Beneficiile uleiului de susan

Scris de Dr. Luca Catalin

Cunoști beneficiile uleiului de susan?

Beneficiile uleiului de susan

 Beneficiile semințelor de susan asupra sănătății sunt recunoscute de către Organizația Mondială a Sănătății. Știai însă ca din aceste semințe micuțe se extrage un ulei cu o aromă ușoară de alună? Haideți să descoperim împreună multiplele beneficii ale uleiului de susan.

Uleiul de susan - folosit ca remediu anticancer

 Uleiul de susan este o sursă excelentă de Vitamina E (15,2mg/100g). Vitamina E este un antioxidant puternic, capabil să ne protejeze de îmbătrânirea prematură a celulelor, dar și de unele tipuri de cancer precum cel de sân sau de prostată.

Uleiul de susan - excelent pentru inimă

 Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate din lume. Uleiul de susan conferă o protecție excelentă împotriva apariției acestora. Aceasta se datorează conținutului său bogat de Omega 6, un acid gras esențial care crește nivelul colesterolului bun și reglează ritmul cardiac. Uleiul de susan conține și acizi grași mononesaturati care au un efect protector asupra sistemului cardiovascular. Uleiul de susan este de asemenea o sursă excelentă de potasiu, un mineral ce contribuie la menținerea nivelului de colesterol în limite normale.

Uleiul de susan scade tensiunea arterială

 Zincul conținut de uleiul de susan întărește oasele, calciul contribuie la prevenirea unui număr mare de afecțiuni precum osteoporoza sau migrenele.

Uleiul de susan - revitalizant

 La fel ca și uleiul de argan, uleiul de susan poate fi aplicat și pe piele. Datorita conținutului bogat de acizi grași și de vitamina E, uleiul de susan regenerează epiderma, lupta împotriva îmbătrânirii premature a pielii și o hrănește în profunzime.

Uleiul de susan - balsam capilar

 Uleiul de susan reprezintă un adevărat elixir pentru părul tău, reparând și hrănind părul deteriorat. Aplică ulei de susan pe lungimi și lasă-l să acționeze timp de 30 de minute.

Uleiul de susan - factor de protecție solară

 Aplicat pe piele, uleiul de susan te ajută să te bronzezi mai repede, acționând în mod natural ca un veritabil factor de protecție solară. În plus, grație proprietăților sale antiinflamatorii, uleiul de susan calmează arsurile solare și tratează afecțiuni ale pielii precum eczema.