Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Cele 5 legi fundamentale conform doctorului Hamer

Scris de Dr. Luca Catalin

Cine este doctorul Hamer?

Cele 5 legi fundamentale conform doctorului Hamer Controversat de unii, însă apreciat și urmat de alții, doctorul german Ryke Geerd Hamer a evidențiat prin cercetările sale specifice legătură strânsă dintre starea mentală și apariția bolii. El susține că fiecare om se îmbolnăvește din cauza unui program mental distructiv, care apare în urma unui șoc emoțional.

 Cercetător și șef al Clincii de Oncologie din Munchen, în anii 70, însuși dr. Hamer a fost diagnosticat cu cancer testicular, la puțin timp după ce fiul său a fost împușcat. Așa a început de fapt, periplul său către propria vindecare și descoperirile sale referitoare la cancer care sunt cu adevărat revoluționare.

 Povestind zilnic cu pacienții pe care chiar el îi trata de cancer, a constatat că fiecare dintre ei suferise un șoc emoțional puternic cu mai puțin de un an sau maximum 2 în urmă. I-a venit astfel ideea de a face mii de tomografii și de a le analiza, iar în urma acestui studiu asiduu a descoperit o legătură directă între diferite zone creierului și anumite organe. Mai precis, dr. Hamer a observat apariția unor vibrații anormale, vizibile sub forma de cercuri concentrice pe tomografie, în diferite zone ale creierului. Cel mai interesant aspect era acela că, oamenii care aveau același tip de cancer, aveau vibrații mai intense în exact aceleași zone ale creierului!

 Dr. Hamer și-a dedicat următorii ani din viață exclusiv acestui studiu, reușind apoi să facă cunoscut în întreaga lume conceptul de Noua Medicină Germană, cu ajutorul căruia vindecase după primii ani în jur de 6000 de pacienți, având o rată de succes de 97%.

 Cu excepția doctorului Hamer, există și alți medici și terapeuți din Europa care au verificat cele cinci legi biologice ale Noii Medicini Germane pe mii de bolnavi; întotdeauna aceste legi s-au dovedit a fi exacte și reproductibile, deci științifice.

Legile fundamentale ale doctorului Hamer

 Dr. Hamer afirmă că cele cinci legi biologice enunțate de el au apărut odată cu viața și există în codul genetic al tuturor ființelor vii (plantele, animalele și oamenii) se comportă conform acelorași legi biologice.

 Iată în continuare care sunt cele 5 legi fundamentale conform doctorului Hamer, legi care explică apariția și evoluția bolilor:

  Legea nr. 1: Legea de fier a cancerului este “șocul emoțional este detonatorul”

 Conform doctorului Hamer, fiecare tip de cancer este un așa-numit program biologic special al naturii care debutează printr-un șoc conflictual emoțional grav care ne ia prin surprindere, pe nepregătite. Acesta este un conflict traumatizant pe care-l trăim în solitudine și pentru care nu vedem nicio rezolvare. Intensitatea șocului emoțional resimțit determină zona din creier care va fi ulterior afectată și organul fizic corespondent. În consecință, conflictele apar la trei niveluri distincte: psihic, cerebral și organic.

 Existența acestor trei unități care funcționează întotdeauna împreună, respectiv psihic-creier-organe ne evidențiază faptul că omul este întreg compus din emoții, creier și corp, iar o boală nu apare doar în una din aceste zone, ci are repercusiuni asupra întregii triade.

 Deci legea nr. 1 a lui Hamer poate fi rezumată astfel: ori de câte ori o persoană resimte un șoc emoțional care îl pune în următoarele situații concrete:

 - trăiește această situație într-un mod dramatic și traumatizant;

 - această situație apare pe neașteptate, brusc și fulgerător în viața sa;

 - persoana în cauză simte că emoția care îl copleșește este mai puternică decât rațiunea;

 - respectivul trăiește problema în singurătate (deși ceilalți pot fi la curent cu situația sa, totuși el nu împărtășește ceea ce simte, deci își reprimă emoțiile);

 - acea persoană este atât de tulburată încât nu găsește nicio soluție în acel moment.

 Starea de gravitate a bolii va fi determinată de intensitatea șocului emoțional (pot să fie traume mai mici ca intensitate care nu se vor transforma în boli fizice), iar localizarea bolii în corp (pe un anumit organ sau zonă) va depinde în mod evident de tipul de emoție trăit (furie, frică, vinovăție, neputință, etc.).

