Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viată sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Oferta foto-video.jpg

natura vie, magzin naturist.jpg

Ultimele comentarii

Evaluare utilizator:  / 44
SlabCel mai bun 

Regimul Oshawa

grau.jpg

George Oshawa, pe numele său adevărat Yukikazu Sakurazawa este fondatorul dietei macrobiotice. Alimentaţia macrobiotică mai este denumită şi arta longevităţii şi a reîntineririi, deoarece dieta macrobiotică este de fapt un mod de viaţă, în armonie cu natura şi cu mediul. De-a lungul anilor, ea a fost folosită pentru a vindeca unele boli, inclusiv cancerul.

 Dieta macrobiotică creată de George Oshawa se bazează pe conceptul oriental de energii complementare yin şi yang - două forţe opuse, dar complementare care guvernează toate aspectele vieţii. Pentru a menţine un echilibru natural şi armonia întregului corp, cele două energii trebuie să fie echilibrate, reinstaurarea acestui echilibru având ca efecte vindecarea, detoxifierea şi echilibrarea fluxurilor de energie din corp.

 Oshawa a pus bazele unui sistem de dietă de 10 zile în care se consumă cereale Yang precum grâul, orezul, orzul, ovăzul, secara, meiul şi hrişca. Prelucrând aceste cereale la minim pentru a păstra principiile active cât mai puternice, cura macrobiotică are efecte extraordinar de benefice asupra sănătăţii, cunoscut fiind faptul că însuşi George Oshawa s-a vindecat la vârsta de 19 ani de tuberculoză, folosindu-se de aceste principii ale dietei macrobiotice.

 Dieta Oshawa se ţine timp de 10 zile şi poate fi reluată după o pauză de 3-5 zile. În perioada de regim se vor consuma aceste cereale în orice combinaţie sau proporţie dorim fierte, coapte, măcinate, sub formă de terci (ca mamaliga) sau turtiţe. Pentru condimentare se foloseşte doar sare, nimic altceva. Se va bea doar apa plată sau de izvor. Aceasta dietă extraordinară este atât simplă cât şi puţin costisitoare. 

 

În ce constă regimul Oshawa

 Regimul Oshawa nr. 7 este cel mai sever, dar totodată cel mai eficient regim indicat de doctorul George Oshawa, având efecte de reechilibrare şi vindecare în aproape toate bolile produse de excesul de energie Yin, inclusiv a cancerului. Regimul prevede ca pe o durată de 10 zile să se consume numai următoarele cereale Yang: grâu, orez, hrişcă şi mei, în orice combinaţie sau proporţie dorim, fierte sau coapte, singurul condiment admis fiind sarea. În cazul unor boli severe se recomandă perioade de regim succesive (mai multe grupe de câte 10 zile), cu o pauză de maxim 5 zile între două grupe, în timpul acestor pauze putând fi consumate şi alte alimente, de preferinţă tot yang. Regimul se repetă până când se obţine efectul dorit, adică eliminarea definitivă a bolii sau a dezechilibrului.

orez yang, retete oshawa.jpg

 Atragem atenţia că în timpul celor 10 zile de regim nu trebuie să se conume decât grâu, orez, hrişcă şi mei, care sunt integrale (nedecorticate), şi absolut nimic altceva! Se admite doar sarea ca şi condiment, iar ca lichid trebuie să se consume doar apă, de preferinţă cât mai pură.

 Numai în cazuri excepţionale, se poate consuma macerat de busuioc, iar în cazul tratării unor boli grave, dacă sunt folosite remedii naturiste, aceste remedii vor fi luate şi în timpul regimului Oshawa.

Efectele extraordinare ale regimului Oshawa

 Regimul Oshawa, ţinut cu stricteţe înlătură aproape orice boală, acţiunea acestui regim fiind extrem de purificatoare. Regimul are ca efect imediat o limpezire şi o claritate considerabilă a minţii; digestia devine mult mai bună, iar secreţiile hormonale sunt reglate. Tenul devine curat şi luminos, ochii vii şi strălucitori, iar forţa şi pofta de viaţă sunt mult amplificate.

 Este posibil ca la debutul acestui regim să apară, la unele persoane care au acumulat multe toxine de-a lungul vieţii, reacţii fiziologice mai neplăcute, datorate purificării intensive şi dezintoxicării masive a corpului. Continuând însă cu perseverenţă acest regim, aspectele neplăcute vor dispărea destul de repede, toxinele vor fi eliminate din organism, iar condiţia fizică, psihică şi mentală va fi mult îmbunătăţită. Este recomandat chiar şi persoanelor sănătoase să recurgă la cel puţin două astfel de regimuri Ohsawa (de câte 10 zile) pe an, pentru o reîmprospătare şi o purificare generală a organismului.

Reţete pentru regimul Oshawa

 Pe lângă grâul, orezul, hrişca sau meiul preparate simplu prin fierbere în apă cu sare, se mai pot consuma şi următoarele combinaţii:
- orez fiert împreună cu făină de grâu, hrişcă sau mei coapte;
- grâu fiert împreună cu făină de orez copt;
- hrişcă fiartă împreună cu făină de grâu copt;
- hrişcă fiartă împreună cu făină de hrişcă.


Se pot prepara, de asemenea:

Turtiţe de grâu sau hrişcă

Ingrediente: 500g grâu sau hrişcă, 1 linguriţă de sare grunjoasă şi 150 ml apă.

