Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Cura cu lămâie și ulei de măsline

cura cu lamaie

 Un tratament extraordinar de eficient pentru bila leneșă sau alte boli hepatice și nu numai, este cura cu lămâie și ulei de măsline realizată dimineața pe stomacul gol. Cura consta în a bea zeama unei lămâi cu o lingură de ulei de măsline (de preferat presat la rece), dimineața imediat după trezire, iar apoi rămânem întinși pe partea dreaptă timp de 10-15 min. Această cura se recomandă să fie făcută fără întrerupere o perioadă cât mai lungă de timp (1 luna – 3 luni), după care se poate face o pauza de 3 – 7 zile și se reia.

Cura cu lămâie, ulei de măsline și sare amară de 1 zi (Cura de curățare a bilei)

 Cura cu lămâie și ulei de măsline ne ajută la detoxifierea organismului. Este foarte bine să o facem la schimbarea anotimpurilor, când e necesară o “curățenie generala” a corpului. Cura constă în a bea la ore foarte precise, anumite soluții, pe care le vom prepara cu mare atenție chiar noi înșine. Pentru ca această cură sa aibă efecte foarte bune asupra sănătății noastre, este extrem de important să respectăm întocmai toate indicațiile de mai jos.

Avem nevoie de următoarele ingrediente:

 - 2 pliculețe de sare amară (sulfat de magneziu) de 30 g fiecare (se procură din orice farmacie)

 - 200 ml ulei de măsline presat la rece

 - zeama de la 3 lămâi.

 Sarea amară se dizolvă în 750 ml apă și se obține o soluție laxativă care se împarte în 3 pahare (cate 250 ml fiecare).

 Atentie! În ziua respectivă vom manca doar o masă ușoară, până la ora 10 dimineața cel mai târziu. Între ora 10 și 14 nu se va mânca nimic! În rest, pe tot parcursul zilei se vor consuma NUMAI soluțiile respective în felul următor:

 La ora 14:00 – se bea primul pahar de soluție laxativă, din sare amară și apă (250 ml) .

 La ora 16:00 – se bea soluția de sare amară din al 2-lea pahar (250 ml) .

 La ora 18:00 – se bea uleiul de măsline și zeama de la cele 3 lămâi. Se pot bea fie în amestec, fie mai întâi uleiul, iar apoi zeama de lămâie. (Poate să apară o ușoară stare de vomă. Nu va neliniștiți, ea va trece). Apoi, OBLIGATORIU ne întindem 30 de minute, pe partea dreaptă! Vă poate fi de un real folos o sticlă cu apă caldă pe care să o plasați în zona ficatului.

 La ora 22:00 – se bea ultima porție de soluție laxativă (250 ml).

 Doar la ora 23:00 se poate mânca fie un orez bine fiert cu o bucățică de unt deasupra, fie un griș cu lapte. Pe parcursul curei este permis să se bea apa de cate ori ne este sete, cu excepția a 2 ore, una înainte și una după ce a fost băut uleiul de măsline. Atunci e indicat să ne abținem de la a bea apă.

 După o vreme de la terminarea curei propriu-zise, veți avea multe scaune. Veți putea observa eliminarea excesului de bilirubină sub forma unor biluțe verzi gelatinoase (deoarece sunt îmbibate cu ulei), eliminarea colesterolului sub forma de biluțe albe, iar nisipul și mâlul sunt eliminate ca atare. Este important ca după această cura cu lămâie să fiți atenți la regimul alimentar. Un regim vegetarian este recomandat. Nu se consumă băuturi alcoolice și nici nu se fumează. Ar fi foarte bine dacă ați reuși să eliminați din viata dumneavoastră aceste obiceiuri aducătoare de mari cantități de toxine în corp.

Excepții:

 - Pentru cei cu diabet se poate mânca normal pe parcursul curei, în cantități foarte mici cu excepția a 2 ore, una înainte și una după ce s-a băut uleiul de măsline.

 - Persoanele care au gastrită hiperacidă și ulcer nu folosesc soluția laxativă, ei vor folosi doar soluția uleioasă de la ora 18:00. Pentru ei este necesar ca timp de 2 zile, începând cu ziua în care fac cura să facă 2 clisme pe zi: una dimineața și una seara cu 2 litri de ceai de mușețel.

Cura cu apă și cu lămâie

 Apa cu suc de lămâie este un foarte bun detoxifiant pentru organism. Conținutul sau bogat în vitamina C este un puternic antioxidant ce are rolul de a lupta împotriva radicalilor liberi și în felul acesta, de a lupta împotriva răcelilor și a gripei. Având în vedere ca o mare parte din organismul nostru e alcătuit din apa (70%), apa cu lămâie se asimilează extrem de ușor impregnând întregul nostru mediu intern și astfel regenerându-l, purificându-l și stimulând metabolismul. Dacă hidratarea este insuficientă sau dacă apa lipsește din organism, aceasta poate provoca dureri de cap, constipație, uscarea și îmbătrânirea prematură a pielii și poate crește chiar riscul atacurilor de inima și al cancerului la nivelul vezicii urinare. Când apa este suficientă, ea menține constantă temperatura organismului, protejează măduva spinării și articulațiile și menține sănătatea rinichilor și este absolut necesară în procesele de digestie și absorbție, în procesul circulator și în cel de excreție. Putem concluziona că dacă reușim să ne formam un obicei bun din a bea constant apă cu lămâie, putem beneficia de o sănătate perfecta.

 Apa cu lămâie este un energizant natural extrem de eficient și ieftin, hidratând, revitalizând și oxigenând organismul. În cartea sa “Biological Ionization in Human Nutrition” A. F. Beddoe afirmă următoarele despre beneficiile apei cu lămâie:

 “Apa cu lămâie poate fi consumată de toate persoanele care o pot tolera. Dacă nu exista alergie la lămâie (puține sunt persoanele care au alergie la lămâie!) și nici nu există ulcere adulte, atunci toți adulții și majoritatea copiilor ar trebui să consume apă cu lămâie. Iată de ce:

 - lămâia funcționează ca un agent natural de întărire a enzimelor ficatului atunci când acestea sunt scăzute;

 - ficatul produce din sucul de lămâie proaspăt mai multe enzime decât ar produce din orice alt aliment;

 - lămâia ajută la oxigenarea organismului și în metabolismul calciului deoarece reglează nivelul de cardohidrați din sânge care afectează nivelul de oxigen din sânge.”

