Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viată sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Oferta foto-video.jpg

natura vie, magzin naturist.jpg

Ultimele comentarii

Evaluare utilizator:  / 0

Ce este tratamentul naturist

tratament naturist.jpg

 Tratamentul naturist este tratamentul prin metode terapeutice naturiste, in care se folosesc remedii naturale, preluate din natura si metode care se bazeaza pe fortele proprii ale organismului si pe reactivitatea organismului.

Cele mai cunoscute metode naturiste sunt:

 Fitoterapia, apiterapia, aromoterapia, mineraloterapia, homepatia, acupunctura, dietoterapia, balneoterapia, cromoterapia, sacroterapia.

De cele mai multe ori, termenul de tratament naturist se refera la fitoterapie.

 Fitoterapia utilizeaza ca mijloace de tratament plantele medicinale din flora Romaniei (ex.menta,cimbrisor etc) sau chiar din afara granitelor tarii(ex.ginseng,astragalus,etc).

 Un aspect important, care deosebeste mult fitoterapia de medicina clasica (alopata) este ca aceasta foloseste planta intreaga sau parti intregi de planta si nu doar substante active izolate (asa cum face medicina alopata) iar acestea se prelucreaza cat mai putin posibil, pentru a li se pastra toate principiile active.Exista si in medicina clasica (alopata)medicamente pe baza de plante, dar se utilizeaza doar substantele active izolate.

Acest mod de administrare a plantelor ca intreg, folosit de fitoterapie are avantajul ca actioneaza in mod dublu asupra organismului:

 - in mod direct prin actiunea specifica a principiilor active din planta medicinala cu rol in tratarea afectiunilor;

 - in mod indirect- planta fiind o structura complexa, pe langa princiipiile active necesare realizarii tratamentului, aduce un plus de vitamine, minerale, oligoelemente care duc la cresterea rezistentei organismului si se adreseaza mai multor organe si sisteme.

Evaluare utilizator:  / 1

Scăderea colesterolului cu ajutorul plantelor

scaderea colesterolului cu ajutorul plantelor.jpg

Colesterolul reprezintă o parte extrem de importantă a metabolismului nostru fără de care organismul nu ar putea funcționa în mod normal. Colesterolul este unul din cele mai dezbătute subiecte în mass-media în ziua de azi, în societatea actuală, oriunde în lume. Creșterea procentajului obezității în lume a dus și la transformarea colesterolului într-un subiect extrem de controversat.

Ce este colesterolul?

 Atunci când menționăm doar de colesterol, mulți dintre noi au impresia că acesta este un lucru nociv pentru sănătatea noastră. Dar lucrurile nu stau întocmai așa. Colesterolul este de fapt produs de ficat prin transformarea nutrienților dar și în urma consumului produselor animale. Se vorbește tot mai des de colesterolul bun și de colesterolul rău. Nimic mai adevărat. Există două tipuri de colesterol. Cel bun (HDL) și cel rău (LDL), iar acesta din urmă are diverse cauze precum consumul de proteine animale, stres, lipsa exercițiilor fizice, greutatea, starea de sănătate, consumul de cafea, alcool și tutun. Un nivel ridicat de colesterol în sânge nu este nicidecum plăcut și nu rămâne fără efecte asupra organismului uman. Așadar, fără medicamente, colesterolul poate fi combătut în mod natural.

Remedii naturiste pentru combaterea colesterolului

 Un nivel ridicat de colesterol rău care poate fi confirmat de către un doctor specialist în urma analizelor de sânge este o problemă demnă de luat în seamă. În primul rând, stilul de viață trebuie schimbat complet. Grăsimile de origine animală nu mai trebuie consumate, iar carnea în exces trebuie eliminată din dieta noastră. De asemenea, renunțarea la vicii precum alcoolul, consumul de țigări și de cafea au un impact foarte mare în scăderea colesterolului, de vreme ce acestea se numără printre principalele cauze ale apariției colesterolului rău mărit. Mai mult decât atât, odihna și eliminarea stresului sunt soluții pentru a regla nivelul colsterolului în organism. Dar ce remedii naturale există pentru scăderea colesterolului, pentru a preveni evenimente neplăcute precum infarctul cardiac, atacul cerebral, moartea inimii, scleroza vasculară și tulburările de circulație sangvină?

Evaluare utilizator:  / 0

Tratează febra în mod natural

febra, ce ete si cum o tratam in mod natural.png

Febra este primul semnal de alarmă pe care organismul ni-l da în caz de infecții sau viroze. Febra nu este o afecțiune în sine, ci mai degrabă un simptom al unei afecțiuni ce poate fi tratat și altfel decât cu ajutorul medicamentelor și a metodelor alopate.

Străbunii noștri și generațiile străvechi nu foloseau antibiotice și alte metode inedite de a scădea temperatura corpului, ci se foloseau tot de metode naturale ce dădeau rezultate.

Ce este febra și cum apare?

