Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

Ultimele comentarii

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

                 Dieta alcalină ca mod de viaţă sănătos

Ce este alcalinitatea?

Dieta alcalina Odată încheiat procesul digestiei, alimentele, conform calităţii proteinelor, hidraţilor de carbon, grăsimilor, mineralelor şi vitaminelor pe care le conţin, vor genera o condiţie de aciditate sau de alcalinitate în organism. Rezultatul acidifiant sau alcalinizant se măsoară prin intermediul unei scale numite pH, ale cărei valori sunt cuprinse între 0 şi 14, pH-ul 7 fiind un pH neutru. Este important să cunoaştem cum alimentele acide şi cele alcaline afectează sănătatea. Pentru ca celulele să funcţioneze corect, pH-ul acestora trebuie să fie uşor alcalin. La o persoană sănătoasă, pH-ul sângelui este între 7,40 şi 7,45

 Dr. Robert Young, microbiolog şi nutriţionist din Statele Unite, a studiat ani de zile aciditatea sângelui, considerând-o, alături de alţi specialişti din domeniu, principala cauză a bolilor din epoca modernă. “Miracolul pH. Dieta Young”, el afirmă: “Nivelul pH-ului din toate materiile fluide ale organismului nostru afectează fiecare celulă din corp. Întregul proces metabolic depinde de alcalinitatea mediului. Aciditatea crescută cronică corodează ţesuturile organismului iar, dacă nu este ţinută sub control, întrerupe activitatea şi funcţionarea celulelor, de la bătăile inimii până la circuitul neuronal cerebral. Cu alte cuvinte, aciditatea afectează însăşi viaţa. Ea se află la baza tuturor bolilor şi îmbolnăvirilor.

Boli cauzate de aciditatea mărită a organismului

 Dacă corpul nostru menţine o aciditate extremă sau excesivă putem avea următoarele probleme:

 Se produc radicalii liberi care oxidează şi alterează întregul sistem imunitar, fiind necesari antioxidanţii pentru eliminarea resturilor oxidării din corp; - vitaminele şi mineralele nu mai pot fi absorbite corect în organism; - bacteriile benefice din intestinul subţire îşi pierd capacitatea de a ajuta la digestia corectă; - ţesutul conjunctiv se deteriorează şi îşi pierde capacitatea de a-şi realiza toate funcţiile relaţionate cu sănătatea capilară, a pielii şi a unghiilor; - somnul este neregulat şi alterat; - apar dureri de cap, infecţii şi răceli; - apare o stare de oboseală permanentă şi o lipsă de energie vitală.

 Boala apare într-un mediu acid (pH acid). Dacă nu normalizăm pH-ul sângelui, este dificil să vindecăm mai ales bolile grave.

 Majoritatea acestor boli cauzate de un pH acid este provocată de o alimentaţie proastă, care include un exces de carne şi grăsimi saturate. Emoţiile au, de asemenea, un rol important, deoarece cele negative precum furia sau tristeţea blochează organe ca ficatul sau intestinele, împiedicând astfel corecta lor funcţionare.

 Consecinţele unei acidităţi mărite a organismului sunt: corpul nu mai absoarbe corect vitaminele şi mineralele, celulele au carenţe nutriţionale, este dificilă repararea celulară şi eliminarea metalelor grele, tumorile pot creşte mai repede, pot apărea artrita reumatoidă, fibromialgia, sindromul de oboseală cronică, osteoporoza, diabetul, lupusul, tuberculoza, hipertensiunea arterială, valorile ridicate de colesterol, bolile cardiace, cancerul ca urmare a unui nivel extrem de aciditate, eczemele, acneea, pietrele la vezica biliară, herniile, anxietatea, tulburările de comportament, insomniile, nervozitatea, palpitaţiile şi durerile musculare.

 Dr. Robert Young confirmă prin studiile sale toate acestea: “Excesul de aciditate din organism este cauza tuturor bolilor degenerative. Când se distruge echilibrul, iar organismul începe să producă şi să depoziteze mai multă aciditate şi mai multe deşeuri toxice decât poate elimina, atunci încep sa se manifieste diferite dureri şi afecţiuni.

Este cancerul cauzat de aciditate?

 În anul 1931, dr. Otto Heinrich Warburg (1883-1970), a primit premiul Nobel datorită descoperirii cauzei primare a cancerului. El a primit această recunoaştere ştiintifică datorită tezei sale numite “Cauza primară şi prevenirea cancerului”. Conform acestui om de ştiintă, cancerul este consecinţa unei alimentaţii antifiziologice şi a unui stil de viaţă antifiziologic. Ce înseamnă aceasta mai exact? O alimentaţie antifiziologică este cea bazată pe alimente acidifiante şi sedentarism care creează în organism un mediu de aciditate. Aciditatea, la rândul său, epuizează oxigenul din celule. Dr. Otto Heinrich Warburg a afirmat: “Lipsa de oxigen şi aciditatea sunt două feţe ale aceleiaşi monezi: dacă o aveţi pe una, o aveţi şi pe cealaltă. Substanţele acide resping oxigenul; în schimb, substanţele alcaline atrag oxigenul. Privarea unei celule de 35% din oxigenul său timp de 48 ore o poate transforma în celulă canceroasă.”

