Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

Ultimele comentarii

  • Cura cu sfecla rosie

    Buna seara 21.08.2017 23:01
    Cure
    [quote name="ionut"]Bu na ziua, am vazut comentariul dvs.si as dorii sa imi trimiteti reteta email.Va ...

    Read more...

     
  • Mărturii scrise

    iancu stela 21.08.2017 19:47
    polip fiere
    Buna..am facut un ecograf abdominal si mi sa spus ca am un polip foarte mic pe fiere....suntet i ...

    Read more...

     
  • Regimul Oshawa

    Marius_B 21.08.2017 10:57
    Psoriazis si Gastrita
    Buna ziua, eu sunt mai sceptic in orice fel de dieta sau tratament pentru psoriazis pentru ca am ...

    Read more...

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Orezul negru oferă incredibile beneficii pentru sănătate

 Orezul negru a fost folosit de mii de ani ca bază a alimentației în diverse culturi, în special în cea asiatică. Orezul negru oferă incredibile beneficii pentru sănătate, fiind apreciat mai ales de vechii nobili din China antică. Gustul său special, având o ușoară aromă de nucă este acompaniat de o textură mai aparte decât cea a orezului alb. În prezent, popularitatea sa este în creștere datorită valorii sale nutritive ridicate.

Sucul de sfeclă: un aliat pentru creier

Sucul de sfeclă și sănătatea cerebrală

 Sfecla roșie este o legumă foarte bogată în antioxidanți care, pe lângă faptul că ajută la combaterea radicalilor liberi, împiedică acumularea de grăsimi nesănătoase. Totuși, fiind destul de bogată în zaharuri, consumul său trebuie evitat de către persoanele care suferă de diabet.

 Conform unui studiu medical publicat recent în revista Biology y Chemistry (Biologie și Chimie) și realizat de către cercetătorii de la Universitatea din Oxford (Anglia), consumul regulat de sfeclă roșie are efecte pozitive asupra sănătății cerebrale și ne protejează de boli precum Alzheimer.

Ce este piperul de Cayenne?

15 beneficii al piperului de Cayenne Piperul de Cayenne, denumit astfel datorită orașului Cayenne din Guana Franceză din care provine, este de fapt pulberea obținută în urma măcinării fructelor unei specii de Capsicum (ardei iute) și care au fost uscate în prealabil.

 În special în America și în China se cunosc și sunt folosite proprietățile terapeutice ale piperului de Cayenne, care este considerat un aliment eficient mai ales în dietele de detoxifiere a organismului.

Fructele goji sunt utilizate de mii de ani

5 beneficii ale fructelor goji Fructele goji sunt considerate un superaliment incredibil de sănătos, deoarece conțin o cantitate semnificativă de nutrienți. Se estimează că există 100 de specii diferite ale acestei plante care sunt foarte adaptabile la condițiile climatice.

 Istoria fructelor goji ca plantă medicinală își are rădăcinile în China antică. Datorită incredibilei lor valori nutriționale, atât chinezii, mongolii și tibetanii au cultivat aceste fructe de mai bine de 5.000 ani, iar în Tibet fructele goji sunt considerate o adevărată comoară națională. De exemplu, în provincia chineză Ninigxia, care este vestită pentru culturile sale de giji, are cea mai mare concentrație de locuitori care au depășit vârsta de 100 ani din întreaga țară. Deloc întâmplător, chinezii cred cu tărie că fructele goji contribuie la prelungirea considerabilă a duratei vieții.

Despre beneficiile generale ale legumelor

Beneficiile legumelor crude pentru sănătate Legumele sunt sărace în calorii, însă sunt bogate în fibre dietetice și conțin aproape toate vitaminele și minerale de care corpul are nevoie. Chiar dacă multe persoane încă mai consideră că legumele înseamnă doar câteva frunze de salată verde și niște roșii, natura ne pune la dispoziție o mare varietate de legume care pot fi folosite și preparate în nenumărate moduri diferite.

 Pe lângă faptul că le putem consuma crude în diverse salate, multe legume pot fi gătite ușor la aburi sau la cuptor sau bineînțeles, pot fi consumate sub formă de sucuri, smoothi-uri sau supe. De asemenea, germenii cruzi de legume (de broccoli, ridichi, etc.) pot fi cultivați în casă. La rândul lor, legumele fermentate sau murate sunt alte opțiuni sănătoase care pot îmbunătăți în mod semnificativ alimentația zilnică. Procesul de fermentare este una dintre cele mai bune modalități de a transforma legumele în adevărate superalimente. Fermentarea produce microbi benefici care sunt extrem de importanți pentru menținerea stării de sănătate, deoarece ajută la echilibrarea florei intestinale, impulsionând în acest mod imunitatea generală a organismului.

Alimente bogate în calciu pentru oase și dinți puternici

Alimente pentru oase și dinți puternici Dacă doriți să aveți oase și dinți puternici, alimentația are un rol primordial. Calciul este un mineral esențial pentru sănătatea oaselor și dinților, iar acesta este absorbit în organism și datorită altor minerale precum fosforul, magneziul și vitamina D. Dietele bogate în grăsimi trans și în zahăr contribuie însă la eliminarea calciului din organism. Pe lângă acestea, alimentele bogate în sodiu și în potasiu, medicamentele, alcoolul și consumul excesiv de cafea împiedică absorbția calciului. În schimb, practicarea moderată a unui sport favorizează absorbția acestui macromineral în corp.

 Pentru a favoriza absorbția corectă a calciului, se recomandă să se administreze de două ori câte 500 mg de-a lungul zilei, decât să se ia 1000 mg care se recomandă zilnic o singură dată. De exemplu, 30 g de semințe de susan conțin 300 mg de calciu, 85 gr de fasole conțin 125 mg de calciu, iar 50 gr de semințe de cânepă ne oferă aproximativ 90 mg de calciu.

Semințele de cânepă: proprietăți și beneficii

Semințele de cânepă: proprietăți și beneficii În prezent, cânepa este considerată de către nutriționiști și fitoterapeuți una dintre cele mai benefice plante pentru ființa umană, iar proprietățile sale terapeutice au fost apreciate de mii de ani. Cânepa oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate, cele mai importante fiind următoarele: întărirea sistemului imunitar și nervos, creșterea nivelului de energie, stimularea circulației sanguine, reglarea nivelelor de colesterolul, reducerea stresului, diminuarea simptomelor în cazul dermatitelor atopice și a alergiilor și recuperarea mai rapidă în cazul leziunilor.

 Semințele de cânepă sunt clasificate ca fiind un fruct uscat, de culoare maro spre gri închis având un diametru de 3-4 mm și un gust delicios asemănător cu nucile verzi sau semințele de pin. Semințele de cânepă sunt un aliment nutritiv care ajută la prevenirea tulburărilor cardiovasculare și la fortifierea sistemului imunitar. Vă prezint în acest articol toate proprietățile și beneficiile nutriționale ale semințelor de cânepă.

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.