1.Profitați de lumina soarelui de-a lungul zilei
Lumina soarelui stimulează producția de serotonină, care joacă un rol important în starea noastră de bine. Prin aceasta ne referim să faceți cât mai multe activități în aer liber, în special profitând de razele soarelui. Dacă puteți face sport sau exerciții, chiar și mersul pe jos, în lumina soarelui, va fi foarte benefic pentru sănătatea dumneavoastră.
2. Pregătiți-vă să dormiți bine
Seara, când începe să se întunece, creierul produce un anumit hormon, melatonina, care ne pregătește să dormim. Unele dintre obiceiurile nostre în timpul zilei și în timpul serii ne afectează nivelele de melatonină, care joacă un rol important în calitatea somnului. Pentru aceasta, încercați să găsiți o bună predispoziție de a dormi, să scădeți intensitatea activității zilnice, să aerisiți bine camera și să dormiți într-o cameră suficient de întunecată pentru a oferi creierului posibilitatea să se deconecteze.
3. Luați mese sănătoase
Modul în care ne hrănim corpul și mintea face o mare diferență în a ne simți puternic sau slab, plin de energie sau obosit. Pentru aceasta, concentrați-vă asupra meselor complete, iar cu cât mai multe culori aveți pe farfurie, cu atât mai bine. Acest lucru înseamnă că ar trebui să includeți legume proaspete, fructe, leguminoase și cereale integrale în locul meselor rafinate sau preparate. Includeți legumele crucifere în dieta dumneavoastră, cum ar fi broccoli, conopidă, varză și gulii, deoarece conțin substanțe care vă întăresc sistemul imunitar și vă ajută să vă purificați corpul. Evitați cât mai mult posibil băuturile zaharoase și produsele de patiserie industriale, deoarece tot ceea ce acestea produc este o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge.
4. Centrați-vă în momentul prezent
Dacă veți învăța să fiți cât mai conștienți de momentul prezent și să nu lăsați gândurile să vă agite mintea, veți evita nostalgia trecutului și anxietatea pe care viitorul o poate aduce. Pentru a face acest lucru, concentrați-vă asupra a ceea ce aveți în jurul vostru și asupra respirației pentru cel puțin câteva minute pe zi și îndepărtați gândurile negative ale minții atunci când acestea apar, înlocuindu-le cu gânduri bune și luminoase.
5. Încercați să fiți pozitivi
Același eveniment se poate întâmpla în cazul a două persoane și poate genera reacții foarte diferite la fiecare dintre ele. Prin urmare, încercați să vedeți întotdeauna partea pozitivă a lucrurilor și a oamenilor din jurul vostru. Acest lucru vă va ajuta să scăpați de anxietate și depresie.
6. Înconjurați-vă de oameni
Având un sprijin bun din partea familiei, prietenilor, colegilor și a altor persoane care vă interesează, acest lucru vă va ajuta să rămâneți sănătoși, să vă simțiți mai puțin stresați și chiar să trăiți o viață mai lungă. Acordați-vă timp pentru a vă face relații sociale și pentru a menține legături puternice cu cei dragi.