Click pentru mai multe produse.
Nu au fost gasite produse.
Newsletter

Înscrie-te azi gratuit ca sa primesti reducerile și ofertele noastre!

Vitamina C Alcalina Forte,150 gr pulbere,3+1 GRATUIT

Vitamina C Alcalina este un excelent alcalinizant si antioxidant, lupta împotriva răcelii, gripei și guturaiului, menține și întărește sistemul imunitar, susține organismul în lupta împotriva virusurilor şi bacteriilor.

Citeste mai multShow less
156,00 lei (inclusiv TVA)
In stoc 68 Produse
Referinta:
Imi place0
Adaugati la wishlist(1)
AR PUTEA SĂ VĂ PLACĂ ȘI
Descriere

                   VITAMINA C ALCALINĂ FORTE

                                         Alcalinizantă și antioxidantă
                                                        -pulbere-
                                              Supliment alimentar

Despre vitamina C

 Vitamina C este un nutrient esențial în menținerea vieții organismului uman. Ea este implicată în numeroase procese metabolice: metabolismul glucozei, al colagenului și al acidului folic, în neutralizarea radicalilor liberi și a nitrozaminelor, în reacții imunologice, în procesele metabolice care ajută la absorbția fierului în tubul digestiv. Este necesară pentru sinteza dopaminei, noradrenalinei și adrenalinei în sistemul nervos.

 Dar, pe lângă aceste efecte benefice deosebite, vitamina C standard (adică acidul ascorbic) are și un aspect mai puțin pozitiv. Precum se știe, acidul ascorbic este o vitamină hidrosolubilă cu caracter acid. Datorită acestei acidități, atunci când este necesară administrarea unei cantități mai mari sau pe durate mai lungi de timp, ea poate provoca deranjamente stomacale la cei cu sensibilitate la aciditate și creșterea acidității în cavitatea bucală facilitand aparitia cariilor. Pe lângă acestea, se știe că un ph acid obligă organismul să preia minerale alcaline, precum calciu, potasiu sau magneziu, din organe vitale sau din oase, pentru a neutraliza aciditatea, ducând la carența acestora și chiar la perturbarea sănătății.


Ce este vitamina C alcalină?

 O soluție viabilă pentru a scăpa de aceste efecte negative ale vitaminei C standard este administrarea unei forme  alcaline a vitaminei C. Există mai multe forme alcaline ale vitaminei C, respectiv ascorbații– săruri ale acidului ascorbic.

 Atunci când sunt luate sărurile minerale ale acidului ascorbic, atât acidul ascorbic cât și mineralele se absorb foarte bine, de aceea este important să se ia în considerare doza de mineral din preparat. Ascorbații sunt disponibili în mai multe tipuri, din care cele mai utilizate sunt ascorbatul de sodiu și ascorbatul de calciu.

 Ascorbatul de sodiu prezintă dezavantajul că supradozează organismul cu sodiu, în condițiile în care multe alimente conțin, în mod natural, clorură de sodiu și, în plus, în cele mai multe afecțiuni grave este indicată reducerea consumului de sare. Din acest motiv, ascorbatul de sodiu poate avea, ca și efect secundar, creșterea tensiunii arteriale.

 Ascorbatul de calciu furnizează și calciu pe lângă acid ascorbic. Un calcul simplu ne arată, însă, că supradozarea este greu de atins, mai ales că din alimente nu asimilăm, în mod natural, suficient calciu. Un gram de ascorbat de calciu furnizează 890-910 mg de acid ascorbic și 90-110 mg de calciu. Doza zilnică de calciu recomandată pentru adulți este de 1-1,2 g/zi. Și nu ar trebui să depășească 2,5 g pe zi. Deci, constatăm că putem administra liniștiți 11 g de ascorbat de calciu zilnic, cu condiția să nu depășim 23 g.

 Ascorbatul de calciu oferă astfel doi nutrienți necesari organismului, calciu și vitamina C, și în același timp minimizează disconfortul gastro-intestinal, cum ar fi diareea, aciditatea și greața.

 De asemeni, ascorbatul de calciu este bine absorbit în intestin, deoarece absorbția de calciu este facilitată de aciditatea mai mare din intestin. Acesta este motivul pentru care calciul este adesea adăugat în sucuri de citrice, cum este cel de portocale.


