6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare

Scris de Dr. Luca Catalin

6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare

6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare În special femeile se confruntă cu infecțiile urinare. Prezența microorganismelor în tractul urinar determină această inflamație care se localizează fie în vezica urinară, fie în uretră. Problemele mai grave și dureroase apar în tractul urinar superior, în zona rinichilor.

 Dacă vă confruntați cu această afecțiune, cel mai indicat este să consultați un medic specialist pentru a primi un tratament adecvat. Luați în considerare faptul că fiecare infecție urinară este cauzată de un anumit tip de bacterie, pentru combaterea căruia sunt necesare diverse tipuri de antibiotice. Pentru vindecarea infecțiilor urinare este esențială stimularea producerii de urină, pentru ca bacteriile să fie eliminate.

 Odată ce ați primit tratamentul adecvat de la medic, nu ezitați să introduceți în paralel și aceste delicioase băuturi naturale care vă vor ajuta la vindecarea mai rapidă a infecțiilor urinare.

1. Sucul de coacăze

 Sucul de coacăze este băutura naturală cea mai puternică și adecvată pentru combaterea atât a infecțiilor urinare, dar și pentru menținerea sănătății întregului tract urinar, inclusiv a rinichilor.

 Cel mai recomandat este sucul de coacăze roșii. Acesta poate fi găsit cu ușurință în magazinele naturiste și ne oferă următoarele beneficii:

 - Sucul de coacăze este bogat în antioxidanți și în enzime care protejează peretele vezicii urinare de atacul bacteriilor;

 - Sucul de coacăze luptă contra bacteriei Helicobacter pilory;

 - Sucul de coacăze împiedică formarea calculilor renali.

2. Sucul de rodie

 În general, sunt cunoscute beneficiile sucului de rodie pentru menținerea unei bune sănătăți cardiace. Însă, sucul de rodie este de asemenea este un aliat excelent care favorizează vindecarea infecțiilor urinare.

 Sucul de rodie este bogat în antioxidanți și vitamina C, care luptă contra agenților toxici și nocivi în întregul tract urinar. Dacă ne obișnuim să consumăm zilnic un pahar (200 ml) de suc de rodie, acesta poate să ne protejeze de apariția infecțiilor urinare.

3. Ceaiul de coada-calului

 Ceaiul de coada-calului poate fi găsit cu ușurință în orice plafar sau magazin naturist. Acest ceai este eficient pentru tratarea și prevenirea multor boli, în special, datorită nivelului său ridicat de vitamine și minerale. Se pare că consumul regulat al acestui ceai poate crește cu până 30% producerea de urină, ceea ce facilitează eliminarea diferitelor substanțe nocive din corp și previne formarea calculilor renali.

 Iată care sunt și alte beneficii ale ceaiului de coada-calului pentru sănătatea tractului urinar:

 - Coada-calului este o plantă diuretică ce ajută la tratarea infecțiilor și la cicatrizarea țesutului rănit și inflamat;

 - Ceaiul de coada-calului ajută la menținerea sănătății rinichilor și la evitarea formării calculilor renali;

 - Coada-calului este o plantă medicinală depurativă care ne ajută la eliminarea toxinelor de care corpul nu are nevoie.

 Iată cum se prepară ceaiul de coada-calului:

Ingrediente:

 - 1 cană cu apă (250 ml)

 - ½ linguriță de coada-calului (2,5 g)

Preparare:

 - Puneți apa la fiert, iar când ajunge la punctul de fierbere luați de pe foc și adăugați lingurița de plantă.

 - Acoperiți și lăsați la infuzat 10 minute. Puteți consuma maxim 3 căni de ceai zilnic, timp de o săptămână.

4. Ceaiul de pătrunjel

 Această plantă folosită mai ales în gastronomie are și proprietăți medicinale și este un remediu foarte bun pentru tratarea infecțiilor urinare.

 - Ceaiul de pătrunjel este un bun antibiotic natural, reduce infecțiile și inflamațiile.

 - Ceaiul de pătrunjel are o acțiune diuretică și depurativă;

 - Ceaiul de pătrunjel este bogat în vitamina C, întărește sistemul imunitar și combate bacteriile nocive din organism.

 Iată cum se prepară ceaiul de pătrunjel:

Ingrediente:

 - 1 lingură de pătrunjel (10 g)

 - 1 litru de apă

 - sucul de la o lămâie

 - 1 lingură de miere (25 g)

Preparare:

 - Puneți apa la fiert, iar când ajunge la punctul de fierbere luați de pe foc și adăugați lingura de plantă.

 - Acoperiți și lăsați la infuzat 20 minute.

 - Ceaiul se îndulcește cu miere, se poate adăuga și sucul de la o lămâie. Ceaiul de pătrunjel se consumă cu înghițituri mici de-a lungul întregii zile.

5. Apa de cocos

 Apa de cocos este foarte recomandată pentru tratarea durerilor relaționate cu problemele urinare. Apa de cocos este un excelent diuretic natural care ajută la creșterea producției de urină.

 Mulți pacienți obișnuiesc să combine tratamentul cu antibiotice cu cel cu diuretice naturale precum ceaiurile din plante sau apa de cocos. Astfel, se pot înlătura bacteriile din tractul urinar și se descongestionează inflamația uretrei și a pereților vezicii urinare.

6. Ceaiul de usturoi

 Ceaiul de usturoi oferă proprietăți antibacteriene care sunt de un real ajutor în cazul infecțiilor urinare. Ceaiul de usturoi este o sursă de vitaminele A, C și B care ajută la întărirea sistemului imunitar pentru a combate bacteriile care se localizează în tractul urinar.

 Iată cum se prepară ceaiul de usturoi:

Ingrediente:

 - Un cățel de usturoi

 - Un pahar cu apă (200 ml)

 - 1 lingură de suc de lămâie (10 ml)

 - o lingură de miere (25 g).

Preparare:

 - Mai întâi se pune apa la fiert, iar între timp se curăță usturoiul și se taie mărunt pentru ca uleiurile sale esențiale să iasă la suprafață.

 - Când apa ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc și se adaugă usturoiul.

 - Acoperiți și lăsați la infuzat 15 minute. Apoi se strecoară și se bea călduț, îndulcit cu miere. Se poate adăuga și suc proaspăt de lămâie. Ambele sunt două ingrediente naturale foarte puternice pentru combaterea infecțiilor urinare. Acest ceai poate fi consumat de două ori pe zi.