Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Citricele: izvor de sănătate și bună-dispoziție

citrice  Celebrul medic oftalmolog american, Dr. Steven G. Pratt, în lucrarea sa intitulată “Super Alimente Rx” afirmă: “Organismul uman nu poate produce vitamina C. Aceasta este hidrosolubilă și nu este reținută de corp. De aceea organismul are nevoie de o aprovizionare permanentă pentru a păstra o concentrație adecvată la nivel celular și sanguin. Vitamina C, împreună cu alți nutrienți importanți conţinuţi de citrice, joacă un rol important în reducerea riscului de apariție a bolilor cronice. Un nivel scăzut de vitamina C a fost asociat cu creșterea mortalității, cu precădere din cauza cancerului și a afecțiunilor cardiovasculare.”  

 De asemeni există o legătură între o cantitate scăzută de vitamina C în organism și cancerul gastric, oral şi esofagian.

Citricele – veritabile remedii anticancer

 Ultimele cercetări privind dieta mediteraneană care include un consum mare de citrice, este asociată unui risc scăzut de apariție a cancerului de sân, pulmonar, pancreatic, de colon, de rect și de col uterin. S-a demonstrat că toate citricele conțin numeroși agenți anticancerigeni – poate mai mult decât orice alt aliment.

 Puterea flavonoidelor din citrice este uimitoare. Ele sunt antioxidante şi antimutagenice. Aceasta reprezintă proprietatea de prevenire a apariției mutațiilor la nivel celular şi implicit de prevenire a apariției cancerului sau a altor afecțiuni cronice. Acest lucru uimitor se datorează puterii miraculoase a flavonoidelor de absorbție a razelor ultraviolete, de protecție a ADN-ului și de capacitatea de a interacționa cu carcinogenii.

 Citricele – un puternic detoxifiant natural și factor alcalinizant al organismului

 Steve Meyerowitz, un naturopat foarte cunoscut din Statele Unite, afirmă în cartea sa “Posturi cu sucuri naturale şi detoxifierea”: “Majoritatea fructelor, în special citricele sunt solvenți puternici. Conținutul lor bogat în apă spală tractul digestiv, rinichii și purifică fluxul sanguin. Lămâia este cel mai puternic solvent, urmat de lămâia verde, ananasul și grapefruitul. Toate au un efect detoxifiant asupra ficatului şi a vezicii biliare.“

 Dr. Robert O. Young, microbiolog și nutriționist, faimos pentru cercetările sale privind alimentația alcalină a concluzionat cu argumente solide că echilibrarea ph-ului din organism poate face adevărate minuni pentru sănătate. „ ...grapefruitul, lămâia, lămâia lime sunt fructe alcaline, miraculoase în acest sens, deși multă vreme au fost considerate acide datorită acidului citric din compoziție. Însă ele au un conținut redus de zaharuri și multe săruri de potasiu în compoziție, ceea ce le face alcaline.” 

Citricele – sursă naturală de energie și bună-dispoziție

 Citricele au de asemenea un efect puternic asupra sistemului nervos, atenuând fluctuațiile dispozițiilor psihice și mentale şi de asemenea ajutând la eliminarea stărilor depresive și a anxietății.

 Acidul folic (vitamina B9) conținut de citrice contribuie la formarea de celule sănătoase și joacă un rol foarte important în prevenirea anomaliilor sistemului nervos. Acidul folic, este de asemenea cel care reglează eliberarea de serotonină (hormonul bunei-dispoziții) în organism.

Lămâia

 Lămâia este un fruct cu virtuți surprinzătoare și care are efecte extraordinare asupra sănătății noastre, în special datorita cantității mari de vitamina C pe care o conține, dar și datorita altor componente cum sunt: vitamina B, vitamina A, fosfor, potasiu, magneziu, calciu, proteine, carbohidrati și flavonoide (substanțe care dețin proprietăți cu rol antioxidant și anticancerigen).

. S-a constat că lămâia distruge celulele canceroase. Mulți cercetători au constatat efectul de reducere rapidă a chisturilor și tumorilor prin consumul sucului proaspăt de lămâie. Unele studii afirmă că lămâia este de mare utilitate în toate tipurile de cancer, dar mai ales în cancerul de colon, cancerul de sân, în cancerul de prostată si de asemeni în cancerul de plămân și de pancreas.

 - sporește rezistența organismului în fața infecțiilor;

 - contribuie la menținerea sănătății inimii, nervilor și țesutului muscular;

 - este un agent antimicrobian cu spectru larg, eficient în infecțiile bacteriene şi cu ciuperci;

 - are efect diuretic, permițând curățirea vezicii şi a căilor urinare. Datorită proprietățile sale antiacide, lămâia reduce riscul de litiază renală;

 - regularizează tensiunea arterială crescută;

 - are efect antioxidant prin neutralizarea radicalilor liberi;

 - contribuie la vindecarea rănilor.

