Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

Ultimele comentarii

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Proprietățile ouălor de prepeliță

 Ouăle de prepeliță sunt apreciate ca fiind un aliment dietetic și curativ încă din cele mai vechi timpuri. Aceste alimente sunt recomandate de către medicii tradiționali chinezi pentru tratarea unor boli precum rinita, astmul, febra fânului, tusea iritativă și diverse afecțiuni ale pielii precum eczeme, acnee și psoriazis.

 Ouăle de prepeliță au un conținut ridicat de vitamine și de minerale. În ciuda mărimii lor mici, valoarea lor nutrițională este de trei până la patru ori mai mare decât ouăle de găină. Ouăle de prepeliță conțin aproximativ 13% proteine în comparație cu procentul de 11% din ouăle de găină și de asemenea conțin 140% vitamina B1 față de 50% din procentul existent în ouăle de găină. În plus, ouăle de prepeliță oferă de cinci ori mai mult fier și potasiu. Spre deosebire de ouăle de găină, s-a constatat că ouăle de prepeliță nu cauzează alergii sau intoleranțe alimentare. De fapt, ouăle de prepeliță ajută la combaterea simptomelor alergice datorită proteinelor pe care le conțin.

Proprietățile nutriționale ale gutuilor

Gutuile: proprietăți și beneficii

 Gutuile sunt fructe specifice toamnei și au un conținut scăzut de zaharuri, iar din punct de vedere nutritiv, aceste fructe conțin cantități moderate din vitaminele C, din grupul B și provitamina A. Din păcate, vitaminele hidrosolubile (C și cele din grupul B) se dezactivează în mare parte prin procesul fierberii, care este modalitatea obișnuită de preparare a acestui fruct.

 Gutuile sunt fructe dificil de consumat crude. Atunci când se prepară, este recomandat să se evite excesul de zahăr pentru a se beneficia astfel de efectele lor pozitive asupra organismului, în special de funcția lor protectoare asupra mucoasei intestinale.

Cartofii dulci, benefici pentru ficat

 Cartoful dulce este un aliment originar din America de Sud și din America Centrală. De exemplu, în Peru, această legumă este cultivată de mai bine de 8000 ani, cercetătorii descoperind reprezentări ale acestei legume într-o amplă varietate de resturi de ceramică precolumbiană. Totuși, doar la finalul secolului XV cartoful dulce a ajuns oficial în Europa datorită lui Cristofor Columb.

 Cartofii dulci se remarcă datorită importantelor lor proprietăți și beneficii pentru sănătate, datorită conținutului bogat în vitamina C și a hidraților de carbon complecși. Această legumă este un tubercul având o formă și un aspect caracteristic, cu un miez care poate să fie alb sau galben-portocaliu și un gust specific, dulce.

Fructe benefice în caz de diabet

 Fructele, alături de legume și cereale ne oferă mari cantități de apă, vitamine, minerale, fibre și alte componente importante pentru ca organismul să poată funcționa corect.

 Între acești componenți pe care îi conțin fructele se află zahărul, sau mai bine spus, glucoza și fructoza. Glucoza și fructoza sunt monozaharide, hidrați de carbon simpli care se absorb rapid în organism și trec imediat în fluxul sanguin. Pentru a regla toată această cantitate de zahăr din sânge, pancreasul eliberează insulina care va transporta acest zahăr în celule. Atunci când celulele au deja zahăr și nu mai au nevoie în plus, acesta este depozitat sub formă de trigliceride (grăsimi).

 În cazul persoanelor care trebuie să-și supravegheze nivelele de glucoză din sânge (diabet) sau care au o supragreutate corporală și doresc să urmeze o dietă pentru a slăbi, se recomandat să consume fructe care au un indice glicemic scăzut (IG). Astfel, se pot evita creșterile și scăderile bruște de zahăr din sânge.

Orezul negru oferă incredibile beneficii pentru sănătate

 Orezul negru a fost folosit de mii de ani ca bază a alimentației în diverse culturi, în special în cea asiatică. Orezul negru oferă incredibile beneficii pentru sănătate, fiind apreciat mai ales de vechii nobili din China antică. Gustul său special, având o ușoară aromă de nucă este acompaniat de o textură mai aparte decât cea a orezului alb. În prezent, popularitatea sa este în creștere datorită valorii sale nutritive ridicate.

Sucul de sfeclă: un aliat pentru creier

Sucul de sfeclă și sănătatea cerebrală

 Sfecla roșie este o legumă foarte bogată în antioxidanți care, pe lângă faptul că ajută la combaterea radicalilor liberi, împiedică acumularea de grăsimi nesănătoase. Totuși, fiind destul de bogată în zaharuri, consumul său trebuie evitat de către persoanele care suferă de diabet.

 Conform unui studiu medical publicat recent în revista Biology y Chemistry (Biologie și Chimie) și realizat de către cercetătorii de la Universitatea din Oxford (Anglia), consumul regulat de sfeclă roșie are efecte pozitive asupra sănătății cerebrale și ne protejează de boli precum Alzheimer.

Ce este piperul de Cayenne?

15 beneficii al piperului de Cayenne Piperul de Cayenne, denumit astfel datorită orașului Cayenne din Guana Franceză din care provine, este de fapt pulberea obținută în urma măcinării fructelor unei specii de Capsicum (ardei iute) și care au fost uscate în prealabil.

 În special în America și în China se cunosc și sunt folosite proprietățile terapeutice ale piperului de Cayenne, care este considerat un aliment eficient mai ales în dietele de detoxifiere a organismului.

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.