Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

5 sucuri anticancerigene și alcalinizante

Scris de Dr. Luca Catalin

Alimentația și pH-ul

5 sucuri anticancerigene și alcalinizante Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-ul organismului nostru. Unele alimente cresc nivelele de aciditate din corp, în timp ce altele ne alcalinizează. La nivel general, alimentele de origine animală precum carnea și produsele lactate, determină ca nivelele de aciditate să crească. În schimb, alimentele de origine vegetală precum fructele și legumele crude au proprietăți alcalinizante. Deoarece avem nevoie de un echilibru al pH-ului, ideal este să consumăm în mod echilibrat ambele tipuri de alimente. Pe cât posibil însă, este important să se evite alimentele care au nivele ridicate de aciditate, ca de exemplu mâncărurile procesate de tip fast-food sau junk-food.

 În prezent, cancerul este catalogat ca fiind una dintre bolile în care alimentația poate fi un factor important în formarea sau manifestarea acestuia.

 Prezența celulelor cancerigene în corpul uman este permanentă, însă depinde de noi înșine, de stilul nostru de viață, de alimentație și de natura emoțiilor pe care le avem în mod preponderent dacă aceste celule vor suferi mutații și se vor răspândi sau nu.

 Există diverse tipuri de cancer și în același timp, diverse reacții ale corpului și posibile metastaze care se pot genera în organism, afectând în mod complex organele interne.

Cum putem elimina aciditatea din corp și echilibra pH-ul?

 Pe lângă atenția pe care trebuie să o acordăm alimentației, trebuie să știm de asemenea că și unii factori de mediu pot influența dezechilibrarea pH-ului. Din acest motiv, este recomandat să se evite pe cât posibil produsele de curățenie și de igienă care conțin substanțe toxice sau periculoase și să se opteze pentru alternative naturale sau bio. Totodată, este bine să se ia în considerare unele recomandări cheie pentru a combate excesul de aciditate și pentru obține un echilibru al pH-ului precum următoarele:

 - Creșteți consumul de legume cu frunze verzi și consumați un suc sau shake verde zilnic (preparat acasă din ingrediente naturale și proaspete);

 - Adoptați obiceiul de a bea un pahar cu apă călduță cu suc de lămâie în fiecare zi pe stomacul gol (acidul citric este un bun alcalinizant);

 - Creșteți consumul de fructe și de legume, preferabil cele care au frunze verzi și se consumă crude;

 - Evitați consumul alimentelor procesate și al fripturilor;

 - Evitați consumul alimentelor rafinate precum zahărul și făina;

 - Creșteți consumul apei pure și de calitate, preferabil apă purificată sau apă de izvor;

 - Optați pentru produsele naturale pentru curățenia casei precum bicarbonatul de sodiu, sucul de lămâie și oțetul;

 - Aveți grijă atunci când alegeți produsele chimice pentru îngrijirea corpului și a părului, deoarece acestea sunt de multe ori pline de substanțe toxice. Pe cât posibil este indicat să utilizați produse naturale pentru îngrijirea părului, a pielii, a dinților, etc.;

 - Creșteți consumul alimentelor de origine vegetală și includeți mici porții de alimente de origine animală, însă doar dacă știți că provin dintr-o sursă sigură;

 - Includeți în dietă alge marine și suplimente cu spirulină, chlorella, alga afa;

 - Preparați zilnic un pahar de apă cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și consumați-l.

 După cum observați, este foarte ușor să eliminăm excesul de acid din corp și să regăsim echilibrul pH-ului, este suficient să ne modificăm stilul de viață și alimentația pentru a ne alcaliniza corpul și a ne bucura de o sănătate înfloritoare.

 Iată câteva rețete de sucuri care datorită proprietăților lor terapeutice ne ajută să prevenim cancerul sau ne ajută să-l tratăm dacă există deja:

1. Suc de morcovi, mere și spanac

 Pentru a preveni apariția cancerului se recomandă consumul morcovilor, al merelor și al spanacului. Aceste ingrediente furnizează nutrienți prețioși corpului, precum vitamina A, B și E și minerale importante precum calciu.

 Ingrediente:

 - 225 g de morcovi

 - 2 pahare de apă (400 ml)

 - sucul de la o jumătate de lămâie

 - o jumătate de măr

 - frunze de spanac după gust

 Preparare:

 Se vor mixa în blender aceste ingrediente până se va obține o textură similară celei a iaurtului.

