Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Cele 8 beneficii pentru sănătate ale conopidei

Conopida este o sursă excelentă de nutrienți valoroși

cele-8-beneficii-pentru-sanatate-ale-conopidei Conopida este un membru al familiei de legume crucifere, umbrită pe nedrept de renumele altei legume din această familie, și anume brocoli verde. Totuși, conopida este o legumă pe care merită să o includeți în mod regulat în alimentația dumneavoastră, deoarece conține o varietate impresionantă de nutrienți, incluzând aici vitamine, minerale, antioxidanți și alte substanțe fitochimice.

 Pe lângă conținutul său ridicat în nutrienți, conopida este apreciată și pentru extrema sa versatilitate. O puteți consuma crudă, în salate, în supe sau diverse alte feluri de mâncare. O puteți condimenta sau o puteți face piure, pentru o versiune mai sănătoasă a clasicului piure de cartofi.

Citește mai mult:Cele 8 beneficii pentru sănătate ale conopidei

6 motive ca să incluzi alimentele amare în dietă

Alimentele amare: 6 motive ca să le incluzi în dietă

Alimentele amare: 6 motive ca să le incluzi în dietă În cultura gustului dulce și a celui sărat este dificil să preamărim beneficiile gustului amar. Alimente precum andivele, ridichile, năsturelul sau curcuma nu se prea întâlnesc într-o dietă obișnuită deoarece magazinele alimentare sunt mai interesate să susțină înclinația mai mare de a consuma dulce, iar noi înșine suntem mai comozi și mai obișnuiți cu alimentele care ne propun mai puține experiențe.

 Însă alimentele amare îndeplinesc o funcție importantă în dieta noastră. Își datorează gustul specific componentelor care sunt cruciale pentru organismul nostru și există motive importante pentru care nu trebuie să le excluzi din dietă.

1.  Alimentele amare purifică ficatul

 Legumele amare își datorează gustul compușilor chimici precum sulful care activează funcționarea ficatului. Ficatul este unul din organele cele mai complexe din corp, cu mai mult de 200 de funcții cunoscute, iar una din activitățile sale cele mai intense este de a curăța corpul de toxine.

Astfel, stimularea dezintoxicării ficatului determină purificarea întregului corp.

Citește mai mult:6 motive ca să incluzi alimentele amare în dietă

Curcumina din turmeric distruge celulele canceroase

Ce este turmericul?

Curcumina din turmeric distruge celulele canceroase Turmericul (Curcuma longa) este o plantă din familia zingiberacea. Această plantă este foarte mult utilizată în gastronomia indiană. Pulberea de turmeric este unul din ingredientele binecunoscutului amestec de condimente indiene numit curry și oferă acestuia o culoare galben intens, caracteristică.

Efectul anticancer al turmericului.

 Turmericul este probabil cel mai bun aliment anticancer care există.  Principiul antitumoral din turmeric este curcumina, capabilă să inhibe creșterea multor tipuri de celule tumorale (din ovare, sân, colon, ficat, plămâni, pancreas, stomac, vezică, etc).

Citește mai mult:Curcumina din turmeric distruge celulele...

Germenii din plante, o alegere înțeleaptă pentru sănătate

Includerea germenilor în alimentație este o modalitate simplă de a vă îmbunătăți dieta

Germenii din plante, o alegere înțeleaptă pentru sănătate Una dintre modalitățile cele mai eficiente de a obține o sănătate optimă este de a consuma alimente integrale, organice și germeni de cereale care, datorită proprietăților lor excepționale, pot oferi o nutriție de calitate.

 Germenii permit obținerea celor mai mari beneficii ale unei plante sub forma cea mai concentrată. Atunci când veți cultiva proprii germeni de plante, veți obține un conținut ridicat de enzime proteolitice. Atunci când consumați alimente care nu conțin enzime digestive, corpul este forțat să le producă (în loc să producă enzimele pe care ar trebui să le producă). După o anumită perioadă de timp, capacitatea corpului de a produce enzimele necesare se corectează, odată cu capacitatea naturală a organismului de a combate bolile. Enzimele din alimentele germinate pot ajuta la înlocuirea enzimelor pe care corpul nu le-a mai produs.

Citește mai mult:Germenii din plante, o alegere înțeleaptă pentru...

Mango, regele fructelor și prietenul sănătății

Mango, regele fructelor și prietenul sănătății

Mango, regele fructelor și prietenul sănătății Sunt delicioase, dulci, nu îngrașă și sunt foarte bogate în nutrienți. Este neîndoielnic faptul că fructele de mango sunt unele dintre cele mai savuroase și în același timp sănătoase fructe pe care merită să le incluzi printre preferințele tale.

 Chiar dacă la noi în țară sunt mai scumpe decât alte fructe (fiind evident fructe exotice), merită din plin să renunți (măcar din când în când) la ciocolată sau dulciuri și să te delectezi în schimb cu un delicios mango. Îl poți consuma atât simplu, cât și într-o aromată salată de fructe.

Citește mai mult:Mango, regele fructelor și prietenul sănătății

18 alimente care luptă împotriva cancerului

Alimente miracol pentru sănătate

18 alimente care ajută la combaterea cancerului Conform Institutului American de Investigare a Cancerului, aceste 18 alimente trebuie să facă parte din dieta persoanelor care doresc să reducă riscul de a suferi de cancer. Nutriția în cancer este un factor foarte important, chiar dacă nu este singurul aspect de luat în considerare: există condiții medio-ambientale și genetice care vor influența apariția riscului de a suferi de această boală. Evitarea sedentarismului și a oscilațiilor de greutate corporală fac de asemenea parte din recomandările pentru prevenirea cancerului, iar alimentația este zona în care putem realiza multe schimbări aducătoare de sănătate.

Citește mai mult:18 alimente care luptă împotriva cancerului