Click pentru mai multe produse.
Nu au fost gasite produse.
Newsletter

Înscrie-te azi gratuit ca sa primesti reducerile și ofertele noastre!

Cordyceps Medica 100 cps

 CORDYCEPS MEDICA imbunatateste sistemul imunitar, regleaza tensiunea arterială, este anti-cancerigen, antitumoral și antiinfecțios, combate disfuncția sexuală, imbunatateste memoria.

Citeste mai multShow less
39,00 lei (inclusiv TVA)
In stoc 85 Produse
Referinta:
Imi place1
Adaugati la wishlist(1)
AR PUTEA SĂ VĂ PLACĂ ȘI
Nici un articol
Descriere

    CORDYCEPS MEDICA

                    100  capsule vegetale

                     Supliment alimentar

 CORDYCEPS MEDICA este un supliment alimentar care are în compoziţie pulbere din ciuperca Cordyceps (Cordyceps sinensis,) cunoscuta pentru capacitatea de a menţine şi de a promova o stare generală de sănătate bună, de a stimula sistemul imunitar si de a proteja organismul în fața radicalilor liberi. Este un tonic şi vitalizant general.

Produsul:

  • Creste capacitatea antioxidanta datorită conținutului de polizaharide

  • Este adaptogen, susține nivelul de energie, invigorarea corpului, susține sistemul imunitar

  • Ajută la întărirea corpului

  • Susține sistemul imunitar prin furnizarea de antioxidanți

  • Crește performanța și rezistența la eforturi intense si a activități sportive

ATENTIONARI:

Alergie la oricare dintre componentele produsului.

MOD DE ADMINISTRARE:

Adulţi şi tineri peste 15 ani: Câte o capsula de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.

Administrarea zilnică pe termen lung determină efecte cumulative net superioare.

ATENŢIONĂRI:

A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască o dietă variată şi echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici. Produsul nu conţine ingrediente cu potenţial alergenic. A se păstra la loc ferit de lumină, umiditate şi căldură. A se citi prospectul înainte de utilizare.

Produs notificat de SNPMAPS, nr 13071/11.02.2019

       CORDYCEPS MEDICA

                   100  capsule vegetale

                    Supliment alimentar

 CORDYCEPS MEDICA este un supliment alimentar care are în compoziţie pulbere din ciuperca Cordyceps (Cordyceps sinensis) cunoscuta pentru capacitatea de a menţine şi a promova o stare generală de sănătate bună, de a stimula sistemul imunitar si de a proteja organismul în fața radicalilor liberi. Este un tonic şi vitalizant general.

 Cordyceps este o ciuperca care se găsește pe platourile din Himalaya, între 3500 și 5000 de metri. Cordyceps sinensis are o valoare medicală ridicată și se folosește pentru tratarea bolilor cum ar fi cancerul, diabetul, bolile pulmonare, tulburările cardiovasculare, bolile renale și cele sexuale și multe alte afecțiuni. Biotehnologia avansată a dezvăluit că în compoziția Cordyceps se găsesc o gamă largă de substanțe bioactive și minerale. Există numeroase cercetări efectuate și au fost observate efecte benefice ale Cordyceps sinensis asupra oamenilor si animalelor. Multe cercetări au demonstrat capacitatea sa de a suprima celulele tumorale din diferite tipuri de cancer.

 În compoziția Cordyceps intră molecule bioctive precum: cordicepin (-3'-deoxiadenozina), acidul cordidic (Dmannitol), toate tipurile a aminoacizilor esențiali, vitamine în principal E, K, B1, B2, B12; carbohidrați, proteine, steroli, nucleozide și elemente esențiale (Mg, Fe, Cu, Mn, Zn, Pi, Se, Al, Si, Ni, Sr, Ti, Cr, K, Na, Ca).

Efect antitumoral

 În Asia, si mai recent si in restul lumii, inclusiv Europa, Cordyceps este un bine cunoscută ca agent anti-cancerigen, antitumoral și antiinfecțios. S-a demonstrat că acesată ciupercă stimulează în mod semnificativ funcția imună deprimată, incluzând atât reglarea limfocitelor B și a celulelor T. Studiile au arătat rezultate remarcabile la pacienții cu cancer pulmonar și limfom. Cordyceps ajuta la reducerea efectelor secundare ale radioterapiei, care este utilizată in tratamentul cancerului. Cordyceps mărește eficacitatea activitatii splinei pentru a ajuta la filtrarea substanțelor nocive din sânge. Acest lucru ajută la promovarea vindecării mai rapide in multipleafectiuni.