 Observație: În unele cazuri, pentru a obține o textură mai fină, poate fi necesar să se adauge mai multă apă.

2. Suc de varză

 Varza este o legumă care ne oferă nutrienți prețioși precum proteine, hidrați de carbon, magneziu, potasiu și vitamina C. Tocmai de aceea, varza este foarte recomandată ca ingredient cheie pentru a preveni cancerul și efectele sale nocive asupra sănătății.

 Ingrediente:

 - 3 sau 4 frunze de varză

 - ½ litru de apă

 - suc de morcovi (opțional)

 - brocoli (opțional)

 Preparare:

 Se vor mixa în blender frunzele de varză cu apa. Dacă doriți să minimizați puțin gustul amar al acestui suc, puteți adăuga suc proaspăt de morcovi. De asemenea, dacă adăugați brocoli, vă veți bucura de mai mulți nutrienți.

3. Suc verde

 Așa cum am menționat anterior, varza este un aliment care oferă multe beneficii pentru prevenirea sau tratarea cancerului, iar în acest caz va face parte dintr-un suc verde. Vom adăuga și alte ingrediente care aduc organismului proprietăți nutriționale care împiedică formarea celulelor canceroase în corp.

 Ingrediente:

 - 2 sau 3 frunze de salată verde

 - 2 sau 3 frunze de varză

 - Frunze proaspete de spanac (după gust)

 - Brocoli (după gust)

 - 2-3 portocale coapte

 Preparare:

 Se vor mixa în blender ingredientele verzi împreună cu sucul de portocale. Brocoli poate fi adăugat după gust, deoarece unele persoane nu agreează gustul acestuia.

 Observație: Se recomandă ca acest suc să fie consumat pe stomacul gol, pentru a profita din plin de proprietățile sale și pentru a fi mai ușor de asimilat de organism.

4. Suc de roșii

 Sucul proaspăt de roșii este de asemenea recunoscut ca fiind un remediu eficient pentru prevenirea cancerului, deoarece acesta are puternice calități antioxidante și conține licopen, care s-a demonstrat deja prin diverse studii medicale că este o substanță care poate contribui la evitarea formării celulelor cancerigene.

 Ingrediente:

 - 5 roșii coapte

 - 1 tijă de țelină

 - 1 castravete

 - piper cayenne și sare marină (în cantități mici)

 - busuioc

 Preparare:

 Se vor mixa în blender toate aceste ingrediente și se va adăuga busuioc (preferabil proaspăt) pentru un plus de aromă.

5. Suc de mere, morcovi și ghimbir

 În continuare, un suc pe bază de mere, morcovi și ghimbir care contribuie la minimizarea prezenței celulelor cancerigene. Ghimbirul este considerat ca fiind unul dintre alimentele cu cele mai puternice proprietăți anticancerigene, de aceea se recomandă ca acesta să fie folosit cât mai des. În plus, aceasta este o băutură care oferă energie corpului, având în același timp proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și relaxante.

 Ingrediente:

 - 5 mere

 - 3 morcovi

 - o bucățică de ghimbir crud

 Preparare:

 Se vor tăia în bucăți mici merele și morcovii. Apoi, se va adăuga și ghimbirul dat în prealabil pe răzătoare și se vor mixa toate ingredientele.

          Alte recomandări pentru a menține un corp alcalin:

 Cel mai important este să menținem un echilibru între alimentele alcalinizante și cele acide. Este vorba mai ales de a nu suferi deficiențe și de a beneficia de proprietăților ambelor tipuri de alimente pentru ca pH-ul să se afle la un nivel optim. Însă, este bine de reținut că specialiștii recomandă să consumăm mai puține alimente acidifiante și mai multe sau preponderent alimente alcalinizante.

 Eficiența sucurilor prezentate în acest articol constă în prezența substanțelor antioxidante și alcalinizante din ingredientele acestora. Mai multe studii medicale care au fost realizate pe tema cancerului, atât ca prevenție cât și ca tratament, au arătat că un pH alcalin al sângelui împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene.

 Se recomandă de asemenea, să se consume zilnic usturoi, un aliment care, ingerat crud, aduce mari beneficii corpului, atât pentru prevenirea și tratarea cancerului cât și altor boli, precum diabetul.

 Ia în considerare aceste sfaturi simple pentru a avea grijă de sănătatea ta și pentru a avea un corp mai alcalin.