 În lucrarea sa “Metabolismul tumorilor”, Warburg a demonstrat că toate formele de cancer sunt caracterizate de doua condiţii de bază: acidoza şi hipoxia (lipsa de oxigen). A descoperit de asemenea, că celulele canceroase sunt anaerobe (nu respiră oxigen) şi nu pot supravieţui în prezenţa nivelelor ridicate de oxigen. Conform doctorului Warburg “Toate celule normale cer în mod absolut oxigen, însă celulele canceroase pot trăi fără oxigen – este o regulă fara excepţie. Ţesuturile canceroase sunt ţesuturi acide, în timp ce ţesuturile sănătoase sunt ţesuturi alcaline.

 Dr. Theodore A. Baroody afirmă la rândul său în cartea numită “Alkalize or Die” (“Alcalinizaţi sau muriţi”): “În realitate nu contează numărul bolilor, ceea ce contează este că toate provin din aceeasi cauză...multe deşeuri acide în corp!”.

        Cum se poate echilibra şi alcaliniza organismul?

Alcalinitate prin oxigenare:

 Sportul ajuta la alcalinizarea organismului Exerciţiul fizic ne oxigenează întregul corp şi pune în mişcare sistemul limfatic şi totodată ne permite să eliminăm, prin procesul transpiraţiei, toxinele acumulate în corp şi să eliminăm aciditatea din ţesutul adipos. Este important de asemenea, pentru că ne ajută să ne fortifiem şi să devenim mai flexibili, ne întăreşte sistemul cardiovascular, oasele şi articulaţiile. Sportul îmbunătăţeşte metabolismul, normalizează presiunea sanguină, echilibrează nivelul trigliceridelor din sânge şi nivelele de insulină.

 În natură, într-un mediu curat şi oxigenat există mai mulţi ioni negativi, numiţi şi vitamine ale aerului”, iar în unele regiuni din natură (munte, malul mării sau cascade de apă) unde apa se află într-o continuă mişcare, proporţia ionilor din aer este de 2.000 ioni negativi faţă de 1.000 ioni pozitivi pe cm3. S-a constatat că acest raport este cel mai benefic pentru fiinţa umană. Doctorul Albert Kruger a descoperit că ionii negativi măresc rata vitezei de oxidare a serotoninei din sânge, reduc nevroza şi anxietatea măresc apetitul, pofta de viaţă şi tonifică organismul. În oraşe, în marile aglomerări urbane, datorită gazelor de eşapament, a fumului de ţigară, smogului industrial, antenelor de telefonie mobilă, etc., se crează un mediu extrem de nociv, încărcat cu ioni pozitivi. Acest mediu nociv favorizează starea de aciditate a organismului.

Alcalinitate prin dietă:

 Alimentele acide sunt cele care produc senzația de greutate în organism, migrene, nervozitate, arsuri la stomac. Mai mult, excesul de alimente acide poate duce în timp la diferite boli, unele cronice și degenerative. Alimentele acide lasă în organism reziduuri cu numeroase consecinţe nefaste asupra digestiei. Ele obosesc organele interne şi alterează funcţionarea lor.

 Deoarece acidoza provoacă inflamaţii şi distruge celulele, organismul va începe să utilizeze steroizii, electroliţii, apa, lipidele (colesterolul) pentru combaterea acidităţii. Aceasta va avea ca urmare deshidratarea la nivel atât intracelular, cât şi extracelular. Ceea ce este necesar în acest caz este ca în locul alimentelor generatoare de aciditate să consumăm alimente care creează alcalinitate în organism. Consumul de alimente care creează alcalinitate, în principal fructe şi legume sub formă de suc sau în stare crudă va iniţia procesul de detoxificare şi de rehidratare a organismului.

 Conform dr. Robert Morse, alimentele se pot împărţi în două mari categorii: alimente care produc reacţii acide în organism şi alimente care produc reacţii alcaline. Acest lucru nu este neapărat legat de pH-ul alimentului în sine. Alcalinitatea este cel mai mare agent de detoxificare a organismului, aşa încât alimentele care produc alcalinitate vor detoxifica organismul. Cu cât un aliment va determina o alcalinitate mai ridicată, cu atât detoxificarea va fi mai profundă. În general, fructele sunt un exemplu de alimente de alcalinizare. Elementele componente alcaline ale fructelor sunt utilizate şi pentru a hrăni organismul. Ele sunt cu adevărat regeneratoare.

 Alimentele de acidificare încetinesc, inhibă sau blochează procesul de detoxificare. Ele sunt inflamatoare şi formează mucozităţi în organism, provocând, în final, lezarea ţesuturilor. Acizii pot deveni radicali liberi, provocând leziuni tisulare dacă nu sunt legaţi de un antioxidant (care este alcalin) şi eliminaţi. Cu toate acestea, acizii sunt necesari în desfăşurarea proceselor de ionizare şi oxidare. Dieta ar trebui să conţină în proporţie de cel puţin 80-90% alimente care produc alcalinizare.

Alimente alcaline

 Dintre toate alimentele, vegetalele cu frunze verzi sunt recunoscute ca fiind cele mai alcalinizante pentru corp. Frunzele verzi sunt cea mai bună sursă de minerale alcaline, au un conţinut ridicat de fibre vegetale, au proprietăţi calmante şi anti-stres şi sunt cea mai bună sursă de clorofilă.

   Alimente care formează mediu alcalin:

Fructe

 Mere, caise, banane, fructe cu boabe mici, cireşe, nucă de cocos proaspătă, curmale, smochine, grepfrut, struguri, guava, lămâi coapte, lămâi verzi, mango, pepene – toate soiurile, nectarine, portocale, papaya, pere, piersici, ananas proaspăt, rodii, stafide, căpşuni, mandarine, fructul pasiunii, zmeură, kiwi, merişor.