 Pentru aceasta este recomandat ca dimineața pe stomacul gol sa bem sucul de la o lămâie sau de la o jumătate de lămâie, dizolvat într-un pahar cu apă. În felul acesta începem o noua zi cu un alt tonus, mult mai plin de voioșie, energizați si plini de viață și putem fi siguri ca eventuala celulită sau kilogramele în plus de pe abdomen nu vor mai exista.

 O alta variantă a curei cu apă cu lămâie este să dizolvăm sucul unei lămâi în 2 l de apă și să bem apa cu lămâie pe parcursul întregii zile. Iar alta variantă este să bem apa cu lămâie în 2 reprize, dimineața și seara. De asemenea, putem avea în vedere că și numai 2–3 picături de lămâie adăugate în 2 l de apă o purifică.

Cura cu lămâie timp de 16 zile

 Această dietă ne ajută nu numai să scădem în greutate, ci și să realizăm un proces de detoxifiere a organismului și de ce nu, să punem bazele unui stil de viață sănătos, pentru că numai așa ne putem păstra o siluetă de invidiat, o forma fizică excelentă și, nu în ultimul rând, sănătatea. Sucul de lămâie ajută la eliminarea celulitei prin intensificarea arderilor lipidice și creșterea tonusului vascular.

 Cura cu lămâi timp de 16 zile constă în consumul sucului de la o lămâie în prima zi, sucul de la 2 lămâi în a 2-a zi, consumul sucului de la 3 lămâi în a 3-a zi și tot așa până ajungem în a 7-a zi să consumăm sucul de la 7 lămâi. Se face pauză 2 zile, iar apoi se începe cu sucul de la 7 lămâi în prima zi, de la 6 lămâi în a 2-a zi și tot așa în sens invers până când ajungem să consumăm sucul de la o lămâie în cea de a 7-a zi, care este de fapt a 16-a zi a curei. Sucul lămâilor poate fi consumat cu apa sau în combinație cu ceai. Este important să fie ingerata o cantitate mare de apă sau ceai, între 2–3 l pe zi.

 Un studiu american a demonstrat ca adăugarea sucului de lămâie în ceaiul verde îmbunătățește cu 80% efectele catehinei (principalul antioxidant din ceai). Catehina, ajutată de lămâie, își realizează efectul prin neutralizarea radicalilor liberi, scăzând astfel stresul oxidativ. Atenție însă, persoanele cu afecțiuni gastrice nu pot urma o astfel de cură.

Cura cu lămâie și miere de albine

 Se stoarce zeama de la o jumătate de kilogram de lămâi și se adaugă miere de albine până umplem un borcan de 800 g. Se amestecă conținutul cu o lingură de lemn, se acoperă borcanul și se lasă la macerat 24 h. Acest amestec este bun atât pentru adulții slabi sau supraponderali cât și pentru copii slabi și anemici, reglând și armonizând greutatea corporală. Se iau 3 linguri pe zi, dimineața, la prânz și seara, înainte cu 30 de minute de masă, în cazul adulților, iar copiii vor lua 3 lingurițe pe zi în același mod, pentru o perioadă de cel puțin 1 lună si jumătate, după care putem lua o pauza de câteva zile și se reia această cură.

Cura cu suc de lămâie, morcov, castravete și sfeclă

 Această combinație de sucuri este una dintre cele mai eficiente pentru epurarea vezicii biliare, a rinichilor, a prostatei și a glandelor sexuale. Se bea un pahar de suc care va conține sucul unei lămâi în amestec cu restul sucurilor, de morcov, castravete și sfeclă de 3-4 ori pe zi. Dacă veți realiza aceasta cură, în numai câteva săptămâni veți putea elimina nisipul sau pietrele de la nivelul vezicii biliare sau al rinichilor, în cazul în care sunteți suferinzi. Pot apărea dureri mari în timpul acestor eliminări, dar nu vă speriați, puteți să vă ușurați suferința făcând băi calde pentru dilatarea canalelor biliare sau ale celor urinare, iar după câteva zile de eliminări, va veți simți sănătoși și regenerați.

Cura cu lămâie, grapefruit și portocale pentru purificarea limfei

 Prin regimul alimentar în care predomină carnea, combinat cu consumul de cafea alcool și tutun, se aduce un mare aport de toxine în organism. După cum știm, majoritatea bolilor sunt rezultatul acestui regim de viață nesănătos care impurifică fiecare celulă a corpului nostru. Apare senzația de greutate, confuzie, inerție, plictiseală, atât la nivel fizic cât și la nivel mental și chiar sufletesc. Acesta este un semnal de alarmă pentru a ne transforma obiceiurile în mod benefic. Lămâia este unul dintre ajutoarele noastre de nădejde!

 Această cură constă în a bea dimineața la trezire, un pahar mare de apa cu sare amară. Acest gest are ca efect să atragă toxinele prin intermediul limfei la nivelul intestinului gros, fiind apoi eliminate prin scaun. Pentru a preveni deshidratarea corpului, se beau 2 l de suc (pe zi) de lămâie, grapefruit, portocală și apă, din jumătate în jumătate de oră primul pahar, la jumătate de oră după ce am băut soluția alcalină de dimineață. Nu se mănâncă nimic, în afara sucului. Dacă totuși ne este foame, putem mânca portocale sau felii de țelină. Această cură de dezintoxicare durează 3 zile. În a 4-a zi putem începe să bem sucuri de legume precum și din alte fructe decât citricele. De asemenea, putem manca felii de fructe sau legume sau orez bine fiert cu o linguriță de unt sau nuci măcinate. Se poate consuma și miere. Ar fi foarte bine ca în continuare, să vă orientați spre un regim vegetarian sau lacto-vegetarian.

{jcomments on}

  1. Comentarii (86)

  2. Adaugă-l pe al tău

Comentarii (86)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

chiar de la doctor

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua,

Am tinut prima data cura cu lamaie si ulei de masline pe la mijlocul lunii ianuarie, repetand-o weekend-ul trecut. Pot aparea reactii de genul dureri de cap/ameteala in zilele urmatoare curei si datorandu-se acesteia?
Multumesc

This comment was minimized by the moderator on the site

E posibil sa apara dureri de cap datorate faptului ca aceasta cura dezintoxica bila

This comment was minimized by the moderator on the site

Va multumesc din suflet.As dori tratamentul complet pt mama mea.Ma numesc Iacob Anca iar adresa la care imi puteti trimite coletul este urmatoarea:JUD:ALBA, CUGIR, str:21 Decembrie 1989, nr:164.Tel:0761839.298.Credeti ca mai are vreo sansa de...