1. Combate aciditatea din alimentație

 Acestea sunt alimentele care trebuie consumate cu moderație și în mod echilibrat sau chiar evitate: 

 - Produsele lactate

 - Sucurile îmbuteliate

 - Făina albă

 - Zahărul

 - Sarea iodată

 - Fripturile

 - Ciocolata cu lapte

 - Cafeaua

 - Carnea roșie

 - Băuturile sau răcoritoarele gazoase

 - Alcoolul

 Iar acestea sunt alimentele care trebuie consumate cât mai des:

 - Lămâia. Deși gustul lămâii este acid, acest fruct este ideal pentru a ne alcaliniza organismul. Odată ce ajunge în stomac, sucl de lămâie declanșează niște procese foarte importante care combat aciditatea din corp, tocmai de aceea este recomandabil să se consume dimineața pe stomacul gol un pahar de apă cu sucul de la o lămâie.

 - Citricele

 - Spanacul

 - Castraveții

 - Usturoiul

 - Ceaiul verde

 - Fructele Goji

 - Migdalele crude

 - Dovleceii

 - Roșiile

 - Ceapa

 - Urzicile

 - Păpădia

 - Avocado

 - Ghimbirul

 - Varza de Bruxelles

 - Bicarbonatul de sodiu

2. Combate sedentarismul

 Lipsa activităţii fizice este una dintre principalele cauze de deces din lume, iar sedentarismul poate cauza aproximativ 2 milioane de decese la nivel global, considerat ca fiind printre primele 10 cauze de deces din lume. Studiile efectuate în acest sens de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au arătat că 60% din populația globului are o viaţă sedentară. 

 Majoritatea persoanelor sedentare se confruntă cu tendinţa de îngrăşare, excesul de greutate corporală fiind un factor de risc pentru bolile cardiovasculare, diabet, unele tipuri de cancer etc. De asemenea, frecvenţa aterosclerozei, a infarctului miocardic şi a accidentului vascular cerebral este de două ori mai mare la sedentari decât la cei care au o viaţă activă.

 Mișcarea și exercițiile fizice ne ajută să eliminăm toxinele din corp, să primim oxigen și nutrienți în fluxul sanguin. Este vital să ne facem un obicei sănătos din a face mișcare fizică zilnic, chiar și o plimbare mai lungă sau un alergat ușor contribuie din plin la menținerea unei sănătăți optime și a unui sistem imunitar puternic.

3. Gestionează emoțiile și controlează stresul

 Nivelul de aciditate din corp poate să crească dacă avem perioade lungi stres sau de anxietate. Stresul de la locul de muncă, tensiunile din familie, problemele emoționale și o existență marcată de emoții negative și stres se traduc întotdeauna prin dezechilibre chimice și un indice mai mare de aciditate. Ce putem face pentru a combate aceasta?

 Atunci când durerea fizică are o cauză emoțională, ea va persista orice vei face, deoarece corpul încearcă să se vindece, dar nu reușește, deoarece cauza continuă să fie prezentă, în interiorul tău și în propria ta minte. Dacă nu mergi direct la acea cauză emoțională, simptomele nu vor dispărea. Respiră adânc, relaxează-te, detașează-te de tot ceea ce reprezintă un stres pentru tine și amintește-ți să alegi bucuria în locul acestor tensiuni. Bucură-te de viață, fii recunoscător pentru tot ceea ce ai și nu uita că bucuria este cea mai vindecătoare dintre toate emoţiile.

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna seara,
Numele meu este Nadia V, am 48 ani si de 4 ani am fost diagnostica cu cirozahepatica (efect al virusului hepatitei C). Acum cinci luni in urma uno probleme intestinale, am descoperit in urma colonoscopiei ca am facut varice...

Buna seara,
Numele meu este Nadia V, am 48 ani si de 4 ani am fost diagnostica cu cirozahepatica (efect al virusului hepatitei C). Acum cinci luni in urma uno probleme intestinale, am descoperit in urma colonoscopiei ca am facut varice intestinale. Problema s-a agravat dupa aceasta colonoscopie, in sensul ca am ramas cu dureri in partea dreapta, dureri care se intensifica dupa masa. Aceasta durere se propga cumva in partea dreapta a bazinului si pe picior. Nu stiu cum pot rezolva aceasta problema, de aceea, citind articolele dvs. am indraznit sa va scriu si sa va rog pentru un tratament.
Cu multumiri,Nadia V

Citeşte mai mult
vlaicu iulia nadia
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua dle doctor, pe 21 feb am fost diagnosticata cu limfom non-hodgkins cu afectare de celula mare B agresiv. Am 30 de ani, 61kg, 1.74m, nefumătoare, betatalasemie minor, gastrită si tiroida autoimună cu Tsh in parametrii normali, tranzit...

