in greutate este rezultatul obtinut de toate persoanele care au tinut acest regim?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-4 # BytutzaPredusca corina 13-01-2014 09:42
Pot bea o ceasca de cafea, fara zahar si lapte? Sunt in a 8 a zi si am mancat turtite de grau si orez expandat!multum esc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: BytutzaSirghie Alina 13-01-2014 10:08
Ati simtit vreo schimbare? Cat ati slabit in cele 8 zile? Eu sunt in ziua a 3 a.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # OshawaNicu Nicolae 18-03-2015 07:14
Sunt in a 4 zi de Oshawa..este foarte greu !! Din pacate ieri nu am stiut si am mancat orez expandat. Sunt foarte gras am inceput dieta de la 111 Kg ...dupa 3 zille am 108 Kg ..deci am slabit 1 Kg pe zi. Mentionez ca merg zilnic pe jos la serviciu 20 min X2 si am alergat dimineata cam 15 min cu exercitii fizice moderate.
Am avut hernie de disc cu semipareza pe piciorul drept...si m-am ingrasat cam 25 Kg in 3 ani, datorita lipsei de miscare si dieta bogata in carbohidrati/gr asimi. Stiu de Oshawa de la o d-na Doctor care a mi-a facut acupunctura si are doctoratul luat in Japonia. Sper sa rezist 10 zile :) :lol:
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+2 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 13-01-2014 09:50
Am scris mai sus, in regimul Oshawa nu se bea sub nici o forma cafea .
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaSirghie Alina 13-01-2014 11:10
Pe langa detoxifiere, pierderea in greutate este rezultatul obtinut de toate persoanele care au tinut acest regim?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # buna ziuaolesea 14-01-2014 14:29
daca alaptez pot tine aceasta dieta?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+3 # RE: buna ziuaDr Catalin Luca 14-01-2014 17:43
Da, se poate tine cand alaptati
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+7 # RE: Regimul OshawaLuiza 14-01-2014 14:34
Buna, eu sunt in a 9-a zi de regim, de la 64 de kg am ajuns la 59, dar nu acesta era motivul principal pentru care am recurs la regim, ci pentru a-mi crea un echilibru intre corp si minte. In urma sarbatorilor de iarna, dupa o alimentatie de-a dreptul dezechilibrata, devenisem agitata, nervoasa, adormeam foarte greu noaptea. Acum dorm ca un pui :) am devenit mult mai calma... chiar recomand acest regim, nu neaparat pentru slabit, cat pentru un organism mai sanatos.Precize z ca am consumat doar grau, mei, hrsica, toate coapte in ceaun.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # Regimul OshawaSirghie Alina 14-01-2014 17:09
Ce alimentatie se recomanda dupa cele 10 zile de regim? Este vreo ordine in introducerea alimentelor? Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+4 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 14-01-2014 17:46
Nu este o ordine ..dar iesirea din regim se face treptat , cu alimente usoare si pure ( fara carne , zahar, alimente nesanatoase): supe din legume, legume fierte in aburi,..
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # ceaiuridana 17-01-2014 11:42
Se pot consuma ceaiuri, bineanteles neandulcite, pentru detoxifiere? (de urzica, papadie spre exemplu)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+5 # RE: Regimul OshawaDr. Catalin Luca 17-01-2014 11:44
Regimul specifica clar: DOAR cerealele din lista, apa si sare
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Paste din orez ?Doina Gabriela 18-01-2014 07:26
Ar fi permis să introduc in dietă paste din orez , tăiţei mai exact ?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # regim Oshawaody 18-01-2014 13:43
Daca iau medicamente pentru osteoporoza zilnic unele si una pe luna pot urma acest regim?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Catalin Luca 18-01-2014 22:44
Daca sunt doar din orez , se pot introduce in dieta
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # suplimente in regim OsawaIolanda 20-01-2014 19:51
este permis a se consuma pe durata dietei suc din iarba de grau sau spirulina?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # aloe feroxadina-elena 21-01-2014 18:24
Pot sa i-au aloe ferox daca tin dieta?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 21-01-2014 21:57
Daca sunteti in timpul unui tratament , remediile naturiste sunt acceptate in timpul regimului Oshawa...deci da, puteti lua aloe ferox
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: Regimul OshawaCristina 22-01-2014 07:32
Pot folosi faina de grau integrala? In loc de grau copt si macinat? Multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawacerasela 23-01-2014 20:51
eu am tinut oshawa dar nu am mancat orez expandat sau alte minuni ce se gasesc prin oras..mi am facut turtite de grau..din faina neagra cu apa minerala si putina sare..le am copt..am copt mei si hrisca,sunt minunate..supa de orez..mei sau hrisca..sau si,si..depinde de imaginatia fiecaruia...
dar de 2 ori de cate ori l am tinut..cu toate ca as fi vrut,eu nu am dat jos niciun kg,.ba din contra ..am pus...vreo 3..:(
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Ovaz vs Orez???Gabriela Onila 24-01-2014 08:53
Pe unele site-uri englezesti apare ca si cereala permisa ovazul ,nu orezul Intrebarea mea este :nu s-a facut o confuzie intre cele doua?care e pana la urma admis in dieta acesta?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-4 # Cer raspunsuri repede, urgente, daca se poate!Naturista 27-01-2014 16:50
Am niste nelamuriri, daca imi poate explica cineva, m-as bucura enorm de mult: nu inteleg anumiti termeni din retete:ce inseamna "se lasa la inmuiat" adica se acopera cu prosopul? Hrisca sau meiul se coace dar unde pe tigaie - aragaz sau la cuptor, in tava si se pune si hartie de copt? Eu nu am ceaun sau tabla, doar tigai simple, se pot coace in ele, pe aragaz?
Alta intrebare: dimineata e permis o cana cu apa calda cu o lg miere si o lg polen, ajuta la constipatie si suc de mere facute acasa sau simplu mere?
O intrebare: la diferitele tipuri de reteta se recomanda sa se adauge faina in ploaie dupa ce da in clocot dar atunci toata se face cocoloase, se poate adauga inainte de a da in clocot?
Eu am inceput chiar astazi dar eu nu mananc deloc sarat, va fi vreo problema in aceasta privinta, rezultatele vor fi mai slabe, va deregla cumva acest regim?
Multumesc. Ma iertati pentru aceste intrebari dar niciodata n-am gatit la cuptor sau sa fi facut diferite aluaturi.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Cer raspunsuri repede, urgente, daca se poate!Dr. Cătălin Luca 27-01-2014 16:55
La înmuiat înseamnă ca se pune în apa pur și simplu.
Dacă mâncați fără sare este chiar mai bine.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawacerasela 27-01-2014 20:11
deci..mei..hris ca ..se coace in orice vas pe care l poti pune pe aragaz...la foc mic...se da cu lingura de lemn sa nu se arda...se vede usor cand se rumeneste...eu il mananc asa ..
fiecare dupa imaginatia lui...dar pt rezultate f bune in Oshawa nu se admite nimic atceva decat cele 4 cereale.si APA..NU SUC,,NU CEAI,,,NU ALTE ALEA,,
referitor la inmuiatul semintelor.,sim plu...le pun intr-un un vas...le acopar cu apa...si le las 3-6 ore...apoi le mananc..
asa dar..MARI SUCCESE!!! :)
:-) ;-) 8)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-2 # orez vs ovazOnila Gabriela 28-01-2014 08:14
Pe unele site-uri englezesti apare ca si cereala permisa ovazul ,nu orezul Intrebarea mea este :nu s-a facut o confuzie intre cele doua? care e pana la urma admis in dieta acesta?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaNaturista 28-01-2014 10:29
Multumesc foarte mult Dr. Catalin si Ceraselei pentru raspunsurile pe care le-am primit rapid. Mai am doua intrebari: eu in zilele de miercuri si vineri prefer sa tin post negru cu apa care este tot pentru detoxifiere, cirys.wordpress.com/ ,atunci in acest regim sa-l aplic sau nu, ce influenta va avea asupra acestei cure?
Si a doua intrebare: faina de ovaz se permite combinat cu celelalte cereale?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-2 # Doresc raspuns urgent si pentru cele 2 intrebari postate anteriorNaturista 28-01-2014 12:25
Ma iertati cu atatea intrebari dar e prima data cand il fac si nu stiu corect cum se procedeaza: astazi am facut turtite pe tigaie dar numai pe o parte se coace iar pe cealalta parte ramane faina imprimata pe ea si mici cercuri dar care se ard. Este normal sa fie asa? Iar turtitele (se usuca si mai tare pana in ziua urmatoare) si orice alt fel de reteta se poate lasa si in ziua urmatoare sau se face doar in jur de 2-3 retete/zi si se mananca pe loc la mesele principale sau se face o singura reteta care se imparte pe tot parcursul zilei?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-2 # doresc sa primesc un raspunsNaturista 28-01-2014 17:45
In articolul de mai in sus este mentionat ca se poate consuma si fulgii de ovaz, orz si secara, chiar si pe unele site-uri am observat acest lucru. Atunci...doar aceste 4 cereale sau si aceste 3 fulgi de cereale.
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+2 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 28-01-2014 18:12
In timpul regimului Oshawa se consuma STRICT doar grâu, orez, hrișca și mei ..nu ovăz, nici alte cereale
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Astept un raspuns!Naturista 31-01-2014 14:02
Eu mananc nesarat dar pe multe site-uri citesc ca sarea chiar si de mare este chiar indicata pentru ca nu retine apa ci "usuca" si scade celulita, grasimi (tesut adipos) si la kilograme, dvs ce spuneti?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # cancer bucalmoise 03-06-2014 10:10
Buna ziua,
am vazut ca i-ati raspuns unei cititoare care are cancer ca o puteti ajuta cu prescrierea unui regim si vroiam sa stiu dc ma puteti ajuta in legatura cu mama mea care a avut acum 5 ani cancer pe limba iar acum a aparut tot in cavitatea bucala insa pe obraz. Acum 5 ani a facut si radioterapie maxima si chimioterapie insa a facut cateva cure cu spanz; acum dc se opereaza ar insemna sa o mutileze, vor sa ii taie tot obrazul; as vrea sa stiu dc poate tine regimul oshawa si dc mai poate lua si spanz. Va multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 31-01-2014 14:09
Nu tot ce cititi pe site-uri este adevarat. Cele mai multe sunt scrise de neprofesionisti . Ideal este sa mancam nesarat
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 31-01-2014 14:09
Fructele , legumele si tot ceea ce mancam contin suficienta sare pentru organism
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+4 # OshawaAnca 31-01-2014 20:05
Buna.Eu sunt in a 4 a zi de regim oshawa,am slabit 3.1 kg .Intr-adevar pana ieri,am avut dureri de cap,aseara chiar senzatie de voma,insa in rest ma simt bine.Eu consum cele 4 cereale(hrisca, mei,grau,orez) fierte,fara sare,am renuntat la cafea,beau doar apa plata si dimineata pe stomacul gol,un pahar de apa calda cu lamaie.Folosesc si bicicleta de camera.Sunt f.incantata de rezultate,nu am nici pofte si slabesc destul de bine,mai ales ca am si Tiroidita cronica Hashimoto.Deci, este dieta perfecta,atat pentru detoxifiere cat si pentru slabit.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaNaturista 01-02-2014 19:53
Am o problema dar pt sora mea: are gambele mai grasute si grosute, total inestetice si grasime de aceea care daca isi misca piciorul (gamba) i se leagana si grasimea de pe pulpa pana la glezna si i se umfla si picioarele. Ce insemneaza asta? E grasime adipoasa care trebuie sa se elimine si se poate elimina sau asa este piciorul si nu se poate face nimic? E vegetariana dar ii este foarte greu si se simte foarte prost din cauza aceasta, mereu trebuie sa se acopere, nici blugi nu-si găsește ca toti blugi stau strânși pe picior si i se vede foarte urat (si scurte, late si grasut,. grosute). Are dureri la gambe (parca i-ar plesni in interior) daca consuma orice produs din faina alba (nu mai consuma in prezent). Nu e asigurata medical deci analize sau vizite la doctori, pare ca este imposibil. Spuneti-mi, ce sunt acelea de la gambe: se poate slabi, subtia cu ceva, cu aceasta cura, post negru, ce ar trebui sa faca?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawadaniel_g 12-02-2014 09:13
Pare a fi o retentie de apa, posibil asociata cu ceva probleme de rinichi. Ati incercat cu ceaiuri diuretice?
Chiar daca nu este asigurata, poate sa mearga la o policlinica cu plata. Analizele si interpretarea lor nu costa chiar atat de mult.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: Regimul OshawaAndra 23-04-2014 01:47
Pare o circulatie deficitara a limfei (care are ca simptom si retentia de apa specificata de daniel_g mai inainte). Recomand masaj de drenaj limfatic, de preferinta la un profesionist (e un masaj ce face minuni daca este facut corect) sau macar o periere usoara a intregului corp cu o perie de baie uscata (dinspre periferie - varfurile membrelor si capului- spre centru, spre stomac, chiar sub coaste). De asmenea, miscare zilnic (plimbari, sporturi usoare, etc) si detoxifiere frecventa a organismului (suplimente- spirulina, chlorella, etc-, diete detoxifiante- cum este si Oshawa-, ceaiuri detoxifiante - de ex ghimbir, turmeric, lamaie si goji-). Si clar sa nu mai consume produse din faina alba, poate chiar deloc grau (macar pentru a observa diferenta; poate fi o intoleranta la gluten- drept cauza sau simptom; e ca un cerc vicios asta oricum-)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+2 # dureri musculareIolanda 02-02-2014 17:08
Sunt la a 4-a zi de Oshawa si de doua zile am niste dureri musculare aproape insuportabile, am fost nevoita sa iau analgezic ca sa pot dormi, este normal, ar trebui sa continui dieta? . primele doua zile am avut si dureri de cap destul de puternice insa banuiesc ca sunt normale din moment ce am renuntat si la cafea si la tigari. Multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+3 # #dureri musculareMia 03-02-2014 01:51
Iolanda, eu tin a cincea oara aceasta dieta. Prima data, deoarece am renuntat la fumat, cafea, zahar, etc, am avut cateva zile dureri de cap foarte puternice, ameteli si dureri musculare. Este normal, tinand cont ca eliminam intr-un timp scurt toxine acumulate in ani. Este posibil sa ai si alte stari proaste, cosuri, cearcane. Dar nu vor dura, iar beneficiile sunt pe masura efortului, si la urmatoarele diete iti va fi din ce in ce mai usor si cu efecte mult diminuate. Organismul chiar iti va cere aceasta curatenie generala. Bafta.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # dureri musculareIolanda 03-02-2014 12:29
Multumesc frumos Mia pentru incurajari, m-am gandit ca multe dintre reactii (durerile de cap, ameteala, starile de voma) sunt efecte posibile ale detoxifierii, insa durerea musculara (zona pelviana si picioare) sunt ff intense, desi am toleranta la durere acuma imi vine sa urlu, se amelioreaza cu analgezice insa nu vreau sa tin o cura de detoxifiere cu pastille, as vrea doar sa stiu daca este normal sau ar trebui sa intrerup cura si sa merg la un medic sa vad ce alte cause ar putea avea durerile mele insuportabile?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: dureri musculareMia 03-02-2014 15:20
#dureri musculare
Iolanda, imi pare rau ca iti este asa de greu. Tin minte ca si eu am avut niste stari tare neplacute: durerile de cap groaznice, deabea puteam tine ochii deschisi si dureri musculare, stare generala proasta si mi-au iesit niste cosuri neplacute cum nici in adolescenta n-am avut - iti dai seama cate toxine purtam. Durerile, mi s-a spus, erau ca la sevraj, in fond am renuntat brusc la atatea droguri: zahar, tigari, cafea. Noroc ca dupa aprox 1 sapt n-a mai fost asa de rau.
Insa daca ai dureri atat de puternice, poate ar trebui sa te sfatuiesti si cu un medic. Doamne ajuta!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # E o problema foarte serioasa!Naturista 03-02-2014 13:37
Domnule doctor, cer un raspuns important si foarte serios pentru mesajul meu din data de 01-02-2014 ora 19:53, nu pot sa traiesc toata viata tot cu dureri si arsuri in gambe, si umflaturi peste 2 cm.

Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Missalexa 04-02-2014 21:53
Buna seara!

Este a 2-a oara cand tin aceasta dieta, dar nu am slabit mai mult un kg niciodata. Este oare normal?

Multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Missdaniel_g 12-02-2014 09:08
Da, este normal. Nu toata lumea slabeste in urma acestui regim. Exista si persoane care se ingrasa. Scopul principal este acela de detoxifiere masiva.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+3 # Rog un raspuns cat mai repede!I. Ioana 14-02-2014 13:26
As dori sa stiu cate grame de cereale se mananca la o masa (100 g, 150 g sau mai putin de 100 g)si maximul pe zi pentru ca stiu ca si cerealele intr-o anumita cantitate duce la ingrasare, pe net scrie ca maximul 35 grame dar in aceasta cura de cereale cum o fi si care este intervalul de timp pentru a manca a doua oara? dar gustarile sunt permise sau numai 3 mese principale pe zi?
Mesajul este pentru toti care au facut si fac aceasta cura de cereale.
Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: Regimul OshawaNaturista 14-02-2014 13:30
Eu am introdus si paste integrale din grau de la Sanovita, e permis???
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # Un raspuns cat mai urgent!!!Naturista 14-02-2014 13:39
Acum sunt in a doua serie de cura consecutive, la prima n-am slabit decat maximul 1 kg, nici un fel de reactii, nimic n-am avut, doar energie si nici controlul la mancare n-am obtinut de pe urma ei, cu nimic n-am ramas si nici nu m-a schimbat cu nimic, din contra m-am simtit mai mult dezechilibrata si parca am luat-o razna ca am avut niste pofte si am mancat ce n-am mancat de ani de zile si total nesanatoase (sunt vegana si am mancat peste pentru prima data de mai bine de 4 ani care mie imi face foarte mult rau carnea) si acum sunt in a 5 zi si asemenea n-am deloc reactii, NIMIC. Oare isi face efectul la mine cu ceva, ma detoxifiez sau imi face mai mult rau???
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # urticarie cronicaBogdan 22-02-2014 19:26
Domnule doctor,
Se poate asocia regimul Oshawa cu antihistaminice (xyzal,de exemplu)?Am urticarie cronica,de vreo 3 luni si ceva,in permanenta imi apar pe tot corpul bube care ma mananca groaznic,initia l sunt mici,apoi se umfla,dispar dar apar altele si tot asa,de abia pot sa dorm noaptea.In plus e asociata si cu edemul Ouincke,din cand in cand mi se umfla limba,sau buzele,sau ochii,dar rau de tot,uneori imi afecteaza si corzile vocale(imi dispare vocea 2-3 ore)de aia trebuie sa recurg la antihistaminice ,si vreau sa stiu daca le mai pot folosi daca incep regimul.
Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+3 # GonartrozaCarolina 26-02-2014 18:23
D-le doctor! Am fost diagnosticata in urma cu 2 ani cu gonartroza bilaterala.Am facut infiltratii cu Synocrom si in urma acestora durerile s-au agravat foarte tare.
Va rog sa-mi spuneti daca Regimul Oshawa contribuie la stoparea acestei boli sau orice alt tratament cunoscut de catre dvs si care este benefic in acesta afectiune(stope aza boala ca de vindecat am aflat ca nu poate fi vindecata).In urma cu cateva zile am facut ecografie la ambii genunchi.In zona mediana grosimea cartilajului este de 11 mm iar pe margini de 19 mm.de asemenea tendonul cvadriceps de la un picior este modificat(ingro sat).Va multumesc anticipat !
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: Regimul Oshawadana 27-02-2014 06:27
Buna ziua! cate cure/serii as putea urma in cazul obezitatii? adica se poate tine pana ajungi la greutatea dorita? nu afecteaza in nici un fel organismul, sa zicem ca ai tinut 10 zile pauza 4 si iar 10 cu pauza.... s.a.m.d.Cum se va face revenirea? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+3 # RE: Regimul Oshawavasi 05-03-2014 09:10
Tine 7 oshawe consecutive.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul Oshawadaria 07-03-2014 06:48
cate, 7???? si nu exista riscul unui dezechilibru?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # intebarevorica 06-03-2014 18:55
Buna ziua. Acest regim ar putea afecta lactatia? Alaptez si as vrea sa mai dau jos niste kg si ma tenteaza sa incerc acest regim dar imi e frica sa nu imi scada sau sa dispara lacatia.
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaGeorgia 09-03-2014 09:58
Buna ziua, as vrea sa tin acesta cura de detoxifiere doar ca am citit atat de multe pareri si variante incat imi vine sa ma las pagubasa, scria undeva ca daca nu este urmat sub tenta supraveghere medicala si in combinatie cu niste ceaiuri, tincturi, masaje, acupunctura, rezultatele pot fi dezastruoase; eu ma confrunt de vreo3 ani cu niste probleme ciudate de sanatate, in mare parte fara cauza si fara nume, ce stiu cu siguranta ca am sunt chisturi pe ovar, mastoza fibrochistica(a parute de 1 an) si adenopatie ganglionara(din cauze necunoscute)... intrebarea mea este daca sa urmez acest regim sau nu!!! va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 09-03-2014 16:00
Da , tineti regimul oshawa , va fi de real ajutor
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaGeorgia 09-03-2014 18:37
Ok, multumesc! :-) sper sa nu ma ingras! :P
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaAndra 23-04-2014 01:52
Problmele de sanatate nu-s chiar fara nume si cauza, se pare ca ceea ce stiti sigur se poate afla pe un fond de dereglare hormonala. Regimul Oshawa ajuta in acest caz, insa recomand si un tratament naturist pe baza de plante si minerale de mare ajutor in aceasta problema pentru rezultate mai rapide.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # dezechilibreiulia 27-12-2014 19:03
Sincer, nu cred ca pot fi dezechilibre mai mari decat avem din cauza alimentatiei nesanatoase. cura e de 10 zile, pana la urma un om poate sta fara mancare o saptamana,..
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawaroxana 09 10-03-2014 17:26
Buna seara! Am si eu o intrebare: nu pot sa renunt la cafea...eu vreau sa slabesc,pot sa tin regimul si sa beau cafea?mai slabesc? Si am voie orez expandat?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # dieta pentru cancerCarmen Maria 17-03-2014 16:09
In timpul chimioterapiei pot tine regimul Oshawa?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # cancer si ohsawaIris 19-03-2014 11:14
Pentru ca m-am apucat de detox Ohsawa, am citit pe f multe situri si forumuri despre ce inseamna si ce efecte are si peste tot scrie ca ajuta la vindecarea cancerului, ca este chiar recomandata.
Cafea NU, SUB NICI O FORMA! Si da, se pot manca turte expandate de orez din comert. In rest, trebuie sa iti pregatesti de acasa mancarea pentru fiecare zi.
Se bea doar APA si ceai de BUSUIOC.
Dupa cura, alimentele se introduc treptat, preferabil tot alimente yang, cate 3-4 alimente noi pe zi, incepand cu legumele si fructele.
Mult succes!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+2 # RE: Regimul OshawaGabi 19-03-2014 14:00
buna ziua, am diabet insulino-depend ent, pot tine aceasta dieta ?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # Se poate consuma bors acru de putina ?Dorina 20-03-2014 11:02
Buna ziua!
Sunt in a saptea zi de regim. Am suportat cu stoicism durerile de cap si musculare si sunt decisa sa repet regimul. Intrebarea mea este / se poate consuma bors acru de putina, avand in vedere faptul ca este preparat din tarate de grau si apa. Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 20-03-2014 18:29
Se poate consuma bors crud in regimul oshawa
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaMirela 23-03-2014 12:25
Am si eu o intrebare pt dv, sufar de reflux si iau in fiecare zi ranitidina,nu pot fara ia din cauza aciditatii pe care o am, pot tine regimul? Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 23-03-2014 21:10
Puteti tine regimul oshawa..si veti vedea ca se va regla si aciditatea
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+2 # regimul oshawaVio 25-03-2014 10:36
am fost operata de melanom malign pot tine regimul oshawa? si pot lua ciuperca ganoderma despre care am auzit ca este foarte buna pentru orice fel de cancer?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: regimul oshawaDr Catalin Luca 25-03-2014 18:14
Chiar este foarte indicat sa tineti Oshawa in acest caz. Dar trebuie sa faceti si un tratament naturist cu plante medicinale ..ciuperca ganoderma este buna , dar nu este cea mai eficienta in caz de cancer
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Regim Oshawa!Raluk 25-03-2014 12:28
Regimul Oshawa se poate tine 3-4 zile, sau trebuie tinut 10 zile asa cum a fost prescris de dvs? Are efect daca il urmam cateva zile?
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 25-03-2014 18:12
Efectele bineinteles ca sunt diminuate, dar e mai bine decat deloc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawamadalina 02-04-2014 08:57
buna ziua.as dori sa stiu daca exista restrictii referitoare la cantitatea consumata si la numarul de mese dintr-o zi.multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: Regimul Oshawamadalina 02-04-2014 09:17
buna ziua.as dori sa stiu ce cantitate,pe zi, este permisa din aceste cereale si daca exista restrictii cu privire la nr de mese?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaGabi 06-04-2014 19:48
Succes la dieta
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # Oshawa in sarcinamadalina 08-04-2014 06:29
Buna ziua, am rugamintea de a ma indruma: sunt insarcinata in sapt.6 si am obezitate de gr 1. Inainte de sarcina intentionam sa incep acest regim, dar mi-a fost frica dupa ce am aflat ca sunt insarcinata. Imi puteti spune, va rog, daca ar fi contraindicat?
Precizez ca am o tiroidita Hashimoto (cu TSH care s-a reglat dupa sarcina), o usoara anemie feripiva si momentan iau acid folic (5mg). Imi doresc sa slabesc un numar de kg, plus detoxifierea si energia data de acest regim, dar fara sa afectez sanatatea copilului. Va multumesc anticipat!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+3 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 08-04-2014 08:12
Este indicat sa tineti regimul Oshawa chiar si daca sunteti insarcinata..si copilul dvs va beneficia de efectele acestui regim
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # Oshawa in sarcinamadalina 08-04-2014 08:33
Va multumesc mult pentru promtitudine si pentru raspuns!
Mi-ati luminat ziua :D

O zi frumoasa.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Oshawa si astrocitomulanna 09-04-2014 11:15
Buna ziua.am rugamintea se a ma informa in urmatorul caz.In urma cu un an si jumatate am fost operata de un astrocitom gr,ll pe langa asta am fost diagnosticata cu epilepsie partiala si mai am si un carcinom bazocelular tampla dreapta pe care nu am curajul sa il operez.Iau eutirox neurotop si tratament pentru anxietate.pot sa tin dieta si ce fac cu tratamentele?Va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Oshawa si astrocitomulDr Catalin Luca 09-04-2014 20:40
Este foarte folositoare dieta Oshawa pt dvs , mai ales pentru eliminarea acestui carcinom. Dar trebuie sa completati dieta cu tratament naturist cu plante medicinale si zeolit pt eliminarea completa. Daca imi trimiteti toate datele va pot prescrie un tratament
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Ce fel de orez sa manac in Osawaramona 09-04-2014 17:17
imi spuneti si mie va rog , ce fel de orez sa folosesc , normal sau ????
si inca o intrebare de cate ori si in ce cantitati se mananca pe zi ca nu specifica nimeni
sper sa primesc si eu raspuns , multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: Ce fel de orez sa manac in OsawaDr Catalin Luca 09-04-2014 20:38
Orice fel de orez..se poate manaca oricat de mult..cu cat mai mult cu atat mai bine
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: Ce fel de orez sa manac in Osawaramona 09-04-2014 20:45
va multumesc pentru rapiditatea prin care mi-ati raspuns
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # -ramona 09-04-2014 17:33
mai am o intrebare , seara si dimineata pot sa beau cate o cana cu apa cu lamaie ?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 09-04-2014 20:37
Este specificat CLAR ca nu se pot consuma decat cele cele 4 cereale: grau, orez, mei , hrisca, apa si sare
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawaramona 10-04-2014 07:27
daca nu am cu ce sa macin graul , nu pot sa cumpar direct faiana intergala de grau ?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 22-04-2014 17:53
Ba da , se poate cumpara faina integrala bineinteles
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaFlori 12-04-2014 20:38
Buna ziua. Am o nelamurire. Tin dieta de 2 zile, insa nu am avut nici o stare de rau pana acum, precum dureri de cap, greturi, acnee, etc de care tot am auzit si citit. Din cate am inteles, starile acestea reprezinta toxinele ce parasesc corpul. Asta inseamna ca eu nu scap de toxine? Regimul nu isi face efectul? Sau nu este neaparat sa avem stari de rau in primele zile? Precizez ca am mancat doar cerealele indicate : grau, orez, hrisca, mei si am baut foarte multa apa. Astept un raspuns. Multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 22-04-2014 17:54
Nu este neaparat sa apara stari neplacute
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # epilepsieElena Neacsu 17-04-2014 16:39
Buna seara,
Se poate folosi oshawa in caz de epilepsie si tratament barbiturice?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: epilepsieDr Catalin Luca 22-04-2014 17:57
Oshawa este chiar indicata in caz de epilepsie ( tineti regimul oshawa chiar daca luati mediccamentele)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # buna ziuaAnna Iulia 22-04-2014 14:36
faina si orezul trebuie sa fie neaparat integrale.nu se poate folosi orez basmati sau orez jasmine ??Ce fel de faina imi recomandati?va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: buna ziuaDr Catalin Luca 22-04-2014 17:58
Poate fi orice fel de orez.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaClaudia Alina 25-04-2014 11:23
Buna, daca nu consum orezul integral exista posibilitatea de nu a avea efect? meiul il am decorticat
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul Oshawasorin 02-05-2014 07:02
Buna ziua!

