Catalin Luca

6 sfaturi pentru o viață sănătoasă și echilibrată

Scris de Dr. Luca Catalin

1.Profitați de lumina soarelui de-a lungul zilei

6 sfaturi pentru o viață sănătoasă și echilibrată Lumina soarelui stimulează producția de serotonină, care joacă un rol important în starea noastră de bine. Prin aceasta ne referim să faceți cât mai multe activități în aer liber, în special profitând de razele soarelui. Dacă puteți face sport sau exerciții, chiar și mersul pe jos, în lumina soarelui, va fi foarte benefic pentru sănătatea dumneavoastră.

2. Pregătiți-vă să dormiți bine

 Seara, când începe să se întunece, creierul produce un anumit hormon, melatonina, care ne pregătește să dormim. Unele dintre obiceiurile nostre în timpul zilei și în timpul serii ne afectează nivelele de melatonină, care joacă un rol important în calitatea somnului. Pentru aceasta, încercați să găsiți o bună predispoziție de a dormi, să scădeți intensitatea activității zilnice, să aerisiți bine camera și să dormiți într-o cameră suficient de întunecată pentru a oferi creierului posibilitatea să se deconecteze.

3. Luați mese sănătoase

 Modul în care ne hrănim corpul și mintea face o mare diferență în a ne simți puternic sau slab, plin de energie sau obosit. Pentru aceasta, concentrați-vă asupra meselor complete, iar cu cât mai multe culori aveți pe farfurie, cu atât mai bine. Acest lucru înseamnă că ar trebui să includeți legume proaspete, fructe, leguminoase și cereale integrale în locul meselor rafinate sau preparate. Includeți legumele crucifere în dieta dumneavoastră, cum ar fi broccoli, conopidă, varză și gulii, deoarece conțin substanțe care vă întăresc sistemul imunitar și vă ajută să vă purificați corpul. Evitați cât mai mult posibil băuturile zaharoase și produsele de patiserie industriale, deoarece tot ceea ce acestea produc este o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge.

4. Centrați-vă în momentul prezent

 Dacă veți învăța să fiți cât mai conștienți de momentul prezent și să nu lăsați gândurile să vă agite mintea, veți evita nostalgia trecutului și anxietatea pe care viitorul o poate aduce. Pentru a face acest lucru, concentrați-vă asupra a ceea ce aveți în jurul vostru și asupra respirației pentru cel puțin câteva minute pe zi și îndepărtați gândurile negative ale minții atunci când acestea apar, înlocuindu-le cu gânduri bune și luminoase.

5. Încercați să fiți pozitivi

 Același eveniment se poate întâmpla în cazul a două persoane și poate genera reacții foarte diferite la fiecare dintre ele. Prin urmare, încercați să vedeți întotdeauna partea pozitivă a lucrurilor și a oamenilor din jurul vostru. Acest lucru vă va ajuta să scăpați de anxietate și depresie.

6. Înconjurați-vă de oameni

 Având un sprijin bun din partea familiei, prietenilor, colegilor și a altor persoane care vă interesează, acest lucru vă va ajuta să rămâneți sănătoși, să vă simțiți mai puțin stresați și chiar să trăiți o viață mai lungă. Acordați-vă timp pentru a vă face relații sociale și pentru a menține legături puternice cu cei dragi.

  1. Comentarii (1)

  2. Adaugă-l pe al tău
Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

Pt . a ne mentine cat mai mult timp sanatosi nu trebuie decat sa ajutam organismul sa functioneze corect. Asa cum la automobil ii pune benzina si ulei de calitate pt ca motorul sa functioneze corect asa trebuie sa ii dam organismului :1.AER=sa...

Pt . a ne mentine cat mai mult timp sanatosi nu trebuie decat sa ajutam organismul sa functioneze corect. Asa cum la automobil ii pune benzina si ulei de calitate pt ca motorul sa functioneze corect asa trebuie sa ii dam organismului :1.AER=sa reinvatam sa respiram 2. APA=apa proaspata cu urmatoarele calitati(microstructurata,antioxidanta,puternic alcalina,bogata in saruri si minerale,fara clor, metale grele nitrati, nitriti,sulfiti, bisfenol A). 3.MANCARE=cat mai proaspata in cantitati mici(daca am constientiza cata mancare ne trebuie sa traim nu ar mai exista magazine. ) EXCLUS din SUPERMARKET.4.MISCARE 5.ODIHNA 6.SA FIM POZITIVI. Lipsa oricareia dintre cele 6 elemente nu duce decat la imbolnavire in cel mai scurt timp. Le-am enumerat in ordinea importantei .Pt o discutie mai ampla va stau la dispozitie

Citeşte mai mult
marius
There are no comments posted here yet

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location