 Paradoxal, caracteristica tipică a fructelor alcaline este aceea că ele conţin o componentă acidă, cum ar fi acidul citric, ceea ce trebuie să fie neutralizat de către corp pentru a extrage şi utiliza mineralele alcaline.

Legume

 Lucernă, anghinare, sparanghel, avocado, muguri de bambus, fasole lima, sfeclă, gogoşari, broccoli, varză de Bruxelles, varză roşie şi albă, morcovi, ţelină, conopidă, castane comestibile, cicoare, arpagic, porumb dulce, castravete, păpădie, mărar, ştevie verde, vinete, frunze de cicoare, usturoi, hrean, gulie, praz, lăptuci, salată verde, salată chinezească, bame, măsline, ceapă, pătrunjel, păstârnac, mazăre, dovlecei, ridichi, varză acră, măcriş, spanac, germeni de cereale, dovlecel, cartof dulce, roşii, creson, cartof alb, rucola, ardei gras, mazăre verde, ciuperci.

Alte alimente care formează mediu alcalin:

  Cidru de mere, oţet, lapte bătut, zer crud, alge comestibile, mei, quinoa, soia, hrişcă, lapte crud, migdale, miso, ulei de măsline, uleiuri comestibile presate la rece, condimente naturale, vin organic, iaurt din lapte crud, măsline, apa pură, apa cu lămâie, ceai de plante medicinale, lapte de migdale, ceai verde.

Vitamina c alcalină forte

 Suplimentarea dietei zilnice cu vitamina C şi prevenirea carenţei de vitamina C folosind produsul Vitamina c alcalina forte este de un real folos în dieta alcalină. Vitamina C alcalină, sub forma de ascorbat de calciu, are numeroase proprietăţi importante pentru o dietă alcalină, şi nu numai.

 Astfel, Vitamina C Alcalină Forte neutralizează aciditatea din fluidele corpului (sânge, plasmă, salivă), menţine nivelul Ph-ului la 7,5 - 7,6, nu irită stomacul nici măcar la doze mari (spre deosebire de vitamina C standard), este reţinută în organism de la 12 până la 14 ore, astfel că acţiunea sa este de durată. Vitamina C Alcalină Forte determină beneficii mai profunde şi mai eficiente ale acidului ascorbic şi ale calciului: imunostimulatoare, antioxidante, alcalinizante, îmbunătăţeşte circulaţia, menţine flexibilitatea şi sănătatea vaselor sanguine.

Alimente care formează mediu acid:

 Băuturi alcoolice, aspirină, orz, banane verzi, afine, mure, coacăze, pâine, prăjituri, fursecuri, bomboane, cereale pentru mic dejun, brânzeturi, ciocolată şi cacao, cafea, cola şi băuturi răcoritoare, coloranţi artificiali, condimente, porumb preparat, amidon de porumb, biscuiţi săraţi, creme de ou, produse lactate, sosuri de salată, gogoşi, ouă – albuş, arome artificiale, produse din făină, fructe conservate, gelatină, sos de friptură, tărâţe de grâu, îngheţată, dulceaţă, gem, linte, maioneză, carne – inclusiv peşte, moluşte, scoici şi carne de pasăre, uleiuri procesate, măsline în saramură, nuci, paste făinoase, produse de panificaţie, plăcinte, alune americane, piper negru, prune, prune uscate, prăjituri cu orez, orez alb şi brun, sifon, produse din soia, zahăr rafinat, ceai indian, tutun, legume conservate.

           Alcalinizare prin gânduri şi emoţii benefice:

Echilibrul emoţional favorizează o stare alcalină

 Optimismul, buna dispoziţie debordantă, bucuria de a trăi trebuie să constituie starea noastră permanentă. Procedând astfel vom fi mereu în contact cu energiile minunate, benefice ale Universului. Este indispensabil necesar în epoca în care trăim, să atragem în noi înşine, cât mai multe dintre energiile subtile ale optimismului şi curajului pentru a deveni chiar şi pentru ceilalţi focare exemplare“. (Dr. Victor Pauchet - „Fiti Optimişti“)

 Dacă doriţi să vă recuperaţi sănătatea sau s-o îmbunătăţiţi, trebuie să vă regândiţi modul de vă hrăni, de a vă hidrata organismul şi în special modul de a gândi. Starea alcalină este un stil de viaţă. Gândirea include procesele gândirii, sistemele de credinţe, nivelul de conşţienţă personală, atitudinile, sentimentele şi comportamentul. Studii recente în psihologie au demonstrat că emoţiile negative pot provoca chiar mai multă aciditate decât ceea ce mâncăm sau bem. Emoţiile negative pot avea multe cauze şi multe forme şi generează în organism un stres, iar stresul generează aciditate. De aceea este foarte important să acordăm atenţia cuvenită acestor aspecte. Tot ceea ce mâncăm şi bem, împreună cu emoţiile noastre sunt importante pentru a ne recupera echilibrul interior. Evident, dacă nu avem grijă şi de aspectele mentale şi emoţionale, soluţionând conflictele existente precum lipsa de încredere în sine, orgoliul, mânia sau fricile este dificil să păstrăm o stare alcalină în corp, generatoare de bunăstare şi echilibru.De asemenea, este ştiut faptul că gândurile negative consumă multă energie, slăbind în timp forţa vitală a corpului. Astfel emoţiile negative pot avea efecte nocive, îmbolnăvindu-ne, deoarece provoacă prin ele însele această stare acidă atât de negativă. Bucuria, râsul, fericirea, odihna şi somnul creează alcalinitate. Grijile, supărarea, ura, invidia, bârfa, teama şi insomnia creează aciditate.