Buna ziua dle doctor, pe 21 feb am fost diagnosticata cu limfom non-hodgkins cu afectare de celula mare B agresiv. Am 30 de ani, 61kg, 1.74m, nefumătoare, betatalasemie minor, gastrită si tiroida autoimună cu Tsh in parametrii normali, tranzit normal, somn normal, compresie la nivelul gâtului, circulație colaterală, respiratie îngreunată si durere in piept, datorită tumorei din mediastin. Am început tratament citostatic cu CHOP si Mabthera, am terminat prima cura.
Ma puteți ajuta va rog cu un regim alimentar care sa ma sprijine pe perioada celor 6 cure de citostatice si sa ajute tratamentul? Vreau ca un stil de viața dar cum este cevs nou vreau sa știu ca procedez corect.
Va mulțumesc!

Citeşte mai mult
Alexandra Tudor
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna seara , au trecut 6 luni de la operatie si ma simnt bine .Urmez acelasi regim fara zahar, faina alba, sare,carne ,lapte .
Analizele efectuate dupa histerectomie totala si o parte din ganglionii inghinali : sunt f bune absent celule...

Buna seara , au trecut 6 luni de la operatie si ma simnt bine .Urmez acelasi regim fara zahar, faina alba, sare,carne ,lapte .
Analizele efectuate dupa histerectomie totala si o parte din ganglionii inghinali : sunt f bune absent celule cancerigene .
Dar predispozitia si riscul nu trebuiesc uitate asa ca: fara stres ,alimentatie sanatoasa , activitate , inima buna si incerc sa rad zilnic :lol:
Multa sanatate si curaj tuturor in aceeasi situatie si Dumnezeu este mare
Numai bine si va multumesc voi adauga si cele 5 sucuri

Citeşte mai mult
Coman Eugenia
This comment was minimized by the moderator on the site

numai sa nu consumati bicarbonatul dupa masa ..

flo
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna seara Dle Doctor ,
Am fost diagnosticata in luna martie cu Carcinom infiltrant de col uterin ,proces expansiv cervical de 30mm Clasa2B dupa clasificare FIGO .
Tratament : éé sedinte de radioterapie , 5 sedinte chimioterapie cu cesplatinum ,...

Buna seara Dle Doctor ,
Am fost diagnosticata in luna martie cu Carcinom infiltrant de col uterin ,proces expansiv cervical de 30mm Clasa2B dupa clasificare FIGO .
Tratament : éé sedinte de radioterapie , 5 sedinte chimioterapie cu cesplatinum , 1 sedinta de cureterapie .Astept rezultatul de la IRM pelvian in doua zile .
Analize dupa tratament in limite normale .
Greutate initiala 79kg ,dupa tratament 69Kg
Inaltime 1,68m
Virsta 56 ani
Regim alimentar din martie : legume crude , fructe crude , ceai verde BIO , apa cu lamiie .Miere cu lamiie si ghimbir o lingurita in fiecare dimineata
Pine completa toast 3 felii pe zi cu brinza proaspata de vaci f putina
Peste : lup de mare o bucatica la 3 zile
Oua :1 ou la 4-5 zile
Fara : zahar , carne , lapte , cascaval, bauturi alcoolice , cafea , dulciuri de orice fel .
pH urina intre 6,5 si 7,2 cind sunt obosita scade la 4,8 il readuc la normal cu apa cu bicarbonat .
Va rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti daca exista sanse sa revin aproape de normal dupa operatie si daca pot urma acelasi regim dupa operatie .
Va multumesc anticipat pentru raspuns .

Citeşte mai mult
EUGENIA COMAN
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna seara ,
Am fost diagnosticata cu carcinom infiltrant de col uterin Typ II B ; Tratament pina acum 22 sedinte radioterapie ,5 sedinte chimioterapie cu Cesplatinum 1 sedinta de cureterapie .
Regim alimentar legume crude , fructe crude , 1...