 Dar cel mai intens efect a fost observat direct asupra celulelor canceroase, Cordyceps inducând moartea acestora (apoptoza).

 Apoptoza (moartea celulelor) mediată de cordicepin a fost studiată pe celule tumorale, in vitro de către cercetătorul Chun-Yi Jen și echipa sa din Taiwan. S-a observat că viabilitatea celulelor scade în timp și în funcție de concentrație. S-a observat o scădere semnificativă a fazei G1 a ciclului celular și a fazei G2 în celulele tumorale după supunerea celulei la cordicepina în doze diferite sugerând că apoptoza celulară din celulele tumorale a fost indusă de cordiecepin. De asemeni s-a constatat că enzimele caspază 7,3 și 9, implicate in apoptoză, au fost activate de cordiecepină.

 Inhibarea celulelor cancerului colorectal uman cu cordicepină a fost demonstrată de Wei HE și de echipa sa de la Universitatea de Tehnologie din Zhejiang folosind celule tumorale in vitro. S-a arătat că apoptoza a fost indusă prin încetarea progresiei ciclului celular în faza G0/G1 cu o creștere semnificativă a activității caspazei 3/7 și 9. S-au făcut, de asemenea, câteva sugestii care au arătat că creșterea activității kinazei c-Jun N-terminale (JNK), a activității kinazei P38 și a nivelelor de exprimare a proteinei din moleculele apoptotice pro Bcl-2 au jucat un rol important în apoptoza celulelor1.

 Acțiunea similară a cordicepinei a fost demonstrată, de asemenea, în celulele cancerului vezicii biliare in vitro. Modul său de acțiune a fost prin activarea semnalizării AMPK (proteină kinază activată de adenozin monofosfat) care a condus la degradarea factorului inductibil de hipoxie (MDR/HIF-1a), cordicepina a inhibat de asemenea mTORC1 în celulele cancerului vezicii biliare ceea ce duce la pierderea viabilității celulelor canceroase și a apoptozei. MDR / HIF-1α și mTORC1 sunt factorii responsabili pentru rezistența chimică.2

Cordyceps imbunatateste sistemul imunitar

 Efectele benefice asupra sistemului imunitar au fost atat de impresionante, astfel incat dr. Zhu, a declarat, in Journal of Alternative and Complementary Medicine din 1998: ,,Din cauza influentei profunde asupra functiilor imune, produsele naturale Cordyceps sunt folosite in multe afectiuni clinice la pacientii cu imunitate modificata.“ Într-un studiu din 2012, s-a demonstrat că polizaharidele din Cordyceps depășesc imunosupresia indusă, ajutând, de asemenea, la menținerea funcției limfocitelor și macrofagelor în limite normale. Limfocitele sunt cunoscute a fi un puternic orchestrator al răspunsului sistemului imun la infecții și leziuni. Macrofagele sunt un tip de celule responsabile pentru detectarea, înghițirea și distrugerea agenților patogeni și a celulelor deteriorate și moarte din organism. Polizaharidele din Cordyceps au îmbunătățit, de asemenea, activitatea antioxidantă, crescând, de asemenea, nivelurile antioxidanților naturali, superoxidază dismutază, catalază și glutation peroxidază.

Cordyceps combate disfuncția sexuală

 Trei studii separate chineze, dublu-orb și placebo controlate, implicând peste 200 de bărbați cu ,,libidou redus și alte probleme sexuale" au arătat rezultate remarcabile. În medie, 64% dintre utilizatorii de Cordyceps au raportat o îmbunătățire semnificativă, la încheierea perioadei experimentale, comparativ cu 24% din grupul placebo. Într-un alt studiu dublu orb, controlat cu placebo, efectuat cu 21 de femei vârstnice cu probleme similare, 90% au raportat ameliorări ale stării lor după utilizarea Cordyceps, comparativ cu nici una din grupul martor. Îmbunătățește libidoul și calitatea vieții la bărbați și femei, luptă împotriva infertilității, crește cantitatea si calitatea spermei, crește speranța de supraviețuire a spermatozoizilor.