Va multumesc din suflet.As dori tratamentul complet pt mama mea.Ma numesc Iacob Anca iar adresa la care imi puteti trimite coletul este urmatoarea:JUD:ALBA, CUGIR, str:21 Decembrie 1989, nr:164.Tel:0761839.298.Credeti ca mai are vreo sansa de ameliorare???va multumesc

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Bineinteles , altminteri nu as fi prescris tratament

This comment was minimized by the moderator on the site

Am facut aceasta cura de vreo cateva ori cu regim ...in fine ca la carte asa cum scrie in cartea lui Andrea Mortiz si pietrele mele de la fiere coninua sa existe linistite in fiere. Aveti mare grija cu aceasta cura, un este de glumit si este si...

Am facut aceasta cura de vreo cateva ori cu regim ...in fine ca la carte asa cum scrie in cartea lui Andrea Mortiz si pietrele mele de la fiere coninua sa existe linistite in fiere. Aveti mare grija cu aceasta cura, un este de glumit si este si fosrte periculoasa pentru ca din experienta proprie va spun ca am intrat intr.-o criza serioasa de vezicula ca am ajuns la spital si cand i-am povestit medicului ce am facut mi-a zis ca am avut mare noroc ca un au migrat pietrele si nu au ramas intepenite in vreun canal biliar pt ca puteam sa fac o pancreatita de toata frumusetea .Asa ca lasati in pace cura asta cei cu litiaza biliara este foarte riscanta si NU ARE EFECT!!!!!!Sanatate

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

In primul rind eceasta cura nu se face cind pietrele au dimensiuni mari pentru ca daca se pornesc din canal si sunt mari atunci ...il vezi pe Dumnezeu.Aceasta procedura este pentru persoanele care au dischinezia biliara,inflamatie la fiere,sladj...

In primul rind eceasta cura nu se face cind pietrele au dimensiuni mari pentru ca daca se pornesc din canal si sunt mari atunci ...il vezi pe Dumnezeu.Aceasta procedura este pentru persoanele care au dischinezia biliara,inflamatie la fiere,sladj biliar si pietricele de dimensiuni micute.Aceasta procedura este cu mare succes.Succese!!!

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Bina ziua.
Am o intrebare despre cura cu lamai.
De ce se zice ca lamaile slabesc inima?
Multumesc

This comment was minimized by the moderator on the site

eu personal am avut pietre la fiara si am eliminat tot cu lamaie si miere

This comment was minimized by the moderator on the site

Cat de mari? Eu le-am descoperit intaplator de curand dar sunt mari de aproximativ 2 cm. Conteaza daca sunt foarte mici sau mari.

This comment was minimized by the moderator on the site

BUNA ZIUA,
IN URMA UNUI ECOGRAFII MI S-A SPUS CA AM MAI MULTE PIETRE LA FIERE PRINTRE CARE SI UNA MAI MARE.MI S-A ATRAS ATENTIA SA NU FAC NICI O CURA DE PE INTERNET PANTRU CA POT APAREA COMPLICATII.CUM POT EVITA OPERATIA SI DACA MA POATE AJUTA...

BUNA ZIUA,
IN URMA UNUI ECOGRAFII MI S-A SPUS CA AM MAI MULTE PIETRE LA FIERE PRINTRE CARE SI UNA MAI MARE.MI S-A ATRAS ATENTIA SA NU FAC NICI O CURA DE PE INTERNET PANTRU CA POT APAREA COMPLICATII.CUM POT EVITA OPERATIA SI DACA MA POATE AJUTA VREUN TRATAMENT NATURIST?

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

V-am trimis reteta pe email

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua,<br /><br />Eu tocmai am descoperit ca am 3 si cam mari (2 cm). Ce recomandari aveti?<br /><br />Multumesc.

This comment was minimized by the moderator on the site

buna ziua as dori sa stiu daca persoanele care sufera de hemoroizi interni au contraindicat sa foloseasca acesta cura cu lamai,ulei de masline si sare epsom ,?va multumesc :-)

This comment was minimized by the moderator on the site

Nu este contraindicata pacientilor cu hemoroizi

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca sunteti amabil,cura de ulei de masline pot sa o fac si daca am colecistul scos??? Va multumesc frumos anticipat,zile bune va doresc.

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca cura cu ulei de masline si sare amara ajuta in hepatita cu virus c. Este normal ca dupa o cura de cura de curatare sa creasca GPT. Va multumesc.

This comment was minimized by the moderator on the site

Doresc sa stiu daca cura cu ulei de masline ,lamiie si sare amara este indicata in hepatita cronica cu virusC.mentionez ca sufar si de tireotoxicoza cronica cu episoade de hipertiroidie (boala Graves) . Va multumesc anticipat pentru raspuns!

This comment was minimized by the moderator on the site

Cred ca sucul de lamaie face bine, dar aceste cure eu, personal, consider ca sunt prea intense. Am inceput sa fac cura cu suc de lamaie de 16 zile. De la a 2-a zi am avut o durere in partea dreapta (dimineata) care a trecut cand m-am dat jos din...

Cred ca sucul de lamaie face bine, dar aceste cure eu, personal, consider ca sunt prea intense. Am inceput sa fac cura cu suc de lamaie de 16 zile. De la a 2-a zi am avut o durere in partea dreapta (dimineata) care a trecut cand m-am dat jos din pat . A 3-a zi la fel. Am continuat cura si in a 4-a zi m-am oprit la jumatate din cele 4 lamai. Am avut dureri din acel moment pana a doua zi. Spre orele 6 dim am luat un pahar mare de apa cu lamaie si am adormit. Ceva s-a iritat ... deci, atentie cu aceste tratamente. Precizez ca am baut sucul dupa jumatate de ora dupa pranz si am mancat normal. primele 2 zile (pana m-am obisnuit cu gustul ) am amestecat si miere, dupa care am baut sucul pur. Din ecografiile de anul aceste rezulta ca nu am nici un fel de problema la fiere

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

buna ziua,,am facut eco,si mi s-a spus ca am un calcul biliar de 11mm,am dureri in fiecare zi in partea dreapta ,dar si in partea stanga, ma balonez mereu,si am crampe abdominale,Doctorul meu de familie mi.a prescris acid ursodeoxicolic 450mg,pe...