 Concluzia doctorului Hamer în această direcție este următoarea: la originea tuturor bolilor (de exemplu: cancer, diabet, angină, bronșită, penumonie, depresie, epilepsie, infarct, leucemie, etc.), se află o situație particulară din viața pacientului pe care acesta l-a resimțit ca pe un șoc emoțional: poate fi un divorț dureros, decesul sau îmbolnăvirea unei persoane apropiate, umilire, concediere, un diagnostic teribil, etc.).

  Legea nr. 2: Fiecare boală are două faze, în cazul în care conflictul emoțional a fost rezolvat

 Din această perspectivă, dr. Hamer afirmă că toate bolile au două faze, respectiv:

    - Faza 1: este faza de conflict activ sau de îmbolnăvire. Această fază mai este numită și simpaticotonie deoarece se activează sistemul nervos autonom simpatic. Faza 1 debutează odată cu șocul emoțional și durează până la soluționarea conflictului emoțional.

    - Faza 2: este faza de rezolvare a conflictului (faza de vindecare) și durează până la revenirea la normalitate a organismului. Această fază mai este numită și vagotonie deoarece aici intră în acțiune sistemul parasimpatic sau vag.

Faza 1 mai este numită și “faza rece” și se reflectă astfel pe cele trei niveluri ale ființei:

 - la nivel psihic: persoana afectată este într-o stare continuă de stres, își pierde pofta de mâncare, slăbește, este tensionat și nu doarme bine noaptea, toate acestea deoarece este faza de adaptare la evenimentul neplăcut și neașteptat din viața sa.

 - la nivel cerebral: va apărea un scurtcircuit, pe care dr. Hamer l-a numit “focar” și care are forma unor cercuri concentrice care sunt localizate într-o anumită zonă din creier.Aceste focare pot oferi pentru un expert informații precise referitoare la faza de conflict activ sau de refacere în care se află pacientul.

 - la nivel fizic: la acest nivel, creierul poate da doar 4 ordine și anume: crearea unei mase de celule (adică tumoră), descompunerea sau distrugerea masei celulare, blocarea sau deblocarea.

Faza 2 mai este numită și “faza caldă” și reprezintă faza în care conflictul este rezolvat și se reflectă astfel pe cele trei niveluri ale ființei:

 - la nivel psihic: persoana în cauză resimte diminuarea stresului, apare un sentiment de liniște și calm, îi revine pofta de mâncare, iar extremitățile corpului se încălzesc.

 - la nivel cerebral: în zona din creier în care a apărut acel scurtcircuit din faza 1, se formează un edem de refacere, iar cercurile concentrice încep să dispară gradat.

 - la nivel fizic: boala încetează să se dezvolte, iar creierul se reface,însă pot apărea stări febrile, dureri localizate sau dispersate și oboseală generală. Este important să reținem faptul că toate stările inflamatorii reprezintă refacerea organismului, inclusiv bolile infecțioase.

  Legea nr. 3: Sistemul ontogenetic de tumori și bolile echivalente

 Ontogenetica se referă la viața embrionară a ființei umane, iar dr. Hamer vorbește aici despre termenul de “boli echivalente”, deoarece nu doar tumorile, ci și toate bolile funcționează conform celor 5 legi.

 De exemplu, în ceea ce privește sensul propriei valori a unei persoane vizavi de relaționarea cu universul exterior, dacă valorile sale de referință sunt foarte exigente, persoana respectivă se poate simți umilită și incapabilă să se ridice la înălțimea situației. Astfel apar conflictele de subapreciere de sine, cu toate nuanțele aferente, ca de exemplu: “am fost concediat pentru că nu sunt eficient”, “soțul meu are pe altcineva pentru că nu-l mai satisfac sexual”, “sunt la menopauză, deci nu mai pot face copii”, etc. Un caz tipic pentru acest gen de conflict este apariția osteoporozei.

 Dacă însă apare frica de moarte, soluția biologică a creierului va fi înmulțirea celulelor pulmonare pentru a crește capacitatea pulmonară, rezultă deci o proliferare celulară anormală, adică un cancer pulmonar.

  Legea nr. 4: Sistemul ontogenetic de microbi

 Conform acestei legi expuse de doctor Hamer, microbii nu acționează în organism decât în timpul fazei secundare de boală, adică cea de refacere, devenind activi din momentul rezolvării conflictului și până la vindecarea completă. Microbii nu sunt dușmanii noștri, ci aliați în procesul de vindecare a organismului, iar dacă-I distrugem, vom încetini și întârzia faza naturală de refacere a corpului.