 Putem să prevenim apariţia diferitelor boli sau afecţiuni, putem să avem o viaţă sănătoasă şi echilibrată acordând mai multă atenţie acestor factori esenţiali pentru menţinerea unei sănătăţi optime: dieta, sportul şi gândirea. Făcând alegerile cele mai bune în aceste privinţe, ne putem bucura de o viaţă cu adevărat sănătoasă şi armonioasă.

 

Comments   

+18 # Multumiri...Bleau Dan 2013-07-01 14:50
:-) Multumesc pt acest articol deosebit de interesant si de benefic in ceea ce priveste aplicarea invatamintelor in viata de zi cu zi! Am sa fac tot posibilui sa-mi schimb viata!
Sper sa ma pot detasa de toti factorii de stress! Cred ca aceasta este cea mai importanta sursa de sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
+8 # RE: Dieta alcalinaMirela 2013-09-05 13:35
Otto Warburg nu a luat Nobel pentru ce ati spus dvs..... ci...The Nobel Prize in Physiology or Medicine 1931 was awarded to Otto Warburg "for his discovery of the nature and mode of action of the respiratory enzyme".
Reply | Reply with quote | Quote
0 # mii de multumiriMirella 2013-10-16 21:41
Am decis ca e vremea sa incep o dieta severa intrucat am cam scapat de sub control ce se intampla cu stomacul meu. Acest articol despre dieta alcalina e o sursa de informatii care va sta la baza acestei diete si va multumesc cu toata caldura. Sper sa reusesc si va doresc sa va bucurati de o viata sanatoasa si dvs.!
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Dieta alcalinamarinai ulia 2013-11-23 07:35
am citit o informatie foarte si foarte utila sper sa-mi schimb stilul de alimentatie ar fi bine sa fie si modele de meniuri multumim enorm pt articolul cu dieta alcalina
Reply | Reply with quote | Quote
+3 # rog raspuns anemie -vit.C alcalina fortemirela 2014-01-10 11:24
in anemie feripriva,alatu ri de Ferrogradumet se poate asocia VITAMINA C ALCALINA FORTE ????/
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: rog raspuns anemie -vit.C alcalina forteDr Catalin Luca 2014-04-03 21:52
Da, puteti lua vitamina C alcalina forte
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # adio anemielucian nitulescu 2016-12-21 09:14
Buna ziua!
Eu va recomand sa consumati macar 1 luna de zile ceai de urzica foarte concentrat in combinatie cu menta[pentru gust]si veti vedea rezultatul uimitor pe care l veti obtine...daca ne a facut Dumnezeu ne a dat si remediu...nu ascultati de industria farmaceutica pentru ca ne va distruge!!!
Reply | Reply with quote | Quote
+7 # RE: Dieta alcalinacatalina dobre 2014-03-15 12:57
Foarte interesante si utile aceste informatii. Ma bucur ca vinul organic si ceaiul verde sunt permise :). Am intalnit informatii contradictorii pe diferite site-uri cu privire la aciditatea/ alcalinitatea unor alimente. pe langa ceai verde si legumioaasele uscate, un exemplu mai este otetul, care apare ba acid, ba alcalin. In articolul de mai sus am o singura nelamurire: fasolea uscata produce alcalinitate sau aciditate? ca o vad trecuta la ambele grupe...
Reply | Reply with quote | Quote
+4 # Alcalinizarea este utila sau periculoasa.?David Florica 2015-03-22 09:13
Doamna Dobre ,din putinatatea informatiilor pe care le-am dobandit si eu am inteles unde se afla neintelegerea: nu trebuie sa cautam alimente ALCALINE ci alimente ALCALINIZANTE ALE URINEI.Daca un aliment iti alcalinizeaza urina este sigur ca ti-a alcalinizat si sangele pe care l-a filtrat rinichiul.Numai ca ,ce sa vezi ,exista alimente acide care alcalinizeaza si alimente alcaline care nu alcalinizeaza atat cat ne-am astepta.Hulita cafea instant Nessul)are indice de alcalinizare -3,daca bem 100 de grame, neutralizam acidiatea unei felite de salam...Dar vreau sa va spun ca am descoperit recent o lucrare apartinand unui medic D.C Darvis ,de prin 1958 in care se argumenta teoria ca bolile cauzate de stafilococi ,pneumococi ,meningococi si gripa porcina apar pe fondul alcalinitatii sanguine..Intre barea care se pune este: mai au vreo sansa de vindecare prin dieta alcalina ,bolnavii de cancer ? Nu risca ei sa moara datorita invaziei de streptococi si stafilococi ianinte de orice succes terapeutic
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Alcalinizarea este utila sau periculoasa.?viorica rosado 2016-12-17 17:52
Eu am inteles ca alcalinizarea e recomandata pentru iesirea din starea de acidoza , cu scopul de atinge starea de echilibru a ph 7,1 - 7,5....
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Dieta alcalinaMariana 2014-04-03 14:47
Am fost operata de hernie hiatala acum un an de zile. Am scaune doar dimineata cu foarte multe gaze , alimente inca nedigerate si abdomen uneori dureros si cu palpitatii in acest timp. Ce imi recomandati?
Va multumesc anticipat.
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # RE: Dieta alcalinaMarian 2014-05-03 21:25