buna ziua,,am facut eco,si mi s-a spus ca am un calcul biliar de 11mm,am dureri in fiecare zi in partea dreapta ,dar si in partea stanga, ma balonez mereu,si am crampe abdominale,Doctorul meu de familie mi.a prescris acid ursodeoxicolic 450mg,pe care il iau dupa cina.Am inteles ca intainte de inceperea tratamentului, trebuie sa se stie tipul de calculi,cea ce dr nu mi-a zis...NU vreau sa ma operez,as vrea sa incerc si eu aceasta cura ,dar mi-e frica sa nu dau gres.EXISTA RISCUL CA PIATRA SA O IA PE CAI GRESITE SI SA NU O ELIMINI? VA MULTUMESC,ASTEPT RASPUNS.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Inainte de a incepe tehinica, veti luati timp de o luna Stonebraker : 2 caps x2 si germeni de ridiche : 2 caps x2 si veti bea dimineata un pahar de suc de grapefruit sau de mere proaspat. Produsele de mai sus se pot comanda la nr : 0728020877

This comment was minimized by the moderator on the site

va multumesc mult pentru raspuns,dar problema este ca locuiesc in ITALIA,si nu stiu de unde as putea procura aceste capsule.INTREBAREA mea este daca se fac si expediati aceste produse in afara ROMANIEI.

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna Lumy,<br /><br />Eu locuiesc in Canada si am gasit stonebraker in orice farmacie/magazin naturist. Se numeste de fapt CHANCA PIEDRA , care este numele originar spaniol.

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua . mama are colecistita acuta si insuficienta cardiaca congestiva clasa 3, are crize in fiecare zi doctorii nu au vrut sa o opereze poate sa faca tratamentul cu ulei si lamaie ?. calculii sunt de maxim 1,6 situatia dureaza de cca 2 luni...

Buna ziua . mama are colecistita acuta si insuficienta cardiaca congestiva clasa 3, are crize in fiecare zi doctorii nu au vrut sa o opereze poate sa faca tratamentul cu ulei si lamaie ?. calculii sunt de maxim 1,6 situatia dureaza de cca 2 luni nu. Nu mai stim ce sa facem . va multumim.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

buna ziua,,am făcut eco,și mi s-a spus ca am nisip și o piatra măricica la fiere nu nu mi sa spus dimensiunea si la rinichi nisip si pietre mici mi sa dat un tratament cu următoarele :carbocit,piafen,omez,no-spa,triferment si ceai de cozii de...

buna ziua,,am făcut eco,și mi s-a spus ca am nisip și o piatra măricica la fiere nu nu mi sa spus dimensiunea si la rinichi nisip si pietre mici mi sa dat un tratament cu următoarele :carbocit,piafen,omez,no-spa,triferment si ceai de cozii de cireșe timp de 10 zile va rog frumos sa îmi spuneți daca pot sa fac Cura cu lămâie si ulei de măsline,aștept răspuns va mulțumesc.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Sa vre sa stiu daca cura cu 200g ulei de masline, cu 200g lamaie si 200g miere, aceste cantitati amestecate si consumate de trei ori pe zi , pe stomacul gol, este corecta? Ajuta si fierea?

This comment was minimized by the moderator on the site

Am dureri permanente in partea dreapta sub coasta care dureaza pe toata perioada zilei dar nu sunt foarte mari dar totusi ma doare toata ziua am fost la ecograf si doctorul mia zis ca as avea gastrita,am luat tratament si atunci in perioada...

Am dureri permanente in partea dreapta sub coasta care dureaza pe toata perioada zilei dar nu sunt foarte mari dar totusi ma doare toata ziua am fost la ecograf si doctorul mia zis ca as avea gastrita,am luat tratament si atunci in perioada tratamentului ma durea dar de 2-3 ori pe zi akm nu mai iau tratament si au aparut iar durerile ce sa fac?multumesc

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Faceti un tratament naturist pentru gastrita si va avea efect de durata. Pentru reteta dati-mi datele dvs complete

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna seara,domnu doctor am in partea stinga sub coasta o umflatura si ma jeneaza imi ia respiratia si i-mi vin gaze pe gura mai tot timpul.Va rog sa ma ajutati cu un tratament.Va multumesc

This comment was minimized by the moderator on the site

In primul rand aveti nevoie de un diagnostic exact. este foarte posibil sa fiti balonat . Daca aceasta este problema dvs ,faceti un tratament cu colon detox , dupa care continuati cu biosaflora : 20 ml pe zi . Produsele le gasiti la nr 0728020877

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua dl dr. In partea dreapta am senzatia ca se zbate ceva.am facut ecografie si ca diagnostic mi-au dat ficat gras si bila lenesa.Pot folosi tratamentul cu ulei de masline si lamaie? Multumesc anticipat

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua dl.dr,am facut o ecografie si mi s-a spus ca am ficatul marit si o piatra la fiere de 2,2mm.Va-si ruga sa-mi recomandati un tratament naturist pentru a scapa de piatra si sa aduc ficatul in parametri normali,s-au un tratament anume. Va...

Buna ziua dl.dr,am facut o ecografie si mi s-a spus ca am ficatul marit si o piatra la fiere de 2,2mm.Va-si ruga sa-mi recomandati un tratament naturist pentru a scapa de piatra si sa aduc ficatul in parametri normali,s-au un tratament anume. Va multumesc!

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Am rapsuns pe email

This comment was minimized by the moderator on the site

Domnule doctor am retentie de lichide ce pot face?va multumesc

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna seara Domnule Doctor sunt alergic la mai multe alimente ( " urticarie cronica" ,alergie la grau ,secara,rosii,telina,morcovi, mere,nuci ) pot efectua cura cu sare amara? sper la o stare mai buna dupa tratament, va multumesc .

This comment was minimized by the moderator on the site

Am fost diagnosticat cu ficat gras si colon iritabil. Pot folosi cura cu lamai si ulei de masline? Multumesc.

This comment was minimized by the moderator on the site

Da , va ajuta

This comment was minimized by the moderator on the site

Am si eu o intrebare, imi cer scuze ca scriu aici unde este vorba despre dieta cu lamai. Ce tratament recomandati pentru un ficat marit(gras) ,cu tgp 285 si tgo 113? Tin sa mentionez ca pers respectiva nu consuma absolut deloc alcool, nu este...

