Otetul de mere

Proprietățile magice ale oțetului de mere

otet de mere

 Pe vremuri, oțetul de mere era folosit pentru reducerea febrei și pentru slăbit. Însă, beneficiile oțetului de mere nu se opresc aici! Descoperă-i proprietățile magice și afla cum îl poți folosi!

Ce conține oțetul de mere?

 - Vitamine – A, B1, B2, C și P;

 - Minerale și oligoelemente – fosfor, calciu, magneziu, fluor, fier, sulf, siliciu;

 - Pectina care permite controlarea nivelului de colesterol și de zahar;

 - Enzime;

 - Acizi organici obținuți prin fermentare;

 Drept urmare, consumul de oțet de mere permite remedierea efectelor unei carente de minerale sau de vitamine. Cel mai bun oțet de mere este cel biologic, nefiltrat. Majoritatea persoanelor îl folosesc pe cel diluat. Oțetul de mere acționează asupra corpului în mai multe feluri:

Oțetul de mere ajuta digestia

 Oțetul de mere participa la reînnoirea florei intestinale datorita acizilor organici continuti. Este aliatul de nădejde în caz de intoxicație alimentara. Atenție: aici ne referim la problemele digestive lejere, în caz de probleme serioase, trebuie sa consulți medicul. Oțetul de mere este ideal și după o masa copioasa. Pentru asta, este de ajuns să consumi o linguriță de oțet de mere.

Otetul de mere te ajuta să slăbești

 Oțetul de mere este ingredientul vedetă din cadrul unei diete. Oțetul de mere combate celulita, ajuta la reducerea excesului de grăsime din celule. Două linguri de oțet de mere pe zi sunt suficiente pentru persoanele care vor să slăbească.

Oțetul de mere ajută la îmbunătățirea circulației sanguine

 Oțetul de mere acționează, în egală măsură, și asupra circulației sanguine, elimină toxinele, favorizând circulația. Ajută la stabilirea tensiunii arteriale, fie ca este prea mica, fie ca este prea mare. Aceste efecte se datorează chercetinei.

Oțetul de mere combate colesterolul

 Oțetul de mere are un efect anti-colesterol, favorizează metabolismul zaharurilor, reducând aciditatea organismului.

Oțetul de mere are efecte pozitive asupra artritei

 Datorită conținutului bogat de potasiu, oțetul de mere participa la eliminarea depozitelor de calcar în caz de artrită. Oțetul de mere poate acționa și asupra crampelor musculare.

Oțetul de mere combate durerea de cap

 In caz de cefalee, se poate folosi și oțetul de cidru, prin inhalare. Într-un bol, se pune jumătate apă, jumătate oțet de mere.

Otetul de mere trateaza durerile de stomac

 Oamenii au tendinta sa creada ca tot ce este acid le va provoca arsuri la stomac. In realitate, refluxul gastroesofagian este provocat in special de acidul clorhidric existent in stomac.

Actiune impotriva imbatranirii pielii

 Pentru mentinerea aspectului tanar al pielii, otetul de mere se poate consuma pe cale interna sau aplicat direct pe piele.

Pentru un par stralucitor

 Nu trebuie sa abuzezi in acest caz de otetul de mere insa clatirea parului cu otet de mere este o reteta clasica pentru stralucirea parului (jumatate apa, jumatate otet de mere).

Otetul de mere, un remediu excelent impotriva eczemei sau acneii

 In acest caz, foloseste otet de cidru diluat pe post de tonifiant dupa curatarea tenului.

Otetul de mere trateaza infectiile respiratorii

 In sezonul rece, cand organismul este atacat de virusuri si bacterii, intinde-i o mana de ajutor. Otetul de mere contine acid acetic care favorizează circulația sângelui în țesuturi. Pentru asta, ai nevoie de urmatorul preparat: o lingurita de otet in 250ml de apa. Se poate îndulci cu putina miere și se consuma de trei ori pe zi, cate o cana.