Sfaturi pentru un stil de viață anti-îmbătrânire

Scris de Dr. Luca Catalin

Cei patru piloni ai izvorului tinereții

Sfaturi pentru un stil de viață anti-îmbătrânire Există oare așa ceva numit “izvorul tinereții”? Mulți cercetători sau medici preocupați de acest subiect au căzut de acord, că există patru reguli de bază care pot garanta o sănătate înfloritoare și o tinerețe prelungită:

 1. Evitați zahărul/fructoza

 2. Evitați cerealele

 3. Faceți exerciții în mod regulat și eficient

 4. Adaptați-vă alimentația tipului vostru nutrițional

 Acești patru piloni au un numitor comun, și anume îmbunătățirea sensibilității față de insulină.

 Studiile medicale au demonstrat în mod repetat că exercițiul fizic regulat poate ajuta la prevenirea apariției hipertensiunii, a obezității și a bolilor cardiace, acestea fiind doar câteva dintre bolile care contribuie în mod semnificativ la moartea prematură.

 Este adevărat că exercițiile fizice ajută la menținerea unei sănătăți foarte bune, însă acestea sunt responsabile de doar 20% din optimizarea sa.  Majoritatea persoanelor consideră însă contrariul și cred că exercițiile produc 80% din beneficii.  A miza doar pe exercițiile fizice și a nu avea grijă de alimentație nu garantează deloc progresul în vederea obținerii unei sănătăți optime.

Care este cheia esențială în cazul exercițiilor fizice?

 Cheia esențială pentru a obține o sănătate optimă cu ajutorul exercițiilor fizice și longevitate în particular, este introducerea antrenamentului anaerobic de înaltă intensitate la intervale de timp.  Acest tip de exerciții determină de asemenea producerea hormonului de creștere la ființele umane (HGH), care este alt aspect important pentru stimularea longevității.

 Tipul dumneavoastră nutrițional vă ajută la modificarea alegerilor alimentare pentru a vă asigura cantitatea de  combustibil exact necesar pentru muncă și vă oferă totodată cea mai bună oportunitate de a obține o sănătate optimă și vă ajută în prevenirea pe cale naturală a bolilor relaționate cu o nutriție inadecvată.  

 Programul tipului nutrițional este de asemenea  recunoscut ca fiind un factor fundamental în reușita tratării bolilor, inclusiv a cancerului.

Acordați atenție nivelelor de insulină

 Dintre toate strategiile pentru un stil de viață care poate avea un impact semnificativ asupra longevității, cea mai importantă este normalizarea nivelelor de insulină și leptină.  Nu încape îndoială că aceasta este o necesitate absolută dacă doriți să întârziați procesul de îmbătrânire, iar aceasta înseamnă necesitatea modificării dietei, evitând cantitățile excesive de fructoză, cereale și alte ingrediente pro-inflamatorii precum grăsimile trans.

 Longevitatea este rezultatul unui stil de viață per general sănătos, astfel încât, în plus față de cei patru piloni pe care tocmai i-am menționat, aceste strategii suplimentare pot să ajute de asemenea în menținerea unei tinereți vibrante:

Învățați cum să înfruntați stresul în mod eficient

 Stresul are un impact direct asupra inflamației din organism, care la rândul său se află la baza multor boli cronice cu care din păcate se confruntă tot mai multe persoane în prezent, de aceea o dezvoltare eficientă a mecanismelor care vă ajută să înfruntați stresul este un factor important care poate conferi longevitate. Meditația, rugăciunea, activitatea fizică și exercițiul fizic sunt opțiunile viabile care vă pot ajuta la menținerea echilibrului mental și emoțional.  Se pot folosi de asemenea cu succes tehnici de vindecare emoțională sau de tehnica de eliberare emoțională care ajută extraordinar de mult în localizarea și soluționarea problemelor emoționale profunde, a traumelor și a blocajelor care stau la baza multor boli și afecțiuni cronice.

Obțineți cea mai mare parte de antioxidanți din alimente

 Surse bune de antioxidanți sunt: murea albastră, coacăzele, zmeura, căpșunii, cireșele, citricele, fasolea verde și anghinarea.

Obțineți resveratrolul în mod natural

 Datorită faptului că resveratrolul pare să fie eficient pentru protejarea împotriva multor boli asociate cu vârsta, este numit adeseori “sursa tinereții” care poate prelungi durata vieții.  Surse bune de resveratrol de origine naturală  se găsesc în coaja și semințele de struguri, zmeură și mure.

Utilizați uleiul de cocos

 Alt excelent aliment anti-îmbătrânire este uleiul de cocos, cunoscut pentru reducerea riscului de boli cardiace și Alzheimer, în plus reduce nivelele de colesterol rău.

Evitați pe cât posibil produsele chimice, toxinele și substanțele contaminante

 Aceasta înseamnă să renunțați la produsele toxice de curățare sau de înfrumusețare, săpunuri, produse de igienă personală, substanțe aromatizante, insecticide, pesticide, y repelentes, ca să numim doar câteva dintre ele și înlocuiți-le cu alternative care nu sunt toxice.

Evitați excesul de medicamente de sinteză 

 Medicamentele farmaceutice au diverse efecte secundare, dintre care multe dintre ele pot cauza chiar decesul prematur. Dacă doriți și optați pentru un stil de viață sănătos, probabil că nici nu veți mai avea nevoie de medicamente.

 Înglobarea acestor linii directoare în stilul propriu de viață vă va ajuta să obțineți o sănătate optimă și vă va oferi oportunitatea de a trăi o viață mai lungă și mai calitativă.