 Grâul se macină fin şi se amestecă împreună cu apa şi sarea. Coca obţinută astfel se lasă să se înmoaie timp de o jumatate de oră după care se modelează turtiţele şi se coc într-o tigaie fără ulei la foc mic. La cuptor se pot face covrigi, batoane sau orice alte forme. Se procedează la fel în cazul turtelor din hrişcă. Se recomandă să se facă turtiţe din făină de grâu amestecată cu făină de hrişcă sau/şi cu făină de mei, făina de grâu fiind în proporţia cea mai mare.

Placintă de grâu cu orez fiert

orez, yang.jpg

Ingrediente: 500g faina de grâu integrală, 200g orez, 1 linguriţă de sare grunjoasă.

 Din făina de grâu şi apa calduţă se obţine un aluat. În timp ce aluatul se frământă, se fierbe orezul cu puţina sare. Se întinde coca pentru a obţine o foaie mai groasă. Se adaugă orezul la mijloc şi se rulează foaia ca un rulou. Se aşează într-o tavă tapetată cu faină integrală şi se coace la foc iute timp de 10-20 de minute.

Lipie şi turte din mei

 Făina de mei se combină cu apă şi sare până devine un terci subţire. Se lasă 2 ore, după care se frământă bine timp de câteva minute. Se pune în tavă la cuptor, timp de 30 de minute. Din acelaşi aluat se pot face turte cu diametrul de 3 cm, care se coc pe o tablă încinsă sau într-o tigaie fără ulei la foc mic.

Supă de orez cu găluşte de grâu

 Folosind faină integrală de grâu, sare şi apă se prepară o cocă moale din care se modelează găluşte mici care se pun în apa clocotită. După ce au fiert se adaugă orez sau faină de orez. Se mai fierbe 10-15 minute, amestecând des dacă am pus făină de orez pentru a nu se lipi. În loc de orez se poate folosi şi hrişcă.

Terci de grâu şi orez

 Aşa cum se prepară şi mămăliga, se pune apa la fiert cu puţină sare, iar când apa clocoteşte se adaugă în ploaie făina de grâu integral şi făina de orez. Se fierbe amestecul timp de 20-30 de minute. Deoarece atât grâul cât şi orezul se umflă la fiert, va trebui să se lase compoziţia mai moale şi să nu se adauge prea multă făină. De asemenea, se poate realiza şi terci din făină de mei sau amestecat cu făină de grâu sau orez.

Grâu, hrişcă sau mei copt

 Se spală foarte bine grâul şi se pune într-o tigaie cu sare, în strat subţire, cât să o acopere. Se pune pe foc puternic şi se amestecă în continuu cu o lingură de lemn. Se coace până când boabele de grâu plesnesc toate şi îşi schimbă uşor culoarea. Se verifică dacă grâul a devenit crocant şi uşor de mestecat. E necesar ca grâul să fie luat de pe foc înainte de a se arde, deoarece începe foarte rapid să se închidă la culoare după ce s-a evaporat apa din boabele de grâu.

 Pentru hrişcă sau mei se procedează la fel, cu observaţia că acestea se vor coace fără a fi umezite înainte. În schimb, se adaugă sarea umezită pentru ca aceasta să adere la boabele de hrişcă sau mei.

Supă de tăiţei de hrişcă

 Se prepară un aluat tare din făină de hrişcă măcinată fin, sare şi apă, aluat care apoi se întinde cu făcăleţul pe o masă presărată cu făină. Se rulează apoi foaia obţinută şi se taie felii subţiri. Din aceste felii, când se desfac, se obţin tăiţei care se pun într-o sită şi se scutură de făină. Se mai ţin un sfert de oră să se usuce, apoi se fierb în apă clocotită cu sare timp de 10-15 minute. Opţional se poate adăuga şi o mână de orez.

Mămăligă din meimei integral.jpg

Ingrediente: 100 g făină de mei, 500 ml apă

 Făina de mei se pune în apă la foc mic. Se acoperă şi se amestecă periodic timp de 20-25 minute.

Cremă de orez

 Se prăjeşte moderat orezul până ce devine rumen. Se macină şi se adaugă la făina rezultată trei pahare de apă la patru linguri de făină astfel obţinută. Se fierbe totul aproximativ 25 de minute, adăugând apă dacă mai este necesar. Sarea se adaugă la final.

Cremă de hrişcă (1)

 Se rumeneşte făina de hrişcă, după care se adaugă apă şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă. Se sărează după gust.

Cremă de hrişcă (2)

 Într-o cratiţă se pune apă la fiert până dă în clocot. Se pune „în ploaie” făina de hrişcă şi sarea; se lasă să fiarbă până se îngroaşă.

Găluşte de hrişcă în stil japonez (Soba-dango)

 Se prepară un aluat din făina de hrişcă şi apa uşor sărată, frământând bine. Din aluatul rezultat se face un sul (diametrul de aproximativ 2 cm) şi se taie bucăţi de 5 cm grosime. Se fierb aceste găluşte în 4 pahare cu apă. Când clocoteşte apa, se adaugă ½ pahar cu apă rece. La o nouă clocotire, se stinge focul şi se scurge apa, iar găluştele se stropesc cu apă rece.

Cea mai mare eficacitate o are însă hrana netratată termic. Următoarele reţete au avantajul că se evită fierberea cerealelor:

Hrişcă înmuiată în apă (1)

 Se spală hrişca, se toarnă apă clocotită, puţin sărată, peste ea, apoi se lasă la înmuiat până când bobul de hrişcă devine moale.

Hrişcă înmuiată în apă (2)

hrisca fiarta.png

Hrişca spălată se lasă la înmuiat în apă rece cu sare timp de minim o oră, până ce bobul devine moale. Timpul de înmuiere depinde de calitatea şi vechimea boabelor de hrişcă.

