Cura cu apă de izvor

Scris de Dr. Luca Catalin

Apa ca element primordial al vieții

cura cu apa de izvor

Se știe din vremuri imemoriale că apa este elementul primordial al vieții. Este greu să ne imaginăm existenta vieții fără apă... am putea spune chiar că fără apă nu se poate trăi.
 Acestea fiind spuse, ne putem da seama că apa pe care o consumăm zilnic este foarte importantă. Organismul uman conține, în medie, în proporție de 70% apă, ceea ce arată, încă o dată, importanța apei pe care o bem. Este foarte important să bem suficientă apă, iar apa pe care o bem să fie suficient de pură.

Cea mai bună apă pentru consum

 Cea mai bună apă de băut este apa pură de izvor, aceasta fiind încărcată cu energia vieții din mediul natural. Pentru a vă convinge de acest lucru, căutați studiile şi experimentele domnului Masaru Emoto, în care veţi vedea cât de mult contează proveniența apei.
 Dacă însă, din diferite motive, nu aveţi acces la un izvor cu apă cât mai pură, o alternativă ar fi filtrele și optimizatoarele de apă potabilă, de cât mai bună calitate, sau, uneori şi apa plată îmbuteliată. Apa plată îmbuteliată şi păstrată mult timp în recipiente de plastic îşi pierde însă, cu timpul, din încărcătura energetică cu care vine din mediul natural, ba mai şi preia din elementele dăunătoare ale recipientelor din plastic.
 Este de asemenea important ca, pe cât posibil, să dezlipiți orice fel de etichete de pe sticlele sau recipientele din care beţi apă sau, cel mult, să lipiţi pe ele mesaje pozitive gen „iubire”, „recunoştinţă” sau „fericire”.

În ce constă cura cu apă de izvor?

 În cura cu apă de izvor se folosește, de preferinţă, apă de izvor în stare cât mai pură. Dacă nu aveți apă de izvor, puteţi folosi şi apă plată, însă cu rezervele menţionate mai sus.

 

 În fiecare dimineaţă, pe durata curei cu apă de izvor, se beau, cât mai repede, imediat după trezire, 1 – 1,5 litri de apă de izvor, cât mai pură, la temperatura camerei. Apa se va bea într-un interval de timp de 5 – 10 minute, maxim 15 minute. Timp de o oră după ce se va bea apa, nu se va consuma nimic, decât, eventual, mici cantităţi de apă suplimentară.
 Cura cu apă de izvor poate dura de la o zi până la peste 3 luni de zile, în funcţie de scopul urmărit în fiecare caz, însă este bine să se ţină această cură timp de minim 10 zile.
 Atenţie! Este important ca înainte de a începe această cură, cu cel puţin o seară înainte, să nu se consume băuturi carbogazoase şi nici băuturi alcoolice. Este la fel de important să se ţină cont şi de regulile de aur pentru o dietă sănătoasă, prezentate în articolul Reguli pentru o dietă sănătoasă.

Efectele curei cu apă de izvor

 Cura cu apă de izvor are efecte foarte puternice de purificare şi de vindecare. În funcție de durata de timp alocată curei cu apă de izvor, pot fi vindecate diferite afecțiuni. Astfel, după numai o zi de cură este favorizată vindecarea constipației şi a durerilor de cap, precum şi vindecarea tusei şi chiar a bronșitei. După două zile de cură cu apă de izvor, este favorizată vindecarea durerilor de stomac, a hiperacidităţii gastrice, a gastritei şi chiar a ulcerului. După 7 zile de cură cu apă de izvor (o săptămână) pot fi vindecate bolile uro-genitale, precum şi reumatismul.
 Efecte şi mai puternice de vindecare o are cura cu apă de izvor ținută minim o lună de zile. Astfel, după o lună de zile de cură, este favorizată vindecarea hipertensiunii, vindecarea diabetului şi chiar vindecarea cancerului în forme incipiente. După 3 luni de cură cu apă de izvor pot fi vindecate tuberculoza pulmonară (TBC-ul), cancerul şi chiar şi paralizia.
Pe cât de simplă şi la îndemână este cura cu apă de izvor, pe atât de miraculoase sunt şi efectele ei.

Contraindicații ale curei cu apă de izvor

 Cura cu apă de izvor are însă şi unele contraindicații. Cei care suferă de insuficiență renală, de insuficienţă cardiacă sau de edeme de orice natură, precum şi cei care suferă de hipertensiune arterială, ar trebui să ceară sfatul unui medic competent în domeniu, înainte de a începe o astfel de cură cu apă. Cura cu apă de izvor este de asemenea contraindicată în cazurile de glaucom, chisturi ovariene de dimensiuni crescute, fibroame uterine mari, tumori cerebrale, bronşiectazii, rectocolite ulcero hemoragice şi maladia Crohn. Cura cu apă de izvor mai este contraindicată şi în cazurile de apendicită acută, adenom de prostată, vezică hipertonă, ruptură sau rupturi de perineu, dizenterie şi holeră.