Am si eu o intrebare, imi cer scuze ca scriu aici unde este vorba despre dieta cu lamai. Ce tratament recomandati pentru un ficat marit(gras) ,cu tgp 285 si tgo 113? Tin sa mentionez ca pers respectiva nu consuma absolut deloc alcool, nu este fumator,nu are vreun viciu si mananca relativ sanatos. Va rog mult..
As aprecia foarte mult ajutorul dumneavoastra si, daca se poate , raspunsul pe e-mail.
Va multumesc mult!

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Am raspuns pe email

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua,
Va scriu acest email deoarece atat eu cat si sotia mea avem dureri in partea dreapta constante dar nu foarte puternice.Eu sant si supraponderal, iar sotia a avut in trecut probleme cu rinichii (pietre).
Credeti ca este necesar un...

Buna ziua,
Va scriu acest email deoarece atat eu cat si sotia mea avem dureri in partea dreapta constante dar nu foarte puternice.Eu sant si supraponderal, iar sotia a avut in trecut probleme cu rinichii (pietre).
Credeti ca este necesar un ecograf complet pt amandoi inainte de inceperea tratamentului?
Va multumesc

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Da, este bine sa faceti un ecograf

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca pot urma cura cu ulei de masline si sare amara daca am fierea scoasa??
Multumesc.

This comment was minimized by the moderator on the site

Bună ziua domnule doctor. Am probleme de multe luni de zile cu balonările câteodată alternează constipația. Iau mereu suplimente precum semințe de mărar și fenicul, scorțișoară, de o vreme iau și polen crud, dar tot ma mai balonul. Am și...

Bună ziua domnule doctor. Am probleme de multe luni de zile cu balonările câteodată alternează constipația. Iau mereu suplimente precum semințe de mărar și fenicul, scorțișoară, de o vreme iau și polen crud, dar tot ma mai balonul. Am și acrobație uneori. Carne nu mănânc de 6 luni.îmi puteți recomanda un tratament care sa simt cu adevărat vindecare în urma lui pt digestia mea proasta? Am și fierea leneșă. Va mulțumesc.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Cura cu ulei de masline si sare amara v-ar ajuta. De asemeni luati: zeolit : 4 capsx2, sanohelp: 2 pic de 2 oripe zi cu o cana de apa calduta, biosaflora: 20 ml pe zi ( produsele le gasiti a nr 0728020877)

This comment was minimized by the moderator on the site

Bună ziua. Va mulțumesc domnule doctor pt răspuns. Acum vad și greșelile din mesajul anterior cu 'acrobatie', îmi cer scuze, tel îmi scrie câteodată greșit, ce vrea el. Sper sa îmi pot procura în viitorul apropiat aceste tratamente.

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna seara,
As dori sa stiu daca aceasta cura ma poate ajuta sa slabesc sanatos intre 10-15 kg la o greutate de 120 kg si 1,9 m inaltime si in cat timp. Deasemeni as dori informatii in detaliu eventual ce ar trebui sa fac pentru a nu avea...

Buna seara,
As dori sa stiu daca aceasta cura ma poate ajuta sa slabesc sanatos intre 10-15 kg la o greutate de 120 kg si 1,9 m inaltime si in cat timp. Deasemeni as dori informatii in detaliu eventual ce ar trebui sa fac pentru a nu avea probleme sau efecte secundare si care ar fi tratamentul complet.Nu as dori doar sa incerc doar un alt tratament ci ma intereseaza cu adevarat eficacitatea si sanatatea.

Va multumesc anticipat

Florin

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna seara! As dori sa slabesc 8-10 kg. Am 91 kg si am hipertensine arteriala. Mi s-a recomandat sa slabesc 10 kg. Si nu e deloc usor ... am 52 de ani si nu prea am timp de sala si/sau alte cure. Puteti sa ma ajutati? Sau e bine sa fac cura cu...

Buna seara! As dori sa slabesc 8-10 kg. Am 91 kg si am hipertensine arteriala. Mi s-a recomandat sa slabesc 10 kg. Si nu e deloc usor ... am 52 de ani si nu prea am timp de sala si/sau alte cure. Puteti sa ma ajutati? Sau e bine sa fac cura cu sare amara si ulei de masline cu lamaie? Si cate zile? Multumesc, astept un raspuns, o seara linistita!

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua,
Va rog sa- mi spuneti faca im ziua curei este normal sa versi. Am tinut cura de o zi si la ultima cana cu sare amara la 10 min. am varsat. Timp de 3 zile am baut doar suc de grepfuit, portocale si lamaie constat ca nu am scaun de 3...

Buna ziua,
Va rog sa- mi spuneti faca im ziua curei este normal sa versi. Am tinut cura de o zi si la ultima cana cu sare amara la 10 min. am varsat. Timp de 3 zile am baut doar suc de grepfuit, portocale si lamaie constat ca nu am scaun de 3 zile. Este normal? Unde am gresit? Acum consum demineata un ceai la 10 cafea, 13 carne de pui cu salata sau legume, beau apa in timpul zilei si seara un pahar de lapte.
Astept raspunsul dvs. Multumesc.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua,
Am tinut cura de o zi cu sare amara. Vreau sa stiu daca este normal ca la ultima cana cu sare amara dupa 10 min sa vars. Dupa aceasta cura timp de 2 zile am baut numai 1 l suc grepfe, 750 ml suc portocale + 250 ml suc lamai fara sa...

Buna ziua,
Am tinut cura de o zi cu sare amara. Vreau sa stiu daca este normal ca la ultima cana cu sare amara dupa 10 min sa vars. Dupa aceasta cura timp de 2 zile am baut numai 1 l suc grepfe, 750 ml suc portocale + 250 ml suc lamai fara sa mananc. A 3 a zi am baut putin suc natural si o singura masa ( carne de pui cu salata de cruditati) si seara o cana de lapte. De 2 zile mananc demineata un ceai, prinz pui cu salata sau legume la tigaie, sera o cana cu lapte in timpul zilei beau apa. Dupa aceasta cura m- am constipat, este normal?
Astept raspunsul d vs.
Multumesc.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Nu se mananca carne min 1-2 saptamani dupa ce se face aceasta cura..De preferinta nici lactate in prima saptamana..doar mancaruri usoare vegetale

This comment was minimized by the moderator on the site

Multumesc pt raspuns.

This comment was minimized by the moderator on the site

Am 36 ani.recent am făcut ecografie abdominala și rezultatul este:multiplii calculi biliari mici și medii. As dorii să știu dacă pot urma și eu cura cu ulei. Menționez că analizele mi-am ieșit bune la ficat.

