Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Terapia Gerson - Istoricul unor cazuri de pacienti vindecati

Istoricul unor cazuri de pacienţi vindecaţi cu ajutorul terapiei Gerson

Terapia Gerson vindecarea cancerului  Cartea intitulată “Terapia Gerson pentru vindecarea cancerului şi a altor afecțiuni cronice ” oferă soluții medicale complexe, în principal pentru vindecarea cancerului, sub forma unui program nutrițional strălucit, care elimină cauzele de substrat ale bolilor, ducând la vindecări de durată.

 Următoarele cazuri bine documentate ale unor pacienți vindecați prin terapia Gerson se referă la pacienți diagnosticați pozitiv prin biopsii, realizate în spitale din Statele Unite.

 Iată în continuare, două dintre multiplele cazuri de cancer vindecate în cadrul clinicii Gerson, relatate în cartea amintită mai sus:

Cazul 1: Cancer de sân cu multiple metastaze hepatice

 “E.B., în vârstă de 43 de ani, s-a prezentat la medic cu o umflătură în sân, în luna ianuarie 2002, a fost supusă unei biopsii şi i s-a spus că avea cancer la sân. Nu a întreprins nici o acțiune. În luna ianuarie 2004, s-a prezentat la Centrul Medical al Universității Lorna Linda şi a fost diagnosticată cu cancer de sân de stadiul 4 cu metastaze hepatice. Potrivit fișei sale medicale, ficatul său era acoperit de tumori şi înceta să funcționeze; pielea şi albul ochilor erau galbene.

Citește mai mult:Terapia Gerson - Istoricul unor cazuri de...

Terapia Gerson - Despre combaterea stresului şi a tensiunii

Despre combaterea stresului şi a tensiunii în viziunea doctorului Gerson

Terapia Gerson vindecarea cancerului  Cartea intitulată Terapia Gerson pentru vindecarea cancerului şi a altor afecțiuni cronice” oferă soluţii medicale complexe, în principal pentru vindecarea cancerului, sub forma unui program nutrițional strălucit, care elimină cauzele de substrat ale bolilor, ducând la vindecări de durată.

 În capitolul dedicat combaterii stresului şi tensiunii (capitolul 25), doctor Gerson subliniază faptul că toate stările noastre de spirit, emoțiile şi perspectiva noastră asupra lor au un impact direct asupra proceselor fizice şi mai ales, asupra sistemului imunitar – de a cărui bună funcționare se știe că depinde starea noastră globală de sănătate.

 Aşa cum şi mulți alți cercetători, mai ales din domeniul psihosomaticii au menționat, o stare de spirit plină de speranță, încredere şi hotărâre întărește şi ajută la buna funcționare a sistemului imunitar, în timp ce frica, disperarea, furia şi negativitatea îl slăbesc. Stresul, datorită efectelor sale nocive asupra corpului uman țin întregul organism într-o stare de tensiune şi încordare permanentă care în timp slăbește sistemul imunitar. Iată ce spune doctor Gerson în acest sens:“În mod evident, terapia Gerson va da cele mai bune rezultate pentru pacientul relaxat, nestresat. La urma urmelor, nu este suficient să mănânci cea mai bună hrană cu putință şi să bei sucurile cele mai dătătoare de sănătate, acestea trebuie şi să fie digerate şi absorbite într-un mod adecvat. Nu este nici un secret că anxietatea şi îngrijorarea pot să afecteze profund digestia. Menținerea mintii şi a emoțiilor la același nivel, alungarea stresului şi a fricii trebuie să facă parte din programul cotidian al pacientului Gerson.”

Citește mai mult:Terapia Gerson - Despre combaterea stresului şi...

Terapia Gerson - Despre criza de vindecare

Despre criza de vindecare în viziunea doctorului Gerson

Terapia Gerson vindecarea cancerului  Cartea intitulată "Terapia Gerson pentru vindecarea cancerului şi a altor afecţiuni cronice" oferă soluții medicale complexe, în principal pentru vindecarea cancerului, sub forma unui program nutriţional strălucit, care elimină cauzele de substrat ale bolilor, ducând la vindecări de durată.

 Eficiența programului dezvoltat de doctorul Gerson (1881-1959),a fost dovedită în vindecarea multor tipuri de cancer și a altor afecțiuni degenerative.

 Asemeni multor alți specialiști care dezvoltă acest subiect – criza de vindecare - împreună cu toate efectele sale fizice și emoționale, doctorul Max Gerson dedică un întreg capitol acestui subiect în cartea amintită mai sus.

 Capitolul “Înțelegerea reacțiilor de vindecare” prezintă în detaliu ceea ce doctorul Gerson numea “mecanismul de vindecare”, mai exact modul în care sistemul imunitar începe să funcționeze din nou (mai ales dacă pacientul respectiv suferise de o boală gravă). Ca efecte ale acestui mecanism de vindecare a corpului, organismul pacientului generează o inflamație şi eliberează toxinele acumulate în țesuturi, rezultând astfel o anumită încărcătură toxică ce este necesar să fie eliminată din ficat. Acest proces al vindecării este însoțit în multe cazuri de o febră vindecătoare (semn că sistemul imunitar lucrează asupra bolii), dar şi de episoade de anxietate, depresie sau chiar panică (emoții care arată vindecarea corpului emoțional).

 Reacțiile care însoțesc în multe cazuri criza de vindecare, punctate de doctor Gerson în acest capitol sunt următoarele: greața, durerile, depresia şi febra.

Citește mai mult:Terapia Gerson - Despre criza de vindecare