Ciresele, remediul naturist de sezon

Scris de Dr. Luca Catalin

Cireșele, remediul naturist de sezon

Ciresele remediul naturist de sezon

 Putini sunt cei care cunosc efectele miraculoase ale cireșelor asupra organismului. Cireșele se numără printre cele mai sănătoase fructe și sunt considerate un aliment-medicament, eficiente și importante pentru bunăstarea noastră fizică și mentală.

 Cireșele sunt diuretice, depurative și laxative. Sunt dezinfectante intestinale și remineralizante. Cireșele au o acțiune anti-infecțioasă importantă, regenerează țesuturile, fiind extrem de utile în lupta împotriva îmbătrânirii datorita acțiunii lor regenerate și de eliminare a toxinelor.  Cireșele sunt sărace în principii nutritive de aceea pot fi consumate, fără probleme, de persoanele mai plinuțe sau de diabetici.

 Cireșele luptă, în egală măsură, împotriva obezității și fermentării intestinale. Cireșele au un aport vitaminic variat. Cu o porție de aproximativ 125g de cireșe acoperim 20-30% din aportul zilnic recomandat de Vitamina C, vitamina a cărui acțiune este întărită de pigmenții antocian-ici (cunoscuți și sub numele de Vitamina P). Aceeași porție de cireșe permite asigurarea a 25% din aportul zilnic recomandat de provitamina A sau caroten (vitamina indispensabila frumuseții pielii, antioxidant celular și factor protector împotriva cancerului). Cireșele participa în egală măsură la acoperirea nevoilor organismului de vitamina B9 sau acid folic (anti-anemic).

 Cireșele sunt recomandate persoanelor care suferă de reumatism, de gută sau de artrită. Cireșele elimină acidul uric și au o acțiune energizantă asupra organismului. Datorită cantității importante de vitamine conținute, cireșele sunt ideale pentru copiii în creștere.

 Cireșele ajută la reglarea sistemului hepatic și gastric, au un efect sedativ. Sunt recomandate în cazul copiilor cu un retard de creștere, sunt recomandate pentru eliminarea calculilor biliari sau renali. Cireșele sunt un fruct absolut necesar pentru persoanele care suferă de constipație. Cura cu cireșe este recomandată persoanelor care vor să slăbească sau celor care suferă de migrene.

 Pulpa de cireșe poate fi folosită de doamne și domnișoare pe post de mască pentru tonifierea pielii. Infuzia de cozi de cireșe este diuretică, laxativă și sedativă. Sub formă de comprese, aceasta este astringentă și calmează iritațiile pielii. Apa de cireșe este somniferă și calmează tusea copiilor.