Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

5 sucuri anticancerigene și alcalinizante

Scris de Dr. Luca Catalin

Alimentația și pH-ul

5 sucuri anticancerigene și alcalinizante Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-ul organismului nostru. Unele alimente cresc nivelele de aciditate din corp, în timp ce altele ne alcalinizează. La nivel general, alimentele de origine animală precum carnea și produsele lactate, determină ca nivelele de aciditate să crească. În schimb, alimentele de origine vegetală precum fructele și legumele crude au proprietăți alcalinizante. Deoarece avem nevoie de un echilibru al pH-ului, ideal este să consumăm în mod echilibrat ambele tipuri de alimente. Pe cât posibil însă, este important să se evite alimentele care au nivele ridicate de aciditate, ca de exemplu mâncărurile procesate de tip fast-food sau junk-food.

 În prezent, cancerul este catalogat ca fiind una dintre bolile în care alimentația poate fi un factor important în formarea sau manifestarea acestuia.

 Prezența celulelor cancerigene în corpul uman este permanentă, însă depinde de noi înșine, de stilul nostru de viață, de alimentație și de natura emoțiilor pe care le avem în mod preponderent dacă aceste celule vor suferi mutații și se vor răspândi sau nu.

 Există diverse tipuri de cancer și în același timp, diverse reacții ale corpului și posibile metastaze care se pot genera în organism, afectând în mod complex organele interne.

Cum putem elimina aciditatea din corp și echilibra pH-ul?

 Pe lângă atenția pe care trebuie să o acordăm alimentației, trebuie să știm de asemenea că și unii factori de mediu pot influența dezechilibrarea pH-ului. Din acest motiv, este recomandat să se evite pe cât posibil produsele de curățenie și de igienă care conțin substanțe toxice sau periculoase și să se opteze pentru alternative naturale sau bio. Totodată, este bine să se ia în considerare unele recomandări cheie pentru a combate excesul de aciditate și pentru obține un echilibru al pH-ului precum următoarele:

 - Creșteți consumul de legume cu frunze verzi și consumați un suc sau shake verde zilnic (preparat acasă din ingrediente naturale și proaspete);

 - Adoptați obiceiul de a bea un pahar cu apă călduță cu suc de lămâie în fiecare zi pe stomacul gol (acidul citric este un bun alcalinizant);

 - Creșteți consumul de fructe și de legume, preferabil cele care au frunze verzi și se consumă crude;

 - Evitați consumul alimentelor procesate și al fripturilor;

 - Evitați consumul alimentelor rafinate precum zahărul și făina;

 - Creșteți consumul apei pure și de calitate, preferabil apă purificată sau apă de izvor;

 - Optați pentru produsele naturale pentru curățenia casei precum bicarbonatul de sodiu, sucul de lămâie și oțetul;

 - Aveți grijă atunci când alegeți produsele chimice pentru îngrijirea corpului și a părului, deoarece acestea sunt de multe ori pline de substanțe toxice. Pe cât posibil este indicat să utilizați produse naturale pentru îngrijirea părului, a pielii, a dinților, etc.;

 - Creșteți consumul alimentelor de origine vegetală și includeți mici porții de alimente de origine animală, însă doar dacă știți că provin dintr-o sursă sigură;

 - Includeți în dietă alge marine și suplimente cu spirulină, chlorella, alga afa;

 - Preparați zilnic un pahar de apă cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și consumați-l.

 După cum observați, este foarte ușor să eliminăm excesul de acid din corp și să regăsim echilibrul pH-ului, este suficient să ne modificăm stilul de viață și alimentația pentru a ne alcaliniza corpul și a ne bucura de o sănătate înfloritoare.

 Iată câteva rețete de sucuri care datorită proprietăților lor terapeutice ne ajută să prevenim cancerul sau ne ajută să-l tratăm dacă există deja:

1. Suc de morcovi, mere și spanac

 Pentru a preveni apariția cancerului se recomandă consumul morcovilor, al merelor și al spanacului. Aceste ingrediente furnizează nutrienți prețioși corpului, precum vitamina A, B și E și minerale importante precum calciu.

 Ingrediente:

 - 225 g de morcovi

 - 2 pahare de apă (400 ml)

 - sucul de la o jumătate de lămâie

 - o jumătate de măr

 - frunze de spanac după gust

 Preparare:

 Se vor mixa în blender aceste ingrediente până se va obține o textură similară celei a iaurtului.

