Curcumina din turmeric distruge celulele canceroase

Ce este turmericul?

Curcumina din turmeric distruge celulele canceroase Turmericul (Curcuma longa) este o plantă din familia zingiberacea. Această plantă este foarte mult utilizată în gastronomia indiană. Pulberea de turmeric este unul din ingredientele binecunoscutului amestec de condimente indiene numit curry și oferă acestuia o culoare galben intens, caracteristică.

Efectul anticancer al turmericului.

 Turmericul este probabil cel mai bun aliment anticancer care există.  Principiul antitumoral din turmeric este curcumina, capabilă să inhibe creșterea multor tipuri de celule tumorale (din ovare, sân, colon, ficat, plămâni, pancreas, stomac, vezică, etc).

Citește mai mult:Curcumina din turmeric distruge celulele...

Germenii din plante, o alegere înțeleaptă pentru sănătate

Includerea germenilor în alimentație este o modalitate simplă de a vă îmbunătăți dieta

Germenii din plante, o alegere înțeleaptă pentru sănătate Una dintre modalitățile cele mai eficiente de a obține o sănătate optimă este de a consuma alimente integrale, organice și germeni de cereale care, datorită proprietăților lor excepționale, pot oferi o nutriție de calitate.

 Germenii permit obținerea celor mai mari beneficii ale unei plante sub forma cea mai concentrată. Atunci când veți cultiva proprii germeni de plante, veți obține un conținut ridicat de enzime proteolitice. Atunci când consumați alimente care nu conțin enzime digestive, corpul este forțat să le producă (în loc să producă enzimele pe care ar trebui să le producă). După o anumită perioadă de timp, capacitatea corpului de a produce enzimele necesare se corectează, odată cu capacitatea naturală a organismului de a combate bolile. Enzimele din alimentele germinate pot ajuta la înlocuirea enzimelor pe care corpul nu le-a mai produs.

Citește mai mult:Germenii din plante, o alegere înțeleaptă pentru...

Mango, regele fructelor și prietenul sănătății

Mango, regele fructelor și prietenul sănătății

Mango, regele fructelor și prietenul sănătății Sunt delicioase, dulci, nu îngrașă și sunt foarte bogate în nutrienți. Este neîndoielnic faptul că fructele de mango sunt unele dintre cele mai savuroase și în același timp sănătoase fructe pe care merită să le incluzi printre preferințele tale.

 Chiar dacă la noi în țară sunt mai scumpe decât alte fructe (fiind evident fructe exotice), merită din plin să renunți (măcar din când în când) la ciocolată sau dulciuri și să te delectezi în schimb cu un delicios mango. Îl poți consuma atât simplu, cât și într-o aromată salată de fructe.

Citește mai mult:Mango, regele fructelor și prietenul sănătății

18 alimente care luptă împotriva cancerului

Alimente miracol pentru sănătate

18 alimente care ajută la combaterea cancerului Conform Institutului American de Investigare a Cancerului, aceste 18 alimente trebuie să facă parte din dieta persoanelor care doresc să reducă riscul de a suferi de cancer. Nutriția în cancer este un factor foarte important, chiar dacă nu este singurul aspect de luat în considerare: există condiții medio-ambientale și genetice care vor influența apariția riscului de a suferi de această boală. Evitarea sedentarismului și a oscilațiilor de greutate corporală fac de asemenea parte din recomandările pentru prevenirea cancerului, iar alimentația este zona în care putem realiza multe schimbări aducătoare de sănătate.

Citește mai mult:18 alimente care luptă împotriva cancerului

10 alimente pentru a evita un atac cardiac

Alimentația te ajută să eviți un atac cardiac 

10 alimente pentru a evita un atac cardiac

 Pentru a avea o inimă puternică și sănătoasă, pe lângă practicarea unui sport și evitarea obiceiurilor sedentare este necesar să-ți controlezi în mod strict alimentația. Această grijă trebuie să fie chiar mai mare dacă suferi de hipertensiune, ai nivele crescute de colesterol sau dacă ai diabet.

 Tulburările cardiace pot fi foarte bine evitate cu un tratament controlat de către medicul tău. În acest articol vei găsi informații despre zece alimente care te vor ajuta să-ți menții într-o stare bună inima și vasele de sânge, pentru a evita un atac cardiac.

Citește mai mult:10 alimente pentru a evita un atac cardiac

Beneficiile sucului de rodie

Sucul de rodie și beneficiile sale pentru sănătate

Beneficiile sucului de rodie

 Rodia, acest fruct exotic, este bogat în vitamina C, oferind organismului aproximativ 16% din necesarul zilnic. Rodia este de asemenea o sursă excelentă de vitamina B5 (acido pantotenic), fenoli naturali, potasiu și vitaminele E, A și acid folic.

 Medicina ayurvedică utilizează diferitele părți ale acestui fruct datorită numeroaselor sale proprietăți medicinale (coaja, semințele, florile, sucul, etc.) și consideră că sucul de rodie poate chiar reduce dezvoltarea cataractei.

Iată câteva din rezultatele cele mai interesante ale investigațiilor realizate asupra beneficiilor sucului de rodie:

Citește mai mult:Beneficiile sucului de rodie