Avantajele vitaminei C alcaline:

 În concluzie, vitamina C alcalina sub forma de ascorbat de calciu, spre deosebire de vitamina C standard, prezintă avantaje majore:

 -   vitamina c alcalina se dizolvă și este absorbită de 5 până la 8 ori mai rapid;
 -   vitamina c alcalina neutralizează aciditatea din fluidele organismului – sânge, plasmă, salivă, lichid interstițial;
 -   vitamina c alcalina nu irită stomacul nici măcar la doze mari;
 -   vitamina c alcalina menține nivelul ph-ului la 7,5-7,6;
 -   vitamina c alcalina nu conține sodiu;
 -   acidul ascorbic continut de vitamina c alcalina ajută la absorbția calciului și îi crește biodisponibilitatea acestuia în celule;
 -   calciul continut de vitamina c alcalina reține vitamina C mai mult în celule, amplificând astfel durata și eficiența acțiunii acesteia;
 -   riscul de supradozare in cazul vitamina c alcalina este foarte mic, la 11 g de ascorbat de calciu (mai puțin decât doza recomandată)se administrează abia 1,2 g de calciu, cât este doza zilnică recomandată (DZR) pentru un adult;
 -   ascorbatul de calciu din compoxitia vitaminei c alcalina are, în mod semnificativ,mai puține efecte adverse epigastrice, față de vitamina C clasică și este mult mai bine tolerată de persoanele sensibile la alimente acide;
 -   un singur supliment, vitamina c alcalina, furnizează două elemente esențiale – calciu și vitamina C;
 -   în această formă, calciul din vitamina c alcalina se absoarbe mai bine decât cel din clorura de calciu sau carbonatul de calciu, datorită gradului său mai mare de solubilitate în intestine;
 -   vitamina c este reținută în organism de la 12 până la 14 ore, astfel încât acțiunea sa este de durată; astfel, determină beneficii mai profunde și mai eficiente ale acidului ascorbic dar și ale calciului: antioxidante, imunostimulatoare, antimicrobiene, detoxifiante, alcalinizante, protejează colesterolul “bun” de oxidare, promoveazăvindecarea plăgilor, contribuie la construirea unor oase puternice și dinți sănătoși, îmbunătățește circulația, menține sănătatea și flexibilitatea vaselor sanguine.

Cum se obține VITAMINA C ALCALINĂ FORTE?

 Pentru scopuri comerciale, ascorbatul de calciu este sintetizat, în mod natural,prin fermentația bacteriană a glucozei, urmată de oxidarea chimică cu calciu. Se obține o pulbere albă, care este solubilă în apă. În produsul VITAMINA C ALCALINĂ FORTE am căutat să ne apropiem cât mai multde condițiile naturale din sucurile naturale de citrice. Din acest motiv am adăugat o sursă de bioflavonoide, respectiv extractul din semințe de grapefruit.

 Bioflavonoidele sunt o clasă de pigmenți solubili în apă, care se găsesc în plante. Efectul bioflavonoidelor asupra biodisponibilității acidului ascorbica fost demonstrat în studii științifice. S-a constatat că, în prezența bioflavonoidelor, vitamina C a fost absobită mai lent și biodisponibilitatea sa a fost cu 35% mai mare decât cea a vitaminei C singure. Acest lucru s-a constatat prin urmărirea, în timp, a nivelului de acid ascorbic în plasmă și în urină. Citricele sunt, în special, surse bogate de bioflavoinoide. Din acest motiv în VITAMINA C ALCALINĂ FORTE s-a adăugat și extract din semințe de grapefruit.