Buna seara ,
Am fost diagnosticata cu carcinom infiltrant de col uterin Typ II B ; Tratament pina acum 22 sedinte radioterapie ,5 sedinte chimioterapie cu Cesplatinum 1 sedinta de cureterapie .
Regim alimentar legume crude , fructe crude , 1 portie mica de peste lup de mare la 2-3 zile , 1 ou de gaina la 4-5 zile .Piine completa toast 4-5 felii pe zi cu brinza nefermentata .
Bauturi apa cu lamiie , suc de grepfuit,suc de sfecla o data la 4-5 zile .Zilnic amande si stafide negre intre mese cam o mina .
Greutate 70Kg , virsta 57 ani .
Ph urina intre 6,5 si 7,2 citeodata coboara la 5 cind sunt obosita .
pH urmarit la fiecare urinare .
Cantitate de lichide pe zi 1,5 la 2,5 L pe zi
Analize : leucocite 5 200 , trombocite 160 000 , Hgb 13,0g uree , creatinina valori normale .
Va rog daca vreti sa imi spuneti daca sunt sanse sa revin aproape de normal dupa operatia de histerectomie totala care va avea loc peste doua saptamini , daca dupa operatie pot tine acest regim care sincera sa fiu nu mi se pare greu .
Va multumesc anticipat pentru rasuns si va rog sa ma scuzati pentru acest lung mesaj

Citeşte mai mult
EUGENIA COMAN
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna ziua, am fost diagnosticata acum 3 saptamani cu un cancer gastric stare avansata 3-4, adenomocarcinom de 80-90 mm, tumoarea a iesit din stomac, au aparut si noduli peritoneali. Urmeaza sa incep curele de chimioterapie. Va rog sa imi spuneti...

Buna ziua, am fost diagnosticata acum 3 saptamani cu un cancer gastric stare avansata 3-4, adenomocarcinom de 80-90 mm, tumoarea a iesit din stomac, au aparut si noduli peritoneali. Urmeaza sa incep curele de chimioterapie. Va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa fac pentru a minimaliza efectele secundare ale chmioterapiei, cum as putea sa imi intaresc organismul? Se recomanda suplimente? Multumesc

Citeşte mai mult
Felicia
This comment was minimized by the moderator on the site

Am raspuns pe email

Dr. Cătălin Luca
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna seara,
As vrea sa va rog sa mi recomandati un tratament naturist antitumoral pentru tatal meu de 76 de ani care a fost diagnosticat, dupa interventia cu laserscopia la vezica urinara, cu carcinom urotelial papilar cu grad de diferentiere...

Buna seara,
As vrea sa va rog sa mi recomandati un tratament naturist antitumoral pentru tatal meu de 76 de ani care a fost diagnosticat, dupa interventia cu laserscopia la vezica urinara, cu carcinom urotelial papilar cu grad de diferentiere inalt, G3. Spuneti mi ce date ati avea nevoie si unde sa vi le trimit, va rog!

Citeşte mai mult
Camelai
This comment was minimized by the moderator on the site

Pentru reteta de tratament naturist, trebuie sa imi scrieti datele dvs complete: nume, varsta , inaltime, greutate, diagnostic, alte afectiuni asociate, tratament urmat, alimentatie, scaun, urina, alergii, somn

Dr. Cătălin Luca
This comment was minimized by the moderator on the site

Buna seara!Mama sufera conform CT de neo gastric cu carcinomatoza abdominala, fara metastaze,cu adenopatii abdominale.Tolereaza greu mancarea,a slabit,are 43,7 kg si 1,51 inaltime,analize uzuale f.bune,markeri tumorali digestivi si ovarieni...

Buna seara!Mama sufera conform CT de neo gastric cu carcinomatoza abdominala, fara metastaze,cu adenopatii abdominale.Tolereaza greu mancarea,a slabit,are 43,7 kg si 1,51 inaltime,analize uzuale f.bune,markeri tumorali digestivi si ovarieni crescuti.Ce imi recomandati,va rog!

Citeşte mai mult
popescu florentina
This comment was minimized by the moderator on the site

Va rog sa imi dati datele complete ale mamei pentru a putea prescrie un tratament naturist antitumoral adecvat

Dr. Cătălin Luca
There are no comments posted here yet

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location

Mai poti citi din Tratamente medicale

Tratamente naturiste î…

20-03-2014 Hits:470396 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratamente naturiste împotriva hemoroizilor  Hemoroizii reprezintă o afecțiune din ce î...

Mai mult

Colonul iritabil

04-03-2013 Hits:252795 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Cum se manifestă sindromul colonului iritabil?  Sindromul de colon iritabil constă în pe...