Terci de hrişcă (1)

 Este o mâncare delicioasă şi foarte sănătoasă, care poate fi consumată des în acest regim. Se macină hrişca până se obţine o făină fină. Se toarnă apă clocotită, puţin sărată, peste ea şi se amestecă, obţinându-se o compoziţie moale care se lasă la umflat 15-20 de minute. Se observă apoi că făina de hrişcă a absorbit toată apa şi terciul a devenit consistent, fiind foarte gustos şi hrănitor.

Terci de hrişcă (2)

 Terciul de hrişcă poate fi preparat şi cu apă rece, puţin sărată, caz în care va trebui lăsat ceva mai mult timp la umflat. Preparat astfel, terciul de hrişcă este la fel de gustos şi hrănitor.

Pâine „harică” (consumată de călugării isihaşti)

 Făina completă (integrală) de grâu se amestecă cu apă, formându-se o pastă moale. Se lasă la înmuiat 7 ore, apoi se fac turtiţe foarte subţiri,care se lasă să se usuce la soare.

 

 

 

Comentarii   

-2 # RE: Regimul OshawaCrisatina Pardanschi 01-01-2014 18:52
Buna ziua, as dori sa-mi spuneti daca fac cura Oshawa pot sa iau in continuare Eutiroxul fara de care nu prea pot din cauza disfunctiei tiroidiene (hipotiroidita) . Apoi mai am obiceiul sa iau suplimente nutritive : rezveratrol si coenzimaQ.
In asteptarea raspunsului dumneavoastra va multumesc Cristina Pardanschi.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+2 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 01-01-2014 18:58
Da , puteti tine cura oshawa si in acest caz
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaCrisatina Pardanschi 02-01-2014 18:15
Va multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # reactii adverseClaudiaM 06-01-2014 08:30
Buna ziua si la multi ani. V-as ruga sa imi spuneti ce inseamna "reacţii fiziologice mai neplăcute" - aceasta indicatie exista pe mai multe site-uri dar nimeni nu detaliaza.
Va multumesc.
Claudia
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # Regimul OshawaDana Gorgoi 07-01-2014 09:06
Buna ziua,
Incep prin a va ura La Multi Ani si multe impliniri!
Doresc sa urmez acest regim si va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa renunt la cafea(neandulci ta) pe durata celor 10 zile?