Efectele extractului din semințe de grapefruit:

 Extractul din semințe de grapefruit prezintă numeroase beneficii care îmbunătățesc și potențează produsul VITAMINA C ALCALINĂ FORTE:

 -   Alcalinizează și el mediul sanguin al organismului potențând acțiunea ascorbatului de calciu;
 -   Micșorează timpul de absorbție al vitaminei C crescând astfel biodisponibilitatea – vitamina C rămâne mai mult timp în plasmă și este eliminată mai încet și mai puțin prin urină, fiind astfel absorbită o cantitate mai mare și fiind distribuită eficient în organism. De asemeni, prin prezența pe o perioadă mai lungă de timp în circulația sanguină, se asigură un ph alcalin constant;
 -   Are acțiune antimicrobiană și antifungică;
 -   Este considerat un eficient antibiotic de origine vegetală – acționează asupra bacteriilor patogene, virușilor, paraziților și ciupercilor. Spre deosebire de antibioticele de sinteză,nu provoacă dependență și nu este toxic.Acționează asupra microorganismelor precum: stafilococi, streptococi, Salmonella, Escherichia, Helicobacter pylori, chlamidii, Amoeba histolytica, ciuperci de tip Candida albicans etc. Nu atacă flora microbiană benefică din organism;
 -   Are efecte hipocolesterolemiante, antitrombotice, întărește pereții vaselor sanguine;
 -   Are efecte benefice asupra digestiei prin bioflavonoidele conținute;
 -   Protejează ficatul în fața toxinelor;
 -   Ajută la detoxifierea organismului prin limonenele din compoziția sa.

Important: compoziția chimică a semințelor de grapefuit este diferită de compoziția chimică a fructului de grapefruit, ceea ce face ca produsul Vitamina C alcalină forte de la Ayurvedic Medica, să nu fie contraindicat persoanelor care au afecțiuni cardiace.

Compoziția Vitamina C alcalină forte:

 Vitamina c alcalina forte are urmatoarele ingrediente: ascorbat de calciu* - (93%); extract hidroalcoolic uscat 10:1 din semințe de grapefruit (Citrus paradisi) (7%); hidroxipropil metil celuloză.

*100 mg de Vitamina C alcalină forte conțin 93 mg ascorbat de calciu, echivalent a 76,8 mg de acid ascorbic (96% DZR conform Directivei 2008/100 CE)

Vitamina C alcalină forte contribuie la:

 -   vitamina c alcalina menține și întăreste sistemul imunitar,
 -   vitamina c alcalina susţine organismul în lupta împotriva virusurilor şi bacteriilor,
 -   vitamina c alcalina ajuta la formarea globulelor roşii,
 -   vitamina c alcalina protejeaza celulele împotriva stresului oxidativ,
 -   vitamina c alcalina normalizarea metabolismul energetic,
 -   vitamina c alcalina ajuta la funcționarea normală a sistemului nervos,
 -   vitamina c alcalina menține sănătateai psihica,
 -   vitamina c alcalina sintetizeaza colagenul, necesar pentru funcționarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, gingiilor, pielii și dinților,
 -   vitamina c alcalina reduce oboseala și extenuarea,
 -   vitamina c alcalina ajuta la regenerarea formei reduse a vitaminei E,
 -   vitamina c alcalina crește absorbția fierului,
 -   vitamina c alcalina previne afecțiunile cardiovasculare,
 -   vitamina c alcalina protejeaza organismul în fața acțiunii microrganismelor periculoase precum paraziții, fungii, virușii sau bacteriile care nu suportă mediul acid,
 -   vitamina c alcalina trateaza infecțiile provocate de diverse microorganisme, bacterii, viruși, fungi.

Vitamina C alcalină forte este indicată pentru:

 -   suplimentarea dietei zilnice cu vitamina C și prevenirea carenței de vitamina C (care poate duce la boli grave, precum scorbutul);
 -   vitamina c alcalina este adjuvantă în astenie, surmenaj fizic și intelectual;
 -   vitamina c alcalina trateaza anemia cauzată de absorbția defectuoasă a fierului;
 -   vitamina c alcalina este adjuvantă în afecțiuni virale și microbiene, cum ar fi gripa, rinita, sinuzita, laringofaringite, cistita, tuberculoza etc;
 -   vitamina c alcalina este adjuvantă în infecții fungice;
 -   vitamina c alcalina întăreste sistemul imunitar slăbit de diverse afecțiuni, stres, surmenaj;
 -   vitamina c alcalina, adjuvantă în afecțiuni gingivale – gingivită, parodontoză;
 -   vitamina c alcalina ajută la diminuarea efectelor alergiilor în astm, urticarie;
 -   vitamina c alcalina ajută la vindecarea rănilor și arsurilor;
 -   vitamina c alcalina potențeaza efectul vitaminei E;
 -   vitamina c alcalina diminueaza efectul stresului oxidativ;
 -   vitamina c alcalina contribuie la sănătatea vaselor sanguine și ajuta in tratamentul bolior cardiovasculare;
 -   vitamina c alcalina ajuta in afecțiuni oculare determinate de vârstă – degenerescența maculară, cataractă;
 -   vitamina c alcalina ajuta la detoxifierea organismului, în special la fumători și alcoolici;
 -   vitamina c alcalina ajuta la afecțiuni hepatice și digestive provocate de alcoolism;
 -   vitamina c alcalina ajuta la tratarea methemoglobinemiei, o tulburare de coagulare a sângelui;
 -   vitamina c alcalina reduce nivelului colesterolului, previne oxidarea colesterolului ,,bun”;
 -   vitamina c alcalina previne și trateaza anumite tipuri de cancer (în doze mari).