Mai mult

Tratează alergiile în…

19-03-2014 Hits:194840 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratează alergiile în mod naturist Alergiile reprezintă afecțiuni destul de frecvente, c...

Mai mult

Tratează herpesul în …

25-03-2014 Hits:177278 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratează herpesul în mod natural  Foarte mulți dintre noi cunoaștem neplăcutele efecte...

Mai mult

Menopauza, tratamente …

24-05-2014 Hits:165686 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Ce este menopauza ?  Menopauza este o perioadă prin care trece fiecare femeie la un moment...

Mai mult

Scăderea colesterolulu…

25-03-2014 Hits:141189 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Scăderea colesterolului cu ajutorul plantelor Colesterolul reprezintă o parte extrem de im...

Mai mult

Depresia – cauze şi …

29-03-2013 Hits:123840 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Depresia – cauze şi remedii vindecătoare  Numită de către medici "boala secolului XXI...

Mai mult

Remedii pentru tratamen…

05-06-2013 Hits:111879 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii pentru tratamentul naturist  al negilor  Negii sau verucile sunt acele excrescenţe ...

Mai mult

Psoriazis

07-08-2013 Hits:78470 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Psoriazis: sfaturi pentru a-l învinge pe cale naturală În domeniul naturopatiei, psoriazi...

Mai mult

Atacurile de panică ş…

25-05-2013 Hits:76896 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Atacurile de panică și anxietatea Anxietatea este o tulburare care provoacă atacuri de pa...

Mai mult

Remedii naturale împot…

10-05-2013 Hits:43409 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii naturale împotriva oboselii  Solicitările extrem de variate şi ritmul alert al v...

Mai mult

Tratează febra în mod…

25-03-2014 Hits:34103 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratează febra în mod natural Febra este primul semnal de alarmă pe care organismul ni-l ...

Mai mult

Criza de vindecare (I)

17-06-2013 Hits:28649 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Despre criza de vindecare (I)   În sănătate nu există boală. Cancerul nu se instalează ...

Mai mult

Criza de vindecare (II)

18-06-2013 Hits:22998 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Despre criza de vindecare (II)   Extras din cartea Să Trăim Sănătos fără Toxine – Ghi...

Mai mult

5 sucuri anticancerigen…

30-09-2015 Hits:18265 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-...

Mai mult

Criza de vindecare (III…

19-06-2013 Hits:18021 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Despre criza vindecare (III) Extras din cartea Să Trăim Sănătos fără Toxine – Ghid fun...

Mai mult

Tratamentul naturist

15-04-2014 Hits:15224 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Ce este tratamentul naturist?  Tratamentul naturist este tratamentul prin intermediul metod...

Mai mult

Alimentatia la premenop…

17-09-2014 Hits:15145 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Alimentația la premenopauză  Trebuie să considerăm hrana drept un medicament având un ...

Mai mult

Cele mai bune alimente…

18-04-2015 Hits:13531 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Plantele și condimentele sunt o sursă valoroasă de antioxidanți  Plantele și condimentel...

Mai mult

Remedii naturiste pent…

14-10-2013 Hits:13400 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru afecțiuni ale sexului frumos Reprezentantele sexului frumos, femei...

Mai mult

Insomnia

27-08-2013 Hits:13340 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Insomnia – remedii naturale  Pasagere sau cronice, insomniile sunt cel mai adesea legate ...

Mai mult

7 plante medicinale car…

28-05-2015 Hits:13119 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Plantele vindecătoare sunt folosite din cele mai vechi timpuri  Înainte să existe medicina...

Mai mult

Cinci sfaturi pentru s…

16-05-2015 Hits:12971 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Cinci sfaturi pentru sănătatea ficatului  Ficatul este un organ de mare importanță care p...

Mai mult

Remedii naturiste împo…

08-08-2013 Hits:10817 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii naturale împotriva oboselii Există mai multe tipuri de oboseală – oboseala cro...

Mai mult

Plante medicinale și a…

09-03-2016 Hits:7613 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și co...

Mai mult

7 plante pentru sănăt…

02-06-2017 Hits:6413 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Natura care vindecă  Multe plante medicinale pot ajuta femeile de toate vârstele în trat...

Mai mult

Programul 4R pentru să…

07-03-2018 Hits:3986 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Intestinele și sănătatea organismului  De mult timp se știe că microorganismele prezente...

Mai mult