Multumesc anticipat!
Cu stima Dana Gorgoi
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: Regimul Oshawacristea cerasela 20-03-2014 18:02
azi e prima zi dupa ce am terminat regimul OSHAWA....s-d-n a Gorgoi intreaba daca poate bea cafea..indrazne sc sa i raspund eu...NU!! categoric NU! REGIMUL E STRICT 4 CEREALE..orez(b run,integral,sa lbatic),grau,hr isca,mei.si apa cat mai pura.l am tinut de mai multe ori,,,niciodata nu am slabit..ba chiar am luat in greutate dar pt vbeneficiile sale merita! recomand ca trecerea inapoi la alimentatia normala se face treptat.Azi prima zi dupa regim am mancat mei cu apa,sare si unt,2mere,3 curmale,cateva stafide si un terci din faina de orez si ovaz tot cu putin unt.maine cam la feldar am sa mananc si 2*3 oua de prepelita...iar din a 3 a zi o sa fac o supa de legume, sau un piure de spanac.asa am procedat eu..si sunt un om ce se simte foarte bine,de 2 ani si ceva nu mai iau niciun medicament, sunt vesela, optimista si savurez fiecare moment din viata! :D VI L RECOMAND DIN TOT SUFLETUL!!!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+4 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 07-01-2014 15:20
Pe durata regimului Oshawa se consuma strict cele 4 cereale, apa si sare...nicidecu m cafea
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDana Gorgoi 08-01-2014 15:58
Multumesc pentru informatie!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Regimul OshawaSirghie Alina 12-01-2014 16:51
Buna seara.
Am inceput de ieri,11.01.2014 , si inca nu vad nici o schimbare. Am baut multa apa, am mancat orez expandat (cumparat de la plafar), orez integral si hrisca, care nu sunt deloc gustoase. Care ar trebui sa fie rezultatele si in cat timp ar trebui sa apara acestea?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaAnca 31-01-2014 20:09
Dieta originala,nu cuprinde orez expandat;-)Hris ca,sincera sa fiu,nici mie nu prea imi place,asa ca,consum mai mult grau integral,orez si mei,fierte fara sare.Rezultatul dupa prima zi,1.1 kg mai putin.Acum termin a 4 a zi:-D,cu rezultate spectaculoase,z ic eu 3.1 kg.Succes
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+4 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 12-01-2014 16:57
Schimbarile nu apar dupa o zi. Cura tine 10 zile si abia dupa aceea veti resimti o puternica dezitoxicare a organismului. In al doilea rand , nu va recomand orez expandat sau alte forme prelucrate industrial
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # Regimul OshawaSirghie Alina 12-01-2014 18:00
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Regimul OshawaSirghie Alina 12-01-2014 18:51
Pe langa detoxifiere, pierderea in greutate este rezultatul obtinut de toate persoanele care au tinut acest regim?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-2 # BytutzaPredusca corina 13-01-2014 09:42
Pot bea o ceasca de cafea, fara zahar si lapte? Sunt in a 8 a zi si am mancat turtite de grau si orez expandat!multum esc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: BytutzaSirghie Alina 13-01-2014 10:08
Ati simtit vreo schimbare? Cat ati slabit in cele 8 zile? Eu sunt in ziua a 3 a.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+4 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 13-01-2014 09:50
Am scris mai sus, in regimul Oshawa nu se bea sub nici o forma cafea .
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaSirghie Alina 13-01-2014 11:10
Pe langa detoxifiere, pierderea in greutate este rezultatul obtinut de toate persoanele care au tinut acest regim?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # buna ziuaolesea 14-01-2014 14:29
daca alaptez pot tine aceasta dieta?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+2 # RE: buna ziuaDr Catalin Luca 14-01-2014 17:43
Da, se poate tine cand alaptati
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+3 # RE: Regimul OshawaLuiza 14-01-2014 14:34
Buna, eu sunt in a 9-a zi de regim, de la 64 de kg am ajuns la 59, dar nu acesta era motivul principal pentru care am recurs la regim, ci pentru a-mi crea un echilibru intre corp si minte. In urma sarbatorilor de iarna, dupa o alimentatie de-a dreptul dezechilibrata, devenisem agitata, nervoasa, adormeam foarte greu noaptea. Acum dorm ca un pui :) am devenit mult mai calma... chiar recomand acest regim, nu neaparat pentru slabit, cat pentru un organism mai sanatos.Precize z ca am consumat doar grau, mei, hrsica, toate coapte in ceaun.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # Regimul OshawaSirghie Alina 14-01-2014 17:09
Ce alimentatie se recomanda dupa cele 10 zile de regim? Este vreo ordine in introducerea alimentelor? Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+3 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 14-01-2014 17:46
Nu este o ordine ..dar iesirea din regim se face treptat , cu alimente usoare si pure ( fara carne , zahar, alimente nesanatoase): supe din legume, legume fierte in aburi,..
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # ceaiuridana 17-01-2014 11:42
Se pot consuma ceaiuri, bineanteles neandulcite, pentru detoxifiere? (de urzica, papadie spre exemplu)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+5 # RE: Regimul OshawaDr. Catalin Luca 17-01-2014 11:44
Regimul specifica clar: DOAR cerealele din lista, apa si sare
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-2 # Paste din orez ?Doina Gabriela 18-01-2014 07:26
Ar fi permis să introduc in dietă paste din orez , tăiţei mai exact ?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # regim Oshawaody 18-01-2014 13:43
Daca iau medicamente pentru osteoporoza zilnic unele si una pe luna pot urma acest regim?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Catalin Luca 18-01-2014 22:44
Daca sunt doar din orez , se pot introduce in dieta