Cordyceps ajută la combaterea oboselii

 Un studiu realizat în 2010 a arătat că suplimentarea cu extractul de Cordyceps timp de 12 săptămâni a ajutat la combaterea oboselii și la îmbunătățirea performanțelor la efort, ajutând, de asemenea, la menținerea sănătății generale. Cordyceps conține adenozină care este recunoscută pentru capacitatea de a stimula producția de ATP, una dintre sursele primare de energie din celulele corpului uman. Într-adevăr, un studiu realizat în 2007 a concluzionat că o producție mai mare de ATP datorată consumului de Cordyceps a ajutat sportivii să realizeze antrenamente intense, marind, de asemenea, perioadele în care activau la intensitate ridicată. Studiile au arătat că suplimentarea cu Cordyceps poate ajuta la scăderea ritmului cardiac, ceea ce explică probabil de ce oamenii se pot antrena mai intens pentru perioade mai lungi.

Tratarea bolii Alzheimer, imbunatatirea memoriei

 Tratamentul cu Cordyceps sinensis privind tulburările de memorie legate de boala Alzheimer a fost observat studiind rolul receptorului M1 muscarinic acetilcolină (M1 mAChR) asupra celulelor neurohibrid F11.3 De asemenea, are un efect natural de relaxare datorită aminoacizilor, acidului glutamic, tirozinei și L-triptofanului. Cordyceps are un potențial excelent de a îmbunătăți starea persoanelor cu depresie, deoarece inhibă, în mod natural, monoaminooxidaza din creier fără efecte secundare - spre deosebire de medicamente. Este un ingredient natural care ajută la reglarea biochimiei creierului fără efecte secundare.

Încetinirea procesului de îmbatrânire

 Cordyceps sinensis are efecte, demonstrate știintific, asupra aspectului factorilor antiaging, caracterizați prin stres oxidativ, disfuncție sexuală, tulburări de memorie și scăderi ale activităților enzimatice legate de vârstă. Cordyceps îmbunătățește procesul învățării și al memoriei. Cordyceps sinensis provoacă o reducere semnificativă a nivelului de peroxidare a lipidelor și a monoaminooxidazei și a catalazei într-o manieră dependentă de doză, sugerând un efect pozitiv asupra enzimelor anti-îmbătrânire. Cordyceps inhiba si prevene formarea altor radicali liberi în creier si asigură o protecție semnificativă împotriva contaminanților de peste tot din mediul nostru, în special din alimente și apă.

Tratarea diabetului

 S-au demonstrat îmbunătățiri semnificative ale concentrației glucozei din sânge după administrarea extractului de Cordyceps sinensis. S-a constatat, de asemeni, un efect protectiv al Cordyceps asupra celulelor pancreatice. Cordyceps a redus complicațiile asociate diabetului zaharat avand ca efect îmbunătățirea echilibrului electrolitic și scăderea depunerii fibrilei de colagen în tesutul renal care este o caracteristică tipică a nefropatiei diabetice.4

Tratament al afecțiunilor respiratorii

 Cordyceps contribuie la reducerea astmului și a altor tipuri de probleme respiratorii. Cordyceps poate ajuta la relaxarea peretilor bronsici si acționează și ca agent antiinflamator. Poate fi eficientă împotriva tusei și a flegmei, precum și a astmului și a altor probleme respiratorii. Cordyceps ajută și la creșterea naturală a producției de adrenalină a organismului. Adrenalina are un efect natural antiastmatic. Adrenalina scăzută poate duce, de asemenea, la simptome de stres, precum și la eczeme sau alte afecțiuni ale pielii. Cordyceps ajuta la întărirea suprarenalelor organismului și poate elimina aceste probleme.

Tratamentul fibrozei hepatice si a altor afectiuni hepatice

 Cordyceps sinensis are un efect antifibrotic și antiinflamator asupra fibrozei hepatice. Depunerea colagenului este redus și infiltrarea celulelor inflamatorii este atenuată prin tratamentul cu extract de Cordyceps. Chiar și pacienții cu hepatită cronică B au descoperit că extractul de Cordyceps a crescut nivelele de albumină din sânge, și au dus la îmbunătățirea metabolismului hepatic și proteic. Alte studii clinice efectuate la om au arătat că Cordyceps poate scădea de asemenea nivelurile ridicate de colesterol și trigliceride. Cateva studii excelente au demonstrat că Cordyceps sinensis ajută la scăderea colesterolului total cu 10 până la 21%, iar a trigliceridelor cu 9 până la 26%. În același timp, ajută la creșterea colesterolului HDL (,,colesterol bun) cu 27 până la 30%.