Vitamina C Alcalina mod de administrare:

- Adulți: 4-6 g/zi.
- Copii între 6-14 ani: 2-4 g/zi.
- Copii între 1-6 ani: 1-3 g/zi.
- O linguriță dozatoare are 4, respectiv 2 g de vitamina c alcalina.
- Sub supravegherea specialistului se pot administra doze mai mari de vitamina c alcalina.
- Pulberea de vitamina c alcalina se dizolvă în apă, ceai sau suc de fructe și se administrează cu 30 minute înainte de masă.
Administrarea zilnică de vitamina c alcalina, pe termen lung, are efect cumulativ, fără a dăuna stării de sănătate.
Produsul vitamina c alcalina  nu conține substanțe cu potențial alergenic.


Vitamina C alcalină forte-contraindicatii

 Nu este indicata administrarea produsului Vitamina C Alcalina in cazuri de: alergie la oricare dintre componentele produsului, litiază urinară, hipercalcemie.

Atentionari la folosirea produsului Vitamina C Alcalina forte:

 Vitamina C Alcalina a nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
Produsul Vitamina C Alcalina este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.
 A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic de vitamina c alcalina.

Vitamina C: acid ascorbic, ascorbatul de sodiu sau ascorbatul de calciu?

 În ultimul timp se discută tot mai mult despre necesitatea unei diete alcaline pentru menţinerea unei stări ideale de sănătate. Astfel, este cunoscut deja faptul că dieta alcalină  protejează oasele împotriva demineralizării, restabileşte echilibrul hormonal şi ameliorează bolile cronice. Atunci când ph-ul este acid, organismul extrage minerale (calciu, magneziu) din oase pentru a alcaliniza mediul.


