Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Salata de alge, beneficii pentru sănătate

Algele marine, o alegere sănătoasă

 În timp ce mulți oameni se bucură de gustul legumelor pe bază de mare, inclusiv algele marine, nori, kombu și wakame, algele marine sunt, de asemenea, una dintre cele mai bune surse de iod din lume.

 În mod similar, le-au fost atribuite beneficii importante, cum ar fi proprietăți neuroprotectoare, antiinflamatorii și antivirale. Algele marine au fost, de asemenea, studiate pentru utilitatea lor în tratarea hipertensiunii arteriale.

Citește mai mult:Salata de alge, beneficii pentru sănătate

8 alimente care echilibrează estrogenii

Alimentele care reglează hormonii

8 alimente care echilibrează estrogenii Cu ajutorul alimentației putem reduce estrogenii și regla enzima numită aromatază, două puncte esențiale pentru a menține o sănătate hormonală bună. Aromatoza este enzima care ajută corpul uman să producă estrogen. Prin controlul activității acestei enzime prin intermediul alimentației, vom evita producerea excesivă de estrogenilor endogeni.

Citește mai mult:8 alimente care echilibrează estrogenii

5 motive pentru a consuma semințe de in

Semințele de in au multiple beneficii pentru sănătate

5 motive pentru a consuma semințe de in Semințele de in ar putea fi acel aliment pe care îl căutați pentru a vă transforma dieta. Acest lucru pare mai degrabă comercial, dar adevărul este că aceste semințe sunt o adevărată contribuție nutritivă cu multiple beneficii pentru sănătate. Semințele de in provin din planta de in, o plantă anuală care a fost folosită ca hrană și medicament de mii de ani; avantajele consumului său au fost speculate încă de la prima introducere în dietele noastre și nu au fost departe de adevăr. Recent, medicina modernă a început să obțină tot mai multe date și să efectueze cercetări asupra efectelor promițătoare ale acestor semințe nutritive.

Citește mai mult:5 motive pentru a consuma semințe de in

Tofu: 12 beneficii și proprietăți

Tofu, un aliment foarte sănătos

Tofu: 12 beneficii și proprietăți Tofu este un aliment de origine orientală cu beneficii surprinzătoare pentru organism.
Acest aliment este un ingredient foarte sănătos pentru a fi inclus în dieta zilnică. În timp ce persoanele cu probleme renale sau cu antecedente de cancer la sân, ar trebui să consulte medicul înainte de a-l consuma, în general, tofu este un aliment foarte sănătos.

 Tofu poate fi considerat un înlocuitor al brânzei preparate din orice tip de lapte. Chiar și procesul de elaborare a acestuia este similar, bazat pe laptele de soia care rezultă din măcinarea boabelor de soia hidratate.

Citește mai mult:Tofu: 12 beneficii și proprietăți

7 beneficii esențiale ale usturoiului

Usturoiul, efecte de excepție asupra sănătății

7 beneficii esențiale ale usturoiului Usturoiul este extrem de aromat și gustos și este folosit în aproape fiecare bucătărie din lume. Când este consumat crud, usturoiul are o aromă puternică și picantă, care combină cu adevărat beneficiile sale puternice. Usturoiul este deosebit de bogat în anumiți compuși ai sulfului care sunt considerați responsabili pentru aroma sa specifică, precum și pentru efectele sale pozitive asupra sănătății umane.

 În acest articol, vă prezint cele mai importante 7 beneficii medicinale ale usturoiului:

Citește mai mult:7 beneficii esențiale ale usturoiului

Nucile, adevărate alimente remediu

Nucile, o alegere pentru sănătate

Nucile, adevărate alimente remediu Deși mulți consideră că fructele cu coajă lemnoasă sunt doar o gustare, trebuie să luați în considerare consumarea mai frecventă a acestora din mai multe motive legate de sănătate. În special, este vorba despre cele 3 nuci pe care le recomand în acest articol și care sunt nucile românești, nucile de Macadamia și nucile Pecan.

 Deoarece nucile de Macadamia și nucile Pecan au niveluri ridicate de grăsimi și un nivel scăzut de proteine și carbohidrați, acestea sunt alegeri foarte bune, mai ales dacă urmați o dietă ketogenică. Nucile românești, deși au un conținut ridicat de proteine și carbohidrați, sunt de asemenea o opțiune excelentă, mai ales că cercetările recente sugerează că consumarea acestora poate reduce riscul de diabet de tip 2. Înainte de a adăuga nucile de Macadamia și nucile Pecan pe lista de cumpărături, să aruncăm o privire mai atentă la compoziția fiecăreia dintre acestea și să aflăm de ce sunt o alegere sănătoasă.

Citește mai mult:Nucile, adevărate alimente remediu

Caracteristicile și proprietățile vinetelor

Vinetele – date generale

Caracteristicile și proprietățile vinetelor Vinetele sunt fructele plantei Solanun melongena, o plantă erbacee anuală din familia Solanaceelor și au un aport caloric redus, însă sunt bogate în minerale și vitamine.

 Este recomandat ca vinetele să se consume cât mai repede posibil după ce au fost culese și trebuie păstrate la frigider, ca să nu formeze pete și să nu capete un gust amar. În prezent, vinetele se cultivă în toate zonele calde de pe planetă, însă sunt originare din India. Vinetele au fost introduse în Europa de către arabi, iar începând cu secolul XIII, au fost cultivate în toate țările mediteraneene.

Citește mai mult:Caracteristicile și proprietățile vinetelor