Micul dejun Kollath

Scris de Dr. Luca Catalin

Micul dejun Kollath

 Profesorul Kollath, dietetician și doctor în medicină, a elaborat această rețetă pe bază de făină de grâu complet, o adevărată sursă naturală de vitamine (inclusiv vitaminele de tip B), și de enzime. Această rețetă originală urmărește să facă făina de grâu asimilabilă fără fierbere, iar prin adăugarea de fructe proaspete, completându-i astfel valoarea alimentară.

 Apreciat în mod deosebit de către nutriționiști din întreaga lume, micul dejunul Kollath contribuie din plin la menţinerea unei stări optime de sănătate a organismului.

Modalitatea de preparare  a dejunului Kollath:

Ingrediente pentru o porţie:
- 2-3 linguri făină completă de grâu, proaspăt măcinată
- 3-5 linguri de apă
- 1-2 linguri zeamă de lămâie
- 15-20 g fructe uscate, eventual mărunțite
- 100 g de mere, rase doar în momentul folosirii plus orice alte fructe de sezon, bine coapte

 Făina de grâu măcinată se va pune la înmuiat peste noapte la temperatura camerei într-un vas încăpător, preferabil din sticlă sau lut. Această rețetă se va prepara folosind doar apă, nu lapte. Dimineața vom constata că făina a devenit o pastă semi-fermă, ușor fermentată, având o valoare dietetică importantă. Într-un alt vas se pun la înmuiat pentru câteva ore fructele uscate şi mărunțite. În momentul în care vom dori să luăm micul dejun vom turna peste făina înmuiată fructele şi apa în care acestea au fost lăsate. Se adaugă două linguri de suc proaspăt de lămâie şi cele 100 g mere proaspăt rase și orice alte fructe de sezon bine coapte și zdrobite, sau chiar morcovi dați pe răzătoarea mică. Se adaugă apoi peste amestecul obținut, câteva nuci, migdale, sau semințe crude (de susan, floarea soarelui, etc).
Se poate adăuga miere şi câteva granule de polen. Amestecul rezultat trebuie să fie sub formă de pastă, nu foarte lichidă.

 Efectele binefăcătoare ale micului dejunului Kollath:

 - Prin consumarea micului dejun Kollath, va dispărea senzația de foame falsă specifică dimineților și senzația de greutate în stomac;

 - Starea psihică se va îmbunătăți considerabil, ne vom simți plini de energie și dinamism;
 - În timp, greutatea corporală se va armoniza, persoanele supraponderale se vor simți sătule și nu vor mai mânca atât de mult la următoarele mese, iar digestia și pofta de mâncare a persoanelor slabe sau anemice se vor ameliora considerabil;
 - Micul dejunul Kollath este foarte indicat pentru combaterea constipației;
 - Prin introducerea în dieta zilnică a acestui mic dejun sănătos, eficiența fizică și intelectuală vor fi mult îmbunătățite;
 - Atenția și concentrarea, rezistența la stres și starea de mulțumire interioară sunt mult amplificate ca urmare a consumării acestui mic dejun;
 - Dr. Kollath a descoperit că în multe cazuri, hrănirea regulată cu acest regim a stopat albirea firelor de păr și a favorizat revenirea la culoarea naturală a părului cărunt;

 De asemenea, dr. Kollath a observat multe cazuri în care paradontoza (pentru care nu există remedii nici până în prezent), nu numai că a fost oprită, dar chiar a înregistrat ameliorări considerabile.