 De asemenea, se ştie că este absolut necesar ca sângele venos să aibă un ph foarte apropiat de 7,46. Din punct de vedere fiziologic, atunci când ph-ul are această valoare, nutrienţii şi mineralele se absorb în mod optim, iar activitatea enzimatică decurge eficient. Dacă ph-ul devine prea acid sau prea alcalin apar afecţiuni foarte grave, deoarece organismul nu mai este capabil să absoarbă eficient nutrienţii, iar reacţiile metabolice sunt dramatic afectate. În acest sens, cercetătorii susţin că celulele normale sunt distruse într-un mediu acid, pe când celulele canceroase se dezvoltă perfect în aceste condiţii.   
 Un argument pentru dieta alcalină este şi faptul că multe produse  naturale sunt alcaline, însă în momentul în care sunt adăugaţi conservanţi, coloranţi sau alţi aditivi, cele mai multe alimente devin acide. Fructele, inclusiv citricele, considerate alimente acide, odată ajunse în stomac au totuşi un efect alcalinizant, deoarece reacţia dintre mediul din stomac - puternic acid şi substanţele din fructe este una bazică.
 Pornind de la aceste considerente, să vedem care este cea mai bună formă de vitamina C pentru organism. Vitamina C standard – acidul ascorbic, determină un ph acid şi are efecte neplăcute atunci când este administrată în cantităţi mari sau la persoanele cu sensibilităţi gastrice.  În acest sens, este mult mai indicat să se administreze vitamina C alcalină. Dar mai sunt şi alte considerente de care trebuie să ţinem cont. Să le luăm pe rând.
 Vitamina C există în forme diferite, care au aproximativ aceleaşi indicaţii şi beneficii, dar cu eficienţă şi biodisponibilitate diferită. Biodisponibilitatea reprezintă gradul în care un nutrient devine disponibil pentru ţesutul sau organul ţintă, după ce a fost administrat.
Vitamina C clasică, adică acidul ascorbic, se absoarbe uşor în organism, dar este şi foarte rapid eliminată prin urină, fiind o vitamină hidrosolubilă care nu poate fi reţinută mult timp în corp. Astfel, doar o parte din cantitatea administrată este cu adevărat absorbită şi disponibilă în celule.
Jane Higdon, R.N., doctor în ştiinţe la LPI Micronutrient Information Center, s-a bazat pe dovezi ştiinţifice când a descris diversele forme de vitamina C din punct de vedere al biodisponibilităţii.
 Ea susţine că sărurile minerale ale acidului ascorbic (ascorbaţii) sunt tamponate şi, astfel, mai puţin acide decât vitamina C clasică – acidul ascorbic. Astfel, ascorbaţii sunt recomandaţi mai ales persoanelor care au probleme gastrointestinale (dureri abdominale sau diaree) provocate de  acidul ascorbic. Tot dr. Jane Higdon atrage atenţia că, atunci când sunt administrate sărurile minerale ale acidului ascorbic, atât acidul ascorbic cât şi mineralele se absorb foarte bine. De aceea, este important să se ia în considerare doza de mineral care însoţeşte acidul ascorbic. Ascorbaţii sunt disponibili în mai multe forme, dintre care cele mai utilizate sunt ascorbatul de sodiu şi ascorbatul de calciu.
 Un gram de ascorbat de sodiu conţine 889 mg de acid ascorbic şi 111 mg de sodiu. Persoanele care trebuie să urmeze o dietă săracă în sodiu, de exemplu cele care suferă de hipertensiune, nu trebuie să depăşească 2500 mg de sodiu/zi. Ele trebuie să ţină cont de cantitatea de ascorbat de sodiu administrată. 22 de grame de ascorbat de sodiu ar furniza şi maximul de sodiu admis, dar totuşi aceasta nu este singura sursă de sodiu, acesta fiind  asimilat şi din alimentele obişnuite.
 Un gram de ascorbat de calciu furnizează 890-910 mg de acid ascorbic şi 90-110 mg de calciu. În această formă, calciul se absoarbe foarte bine în organism.  Doza zilnică de calciu recomandată pentru adulţi este de 1-1,2 g şi nu ar trebui să depăşească 2,5 g. Constatăm astfel că putem administra fără nici un fel de probleme 11 g de ascorbat de calciu zilnic, dar este indicat să nu depăşim 23 g.
 De altfel, ascorbatul de calciu este şi o sursă foarte bună de calciu. Prin urmare, nu mai este necesară şi chiar ar trebui evitată administrarea unui alt preparat/supliment de calciu simultan cu ascorbatul de calciu. Spre deosebire de sodiu, calciul este asimilat mult mai puţin din alimente, astfel încât riscul supradozării cu calciu este mult mai mic în cazul administrării ascorbatului de calciu. Un alt avantaj este acela că această formă de calciu este absorbită mai bine decât carbonatul, citratul sau clorura de calciu.
 Toate formele de vitamina C: acidul ascorbic, ascorbatul de sodiu şi ascorbatul de calciu au proprietăţi antioxidante şi antimicrobiene deosebite. Totuşi, putem să le considerăm mai intense la ascorbatul de calciu, atât pentru faptul că acţiunea sa durează mai mult (deoarece staţionează mai mult în organism), cât şi datorită acţiunii sinergice a calciului care apare atunci.
 Ascorbatul de calciu sub formă de pulbere poate fi consumat ca supliment şi este bine absorbit în intestin, deoarece absorbţia de calciu este facilitată de aciditatea mai mare din intestin. Acesta este motivul pentru care calciul este adesea adăugat în sucul de portocale.
 Adaosul de săruri de calciu în acidul ascorbic tamponează aciditatea acestuia, ceea ce îl face mult mai uşor de digerat şi de absorbit la nivelul tractului digestiv.  Combinaţia este, de asemenea, convenabilă prin faptul că oferă atât  suplimentarea cu calciu, cât şi cu vitamina C într-o singură doză. În general, aşa cum am arătat mai sus, 1000 de miligrame de ascorbat de calciu furnizează aproximativ 900 de miligrame de vitamina C şi 100 de miligrame de calciu.
 Această combinaţie a celor două în acelaşi supliment oferă nutrienţii necesari şi în acelaşi timp reduce disconfortul gastro-intestinal, cum ar fi diareea, aciditatea şi greaţa. Ascorbatul de calciu este util mai ales in cazul pacienţilor grav bolnavi care au nevoie de cantităţi mari de vitamina C, dar nu tolerează suplimente acide, cum ar fi vitamina C standard.
 Disponibil sub formă de pudră, comprimate masticabile sau comprimate orale, ascorbatul de calciu este recomandat să fie administrat cu alimente, în timpul mesei sau după masă. Alimentele încetinesc procesul de digestie, ceea ce permite organismului să absoarbă încet suplimentul de ascorbat de calciu în sânge, şi astfel beneficiile sunt maxime.
 Având o eliberare mai lentă, capsulele sunt recomandate pentru pacienţii care nu sunt pot să consume alimente. Studiile au arătat că rata de absorbţie a ascorbatului de calciu rămâne, în mare măsură, aceeaşi, indiferent dacă acesta este luat sub formă de pulbere sau sub formă de capsule.


