11 recomandări și remedii pentru fertilitate

Scris de Dr. Luca Catalin

Ce cauzează infertilitate în cazul femeilor?

11 recomandări și remedii pentru fertilitate Infertilitatea la femei se poate datora mai multor cauze. Cu toate acestea, blocarea trompelor uterine este unul dintre cele mai frecvente motive - aproape 40% din cazuri - și, în plus, nu este detectată de testele medicale. Deci, dacă testele dumneavoastră au devenit normale și, totuși, încă nu puteți concepe un copil, acest articol vă poate ajuta.

 Dacă vă confruntați cu probleme pentru a concepe un copil, trebuie mai întâi să mergeți la un medic pentru a determina cauza. Dacă, în ciuda tuturor lucrurilor, toate testele sunt normale la ambii parteneri, este posibil să vă confruntați cu un blocaj în trompele uterine, deoarece nu este posibilă detectarea acestei probleme în teste.

 Acest blocaj este cauzat, de obicei, de mici inflamații sau infecții în această zonă, care nu provoacă nicio durere sau disconfort, dar care sunt totuși acolo, îngreunând apariția unei sarcini. În schimb, uneori, a nu putea concepe un copil este un fapt influențat și de un stil de viață nesănătos, atât din punctul de vedere al alimentației, cât și al nivelului de stres și de anxietate. Trompele uterine pot fi însă deblocate în mod natural. Următoarele sfaturi simple vă vor ajuta la creșterea fertilității și a șanselor de a rămâne însărcinate. Iată care sunt acestea:

11 recomandări și remedii pentru îmbunătățirea fertilității feminine

 A concepe un copil nu este întotdeauna ușor. Deși există unele femei care, din anumite motive, rămân însărcinate foarte ușor, altele se confruntă cu anumite dificultăți în a concepe un copil. Adevărul este că atât ritmul, cât și stilul de viață pe care îl avem în prezent nu contribuie la acest lucru. Mai jos veți găsi o serie de sfaturi și remedii care vă vor ajuta să deblocați trompele uterine în mod natural, pentru a avea mai multe probabilități de a rămâne însărcinată.

 1. Renunțați la alcool și tutun: așa cum se știe, atât alcoolul cât și tutunul sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră și inflamează diferite zone ale corpului. Aceste substanțe toxice contribuie la blocarea trompelor uterine și pot face dificilă conceperea unui copil. Prin urmare, este recomandabil să renunțați complet la aceste obiceiuri nesănătoase.

 2. Evitați alimentele cu hormoni: multe dintre alimentele procesate pe care le consumăm în prezent conțin hormoni. Acești hormoni interferă cu hormonii proprii ai unei femei, blocând astfel trompele uterine, ca o consecință. Companiile mari adaugă acești hormoni pentru a produce mai mult, însă din păcate consumul acestor produse dăunează sănătății noastre. De aceea întotdeauna se recomandă evitarea alimentelor procesate și rafinate, consumând în schimb fructe și legume proaspete și alimente de la magazinele ecologice sau din piețele locale. Urmând o dietă sănătoasă și echilibrată, veți crește șansele de a rămâne însărcinată.

 3. Consumați alimente antioxidante: alimentele antioxidante ajută la repararea leziunilor celulare. Acesta este motivul pentru care acest tip de alimente este necesar pentru schimbarea stilului de viață pentru a crește șansele fertilitate. Consumând zilnic alimente bogate în antioxidanți, vă veți ajuta organismul să remedieze toate daunele pe care le-au produs alimentele procesate, tutunul, alcoolul și alte produse nesănătoase.

 4. Consumați vitamina C: după cum menționam anterior, este posibil ca blocajul trompelor uterine să fie cauzat de unele infecții sau inflamații. În acest caz, vitamina C este foarte utilă, deoarece întărește sistemul imunitar și combate infecțiile și inflamațiile din organism. Alimentele care conțin vitamina C sunt fructele citrice, căpșunile, cireșele, papaya, kiwi, ardeii grași, roșiile, pepenii, legumele cu frunze verzi, conopida sau condimentele proaspete cum ar fi cimbrul, busuiocul, pătrunjelul sau ceapa verde.