This comment was minimized by the moderator on the site

Am raspuns pe email

This comment was minimized by the moderator on the site

Am 55 ani şi m-am lăsat de fumat de 6 luni, timp în care am adăugat 16-17 kg. M-ar ajuta această cură să încep să le dau jos? Vă rog frumos să-mi răspundeţi!

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua,

Am inceput azi cura cu lamaie si ulei de masline pentru detoxifierea ficatului. Eu am gasit intai o alta varianta cu o lingura de ulei si una de lamaie. Nu inteleg clar daca trebuie neaparat amestecate lichidele sau se pot bea separat...

Buna ziua,

Am inceput azi cura cu lamaie si ulei de masline pentru detoxifierea ficatului. Eu am gasit intai o alta varianta cu o lingura de ulei si una de lamaie. Nu inteleg clar daca trebuie neaparat amestecate lichidele sau se pot bea separat unul dupa altul. Eu le-am luat separat, am zis ca se amesteca oricum in stomac. Ar trebui neaparat sa beau zeama de la o lamaie intreaga sau ajunge o lingura?
Precizez ca nu am deloc probleme de ficat, insa iau destul de multe medicamente pt alte boli si as dori sa il mentin in stare cat mai buna. Pentru asta consum si pastura.
Am 40 de ani si am o boala de reflux esofagian, cu probleme zilnice de reflux, gaze, uneori greata si dureri de stomac. Am incercat foarte multe tratamente medicamentoase si naturiste, insa nu m-am vindecat. Tin si regim, dar nu foarte strict pt ca m-am cam saturat de atata regim. Incerc sa mananc cat mai sanatos, fara prajeli, grasimi prea multe, dulciuri sau bauturi carbogazoase, dar mananc legume crude, fructe incercand sa nu le amestec sau sa exagerez. Ceea ce folosesc ca medicament acum este gelul de aloe de la firma Forever Living Products si Colon sanatos si Stomac sanatos de la Fares. De asemenea am luat si spiurlina care imi face bine dimineata. Ma simt cel mai bine cu gelul de aloe, dar e foarte scump si il mai pastrez pentru momentele cand imi e prea rau.
Ati putea sa-mi recomandati o cura naturista cu rezultate foarte bune pentru stomac, dar nu extrem de greu de tinut? Sau eventual produse pe baza de plante nu excesiv de scumpe cu rezultate bune?
Va multumesc anticipat.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua domnul Doctor Catalin fiul meu are 32 de ani a facut o ecografie recent la rinichi si rezultatul este ca are nisip ce tratament ar fi indicat sa faca ce fel de apa poate bea.Coca cola e daunatoare?Multumesc.

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua. Am auzit despre aceasta cura cu lamaie, sare amara si ulei de masline si m-am gandit sa o fac si eu. dar am o frica. este posibil ca piatra la fiere pe care mi-au gasit-o la ecograf sa migreze in alte organe si existe alte complicati?...

Buna ziua. Am auzit despre aceasta cura cu lamaie, sare amara si ulei de masline si m-am gandit sa o fac si eu. dar am o frica. este posibil ca piatra la fiere pe care mi-au gasit-o la ecograf sa migreze in alte organe si existe alte complicati? nu mi-sa spus marimea pietrei ci doar ca nu e mare. vreau sa precizez ca de cand am descoperit ca am piatra nu mai mananc gras sau prajit si nu am mai avut nici o durere.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua,

As dori sa va intreb ce contraindicatii are cura de o zi de detoxifiere a bilei. Am o matusa in varsta de 90 ani care are probleme din cauza pietrelor biliare, doctorul a recomandat operatia. Avand in vedere varsta inaintata se teme,...

Buna ziua,

As dori sa va intreb ce contraindicatii are cura de o zi de detoxifiere a bilei. Am o matusa in varsta de 90 ani care are probleme din cauza pietrelor biliare, doctorul a recomandat operatia. Avand in vedere varsta inaintata se teme, avand si probleme cardiace (angina pectorala) si un inceput de insuficienta renala, se teme sa faca aceasta operatie. Am dori sa apeleze la cura de detoxifiere, dar imi este teama sa nu aibe probleme din cauza bolilor de care mai sufera. Puteti, va rog, sa ne dati un sfat legat de aceasta cura? Va multumesc.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Bună seara am fost operata de fiere acum 3 ani am 38 ani și aș dori să va întreb dacă beau dimineață și seara o cană de apă călduță cu zeama de la o jumătate de lămâie cu o linguriță de miere mă va ajuta să mai dau jos și kilograme și dacă îmi...

Bună seara am fost operata de fiere acum 3 ani am 38 ani și aș dori să va întreb dacă beau dimineață și seara o cană de apă călduță cu zeama de la o jumătate de lămâie cu o linguriță de miere mă va ajuta să mai dau jos și kilograme și dacă îmi face bine la ficat .Sau dacă trebuie să țin un regim .va mulțumesc .Aștept un răspuns.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

mama are 84 ani, are parkinson, si o iatra de 2 cm si 8 mm la fiere. poate face vreun tratament pt eliminarea pietrei.multumesc mult.

This comment was minimized by the moderator on the site

am raspuns pe email

This comment was minimized by the moderator on the site

Domnule doctor am ficat gras și diabet pot face tratamentul cu ulei și lămâie? Aștept răspuns pe gmail. Va Mulțumesc.

This comment was minimized by the moderator on the site

Da, puteti face cura cu ulei si lamaie

This comment was minimized by the moderator on the site

Domnule doctor am ficat gras si diabet pot urma cura cu ulei și lămâie? Va Mulțumesc.

This comment was minimized by the moderator on the site

Comentariul dvs a fost șters.
Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.

This comment was minimized by the moderator on the site

Comentariul dvs a fost șters.
Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.

This comment was minimized by the moderator on the site

In icter este recomandata cura de lamaie cu ulei si sare amara?

This comment was minimized by the moderator on the site

Stimate domnule doctor, va rog sa imi spuneti daca aceasta cura de detoxifiere este indicata dupa colecistectomie.

This comment was minimized by the moderator on the site

Comentariul dvs a fost șters.
Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.

This comment was minimized by the moderator on the site

Comentariul dvs a fost șters.
Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua
Sotul meu in varsta de 67 ani a facut acum 3 zile o criza de bila- la ecograf a iesit..." Colecist voluminos 4,8/12cm , perete gros, edematos 7-8mm, curat, numeroase formatiuni ecogene fara con de umbra, aferente de perete, cu diametru...