Excelent articol despre dieta alcalina.
Reply | Reply with quote | Quote
+3 # vit.c alcalina in sarcinacarmen 2014-06-02 13:49
Buna,
Sunt insarcinata in 12 saptamani si sunt racita. Pot lua vit.c alcalina? Ce imi recomandati?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Dieta alcalinaDr. Cătălin Luca 2014-06-02 14:21
Este foarte buna vitamina C alcalina forte: luati 3g dimineata si 3g seara
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # meritaEmma 2014-06-09 12:20
in urma multor investigatii am aflat ca sufar de nenumarate bolii,la fiecare doctor la care mergem primeam cate un tratament,era atat de confuza incat nu stiam pe cine sa mai cred.atunci am decis sa renunt la orice tratament medicamentos si am decis sa urmez un stil de viata sanatos bazat numai pe hrana cruda(dieta alcalina).va spun din propia experienta ca rezultatele sunt uimitoare,nu sunt imediate dar sunt garantate
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # RE: Dieta alcalinaGeorgeta Bernevig 2014-06-25 09:06
Buna ziua dle doctor Catalin Luca, am citit articolul dvs despre dieta alcalina despre care ar trebui sa avem cunostinte nu numai cind suntem bolnavi. Va multumesc pt toate articolele dvs care ne aduc atitea informatii despre un mod de viata sanatos. Pt mine cred ca ar fi necesar sa stiu care este procentul (raportul) corect in alimentatie intre alimentele care formeaza mediul alcalin sicele care formeaza mediul acid. Va multumesc f mult. Astept raspunsul dvs pe Facebook, am 64 de ani, nu stiu sa folosesc alt mijloc de comunicare. Va multumesc pt intelegere
Reply | Reply with quote | Quote
0 # infectie urinaraIoan Didina 2014-07-02 09:06
Buna ziua domnule doctor Luca,
Va multumim pentru acest articol util. Eu am o infectie urinara cu E. ecoli si Klebsiela de 4 ani nu am rezolvat cu nici un antibiotic si sunt hotarata sa incerc aceasta dieta alcalina, dar am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru anumite precizari. Credeti ca avand in vedere ca infectie este destul de veche ar trebui sa consum numai in stare cruda alimentele alcaline? Cafeaua este un aliment care da aciditate? Va rog sa-mi faceti dumneavoastra cateva recomandari.
Va multumesc,
Didina Ioan (53 ani)
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Dieta alcalinaDr.Catalin Luca 2014-07-02 10:12
Dieta alcalina va ajuta , dar nu e suficienta pentru a vindeca o infectie urinara. Trebuie sa faceti in paralel un tratament naturist cu plante .Cafeaua nu este indicata
Reply | Reply with quote | Quote
0 # rog tratament morfeaMirela cimpan 2014-07-02 11:10
Buna ziua dle doctor.Va urmaresc cu interes postarile si recomandarile deosebit de utile pt tratarea dar si prevenirea unor boli.As avea mare nevoie de ajutor pt fiica mea ,careia i-a aparut o dunga pe frunte alba insotita de o banda mai rosiatica dreapta-stanga, din 2012.Anul trecut in primavara s-a retras si in toamna i-a aparut din nou ,iar acum din aprilie si pana in mai i s-a extins pana la nivelul nasului si are culoare galben verzui parca ,e o adancitura pana la nas.Am tinut reguim antiglutenic de 3 luni ,dar se pare ca s-a acccelerat in ultimul timp.Nu stiu ce sa mai facem,sunt disperata.Anali zele sunt bune,dar ce o fi ????Multumesc mult pt raspuns.
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # fibromialgieoprea 2014-07-23 14:50
puteti sa mi spuneti cum scap de fibromialgie cu dureri arsuri ameteli fibroza musculara stare febrila
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Dieta alcalinaDr.Catalin Luca 2014-07-23 15:59
Trebuie sa imi dati datele dvs complete pentru a putea prescrie tratament naturist : inatime, greutate, diagnostic si istoric, tratament urmat, scaun, urina, alergii
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # Esofag BarrettCalinescu Elena 2014-07-25 07:19
Multumesc mult pt. Informații! Am fost diagnosticată cu esofag Barrett, ph urina-6, nr. glob. roșii crescut, albe, scăzut, hipercolesterol emie, tiroidita autoimuna, constipatie. Va rog sa-mi spuneti, pe lângă probiotice, medicatia recomandata, dieta alcalina, viața sănătoasă, ce as mai putea face pt. mărirea imunitatii? Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # dieta pentru helicobacter collibibiana 2014-08-07 23:24
Domnule doctor , và og sà mà sfàtuiti ce alimente sà evit in cazul prezentei bacteriei Helicobacter ? Am fàcut tratament cu 2 feluri de antibiotic dar erau prea puternice si nu le-am repetat . Nu consum carne decàt rar , nici o bàuturà ràcoritoare , dulciuri putine . Imi fac - si de 2 ori pe zi - sucuri din fructe sau verdeturi ,seara cinez foarte lejer , cafea putinà .
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # FibromialgieJana 2014-08-14 10:48
Buna ziua,