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # suplimente in regim OsawaIolanda 20-01-2014 19:51
este permis a se consuma pe durata dietei suc din iarba de grau sau spirulina?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # aloe feroxadina-elena 21-01-2014 18:24
Pot sa i-au aloe ferox daca tin dieta?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 21-01-2014 21:57
Daca sunteti in timpul unui tratament , remediile naturiste sunt acceptate in timpul regimului Oshawa...deci da, puteti lua aloe ferox
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: Regimul OshawaCristina 22-01-2014 07:32
Pot folosi faina de grau integrala? In loc de grau copt si macinat? Multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawacerasela 23-01-2014 20:51
eu am tinut oshawa dar nu am mancat orez expandat sau alte minuni ce se gasesc prin oras..mi am facut turtite de grau..din faina neagra cu apa minerala si putina sare..le am copt..am copt mei si hrisca,sunt minunate..supa de orez..mei sau hrisca..sau si,si..depinde de imaginatia fiecaruia...
dar de 2 ori de cate ori l am tinut..cu toate ca as fi vrut,eu nu am dat jos niciun kg,.ba din contra ..am pus...vreo 3..:(
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Ovaz vs Orez???Gabriela Onila 24-01-2014 08:53
Pe unele site-uri englezesti apare ca si cereala permisa ovazul ,nu orezul Intrebarea mea este :nu s-a facut o confuzie intre cele doua?care e pana la urma admis in dieta acesta?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # Cer raspunsuri repede, urgente, daca se poate!Naturista 27-01-2014 16:50
Am niste nelamuriri, daca imi poate explica cineva, m-as bucura enorm de mult: nu inteleg anumiti termeni din retete:ce inseamna "se lasa la inmuiat" adica se acopera cu prosopul? Hrisca sau meiul se coace dar unde pe tigaie - aragaz sau la cuptor, in tava si se pune si hartie de copt? Eu nu am ceaun sau tabla, doar tigai simple, se pot coace in ele, pe aragaz?
Alta intrebare: dimineata e permis o cana cu apa calda cu o lg miere si o lg polen, ajuta la constipatie si suc de mere facute acasa sau simplu mere?
O intrebare: la diferitele tipuri de reteta se recomanda sa se adauge faina in ploaie dupa ce da in clocot dar atunci toata se face cocoloase, se poate adauga inainte de a da in clocot?
Eu am inceput chiar astazi dar eu nu mananc deloc sarat, va fi vreo problema in aceasta privinta, rezultatele vor fi mai slabe, va deregla cumva acest regim?
Multumesc. Ma iertati pentru aceste intrebari dar niciodata n-am gatit la cuptor sau sa fi facut diferite aluaturi.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Cer raspunsuri repede, urgente, daca se poate!Dr. Cătălin Luca 27-01-2014 16:55
La înmuiat înseamnă ca se pune în apa pur și simplu.
Dacă mâncați fără sare este chiar mai bine.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawacerasela 27-01-2014 20:11
deci..mei..hris ca ..se coace in orice vas pe care l poti pune pe aragaz...la foc mic...se da cu lingura de lemn sa nu se arda...se vede usor cand se rumeneste...eu il mananc asa ..
fiecare dupa imaginatia lui...dar pt rezultate f bune in Oshawa nu se admite nimic atceva decat cele 4 cereale.si APA..NU SUC,,NU CEAI,,,NU ALTE ALEA,,
referitor la inmuiatul semintelor.,sim plu...le pun intr-un un vas...le acopar cu apa...si le las 3-6 ore...apoi le mananc..
asa dar..MARI SUCCESE!!! :)
:-) ;-) 8)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # orez vs ovazOnila Gabriela 28-01-2014 08:14
Pe unele site-uri englezesti apare ca si cereala permisa ovazul ,nu orezul Intrebarea mea este :nu s-a facut o confuzie intre cele doua? care e pana la urma admis in dieta acesta?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaNaturista 28-01-2014 10:29
Multumesc foarte mult Dr. Catalin si Ceraselei pentru raspunsurile pe care le-am primit rapid. Mai am doua intrebari: eu in zilele de miercuri si vineri prefer sa tin post negru cu apa care este tot pentru detoxifiere, cirys.wordpress.com/ ,atunci in acest regim sa-l aplic sau nu, ce influenta va avea asupra acestei cure?
Si a doua intrebare: faina de ovaz se permite combinat cu celelalte cereale?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Doresc raspuns urgent si pentru cele 2 intrebari postate anteriorNaturista 28-01-2014 12:25
Ma iertati cu atatea intrebari dar e prima data cand il fac si nu stiu corect cum se procedeaza: astazi am facut turtite pe tigaie dar numai pe o parte se coace iar pe cealalta parte ramane faina imprimata pe ea si mici cercuri dar care se ard. Este normal sa fie asa? Iar turtitele (se usuca si mai tare pana in ziua urmatoare) si orice alt fel de reteta se poate lasa si in ziua urmatoare sau se face doar in jur de 2-3 retete/zi si se mananca pe loc la mesele principale sau se face o singura reteta care se imparte pe tot parcursul zilei?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # doresc sa primesc un raspunsNaturista 28-01-2014 17:45
In articolul de mai in sus este mentionat ca se poate consuma si fulgii de ovaz, orz si secara, chiar si pe unele site-uri am observat acest lucru. Atunci...doar aceste 4 cereale sau si aceste 3 fulgi de cereale.
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 28-01-2014 18:12
In timpul regimului Oshawa se consuma STRICT doar grâu, orez, hrișca și mei ..nu ovăz, nici alte cereale
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Astept un raspuns!Naturista 31-01-2014 14:02
Eu mananc nesarat dar pe multe site-uri citesc ca sarea chiar si de mare este chiar indicata pentru ca nu retine apa ci "usuca" si scade celulita, grasimi (tesut adipos) si la kilograme, dvs ce spuneti?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 31-01-2014 14:09
Nu tot ce cititi pe site-uri este adevarat. Cele mai multe sunt scrise de neprofesionisti . Ideal este sa mancam nesarat