 Ființa umană conține o cantitate de bacterii de zece ori mai mare decât numărul celulelor sale!

 De exemplu, ciupercile și microbacteriile curăță organismul de tumorile aflate în organele derivate din endoderm și trunchiul cerebral, precum și în organele derivate din mezodermul cerebral și conduse de creier.

 Bacteriile joacă rolul fie de îndepărtarea a tumorilor situate în organele derivate din mezodermul cerebral, fie cel de restaurare de lize (adică reduceri celulare sau necroze), iar virusurile ajută la refacerea organelor de origine ectodermică, guvernate de cortexul cerebral.

  Legea nr. 5: Legea chintesenței

 Această lege stipulează faptul că toate comportamentele umane – inclusiv bolile – sunt determinate de programe specifice de supraviețuire, care sunt înscrise în creier. Există o relație permanentă între toate elementele din natură, fiecare ființă vie fiind legată de alte ființe și care împreună, fac parte din marele Tot.

 Cele cinci legi ale Noii Medicini Germane oferă un sens vieții și manifestărilor sale specifice: din această perspectivă nu mai este vorba doar de recunoașterea simptomelor și de eliminarea lor cât mai rapidă, ci este vorba de înțelegerea cauzelor emoționale profunde care sunt proprii fiecărei persoane.

 Cel mai important aspect rămâne acela ca pacientul să înțeleagă la modul profund că îi stă în puteri să inverseze procesul de îmbolnăvire și să schimbe astfel direcția. Boala este de cele mai multe ori, o călătorie interioară spre noi înșine, uneori foarte dureroasă, însă care are întotdeauna rezultate precise: cel care va înțelege toate acestea va putea trage linie și va începe o viață nouă.

 Iar așa cum concluzionează însuși doctor Hamer, “Boala are întotdeauna un sens. Este utilă, necesară și vitală pentru individ și pentru evoluția speciei. (…) Oamenii nu mor nici din cauza cancerului și nici din cauza agenților patogeni, a virusurilor, bacteriilor…ci din cauza fricii și a epuizării”.

 Extrase din cartea: “Medicina cu susul în jos. Și dacă Hamer avea dreptate?”. Autori: Giorgio Mambretti și Jean Seraphin

Mai poti citi din Direcții în medicina alternativă

Teoria revoluționară …

09-06-2012 Hits:91896 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Teoria revoluționară a Doctorului Hamer   Totul a pornit de la un eveniment tragic petrecut...

Mai mult

Călătoria

05-03-2013 Hits:46221 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

”Călătoria” de Brandon Bays  Procesul Călătoriei descris de Brandon Bays este o teh...

Mai mult

Chiropractica - ramură…

23-04-2014 Hits:40803 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este chiropractica? Chiropractica este o ramură a medicinei alternative, este o profesie...

Mai mult

Terapia Ornish pentru v…

06-03-2013 Hits:17669 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Terapia Ornish pentru vindecarea bolilor cardiovasculare  Medicul american Dean Ornish, abs...

Mai mult

Osteopatia

23-04-2014 Hits:14205 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este osteopatia?  Osteopatia este un mod de a detecta, trata și preveni anumite problem...

Mai mult

Terapia Bowen

29-01-2015 Hits:13777 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Cum funcționează terapia Bowen?  Pentru a înțelege mai bine cum funcționează terapia Bo...

Mai mult

Ayurveda, ştiinţa vie…

05-03-2013 Hits:13653 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ayurveda, ştiinţa vieţii şi arta vindecării  Ayurveda reprezintă un sistem complex de...

Mai mult

Cele 5 legi fundamental…

23-06-2015 Hits:12459 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Cine este doctorul Hamer?  Controversat de unii, însă apreciat și urmat de alții, doctoru...

Mai mult

Recunoștința-metodă …

11-11-2014 Hits:9567 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Despre puterea miraculoasă a recunoștinței  „În fiecare dintre noi există o scânteie...

Mai mult

Autofagia: regenerarea …

27-06-2019 Hits:7895 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este autofagia?  În interiorul organismului uman există o rețea celulară de curățare...

