5 băuturi naturale pentru tratarea gastritei

Scris de Dr. Luca Catalin

5 băuturi naturale pentru tratarea gastritei

5 băuturi naturale pentru tratarea gastritei Gastrita este o afecțiune des întâlnită a sistemului digestiv. Gastrita este cauzată de iritarea mucoasei gastrice determinată de unele obiceiuri alimentare greșite sau de o bacterie (Helicobacter Pylori), aceasta fiind cauza cea mai comună. Helicobacter Pylori provoacă inflamația cronică a stomacului și anume gastrita cronică, afecțiune ce poate evolua lent și persista toată viața, daca nu este tratată corespunzător. Aceasta se poate transforma treptat, de-a lungul anilor, în ulcer sau chiar cancer.

 Putem să tratăm în mod natural gastrita cu ajutorul unor sucuri naturale care combat durerea specifică acestei afecțiuni. Iată care sunt cele 5 băuturi naturale recomandate în caz de gastrită:

1. Shake de papaya

 Fructul de papaya conține substanțe naturale active capabile să amelioreze simptomele gastritei. Acest shake de papaya este un remediu foarte sănătos și ajută la reducerea atât a inflamației stomacale, cât și a durereii cauzate de un posibil ulcer.

Ingrediente:

 - o jumătate de papaya care nu este excesiv de coaptă

 - 1 lingură de semințe de in (10 g)

 - 1 lingură de miere (25 g)

 - 1 pahar de apă (200 ml)

Preparare:

 - Semințele de in se vor lăsa la înmuiat câteva ore.

 - Se va curăța papaya și se va tăia în bucăți mai mici.

 - Se adaugă în blender bucățile de papaya, apa, semințele de in înmuiate și o lingură de miere.

 - Se procesează bine toate ingredientele până se obține o băutură omogenă.

 - Această băutură este de un real folos pentru ameliorarea gastritei și este de asemenea o sursă bună de nutrienți. Se va consuma pe stomacul gol dimineața sau între mesele principale.

2. Shake de pere și banane

Ambele fructe conțin enzime capabile să trateze inflamația mucoasei gastrice. Un studiu realizat în marea Britanie a demonstrat că bananele conțin o substanță numită leucocianidină, care ajută la tratarea ulcerelor și reduce inflamația.

 Dacă nu digerați bine bananele, folosiți doar o pară și apă pentru a prepara acest suc. Fiecare corp este unic și tolerează mai bine anumite alimente.

Ingrediente:

 - O banană

 - O pară

 - 1 pahar de apă (200 ml)

Preparare:

 Vom obține un shake simplu din aceste ingrediente. Decojiți para și banana și tăiați-le în bucăți mai mic. Procesați-le în blender împreună cu apa, apoi consumați băutura pe stomacul gol, între mesele principale.

3. Apă cu miere

 Încă nu ați încercat acest excelent remediu? Apa călduță cu miere ne va ajuta atât pentru vindecarea gastritei, dar totodată ne mai aduce și următoarele beneficii:

 - Întărește sistemul imunitar;

 - Reduce inflamațiile;

 - Elimină bacteriile și toxinele din organism;

 - Crește nivelul energetic;

 - Curăță tractul digestiv;

 - Îmbunătățește funcția intestinelor și distruge microorganismele nocive.

Ingrediente:

 - 1 lingură de miere (25 g)

 - 1 pahar de apă (200 ml)

Preparare:

 Apa trebuie să fie doar călduță și nu excesiv de caldă. La această temperatură mierea se va dizolva mai repede și astfel va fi mai eficientă. Consumați acest remediu în fiecare dimineață, pe stomacul gol.

4. Apa de cocos

 Apa de cocos are proprietăți antibacteriene care ne ajută să eliminăm elementele nocive din sistemul digestiv. În plus, apa de cocos ne permite să fim hidratați în orice moment, ceea ce este un aspect foarte important dacă avem gastrită. Apa de cocos este o băutură excelentă care este o alternativă naturală la băuturile izotonice pe care multă lume le folosește pentru ameliorarea durerilor cauzate de gastrită. Apa de cocos reduce aciditatea stomacală și combate crampele abdominale.

5. Suc de aloe vera și morcovi

 Aloina prezentă în planta de aloe vera ajută la reducerea inflamației mucoasei tractului digestiv cauzată de gastrită. Acest suc este un remediu simplu și eficient care este recomandat să se consume dimineața, pe stomacul gol. Iată ce beneficii ne mai aduce acest suc:

 - Din combinarea morcovilor cu aloe rezultă o băutură bogată în nutrienți și aminoacizi esențiali;

 - Consumat în mod regulat, acest suc întărește sistemul imunitar;

 - Este un bun remediu anti-inflamatoriu și un foarte bun hidratant celular;

 - Are proprietăți analgezice.

Ingrediente:

 - 1 lingură de gel de aloe vera (pulpa internă a plantei) (15 g)

 - 1 morcov

 - 1 pahar de apă (200 ml)

Preparare:

 - Acest suc se prepară rapid, în câteva minute. Mai întâi se extrage gelul de aloe vera, mai exact o lingură. Acesta se introduce în blender, împreună cu apa și morcovul curățat și tăiat bucăți mici.

 - Procesați bine ingredientele până obțineți o băutură omogenă. Consumați acest suc pe stomacul gol, înainte de masa principală a zilei.