 Febra este un simptom ce prevestește o afecțiune, și apare atunci când temperatura corpului este mult mai ridicată decât ar trebui să fie. O persoană adultă are o temperatură corporală normală ce variază între 36,5 și 37,5 grade celsius, în funcție de greutate dar și de vârstă. un grad sau chiar o jumătate de grad diferență ne poate face să ne alarmăm, să ne simțim rău și să ne indice faptul că organismul este amenințat de o infecție cu care sistemul nostru imunitar luptă. Lucrurile nu trebuie să scape de sub control și febra trebuie monitorizată atent. Dacă însă remediile alopate nu vă sunt la îndemână în anumite momente, sau dacă pur și simplu doriți să mai lăsați organismul să respire de la atâtea medicamente, există și alte metode de a scădea febra.

Cum scădem febra fără medicamente?

 Hidratarea este deosebit de importantă. Un consum mare de lichide în perioada în care organismul nostru luptă cu febra nu poate fi altfel decât benefic, deoarece corpul pierde mari cantități de apă și se deshidratează o dată cu apariția febrei.

Evaluare utilizator:  / 0

Tratează herpesul în mod natural

herpesul, cum se manifesta, simptome, tratament natural.jpg

Foarte mulți dintre noi cunoaștem neplăcutele efecte ale herpesului ce apare în jurul gurii. Această afecțiune este extrem de inestetică și de neplăcută, durează câteva zile până la vindecare și necesită de cele mai multe ori tratament local. Desigur, tratamentul medicamentos dă rezultate excelente în majoritatea cazurilor, însă ce-ar fi dacă am putea trata această mini afecțiune și în mod natural, cu produse naturiste?

Ce este herpesul și de ce apare?

 Poate v-ați întrebat de multe ori de ce nu toată lumea are herpes, de ce numai unele persoane sunt afectate de această afecțiune. Ei bine, herpesul este cauzat de un virus, denumit Herpes simplex, și acesta este transmis cu ușurință. De cele mai multe ori herpesul apare încă din copilărie, iar o dată ce persoana este infestată, acest virus rămâne latent și persistă în organism, manifestându-se prin apariția herpesului, caracterizat prin mici vezicule cu lichid clar, localizate pe buză sau în colțul buzei. Aceste vezicule sunt pe cât de inestetice, pe atât de inflamate și de dureroase. Herpesul apare o dată cu slăbirea sistemului imunitar și acesta recidivează de câteva ori pe an chiar. De asemenea, alte cauze ale apariției herpesului sunt și temperaturile scăzute, răceala, gripa, perioada menstruației, dereglări hormonale, consum excesiv de alcool, extracțiile dentare, înfrumusețarea facială sau sarcina. Dar de cele mai multe ori herpesul apare datorită infecției cu virusul herpes simplex. De asemenea, mai există și infecția cu virusul herpes simplex 2, ceea ce dă naștere herpesului genital.

Evaluare utilizator:  / 0

Tratamente naturiste împotriva hemoroizilor

activ-protect-zeolit-250-capsule.jpg

Hemoroizii reprezintă o afecțiune din ce în ce mai des întâlnită în societatea actuală. Hemoroizii sunt, de asemenea un subiect-tabu deoarece nu oricine poate recunoaște faptul că suferă de hemoroizi, și, de asemenea, nu foarte multă lume știe ce anume presupune această afecțiune. Hemoroizii sunt de două tipuri, externi și interni. Hemoroizi externi, susțin unii specialiști pot fi tratați cu ușurință folosind metode naturiste, tradiționale, non-invazive, dar, de asemenea, se poate apela și la un medic specialist care să îi îndepărteze pe cale chirurgicală. Cele mai multe persoane ce suferă de această afecțiune se tem să vorbească despre acest lucru, le este rușine, și încearcă o serie de remedii la domiciliu. De foarte multe ori, acestea dau rezultate minunate. Desigur, putem găsi și în farmacii diverse creme și supozitoare pentru hemoroizi, dar nici farmaciile naturiste nu stau mai rău la acest capitol, având o gamă variată de creme naturiste și ceaiuri cu care se pot face băi de șezut.

Ce sunt hemoroizii și care sunt cauzele acestora?

 Hemoroizii reprezintă niște umflături mici ce se situează fie la nivelul rectului inferior, în cazul hemoroizilor interni, fie la nivelul anusului, în cazul hemoroizilor externi. Hemoroizii externi sunt nu numai extrem de dureroși, ci și foarte jenanți, deoarece pot da prurit local, usturimi, dureri, sângerări, etc. Hemoroizii apar din diverse cauze, însă principala cauză este constipația cronică, determinată de o alimentație nesănătoasă, de o dietă neechilibrată, și de lipsa exercițiilor fizice. Și locul de muncă poate fi un factor de risc foarte important, astfel că persoanele care lucrează într-un birou sunt mult mai supuse riscului de a face hemoroizi decât cele care au un altfel de job care implică mișcare constantă. De asemenea, forțarea în timpul eliminării scaunului sau statul la toaletă perioade foarte lungi de timp pot fi cauze ale apariției hemoroizilor. Obezitatea și alimentația bogată în grăsimi și săracă în fibre reprezintă alți factori pentru apariția hemoroizilor. Mai mult decât atât, sarcina și nașterea naturală sunt alte cauze ale apariției hemoroizilor, dar în aceste cazuri hemoroizii se vindecă de cele mai multe ori de la sine dacă mama are o dietă bogată în fibre.