Buna ziua
Sotul meu in varsta de 67 ani a facut acum 3 zile o criza de bila- la ecograf a iesit..." Colecist voluminos 4,8/12cm , perete gros, edematos 7-8mm, curat, numeroase formatiuni ecogene fara con de umbra, aferente de perete, cu diametru 15mm , posibili mici calculi infundibular".....Este acasa cu trat amoxiplus si nospa pt 7 zile daca nu cedează -operatie
Starea clinica dupa 3 zile este aceeasi...dureri majore zona ficatului, abdomen superbalonat, complet lipsit de putere
Dati- mi un sfat ...pot urma cura cu lamai acum sau iau altceva si dupa criza?

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua,pot sa folosesc cura de apa calda,miere si mamaie multumesc frumos

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua, spuneti mi va rog, pot face cura cu sare amara daca am ficat" obosit" si poliartrita reumatoida?! Va multumesc, Maria

This comment was minimized by the moderator on the site

Da , va ajuta si ficatul sa se regenereze

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua domnule doctor
am ficat gras ,nu beau ,nu fumez,iau tratament de tensiune
ce imi puteti recomanda.
Am facut cura cu sare amara si ulei de masline acum un an dar la eco mi-a esit tot ficat gras
multumesc mult

This comment was minimized by the moderator on the site

Faceti tratament cu zeolit silicic: 4 capsx2, sanohelp: 2 picx3, polen crud 3 linguri pe zi

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna seara domnule Doctor. Sunt bolnava de mica,meningita,rana deschisa pe esofag.boli care mi-au marcat veata in trecut. In prezent la 36 ani mau gasit cu aciditate gastrica coroziva, regim gluten. nu tin regim foarte special .ma simt slabita,...

Buna seara domnule Doctor. Sunt bolnava de mica,meningita,rana deschisa pe esofag.boli care mi-au marcat veata in trecut. In prezent la 36 ani mau gasit cu aciditate gastrica coroziva, regim gluten. nu tin regim foarte special .ma simt slabita, nu ma pot cocentra uneori,imi scade TA ,daca beau cafea imi revin la amiaza.cafeaua de dimineata nu-si mai face efect.presiunea sangelui cred ca nu functioneaza,maini si picioare reci.am acnee de mica pe tot corpul. ma balonez , am gaze. :cry: Cura cu lamaie si ulei este buna la aciditatea pe care o am eu?Ma simt si deprimata.va rog. din inima sa ma ajutati daca puteti .astept raspunsul d-voastra pe e-mail.D-zeu sa ne ajute pe toti. :cry:

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Am raspuns pe email

This comment was minimized by the moderator on the site

Buna! La inceputul anului mi s'a spus ca am doua pietre la fiere. Micute de cativa mm. Eram la controlul pt confirmarea sarcinii si mi_au facut o ecografie abdominala totala. Nu am avut probleme dar la doua saptamani dupa ce am nascut mi_au...

Buna! La inceputul anului mi s'a spus ca am doua pietre la fiere. Micute de cativa mm. Eram la controlul pt confirmarea sarcinii si mi_au facut o ecografie abdominala totala. Nu am avut probleme dar la doua saptamani dupa ce am nascut mi_au inceput crizele. Deoarece alaptez nu am decurs la operatie ci mananc de 5 ori pe zi mai putin si la regim. Credeti ca m_ar ajuta cumva cura cu sare amara, lamaie si ulei de masline? Am mai facut cura asta cu vreo 4 luni inainte sa imi spuna ca am pietre la fiere.daca o fac acum ma ajuta cu ceva? Sincer ma tem de inca o criza de fiere.

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Hi there! I could have sworn I've been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it's new to me.
Nonetheless, I'm definitely happy I found it and
I'll be bookmarking and checking back often!

Here is my weblog;...

Hi there! I could have sworn I've been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it's new to me.
Nonetheless, I'm definitely happy I found it and
I'll be bookmarking and checking back often!

Here is my weblog; شرکت فنی مهندسی: http://amitistech.com

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Heya i am for the primary time here. I came across this board and I
in finding It really useful & it helped me out a lot.
I hope to provide something again and help
others like you helped me.

Have a look at my website leather pants: http://topl...

Heya i am for the primary time here. I came across this board and I
in finding It really useful & it helped me out a lot.
I hope to provide something again and help
others like you helped me.

Have a look at my website leather pants: http://toplist.Gamers-finest.de/index.php?a=stats&;u=barbsiede65873

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

I believe this is one of the such a lot significant information for me.
And i am happy reading your article. However want to remark on some normal issues, The site taste is ideal,
the articles is actually excellent : D. Just right job, cheers

My...

I believe this is one of the such a lot significant information for me.
And i am happy reading your article. However want to remark on some normal issues, The site taste is ideal,
the articles is actually excellent : D. Just right job, cheers

My web-site: دستگاه تصفیه آب: http://amitistech.com

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Bunã ziua
Am început cura cu apã si lãmâie , începând cu o lãmâie în prima zi si o canã de apã si asa urcând numarul lãmâilor s al cãnilor de apã
A treia zi incepuse sã mã doarã capul si a mã simti forte rãu si tot asa restul zilelor ....Poate...

Bunã ziua
Am început cura cu apã si lãmâie , începând cu o lãmâie în prima zi si o canã de apã si asa urcând numarul lãmâilor s al cãnilor de apã
A treia zi incepuse sã mã doarã capul si a mã simti forte rãu si tot asa restul zilelor ....Poate sã fíe cauza durerilor de cap ???

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Bunã ziua
Am dureri de cap foarte mari ....De când am început cura cu lãmâie si apã , nu mai mã pot ridica din pat ....

This comment was minimized by the moderator on the site

Bună ziua.în urma unei ecografii am fost diagnosticată cu bila cudata, strangulata, fără pietre sau nisip.în crizele de bila am o aciditate crescuta și mă doare stomacul chiar și când beau apa.am încercat o zi cura cu ulei de măsline și lămâie și...

Bună ziua.în urma unei ecografii am fost diagnosticată cu bila cudata, strangulata, fără pietre sau nisip.în crizele de bila am o aciditate crescuta și mă doare stomacul chiar și când beau apa.am încercat o zi cura cu ulei de măsline și lămâie și la sfârșitul zilei aveam dureri mari de bila și aciditate la stomac.e normal așa,sa ai dureri de bila?pot sa mai continui cura?

