Alimentatia la premenopauza

Alimentația la premenopauză

Alimentatia la premenopauza

 Trebuie să considerăm hrana drept un medicament având un efect specific asupra corpului și stării noastre de spirit. Ceea ce mâncăm afectează ansamblul organismului nostru, de la acuitatea mentală la forța fizică și bineînțeles, echilibrul hormonal. Dacă ai obiceiul să consumi alimente bogate în colesterol, corpul tău va fi privat de acei compuși esențiali de care are nevoie pentru a fabrica hormonii ovarieni și suprarenalieni.

 75% din colesterol provine din glucide, iar restul de 25% reprezintă grăsimile și uleiurile. Un consum excesiv de zahăr va provoca variații considerabile a nivelului de cortizol și de adrenalină care dezechilibrează ceilalți hormoni și provoacă anxietate.

 Dacă suferi de hipoglicemie, vei simți că nu mai ai putere în mâini și picioare, vei fi irascibilă, intelectul îți va fi încetinit. Dacă consumi fibre în cantități mari, colonul tău va elimina cu mai multă ușurință excesul de estrogeni și toxinele. Dacă din contră, ai o alimentație săracă în fibre, estrogenii și toxinele vor fi reciclate în ficat.

 Specialist în problemele de natură feminină și în tratamentele naturale, dr. Lee a scos în evidență diferența dintre progesteron și progestativele de sinteză, propunând o mulțime de soluții 100% naturale pentru diferitele afecțiuni feminine.

 Între 30-50 de ani, femeia trebuie să se pregătească pentru menopauză deoarece cu mult timp înainte de declanșarea acesteia, mecanismul hormonal este implicat în acest ansamblu de tulburări precum sindrom premenstrual, oboseală, luare în greutate, scăderea libidoului, dureri de cap, chiar cancer la sân.

 Stilul de viață modern, stresul, alimentația industrială, sedentaritatea, problemele psihologicele și pilulele contraceptive au un impact negativ asupra echilibrului hormonal. Începând cu vârsta de 30 de ani, o femeie trebuie să aibă mare grijă de corpul și organismul său.

  Suplimente de vitamine recomandate la premenopauză

Betacaroten

 Betacarotenul este un carotenoid esențial, o parte din acesta fiind transformat în Vitamina A. Carotenoidele sunt niște antioxidanți extrem de activi, prezenți în fructele și legumele colorate, în special în cele de culoare galbenă, portocalie și roșie. La femeie, cea mai mare concentrație de betacaroten se află în regiunea ovarelor. Doza recomandată este de 10.000 – 15.000 de U.I de betacaroten pe zi, asociată cu alte carotenoide și antioxidanți printre care, cea mai importantă fiind Vitamina E.

Vitamina A

 Vitamina A ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și accelerează procesul de cicatrizare a rănilor. Surse naturale de vitamina A sunt: gălbenușul de ou, mango, fructele și legumele verzi, pepenele galben, cartofii, morcovii, ardeiul roșu și cel galben, roșiile. Doza recomandată: 5000 – 10 000 U.I. pe zi.

Vitaminele din complexul B

 Vitaminele din complexul B exercită o mulțime de funcții,  în special la nivelul creierului. Vitaminele din grupa B contribuie la reglarea bunei dispoziții și la transformarea alimentelor în energie în interiorul celulelor. Vitaminele din grupa B, vitamina B6 în special, sunt cofactori enzimatici care transformă hormonii. O carență de vitamina B6 și acid folic poate duce la o hiperplazie a colului uterin. O carență de acid folic are o incidență puternică asupra cancerului de colon.

Vitamina C

Vitamina C întărește sistemul imunitar. În citrice se regăsesc cantități importante de Vitamina C, dar și în roșii, mango, kiwi și în ardeiul roșu. Doza recomandată: 500-1000mg pe zi, în special în momentele în care te simți abătută, stresată sau obosită.

Vitamina E

 Vitamina E este un antioxidant ce ne apără de radicalii liberi. Vitamina E fluidizează sângele și vindecă edemele. Vitamina E se regăsește în cereale integrale, în legume și nuci. Doza recomandată: 200-400 U.I pe zi.

Menopauza Help

Menopauza Help menține echilibrul hormonal al femeilor aflate la pre-menopauză și menopauză, controlează simptomele neplăcute care însoțesc menopauza precum hemoragiile uterine, bufeurile, sânii dureroși, creșterea în greutate, iritabilitatea emoțională și depresia.