Protocol de prevenție contra COVID-19

Scris de Dr. Luca Catalin

A preveni este infinit mai bine decât a trata

Protocol de prevenție contra COVID-19 Prevenția este cel mai bun remediu pentru infecția cu coronavirus, prin reducerea riscului de a fi infectat și de a răspândi virusul. Menținerea măsurilor de igienă și protecție de bază, cum ar fi spălarea frecventă a mâinilor, evitarea atingerii ochilor, nasului și gurii mai ales în spațiile publice și păstrarea unei anumite distanțe față de alte persoane, sunt câteva dintre recomandările principale.

 Similar cu alte sindroame respiratorii, infecția respiratorie cauzată de coronavirusul COVID-19 poate include febră, tuse uscată, astenie și dispnee (respirație dificilă). Cu toate acestea, manifestările clinice sunt diferite între pacienți: unele persoane sunt complet asimptomatice sau cu simptome foarte ușoare, iar altele cu pneumonie severă, care au nevoie de spitalizare. Răspunsul imunitar este esențial în controlul și eliminarea infecțiilor cu COVID-19 și ar putea oferi o explicație pentru diferențele din tabloul clinic.

 Persoanele cu complicațiile mai mari sunt cele din grupele de risc: vârsta înaintată, patologiile cronice anterioare și cele cu boli respiratorii. Tocmai în cazul acestor persoane sistemul imunitar este slab sau deficitar. În cadrul unei abordări globale de prevenție, este, de asemenea, important să nu lăsați sistemul imunitar la o parte în aceste zile, consolidând apărarea naturală a organismului, astfel încât, pe cât posibil, să poată face față mai ușor virusului.

 În contextul acestei pandemii cauzate de infecția cu virusul COVID-19 recomand cu încredere următoarele produse ca parte a unui protocol de prevenție: Vitamina C alcalină forte, Sanohelp și Antibiotic Herb produse de Ayurvedic Medica.

Cum poate ajuta Vitamina C alcalină contra COVID-19?

 Vitamina C a fost folosită ca tratament adjuvant în medicina alternativă de ani de zile. În prezent, atât în China cât și în Statele Unite, vitamina C este utilizată ca parte a tratamentului împotriva COVID-19, așa cum este indicat într-un raport publicat recent în New York Post.

 În New York, medicii utilizează vitamina C intravenoasă în doze masive încurajate de rezultatul bun din China. Andrew G. Weber, pneumolog și specialist în îngrijiri critice, afirmă într-un interviu că folosește 1.500 de miligrame de vitamina C iv de 3/4 de ori pe zi. El susține că administrează un astfel de tratament după ce au observat rezultatele bune obținute cu un tratament similar în Shanghai. „Pacienții care primesc vitamina C au un răspuns semnificativ mai bun decât cei care nu primesc vitamina C”, potrivit Dr. Weber.

 Vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, este o vitamină solubilă în apă care are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Vitamina C modulează de asemenea sistemul imunitar și protejează împotriva infecției cu coronavirus, așa cum indică studiile realizate recent.

 Vitamina C poate funcționa, de asemenea, ca un agent antihistaminic care asigură ameliorarea simptomelor asemănătoare gripei, cum ar fi strănutul, congestia nazală și sinuzita. Trei studii umane controlate au raportat o incidență semnificativ mai mică a pneumoniei la grupurile de pacienți suplimentați cu vitamina C, ceea ce sugerează că vitamina C poate preveni susceptibilitatea la infecții ale tractului respirator în anumite condiții.

 Studiile realizate recent indică faptul că vitamina C poate scurta simptomele răcelii obișnuite și are un efect protector asupra simptomelor și gravității la pacienții cu virusul gripal. COVID-19 provoacă infecții ale tractului respirator, astfel încât vitamina C poate fi una dintre opțiunile eficiente pentru tratarea COVID-19. În cazul pneumoniei cauzate de COVID-19, există o creștere a eliberării de citokine inflamatorii cauzate de sepsis și o distrugere a capilarelor alveolare cauzate de neutrofile. Primele studii clinice au arătat că vitamina C poate preveni în mod eficient acest proces.

 Vitamina C standard (acidul ascorbic) este o vitamină hidrosolubilă cu caracter acid. Datorită acestei acidități, atunci când este necesară administrarea unor cantități mai mari sau pe durate mai lungi de timp, ea poate provoca deranjamente stomacale la persoanele care au sensibilitate la aciditate. O soluție viabilă pentru a scăpa de aceste efecte negative ale vitaminei C standard este administrarea unei formei alcaline a vitaminei C. Există mai multe forme alcaline ale vitaminei C, respectiv ascorbații care sunt săruri ale acidului ascorbic.

 Spre deosebire de alte produse care conțin vitamina C standard, Vitamina C alcalină este o formă de vitamina C tamponată care este bine absorbită de către organism și are o acțiune blândă asupra stomacului. Ascorbatul de calciu din acest produs nu mai prezintă dezavantajele vitaminei C standard, respectiv disconfortul gastro-intestinal, cum ar fi diareea, aciditatea și greața.