Tratamentul osteoporozei

 Izoflavonele, substante active din compoziția Cordyceps, conduc la:

• Creșterea concentrației de osteocalcin

• Scăderea calciului în urină și plasmă

• Scăderea fosfatului anorganic în plasmă

• Scăderea colagenului de tip I și a interferonului-Y

• Scăderea dizolvării minerale

Toate aceste dovezi indică faptul că osteoporoza este prevenită prin tratamentul cu Cordyceps sinensis prin potențialul său de stimulare a formării oaselor și prin scăderea resorbției.

Cordyceps in tratarea afectiunilor renale

 Rezultate excelente au fost raportate pentru cei cu afecțiuni renale, chiar și cei cu insuficiență renală. Cercetările au arătat că pot crește concentrațiile de 17-hidroxi-corticosteroid și 17-ketosteroid, acționând ca un super-cortizon netoxic. Potrivit medicinii chinezești, problemele legate de rinichi pot include simptome cum ar fi oboseala cronică, dureri de spate și articulare, sunete în urechi și multe tipuri de probleme sexuale, cum ar fi impotența. Cordyceps ajută în toate aceste probleme.

Cordyceps regleaza tensiunea arterială

 Cercetătorii au descoperit că Cordyceps poate scădea tensiunea arterială, care este prea mare și poate crește, de fapt, afluxul sanguin. Cordyceps poate încetini ritmul cardiac, crește alimentarea cu sânge a inimii și a arterelor și, de asemenea, crește volumul total al sângelui pompat de inimă. Cordyceps relaxează pereții vaselor de sânge, astfel încât fluxul sanguin este mărit la nivelul inimii, iar tensiunea arterială este redusă. Cordyceps poate, de asemenea, ajuta la scăderea colesterolului rău, lipoproteinelor cu densitate scăzută atât de frecvente în cazul bolilor de inimă. Numeroase studii au demonstrat beneficiile Cordyceps sinensis asupra tulburărilor de ritm cardiac, cum ar fi aritmii cardiace și insuficiență cardiacă cronică.

Cordyceps crește absorbtia nutrientilor

 Cordycepsul face ca și alți nutrienți care pătrund in organism prin alimentaie sau administrare de suplimente, să fie mai eficienți. Atunci când se administrează în mod regulat, alimentele consumate sunt mai bine absorbite. Acesta ajută organismul să utilizeze mai eficient toate substanțele nutritive din alimente, astfel că organismul poate absorbi și utiliza cu ușurință toate substantele necesare pentru o stare mai bună de sănătate.

Cordyceps – sursă de energie și vitalitate

 Cordyceps stimulează funcționarea sistemului imunitar și are un potențial de stimulare a energiei. Pe lângă utilizarea Cordyceps în scopuri farmaceutice, ea a fost, de asemenea, administrată ca și un aliment sănătos, timp de secole în China, Bhutan, Nepal, India etc. și, mai des, dată celor în vârstă pentru a-și îmbunătăți starea generală de sănătate. Unele performanțe remarcabile au fost observate printre sportivii care au consumat Cordyceps. Pe lângă capacitatea Cordycepsului de a crește adrenalina, aceasta mai are si efect de creștere a ATP –ul (adenozin trifosfat), molecula din organism care furnizează energie.

1 Jen CY, Lin CY, Huang BM, Leu SF (2011) Cordycepin Induced MA-10 mouse leydig tumor cell apoptosis through caspase-9 pathway. Evid Based Complement Alternat Med 2011: 984537.

2 He W, Zhang MF, Ye J, Jiang TT, Fang X, et al. (2010) Cordycepin induces apoptosis by enhancing JNK and p38 kinase activity and increasing the protein expression of Bcl-2 pro-apoptotic molecules. J Zhejiang Univ Sci B 11: 654-660.

3 Chiba T, Yamada M, Torii K, Suzuki M, Sasabe J, et al. (2010) Effects of extracts from Cordyceps sinensis on MI muscarinic acetylcholine receptor in vitro and in vivo. J Recep Ligand Channel Res 2010: 97-104.

4 Ji DB, Ye J, Li CL, Wang YH, Zhao J, et al. (2009) Antiaging effect of Cordyceps sinensis extract. Phytother Res 23: 116-122.

Citeste mai multShow less
Detalii ale produsului
Comentarii
Nici un comentariu

Adaugă un comentariu!

  • Acordă o notă:
Descrieti produsul pe scurt.
Incarcare imagini:
Glisati imaginile aici sau click pentru incarcare.

Meniu

Setari

Click pentru mai multe produse.
Nu au fost gasite produse.

Creati un cont gratuit pentru a aprecia produse.

Autentificare

Creati un cont gratuit pentru a utiliza wishlist-urile.

Autentificare