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 31-01-2014 14:09
Fructele , legumele si tot ceea ce mancam contin suficienta sare pentru organism
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # OshawaAnca 31-01-2014 20:05
Buna.Eu sunt in a 4 a zi de regim oshawa,am slabit 3.1 kg .Intr-adevar pana ieri,am avut dureri de cap,aseara chiar senzatie de voma,insa in rest ma simt bine.Eu consum cele 4 cereale(hrisca, mei,grau,orez) fierte,fara sare,am renuntat la cafea,beau doar apa plata si dimineata pe stomacul gol,un pahar de apa calda cu lamaie.Folosesc si bicicleta de camera.Sunt f.incantata de rezultate,nu am nici pofte si slabesc destul de bine,mai ales ca am si Tiroidita cronica Hashimoto.Deci, este dieta perfecta,atat pentru detoxifiere cat si pentru slabit.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaNaturista 01-02-2014 19:53
Am o problema dar pt sora mea: are gambele mai grasute si grosute, total inestetice si grasime de aceea care daca isi misca piciorul (gamba) i se leagana si grasimea de pe pulpa pana la glezna si i se umfla si picioarele. Ce insemneaza asta? E grasime adipoasa care trebuie sa se elimine si se poate elimina sau asa este piciorul si nu se poate face nimic? E vegetariana dar ii este foarte greu si se simte foarte prost din cauza aceasta, mereu trebuie sa se acopere, nici blugi nu-si găsește ca toti blugi stau strânși pe picior si i se vede foarte urat (si scurte, late si grasut,. grosute). Are dureri la gambe (parca i-ar plesni in interior) daca consuma orice produs din faina alba (nu mai consuma in prezent). Nu e asigurata medical deci analize sau vizite la doctori, pare ca este imposibil. Spuneti-mi, ce sunt acelea de la gambe: se poate slabi, subtia cu ceva, cu aceasta cura, post negru, ce ar trebui sa faca?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawadaniel_g 12-02-2014 09:13
Pare a fi o retentie de apa, posibil asociata cu ceva probleme de rinichi. Ati incercat cu ceaiuri diuretice?
Chiar daca nu este asigurata, poate sa mearga la o policlinica cu plata. Analizele si interpretarea lor nu costa chiar atat de mult.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaAndra 23-04-2014 01:47
Pare o circulatie deficitara a limfei (care are ca simptom si retentia de apa specificata de daniel_g mai inainte). Recomand masaj de drenaj limfatic, de preferinta la un profesionist (e un masaj ce face minuni daca este facut corect) sau macar o periere usoara a intregului corp cu o perie de baie uscata (dinspre periferie - varfurile membrelor si capului- spre centru, spre stomac, chiar sub coaste). De asmenea, miscare zilnic (plimbari, sporturi usoare, etc) si detoxifiere frecventa a organismului (suplimente- spirulina, chlorella, etc-, diete detoxifiante- cum este si Oshawa-, ceaiuri detoxifiante - de ex ghimbir, turmeric, lamaie si goji-). Si clar sa nu mai consume produse din faina alba, poate chiar deloc grau (macar pentru a observa diferenta; poate fi o intoleranta la gluten- drept cauza sau simptom; e ca un cerc vicios asta oricum-)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # dureri musculareIolanda 02-02-2014 17:08
Sunt la a 4-a zi de Oshawa si de doua zile am niste dureri musculare aproape insuportabile, am fost nevoita sa iau analgezic ca sa pot dormi, este normal, ar trebui sa continui dieta? . primele doua zile am avut si dureri de cap destul de puternice insa banuiesc ca sunt normale din moment ce am renuntat si la cafea si la tigari. Multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # #dureri musculareMia 03-02-2014 01:51
Iolanda, eu tin a cincea oara aceasta dieta. Prima data, deoarece am renuntat la fumat, cafea, zahar, etc, am avut cateva zile dureri de cap foarte puternice, ameteli si dureri musculare. Este normal, tinand cont ca eliminam intr-un timp scurt toxine acumulate in ani. Este posibil sa ai si alte stari proaste, cosuri, cearcane. Dar nu vor dura, iar beneficiile sunt pe masura efortului, si la urmatoarele diete iti va fi din ce in ce mai usor si cu efecte mult diminuate. Organismul chiar iti va cere aceasta curatenie generala. Bafta.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # dureri musculareIolanda 03-02-2014 12:29
Multumesc frumos Mia pentru incurajari, m-am gandit ca multe dintre reactii (durerile de cap, ameteala, starile de voma) sunt efecte posibile ale detoxifierii, insa durerea musculara (zona pelviana si picioare) sunt ff intense, desi am toleranta la durere acuma imi vine sa urlu, se amelioreaza cu analgezice insa nu vreau sa tin o cura de detoxifiere cu pastille, as vrea doar sa stiu daca este normal sau ar trebui sa intrerup cura si sa merg la un medic sa vad ce alte cause ar putea avea durerile mele insuportabile?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: dureri musculareMia 03-02-2014 15:20
#dureri musculare
Iolanda, imi pare rau ca iti este asa de greu. Tin minte ca si eu am avut niste stari tare neplacute: durerile de cap groaznice, deabea puteam tine ochii deschisi si dureri musculare, stare generala proasta si mi-au iesit niste cosuri neplacute cum nici in adolescenta n-am avut - iti dai seama cate toxine purtam. Durerile, mi s-a spus, erau ca la sevraj, in fond am renuntat brusc la atatea droguri: zahar, tigari, cafea. Noroc ca dupa aprox 1 sapt n-a mai fost asa de rau.
Insa daca ai dureri atat de puternice, poate ar trebui sa te sfatuiesti si cu un medic. Doamne ajuta!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # E o problema foarte serioasa!Naturista 03-02-2014 13:37
Domnule doctor, cer un raspuns important si foarte serios pentru mesajul meu din data de 01-02-2014 ora 19:53, nu pot sa traiesc toata viata tot cu dureri si arsuri in gambe, si umflaturi peste 2 cm.

Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Missalexa 04-02-2014 21:53
Buna seara!

Este a 2-a oara cand tin aceasta dieta, dar nu am slabit mai mult un kg niciodata. Este oare normal?

Multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Missdaniel_g 12-02-2014 09:08
Da, este normal. Nu toata lumea slabeste in urma acestui regim. Exista si persoane care se ingrasa. Scopul principal este acela de detoxifiere masiva.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Rog un raspuns cat mai repede!I. Ioana 14-02-2014 13:26
As dori sa stiu cate grame de cereale se mananca la o masa (100 g, 150 g sau mai putin de 100 g)si maximul pe zi pentru ca stiu ca si cerealele intr-o anumita cantitate duce la ingrasare, pe net scrie ca maximul 35 grame dar in aceasta cura de cereale cum o fi si care este intervalul de timp pentru a manca a doua oara? dar gustarile sunt permise sau numai 3 mese principale pe zi?
Mesajul este pentru toti care au facut si fac aceasta cura de cereale.
Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaNaturista 14-02-2014 13:30
Eu am introdus si paste integrale din grau de la Sanovita, e permis???
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Un raspuns cat mai urgent!!!Naturista 14-02-2014 13:39
Acum sunt in a doua serie de cura consecutive, la prima n-am slabit decat maximul 1 kg, nici un fel de reactii, nimic n-am avut, doar energie si nici controlul la mancare n-am obtinut de pe urma ei, cu nimic n-am ramas si nici nu m-a schimbat cu nimic, din contra m-am simtit mai mult dezechilibrata si parca am luat-o razna ca am avut niste pofte si am mancat ce n-am mancat de ani de zile si total nesanatoase (sunt vegana si am mancat peste pentru prima data de mai bine de 4 ani care mie imi face foarte mult rau carnea) si acum sunt in a 5 zi si asemenea n-am deloc reactii, NIMIC. Oare isi face efectul la mine cu ceva, ma detoxifiez sau imi face mai mult rau???
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # urticarie cronicaBogdan 22-02-2014 19:26
Domnule doctor,
Se poate asocia regimul Oshawa cu antihistaminice (xyzal,de exemplu)?Am urticarie cronica,de vreo 3 luni si ceva,in permanenta imi apar pe tot corpul bube care ma mananca groaznic,initia l sunt mici,apoi se umfla,dispar dar apar altele si tot asa,de abia pot sa dorm noaptea.In plus e asociata si cu edemul Ouincke,din cand in cand mi se umfla limba,sau buzele,sau ochii,dar rau de tot,uneori imi afecteaza si corzile vocale(imi dispare vocea 2-3 ore)de aia trebuie sa recurg la antihistaminice ,si vreau sa stiu daca le mai pot folosi daca incep regimul.
Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # GonartrozaCarolina 26-02-2014 18:23
D-le doctor! Am fost diagnosticata in urma cu 2 ani cu gonartroza bilaterala.Am facut infiltratii cu Synocrom si in urma acestora durerile s-au agravat foarte tare.
Va rog sa-mi spuneti daca Regimul Oshawa contribuie la stoparea acestei boli sau orice alt tratament cunoscut de catre dvs si care este benefic in acesta afectiune(stope aza boala ca de vindecat am aflat ca nu poate fi vindecata).In urma cu cateva zile am facut ecografie la ambii genunchi.In zona mediana grosimea cartilajului este de 11 mm iar pe margini de 19 mm.de asemenea tendonul cvadriceps de la un picior este modificat(ingro sat).Va multumesc anticipat !
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawadana 27-02-2014 06:27
Buna ziua! cate cure/serii as putea urma in cazul obezitatii? adica se poate tine pana ajungi la greutatea dorita? nu afecteaza in nici un fel organismul, sa zicem ca ai tinut 10 zile pauza 4 si iar 10 cu pauza.... s.a.m.d.Cum se va face revenirea? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul Oshawavasi 05-03-2014 09:10
Tine 7 oshawe consecutive.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawadaria 07-03-2014 06:48
cate, 7???? si nu exista riscul unui dezechilibru?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # intebarevorica 06-03-2014 18:55
Buna ziua. Acest regim ar putea afecta lactatia? Alaptez si as vrea sa mai dau jos niste kg si ma tenteaza sa incerc acest regim dar imi e frica sa nu imi scada sau sa dispara lacatia.
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaGeorgia 09-03-2014 09:58
Buna ziua, as vrea sa tin acesta cura de detoxifiere doar ca am citit atat de multe pareri si variante incat imi vine sa ma las pagubasa, scria undeva ca daca nu este urmat sub tenta supraveghere medicala si in combinatie cu niste ceaiuri, tincturi, masaje, acupunctura, rezultatele pot fi dezastruoase; eu ma confrunt de vreo3 ani cu niste probleme ciudate de sanatate, in mare parte fara cauza si fara nume, ce stiu cu siguranta ca am sunt chisturi pe ovar, mastoza fibrochistica(a parute de 1 an) si adenopatie ganglionara(din cauze necunoscute)... intrebarea mea este daca sa urmez acest regim sau nu!!! va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 09-03-2014 16:00
Da , tineti regimul oshawa , va fi de real ajutor
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaGeorgia 09-03-2014 18:37
Ok, multumesc! :-) sper sa nu ma ingras! :P
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaAndra 23-04-2014 01:52
Problmele de sanatate nu-s chiar fara nume si cauza, se pare ca ceea ce stiti sigur se poate afla pe un fond de dereglare hormonala. Regimul Oshawa ajuta in acest caz, insa recomand si un tratament naturist pe baza de plante si minerale de mare ajutor in aceasta problema pentru rezultate mai rapide.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawaroxana 09 10-03-2014 17:26
Buna seara! Am si eu o intrebare: nu pot sa renunt la cafea...eu vreau sa slabesc,pot sa tin regimul si sa beau cafea?mai slabesc? Si am voie orez expandat?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # dieta pentru cancerCarmen Maria 17-03-2014 16:09
In timpul chimioterapiei pot tine regimul Oshawa?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # cancer si ohsawaIris 19-03-2014 11:14
Pentru ca m-am apucat de detox Ohsawa, am citit pe f multe situri si forumuri despre ce inseamna si ce efecte are si peste tot scrie ca ajuta la vindecarea cancerului, ca este chiar recomandata.
Cafea NU, SUB NICI O FORMA! Si da, se pot manca turte expandate de orez din comert. In rest, trebuie sa iti pregatesti de acasa mancarea pentru fiecare zi.
Se bea doar APA si ceai de BUSUIOC.
Dupa cura, alimentele se introduc treptat, preferabil tot alimente yang, cate 3-4 alimente noi pe zi, incepand cu legumele si fructele.
Mult succes!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaGabi 19-03-2014 14:00
buna ziua, am diabet insulino-depend ent, pot tine aceasta dieta ?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # Se poate consuma bors acru de putina ?Dorina 20-03-2014 11:02
Buna ziua!
Sunt in a saptea zi de regim. Am suportat cu stoicism durerile de cap si musculare si sunt decisa sa repet regimul. Intrebarea mea este / se poate consuma bors acru de putina, avand in vedere faptul ca este preparat din tarate de grau si apa. Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 20-03-2014 18:29
Se poate consuma bors crud in regimul oshawa
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaMirela 23-03-2014 12:25
Am si eu o intrebare pt dv, sufar de reflux si iau in fiecare zi ranitidina,nu pot fara ia din cauza aciditatii pe care o am, pot tine regimul? Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 23-03-2014 21:10
Puteti tine regimul oshawa..si veti vedea ca se va regla si aciditatea
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # regimul oshawaVio 25-03-2014 10:36
am fost operata de melanom malign pot tine regimul oshawa? si pot lua ciuperca ganoderma despre care am auzit ca este foarte buna pentru orice fel de cancer?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: regimul oshawaDr Catalin Luca 25-03-2014 18:14
Chiar este foarte indicat sa tineti Oshawa in acest caz. Dar trebuie sa faceti si un tratament naturist cu plante medicinale ..ciuperca ganoderma este buna , dar nu este cea mai eficienta in caz de cancer
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Regim Oshawa!Raluk 25-03-2014 12:28
Regimul Oshawa se poate tine 3-4 zile, sau trebuie tinut 10 zile asa cum a fost prescris de dvs? Are efect daca il urmam cateva zile?
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 25-03-2014 18:12
Efectele bineinteles ca sunt diminuate, dar e mai bine decat deloc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawamadalina 02-04-2014 08:57
buna ziua.as dori sa stiu daca exista restrictii referitoare la cantitatea consumata si la numarul de mese dintr-o zi.multumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawamadalina 02-04-2014 09:17
buna ziua.as dori sa stiu ce cantitate,pe zi, este permisa din aceste cereale si daca exista restrictii cu privire la nr de mese?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaGabi 06-04-2014 19:48
Succes la dieta
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Oshawa in sarcinamadalina 08-04-2014 06:29
Buna ziua, am rugamintea de a ma indruma: sunt insarcinata in sapt.6 si am obezitate de gr 1. Inainte de sarcina intentionam sa incep acest regim, dar mi-a fost frica dupa ce am aflat ca sunt insarcinata. Imi puteti spune, va rog, daca ar fi contraindicat?
Precizez ca am o tiroidita Hashimoto (cu TSH care s-a reglat dupa sarcina), o usoara anemie feripiva si momentan iau acid folic (5mg). Imi doresc sa slabesc un numar de kg, plus detoxifierea si energia data de acest regim, dar fara sa afectez sanatatea copilului. Va multumesc anticipat!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 08-04-2014 08:12
Este indicat sa tineti regimul Oshawa chiar si daca sunteti insarcinata..si copilul dvs va beneficia de efectele acestui regim
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Oshawa in sarcinamadalina 08-04-2014 08:33
Va multumesc mult pentru promtitudine si pentru raspuns!
Mi-ati luminat ziua :D