 5. Consumați infuzii naturale: există mai multe plante medicinale care ne pot ajuta să eliminăm orice tip de infecție sau inflamație internă care împiedică concepția. Cele mai remarcabile sunt mușețelul, oleandrul, dong quai sau angelica chineză, rădăcina de bujor roșu, lemn de santal și calendula. Prin luarea a 2 sau 3 infuzii de oricare dintre aceste plante zilnic, veți crește șansele de a rămâne gravidă.

 6. Consumați usturoi: usturoiul este bogat în seleniu și sulf natural, care va elimina orice bacterii care pot afecta zona ovarelor și a trompelor uterine, ceea ce face dificilă conceperea. În plus, usturoiul este, de asemenea, un excelent antiinflamator, deci va ajuta și în acest sens. Puteți mesteca câțiva căței de usturoi dimineața sau dacă preferați, îi puteți zdrobi și îi puteți bea cu apă. Va fi, de asemenea, foarte util să adăugați usturoiul ca un condiment în felurile de mâncare.

 7. Consumați turmeric: turmericul este unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare naturale pe care le putem găsi. Așa cum am spus, inflamarea trompelor uterine este o problemă foarte frecventă, așa că consumați turmeric atât sub formă de infuzie cât și condiment, puteți ajuta la reducerea acestei inflamații, sporind astfel șansele de a concepe un copil.

 8. Folosiți uleiul de ricin: uleiul de ricin poate ajuta la deblocarea trompelor uterine, deoarece va crește circulația sanguină și limfatică în zona respectivă. Acest flux sporit de sânge și limfă vă vor ajuta să îndepărtați zonele blocate, celule moarte sau bolnave sau orice tip de țesut care împiedică funcționarea trompelor uterine. Puteți aplica zilnic ulei de ricin sub abdomen sub formă de comprese, pe care le puteți găsi în plante medicinale și magazine specializate.

 9. Folosiți cataplasme cu cărbune vegetal: cărbunele vegetal activat poate fi foarte eficient în reducerea inflamației și tratarea infecțiilor mici care pot bloca trompele lui Fallopio. Puteți să-l găsiți în magazinele naturiste și pur și simplu să încercați să faceți o capsulă folosind tifon sau prosoape de hârtie. Înfășurați cărbunele activ în aceste prosoape și puneți cataplasma pe zona inferioară a abdomenului. Apoi o puteți acoperi cu plastic pentru se menține și lăsați-o să acționeze toată noaptea.

 10. Eliberați-vă de stres: ritmul stresant și alert al vieții pe care îl avem astăzi poate face ca concepția să fie dificilă, cauzând blocarea trompelor uterine. Încercați să vă relaxați, să faceți o baie fierbinte, să găsiți timp doar pentru voi, să vă plimbați sau să faceți sport etc. În plus, tehnici precum meditația, yoga, taichi, pilates sau "mindfulness" pot să vă ajute pentru a vă elibera de tensiuni și pentru a privi viața dintr-o altă perspectivă, mult mai relaxată. Uitați de stres și de anxietate!

 11. Masați-vă abdomenul: masarea abdomenului determină activarea circulației și reduce orice inflamație posibilă care ar putea bloca trompele uterine. Pentru a masa în mod adecvat zona abdominală, întindeți-vă pe un covor cu o pernă așezată sub zona lombară, pentru a ridica abdomenul. Puteți utiliza uleiuri esențiale cum ar fi migdale, lavandă sau ulei de ricin, sau chiar puteți folosi ulei de măsline dacă preferați. Masați ușor osul pubian și continuați până în zona abdominală inferioară, apoi până la nivelul ombilicului. Repetați această procedură zilnic, între 10 și 20 de ori.

 Urmând toate aceste recomandări, puteți debloca trompele uterine într-un mod complet natural, crescând șansele de a concepe un copil. Amintiți-vă ca, pe lângă toate aceste aceste remedii, să urmați un stil de viață activ și sănătos, împreună cu o dietă sănătoasă și echilibrată pentru a vă mări șansele de a rămâne însărcinată.