8 analgezice naturale pentru alinarea durerilor

Analgezicele naturale alină durerile sau tulburările de sănătate

8 analgezice naturale pentru alinarea durerilor Analgezicele sunt una dintre cele mai bune modalități de a alina diferite dureri sau tulburări de sănătate. Iată în continuare 8 dintre cele mai eficiente analgezice naturale:

1. Ghimbirul

 Rădăcina de ghimbir este utilizată încă din antichitate pentru tratarea problemelor de sănătate precum artrita, datorită capacității sale de a reduce inflamația și durerile din articulații. Ghimbirul are un puternic efect antiinflamatoriu și analgezic, capabil să combată diferite dureri.

 Ghimbirul conține gingerol, despre care cercetătorii au descoperit că previne producerea hormonilor care creează senzația de durere. Ghimbirul este foarte folosit pentru uz medicinal, în principal pentru a ameliora durerile de stomac, greața provocată de mișcare și indigestiile. Însă ghimbirul este de asemenea un stimulent natural al sistemului imunitar și are proprietăți anti-inflamatorii și analgezice datorită compușilor săi fenolici bioactivi. Consumul frecvent al ghimbirului ajută la prevenirea infecțiilor pulmonare și digestive. Ghimbirul poate fi folosit crud sau sub formă de pulbere sau ceai.

2. Usturoiul

 Cercetătorii afirmă că ingredientele active aflate în acest aliment (cum ar fi germaniu, seleniu și compușii sulfurici) pot distruge zeci de bacterii care provoacă durerea. Pe lângă faptul că este unul din antibioticele naturale cele mai puternice din întreaga lume, usturoiul are și o importantă acțiune analgezică, ceea poate reduce durerile severe precum durerile de cap, migrenele, sinuzita, nevralgiile și durerile dentare. Acest beneficiu al usturoiului se datorează în principal conținutului său bogat în capsaicină, care este responsabilă de neutralizarea durerii.

 Usturoiul conține peste 200 de tipuri de ingrediente biologic-active, precum şi vitamine, minerale, aminoacizi şi enzime și este o sursă bună de seleniu și minerale. Usturoiul este foarte eficient folosit crud pentru a elibera alicina, care este principalul component activ al usturoiului, având un puternic efect antibiotic. Cercetătorii care au studiat acest aspect, au afirmat că 1 mg de alicină are puterea a 15 unități standard de penicilină. Usturoiul poate fi folosit de asemenea pentru tratarea infecțiilor gâtului și cele intestinale și pentru cicatrizarea tăieturilor.

3. Ardeiul iute

 Ardeiul iute conține o cantitate semnificativă dintr-un compus numit capsaicină, care este responsabil de efectul analgezic pentru organism. Conform lui David Kiefer, profesor asistent la Centrul de Sănătate Integrativă din cadrul Universității din Arizona, acest efect al ardeiului iute se obține prin reducerea unei substanțe care transmite durerea în zona afectată. Totuși, acest proces poate dura câteva zile, însă este cu adevărat eficient. Un alt studiu medical a arătat că ardeiul iute poate reduce durerea cauzată de migrene și durerile de cap, dacă este aplicat local pe canalele nazale.

4. Mușețelul

 Această plantă calmantă a fost foarte folosită de-a lungul vremurilor, inclusiv de către tatăl medicinii, Hipocrate. Mușețelul este utilizat în mod tipic sub formă de infuzie, macerat, extract lichid sau ulei esențial obținute din florile acestei plante. Mușețelul este o plantă foarte populară datorită efectelor sale analgezice și calmante care pot scădea febra și reduce în intensitate durerile de cap, durerile de stomac, durerile de dinți, migrenele și artrita reumatoidă.

 Ceaiul de mușețel crește nivelele de glicină, ceea ce ajută la calmarea spasmelor musculare. Glicina relaxează nervii, tocmai de aceea mușețelul este eficient pentru îndepărtarea stresului și a anxietății. În mod tradițional, ceaiul de mușețel se recomandă și pentru calmarea durerilor menstruale.

5. Cuișoarele

 Acest condiment atât de popular și folosit în lumea întreagă este un excelent analgezic natural capabil să amelioreze durerile severe de cap și de dinți. Aceste beneficii se datorează conținutului lor semnificativ de eugenol, care este un component activ al cuișoarelor și care are proprietăți anestezice și antibacteriene, care sunt esențiale pentru reducerea durerilor și a altor probleme sau tulburări.

 Când este diluat, uleiul de cuișoare poate fi utilizat pentru a anestezia gingiile, gura și dinții dacă suferiți o durere de dinți sau de măsele, remediu care este în special util până ajungeți la un medic stomatolog. Este cunoscut faptul că cuișoarele au proprietăți anti-bacteriene care pot ajuta de asemenea ca infecțiile de dinți să nu se răspândească.

6. Rădăcina de valeriană

 Rădăcina de valeriană este o alternativă excelentă pentru persoanele care doresc să combată durerile în mod natural. Acest remediu organic se utilizează în tratamentul crampelor și spasmelor musculare. Rădăcina de valeriană se recomandă de asemenea pentru combaterea problemelor de insomnie, precum și a durerilor cauzate de sindromul premenstrual.  Această plantă are o acțiune atât de puternică încât este unul din ingredientele active din unele analgezice care se află pe piață.

7. Cireșele

 Acest fruct atât de delicios precum cireșele are o puternică acțiune analgezică ce poate ajuta la tratarea diferitelor dureri. Un studiu realizat în cadrul Universității din Michigan a determinat faptul că cireșele sunt un remediu foarte eficient contra inflamației țesuturilor care cauzează dureri de cap. Acest beneficiu se datorează se conținutului lor bogat în antocianine, care sunt antioxidanți puternici cu efecte anti-inflamatorii și calmante.

8. Ananasul

 Un alt analgezic natural este ananasul. Acest fruct atât de delicios și sănătos conține o enzimă numită bromelina, care este responsabilă cu reducerea durerii, a inflamației și a hematoamelor (vânătăilor) care pot apărea în urma unei intervenții chirurgicale, a efortului fizic în exces sau loviturilor, printre altele.

 De asemenea, s-a demonstrat că complexul vitaminelor B are calități analgezice. În particular vitaminele B1, B6 și B12 au o influență importantă asupra sistemului nervos. Se recomandă consumul acestora în timpul producerii unei leziuni musculare deoarece pot ajuta la reducerea durerii.

 Alimentele bogate în vitaminele din grupa B sunt: drojdia de bere, orezul integral, algele marine, spanacul, germenii de grâu, ardeii, semințele de floarea-soarelui, fisticul, nucile, fasolea, nucile de Macadamia, ouăle, alunele, morcovii, zmeura, pepenele galben, vinetele, mazărea, varza creață, iaurtul, avocado, cartofii dulci, porumbul, bananele, laptele de capră, laptele de vacă, fructele de pădure, ceapa, castraveții, sparanghelul, roșiile, lintea, citricele.