Domnle doctor,
Va rog sa-mi transmiteti ce imi recomandati pentru fibromialgie.Me ntionez ca am 50 de ani,1.60 inaltime si 56 Kg. Durerile din fibromialgie sunt tot mai mari desi am facut multe analize si nu am alte probleme de sanatate.Sunt la menopauza si din cauza bufeurilor nu pot dormi. Va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Dieta alcalinaDr.Catalin Luca 2014-08-19 02:01
Va rog sa imi dati datele complete pentru tratament: scaun, alergii, istoric boala..
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Dieta alcalinageo 2015-03-21 19:03
exista si cafea alcalina
Reply | Reply with quote | Quote
+4 # Alcalinizarea este utila sau periculoasa.?David Florica 2015-03-22 09:02
Domnule Doctor,am descoperit o lucrare apartinad doctorului american D.C.Jarvis ,publicata prin 1958,urmare a unui studiu personal ,efectuat dea lungul intregii sale cariere de medic.Concluzii le acestuia au fost urmatoarele: mediul alcalin favorizeaza inmultirea microbilor de care ,in general se scapa foarte greu.Stafilococ ii apar in mediul alcalin de 7,4.streptococi i la 7,6,pneumococii la 7,7 ,gripa porcina la 7,8..Din experienta mea personala pot sa spun ca,dupa ce m-am alcalinizat in forta timp de doua saptamani batute pe muchie,respecta nd indicele PRAL al alimentelor ,m-am trezit cu o forma foarte urata de boala ,cu febra ,dureri in tot corpul ,in toate articulatiile.. .Vreau sa va comunic ,tot ca experienta personala ca singura dieta care m-a facut sa ma simt excelent a fost regimul Osawa, regim pe care in a 6-a zi a trebuit sa-l imbunatatesc adaugand miez de floarea soarelui in turtitele de faina integrala ,bors si putin leustean in supa de orez,miere si nuca in boabele de grau fierte,stafide si scortisoara in budinca de orez.De hrisca si mei nu m-am putut atinge decat o singura data dupa care nu am mai repetat tentativa pentru ca-mi produceau greata..In cea de a 7-a zi m-am simtit atat de bine ,incat nu pot descrie in cuvinte.Am 62 de ani dar ma miscam cu usurinta si energia de la 18 ani..Am pastrat aceasta stare cam 2 saptamani...Nu am repetat dieta pentru ca,potrivit teoriilor, boala de care sufar s-ar agrava din cauza carbohidratilor din cereale...Nu am observat agravarea ei dar in aceste 10 luni cat au trecut de la experimentul Osawa stau si ma gandesc permanent la cat de bine m-am simtit..Si tot ma tem sa reiau experimentul...
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Litiaza renalaDaniela C. 2015-06-09 15:04
Influenteaza dieta alcalina eliminarea pietrelor la rinichi?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # revigoraredorohoianu c dan 2015-08-18 22:53
...multe de aici cele negative le am avut si am fost foarte bolnav aproape 25 de ani...mai ales psihic ...datorita stresului si lucrurilor negative de care am avut parte...in proportie de 70 la suta am reusit sa mi revin singur si cu ajutorul celui de sus...am inceput cure cu alimentatie vegetala si am eliminat factorii negativi ce mi dadeau de multe ori nervozitate si insomnii...misc area m a ajutat foarte mult deoarece am capatat si un diabet cu insulina...spor tul si alta alimentatie ...l a eliminat aproape total...eram curios de factorii care neutralizeaza aciditatea din organism si metalele grele ce nu s e pot elimina asa de usor si cateva din alimentatia mea le am gasit aici(care sa m a ajute in continuare)...f ratele meu mai mare are si el diabet si este insulino dependent...a construit o moara de facut pulbere de zeolit...nu are cui sa l si vanda lumea este foarte incapatanata cand vine vorba de mancare si nu tine cont de repercursiunile acestea chiar si eu mai am cate odata migrene cand mananc multa paine si haotic...daca m ati putea ajuta sa mi dati un sfat ce trebuie consumat cand am dureri de foame la stomac mai ales dimineata ...si simt ca nu sant destul de hidratat cu toate ca am 1,83 inaltime si 105 kg ce nu i bine...exemplif icati mi un aliment ce are calitatea de a potoli aceasta durere stomacala si uscaciune in stomac...multum esc anticipat si scuze de deranj...
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: revigorareDr. Cătălin Luca 2015-08-21 00:48
Alimente care ajuta stomacul: leustean, marar, tarhon, patrunjel , cimbrisor, varza cruda, telina, morcov, CAISE USCATE, cereale incoltite sau germinate, coacaze, castane.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # carcinom tiroidianlaura r 2015-10-12 13:11
buna ziua, un articol excelent, insa va rog frumos as dori daca puteti sa ma edificati. Eu am avut un cancer tiroidian tratat cu iod 131 si ar trebui sa evit alimentele cu continut ridicat in iod, cum ar fi toate cruciferele, spanacul, si multe altele, dar mi-as dori foarte mult sa tin o dieta alcalina. Va rog multa ma puteti sfatui cum sa fac !
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Atentamente.Dr Okoduwa Godwin So 2015-10-14 12:36
Comentariul dvs a fost șters.
Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Dieta alcalinăTatiana Rusu 2015-11-11 08:25
Comentariul dvs a fost șters.
Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # alimente alcalineTania vasilache 2016-02-14 00:05
Ați fost menit să fiți doctor..... atâtea informații utile a-ți publicat în acest articol, încât nici nu știu cum sa va mulțumesc..... am nevoie sa țin cont de ele.... Sa aveți parte numai de bine
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Dieta alcalinanita camelia 2016-03-18 13:24
este foarte important ca toate sfaturile pe care le citim sa le si aplicam
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # Esofag Barret si Boala de reglux esofagianMisha 2016-04-19 22:21
Buna seara domnule doctor. De 3 ani am arsuri mari la stomac cu stari de voma si dureri noaptea. De 1 luna nu pot dormi de dureri la stomac. Ma trezesc noaptea sa mananc de durere de stomac, nu neaparat foame. Acum 10 zile am fost diagnosticata la endoscopie cu problema de mai sus. Ca tratament iau Esomeprazol de 40 mg seara si pot dormi mai bine. Carne nu am mai mancat si nici lactate (doar oua). Am consumat legume si fructe cat mai multe. Aceasta boala se poate vindeca va rog? Am 32 de ani. Multumesc foarte mult!
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Dieta alcalinaDr. Cătălin Luca 2016-04-20 19:12
Am raspuns pe email
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Alimentatie fara fiara...?Cristian P. 2016-04-21 21:14
Buna ziua! Mama mea are 72 de ani si se confrunta cu stari de greata si aciditate crescuta in gura stomacului. In urma cu vreo 10 ani a suferit o operatie de indepartare a pietrelor de la fiara si implicit a fierei. De atunci este foarte sensibila acuzand des simtomele mentionate. In urma cu 1 an a fost diagnosticata cu helicobacter pylori(valori de 8 in sange). Doresc sa va cer sfatul in privinta alimentatiei, cum ar trebui structurata si cam ce tipuri de alimente sa contina, in linii mari evident. Mentionez ca medicii evita sa dea raspunsuri concrete si si atunci cand le dau deseori se contrazic unii pe altii. Am aprecia foarte mult un eventual ajutor din partea dumneavoastra. Va multumim!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # carcinom bazocelular dorsaltruta marcela 2016-04-24 21:29
BUNA SEARA DLE DR,LUCA dle doctor alcalinizarea este buna pt. cancer mai exact am fst.depistata cu cancer de piele din cauza unui neg si am citit pe situl dvs.despre alcalinizare corpului si cat de important este sa tinem cont de ceea cu ce ne hranim as dori un raspuns urgent . MULTUMESC
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # RE: carcinom bazocelular dorsalDr. Cătălin Luca 2016-05-12 15:15
Da , este necesara alcalinizarea in caz de cancer si nu numai
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Dieta alcalinaelena vitiu 2016-07-05 13:28
Buna ziua DLE DR LUCA ajutati-ma va rog nu inteleg cu ce sa incep tratarea tatalui meu de cancer de piele cu metastaze la suprarenala va ro foarte frumos spuneti-mi ceva cu ce sa incepem MULTUMESC VSH 40.
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # Apa alcalina naturalaMiclea Dorina 2017-01-13 10:12
Buna ziua,