S-a vindecat cineva de diabet cu acesta cura?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 03-05-2014 22:14
Da, sunt pacienti care au tinut aceasta cura impreuna cu tratament cu plante medicinale si s-au vindecat
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: Regimul OshawaManuela 05-05-2014 09:03
Sunt in a-7-a zi de regim si nu am reusit sa dau jos decat 1,5 kg,nu cred ca ajuta la slabit,mai carand la detoxifierea organismului!Am tinu dukan si a functionat ca la carte,aici nu,sunt total dezamagita!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaRADU 11-05-2014 08:56
In atentia d-lui dr.Catalin Luca.

Buna ziua ,
Cei care sufera de diabet (tip II sau tip I ) pot tine acest regim , avand in vedere ca este limitat consumul de cereale , (cca 150 g fiert) ?
Va multumesc !
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 12-05-2014 19:41
Puteti tine regim Oshawa in caz de diabet. Veti consuma predominant mei si , mai ales, hrisca care este indicata in diabet caci scade glicemia.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaRADU 17-05-2014 17:30
Va multumesc !
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # Tiroidita HashimotoAdriana 15-05-2014 20:02
Buna ziua,
am fost diagnosticata cu aceasta boala,la un control recomandat deoarece mama mea are aceasta boala. THS e in limite (2.003), FT4 e 1.18 dar ATPO-ul e 241. Este indict regimul Oshawa? Este o boala a excesului de Yin? Cate "ture" (cicluri de 1o zile ) de Oshawa ar trebui sa tin in cazul in care acest regim mi se potriveste?
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Tiroidita HashimotoDr Catalin Luca 17-05-2014 19:42
Regimul Oshawa este indicat in tiroidita. Puteti tine 7 cicluri cu 3 zile pauza , daca simtiti ca puteti face acest lucru.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaMaria 16-05-2014 14:56
In Hashimoto (100 eutirox zilnic) se poate tine dieta Oshawa;multumes c
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 17-05-2014 19:43
Se poate tine regim oshawa in hashimoto, am specificat si mai sus. Este chiar indicat.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # obezitatedana 18-05-2014 14:26
Cate cure ar trebui tinute in cazul in care as avea de dat jos 25_30 kg acumulate in urma a doua sarcini?am 32 ani.multumesc anticipat!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaCristina 20-05-2014 19:31
Am decis sa tin regimul, dar hrisca, mei, grau-bleah.
Eu am vrut de la inceput sa benefieciez de toate cele patru cereale, asa ca am facut crochete si sunt tare gustoase si satioase. Am procedat asa: faina integrala de grau bio, faina de orez, apa si sare. Am amestecat, facand o coca mai moale, apoi am adaugat meiul si hrisca lasate la inmuiat peste noapte. Ar fi trebuit sa las coca la odihnit, dar eram lihnita, asa ca am facut crochete si le-am dat la cuptor pana s-au facut crocante. Foarte bune.
Data viitoare o sa pun si grau fiert.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul Oshawaramona 21-05-2014 05:21
mi-ai putea spune si mie te rog , cantitatile sau in mare , cat ai pus din fiecare ....
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul Oshawacecilia 23-05-2014 07:19
Buna ziua,
Mama mea a tinut cu ceva timp in urma un regim similar, doar pe baza a 2 cereale: orez si grau integral (2 saptamani), la recomandarea unui medic homeopat.
S-a simtit foarte bine, doar ca a pierdut 2 masele! A mai intalnit cateva persoane care au patit acelasi lucru, dar nu a primit vreo explicatie de la doctor. Dumneavoastra ce parere aveti?
Ar fi interesata sa tina regimul oshawa, dar ar vrea sa stie daca exista din nou acest risc de pierdere masele.
Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 23-05-2014 08:29
NU se poate sa piarda masele de la regimul Oshawa!!!!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul Oshawacecilia 23-05-2014 09:06
multumesc pentru promptitudine.
Aveti insa vreo teorie/explicat ie pentru pierderea de masele din regimul descris mai sus.
multumesc anticipat.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 23-05-2014 09:07
Este doar o coincidenta ,,doar daca a prajit graul tare si si-a spart maseaua in el
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawacecilia 23-05-2014 09:31
multumesc pt promptitudine.
a mancat grau si orez fiert terci.
aveti vreo teorie/explicat ie pt piederea de masele in acest caz?
multumesc anticipat.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # clisma cu cafeaMihaiM 27-05-2014 05:51
Se pot face clisme cu cafea in timpul regimului si daca da cit de des?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: clisma cu cafeaDr Catalin Luca 27-05-2014 07:23
Da, se pot face si in fiecare zi
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaAndreea 27-05-2014 15:51
Eu dimineața iau cate jumătate de lingurița de semințe de in, de susan și de floarea-soarelu i(neprăjite și nesărate) și beau ceai verde de 2-3 ori pe zi. Pe parcursul dietei aș putea continua?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 27-05-2014 19:43
ESTE SPECIFICAT CLAR: DOAR CELE 4 CEREALE. APA SI SARE!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaMihaiM 29-05-2014 07:33
imi cer scuze ca insist cu clismele cu cafea.daca se fac de doua ori pe zi dimineata si seara este vreo problema ?sau exista vreun risc stiu si eu de ex.sa se elimine prea mult potasiu sau alte minerale esentiale din organism.?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 29-05-2014 07:49
Una pe zi e suficient . Nu se elimina elemente esentiale
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+2 # RE: Regimul OshawaAndreea 30-05-2014 16:27
Sunt in a doua zi de dieta si deja imi vine s-o las. Am mancat hrisca fiarta si orez fiert in prima zi si azi am preferat sa ma infometez mai mult(am mancat foarte putin grau) pentru ca mi se face greata. Ce pot sa fac? Daca continui va fi mai bine in urmatoarele zile?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Diabet zaharat tip 1Danut 10-06-2014 11:02
Baiatul meu are 10 ani si afost diagnosticat cu diabet zahat de tip 1 (insulino-depen dent). Poate tine regimul 7 Oshawa? Cate cure trebuie sa tina? Sunt sanse sa se vindece?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 10-06-2014 17:57
Sa tina oshawa , dar preponderent cu hrisca . ..pentru a se vindeca sa faca tratament naturist in paralel
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # rugamintecosovan 12-06-2014 18:12
Buna am o ciperca la maini si piciore cred...mi se jupeste piele ...e folositoare aceasta dieta ..astept un rsp si pe e mail sv99blu@yahoo.com
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 12-06-2014 18:15
Este folositoare dieta , dar cel ami bine faceti niste analize la dermatolog sa vedem despre ce este vorba
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # rugamintecosovan 12-06-2014 20:32
Daca nu va suparati ce analize anume sa fac??imi iese doar pe timp de vara si am de vreo 4 5 ani
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # Prima ziSimina 13-06-2014 18:48
Foarte buna mamaliga din faina de mei! Seamana cu grisul cu lapte si cu un piure de cartofi! Multumesc pentru retete! Prima zi a fost usoara, cel mai important e sa ai mancare ca tine, ca atunci cand te loveste ispita sa poti satisface stomacul :) se pot vedea efectele chiar din prima zi, astazi nu m-am mai simtit asa de obosita
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # Vitalitate crescutaSimina 15-06-2014 10:25
Sunt deja in a 3-a zi si sunt plina de energie, dorm mult mai linistita si ma trezesc considerabil mai odihnita. Recomand tuturor aceasta cura, pe care o consider cea mai usor de tinut. Nu te infometezi, iar cel mai incredibil mi se pare ca nu mi-e pofta deloc sa mananc altceva. Am descoperit puterea cerealelor, iar de acum incolo vreau sa le pastrez in alimentatia mea zilnica. Mult succes tuturor!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # steatoza hepaticapatricia 15-06-2014 18:35
In cazul in care am steatoza hepatica este indicat regimul Oshawa?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: steatoza hepaticaDr.Catalin Luca 15-06-2014 18:53
Da, regimul oshawa este f indicat in caz de steatoza hepatica. Faceti in paralel si tratament naturist
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # steatoza hepaticapatricia 15-06-2014 18:36
Buna! In cazul steatozei hepatice este indicat regimul?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # tratamentmonik 16-06-2014 09:15
Buna,azi este prima zi de regim si as avea o intrebare pt d-nul dr.sunt sub tratament siofor 1000 doua /zi(insulino rezistenta)laco sa 2/zi (steatoza hepatica)si iodit de 200una/zi Pot sa iau in continuare acest tratament pe perioada regimului sau trebue sa intrerup.Va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Se poate asocia cu tratament medicamentos?monik 17-06-2014 14:45
Buna,azi este prima zi de regim si as avea o intrebare pt d-nul dr.sunt sub tratament siofor 1000 doua /zi(insulino rezistenta)laco sa 2/zi (steatoza hepatica)si iodit de 200una/zi Pot sa iau in continuare acest tratament pe perioada regimului sau trebue sa intrerup. Se poate consuma ceai? si daca da, de care? Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 17-06-2014 19:28
In acest caz veti continua tratamentul alopat si pe perioada regimului , caci nu puteti intrerupe brusc. Nu se consuma ceai
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # dieta oshavwamarinaa 18-06-2014 16:46
buna ziua ! conteaza daca consumi faina integrala de grau sau orez expandat ?? iar meiul este exact ca acela pe care il dai la papagali ?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+2 # Rezultatele regimuluiSimina 23-06-2014 08:41
Am incheiat cele 10 zile de regim. In primele 5 zile am slabit 4 kg. Mi s-a regulat menstra, care in ultimele luni imi intarzia 2-3 saptamani. Ma simt mult mai bine, energica si cu pofta de viata. Mult succes tuturor!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # FumatAndrei 25-06-2014 12:41
In timpul regimului oshawa este permis fumatul?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+2 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 26-06-2014 21:27
Bineinteles ca nu..oshawa elimina toxinele , iar fumatul aduce toxine in corp..dar daca nu va puteti lasa , tineti oshawa oricum
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaConstantin SLAVE 29-06-2014 07:22
Iau urmatoarele medicamente:
Noliprel Arg 2,5mg / 0,625 mg - 1/zi
Nebilet 5 mg - 1/zi
Siofor 1000 mg - 2/zi
Lipantil nano - 1/zi
Crestor 5 mg - 1/zi
Liv'52 / Lagosa - 2/zi
insotite de:
Krill oil - 4/zi
Drojdie de bere - 4/zi

In perioada regimului OSHAWA de detoxifiere ce anume trebuie mentinut din regimul medicamentos de mai sus si ce nu.

Multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 29-06-2014 21:00
Daca sunteti urmati un tratament de durata , atunci continuati sa luati medicamentele si suplimentele si in timpul regimului Oshawa
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaConstantin SLAVE 30-06-2014 05:21
MULTUMESC MULT.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # AntibioticeMarilena 30-06-2014 00:09
Am început cura Oshawa și am făcut cistită. Pot continua cura dacă iau antibiotice?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 01-07-2014 09:38
Nu, opriti oshawa pana terminati antibioticele , apoi reluati iar. Asa veti elimina si toxinele produse de antibiotice
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # obezitateMeda 01-07-2014 09:57
Domnule Doctor,

N-ati raspuns la nici o intrebare legata de obezitate. M-ar interesa cantitatile cetrebuie mancate/zi si cate regimuri Oshawa trebuie tinute pentru o slabire mai consistenta.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+2 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 01-07-2014 10:54
Nu exista astfel de reguli generale..depin de de la pacient la pacient..organi smul uman nu e masina sa functioneze la fel la toata lumea. In general toata lumea slabeste oricat ar manca in regimul Oshawa. Tineti 7 cicluri de regim Oshawa in acest caz cu pauze de 3 zile
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: Regimul OshawaUngur Monica Flavia 03-07-2014 20:29
Buna seara, sunt o persoana de 61 ani si am limfom non-hodkin. Am urmat mai multe tratamente cu citostatice orale, iar in ultimii 3 ani am facut 14 cure cu mabthera. ultima cura a fost cu 8 luni in urma. Am facut in zilele trecute analizele de sange si au fost f. bune. Dar la CT si la ecograf s-au vazut in abdomen mai multi ganglioni 30-48 mm . Mi se intocmeste dosar de PET-CT. In plus fac cura cu noni si aloe vera si cu ganoderma. In plus doresc sa incep o cura cu serra plus, AHCC, leamphstream, astragalus, resveratrol. Mai fac tratament antihipertensiv si am si litiaza biliara. Sunt si supraponderala. Pot urma regimul oshawa? Si in acelasi timp tratamentele amintite, respectiv si cele naturiste?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 04-07-2014 08:13
Pentru un tratament adecvat completati cu urmatroarele date despre dvs: varsta, inaltime, greutate, scaun, alergii
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaUngur Monica Flavia 04-07-2014 10:01
Domnule doctor, va raspund la intrebarile puse. Deci am 61 ani, greutarea de 85 kg, inaltime de 1,67. Scaun am aproape zilnic, dar datorita consumului de mere, piersici, visine etc. si multe legume crude, respectiv salate, inclusiv multe frunze verzi. Scaunul este mai mult moale. Sunt alergica la mucegaiuri, praf de casa si la anumite polenuri. Iau pt asta aerius. Va multumesc mult pentru intentia de a ma ajuta.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 04-07-2014 12:05
Puteti urma regimul Oshawa. Va va ajuta si pentru eliminarea ganglionilor, are efect antitumoral , elimina toxinele acumulate datorita citostaticelor si obezitatea. Sper ca nu mai luati citostatice. Va recomand in paralel sa faceti si un tratament antitumoral naturist pe baza de plante medicinale
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaUngur Monica Flavia 04-07-2014 15:41
Domnule doctor Catalin Luca, multumesc pentru recomandari. Mentionez ca tratament citostatic in momentul de fata nu fac, respectiv de 8 luni. Nu stiu ce intentii are d-na doctor dupa ce voi face examinarea PET-CT. Ce tratament antitumoral naturist imi puteti recomanda? In urma informatiilor pe care le am, tocmai in acest sens doresc sa incep o cura cu AHCC, serra-plus, leamphstream, astragalus si rezveratrol. Va rog mult sa va spuneti parerea in acest sens, daca este posibil. Va multumesc mult pentru promptitudinea raspunsurilor!! !!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # HipertiroidismPetra 08-07-2014 20:21
Buna seara! Domnule doctor Catalin Luca am fost diagnosticata cu hipertiroidism acum 10 ani la varsta de 22 de ani. In tot acest timp am facut tratament cu Tyrozol, de un an am inceput sa am episoade foarte urate cu ameteli puternice, tahicardie,grea ta, iar ATPO a crescut destul de mult. Refuz sa ma operez asa ca am inceput un tratament homeopat. Credeti ca aceasta dieta ar ajuta la vindecarea tiroidei mele? Multumesc frumos!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 08-07-2014 21:18
Da va ajuta foarte mult..dar completati cu tratament naturist
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # Regimul OsawaDavid Flor 11-07-2014 16:13
Ajutoor..De azi mi-am propus sa incep regimul Osawa..Am inceput cu un terci de mei din care am tot ciugulit timp de 2 ceasuri..S-a instalat o aversiune fata de ideea de a manca asa ca ,din cate vad ,probabil voi tine regimul Osawa doar cu apa chioara ca nu mai pot sa ma gandesc macar sa mai gust ceva...Ce e de facut?Voi supravietui numai cu apa?Sper ca maine sa-mi fac o supa din boabe de orez la care sa adug bors crud...Sa vad poate astfel va merge
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+5 # RE: Regimul OsawaAdriana 12-07-2014 04:11
Buna ziua
Am terminat al 3-lea ciclu (intentionez sa tin 7) si ma simt excelent. Imi permit sa va spun cum procedez eu; pun la inmuiat parti egale de grau, mei si hrisca si doua parti de orez integral si,desigur pun si sare (eu folosesc sare de Himalaya) - cateva ore dupa care le mixez bine .(la final arata ca un "aluat" de chec). Coc aluatul in cuptor la ~175~180 grade cam 40 de minute. In fina iese o paine foarte buna.Incercat,i poate o sa va placa!
Nu renuntati este un regim foarte bun -regleaza activitatea intregului corp.Fratele meu s-a vindecat de pancreatita cu doua "ture " de Oshawa.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 11-07-2014 17:13
Regim cu apa nu se cheama regim Oshawa. Regimul Oshawa presupune sa mancati cat mai mult. Uitati-va pe retete si gasiti ceva care va place. Incercati cu turtite ..grau copt..
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: Regimul OshawaIlie Ana Maria 19-07-2014 17:53
Domnule doctor ce imi puteti spune de boala Beri-Beri si ce risc ar fi sa dezvolti aceasta afectiune in urma acestui regim?
Multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 23-07-2014 10:50
Nu exista risc sa apara astfel de afectiuni in urma regiumului Oshawa
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Regim oshawaMIna Voivozeanu 23-07-2014 12:17
Buna ziua,
am ulcer cu helicobacter, candida. Nu stiu daca pot tine regimul pt. ca din cauza cerealelor si in general tot ce contine amidon, gluten si zahar ma balonez si constip, pe langa starea generala rea. Ce -mi recomandati?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 23-07-2014 13:00
Trebuie sa imi dati datele dvs complete pentru a putea prescrie tratament naturist : inatime, greutate, diagnostic si istoric, tratament urmat, scaun, urina, alergii
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # In a treia zi de regimadria 23-07-2014 14:22
Sufar de tiroidita autoimuna si am noduli mari ,cel putin aveam in 26 iunie; urmez un tratament cu Noni,coenzima Q10 si 2 remedii homeopate.
Cred ca ma ajuta acest regim,am slabit,tiroida m-a,,ingrasat " cu 10 kg.
Sper ca nodulii sa se retraga,sa nu ajung la operatie.Si sa ma simt excelent.Atat!! !
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # in a 3 a zi de regim Oshawaadria 23-07-2014 14:41
Sper ca mesajul anterior sa fi fost luat;am tiroidita autoimuna ATPO 75 la 30 iunie si 2 noduri f mari in 26 iunie de care vreau sa scap cu acest regim.Urmez taratament homeopat cu 2 remedii si cu NONI si coenzima Q10..mai trebuie ceva????
In zilele de pauza rosiile sunt permise?????
Multumesc mult!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 23-07-2014 19:12
Regimul Oshawa este foarte util pentru eliminarea nodulilor si restabilirea sanatatii tiroidei, dar va recomand sa completati cu o schema de tratament naturist pe baza de plante medicinale. Puteti manca in pauza rosii si orice fel de verdeturi.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # a 4 zi de regim Oshawaadria 24-07-2014 03:36
Va multumesc mult!!!pot sa folosesc ca si plante medicinale cele care sunt yang??imi puteti recomanda ce anume???
Medicul homeopat mi-a spus ca nu trebuie sa folosesc plante aromatice .
O zi cat mai buna!!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 24-07-2014 13:54
Trebuie sa faceti un tratament complet cu plante si remedii specifice afectiunii dvs . Daca doriti o reteta de tratament trebuie sa imi adti datele complete : varsta, inaltime, greutate, scaun, alergii..
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Adriaadria 26-07-2014 11:40
varsta 54 si 8 luni
1.58m
60kg
zilnic ,nu sufar de constipatie
alergii la noxe,praf,fum de tigara,scoici si med furanzolidon..p oate mai sunt si altele,nu am facut test!
Multumesc mult!!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+2 # Datele meleCalinescu Elena 25-07-2014 04:35
Esofag Barrett, tiroidita autoimuna, dislipidemie, 2AVC tranzitorii, osteoporoza, colon iritabil, constipatie; am 63 ani, 161 cm., 59kg, alergica la praf, puf plop; imunitate scăzută, ph. urina-6. Multumesc frumos!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+3 # clarificari pt cine nu citeste toata paginaRossina 31-07-2014 06:37
as dori sa incurajez toti oamenii care citesc aceasta pagina sa o citeasca pana la capat. astfel vor intelege ca dieta Oshawa nr 7 e altceva decat dieta macrobiotica, prin faptul ca restrange lista alimentelor la patru.
am tinut aceasta dieta, principalul beneficiu fiind claritatea mentala, care se instaleaza inca din prima zi.
sigur, nu e usor sa schimbi gustul savuros al chiftelelor cu gustul turtitelor de hrisca, dar merita efortul. noi meritam acest efort. asadar, este un cadou pe care ni-l facem noua.
succes, vointa si veselie va doresc, cu drag!
multumiri dr Luca pentru detaliile oferite!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # cifra 7 ce inseamna?Rossina 31-07-2014 09:27
buna ziua. am tinut acest regim de mai multe ori si tot nu am aflat de la ce vine acea cifra 7. sunt 10 zile, 4 cereale...
multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Atrofie cerebralavio.d 04-08-2014 05:15
Buna dimineata d-le doctor,

Este indicat acest regim pt bolile degenerative ale creierului, respectiv atrofie cerebrala? Este vorba despre mama mea, 62 ani, asmatica, alergica la toti factorii de mediu, rinita alergica. Mentionez ca a suferit anul acesta si 2 interventii chirurgicale pt hidrocefalie interna decompensata. Exista vreo asociere cu alte produse naturiste pe care poate fi facuta in timpul acestui regim sau dupa?
Va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Fulgi de meicristina d 11-08-2014 06:37
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca fulgii de mei, faine de orez si pastele din orez pot fi folosite in acest regim.

Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawacosmy 12-08-2014 08:37
se poate tine regimul daca iau anticonceptiona le ? multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 12-08-2014 09:32
Da, puteți tine regimul Oshawa
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # AdrianAdrian Paicu 17-08-2014 19:09
Buna ziua!
Am avut prostatectomie radicala acum 3 ani(ADKP) si la ultimele analize se pare ca a inceput din nou sa dea semne de crestere a psa-ului.
Se poate spera la vre-un ajutor cu aceasta cura?

Multumiri anticipate
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: AdrianGigi 16-03-2015 13:50
As dori sa te intreb citeva detalii despre starea ta dupa operatie caci si eu am facut aceeasi operatie Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 18-08-2014 22:59
Da, va ajuta regimul Oshawa, dar sa faceti in paralel si tratament naturist
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawaioana rippel 20-08-2014 00:02
Buna ziua
am infectie cu streptococ in gat si trebuie sa iau antibiotice . Sunt in a 5- zi de Regim Oshawa . Pot continua ?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Tiroidita HasimotoAdriana.O 22-08-2014 10:24
Buna ziua
Am avut ATPO 240.9, mi-ati indicat 7 ture de regim Oshava. Dupa 6 ture de regim (tinut corect). ATPO-ul este acum 143.8 dar am mici probleme cu inimioara (multe batai ciudate, cu goluri... mi-e greu sa explic....posib il extrasistole?) As vrea sa continui, dar nu vreau sa-mi dereglez inima (dezechilibru electrolitic) Pot sa iau niste minerale si vitamine in timpul regimului? Ce sfat imi dati? Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Caderea paruluiBeatrice 03-09-2014 16:03
Buna ziua,

Intetionez sa urmez si eu aceasta dieta, ma intereseaza daca are vreun efect si asupra caderii parului .