 Ascorbatul de calciu în asociere cu extractul din semințe de grapefruit este absorbit mai lent și este, astfel, mai biodisponibil decât ascorbatul de calciu singur. Acest tip de vitamina C intră în corp de patru ori mai repede decât formele acide standard, rămâne în țesuturile organismului mai mult timp și, în plus alcalinizează mediul intern. Pe lângă aceasta, bioflavonoidele din semințele de grapefruit susțin activitatea sistemului imunitar și sprijină sănătatea aparatului respirator având și un efect antiviral. Tocmai de aceea, aliatul ideal pentru a preveni infecțiile virale este Vitamina C alcalină forte de la Ayurvedic Medica, deoarece conține atât ascorbat de calciu, cât și extract din semințe de grapefruit.

 Vitamina C alcalină sub forma de ascorbat de calciu, spre deosebire de formulele de vitamina C standard, prezintă următoarele avantaje majore:

 - se dizolvă și este absorbită de 5 până la 8 ori mai rapid;

 - neutralizează aciditatea din fluidele organismului, respectiv: sânge, plasmă, salivă, lichid interstițial;

 - nu irită stomacul nici măcar în doze mari;

 - menține nivelul ph-ului la 7,5-7,6.

Cum poate ajuta Sanohelp (extract de turmeric lichid bio) contra COVID-19?

 Turmericul și compusul său polifenolic curcumina au fost supuse unei varietăți de investigații antimicrobiene datorită utilizărilor tradiționale extinse și efectelor secundare scăzute. Astfel, au fost raportate activități antimicrobiene pentru extractul de turmeric împotriva diferitelor virusuri, bacterii, ciuperci și paraziți.

 Numeroase studii științifice realizate până în prezent indică faptul că curcumina din turmeric joacă un rol inhibitor împotriva infecției cu numeroși virusuri. Aceste mecanisme implică fie o interferență directă a mecanismelor de replicare virală, fie suprimarea căilor de semnalizare celulare esențiale pentru replicarea virală.

 Efectele antivirale extinse ale curcuminei împotriva diferiților patogeni virali nominalizează extractul de turmeric drept un remediu antiviral care poate preveni infecția cu COVID-19.

 Produsul Sanohelp este un extract de turmeric bio cu concentrația maximă de curcumină solubilă. Turmericul conține o substanță cunoscută sub numele de lipopolizaharidă, care ajută la stimularea sistemului nostru imunitar.

 Produsul Sanohelp poate ajuta la prevenirea infecției cauzate de virusul COVID-19 deoarece:

 - Inhibă capacitatea de replicare virală și bacteriană;

 - Este un puternic antiinflamator natural și antioxidant;

 - Stimulează absorbția până la 99% a curcuminei direct în celulele organismului, având un impact terapeutic maxim.

 - Stimulează și modulează activitatea imunitară;

 - Poate suprima evoluția virală și infecțioasă.

Cum poate ajuta Antibotic herb contra COVID-19?

 Ingredientul principal din produsul Antibiotic Herb este extractul hidroalcoolic uscat din semințe de grapefruit (Citrus paradisi).

 Extractul din semințe de grapefruit autentic este un produs rezultat din amestecarea numai a semințelor, fără pulpă sau suc. Extractul 100% natural se face prin extragerea ingredientelor active din semințele de grapefruit (flavonoide și vitamina C), păstrând naringina, care este flavonoidul care dă grapefruit-ului său gust amar. Extractul păstrează bioflavonoidele și vitamina C din grapefruit. Prezența flavonoidelor, în special în citrice, crește biodisponibilitatea și absorbția acestei vitamine, care este un antioxidant, ajută la îmbunătățirea stării în caz de gripă sau răceală, dar și la absorbția fierului și la sintetizarea colagenului.

 Datorită proprietăților sale antivirale, antimicrobiene și antifungice, produsul Antibiotic Herb este indicat pentru prevenirea și tratarea infecțiilor și inflamațiilor respiratorii și ORL (viroze, răceli, gripă, amigdalită, faringită, bronșită, sinuzită, otită).

 Deoarece extractul din semințe de grapefruit este unul dintre cele mai bune remedii naturale contra virusurilor și infecțiiilor provocate de bacterii și ciuperci, produsul Antibiotic Herb este un aliat perfect contra infecției cu COVID-19.

 De asemenea, în cazul în care apar simptomele specifice unei infecții virale, Antibiotic Herb poate diminua starea inflamatorie cauzată de virusuri (inclusiv de COVID-19).

Alte recomandări utile pentru a preveni infecția cu COVID-19

 - În aceste zile petrecute în carantină acasă, evitați să petreceți prea mult timp în fața ecranelor și mențineți o igienă bună a somnului.

 - Mai mult ca oricând, mențineți o dietă echilibrată, fără zaharuri rafinate, alimente ultra-procesate și grăsimi saturate și alegeți legumele cu frunze verzi și cruciferele, precum și condimentele (de exemplu, usturoiul, scorțișoara, turmericul, ghimbirul și oregano). Mențineți și recomandările alimentare bune, cum ar fi evitarea gustărilor între mese.

 - Faceți exerciții fizice în mod regulat și moderat, pentru a elibera tensiunile și stresul acumulat, precum și pentru a consolida sistemul imunitar.

 - Beți suficiente lichide, mai ales sub formă de ceaiuri sau infuzii din plante medicinale, deoarece acest lucru ajută, printre altele, la eliminarea virusurilor și toxinelor din organism.

 - Evitați fumatul pentru că face ca sistemul respirator să fie mai vulnerabil la infecții.