Ati putea sa imi spuneti daca apa alcalina naturala este buna in dieta alimentara a copiilor mici(2-3 ani)?

Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # dr.ing.Lucian G 2017-01-19 09:26
Buna ziua donule doctor, Tratamentul cu bicarbonat de sodiu este o solutie pentru alcalinizarea organismului? Daca este o solutie, cum ar trebui procedat pentru a nu impiedica procesele de digestie? Cum ar trebui bauta apa cu bicarbonat de sodiu? In ce momente ale zilei? In ce cantitati? in ce concentratii? Multe multumiri.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # remedii diaree severaLucia S. 2017-10-18 22:50
Buna seara, domnule doctor, foarte interesant articol, va rog sa-mi comunicati daca apa alcalina este buna in tratarea sau ameliorarea diareei.
Baiatul meu de 26 ani, 5o kg, 1.73 inaltime.A avut fisura si fistula anala, operate, ulterior are cand diaree, cam din 2 sau 3 in 3 luni, fecalele sunt acide si irita mucoasa anus care din cand in cand se zgarie si asa se chinuie si nu stie ce sa mai faca. Nu a fost inca la o ecografie abdominala. Va rog mult sa ne indicati ce sa consume acum, cand iar are diaree,de 5 zile nu a luat decat smecta si debridat, dieta .Ce sa mai facem sa reglam stomacul si sa nu mai aiba probleme la anus? Va multumesc f.mult pt raspuns si recomandari.Luc ia S.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Recunostinta - Dle.Doctorioana paraschiv 2017-11-02 23:41
Cum as putea cunoaste tratamentul naturist ( de care vorbeati mai sus), pe care l-ati prescrie pentru o infectia cu E.coli ? (descoperita recent). Trebuie sa ocolesc medicamentele de teama supra-solicitar ii ficatului.
Am o sanatate tinuta sub control (tensiune, circulatia membrelor inferioare, fibrilatie atriala), fac multa miscare, Si am devenit, de nevoie, aproape vegetariana Am 75 de ani, 1,60 inaltime si 65 de kg. Complicatiile mele - in afara varstei - rezida si din faptul ca iau anticoagulant (de doi ani),..Imi trebuie multa atentie ca sa pastrez un mediu alcalin in corp ( tot ce e verde si alcalin imi ingroasa sangele ). Pentru viitor, articolul d-voastra ma va ajuta enorm in stabilirea unei diete corespunzatoare Va datoram recunostinta, d-le Doctor!
Mi-as dori sa existe posibilitatea de a va avea drept medic curant prin corespondenta. Cu multa stima
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Recunostinta - Dle.DoctorDr. Cătălin Luca 2017-11-04 16:50
Am raspuns pe email
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh

Cura cu sfecla rosie

28-09-2012 Hits:539713 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu sfeclă roșie este eficientă în tratarea cancerului  Încă din Antichitate, sfecla roș...

Mai mult

Cura cu catină

02-10-2012 Hits:382423 Cure si diete Dr. Luca Catalin

CĂTINA – MIRACOL PENTRU SĂNĂTATE CE CONȚIN FRUCTELE DE CĂTINĂ ȘI CUM NE AJUTĂ ACESTEA ORGANI...