Multumesc anticipat
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: Regimul Oshawapaul 03-09-2014 17:31
În caz că am pietre la rinichi pot să țin acest regim Oshawa?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 04-09-2014 18:25
Puteti tine, acest regim, dar sa beti apa suficienta ( min 2 l pe zi), si sa gatiti cat mai lichid: fierturi , terciuri cu multa apa ( mai putin grau prajit sau turtite)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawaandreea 05-09-2014 17:50
Buna seara! Pentru cei predispuși la constipație este recomandat regimul Oshawa? Rog răspuns urgent! Mulțumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+3 # Dieta flexibilaJaqueline 06-09-2014 13:38
Am incercat sa tin si eu aceasta dieta;inlocuise m deja painea cu mamaliga de mei,nu mai mananc mezeluri, cartofi prajiti,foietaj e,etc.Din pacate,nu am reusit sa rezist decat 2 zile,pt ca sunt o bautoare inraita de cafea si am avut niste dureri de cap groaznice,asa ca,decat sa inghit pilule,am preferat sa beau cafea.In fond,daca introducem aceste cereale in alimentatia noastra zilnica si eliminam alimentele nocive,un efect tot se va produce, nu brutal,in 10 zile ci in timp.Spre exemplu,am facut ardei umpluti cu cereale si i-am fiert in sos de tomate.In alta zi,am le-am amestecat cu varza acra;sau le-am combinat cu branza rasa sau somon afumat.Astfel mai pot fi mancate.Goale, e crima.Ca desert, le-am amestecat cu nuca pisata si miere (ca la coliva).O schimbare deja s-a produs, in sensul ca mi-am recapatat energia si vioiciunea si am dat un kg jos.Am inteles cat de importante pentru sanatatea mea sunt aceste cereale si de acum incolo, acesta va fi modul meu de alimentatie.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul Oshawacristian dixi 10-09-2014 06:10
D-le dr. fetita mea are varsta de 11 ani si a fost diagnosticata cu psoriazis.Am auzit si eu de o anumita cura pe baza de cereale in tratarea acestei afectiuni.Intui esc faptul ca este vorba despre aceasta cura Oshawa.Mentione z ca fetita mea performeaza in domeniul muzicii si pentru asta, programul de studiu este destul de incarcat si asiduu,mai ales in timpul scoli.Pot spera ca aceasta afectiune poate fi tratata, prin aceasta cura fara a afecta buna functionare a organismului, intr-o perioada de crestere dar si de activitate intelectuala ?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 10-09-2014 17:13
Regimul Oshawa poate ajuta la tratamentul psoriazisului, dar va fi greu sa convingeti copilul sa tina un astfel de regim . Va recomand sa faca tratament naturist in paralele cu o dieta adecvata . Dati-mi datele complete si veti primi o schema de tratament
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Poliartrita reumatoidaStancev Sorana 10-09-2014 18:44
Buna seara, domnule doctor! In caz de poliartirta reumatoida este indicat regimul? Ma refer daca cele 4 ingrediente nu sunt contraindicate in PR. Apoi, dupa regim, ce alimente indicati pentru a limita evolutia PR? Va multumesc frumos!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # Arpacas in dieta OshawaMary 13-09-2014 07:55
Buna ziua,
Se poate consuma arpacas in dieta oshawa? Arpacasul este obtinut din grau decorticat.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # LupusAndreea 16-09-2014 05:35
Buna ziua,
Eu sunt diagnosticata de 5 ani cu lupus eritematos sistemic. am 25 ani si deja foarte multe complicatii, am nefrita lupica si am facut si o tromboza datorita sindromului antifosolipidic . iau fosrte multe medicamente, medrol, imunosupresoare.
pot sa tin acest regim? oare nu imi va face rau la stomac tinand cont ca iau atatea medicamente??
Credeti ca ma va ajuta? Am citit ca face minuni si in randul persoanelor bolnave. Singura mea teama este ca luand atatea pastile si mancand atat de putin sa nu imi dau peste cap stomacul. De asemenea mai iau si un traatament naturist pe baza de tincturi. este in regula sa continui si cu el? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la aceste intrebari.si cu alte sfaturi daca cunoasteti legate de aceasta boala. ce as putea sa fac sa o tin cat mai mult sub control. Va multumesc si astept cu interes si nerabdare raspunsul dvs.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 16-09-2014 15:23
Regimul Oshawa va ajuta. Aveti nevoie in paralele si de un tratament naturist competent. Dati-mi datele dvs complete daca doriti o reteta
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # obezitate si psoriazis inversatGabriela M 18-09-2014 12:40
Buna ziua, am 48 de ani, 1,60m, 92 kg, scaune normale, alergii nu cred, dar am un psoriazis inversat de doi ani, iau omeprazol pentru hiperaciditate si din 2010 traiesc pe o insula tropicala. Intrebarea mea este daca pot manca doar tarate de grau cateva zile,(nu cred c-as putea sa rezist 10). Multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # obezitate si psoriazis inversatGabriela M 18-09-2014 14:34
Am uitat sa va spun ca acum doi ani mi-a fost extirpata vezica biliara (si dupa operatie m-am ingrasat cu vreo 15 kg, ceea ce este normal dupa parerea medicului -francez- dar mie mi se pare mult).
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 18-09-2014 18:08
3 zile este mai bine decat nimic..dar sa mancati bine, nu doar niste tarate
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Poliartirta reumatoidasorana stancev 18-09-2014 18:14
revin cu intrebarea privind PR, daca ma puteti ajuta. Cu multumiri,
Citez pe Stancev Sorana:
Buna seara, domnule doctor! In caz de poliartirta reumatoida este indicat regimul? Ma refer daca cele 4 ingrediente nu sunt contraindicate in PR. Apoi, dupa regim, ce alimente indicati pentru a limita evolutia PR? Va multumesc frumos!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 18-09-2014 18:23
Este foarte indicat regimul Oshawa in caz de poliartrita. In afar regimului este indicat sa mancati cat mai mult ulei de canepa si sa aveti un regim alimentar predominant vegetarian
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawamiruna 22-09-2014 07:42
Buna ziua,
Am 18 ani si am la degetele de la piciorul drept o ciuperca de care nu scap in niciun fel.Am fost la dermatolog si mi-a prescris medicamentul Terbinafine, dar am citit despre efectele sale asupra ficatului si este ingrozitor, nu vreau sa-l iau sub nicio forma.Ma gandeam ca poate este un dezechilibru yin-yang si as fi vrut sa urmez acest regim, iar intrebarea mea este daca este in regula sa-l urmez avand in vedere ca am 18 ani ?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 22-09-2014 19:14
Este foarte indicat regimul Oshawa. In paralel , spalati zona cu bicarbonat de sodiu perfuzabil 8,4% din farmacie , iar dupa cateva ore cu tinctura de marul lupului . Dupa aplicarea tincturii de marul lupului se va aplica unguent de marul lupului. In caz ca aceste produse nu le gasiti , le puteti solicita la telefon magazinului nostru online: 0728020877
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # grau speltaCristina S 24-09-2014 14:17
Buna ziua.
Am si eu o intrebare - pot folosi si spelta, in loc de grau?
Iar graul tip arpacas - se poate utiliza?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # cate zileGabriela M 25-09-2014 02:11
Buna seara, initial am vrut sa tin regimul doar 4 zile - am mancat tarate de grau, orez si grau fiert, am baut apa, bors si putin ceai de busuioc; n-am folosit deloc sare. Azi, a cincea zi, am introdus hrisca, fulgi de mei, faina de hrisca, sare grunjoasa si continuu sa beau apa plata, bors si putin ceai de busuioc din cand in cand. Intrebarea mea este daca se poate considera ca fac regimul Oshawa din prima zi (cu grau si orez), sau daca incepand de azi (cand am mancat toate cele 4 cereale plus sare grunjoasa) trebuie sa mananc cam in acelasi stil 10 zile si daca este obligatoriu sa mananc in fiecare zi din cele 4 cereale? Multumesc, toate cele bune!.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawadina 25-09-2014 11:06
Ce facem in caz de constipatie?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawamiruna 26-09-2014 07:38
Multumesc din suflet pentru sfaturi!!!!!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # DiabetFlorin G 26-09-2014 15:46
Buna ziua. am fost diagnosticat cu diabet de tip 2 de vreo 3-4 ani si am inceput sa iau pastile . Dupa o perioada am renuntat sa le mai iau pur si simple casi un cred in pastile . A trecut ceva vreme si am reinceput sa le iau dar un au facut decat sa ma faca sa ma simt rau . Am incetat sa le mai iau de vreo 2 ani si mai fac din cand in cand terapie cu lumina si energie . Credeti cumva ca acest regim are efecte benefice si la "bolnavii" de diabet ?
Regimul de viata un este cel mai sanatos dar mananc multe legume in salata , la gratar si in general carnea este este si ea doar la gratar . Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # a zecea ziCristina S 03-10-2014 09:22
Buna ziua.
Sunt in a zecea zi de regim si, in afara de faptul ca am pierdut vreo 3 kilograme si ca in primele doua zile am avut niste dureri musculare destul de usoare, in rest nu am observat nicio diferenta...
Energie am avut mai multa in a treia si a patra zi decat am astazi - de vreo 3 zile imi vine sa dorm intruna...
E normal asa?
Ce mi s-a parut excelent, a fost faptul ca mi s-a parut un regim foarte usor de tinut... pentru ca nu am avut pofte de alte lucruri (si inainte de regim, beam destul de multa cafea si mancam dulciuri aproape zilnic)...
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Anticonceptiona leCoarfa Georgeta 06-10-2014 11:27
Buna ziua, am si eu o intrebare: se poate urma dieta Oshawa daca iau anticonceptiona le? si ce fel de grau se foloseste : grau din piata, sau arpacas de la magazin?
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaCoarfa Georgeta 06-10-2014 11:49
Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti daca pot urma reginul cu anticonceptiona lele Microgynon si daca pot folosi arpacas sau trebuie grau brut
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 07-10-2014 23:48
Nu se foloseste arpacas , ci grau integral
Se pot lua anticonceptiona le in timpul regimului Oshawa
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # hemoroizidaniela g. 10-10-2014 09:05
buna ziua,
Am citit despre aceasta dieta, intrebarea mea este daca este daca are vreun efect asupra hemoroizilor si daca da cat timp ar trebui urmata.Mentione z ca acum jumatate de an am facut un tratament cu laser(pt. hemoroizi interni) dar din cand in cand se mai inflameaza.nu beau, nu fumez.
Multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 10-10-2014 11:55
Da , regimul Oshawa este benefic in cazul hemoroizilor, dar faceti in paralel si tratament naturist cu plante medicinale si zeolit. Tineti regimul oshawa minim 3 pe an
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Raspuns urgent!ioana C 16-10-2014 16:22
Legat de placinta de grau:in reteta scrie ca trebuie sa se consume in decurs de 7 - 10 ore, este obligatoriu? (eu o tin pe o farfurie plata acoperita la temperatura camerei), eu o lasam si in a III a zi pt ca cantitatea era destul de multa. Ce sugestii imi puteti oferi?
O alta intrebare: au trecut 9 luni de cand am tinut regimul dar de atunci eu consum zilnic aceste cereale, parca nu pot renunta la ele, mi le plac prea mult incat legume nici nu mai consum aproape deloc nici inainte nu prea consumam iar acum, deloc in afara de cartofi, linte, fructe, mi le plac dar nu slabesc deloc de la ele, sunt plina de gaze in interiorul meu, am pietre si chisturi la ovare, iau vitamine ca sunt anemica, trebuie sa fac consult si ecograf ginecologic.
Ce-mi recomandati sa fac dar sa fie doar pe baza de tratament naturist?
Ma scuzati pentru aceasta intrebare pe care v-o pun dar cunoasteti un ginecolog bun in Oradea?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # pietre la rinichiTUDOR DANA 16-10-2014 19:05
Buna seara, as vrea sa stiu daca pot tine aceasta cura in conditiile in care am pietre la rinichi.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # depresie si anxietateRoberta 22-10-2014 18:02
Buna ziua, de 6 ani sufar de depresie si anxietate tratamente la psihiatru dar simtomele revin din nou. Am o oboseala foarte mare de dimineata pana seara. Vroiam sa stiu daca in cazul meu ar putea sa ma ajute aceasta dieta Oshawa sa scap de problemele acestea care nu ma lasa sa am o viata normala. Pot sa iau si pastile homeopate in timpul dietei?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 22-10-2014 22:01
Puteti lua homeopate in timpul regimului. Regimul Oshawa va poate ajuta. In pauze luati plante medicinale si polen crud 4 linguri pe zi
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaRoberta 23-10-2014 13:05
Va multumesc domnule doctor. La ce plante medicinale va referiti? Si spuneati de pauze sa inteleg ca ar fi bine sa fac acest regim de mai multe ori pe an?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 23-10-2014 17:29
Da, sa tineti dieta de mai multe ori pe an. Reteta personalizata de plante medicinale prescrisa de un medic fitoterapeut
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Cerealele inmuiate in apa nu sunt recomandateMara 30-10-2014 12:29
Cerealele înmuiate in apa nu sunt recomandate pentru ca devin mult mai Yin. Dealtfel, apa este foarte Yin si se consuma in timpul celor 10 zile cat e nevoie, fara a abuza.
Macrobiotica explica ca felul de a prepara alimentele le pot face mai Yang sau mai Yin. Recomandate sunt doar prajirea,si mai putin coacerea, nerecomandate fierberea si cel mai putin inmuierea in apa.
Gasiti aici mai multe detalii
drlwilson.com/.../...
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Cerealele inmuiate in apa nu sunt recomandateDr. Cătălin Luca 16-11-2014 17:20
Nu sunt de acord cu mesajul de mai sus. In timpul regimului Oshawa se bea apa minim 2l , tocmai pentru ca este un regim de detoxificare si prin urina se vor elimina toxine. DE asemeni , prefer ca cerealele sa fie fierte , nu prajite..Daca se manaca doar prajite si putina apa , asa cum se sugereaza mai sus, exista riscul blocarii rinichilor
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: Regimul OshawaKarina 16-11-2014 14:49
Karina 40 ani. Am inceput acest regim cu mari sperante pentru o sanatate mai buna, pentru a elimina din toxinele acumulate, dar si pentru a mai scapa de kilogramele in plus.Sunt la menopauza de la varsta de 30 de ani, in urma unui neo de col uterin iradiat šī operat in 2004 (histerectomie totala extinsa), sufar de limfedem la piciorul drept, am steatoza nepaguva grad 3, ma confrunt aproape saptamanal cu migrene cumplite, care de multe ori ma impiedica sa merg la serviciu ...si altele...
Vreau šā va intreb daca pot lua antiinflamatoar e in timpul acestei cure, deoarece in a treia zi au inceput dureri mari de oase in timpul noptii in zona bazinului. Am avut de asemenea dureri de cap, dar šī alte simptome la nivelul ficatului, colecistului, senzatii de greata ca šī cum as fi mancat o masa formata numai din grasime. Ce sfat imi dati? Astept un raspuns cat mai urgent. Multumesc frumos.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # constipațieAna Horodincă 22-11-2014 19:05
Bună seara. Sunt în cursul celei de-a 6 a zi, și sunt nevoită să întrerup pentru că nu am "scaun".Mențion ez că am mâncat exact ce trebuie și am băut destul de multă apă.Vă rog, spuneți-mi, ce ați fi făcut în locul meu? Mulțumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 24-11-2014 10:25
Intrerupeti orezul si cerealele prajite. Mancati doar grau fiert si hrisca fiarta
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # medicamente si regimAna A 24-11-2014 13:10
Buna ziua,
Domnule Doctor doresc sa stiu daca eu iau in fiecare zi medicamente pentru inima si anume: corlentor 2/zi, candesartan 1/zi, crestor 1/zi, aspacardin 2/zi, pot sa tin regimul fiindca am si o boala autoimuna ?
Va multumesc,
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 25-11-2014 13:42
Da, in cazul dvs , puteti tine regimul in paralel cu tratamentul alopat
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # virus Csimona 26-11-2014 18:41
Buna seara, am 36 ani, am hep.C, tratamentul cu interferon nu m-a ajutat decat pe termen scurt, virusul e activ, ficatul e fibrozat in mare parte.nu urmez nici un tratament naturist, ce ma sfatuiti?as vrea sa incep acest regim, cate cure trebuie sa fac ? am sanse de stopare? Va multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: virus CDr. Cătălin Luca 29-11-2014 21:36
Urmati regimul Oshawa , dar in paralel cu tratament naturist pentru tratarea afectiunii. Pentru o reteta de tratament va rog sa imi dati datele complete
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # alergie la histaminasmaranda maier 27-11-2014 20:58
Buna seara. As dori sa intreb daca pot tine regimul avand in vedere ca mi-am facut analizele si am fost diagnosticata cu alergie la histamina. Simptomele digestive pe care le am sunt foarte neplacute...abd omen umflat si tare, gaze si "bolboroseli" in abdomen... Va multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: alergie la histaminaDr. Cătălin Luca 29-11-2014 21:36
Da, puteti tine regimul Oshawa
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # informatiilidia 03-12-2014 13:09
intrebarea mea: pot continua sa-mi iau tratamentul (lorista, rawel, stugeron) si sulimentele alimentare de la Amway ( daily, calciu-magneziu , vit. C, si medicamentul Roswera) in timpul dietei?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # informatieMares Gheorghe 03-12-2014 14:54
Buna ziua,
Eu am inceput aceasta cura sau regim OSHAWA inca din ianuarie 1999.In cele 12-14 zile cat tine prima faza se mananca numai grau si orez si se consuma 2 litri de ceai pe zi.\cum se prepara.Se ia o masura (o ceasca de cafea) de garau si una de orez.Dupa ce s-a curatat de impuritati si sa spalt se pune la fiert impreuna cu 7 masuri de apa.Dupa ce incepe sa fiarba se tine pe foc 20 de minute. In adoua faza ,in afara de graul si orezul prezentat mai sus,se pot consuma salata de cruditati stropita cu LAMAIE si sare NEIODATAsi alternativ intr-o si un ou fiert iar in urmatoarea zi un iaurt.Pentru suferintele fiecaruia trebuie sa se consume 2 litrii de ceai.
Exemplu:pentru pietre la rinichi ceai specific,pentru bila lenesa sau pietre la fel,dar cu un consult in prelabil la medic.Este interzis cu desavarsire consumul de :carne,zahar,pr ajeli ulei,cafea.Va urez multa sanatate si ani multi sa traiti.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # calciuDaniela Istrate 03-12-2014 16:16
Buna seara, as dori sa fac cele sapte cicluri pentru obezitate, se poate sa iau supliment de calciu coral, avand in vedere ca graul contine fitati si se combina cu atomii de calciu? si in pauze ce ar fi recomandabil sa mananc..am 51 ani sunt lacto-ovo-veget ariana dar am o digestie defectuoasa, metabolism lent si desigur 85 de kg la 160 de cm.Am inceput de sambata regimul, nu am avut reactii deosebite, ma supraveghez cu atentie, nu beau cafea si nu fumez, multumesc frumos!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: calciuDr. Cătălin Luca 08-12-2014 20:23
Nu se iau suplimente in timpul regimului Oshawa . In pauze mancati alimente foarte usoare ( supe usoare, legume pasate sau la cuptor..)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: calciuDr. Cătălin Luca 08-12-2014 20:24
Nu se iau suplimente alimentare in timpul regimului Oshawa . In pauze mancati alimente foarte usoare ( supe usoare, legume pasate sau la cuptor..)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Paine din grau integralmarcel b 03-12-2014 18:37
Buna seara. Pot consuma in acest regim paine din grau integral 100% facuta cu maia ?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # grau vs arpacasnelly 08-12-2014 20:14
Buna ziua,

