Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viată sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Cele mai frumoase cadouri pentru ea.png

midoris.png

Oferta foto-video.jpg

natura vie, magzin naturist.jpg

Ultimele comentarii

 • Cura cu sfecla rosie

  Irina 17.12.2014 09:20
  Sfecla rosie
  Buna ziua! Sotul meu a facut a fost diagnosticat cu limfom hodgkin. A facut tratamentul acum un an ...

  Citește mai mult...

   
 • Cura cu sfecla rosie

  Dr. Cătălin Luca 17.12.2014 08:28
  RE: remedii
  Sucul proapspat de sfecla rosie va ajuta, dar pentru vindecare faceti un tratament naturist complet

  Citește mai mult...

   
 • Cura cu varza

  Dr. Cătălin Luca 16.12.2014 22:20
  RE: Cura cu varza
  Varza murata si muraturile in general sunt interzise in ascita , datorita cantitatii mari de sare pe ...

  Citește mai mult...

 • Brazi si decoratiuni craciun
 • Promotie Biostem, bionatura plus
 • Promotie Activ Zeolit Silicic, bionatura plus
 • Promotie Activ Zeolit Protect, bionatura plus
Evaluare utilizator:  / 7
SlabCel mai bun 

Cum afectează emoţiile corpul şi mintea

emotiile ne afecteaza corpul si mintea.jpg

Pentru a avea o viaţă echilibrată şi sănătoasă, trebuie să luăm în considerare rolul important pe care îl au emoţiile în viaţa noastră. De la mânie, tristeţe, anxietate sau bucurie şi fericire, trebuie să le recunoaştem şi să le depăşim pe cele negative, pentru că altfel acestea ne vor distruge corpul şi mintea.

Emoţiile de bază sunt iubirea şi teama (care este absenţa iubirii), de fapt toate emoţiile au ca punct central, ca nucleu, iubirea, fie ca exces, fie ca lipsă.

Bucuria

Este cea mai atractivă dintre emoţii pentru că exprimă inocenţă, este o stare pură a sufletului şi este cea mai vindecătoare dintre toate emoţiile.

Bucuria ne ajută să vedem întotdeauna partea bună a evenimentelor din viaţa noastră, ea înlătură temerile şi neliniştile. Bucuria ne face conştienţi că sursa tuturor emoţiilor benefice este inima şi le dă acestora un sens ascendent. Bucuria reprezintă un moment în care ne simţim liberi şi entuziasmaţi. Aceste momente fericite ne conferă o stare de relaxare, de detensionare şi ne provoacă o nouă atitudine, pozitivă şi încrezătoare.

Mânia

cum afecteaza emotiile corpul si mintea.jpg

Când mânia se transformă în iritare, agresivitate permanentă şi ură, ea se întoarce împotriva noastră afectând ficatul, digestia şi sistemul imunitar. Ea poate fi însă transformată printr-o atitudine conştientă într-o emoţie pozitivă atunci când ne conduce la autoafirmare, la apărarea intimităţii noastre sau la apărarea stimei de sine. Această emoţie ne vorbeşte despre intoleranţă, despre dorinţa de a controla viaţa şi pe ceilalţi aşa cum credem noi. Mânia este întotdeauna prezentă atunci când depindem de opiniile celorlalţi pentru a ne valida importanţa şi valoarea proprie.

Teama

Printre multele aspecte pe care le cuprinde teama, această emoţie ne vorbeşte în primul rând despre neîncredere, în noi şi în forţele proprii, despre nevoia de a cere o protecţie constantă în exterior. Teama excesivă şi necontrolată faţă de diferite aspecte ale vieţii ne poate distruge fericirea şi bunăstarea. Această emoţie nu se referă la precauţia instinctivă pe care o avem de exemplu atunci când trecem strada, ci este acea emoţie care ne pune în cale obstacole de cele mai multe ori imaginate şi nu reale şi care ne face să ne simţim nesiguri.   

Tristeţea

Este un sentiment care ne poate duce la depresie când o amplificăm, însă în acelaşi timp ne şi poate ajuta. Tristeţea, dacă conştientizăm cu luciditate sursa ei, ne ajută să ne conectăm cu noi înşine şi să restaurăm controlul interior asupra fiinţei noastre şi asupra emoţiilor noastre cele mai profunde. Tristeţea ne poate motiva înspre o nouă reintegrare personală. Când ne simţim depresivi rămânem liniştiţi, cu noi înşine, retraşi. Această retragere ne transmite că am ajuns într-un punct din care nu mai putem eveda sau respinge ceea ce simţim şi că este necesar să ne confruntăm cu tot ceea ce am ascuns cu grijă şi să aflăm astfel mai multe despre noi înşine şi emoţiile noastre.

