9 sfaturi pentru a-ți menține corpul alcalin

Alcalinizarea, cheia unei vieți sănătoase

 Dacă ești vegetarian sau vegan, știi deja că cheia unei vieți sănătoase este să menții o dietă alcalină care să sprijine și să stimuleze dezintoxicarea naturală zilnică a corpului. Aceasta înseamnă să consumi mai multe fructe și legume proaspete și să eviți dulciurile, zahărul rafinat, mâncărurile procesate, făina albă, produsele de proveniență animală, alcoolul în exces și cafeina. Și bineînțeles, este foarte important să ai grijă cum trăiești și ce gândești, pentru că dacă ai o minte “toxică” nu poți să ai un corp sănătos și alcalin.

Toxinele, cauza ascunsă a bolilor

 Ayurveda consideră că depozitarea toxinelor în corp este cauza ascunsă a bolilor. Cum să minimalizăm atunci asimilarea toxinelor și să maximizăm eliminarea acestora din corp? Toxinele pătrund în corp prin intermediul mâncării pe care o consumi, a apei pe care o bei, a aerului pe care îl respiri și chiar și a îmbrăcăminții pe care o folosești. O dietă formată din alimente proaspete și neprocesate care să conțină o mulțime de legume și de fructe este primordială și esențială pentru menținerea sănătății, dar în același timp doar aceasta nu este suficientă pentru a-ți menține corpul cât mai ușor și detoxifiat.

 În acest scop, iată 9 sfaturi la fel de relevante fiecare dintre ele, pentru a reduce din toxinele acumulate zilnic în organism și pentru a restabili echilibrul și starea de sănătate naturală a întregului corp.

1. Menține hidratarea

 Se afirmă că trebuie să bei cel puțin opt pahare de apă pe zi. Secretul unei hidratări corecte este să bei această apă la temperatura camerei, să nu fie niciodată rece și să o bei cu înghițituri mici pentru ca celulele să se hidrateze în mod adecvat. Alt secret pentru alcalinizare este să-ți începi ziua cu apă cu lămâie. Pare simplu, însă este un truc foarte eficient deoarece lămâia elimină toxinele pe care corpul le-a prelucrat în timpul nopții, curăță sângele, stimulează sistemul digestiv și te va ajuta să-ți începi ziua cu mai multă energie. A bea apă este cea mai bună modalitate de a-ți menține corpul și sângele curat în mod natural și va aduce în același timp și mai multă energie și focalizare mentală.

2. Mănâncă pur, mănâncă mai verde

 A mânca pur înseamnă să consumi cât mai multe alimente organice posibil. Trebuie să eviți pe cât posibil legumele și fructele tratate chimic și care nu sunt organice, deoarece în prezent se folosesc tot mai multe pesticide pentru tratarea lor și care sunt absorbite de pământul în care cresc acestea. Trebuie să ai în vedere acest lucru și în cazul în care consumi carne sau lactate de orice tip. Elimină antibioticele și hormonii din dieta ta. Și reține că dacă alimentele sunt organice, aceasta înseamnă că nu sunt modificate genetic. Trebuie să încerci să elimini complet produsele modificate genetic din dieta ta. Vei observa o îmbunătățire incredibilă a sănătății tale.

3. Roagă-te sau meditează

 Poți să încerci să meditezi într-un mod foarte simplu, doar acordând atenție fluxului respirație, nu încerca pentru început să oprești fluxul gândurilor sau să simți ceva anume. Fii atent doar la modul în care respiri, ușor și natural. Trebuie să te așezi într-un loc liniștit și plăcut, în care să nu fii deranjat, pentru a-ți calma mintea și pentru a te relaxa în mod profund. Sau poți să te rogi în tăcere, să rostești rugăciunile tale preferate și să simți divinitatea din tine și din jurul tău. Amintește-ți că ai nevoie de o minte calmă și liniștită pentru a menține sub control stresul și implicit pentru a avea un corp alcalin și sănătos.

4. Fă mișcare

 Aceasta nu înseamnă neapărat să-ți faci abonament la vreun club de gimnastică, deși poți să iei în considerare și această idee. A face mișcare, ideal zilnic, înseamnă să te miști așa cum îți place și cum te simți inspirat. Dacă faci exerciții fizice fără ca acest lucru să-ți placă, nu vei obține nici rezultate și din contră poate chiar să-ți dăuneze, deoarece generează și mai mult stres în corp.

