Alga afa

Scris de Dr. Luca Catalin

Algele, originea vieții și sursă excepțională de nutrienţi

alga afa

 Algele sunt originea vieții pe pământ și sunt plante fără rădăcini și fără frunze. Multe dintre ele se divid în milioane de părți într-o singură zi. Algele sunt folosite în prezent ca suplimente alimentare cu cea mai mare densitate de substanțe nutritive, iar cercetătorii care le-au studiat afirmă că algele pot constitui noi surse pentru alimentația mondială în viitor. 

Alga AFA (Aphanizomenon flos-aquae) sau "floarea ascunsă sub ape", un super aliment miraculos

 Alga AFA albastră și verde crește într-un singur loc din lume, la o înălțime de 1.400 metri în lacul Klamath, într-o rezervă naturală din Oregon, Statele Unite. Lacul este înconjurat de zone vulcanice într-un peisaj virgin, iar alga AFA crește într-un peisaj mirific, în apă dulce. Orice încercare de a crește această algă în alt loc din lume a eșuat, deoarece alga AFA nu se poate adapta altor condiții de mediu. 

 Alga AFA, datorită conținutului său enorm de substanțe nutritive și vitale: 22 aminoacizi (inclusiv cei 8 aminoacizi esențiali), minerale,  clorofilă, proteine și vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, E, acid folic, biotină, beta-carotină) este un supliment nutritiv ideal și constituie o sursă excelentă de agenți antioxidanți, antiinflamatorii și molecule neuroregeneratoare.

Acţiuni terapeutice ale Alga AFA

 - Alga AFA: un anti cancerigen natural redutabil;

 - Studii recente indică faptul că clorofila poate juca un rol semnificativ antimutagenic şi anticancerigen;

 - Este știut faptul că orice organism uman conține între 200 și 1000 de celule canceroase, însă acestea sunt în permanență ținute sub control de către sistemul imunitar. Alga AFA ajută organismul să necrozeze tumorile maligne şi să le elimine din corp. De asemenea, algele AFA sunt de un real ajutor în cazul chimioterapiei sau radioterapiei folosite în cancer, prevenind şi combătând efectele lor secundare.
 - Principiul activ din alga AFA, ficocianina, este şi una dintre cele mai puternice arme perfect naturale contra leucemiei, ajutând la prevenirea mutațiilor celulare din măduva spinării, stimulând producția de hematii şi de leucocite, fiind un adjuvant important în cazul leucemiei acute sau cronice.

Alga AFA oxigenează celulele, creste nivelul global de energie al organismului şi ne ajută să dobândim niveluri ridicate de sănătate fizică şi mentală

 Alga AFA ne întărește sistemul imunitar și contribuie la îmbunătățirea proceselor de detoxifiere şi de vindecare a corpului. Dezintoxică organismul de metalele toxice precum plumbul, activează şi regenerează metabolismul celular. Astfel, Alga AFA are un rol major în prevenirea bolilor grave precum cancerul, leucemia, diabetul și bolile degenerative ale sistemului nervos.

 De asemenea, stimulează producția de enzime digestive şi prin aceasta are un efect terapeutic maxim asupra stomacului, ficatului şi pancreasului. Datorită clorofilei, alga Afa acționează în interiorul intestinelor ca un mediu probiotic şi contribuie la menținerea echilibrului şi sănătăţii florei intestinale şi ajută astfel în prevenirea şi ameliorarea simptomelor cauzate de o aciditate mărită a organismului: reumatism, artrită, alergii, eczeme, acnee şi diabet.

 

Alga Afa, o veritabilă hrană pentru creier

alga afa1 Beneficiile algei AFA se percep mai ales la nivelul sistemului nervos, unde acționează ca un puternic antidepresiv. Acest lucru se datorează concentrației semnificative de feniletilamina din alga AFA. Acest compus organic, cunoscut ca « molecula iubirii » sau « molecula bucuriei », este produsă de creierul nostru atunci când suntem fericiți, liniștiți sau îndrăgostiți.

 Cei 22 aminoacizi esențiali existenți în alga AFA sunt extrem de importanți în menținerea integrității morfologice și funcționale a creierului. Mai mult, datorită actiunii sale puternic antioxidante, aceasta alga previne aparitia proceselor degenerative la nivelul creierului şi a sistemului nervos – prevenirea maladiei Alzheimer si a maladiei Parkinson.

 Alga Afa hrăneşte creierul cu proteine de înaltă calitate care reînnoiesc şi repară transmiţătorii neuronali. Acizii glutamici contribuie la întărirea memoriei, a capacității de concentrare și îmbunătățirea atenției.

 Un efect remarcabil de stimulare a țesutului nervos se poate obține prin alternarea curei cu alga AFA cu un tratament cu lăptișor de matcă, care este ştiut că are reale  efecte de stimulare a regenerării țesutului nervos.

Alga Afa, stimulent excepțional al sistemului imunitar

 Conform unui studiu științific efectuat de Universitatea din Illinois, alga AFA provoacă o mobilizare aproape imediată a globulelor albe, ceea ce permite organismului să răspundă instantaneu unui atac (o infecție virală, de exemplu). Componenta activă responsabilă de acest efect este o polizaharidă care are proprietatea de a stimula macrofagele, celulele din prima linie de apărare a sistemului imunitar.

Studiile științifice realizate de către Dr. Gitte Jensen, Dr. Donald Ginsberg şi DR. Christian Drapeau, la sfârșitul anilor '80, arată că alga AFA este un stimulent foarte puternic pentru celulele stem din organismul uman, datorită cărora sistemul nervos se poate regenera, iar sistemul imunitar este mult fortifiat mai ales în cazul persoanelor care au dezechilibre imunitare grave precum tuberculoza, hepatite virale, cistite recidivante, pentru persoanele care fac tratamente îndelungate cu antibiotice sau medicamente antiinflamatorii.  

Alga Afa, un remediu prețios în vindecarea rănilor

 Un gram din aceasta algă conține 50% din cantitatea de vitamina K necesară organismului uman pentru o zi. Vitamina K este responsabilă de procesele de coagulare şi cicatrizare din corpul nostru, fiind absolut esențială în procesul de vindecare a rănilor. De asemenea, alga AFA este probabil unul din cele mai puternice remedii pentru regenerare celulară, în cazul operațiilor chirurgicale, rănilor sau arsurilor.

 Alga AFA nu are nici o contraindicație. Pentru a urma cure cu produse care conțin acest complex, cereți întotdeauna sfatul unui medic avizat.