O zi frumoasa.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Oshawa si astrocitomulanna 09-04-2014 11:15
Buna ziua.am rugamintea se a ma informa in urmatorul caz.In urma cu un an si jumatate am fost operata de un astrocitom gr,ll pe langa asta am fost diagnosticata cu epilepsie partiala si mai am si un carcinom bazocelular tampla dreapta pe care nu am curajul sa il operez.Iau eutirox neurotop si tratament pentru anxietate.pot sa tin dieta si ce fac cu tratamentele?Va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Oshawa si astrocitomulDr Catalin Luca 09-04-2014 20:40
Este foarte folositoare dieta Oshawa pt dvs , mai ales pentru eliminarea acestui carcinom. Dar trebuie sa completati dieta cu tratament naturist cu plante medicinale si zeolit pt eliminarea completa. Daca imi trimiteti toate datele va pot prescrie un tratament
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # Ce fel de orez sa manac in Osawaramona 09-04-2014 17:17
imi spuneti si mie va rog , ce fel de orez sa folosesc , normal sau ????
si inca o intrebare de cate ori si in ce cantitati se mananca pe zi ca nu specifica nimeni
sper sa primesc si eu raspuns , multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
-1 # RE: Ce fel de orez sa manac in OsawaDr Catalin Luca 09-04-2014 20:38
Orice fel de orez..se poate manaca oricat de mult..cu cat mai mult cu atat mai bine
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Ce fel de orez sa manac in Osawaramona 09-04-2014 20:45
va multumesc pentru rapiditatea prin care mi-ati raspuns
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # -ramona 09-04-2014 17:33
mai am o intrebare , seara si dimineata pot sa beau cate o cana cu apa cu lamaie ?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 09-04-2014 20:37
Este specificat CLAR ca nu se pot consuma decat cele cele 4 cereale: grau, orez, mei , hrisca, apa si sare
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul Oshawaramona 10-04-2014 07:27
daca nu am cu ce sa macin graul , nu pot sa cumpar direct faiana intergala de grau ?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 22-04-2014 17:53
Ba da , se poate cumpara faina integrala bineinteles
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaFlori 12-04-2014 20:38
Buna ziua. Am o nelamurire. Tin dieta de 2 zile, insa nu am avut nici o stare de rau pana acum, precum dureri de cap, greturi, acnee, etc de care tot am auzit si citit. Din cate am inteles, starile acestea reprezinta toxinele ce parasesc corpul. Asta inseamna ca eu nu scap de toxine? Regimul nu isi face efectul? Sau nu este neaparat sa avem stari de rau in primele zile? Precizez ca am mancat doar cerealele indicate : grau, orez, hrisca, mei si am baut foarte multa apa. Astept un raspuns. Multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 22-04-2014 17:54
Nu este neaparat sa apara stari neplacute
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # epilepsieElena Neacsu 17-04-2014 16:39
Buna seara,
Se poate folosi oshawa in caz de epilepsie si tratament barbiturice?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: epilepsieDr Catalin Luca 22-04-2014 17:57
Oshawa este chiar indicata in caz de epilepsie ( tineti regimul oshawa chiar daca luati mediccamentele)
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # buna ziuaAnna Iulia 22-04-2014 14:36
faina si orezul trebuie sa fie neaparat integrale.nu se poate folosi orez basmati sau orez jasmine ??Ce fel de faina imi recomandati?va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # RE: buna ziuaDr Catalin Luca 22-04-2014 17:58
Poate fi orice fel de orez.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Cauta in sait

Produse magazin online

Vitamina C Alcalina forte.jpg

Terapia Gerson

-cum sa invingi cancerul

-cum sa scapi de alergii, obezitate, hipertensiune, SIDA, lupus

-cum sa intaresti sistemul imunitar

Peste 70% dintre tumorile maligne sunt cauzate, intr-un fel sau altul, de ceea ce mancam. Tocmai de aceea, Terapia Gerson are la baza o dieta care include fructe si legume proaspete...Citeste mai departe