Dintre toate formele, este preferat ascorbatul de calciu, în ciuda gustului său amar, datorită următoarelor argumente:

- este cea mai bună sursă uşor absorbabilă, atât de vitamina C, cât şi de calciu

- nu conţine sodiu  

- este alcalin şi determină un ph neutru, fiind blând cu un stomac sensibil

- acidul ascorbic ajută la absorbţia calciului şi creşte biodisponibilitatea acestuia în celule

- calciul reţine vitamina C mai mult în organism, ceea ce face ca acidul ascorbic să rămână mai mult în celule (este ştiut faptul că acidul ascorbic singur părăseşte rapid organismul prin urină)

- riscul de supradozare este foarte mic, la 11 g de ascorbat de calciu se administrează abia 1,2 g de calciu (care este doza zilnică recomandată unui adult)

- ascorbatul de calciu are, în mod semnificativ, mai puţine efecte adverse epigastrice faţă de vitamina C clasică şi este mult mai bine tolerat de persoanele sensibile la alimente acide

- ascorbatul de calciu este mai eficient în reducerea durerii în osteoartroză prin acţiunea simultană a vitaminei C şi a calciului. Astfel, un singur supliment furnizează cele două elemente esenţiale – calciu şi vitamina C

- în această formă, calciul se absoarbe cel mai bine în comparaţie cu clorura de calciu sau carbonatul de calciu, datorită gradului său mai mare de solubilitate în intestine

- acţiunea de durată în organism – prin faptul că are o biodisponibilitate mai mare în celule şi este reţinut mai mult timp în corp, generează efecte profunde şi care persistă mai mult în timp. Este, astfel, puternic antioxidant, imunostimulator, antimicrobian, detoxifiant, alcalinizant, protejează colesterolul “bun” de oxidare, facilitează vindecarea plăgilor, contribuie la întărirea şi sănătatea oaselor şi a dinţilor, îmbunătăţeşte circulaţia în vasele sanguine si flexibilitatea acestora.

Produs notificat de SNPMAPS, Notificare nr. AA 7073/28.10,2013

Citeste mai multShow less
Detalii ale produsului

Fisa tehnica

Înălţime
10 cm
Lăţime
6 cm
Grosime
6 cm
Greutate
150 g
Comentarii
Nici un comentariu

Adaugă un comentariu!

  • Acordă o notă:
Descrieti produsul pe scurt.
Incarcare imagini:
Glisati imaginile aici sau click pentru incarcare.

Meniu

Setari

Click pentru mai multe produse.
Nu au fost gasite produse.

Creati un cont gratuit pentru a aprecia produse.

Autentificare

Creati un cont gratuit pentru a utiliza wishlist-urile.

Autentificare