 Observație: În unele cazuri, pentru a obține o textură mai fină, poate fi necesar să se adauge mai multă apă.

2. Suc de varză

 Varza este o legumă care ne oferă nutrienți prețioși precum proteine, hidrați de carbon, magneziu, potasiu și vitamina C. Tocmai de aceea, varza este foarte recomandată ca ingredient cheie pentru a preveni cancerul și efectele sale nocive asupra sănătății.

 Ingrediente:

 - 3 sau 4 frunze de varză

 - ½ litru de apă

 - suc de morcovi (opțional)

 - brocoli (opțional)

 Preparare:

 Se vor mixa în blender frunzele de varză cu apa. Dacă doriți să minimizați puțin gustul amar al acestui suc, puteți adăuga suc proaspăt de morcovi. De asemenea, dacă adăugați brocoli, vă veți bucura de mai mulți nutrienți.

3. Suc verde

 Așa cum am menționat anterior, varza este un aliment care oferă multe beneficii pentru prevenirea sau tratarea cancerului, iar în acest caz va face parte dintr-un suc verde. Vom adăuga și alte ingrediente care aduc organismului proprietăți nutriționale care împiedică formarea celulelor canceroase în corp.

 Ingrediente:

 - 2 sau 3 frunze de salată verde

 - 2 sau 3 frunze de varză

 - Frunze proaspete de spanac (după gust)

 - Brocoli (după gust)

 - 2-3 portocale coapte

 Preparare:

 Se vor mixa în blender ingredientele verzi împreună cu sucul de portocale. Brocoli poate fi adăugat după gust, deoarece unele persoane nu agreează gustul acestuia.

 Observație: Se recomandă ca acest suc să fie consumat pe stomacul gol, pentru a profita din plin de proprietățile sale și pentru a fi mai ușor de asimilat de organism.

4. Suc de roșii

 Sucul proaspăt de roșii este de asemenea recunoscut ca fiind un remediu eficient pentru prevenirea cancerului, deoarece acesta are puternice calități antioxidante și conține licopen, care s-a demonstrat deja prin diverse studii medicale că este o substanță care poate contribui la evitarea formării celulelor cancerigene.

 Ingrediente:

 - 5 roșii coapte

 - 1 tijă de țelină

 - 1 castravete

 - piper cayenne și sare marină (în cantități mici)

 - busuioc

 Preparare:

 Se vor mixa în blender toate aceste ingrediente și se va adăuga busuioc (preferabil proaspăt) pentru un plus de aromă.

5. Suc de mere, morcovi și ghimbir

 În continuare, un suc pe bază de mere, morcovi și ghimbir care contribuie la minimizarea prezenței celulelor cancerigene. Ghimbirul este considerat ca fiind unul dintre alimentele cu cele mai puternice proprietăți anticancerigene, de aceea se recomandă ca acesta să fie folosit cât mai des. În plus, aceasta este o băutură care oferă energie corpului, având în același timp proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și relaxante.

 Ingrediente:

 - 5 mere

 - 3 morcovi

 - o bucățică de ghimbir crud

 Preparare:

 Se vor tăia în bucăți mici merele și morcovii. Apoi, se va adăuga și ghimbirul dat în prealabil pe răzătoare și se vor mixa toate ingredientele.

          Alte recomandări pentru a menține un corp alcalin:

 Cel mai important este să menținem un echilibru între alimentele alcalinizante și cele acide. Este vorba mai ales de a nu suferi deficiențe și de a beneficia de proprietăților ambelor tipuri de alimente pentru ca pH-ul să se afle la un nivel optim. Însă, este bine de reținut că specialiștii recomandă să consumăm mai puține alimente acidifiante și mai multe sau preponderent alimente alcalinizante.

 Eficiența sucurilor prezentate în acest articol constă în prezența substanțelor antioxidante și alcalinizante din ingredientele acestora. Mai multe studii medicale care au fost realizate pe tema cancerului, atât ca prevenție cât și ca tratament, au arătat că un pH alcalin al sângelui împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene.