Intrebare - se poate inlocui graul cu arpacasul, pentru ca nu am gasit grau - daca nu , de unde pot lua grau

dealtfel suplimentii de nutritie pot fi consumati in perioada programului (tablete, shakeuri, bautura de aloe, ceai)?

Multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 08-12-2014 20:21
Graul se gaseste in orice magazin naturist si in orice piata din Romania . Arpacasul nu este indicat . Nu se recomanda suplimente alimentare : doar cele 4 cereale , apa si sare
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Fibromialgie si sindrom benign fascicularDaniela V 10-12-2014 18:32
Buna seara,
Am fost diagnosticata de curand cu fibromialgie si sdr.fascicular benign asociate cu anxietate si alte probleme de digestie, dereglari hormonale etc.Am inceput sa tin regimul Oshawa, sunt in a 3-a yi.Credeti ca ma va ajuta in aceasta boala ciudata si perversa?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawadaciana 11-12-2014 21:50
Buna seara,
As avea rugamintea sa imi transmiteti modul de tinere a regimului, respectiv de cate ori, in cazul tiroiditei hashimoto, cu toate efectele secundare, respectiv frig, pierdere memorie, concentrare si rabdare, gandire deficitara si greoaie, modificare textura par, unghii, piele, etc.
Si daca apreciati ca este nevoie de suplimentarea cu tratament naturist.
Mentionez ca am tinut regimul pana acum de 4 ori, cu pauze. Prima data m-am simtit minunat, dupa care am observat ca efectele nu mai sunt atat de spectaculoase.

Multumesc mult.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Analize de sangeAlin 15-12-2014 11:20
Buna ziua,
as dori sa stiu daca aveti idee in cat timp dupa terminarea regimului sunt relevante analizele de sange? Eu am facut un set de analize in timpul unui regim oshawa si erau date peste cap.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaBeatriceB 05-01-2015 14:50
Buna ziua. Doresc sa tin acest regim si voiam sa aflu daca pot consuma doar orez? Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 05-01-2015 20:21
Nu e bine sa consumati doar orez..in primul rand este pericolul sa va constipati..in al2lea rand in regimul oshawa sunt mai indicate hrisca si graul
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # pitiriazisiordan 05-01-2015 19:50
Buna seara,
Regimul Oshawa este indicat ptr pitiriazis ?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 05-01-2015 20:22
Da, regimul oshawa Oshawa este indicat pentru pitiriazis
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # cistita interstitialamihaelaj 06-01-2015 16:05
Buna ziua. As vrea sa imi spuneti daca regimul este indicat in tratarea cistitei interstitiale. Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: cistita interstitialaDr. Cătălin Luca 06-01-2015 20:54
Puteti tine Oshawa , va ajuta, dar cel mai rapid se vindeca cistita cu tratament naturist pe baza de plante si uleiuri volatile
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: cistita interstitialamihaelaj 07-01-2015 06:42
Multumesc frumos ptr raspuns. Ati putea sa imi recimandati un astfel de tratament naturist? Multum inca o data.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: cistita interstitialaDr. Cătălin Luca 07-01-2015 20:10
Asa cum am scris de nenumarate ori pe acest site..tratament ele sunt personalizate. Daca doriti o reteta de tratament trebuie sa imi dati datele complete ale pacientului
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: cistita interstitialamihaelaj 07-01-2015 20:56
De acord. Cum se procedeaza? Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: cistita interstitialaDr. Cătălin Luca 08-01-2015 17:35
Consultati va rog rubrica
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # regimul oshawabiancaa 06-01-2015 18:36
Buna seziua. In cat timp pot sa slabesc 10 kg cam asa cu dieta oshawa? o pot folosi si daca am 14-15 ani, nu ? multumesc :) :)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: regimul oshawaDr. Cătălin Luca 06-01-2015 20:55
Depinde de la pacient la pacient
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # DianaDiana Elena 07-01-2015 22:40
Buna ziua,
Imi doresc sa urmez acest regim, dar am scleroza multipla. Credeti ca ar exista contraindicatii in acest caz? Mentionez ca urmez un tratament cu interferon-beta injectabil si tocmai am terminat o cura de metilprednisolo na pentru a ameliora un puseu al bolii.
Am gasit numeroase articole din America, care indica un regim fara gluten.
Eu prefer in schimb regimul prezentat de catre dumneavoastra si as vrea sa il urmez pentru a incepe anul mai bine.
Va multumesc frumos,
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: DianaDr. Cătălin Luca 08-01-2015 17:31
Regimul Oshawa este indicat in scleroza multipla
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # viroza respiratorie in timpul dieteiOana M 08-01-2015 05:43
Bună ziua,
sunt în a 4-a zi a dietei si de 2 zile am o viroza respiratorie(fă ră febră momentan). Ar trebui sa intrerup dieta?
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 08-01-2015 17:32
Continuati regimul. Adaugati vitamina C alcalina forte 3g din 3 in 3 ore si va trece imediat
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # nu pot sa dormflorin pop 10-01-2015 10:31
buna ziua si lamulti ani !! de vreo2 anima confrunt cu insomnia am fost si la doctor mia scris medicamente de somn si urmeaza sa fac analizele.amsi o tija in femur de vreo 15 ani dar nu ma deranjeaza deci merg la munca etc. va rog sama ajutati ! multumesc anticipat !
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: nu pot sa dormDr. Cătălin Luca 11-01-2015 19:24
Aveti si alte afectiuni ? Cum stati cu scaunul?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: nu pot sa dormDr. Cătălin Luca 11-01-2015 19:25
Acesta dieta ajuta in tratamentul bolii Altzheimer , cat si dupa un AVC, dar sa faca in paralel si un tratament naturist
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: nu pot sa dormDr. Cătălin Luca 11-01-2015 19:26
Da, este indicat pentru adolescenti ..
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # altzheimermirona 11-01-2015 09:11
Bună ziua. As dori sa știu dacă e posibila tratarea bolii altzheimer cu această dieta si daca a suferit un avc in paralel cu tratamentul dat de medic.Mulțumesc anticipat.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: altzheimerDr. Cătălin Luca 23-01-2015 14:14
Da , regimul Oshawa ajuta in boala Altzheimer, dar sa se tina in paralel cu tratament naturist
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Regimul Oshawa pentru adolescenticoca 11-01-2015 19:16
Buna seara. As dori sa stiu daca regimul Oshawa este indicat pentru adolescenti de la 13 ani un sus. Va multumesc anticipat.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawamirona 19-01-2015 08:57
Bună ziua. De ieri, Dumineca am început cura Oshawa am avut dureri îngrozitoare de cap , menționez ca sunt fumătoare și consumatoare de cafea. Am 100 kg, 1,70 m . Ce mă sfătuiți să fac ? Ieri nu am fumat și nu am băut deloc cafea, dar azi din nou am dureri insuportabile de cap . Va rog sa îmi spuneți ce pot sa fac? As mai avea o întrebare legata de această dieta: are efectul yo yo? Va mulțumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 23-01-2015 14:32
Ati avut dureri de cap datorita eliminarii toxinelor datorate fumatului si cafelei. Continuati caci aveti nevoie. Nu are efect yo-yo
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Depresie - OshavaDana 19-01-2015 11:44
Buna ziua,

ma interesaeza daca dieta oshava are efect asupra depresiei majore si asupra problemelor cu ficatul.

Multunesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Depresie - OshavaDr. Cătălin Luca 23-01-2015 14:33
Da, regimul Oshawa ajuta in rezolvarea depresiei si a afectiunilor ficatului
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # miopiaciubucana 23-01-2015 06:03
Este buna aceasta dieta in miopie?ajuta?as tept raspuns,va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 23-01-2015 14:34
Nu ajuta acest regim in miopie
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # gastritaramona 24-01-2015 14:01
Buna ziua! pentru gastrita hiperacida este buna dieta?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: gastritaDr. Cătălin Luca 28-01-2015 22:58
Da , este bun regimul Oshawa in gastrita hiperacida
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # DiareeVasile 24-01-2015 16:59
Am ajuns in cea de-a zecea zi a curei, nu m-am simtit rau in nici un fel, dar din a patra zi m-au chinuit scaunele, unul pe zi, dar moi, spre final aproape diareice. Am gresit ceva? Am mancat batoane din faina integrala de grau, orez integral fiert, hrisca fiarta, mei fiert. Multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: DiareeDr. Cătălin Luca 24-01-2015 22:26
Nu ati gresit ..procesul de dezintoxicare poate fi diferit de la pacient la pacient. In cazuri de acestea se mareste cantitatea de orez fiert
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Regimul OshawaAdda 24-01-2015 22:16
Buna ziua, vreau si eu sa intreb daca pentru adolescenti de 14 ani este indicat regimul ? va rog raspundeti :)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 24-01-2015 22:27
Da , este indicat pentru adolescenti
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # durerii pelvinemihaela p. 26-01-2015 10:28
Buna ziua,va rog poate dvs ma puteti lamuri in legatura cu o problema cu care ma confrunt de un an de zile.
Am dureri pelvine in partea stanga , indiferent de moment si mai dese noapte dupa ce adorm,imi este afectata si viata privata.Teste mi-am facut si toate sunt bune doar ca prin excludere mi-i s-a recomandat sa fac si o colonoscopie va zic sincer ca nu as vrea,ca nu am auzit lucruri f bune despre aceasta intervenție.Poa te reușiți sa ma ajutați ca nu mai suport durerile.Multumesc!
Am 26 de ani, bradicardica si cu o lacuna ischemica si 56 kg.Multumesc mult!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: durerii pelvineDr. Cătălin Luca 06-02-2015 00:09
Este posibil sa fie vorba despre o metroanexita. Luati : vitamina C alcalina forte: 3g de 2 ori/zi, sanohelp : 2 pic de 3 ori pe zi cu o cana de apa calduta
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # poliartrita reumatoidaChiper Flori 26-01-2015 12:29
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca pot tine acest regim pentru poliartrita reumatoida gradul 3 si daca puteti sa-mi recomandati si altceva pentru aceasta boala. Mentionez ca alaptez. Va multumesc anticipat!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 26-01-2015 23:02
Va rog sa imi dati datele complete pentru a primi reteta tratament: varsta, inaltime, greutate, alte afectiuni asociate, scaun, alergii, somn
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaChiper Flori 27-01-2015 12:02
Am 29 de ani, 159 cm inaltime, 50 kg.Poliartrita a debutat in urma cu trei ani, am facut tratament timp de un an cu Metotrexat injectabil(trei luni) si pastile Arava, pe urma am facut o pauza de 8 luni in care am incercat sa- mi detoxifiez organismul renuntand la carne si mancand peste, legume si fructe. Dupa cele 8 luni de zile am ramas insarcinata, am nascut in iulie 2014 o fetita pe care o alaptez. Nu am mai luat nici un fel de pastile;de cateva saptamani am inceput sa mananc din nou carne.Am inceput sa am dureri din ce in ce mai mari mai ales la maini si cel mai tare ma dor pe timpul noptii.Nici nu mai pot tine fetita in brate! Nu am alte boli sau alergii.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 28-01-2015 22:58
V-am trimis reteta pe email
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Pt Flori ChiperCatalin ifrim 13-02-2015 20:15
Buna ,
Cu siguranta iti pot impartasi din experienta mea acumulata si sfaturile mele iti pot fi de folos .
Daca doresti contacteaza ma
Sanatate iti doresc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Litiaza renalaUdangiu Maria 27-01-2015 14:17
Buna ziua. Am tinut acest minunat regim de 4 ori si de fiecare data m-am simtit f.bine.Acum 2 sapatamani am aflat ca am 2 pietre la rinichi.Voi incerca sa fac litotritie pentru a sparge cele 2 perle.Va rog sa-mi spuneti daca regimul este indicat si in aceasta afectiune.Va multumesc mult.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Litiaza renalaDr. Cătălin Luca 28-01-2015 22:47
Regimul Oshawa ajuta , dar nu e specific pentru eliminarea pietrelor la rinichi. Cel mai eficient este tratamentul pe baza de remedii naturiste . In caz ca doriti sa urmati un tratament este necesar sa imi scrieti datele dvs complete.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Litiaza renalaUdangiu Maria 29-01-2015 11:35
[Am 57 ani, pana acum nu am avut probleme cu rinichii, stiam ca am nisip, dar cu timpul s-au format 2 pietre de 6 si 13 mm la rinichiul drept.Pe 6 februarie sunt programata la Clinica Gral Bucuresti pentru litotritie.Sunt adepta tratamentelor naturiste si a unui regim sanatos de alimentatie asa incat v-as fi recunoscatoare pentru un tratament recomandat de dumneavoastra.P e langa problema renala am un inceput de osteoporoza, mi s.a recomandat Ossica 1/luna, menopauza ma chinuie cu bufeuri si insomnii de 8 ani, am incercat multe remedii naturiste si homeopate dar fara succes.Va multumesc pentru ca mi-ati raspuns.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Litiaza renalaDr. Cătălin Luca 29-01-2015 16:54
Date complete: inaltime, greutate, scaun, urina, alergii, somn!!!!!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # dureri pelvinemihaela p. 28-01-2015 10:38
Buna ziua, din nou vroiam sa va zic ca am inceput regimul si sunt in a 3-a zi ,iar durerile sunt prezente si ele.....va rog imi puteti spune daca pot continua sau nu.
Multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: dureri pelvineDr. Cătălin Luca 28-01-2015 22:48
Durerile sunt datorate procesului de eliminare al toxinelor. Trebuie sa continuati . Vor trece si va veti simti mai bine
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # Buna ziuaDeea 04-02-2015 13:20
Am si eu o simpla intrebare (care ma intereseaza mult , dealtfel ) tinand acest regim CORECT , se poate slabi ? Daca da , cam cat ? o medie ....
la plafar pot gasi cele 4 cereale ? inclusiv faina de grau integral ? sau de unde imi pot lua tot ce este necesar pnt. acest regim ? ms
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaBianca 08-02-2015 15:02
Bună ziua . Am 16 ani ,1,58 și 52 kg. As vrea sa țin aceasta dieta și sa mai slăbesc câteva kg. Credeți ca voi reuși sa sa slăbesc dacă o urmez sau îmi pot pune în pericol organismul? Cat timp îmi recomandați sa o țin și ce produse ar fi mai benefice pentru mine?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # reactii adverseelenaA 09-02-2015 19:25
buna ,