Evaluare utilizator:  / 0

Tratează alergiile în mod naturist

trateaza alergiile in mod naturist.jpg

Alergiile reprezintă afecțiuni destul de frecvente, ce apar la foarte multe persoane, și reprezintă modalitatea organismului de a reacționa la un stimul, la un microb sau o substanță denumite alergeni. Așadar, alergiile se pot manifesta fie la persoanele cu un stil de viață dezechilibrat, care suferă de stres emoțional, care consumă alimente procesate frecvent, sau pot fi pur și simplu alergii la polen sau alergii de primăvară care dau mari bătăi de cap celor ce suferă de aceste forme de alergie. De asemenea, amintim de alergiile la înțepături de insecte, la pește, la cauciuc, la părul de animale, alergia la stres, alergia la medicamente, alergia la frig, alergia la soare, alergia la praf, etc.

De ce fac alergie și cum se manifestă aceasta?

 Noua Medicina Germana explica foarte bine mecanismul alergiilor. La un anumit moment din viata noastra , am suferit o trauma sau un conflict emotional puternic. Subconstientul inregistreaza intreaga <scena> a momentului in care trauma s-a produs: mirosul care era in aer, culorile , gustul ( daca respectivul manca ceva in momentul producerii episodului traumatic..) ..intreaga ambianta si le va corela in mod mecanic cu trauma in sine..desi nu au nici o legatura cu aceasta. Ulterior, in orice moment fiinta respectiva va resimti acel miros puternic sau gust sau va vedea acea culoare , va corela cu trauma sau conflictul emotional si va declansa in organism un mecanism de aparare ca in fata unui fals dusman.

 Brandon Bays povestea despre o prietena care avea alergie la inghetata. Ulterior , in timpul unei sedinte de psihoterapie , pacienta si-a amintit ca in copilarie, in momentul in care manca o inghetata a sunat telefonul si i s-a comunicat ca ii murise mama. Subconstientul nu este inteleligent, ci mecanic. Inghetata in sine nu are nici o vina pentru episodul tragic trait de acea persoana..si totusi reaminteste fiintei tragicul eveniment si declaseaza reactiile psihologice si fizice neplacute cunoscute din timpul alergiei.

Evaluare utilizator:  / 2

Remedii naturiste pentru afecțiuni ale sexului frumos

alimentatie sanatoasa pentru combaterea celulitei.jpg

Femeile sunt făpturi minunate, care au puterea de a da viață, de a alăpta un copil, de a avea grijă de casă, au atribuții casnice, și în societatea contemporană se vehiculează din ce în ce mai mult ideea egalității cu bărbații. Reprezentantele sexului frumos, femeile, au însă, pe lângă foarte multe atribuții, și multe griji care le afectează în mai mare sau mai mică măsură sănătatea. Femeile sunt predispuse unei serii de afecțiuni, mai grave sau mai puțin grave, încă din adolescență. Tot femeile sunt cele care au sângerări lunare, care sunt capabile de a naște pe cale naturală, un efort echivalent cu cel al escaladării unui munte. Dar toate acestea îsi pun amprenta asupra corpului la bătrânețe, când intervin diverse afecțiuni ale aparatului genital, și nu numai, spre exemplu osteoporoza. În acest articol vom aborda câteva din aceste afecțiuni ale sexului frumos și vom dezvălui o serie de remedii naturiste la îndemâna oricui pentru tratarea și prevenirea afecțiunilor.

Amenoree

 Amenorea este caracterizată prin oprirea menstruației pe o anumită perioadă, după o perioadă de cicluri menstruale regulate sau mai puțin regulate. Această afecțiune este însă normală în sarcină și alăptare, dar în celelalte cazuri, trebuie privită ca o afecțiune a aparatului genital feminin. Remediul pentru această afecțiune reprezintă un ceai ce conține câte 25 de grame de plantă de veniariță, frunze de virnanț, frunze de sena și semințe de fenicul. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de amestec peste care se toarnă 500 ml de apă clocotită și se lasă la infuzat vreme de 20 de minute. Se consumă dimineața pe stomacul gol.

Cauta in sait

Produse magazin online

Vitamina C Alcalina forte.jpg

Terapia Gerson

-cum sa invingi cancerul

-cum sa scapi de alergii, obezitate, hipertensiune, SIDA, lupus

-cum sa intaresti sistemul imunitar

Peste 70% dintre tumorile maligne sunt cauzate, intr-un fel sau altul, de ceea ce mancam. Tocmai de aceea, Terapia Gerson are la baza o dieta care include fructe si legume proaspete...Citeste mai departe