Chlorella elimină toxinele din corp

Scris de Dr. Luca Catalin

Chlorella este o sursă completă de proteine

Chlorella elimină toxinele din corp Chlorella este o algă de apă dulce unicelulară care este recunoscută ca fiind un aliment aproape perfect, datorită gamei complexe de beneficii pe care le oferă pentru sănătatea noastră.

 Chlorella este îndeosebi cunoscută datorită capacității sale de a detoxifia corpul, unindu-se prin procesul de chelare cu metalele grele din corp, precum mercurul și eliminându-le din organism.

 Însă acestea nu sunt toate beneficiile algei Chlorella. Conform lui Ginny Bank, președinte și creator al Full Spectrum Consulting (o firmă de consultanță specializată în cercetarea chlorellei), această algă poate fi de mare folos pentru persoanele vegetariene sau vegane care doresc să obțină proteine și vitamine din grupa B dintr-o sursă care să nu fie de proveniență animală. Chlorella este compusă într-un procent de 60% din proteine și este considerată ca fiind o sursă de "proteine complete," deoarece conține toți aminoacizii esențiali de care are nevoie corpul pentru o stare de sănătate perfectă.

Beneficii pentru sănătate ale algei Chlorella:

 - Repară ţesuturile nervoase;

 - Întăreşte sistemul imunitar și reduce riscul apariției cancerului;

 - Îmbunătăţeşte digestia;

 - Normalizează nivelele de pH sănătoase din intestin, care la rândul lor ajută bacteriile bune din organism să se înmulțească;

 - Îmbunătățește capacitatea de focalizare și de concentrare;

 - Crește în mod natural nivelele de energie;

 - Normalizează nivelul de zahăr din sânge şi tensiunea arterială.

Chlorella versus spirulina

 Spirulina este o altă algă care este confundată în mod frecvent cu Chlorella. Cu toate că și spirulina are multe dintre aceleași caracteristici specifice Chlorellei, există unele diferențe nutriționale între cele două alge.

 O diferență importantă este aceea că spirulina nu are capacitatea de a elimina toxinele din metalele grele așa cum o face Chlorella. Totuși, spirulina a fost utilizată în unele cazuri pentru tratarea otrăvirii cu arsenic.

 

Citește mai multe despre spirulină

Cumpără Supliment alimentar cu spirulină

 

 În termeni nutriționali, spirulina este la rândul său, o sursă bună de proteine complete. De fapt, cu un procent de 65-70% proteine, este mai bună decât Chlorella în termeni de conținut proteic. Spirulina are de asemenea cantități mai ridicate de B12, acizi grași esențiali și conține antioxidantul superoxid numit dismutază (SOD). Superoxid dismutaza (SOD) este o enzimă care are rolul de a revitaliza celulele și de a reduce rata distrugerii lor de către radicalii liberi. În plus, SOD neutralizează cei mai obișnuiți și poate cei mai periculoși radicali liberi- radicalii superoxid.

 Chlorella, pe de altă parte, conține nivele mai ridicate de clorofila, nucleotide de ARN și ADN și beta-caroten.

Chlorella este un agent puternic de detoxifiere

 Toxicitatea produsă de metalele grele, la fel ca și toxicitatea chimică, a devenit în aceste vremuri, unul din riscurile cele mai mai mari pentru sănătate. Organismul uman este expus zilnic la riscurile determinate de produsele chimice și metalele grele, uneori din sursele care par cele mai nevinovate, precum tigăi și vase de bucătărie care sunt folosite zilnic, până la pasta de dinți și cosmeticele uzuale, detergenții chimici, alimentele procesate, peștii oceanici și fructele de mare.

 În acest caz Chlorella poate fi de mare ajutor, deoarece este un agent de detoxifiere foarte puternic al metalelor grele. Conform lui Ginny Bank, Chlorella poate inclusiv să atragă și apoi să expulzeze din corp anumite pesticide.

 

Citește mai multe despre chlorella

Cumpără Supliment alimentar chlorella

 

 Chlorella are un rol în mod special important în eliminarea sistematică a mercurului, datorită faptului că majoritatea cantității de mercur din corp se elimină prin materiile fecale. Odată ce cantitatea de mercur începe să scadă de la nivelul intestinelor, mercurul din alte țesuturi ale corpului va migra mai ușor către intestine - unde Chlorella va acționa în mod specific pentru a o elimina.

 Coriandrul poate fi utilizat de asemenea pentru o detoxifiere sinergică împreună cu Chlorella și este în particular util în cazul în care obișnuiți să consumați fructe de mare și pește oceanic, deoarece majoritatea acestora sunt în mod invariabil contaminate cu metale grele și produse chimice, însă pot fi eliminate din corp cu ajutorul algei Chlorella. Ideal ar fi să o consumați în timpul mesei, deoarece Chlorella se va uni direct cu toxinele direct în intestin, înainte să fie absorbite în corp.

Cum se utilizează chlorella pentru eliminarea metalelor grele?

 Cu scopul de a optimiza procesul de eliminare a metalelor grele, trebuie să luați Chlorella zilnic.

"Chlorella nu este un remediu care se ia ocazional precum unele plante medicinale sau suplimentele," a afirmat Ginny Bank. "Chlorella trebuie luată zilnic. Este necesar să se ia cel puțin 4 grame de Chlorella în fiecare zi pentru a obține beneficiile pe care aceasta le oferă."

 Unele persoane se pot confrunta cu stări ușoare de greață la începutul tratamentului cu Chlorella. Acest fapt se datorează eliminării toxinelor din organism. Poate apărea de asemenea și diaree sau tulburări stomacale. Dacă acest simptome devin deranjante, trebuie să reduceți doza inițială și să o creșteți apoi treptat. Întotdeauna, consultați-vă cu un medic de specialitate înainte și pe parcursul unui tratament cu Chlorella.