sunt in a doua zi de regim, am mai avut o încercare acum doua luni, când am reusit sa il tin 6 zile, dar acum ma confrunt cu o reactie ciudata. Mancarimi pe toata pielea, in diverse zone,inclusiv in cap, furnicaturi si tot incerc sa nu ma scarpin. E posibil sa fie o reactie adversa sau o reactie a detoxifierii? A mai avut cineva aceste stari? multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 10-02-2015 20:29
Mancarimile sunt datorate purificarii . Continuati regimul
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # gusa polinodularasabin 12-02-2015 20:27
Buna seara, am 47 de ani si in urma unui control la tiroida mi s a pus diagnosticul gusa polinodulara pot sa incep acest regim?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawasabin 12-02-2015 20:56
Mentionez ca tiroida functioneaza normal
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 12-02-2015 21:25
Da , chiar este indicat sa tineti acest regim in caz de gusa polinodulara, in paralel cu un tratament naturist
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # Regimul Oshawa - o cursa mentala si fizicaCatalin Ifrim 13-02-2015 14:48
Buna ziua ,
Am avut/am resturi de la o poliartrita diseminata in corp si pana acum am facut multe demersuri si cure naturiste cu adevarat eficiente.Am citit despre acest regim la indemul fiicei mele (care o mai tinuse odata) si nu prea am crezut initial in eficacitatea ei.
A fost o proba mentala si fizica foarte greu de parcurs si trecut. Este foarte greu de explicat si descris starile si momentele prin care treci pana la finalul celor 10 zile dar iau partea buna a acestora si doresc sa va incurajez ca merita si are efect !!
Am simtit in corp pe rand cum se ,,dezgheata'' si se repara trasee si portiuni in zona abdomen,sacroil iace ,incheieturi. Remarcabile sunt rezultatele si progresele :
1) corpul se curata si se regenereaza intr un ritm fantastic .
2) privirea ,tenul si pielea primeste o revigorare incredibila
3) detii o energie incredibila si resimti un echilibru energetic maxim.
4) puterea mentala si capacitatea de efort intelectuala ti se multiplica vizibil !
5) intotdeauna mananci exact cat iti trebuie ,mesteci relaxat si incet , iei mai mult de 3 mese pe zi si nu iti este foame/lene dupa ce ai mancat .
6) iti reeduci si formezi la un nivel de excelenta gusturile si papilele gustative . Dupa ce revii la alimentatia normala esti un om castigat daca reusesti sa profiti si sa mentii aceste progrese .
7) intelegi cat de nefaste/nocive sunt unele alimente si ca de unele chiar nu ai nevoie .
8) chiar vei avea un corp mult mai echilibrat si purificat !
Recomand tuturor din toata inima si ii sfatuiesc ca desi este criminala perioada merita efortul si supliciul.

.Multumesc D-lui Dr Luca pentru solutia acestui regim cu adevărat miraculos
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaLUDMILA 13-02-2015 15:14
am o intrebare de cite ori mincam pe zi? si pina la ce ora?
dimineata dejunul cu aceste cereale lar le folosim cu lapte de griu sau soia??? la amiaza facep placintele!
pe la 16:oo mincam ce? seara putem face orez pe la 19:oo
e bine asa sau gresesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 14-02-2015 10:21
Nu se consuma lapte de soia in regim Oshawa
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Regimul OshawaLUDMILA 13-02-2015 22:29
VROIAM SA VA INTREB VOI CARE ATI COMENTAT CE MINCATI DIMINEATA SI INTRE MESE ? CE LEGUME POT MINCA SI FRUCTE? MULTUMESC
O SEARA PLACUTA
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 14-02-2015 10:22
In timpul regimului Oshawa se consuma doar cele 4 cereale, apa si sare..nu fructe si legume sau soia
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaLUDMILA 14-02-2015 13:45
ok am înțeles pot sa mănânc intre mese "Gallette di riso integrale" sunt biologice ingrediente: riso integrale biologico 99,7% si sare---sunt din Italia marca (vivi verde)...sau dați-mi un sfat ce as putea mânca? mulțumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Infectie puternica la un dinteGeta 18-02-2015 07:34
Buna ziua,d-le doctor.As vrea sa va cer un sfat.
De o saptamana mi s-a descoperit o infectie puternica la radacina unui dinte - care are un pivot in prezent si face parte dintr-o lucrare dentara impreuna cu altul.Practic intreaga radacina e inconjurata de aceasta infectie (cronica cum mi-a zis medicul) si dintele nu mai poate fi salvat .Trebuie scos.
Poate regimul Oshawa sa imprastie infectia si sa salveze dintele?
Multumesc anticipat.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Infectie puternica la un dinteDr. Cătălin Luca 21-02-2015 11:34
Regimul Oshawa nu are un efect asa de rapid precum este necesar in cazul dvs. Va trebui cel mai probabil sa luati antibiotice. In prealabil puteti incerca cu : 2 capsx3 /zi si vitamina C alcalina forte: 5g dim si 5g seara. ( aceste produse le gasiti la nr : 0728020877)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Ingrijorare legata de slabitAlina* 18-02-2015 10:19
Buna ziua Tatal meu, 81 ani, cu insuficienta venoasa,hiperte nsiune, guta, creatinina 2,5 , A tinut intai regimul numai cu grau, fiindca nu a gasit celelalte cereale, a mai mancat legume, nuci, fructe,iaurt. A slabit putin. Dupa 2 zile pauza a inceput regimul corect, dar bea putina apa, spune ca nu ii e greu deloc.Acum, in a 6-a zi de tratament, s-a cantarit si are 56 kg la 1,60m inaltime si inainte avea ceva peste 60 kg.Este vizibil ca a slabit mult. Intrebarea este ; ne recomandati sa intrerupa tratamentul? Care sunt semnele la care ar trebui sa ne ingrijoram? Multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Ingrijorare legata de slabitAlina* 18-02-2015 14:09
Buna ziua
Tatal meu, 81 ani, cu hipertensiune, insuficienta venoasa, guta, creatinina 2,5 , a tinut intai o dieta in care a mancat grau, celelalte cereale nu le-a gasit, si adaugat miere, nuci, fructe, legume iaurt.a slabit putin. Dupa 2 zile de pauza a inceput regimul corect, spune ca ii e usor sa-l tina, doar apa nu prea reuseste sa bea 2 l.Acum e in a 6-a zi si a ajuns la 56 kg, are 1,60m si avea ceva peste 60kg.Ne ingrijoreaza slabirea rapida si faptul ca arata prea slab. Credeti ca ar fi bine sa opreasca regimul? Care sunt semnele care ar trebui sa ne ingrijoreze?
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Ingrijorare legata de slabitDr. Cătălin Luca 21-02-2015 11:36
Sa nu intrerupa regimul. Cand va reinepe sa manace, datorita purificarii va asimila mult mai repede si se va reechilibra. Sa ia la iesirea din regim polen crud ( incepe cu o lingura pe zi si creste treptat pana ajunge la 6 linguri pe zi)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # infectie urinara recurenta cu e-coliCamelia Elena 22-02-2015 13:15
Buna ziua.Am 50 de ani, 167cm, 58kg. Primele simptome neplacute le-am simtit cand aveam 23-24 de ani. Apoi,10-15 ani nu am mai avut probleme.Iarasi a aparut pe la 38-40 ani , cand am luat si antibiotice. Acum, de vreo 3 ani, aproape ca nu am mai scapat de aceasta pacoste. O tin sub control band multa apa, regulat , pe tot timpul zilei si al noptii. Daca trec 3-4 ore si nu beau apa, deja incep senzatiile neplacute.
Vreau sa tin acest regim , dar ma intreb daca ma puteti sfatui si cu privire la un tratament pentru aceasta infectie.Multum esc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 22-02-2015 18:30
Am raspuns pe email
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaCamelia Elena 23-02-2015 09:29
Multumesc pentru raspuns.Deocamd ata nu am suma necesara pentru tratament, dar , de indata ce voi putea, voi trimite comanda.
Azi am inceput regimul sa sper sa-l pot duce la bun sfarsit.Doamne ajuta!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaLUPU V. 23-02-2015 10:14
Buna ziua ! Sunt in a 6 zi de regim , am trecut cu stoicism primele 4 zile cu dureri imense si insuportabile de cap. De ieri sunt mai bine, mai vesela daca as putea spune asa . Problema e ca nu mai pot manca mei si hrisca ....orez mai putin , abia il gust si de ieri la amiaza pana azi am mancat numai turtite de faina integrala de grau amestecata cu faina de mei .....cat e de gresit sa mananc numai aceste turtite ??? macar pana imi revine ,,pofta'' de celelalte ......eu ma satur cu ele ....beau si apa aferenta /zi dar ....MULTUMESC !!!!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # hipertensiuneLupu 24-02-2015 18:12
Buna ziua,Am 60 ani,si sunt diagnosticata cu hipertensiune gr.3 cu risc .inalt;arteroma toza aortica si carotidiana, dislipidemie; aritmii; uter fibromatos,sind rom vertiginos,
degenerscenta maculara;osteop oroza;ficat gras;constipati e.Pt ca in tinerete l-am cunoscut pe omul minunat care a fost dl.dr Puscasu si am urmat atunci regimul Oshawa cu grau si orez fiert pt dezintoxicare si m-am simtit extraordar as incerca din nou, dar cu toate bolile cu care m-am pricopsit intre timp, v-as ruga sa-mi spuneti daca ma expun la vre-un risc si daca puteti sa-mi faceti niste recomandari
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: hipertensiuneDr. Cătălin Luca 24-02-2015 19:47
Foarte bine. Tineti regimul ..nu sunt riscuri. Incepeti si un tratament naturist .
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawastefan.r 25-02-2015 13:52
as putea tine regimul oshava daca alaptez un bebe 9 luni
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 26-02-2015 19:19
Da , puteti tine regim Oshawa daca alaptati
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaMina Voivozeanu 27-02-2015 19:57
buna seara!
Am candidoza si am inceput regimul de 3 zile. Am consumat in prima zi hrisca hidratata peste noapte a doua zi mei, atat hidratat cat si fiert, iar astazi orez hidratat. Nu am avut scaun, am arsuri dupa masa si un gust ciudat in gura. Ma gandeam sa nu consum grau . Oare e bun acest regim pt.mine, simt ca nu e chiar in regula. Mentionez ca sunt lacto vegetariana de 2 luni.Nu stiu daca sa mai continui pt ca simt aciditatea crescuta.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Regimul OsawaRadulescu Maria 28-02-2015 20:53
Buna seara!Sunt in a sasea zi de regim,am avut usoare dureri de cap primele zile,pentru constipatie am baut 1-2 cani de apa calda dimineata ,pe nemancate,si arsuri gastrice,dar trec dupa ce beau apa.Succes tuturor!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # alergiiemaria sofia 02-03-2015 20:40
Pot incepe cura daca iau xizal.tertensv amaril si siofor ce imi recomandati ?cum se iau cele. 4 alimente? Cit din fiecare? Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Regimul OshawaRaluca 08-03-2015 14:00
Buna ziua!
vreau sa incep acest regim si din cate am inteles eu, este un regim care echilibreaza organismul. Multe persoane sunt incantate de cat de mult au slabit, dar pe mine nu ma intereseaza acest aspect deloc. Eu nu doresc sa slabesc, eventual poate sa ma ingras. Am citit recomandarile dvs legat de administrarea polenului crud dupa terminarea regimului, eu am incercat sa mai iau polen, dar imi da dureri de stomac. Imi recomandati altceva? Va multumesc mult!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 09-03-2015 22:50
Sigur ati luat polen crud sau era de fapt uscat , deoarece polenul crud nu are acest efect. Daca intr-adevar aveti aceasta intoleranta la polen , luati amestecati uleiuri presate la rece de catina , migdale , canepa , susan . Din acest amestec luati o lingura de 3 ori pe zi
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # unde gasesc produsele online?cornelia 08-03-2015 19:41
Buna ziua,

Eu locuiesc in Londra si vreau sa tin regimul Oshawa in special pentru detoxifierea organismului. Unde gasesc produsele necesare pentru a putea tine acest regim?