Mai mult

Dieta alcalina

02-02-2013 Hits:194011 Cure si diete Dr. Luca Catalin

                 Dieta alcalină ca mod de viaţă sănătos Ce este alcalinitatea?  Odată încheia...

Mai mult

Diverse cure cu lămâie

15-01-2013 Hits:168414 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu lămâie și ulei de măsline  Un tratament extraordinar de eficient pentru bila leneșă ...

Mai mult

Cura cu patrunjel

27-09-2012 Hits:160828 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Pătrunjelul – antialergic şi antioxidant  Unul dintre cele mai cunoscute zarzavaturi, pătrun...

Mai mult

Cura cu varză

02-10-2012 Hits:118674 Cure si diete Dr. Luca Catalin

VARZA ȘI BENEFICIILE SALE ASUPRA ORGANISMULUI Din cele mai vechi timpuri, varza este cunoscu...

Mai mult

Cura cu oțet de mere

07-01-2014 Hits:115489 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu oțet de mere Oțetul de mere este un leac cunoscut din bătrâni pentru tratarea multor...

Mai mult

Cura cu urzică

07-01-2014 Hits:67055 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu urzică  Urzica este atât o plantă medicinală, cât și o plantă comestibilă ce aduce n...

Mai mult

Cura cu boabe de ienupa…

21-10-2013 Hits:57689 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu boabe de ienupăr   Ienupărul este un arbust cu frunze asemănătoare cu cele ale bradulu...

Mai mult

Cura cu usturoi

10-04-2013 Hits:55544 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu usturoi Cura cu usturoi se ţine o dată pe an, timp de 7 săptămâni, în felul următor:...

Mai mult

Cura cu nuci

07-01-2014 Hits:48483 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu nuci  Vă prezentăm, în cele ce urmează, câteva cure şi diete pe bază de nuci, precum...

Mai mult

Micul dejun Kollath

28-03-2013 Hits:31593 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Micul dejun Kollath  Profesorul Kollath, dietetician și doctor în medicină, a elaborat aceas...

Mai mult

Reţete fără proteine an…

08-04-2013 Hits:22555 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Reţete fără proteine animale, preparate fără foc Este indicat ca sarea folosită în aceste re...

Mai mult

Cura cu tije de păpădie

10-05-2013 Hits:21287 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu tije de păpădie Păpădia este o plantă care ne poate fi de mare ajutor în perioada de...

Mai mult

Cura cu mere

10-11-2013 Hits:18830 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu mere  Merele sunt poate cele mai răspândite fructe de pe glob. Cultivarea lor nu ne...

Mai mult

Sfaturi pentru o dieta …

10-11-2013 Hits:16013 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Sfaturi pentru a urma o dietă echilibrată și pentru o alimentație sănătoasă  Societatea actual...

Mai mult

Cura cu măceșe

11-11-2013 Hits:13550 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu măceșe Măceșele sunt un remediu universal care tratează mai multe afecțiuni și previ...

Mai mult

Cura cu apă de izvor

07-01-2014 Hits:13268 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Apa ca element primordial al vieții Se știe din vremuri imemoriale că apa este elementul pri...

Mai mult

Regimul alimentar Yang

21-10-2013 Hits:12697 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Regimul alimentar predominant Yang Regimul alimentar predominant Yang este un regim mai blân...

Mai mult

Dieta complet vegetaria…

21-10-2013 Hits:11798 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Dieta complet vegetariană („vegană”): de ce să ţinem o astfel de dietă  Dieta complet vegetari...

Mai mult

Reguli pentru o dietă s…

21-10-2013 Hits:11788 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Reguli de aur pentru o dietă sănătoasă Indiferent de tipul de dietă pe care îl ţineţi, este ...

Mai mult

Regimul alimentar Yin Y…

21-10-2013 Hits:11511 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Regimul alimentar echilibrat Yin – Yang Acest articol încheie, cel puţin deocamdată, seria a...

Mai mult

9 sfaturi pentru a-ți m…

08-11-2014 Hits:9829 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Alcalinizarea, cheia unei vieți sănătoase  Dacă ești vegetarian sau vegan, știi deja că chei...

Mai mult

Regimul alimentar Yin

21-10-2013 Hits:9635 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Regimul alimentar predominant Yin Vă recomandăm să citiţi şi articolele despre regimul Oshaw...

Mai mult

Sfaturi pentru un stil …

14-02-2015 Hits:4948 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cei patru piloni ai izvorului tinereții  Există oare așa ceva numit “izvorul tinereții”? Mulți...

Mai mult

Nutriția și inteligența

12-02-2015 Hits:4938 Cure si diete Dr. Luca Catalin

O nutriție corectă poate amplifica inteligența  Dacă doriți să vă amplificați inteligența, una...

Mai mult

Dieta mediteraneană poa…

02-10-2015 Hits:3558 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Dieta mediteraneană și beneficiile sale  În prezent, tot mai multe studii medicale au confirma...

Mai mult

Principiile dietei orto…

28-06-2016 Hits:3135 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Despre medicina ortomoleculară  Medicina ortomoleculară, cu toate că are precedente anterioare...

Mai mult

Piramida dietei vegane

23-08-2016 Hits:2909 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Beneficiile dietei vegane  Spre deosebire de alimentația vegetariană, dieta vegană nu include ...

Mai mult

10 strategii pentru a n…

05-07-2017 Hits:1893 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Care este legătura dintre hormoni și apetit?  Reglarea consumului de alimente se realizează ...

Mai mult

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.