Tratează febra în mod natural

Scris de Dr. Luca Catalin

Tratează febra în mod natural

trateza febra natural.jpg

Febra este primul semnal de alarmă pe care organismul ni-l dă în caz de infecții sau viroze. Febra nu este o afecțiune în sine, ci mai degrabă un simptom al unei afecțiuni ce poate fi tratat și altfel decât cu ajutorul medicamentelor și al metodelor alopate.

Străbunii noștri și generațiile străvechi nu foloseau antibiotice și alte metode inedite de a scădea temperatura corpului, ci se foloseau tot de metode naturale ce dădeau rezultate.

Ce este febra și cum apare?

 Febra este un simptom ce prevestește o afecțiune și apare atunci când temperatura corpului este mult mai ridicată decât ar trebui să fie. O persoană adultă are o temperatură corporală normală ce variază între 36,5 și 37,5 grade celsius, în funcție de greutate, dar și de vârstă. Un grad sau chiar o jumătate de grad diferență ne poate face să ne alarmăm, să ne simțim rău și să ne indice faptul că organismul este amenințat de o infecție cu care sistemul nostru imunitar luptă. Lucrurile nu trebuie să scape de sub control și febra trebuie monitorizată atent. Dacă însă remediile alopate nu vă sunt la îndemână în anumite momente, sau dacă pur și simplu doriți să mai lăsați organismul să respire de la atâtea medicamente, există și alte metode de a scădea febra.

Cum scădem febra fără medicamente?

 Hidratarea este deosebit de importantă. Un consum mare de lichide în perioada în care organismul nostru luptă cu febra este foarte benefic, deoarece corpul pierde mari cantități de apă și se deshidratează odată cu apariția febrei.

  Frecția generală cu oțet de mere scade febra și grăbește vindecarea organismului, iar odihna pare a fi cea mai bună soluție atunci când organismul este slăbit din cauza febrei.

 Combinația de ghimbir și lămâie este foarte eficientă și este un leac garantat ce scade temperatura. Din această combinație se poate face un ceai excelent, preparat din două linguri de rădăcină de ghimbir proaspătă rasă și o jumătate de lămâie, lăsate la fiert vreme de zece minute. Dacă adăugați și o linguriță de lămâie, acesta este un remediu ce va scade temperatura corpului garantat.

 Ceaiuri din plante cu efect sudorific. Pentru ca temperatura corpului să se regleze, este necesar ca organismul să transpire. Astfel, pentru a grăbi acest proces, puteți bea ceaiuri din plante precum mentă, soc, coada șoricelului și verbină.

 Măceșul este o altă plantă ce se folosește cu succes în prepararea infuziilor ce tratează febra.În primul rând, măceșele stimulează imunitatea având un puternic rol regenerant, antiinflamator, cicatrizant, asigură o funcționare bună a organelor interne, a sistemului cardiovascular și au efect antidiabetic.

 Ceaiul din semințe de muștar acționează rapid și scade temperatura corpului. Modul de preparare este extrem de simplu și anume: peste o lingură de semințe de muștar se toarnă o ceașcă de apă clocotită și se lasă la infuzat vreme de câteva minute. La fiecare două ore se bea câte o ceșcuță, până ce febra scade.

Ceaiul din flori de levănțică are același efect de a scădea temperatura corpului, iar terapia cu pudră de scorțișoară scade febra înaltă. Se pune o linguriță din pudră de scorțișoară într-un ceai fierbinte și se consumă din jumătate în jumătate de oră, până ce febra scade.

 Și copiii pot beneficia de efectele binefăcătoare ale plantelor în ceea ce privește scăderea temperaturii corporale. Fie că este vorba de o infecție respiratorie, urinară, sau de altă natură și copiii sunt predispuși febrei. Febra trebuie tratată rapid și trebuie să acționăm din timp cu medicamente și împachetări. Șosețelele în oțet sau spirt au, de asemenea, efect în scăderea febrei. Pentru a scădea febra și a hidrata copilul este indicat de asemenea ceaiul amestec de trei frați pătrați, primulă, salcie și echinacea, precum și ceaiul de mentă, ceaiul de flori de soc, ceaiul de ghimbir sau ceaiul de coada șoricelului.