Scăderea colesterolului cu ajutorul plantelor

Scris de Dr. Luca Catalin

Scăderea colesterolului cu ajutorul plantelor

scaderea colesterolului cu ajutorul plantelor

Colesterolul reprezintă o parte extrem de importantă a metabolismului nostru fără de care organismul nu ar putea funcționa în mod normal. Colesterolul este unul din cele mai dezbătute subiecte în mass-media în ziua de azi, în societatea actuală, oriunde în lume. Creșterea procentajului obezității în lume a dus și la transformarea colesterolului într-un subiect extrem de controversat.

Ce este colesterolul?

 Atunci când menționăm doar de colesterol, mulți dintre noi au impresia că acesta este un lucru nociv pentru sănătatea noastră. Dar lucrurile nu stau întocmai așa. Colesterolul este de fapt produs de ficat prin transformarea nutrienților, dar și în urma consumului produselor animale. Se vorbește tot mai des de colesterolul bun și de colesterolul rău. Nimic mai adevărat. Există două tipuri de colesterol: cel bun (HDL) și cel rău (LDL), iar acesta din urmă are diverse cauze precum consumul de proteine animale, stres, lipsa exercițiilor fizice, greutatea, starea precară de sănătate, consumul de cafea, alcool și tutun. Un nivel ridicat de colesterol în sânge nu este nicidecum plăcut și nu rămâne fără efecte asupra organismului uman. Așadar, fără medicamente, colesterolul poate fi combătut în mod natural.

Remedii naturiste pentru combaterea colesterolului

 Un nivel ridicat de colesterol rău care poate fi confirmat de către un doctor specialist în urma analizelor de sânge este o problemă demnă de luat în seamă. În primul rând, stilul de viață trebuie schimbat complet. Grăsimile de origine animală nu mai trebuie consumate, iar carnea în exces trebuie eliminată din dietă. De asemenea, renunțarea la vicii precum alcoolul, consumul de țigări și de cafea au un impact foarte mare în scăderea colesterolului, de vreme ce acestea se numără printre principalele cauze ale apariției colesterolului rău mărit. Mai mult decât atât, odihna și eliminarea stresului sunt soluții pentru a regla nivelul colesterolului în organism. Dar ce remedii naturale există pentru scăderea colesterolului, pentru a preveni evenimente neplăcute precum infarctul cardiac, atacul cerebral, moartea inimii, scleroza vasculară și tulburările de circulație sanguină?

Fibrele reglează nivelul colesterolului

 Consumul ridicat de fibre reglează nivelul colesterolului în sânge deoarece acestea stimulează secreția bilei și reduc producția de colesterol a ficatului. Cerealele integrale, sucul de portocale, morcovii, sfecla roșie, țelina, spanacul, varza, guliile, prunele uscate nu trebuie să lipsească din alimentația dumneavoastră.

Ceaiul verde și ceaiul negru combat colesterolul

 Ceaiul verde și ceaiul negru sunt un remediu excelent pentru combaterea colesterolului datorită mai ales flavonoidelor ce intră în compoziția acestor plante și care protejează inima de diverse afecțiuni. Aceste plante împiedică depozitarea colesterolului în artere. Sunt recomandate să fie folosite ceaiurile sub formă de frunze deoarece sunt o variantă mai bună și mai sănătoasă decât ceaiurile la pliculețe. Se vor respecta metoda și timpul de preparare indicate pe ambalajul ceaiului respectiv.

 

Ceaiul de anghinare și de rostopască scad colesterolul

 Ceaiul de anghinare și ceaiul de rostopască au un efect binecunoscut pentru scăderea colesterolului, iar metoda de preparare este foarte simplă. Se face o infuzie din jumătate de linguriță de plantă (fie anghinare, fie rostopască) la o cană de apă clocotită și se consumă câte o cană pe zi vreme de o lună.

Muștarul este un aliat împotriva grăsimii

 Boabele de muștar se dovedesc a fi un aliat împotriva grăsimii, având proprietatea de a reduce colesterolul rău și de a regla nivelul grăsimii din organism. Tratamentul constă în consumul unei lingurițe de boabe de muștar, de trei ori pe zi înainte de masă, vreme de o lună.

Fructele de goji și frunzele de măslin reglează colesterolul din sânge

fructe de goji pentru scaderea colesterolului Fructele de goji reglează nivelul colesterolului din sânge, fiind foarte bune deoarece conțin și vitamina C, B6, B2, E și aminoacizi. Se pot consuma ca atare sau pot fi folosite ca adaosuri în salatele de fructe, compoturi, deserturi (mai ales cele raw-vegan).

De asemenea, frunzele de măslin pot fi folosite sub formă de infuzie pentru a regla nivelul colesterolului în organism, așadar, vreme de 30 de zile, se face o cură cu infuzie de frunze de măslin astfel – zece frunze la o cană cu apă clocotită, lăsată la infuzat zece minute și consumată de trei ori pe zi înainte de mesele principale.

Uleiul de măsline și lămâile, aliați de nădejde pentru scăderea colesterolului

 Uleiul de măsline este un aliat de nădejde pentru scăderea nivelului colesterolului, așadar înlocuiți uleiul de floarea-soarelui cu cel de măsline, ideal fiind cel extravirgin și presat la rece.

 Zeama de lămâie și semințele de in aduc și ele numeroase beneficii organismului cu un nivel al colesterolului ridicat, așadar lămâile stoarse consumate zilnic și semințele de in măcinate și amestecate cu iaurt ne pot scăpa și ele de grăsimea din organism.

{jcomments on}