Neliniştea

emotiile negative incetinesc procesul vindecarii.jpg

Este un sentiment de gol interior, care unoeri provoacă o senzaţie de lipsă de aer. Este un gol care apare atunci când căutăm răspunsuri în exteriorul fiinţei noastre şi noi înşine. Apare atunci când căutăm ajutoare exterioare pentru că nu avem forţa interioară necesară de a depăşi anumite dificultăţi. Dacă de exemplu nu ne acceptăm singurătatea şi nu încercăm să-i dăm un seans creator şi constructiv, vom resimţi acest gol interior şi vom încerca să îl umplem mereu cu ceva material. Însă cum acest gol interior nu poate fi umplut cu lucruri materiale, el se tot amplifică.

Neliniştea interioară nu dispare niciodată mâncând tot mai multă ciocolată, ci atunci când ne acceptăm aşa cum suntem şi ne împăcăm cu noi înşine.

Stresul

Apare datorită competitivităţii, din dorinţa de a fi mai mult decât suntem, din comparaţia cu ceilalţi şi cu realizările lor, din goana veşnică după merite şi aprobări exterioare. Stresul distructiv dăunează sistemului imunitar. Însă există şi un stres bun care ne permite să ne simţim apţi şi pregătiţi în situaţiile de criză şi să profităm de acestea ca fiind o oportunitate de a atinge un nivel mai profund al fiinţei noastre.

Singurătatea

Dacă ne oferim zilnic 20 de minute pentru a fi doar cu noi înşine, acesta este un pas important spre sănătate şi echilibru.

emotiile pozitive ajuta la vindecare.jpg

Dacă de exemplu ne oferim câteva minute în fiecare dimineaţă pentru a reflecta profund asupra noastră, asupra dorinţelor şi aspiraţiilor noastre, acest timp petrecut cu noi înşine ne va regenera profund şi ne va impulsiona să acţionăm pozitiv.

Toate emoţiile negative au şi un aspect pozitiv, ele devin negative şi dăunătoare pentru noi doar atunci când le reprimăm sau le negăm.

Atunci când acceptăm aceste emoţii negative, le putem transforma. Trebuie să le canalizăm într-un sens pozitiv, benefic, constructiv, să nu ne lăsam acaparaţi de ele. Nu ne ajută cu nimic să ne repetăm la infinit aceleaşi scenarii negative, ci să transformăm mereu răul în bine prin alegerile noastre conştiente. În loc să-ţi repeţi mereu “sunt trist, sunt bolnav şi nimeni nu mă iubeşte” renunţă la aceste lamentări care nu au cum să te ajute şi afirmă “Pe zi ce trece mă simt tot mai bine, sunt optimist şi plin de iubire”.

 

durerea-cronicaCauza psihosomatică a durerii cronice  Atunci când o persoană suferă de durere cronică, în multe cazuri nu există o cauză clară care să poată explica...
vindeca-ti-emotiileIeși din depresie și din pesimism!  Emoțiile pe care le trăim spun multe despre noi ca oameni. Însă a identifica și a lucra cu emoțiile noastre este un...
importanta-serotoninei-pentru-sanatateImportanţa Serotoninei pentru sănătate  Serotonina, în afară de reglarea funcţiilor neuroendocrine şi cognitive ale corpului nostru, are un rol foarte...
cum-afecteaza-emotiile-corpul-si-minteaCum afectează emoţiile corpul şi mintea Pentru a avea o viaţă echilibrată şi sănătoasă, trebuie să luăm în considerare rolul important pe care îl au...
vindecarea-constientaVindecarea conştientă Despre atitudinea cea mai eficientă în procesul vindecării   „Doctore, vreau să mă faci bine!” Această replică reflectă cel mai...
vindecarea-mintii-si-a-corpuluiVindecarea minţii şi a corpului „Faptul că mintea domină trupul, deşi neglijat de biologie şi medicină, reprezintă cel mai fundamental lucru pe care-l...
inteligenta-emotionalaInteligenţa emoţională, factor decisiv în prevenirea bolilor Medicina tradiţională acceptă în prezent ideea că cel puţin 75% din boli sunt...
prevenirea-bolilorSfaturi simple pentru prevenirea bolilor Există situaţii care ne pot predispune la boală, însă aceasta înseamnă deopotrivă şi că putem evita bolile. În...