 Se recomandă de asemenea, să se consume zilnic usturoi, un aliment care, ingerat crud, aduce mari beneficii corpului, atât pentru prevenirea și tratarea cancerului cât și altor boli, precum diabetul.

 Ia în considerare aceste sfaturi simple pentru a avea grijă de sănătatea ta și pentru a avea un corp mai alcalin.

1. Combate aciditatea din alimentație

 Acestea sunt alimentele care trebuie consumate cu moderație și în mod echilibrat sau chiar evitate: 

 - Produsele lactate

 - Sucurile îmbuteliate

 - Făina albă

 - Zahărul

 - Sarea iodată

 - Fripturile

 - Ciocolata cu lapte

 - Cafeaua

 - Carnea roșie

 - Băuturile sau răcoritoarele gazoase

 - Alcoolul

 Iar acestea sunt alimentele care trebuie consumate cât mai des:

 - Lămâia. Deși gustul lămâii este acid, acest fruct este ideal pentru a ne alcaliniza organismul. Odată ce ajunge în stomac, sucl de lămâie declanșează niște procese foarte importante care combat aciditatea din corp, tocmai de aceea este recomandabil să se consume dimineața pe stomacul gol un pahar de apă cu sucul de la o lămâie.

 - Citricele

 - Spanacul

 - Castraveții

 - Usturoiul

 - Ceaiul verde

 - Fructele Goji

 - Migdalele crude

 - Dovleceii

 - Roșiile

 - Ceapa

 - Urzicile

 - Păpădia

 - Avocado

 - Ghimbirul

 - Varza de Bruxelles

 - Bicarbonatul de sodiu

2. Combate sedentarismul

 Lipsa activităţii fizice este una dintre principalele cauze de deces din lume, iar sedentarismul poate cauza aproximativ 2 milioane de decese la nivel global, considerat ca fiind printre primele 10 cauze de deces din lume. Studiile efectuate în acest sens de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au arătat că 60% din populația globului are o viaţă sedentară. 

 Majoritatea persoanelor sedentare se confruntă cu tendinţa de îngrăşare, excesul de greutate corporală fiind un factor de risc pentru bolile cardiovasculare, diabet, unele tipuri de cancer etc. De asemenea, frecvenţa aterosclerozei, a infarctului miocardic şi a accidentului vascular cerebral este de două ori mai mare la sedentari decât la cei care au o viaţă activă.

 Mișcarea și exercițiile fizice ne ajută să eliminăm toxinele din corp, să primim oxigen și nutrienți în fluxul sanguin. Este vital să ne facem un obicei sănătos din a face mișcare fizică zilnic, chiar și o plimbare mai lungă sau un alergat ușor contribuie din plin la menținerea unei sănătăți optime și a unui sistem imunitar puternic.

3. Gestionează emoțiile și controlează stresul

 Nivelul de aciditate din corp poate să crească dacă avem perioade lungi stres sau de anxietate. Stresul de la locul de muncă, tensiunile din familie, problemele emoționale și o existență marcată de emoții negative și stres se traduc întotdeauna prin dezechilibre chimice și un indice mai mare de aciditate. Ce putem face pentru a combate aceasta?

 Atunci când durerea fizică are o cauză emoțională, ea va persista orice vei face, deoarece corpul încearcă să se vindece, dar nu reușește, deoarece cauza continuă să fie prezentă, în interiorul tău și în propria ta minte. Dacă nu mergi direct la acea cauză emoțională, simptomele nu vor dispărea. Respiră adânc, relaxează-te, detașează-te de tot ceea ce reprezintă un stres pentru tine și amintește-ți să alegi bucuria în locul acestor tensiuni. Bucură-te de viață, fii recunoscător pentru tot ceea ce ai și nu uita că bucuria este cea mai vindecătoare dintre toate emoţiile.

Mai poti citi din Tratamente medicale

Tratamente naturiste î…

20-03-2014 Hits:500710 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratamente naturiste împotriva hemoroizilor  Hemoroizii reprezintă o afecțiune din ce î...

Mai mult

Colonul iritabil

04-03-2013 Hits:260651 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Cum se manifestă sindromul colonului iritabil?  Sindromul de colon iritabil constă în pe...

Mai mult

Tratează alergiile în…

19-03-2014 Hits:203401 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratează alergiile în mod naturist Alergiile reprezintă afecțiuni destul de frecvente, c...