 A face exerciții este cheia pentru a menține mintea într-o bună stare de sănătate. Medicii afirmă că forma cea mai ușoară de a include exercițiile fizice în rutina cotidiană este să mergi cât mai mult pe jos. Plimbarea, cel mai bine în pas mai alert, cel puțin 20 de minute pe zi este un progres foarte bun, mai ales dacă nu obișnuiai să faci aceasta. Poți de asemenea să faci și alte activități precum alergare, dans, înot sau pilates. Este important totuși să schimbi din când în când exercițiile pentru a-ți lucra în mod cât mai variat musculatura. Exercițiile fizice oxigenează corpul, ajută la secretarea endorfinelor și a altor hormoni binefăcători organismului, ceea ce implicit determină și alcalinizarea corpului.

5. Adaugă plante purificatoare

 O dietă curată și echilibrată, bogată în fructe și legume este foarte importantă și este un element esențial în păstrarea unei sănătăți perfecte. Dacă sănătatea și dieta îți permit, poți să mai faci un pas extra pentru a-ți ajuta corpul să elimine și mai bine toxinele acumulate și pe care le asimilezi zilnic. Se pot folosi plante ayurvedice recomandate de un medic specialist, în funcție de tipologia ta specifică. Există de asemenea suplimente care se iau timp de câteva zile sau o săptămână pentru a curăța în profunzime sistemul digestiv. Aceste suplimente sunt alcătuite din ierburi și plante a căror funcție specifică este de a elimina acumularea toxinelor pentru a lăsa corpul curat, energizat și puternic.

6. Adu căldură și temperatură stilului tău de viață

 O modalitate foarte la îndemână pentru a face aceasta este să elimini toxinele cu ajutorul saunei sau a băii de aburi. Este o modalitate foarte plăcută pentru echilibrarea și alcalinizarea corpului, iar transpirația produsă astfel contribuie în mod efectiv și rapid la dezintoxicarea corpului. Amintește-ți doar să te hidratezi bine cu apă înainte și după saună, pentru a evita deshidratarea. Nu este bine să mănânci înainte de a merge la saună cu aproximativ două ore pentru a nu-ți perturba digestia, iar după, consumă mai întâi fructe sau o gustare ușoară.

7. Evită mâncărurile procesate, alcoolul și cafeina

 Poate că la început îți va fi mai greu să renunți la acestea, însă odată ce vei face acest pas și vei avea o viață mai sănătoasă, vei vedea că nu le vei mai duce dorul. Mâncărurile procesate, zahărul, cafeina, alcoolul, făina albă și tot ceea ce conține ingrediente al căror nume nu le poți pronunța cu ușurință, trebuie să le lași deoparte și să le eviți. Toate acestea determină ca organismul tău nu doar să nu poată elimina toxinele deja acumulate, ci și ceea ce consumi. Este un cerc vicios, iar aceste dependențe nesănătoase nu îți aduc nutrienți și nici nu-ți furnizează energie. De aceea corpul suferă de oboseală și de foame constantă. Adu viață și energie în corpul tău, mâncând proaspăt și colorat. Consumă alimente vii și organice cu beneficii maxime pentru sănătate!

8. Renunță la obiceiurile nocive

 Toxinele ajung în corp nu doar prin intermediul hranei. Fumezi? Nu te odihnești? Ești într-o relație care nu te face fericit? Acumulezi lucruri care nu-ți sunt necesare? Toxinele ajung în viețile noastre sub diferite forme. Gândește-te la ceea ce nu-ți face bine sau nu te face fericit și elimină. Renunță atât la obiceiurile proaste care-ți fură energie, cât și la relațiile toxice care nu-ți aduc împlinire sau bucurie. Ia decizia de a-ți purifica viața la modul profund, de a te iubi și de a te prețui și fă pașii necesari în această direcție. Este pentru binele și pentru sănătatea și echilibrul tău, atât fizic, cât și mental și emoțional.

9. Reglează și elimină

 Un sistem digestiv sănătos este o cheie foarte importantă pentru ca corpul să elimine toxinele acumulate. Dacă ai probleme de digestie sau dacă eliminarea nu este regulată și echilibrată, adaugă mai multe fibre și vegetale în dieta ta zilnică. Corpului îi va trebui un timp să se adapteze și să se regleze în mod natural. Dacă situația ta este cronică, consultă un medic specialist.