Mai mult

Medicina alternativă …

27-04-2016 Hits:6571 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Cancerul – consecința unui stil de viață nesănătos  Prof. dr. Franc T. Ruiz este consi...

Mai mult

Terapia cu fotoni: lumi…

04-02-2018 Hits:6253 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce sunt fotonii?  Corpul nostru este traversat de biofotoni, care sunt particule de lumină c...

Mai mult

Medicina cuantică și …

26-05-2017 Hits:5880 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este medicina cuantică?  Medicina cuantică este o nouă terapie care se bazează pe in...

Mai mult

Metoda ”Călătoria…

25-03-2016 Hits:5598 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

  Metoda ”Călătoria” de Brandon Bays: Știința în slujba vindecării trupului prin ...

Mai mult

Plante cu proprietăți…

23-04-2020 Hits:5556 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Plante antivirale care întăresc sistemul imunitar  În prezent, pandemia declanșată de vi...

Mai mult

Aromaterapia și binefa…

10-01-2017 Hits:5485 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

       Câteva remedii eficiente cu uleiuri esențiale Remediu contra conjunctivitei: ...

Mai mult

Terapia Gestalt: aspect…

27-02-2017 Hits:4894 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Terapia Gestalt: aspecte esențiale  Terapia Gestalt este un tip de psihoterapie care diferă...

Mai mult

Aromaterapia și binefa…

19-12-2016 Hits:4862 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este aromaterapia?  Termenul «aromaterapie» a fost creat în anul 1928 de către farmaci...

Mai mult

Plantele adaptogene: be…

25-10-2017 Hits:4630 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este o plantă adaptogenă?  Există diverse plante în fitoterapie care sunt cunoscute ...

Mai mult

Autofagia: regenerarea …

11-08-2019 Hits:4504 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Postul și autofagia, o practică milenară  Detoxifierea și postul sunt practici naturale, ...

Mai mult

Talazoterapia: indicaț…

21-08-2017 Hits:4347 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este talazoterapia?  Talazoterapia este o terapie alternativă care îmbină toate proprie...

Mai mult

Aromaterapia vibrațion…

26-02-2018 Hits:4005 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

De la aromaterapia clasică la aromaterapia vibrațională  Ființa umană este un organism e...

Mai mult

Plantele adaptogene: be…

06-11-2017 Hits:3912 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Plantele adaptogene ajută corpul să-și regăsească echilibrul  O plantă adaptogenă ti...

Mai mult

Plantele adaptogene: be…

19-12-2017 Hits:3649 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Plantele adaptogene: beneficii pentru sănătate (III)  O plantă adaptogenă tinde să ajute...

Mai mult

Plasticitatea neuronal…

22-03-2019 Hits:3513 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este plasticitatea neuronală?  Plasticitatea cerebrală se referă la capacitatea sistemu...

Mai mult

Homeopatia, 5 beneficii…

18-05-2018 Hits:3508 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este homeopatia?  Homeopatia este un sistem de tratament care a apărut la începutul seco...

Mai mult

Masajul Shiatsu: benefi…

23-08-2019 Hits:3377 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este masajul Shiatsu?  Shiatsu este o tehnică de masaj care utilizează în principal deg...

Mai mult

Îmbătrânirea cerebra…

06-08-2021 Hits:3354 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Exercițiile și alimentația pot încetini îmbătrânirea cerebrală  Potrivit unui sondaj ...

Mai mult

Medicina alternativă …

29-07-2019 Hits:3260 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este efectul placebo?  În viața noastră de zi cu zi luăm adesea medicamente și urmăm...

Mai mult

Oligoterapia restabiles…

07-01-2020 Hits:3182 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Oligoelementele și enzimele  Oligoterapia se referă la utilizarea de oligoelemente pentru a...

Mai mult

Principiile active din …

24-04-2019 Hits:2843 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce sunt principiile active?  Toate plantele au în compoziție diferite substanțe care au pr...

Mai mult

Anotimpurile și sănă…

02-01-2019 Hits:2646 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ritmurile naturii  Numeroasele curente medicale ale lumii, în special cele mai tradiționale...

Mai mult

Endometrioza: cauze, si…

02-06-2021 Hits:2135 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este endometrioza?  Endometrioza este din păcate o boală în creștere, iar în prezent ...

Mai mult

Terapii alternative con…

19-11-2020 Hits:2057 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

De ce apar migrenele?  Un atac de migrenă se datorează de obicei unei combinații de factor...

Mai mult