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Hi friends, how is everything, and what you would like
to say concerning this piece of writing, in my view its in fact amazing
for me.

my blog - http://Www.Kowinatlanta.org: http://Www.Kowinatlanta.org/index.php?mid=board_dxCf07&;document_sr...

Hi friends, how is everything, and what you would like
to say concerning this piece of writing, in my view its in fact amazing
for me.

my blog - http://Www.Kowinatlanta.org: http://Www.Kowinatlanta.org/index.php?mid=board_dxCf07&;document_srl=837972

Citeşte mai mult
There are no comments posted here yet

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location

Cura cu sfecla rosie

28-09-2012 Hits:565086 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu sfeclă roșie este eficientă în tratarea cancerului  Încă din Antichitate, sfe...

Mai mult

Cura cu catină

02-10-2012 Hits:401011 Cure si diete Dr. Luca Catalin

CĂTINA – MIRACOL PENTRU SĂNĂTATE CE CONȚIN FRUCTELE DE CĂTINĂ ȘI CUM NE AJUTĂ ACES...

Mai mult

Dieta alcalina

02-02-2013 Hits:207654 Cure si diete Dr. Luca Catalin

                 Dieta alcalină ca mod de viaţă sănătos Ce este alcalinit...

Mai mult

Diverse cure cu lămâi…

15-01-2013 Hits:183009 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu lămâie și ulei de măsline  Un tratament extraordinar de eficient pentru bila l...

Mai mult

Cura cu patrunjel

27-09-2012 Hits:173707 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Pătrunjelul – antialergic şi antioxidant  Unul dintre cele mai cunoscute zarzavaturi, p...

Mai mult

Cura cu oțet de mere

07-01-2014 Hits:125825 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu oțet de mere Oțetul de mere este un leac cunoscut din bătrâni pentru tratarea mu...

Mai mult

Cura cu varză

02-10-2012 Hits:125805 Cure si diete Dr. Luca Catalin

VARZA ȘI BENEFICIILE SALE ASUPRA ORGANISMULUI Din cele mai vechi timpuri, varza este cunosc...

Mai mult

Cura cu urzică

07-01-2014 Hits:73313 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu urzică  Urzica este atât o plantă medicinală, cât și o plantă comestibilă c...

Mai mult

Cura cu boabe de ienupa…

21-10-2013 Hits:66940 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu boabe de ienupăr   Ienupărul este un arbust cu frunze asemănătoare cu cele ale br...

Mai mult

Cura cu usturoi

10-04-2013 Hits:61996 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu usturoi Cura cu usturoi se ţine o dată pe an, timp de 7 săptămâni, în felul ur...

Mai mult

Cura cu nuci

07-01-2014 Hits:53813 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu nuci  Vă prezentăm, în cele ce urmează, câteva cure şi diete pe bază de nuci...

Mai mult

Micul dejun Kollath

28-03-2013 Hits:36003 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Micul dejun Kollath  Profesorul Kollath, dietetician și doctor în medicină, a elaborat a...

Mai mult

Reţete fără proteine…

08-04-2013 Hits:27101 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Reţete fără proteine animale, preparate fără foc Este indicat ca sarea folosită în ac...

Mai mult

Cura cu tije de păpăd…

10-05-2013 Hits:25077 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu tije de păpădie Păpădia este o plantă care ne poate fi de mare ajutor în perio...

Mai mult

Cura cu mere

10-11-2013 Hits:21074 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu mere  Merele sunt poate cele mai răspândite fructe de pe glob. Cultivarea lor nu...

Mai mult

Sfaturi pentru o dieta …

10-11-2013 Hits:18556 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Sfaturi pentru a urma o dietă echilibrată și pentru o alimentație sănătoasă  Societate...

Mai mult

Cura cu măceșe

11-11-2013 Hits:16310 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu măceșe Măceșele sunt un remediu universal care tratează mai multe afecțiuni ș...

Mai mult

Cura cu apă de izvor

07-01-2014 Hits:16032 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Apa ca element primordial al vieții Se știe din vremuri imemoriale că apa este elementul ...

Mai mult

Regimul alimentar Yang

21-10-2013 Hits:15083 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Regimul alimentar predominant Yang Regimul alimentar predominant Yang este un regim mai blâ...

Mai mult

Dieta complet vegetaria…

21-10-2013 Hits:13981 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Dieta complet vegetariană („vegană”): de ce să ţinem o astfel de dietă  Dieta comple...

Mai mult

Reguli pentru o dietă …

21-10-2013 Hits:13562 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Reguli de aur pentru o dietă sănătoasă Indiferent de tipul de dietă pe care îl ţineţ...

Mai mult

Regimul alimentar Yin Y…

21-10-2013 Hits:13452 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Regimul alimentar echilibrat Yin – Yang Acest articol încheie, cel puţin deocamdată, se...

Mai mult

Regimul alimentar Yin

21-10-2013 Hits:12070 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Regimul alimentar predominant Yin Vă recomandăm să citiţi şi articolele despre regimul ...

Mai mult

9 sfaturi pentru a-ți …

08-11-2014 Hits:12044 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Alcalinizarea, cheia unei vieți sănătoase  Dacă ești vegetarian sau vegan, știi deja ...

Mai mult

Nutriția și inteligen…

12-02-2015 Hits:6901 Cure si diete Dr. Luca Catalin

O nutriție corectă poate amplifica inteligența  Dacă doriți să vă amplificați intelig...

Mai mult

Sfaturi pentru un stil …

14-02-2015 Hits:6698 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cei patru piloni ai izvorului tinereții  Există oare așa ceva numit “izvorul tinereții...

Mai mult

Dieta mediteraneană po…

02-10-2015 Hits:5357 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Dieta mediteraneană și beneficiile sale  În prezent, tot mai multe studii medicale au conf...

Mai mult

Principiile dietei orto…

28-06-2016 Hits:4865 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Despre medicina ortomoleculară  Medicina ortomoleculară, cu toate că are precedente anteri...

Mai mult

Piramida dietei vegane

23-08-2016 Hits:4695 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Beneficiile dietei vegane  Spre deosebire de alimentația vegetariană, dieta vegană nu incl...

Mai mult

10 strategii pentru a n…

05-07-2017 Hits:3792 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Care este legătura dintre hormoni și apetit?  Reglarea consumului de alimente se realizea...

Mai mult