Multmumesc,
Cony
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: unde gasesc produsele online?Dr. Cătălin Luca 09-03-2015 22:50
La orice magazin naturist
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: unde gasesc produsele online?Codrut 10-03-2015 20:21
Salut,
Pot sa it raspund eu la intrebare, toate produsele le gasesti pe Ebay. Hrisca se numeste Buckwheat ( 3 kg - aprox 10£ ) , graul se numste Wheat ( 5 kg- aprox 10£) , Meiul se numste Millet seeds ( 3 kg- aprox 14£) iar orezul brun si salbatic il gasesti la majoritatea supermarketuril or. Mult noroc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # regim oshawaBugnar Aurel Vasile 10-03-2015 06:36
Buna ziua d.nule dr.Cătălin Luca.Va rog frumos sa-mi răspundeți dacă puteți cat mai repede pt ca am niste dureri in urma regimului Oshawa(azi sunt in a 9 zi).De vineri a inceput să mi se tumefieze glesna stânga iar azi noapte mi-a cuprins glesna toata.Este atât de tumefiata,am frisoane,nu mai pot călca pe piciorul stâng.Va aduc la cunoștiință ca în 2011 am fost operat de melanom.In 2012 mi-a aparut un nodul la prostata care de 0,45mm,care a evoluat pana luna ianuarie 2015 la 4,5 mm.Mentionez ca eu în toata aceasta perioada am facut investigatii atât pe linia melanomului cat si pt prostata.Analiz ele au fost destul de bune,cu exceptia ultimei investigații din luna februarie 2015  cand nodul a stagnat in creștere,dar in partea stângă inghinal a aparut un ganglion mai mare,mai tumefiat cu tesut în jurul lui mai vascularizat,ia r indicația medicului a fost,ca ar fi bine sa ma vadă un oncolog.Asta am si facut,iar pe data de 23 martie urmează să fac tomografie craniana si abdominala,prec um si cele 2 teste PSA si FREE PSA.Ultimul test PSA era de 3,4 ng.Între timp am inceput și acest regim Oshawa.Va mai informez ca din 2011 am incercat sa țin Terapia Gersson,cosuman d tone de legume si fructe sub forma de suc,clisme,câte 5 pe zi(și acum fac câte 2-3 pe zi) si totul a fost ok.Acum tinând acest regim Oshawa mi-au aparut aceste simtome.Va rog spuneti-mi ce sa fac.Am 61 ani,1,64 cm si 73 kg.Astept urgent un raspuns de la dv.stră.Va rog mult de tot.Cu stima și respect va mulțumesc anticipat
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: regim oshawaDr. Cătălin Luca 10-03-2015 10:53
Este doar efectul dezintoxicarii nu trebuie sa va alarmati. Continuati regimul
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # buna ziuaandrei 10-03-2015 09:21
buna ziua ma numesc andrei si as vrea sa incerc si eu acest regim.vreau sa slabesc deoarece am facut sport in liceu, mam lasat si mam ingrasat foarte tare.am in job care nu trebuie sa stau tot timpul jos si nu am timp de miscare.in momentul de fata cantaresc cam 160 kg.ce perioada ar trebuie sa tin acest regim?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: buna ziuaDr. Cătălin Luca 14-03-2015 20:19
Tineti regimul pana ajungeti la greutatea normala . Cate 10 zile cu pauze de 3 zile
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # regimul oshawamara 11-03-2015 10:54
Buna ziua!
In aceasta perioada tin dieta Dukan. Zilele trecute am aflat despre beneficiile regimului Oshawa. As putea intrerupe dieta Dukan si sa incep regimul Oshawa? Ce se poate intampla? Exista efecte negative? Multumesc anticipat.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: regimul oshawaDr. Cătălin Luca 14-03-2015 20:21
Ar fi f bine sa intrerupeti dieta Dunkan care va umple de toxine. Tienti regimul Oshawa si va veti bucura si de o purificare a mintii si corpului
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaAna Maria Ilie 11-03-2015 22:51
Buna seara! Am terminat de o saptamana si jumatate a doua cura de regim Oshawa. As vrea sa va intreb cam ce ar trebui sa simt? Nu imi dau seama de vreo schimbare ci doar o usoara scadere in greutate, -3 kg. Multumesc frumos!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Raceala puternicaNicoleta 12-03-2015 04:10
buna ziua d le doctor,
Numele meu e Nico, si as dori sa va intreb:daca in timpul dietei, mai exact in ziua 7 a aparut o raceala puternica(durer i in piept, febra, secretii nazale, tuse) as putea lua paracetamol?
Mentionez ca locuiesc intr o alta tara si nu gasesc vit C recomandara de d-voastra.Cum sa procedez?Multum esc mult.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Raceala puternicaDr. Cătălin Luca 14-03-2015 20:22
Daca raceala nu este prea puternica cel mai bine ar fi sa nu luati nimic , pentru a nu intrerupe regimul
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # pancreatita cronicaAngela Mihalache 12-03-2015 21:12
Buna ziua, d-le doctor
Sotul meu in varsta de 60 ani a fost diagnosticat cu pancreatita cronica. De 4 zile urmeaza regimul Oshawa. Va rog sa-mi spuneti daca este corect sa tina regimul de 10 zile fara sa foloseasca medicamentul Kreon recomandat sa-l ia dupa fiecare masa?.... si daca aveti cunostinta de vindecare in acest caz. Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Boala autoimunaAliona 13-03-2015 09:52
Buna ziua! De curand am fost diagnosticata cu o boala autoimuna (am inflamatie la genunchi cu lichid, dactilita la picior si dureri in timpul mersului la talpa, calcai, glezna umflata, vinetie si dureroasa la mers). Sunt vegetariana total, am mai tinut cura Oshawa cand eram sanatoasa si m-am simtit minunat. Acum sunt in prima zi de post negru din 3 si vreau sa continui cu Oshawa. Credeti ca va avea rezultate la boala autoimuna sau sa introduc si un tratament naturist pe parcurs? Va multumesc. Am 27 ani, 174 cm, 60 kg, scaun normal, nu am alergii, momentan nu iau medicamente.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Boala autoimunaDr. Cătălin Luca 14-03-2015 20:23
Da , va ajuta regimul Oshawa , dar bineinteles ca trebuie sa faceti si un tratament naturist
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Litiaza biliaraMaria1 13-03-2015 13:20
Am 43 de ani - diagnosticata acum 4 ani cu litiaza biliara (dimensiuni calculi 2,9 - 2 - 1,5 - 1..), In afara de aciditate si balonare uneri, nu ma deranjeaza.In aceste conditii se mai recomanda dieta Oshawa?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Litiaza biliaraDr. Cătălin Luca 14-03-2015 20:23
Pentru litiaza biliara cel mai eficient este procedeul cu lamaie si ulei de masline
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # fertilitate si iperplasie nodularaManuela 15-03-2015 19:14
Buna seara, am 35 de ani si am iperplazie nodulara. De cativa ani eu si sotul meu am vrea sa avem copii dar nu au venit. Diversi medici au dat vina si pe greutatea mea(67kg, 166cm) As vrea sa stiu da acest regim ma poate ajuta sa dau macar cateva kg jos. Pot sa beau aloe vera? Mama mea a facut tratament cu chimioterapie si radioterapie pt cancer uterin. am vrea sa faca si ea regimul..... astept cu nerabdare raspunsul d-voastra. Multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 15-03-2015 20:03
Da , va ajuta regimul Oshawa sa dati kg jos. De asemeni o ajuta f mult pe mama dvs deoarece este un regim antitumoral si va elimina si toxinele dobandite prin chimioterapie
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: Regimul Oshawasaralena 16-03-2015 05:46
se poate tine si cura de urinoterapie in acelasi timp cu regimul oshawa?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDana 16-03-2015 11:19
Dar de ce se mananca doar cele 4 cereale cand de fapt sunt 7? De exemplu se poate inlocui mei cu secara sau hrisca cu orz?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 27-03-2015 23:18
Regimul Oshawa se tine doar cu 4 cereale: grau, orez, mei , hrisca
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Regimul Osawa-combinati i?Olivia 17-03-2015 09:57
Pot tine regimul Osawa in timp ce tin si o cura cu pulberi de napraznic, cretisoaram frunze mur,iarba salvie si urzica? sau trebuie tinute separat?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Osawa-combinati i?Dr. Cătălin Luca 18-03-2015 15:59
Ideal este sa fie tinuta separat, cu exceptia cazului in care aveti o boala grava si sunteti sub un tratament care nu trebuie intrerupt
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # vreau sa slabescRamona 25-03-2015 15:20
am 65 de kg si as vrea sa slabesc cam asta e motivul pentru carre as vrea sa tin regimul. si in caz ca slabesc , credeti ca are efect yoyo ?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: vreau sa slabescDr. Cătălin Luca 27-03-2015 23:17
Regimul Oshawa nu are efect yo-yo. Este un regim foarte benefic cu efect de lunga durata
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # diabet ,alergiemaria sofia 26-03-2015 19:29
cu tot respectul ptr. sfaturile date,timpul acordat si implicare.as dori sa va intreb si eu daca pot tine acest regim,am 175 inaltime,101kg ,hipertensiva,c u diabet tip 2 glicemie intre135-180 iau amaril 1mg dimineata si seara1siofor,te rtensiv,egiloc, si xizal ptr. alergie .am facut niste analize si am un dificit de magneziu ,calciu sub limita,mia recomandat magnerot si calciu lactic,ce ma sfatuiti ?sa intrerup tratamentul si sa recurg la acest regim ?la urina PH5,beau putina apa.steatoza hepatica,de curind mi sa umflat piciorul sting, poate fi de la ficat?răspundeț i-mi si mie va rog tare mult.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: diabet ,alergieDr. Cătălin Luca 27-03-2015 23:16
Da, tineti regimul , dar consumati mai mult hrisca si mei . Tratamentul antihipertensiv si diabetic nu se intrerupe in timpul tratamentului
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # polen si vit.C alcalinaramona a 27-03-2015 12:43
Buna ziua,
Se poate administra polen crud si vitamina C alcalina in timpul regimului Oshawa ? Intreb, in contextul in care doresc sa tin aceasta cura cateva luni, in secvente de 10 zile cu trei zile pauza.
Multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 27-03-2015 23:15
Cel mai bine sa tineti regimul Oshawa doar cu cele 4 cereale, apa si sare. Exceptie face doar cazul in care suferiti de o afectiune grava si urmati un tratament de lunga durata
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Regimul Oshawa

15-02-2013 Hits:124834 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Regimul Oshawa

Regimul Oshawa  George Oshawa, pe numele său adevărat Yukikazu Sakurazawa este fondatorul diet...

Mai mult

Clisma

15-02-2013 Hits:26123 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Clisma

Clisma Beneficiile clismei au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri, aceasta fiind o met...

Mai mult

Sucurile de legume

15-02-2013 Hits:24107 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Sucurile de legume

Sucurile de legume Folosirea sucurilor pentru purificarea, regenerarea şi vindecarea organis...

Mai mult

Zeolit

20-08-2012 Hits:20235 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Zeolit

Zeolitul, un remediu natural de excepţie Zeolitul este una din componentele de bază ale produs...

Mai mult

Purificarea colonului c…

03-07-2012 Hits:13776 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Purificarea colonului cu colon detox

Colonul curat - cheia sănătății tale! Doctorul Cătălin Luca consideră că 90% din îmbolnăviri...

Mai mult

Detoxifierea corpului ş…

10-02-2013 Hits:12613 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Detoxifierea corpului şi a minţii pentru o sănătate deplină

Detoxifierea corpului şi a minţii pentru o sănătate deplină  "Bolile nu sunt altceva decât sem...

Mai mult

Cura cu ulei de floarea…

11-04-2013 Hits:12004 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Cura cu ulei de floarea-soarelui

Cura cu ulei de floarea-soarelui  Dimineaţa, pe stomacul gol, se ia în gură o lingură de ule...

Mai mult

Despre post

11-04-2013 Hits:5863 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Despre post

Despre post: Primavara – timp al purificării şi al schimbării Suntem deja în mijlocul primăv...

Mai mult

De ce este bine să ține…

07-01-2014 Hits:3826 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

De ce este bine să ținem post?

De ce este bine să ținem post? Postul este o perioadă deosebit de importantă în perioada anu...

Mai mult

Cura ayurvedică de toam…

16-09-2014 Hits:2297 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Cura ayurvedică de toamnă

O cură ayurvedică la început de toamnă  Specialiștii ne recomandă ca, la fiecare început de ...

Mai mult

Detoxifierea prin consu…

04-07-2014 Hits:1978 Detoxifiere si purificare Dr. Luca Catalin

Detoxifierea prin consumul de alimente vii

Detoxifierea prin consumul de alimente vii În cartea intitulată “Bucătăria bazată pe crudită...

Mai mult