Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

3 secrete contra grăsimii abdominale

Scris de Dr. Luca Catalin

Abdomenul perfect, un deziderat?

3 secrete contra grăsimii abdominale Întrebările cele mai frecvente adresate unui nutriționist sunt: „Cum pot să trăiesc mai mult?” sau "Ce pot face pentru a avea mai multă energie?" dar foarte frecventă este și întrebarea: „Cum pot să am un abdomen mai armonios?”

 Într-o lume în care suntem bombardați vizual de reclame și de filme care promovează abdomenul perfect, nu este de mirare că unele persoane devin obsedate de acest aspect. Cu toate că abdomenele perfecte și tonifiate depind parțial de moștenirea genetică, vestea cea bună este că există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a vă defini și tonifia zona abdominală. Iată care sunt acestea:

1. Beți ceai verde

 Numeroase studii au demonstrat că ceaiul verde stimulează sistemul imunitar și combate celulele cauzatoare de cancer din corp, dar funcționează foarte bine și pentru a ajuta la arderea excesului de greutate și a grăsimilor corporale.

 Componenta de epigalocatechină galată din ceaiul verde acționează ca un agent termogen, ceea ce înseamnă că stimulează procesul de ardere a grăsimilor. Pentru a obține acest efect ar trebui să beți cel puțin șapte căni mici de ceai verde pe zi pentru a obține efectele a două-trei capsule ale unui supliment cu ceai verde. Cel mai indicat este să consumați ceaiul verde până la 4 după-masa pentru a evita insomniile sau să alegeți o versiune light, cu mai puțină cofeină. Cele mai indicate tipuri de ceai verde sunt Sencha, Matcha și Gyokuro.

2. Optați pentru exerciții de tip cardio

 Vestea bună este că ședințele de tip cardio lungi nu sunt foarte indicate, iar mai recomandat este un antrenament la intervale care implică sprintul sau menținerea corpului într-o stare anaerobă pe perioade de 20-30 de secunde, cu perioade de repaus între ele. Când faceți un interval cardio, există mai puțin oxigen disponibil pentru mușchi, iar corpul va obosi mai rapid.

 O sesiune de 20 de minute de exerciții cardiovasculare de doar trei zile pe săptămână stimulează depozitele de grăsimi din corp și acționează pentru a arde excesul de greutate. Fie cu mașina eliptică, fie cu bicicleta obișnuită, faceți o încălzire de trei minute. Creșteți rezistența și sprintul timp de 30 de secunde, apoi reduceți din nou rezistența și efectuați o pauză de 90 de secunde. Faceți acest lucru de opt ori urmat de o pauză de două minute la sfârșit pentru un total de 19,5 minute, doar trei zile pe săptămână. În scurt timp veți observa efectele benefice ale acestui gen de antrenament.

3. Consumați grăsimi sănătoase

 Acest lucru pare complet contrar logicii, dar ultimele cercetări arată că, consumând mai multe grăsimi nesaturate sănătoase, cum ar fi miezul și uleiul de nucă de cocos, avocado, ulei de măsline extravirgin, nuci și semințe, nu numai că simțim o sațietate mai mare, dar sistemele noastre se ocupă și de stimularea procesului de ardere a grăsimilor.

 Studiile au descoperit că cei care au consumat alimente mai bogate în grăsimi sănătoase, precum cele care sunt specifice dietei mediteraneene, au avut un indice de masă corporal mai mic. Aceasta înseamnă mai puțină grăsime corporală și o înfățișare mai zveltă decât în cazul persoanelor care consumă o dietă săracă în grăsimi sănătoase. De asemenea, s-a constatat că cei care consumă în mod regulat grăsimi sănătoase au pierdut excesul de greutate mai ușor.

Cu toții ne dorim să arătăm și să ne simțim cât mai bine, iar a ajunge acolo presupune doar un efort constant. Urmând acești pași simpli timp de cel puțin trei luni, veți obține cu siguranță un abdomen mai subțire și mai tonifiat.

Recomandare: Întotdeauna consultați medicul înainte de a începe orice gen de exerciții fizice, dietă sau suplimente alimentare.