Mai mult

Tratează herpesul în …

25-03-2014 Hits:183900 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratează herpesul în mod natural  Foarte mulți dintre noi cunoaștem neplăcutele efecte...

Mai mult

Menopauza, tratamente …

24-05-2014 Hits:172831 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Ce este menopauza ?  Menopauza este o perioadă prin care trece fiecare femeie la un moment...

Mai mult

Scăderea colesterolulu…

25-03-2014 Hits:145602 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Scăderea colesterolului cu ajutorul plantelor Colesterolul reprezintă o parte extrem de im...

Mai mult

Depresia – cauze şi …

29-03-2013 Hits:127842 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Depresia – cauze şi remedii vindecătoare  Numită de către medici "boala secolului XXI...

Mai mult

Remedii pentru tratamen…

05-06-2013 Hits:116401 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii pentru tratamentul naturist  al negilor  Negii sau verucile sunt acele excrescenţe ...

Mai mult

Psoriazis

07-08-2013 Hits:82894 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Psoriazis: sfaturi pentru a-l învinge pe cale naturală În domeniul naturopatiei, psoriazi...

Mai mult

Atacurile de panică ş…

25-05-2013 Hits:79502 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Atacurile de panică și anxietatea Anxietatea este o tulburare care provoacă atacuri de pa...

Mai mult

Remedii naturale împot…

10-05-2013 Hits:45348 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii naturale împotriva oboselii  Solicitările extrem de variate şi ritmul alert al v...

Mai mult

Tratează febra în mod…

25-03-2014 Hits:35868 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratează febra în mod natural Febra este primul semnal de alarmă pe care organismul ni-l ...

Mai mult

Criza de vindecare (I)

17-06-2013 Hits:31263 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Despre criza de vindecare (I)   În sănătate nu există boală. Cancerul nu se instalează ...

Mai mult

Criza de vindecare (II)

18-06-2013 Hits:24719 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Despre criza de vindecare (II)   Extras din cartea Să Trăim Sănătos fără Toxine – Ghi...

Mai mult

5 sucuri anticancerigen…

30-09-2015 Hits:23906 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-...

Mai mult

Criza de vindecare (III…

19-06-2013 Hits:20585 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Despre criza vindecare (III) Extras din cartea Să Trăim Sănătos fără Toxine – Ghid fun...

Mai mult

Tratamentul naturist

15-04-2014 Hits:17533 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Ce este tratamentul naturist?  Tratamentul naturist este tratamentul prin intermediul metod...

Mai mult

Alimentatia la premenop…

17-09-2014 Hits:17076 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Alimentația la premenopauză  Trebuie să considerăm hrana drept un medicament având un ...

Mai mult

Cele mai bune alimente…

18-04-2015 Hits:15571 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Plantele și condimentele sunt o sursă valoroasă de antioxidanți  Plantele și condimentel...

Mai mult

7 plante medicinale car…

28-05-2015 Hits:15371 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Plantele vindecătoare sunt folosite din cele mai vechi timpuri  Înainte să existe medicina...

Mai mult

Cinci sfaturi pentru s…

16-05-2015 Hits:14973 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Cinci sfaturi pentru sănătatea ficatului  Ficatul este un organ de mare importanță care p...

Mai mult

Insomnia

27-08-2013 Hits:14888 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Insomnia – remedii naturale  Pasagere sau cronice, insomniile sunt cel mai adesea legate ...

Mai mult

Remedii naturiste pent…

14-10-2013 Hits:14886 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru afecțiuni ale sexului frumos Reprezentantele sexului frumos, femei...

Mai mult

Remedii naturiste împo…

08-08-2013 Hits:12160 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii naturale împotriva oboselii Există mai multe tipuri de oboseală – oboseala cro...

Mai mult

Plante medicinale și a…

09-03-2016 Hits:9367 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și co...

Mai mult

7 plante pentru sănăt…

02-06-2017 Hits:8341 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Natura care vindecă  Multe plante medicinale pot ajuta femeile de toate vârstele în trat...

Mai mult

Programul 4R pentru să…

07-03-2018 Hits:5496 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Intestinele și sănătatea organismului  De mult timp se știe că microorganismele prezente...

Mai mult