Remedii naturiste contra durerilor gingivale

De ce apar durerile de gingii?

Remedii naturiste contra durerilor gingivale Durerea de gingii poate fi o durere foarte neplăcută, care poate chiar să ne împiedice să mestecăm alimentele cu ușurință. În plus, durerea gingivală de multe ori este însoțită și de sângerări, ceea ce o face o problemă și mai dezagreabilă.

 Durerile de gingii sunt o problemă orală comună, fiind provocate de inflamația gingiilor, care este de obicei însoțită de sângerări. Această inflamație se poate datora mai multor cauze, cum ar fi:

 - Igienă dentară deficientă

 - Prezența cariilor dentare

 - Infecții bacteriene precum gingivita sau peridontita

 - Gingii retrase

 - Bruxism

 - Folosirea protezelor sau a implanturilor dentare

 - Schimbările hormonale, de exemplu, în timpul adolescenței a menstruației sau a sarcinii

 - Anemia

 - Diabetul

 - Fumatul

 Indiferent de cauza durerii gingivale, aceasta nu este o problemă pe care ar trebui să o ignorați. Acționând cât mai curând posibil, nu numai că veți ameliora inflamația și durerea, dar veți evita agravarea acestei afecțiuni. Dacă doriți să știți care sunt cele mai bune remedii naturiste pentru a combate durerea și inflamația gingiilor și ce sfaturi trebuie să urmați pentru ca aceasta să nu reapară, nu ratați acest articol.

7 remedii naturiste contra durerilor de gingii

 Dacă durerea de gingii este persistentă, aveți la îndemână mai multe remedii naturiste care vă pot ajuta să o atenuați și să o combateți. Chiar și așa, se recomandă să mergeți la medicul dentist pentru a vedea dacă problema este mai mare decât credeați și dacă este cauzată de o infecție bacteriană, o problemă dentară sau de un alt tip de afecțiune.

 1. Gheața: aplicarea gheții pe zona inflamată ajută întotdeauna la reducerea umflăturilor și a durerii. În acest caz, încercați să aplicați gheață pe suprafața exterioară, pe obraji sau pe buze, în funcție de suprafața gingiei dureroase. Mențineți gheața pe zona respectivă timp de 15 sau 20 de minute și repetați zilnic, dacă este necesar. Amintiți-vă că ori de câte ori aplicați gheață, ar trebui să o înfășurați într-o cârpă sau un prosop subțire, pentru a nu fi în contact direct cu pielea.

 2. Pasta de lămâie: lămâia este bogată în vitamina C, iar împreună cu proprietățile sale antiseptice vă vor ajuta să luptați împotriva infecțiilor bacteriene care ar putea să vă inflameze gingiile. Pentru a pune acest remediu în practică, stoarceți puțin suc de lămâie și amestecați-l cu suficientă sare pentru a crea o pastă consistentă. Cantitatea preparată va depinde dacă zona inflamată este localizată sau dacă se extinde pe toată gingia. Aplicați această pastă pe zona inflamată și lăsați-o să acționeze timp de cel puțin 10 minute. După aceea, pentru a îndepărta pasta clătiți cu apă caldă. Puteți repeta zilnic aplicarea acestui remediu.

 3. Pliculețele de ceai negru: ceaiul negru este bogat în acid tanic, care ajută la reducerea durerii și a inflamației gingiilor. În plus, ceaiul negru este de asemenea, eficient împotriva infecțiilor bacteriene, în cazul în care placa a fost cauza durerii gingivale. Pentru a aplica acest remediu, infuzați două pliculețe de ceai negru în apă fierbinte timp de 15 minute. Lăsați-le să se răcească și aplicați-le pe zona inflamată a gingiei, timp de cel puțin 5 minute. Puteți aplica acest remediu ori de câte ori aveți nevoie.

 4. Clătirile cu sare: sarea poate ajuta la calmarea inflamației și a durerii gingivale. Pentru a aplica această remediu, adăugați o linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă și amestecați pentru a se dizolva bine. Faceți gargară cu această soluție timp de câteva minute și repetați remediul de cel puțin 3 ori pe zi.

 5. Sucul de afine: afinele sunt bogate în vitamina C și în antioxidanți, care vă va ajuta să tratați durerile gingivale pe cale internă. Datorită proprietăților lor, consumul zilnic suc de afine vă va ajuta să evitați acumularea de bacterii în gură, care provoacă inflamația gingiilor. De asemenea, dacă faceți zilnic gargară cu suc de afine, veți putea să eliminați mai eficient toate bacteriile din gură.

 6. Uleiul de cocos: uleiul de nucă de cocos are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, deci este ideal pentru a combate durerea gingiilor. Pentru aceasta remediu se amestecă uleiul de nucă de cocos cu bicarbonat, care ajută la neutralizarea acizilor prezenți în gingii și pentru a reduce inflamația mai eficient. Pentru aceasta, amestecați două linguri de ulei de nucă de cocos cu un vârf de cuțit de bicarbonat, formând o pastă omogenă. Masați această pastă pe zona inflamată a gingiei cu ajutorul unei dischete din bumbac. În plus, puteți utiliza această pastă ca o pastă de dinți, pentru a acționa în întreaga gură. Puteți folosi acest remediu zilnic.

 7. Mierea: mierea ne oferă multe beneficii, printre care se numără și proprietățile sale antiseptice și antibacteriene. Datorită acestora și efectului său calmant, mierea ne poate ajuta mult să luptăm împotriva durerii și inflamației gingiilor. Pentru a pune acest remediu în practică, aplicați puțină miere pe gingia inflamată, masând circular zona dureroasă. Apoi, lăsați-o să acționeze câteva minute, iar apoi puteți clăti cu apă caldă. Puteți repeta acest remediu ori de câte ori credeți necesar.

5 recomandări pentru a evita durerile de gingii

 Acum că ați aflat câteva remedii naturiste pentru a combate durerile gingivale, este important să luați în considerare unele recomandări pentru a împiedica reapariția acestora. Iată acre sunt acestea:

 1. Mențineți o bună igienă orală: este foarte important să se mențină o bună igienă dentară. Încercați să vă spălați dinții de cel puțin două sau trei ori pe zi, după mese. Mai ales, este important să periați dantura înainte de a dormi, deoarece noaptea placa bacteriană are mai mult timp să acționeze.

 2. Nu uitați de ața dentară: pe lângă periajul dinților, este de asemenea important să folosiți ață dentară, deoarece va ajuta la eliminarea resturilor de alimente pe care peria nu le-a atins.

 3. Evitați tutunul: fumul de tutun este o substanță foarte agresivă cu cavitatea bucală. Fumatul irită gingiile, cauzând durere și sângerare.

 4. Evitați alcoolul și băuturile cu zahăr: abuzul de alcool și de băuturi dulci poate provoca, de asemenea, inflamarea gingiilor, deoarece acestea sunt substanțe care contribuie la acumularea plăcii bacteriene. Tocmai de aceea este important să le limitați consumul sau chiar să renunțați definitiv la acestea.

 5. Mergeți la dentist de cel puțin două ori pe an: se recomandă verificările periodice la dentist pentru a vă asigura că gura este sănătoasă. În plus, este, de asemenea, important să efectuați curățări dentare regulate pentru a evita acumularea plăcii dentare și a problemele cauzate de aceasta.