 Pentru detoxifierea organismului, este recomandat să consumați dimineața un pahar cu apă caldă în care adăugați sucul de la o lămâie, aceasta ajutând la intensificarea activității tubului digestiv şi a arderilor celulare.

 Lămâia este un prețios aliment antidepresiv, combate stres-ul şi bolile nervoase. Consumată în mod regulat, reduce considerabil stările de anxietate, retrezește buna dispoziție și optimismul.

 Lămâia poate fi consumată atât în întregime, deoarece atât pulpa cat și coaja sunt foarte bogate în principii active necesare sănătății noastre, dar poate fi consumată și separat – fie numai zeama sau sucul propriu-zis de lămâie, ori în anumite condiții numai coaja sa, care și ea este bogata în uleiuri volatile și in flavonoide. Ca să aibă mai mult suc, se rulează lămâia în palme preț de câteva secunde sau se scufundă în apa caldă. În acest fel, pulpa fructului se separă de coajă, iar sucul va ieși din abundență.

 Lămâiul (Citrus limon) este originar din India, dar miraculoasele lămâi sunt folosite și apreciate încă din secolul al IV-lea și pe teritoriul nostru. Arabii sunt cei care l-au cultivat în regiunea sudică a Mării Mediterane. Sediul principal al producției de ulei de lămâie (Aetheroleum citri) este insula Sicilia, dar nu trebuie uitate nici centrele din insula Cipru, California și Florida.

Sucul de lămâie

 Calitățile excepționale ale sucului de lămâie sunt recunoscute încă din antichitate. Egiptenii preparau o băutură specială numită Antica, ce conținea suc de lămâie și usturoi, pe care o foloseau pentru a-i menține sănătoși și plini de putere pe sclavii care munceau, în soarele torid al deșertului, la construirea piramidelor. Se pare că efectele miraculoase ale acestei băuturi care curăță vasele de sânge și le menține elasticitatea, asigură o viață lungă și sănătoasă, erau bine cunoscute de preoții egipteni. De asemenea în Africa, sucul de lămâie a fost folosit cu succes în cazul epidemiei de holeră.

 Aproximativ 1/2 ceașcă de lămâie, decojită (160 g) conține:

 - 30 de calorii, din care - grăsimi 5 g
  - grăsimi totale: 0 g
  - sodiu: 5 mg
  - carbohidrați totali: 10 g (3% din doza zilnică recomandată)
  - fibre dietetice: 3 g (11% din doza zilnică recomandată)
  - zaharuri: 3 g
  - proteine: 1 g
  - vitamina C: 90% din doza zilnică recomandată
  - calciu: 2%
  - fier: 4%

Uleiul de lămâie (Aetheroleum citri)

 Uleiul volatil de lămâie este cel care face ca mirosul lămâilor să fie inconfundabil. El se extrage din coaja de lămâie, fie în centre specializate, unde prin anumite modalități mecanice se poate extrage un ulei superior, fie îl putem extrage chiar în casă. Pentru aceasta se cojește lămâia, iar coaja ei se pune în apa rece de cu seară. A doua zi se stoarce, iar uleiul se lasă sa se depună, se decantează, iar apoi se filtrează. Extern: uleiul volatil de lămâie este un excelent purificator al ambianței sau chiar al aurei noastre, ferindu-ne astfel de influențe malefice. De asemenea, aroma sa plăcută regenerează și împrospătează. Intern: uleiul volatil de lămâie poate fi folosit în cazuri de litiază biliară și în alte afecțiuni hepatice.

 Datorită uleiului volatil, lămâile cresc imunitatea, astfel încât forța de apărare a organismului în cazul bolilor infecțioase este mult mai mare. Lămâile sunt bactericide, în cazul bolilor infecțioase de natura digestivă sau respiratorie. În caz de rău de transport, două picături de ulei esențial de lămâie puse într-o linguriță de zahar fac să dispară imediat grețurile. Uleiul volatil de lămâie ne ajută să ne curățam pielea mâinilor, pătate de sucuri de fructe sau de legume. În aromoterapie (terapia cu uleiuri aromatice), uleiul volatil de lămâie este indicat în afecțiuni circulatorii (anemie, degerături, varice), în afecțiuni digestive (diabet, litiază biliară, gastro-enterită), în afecțiuni ale ficatului, vărsături, litiaze, în afecțiuni ale capului (migrene), laringită, ca tonifiant gingival, sinuzită și în afecțiuni ale aparatului respirator (astm, bronșită).

Grapefruitul

 Grapefruitul este un detoxifiant puternic care ajută organismul să scape de microbii dăunători şi contribuie la întărirea sistemului imunitar împotriva altor atacuri. De asemenea, grapefruitul stimulează refacerea țesuturilor și împiedică dezvoltarea tumorilor.

 Grapefruitul este un detoxifiant natural care acționează asupra sistemului digestiv și a ficatului. Acțiunea sa de detoxifiere se combină în mod armonios cu un efect puternic de oprire a dezvoltării bacteriilor, ciupercilor, paraziților și virusurilor. Grapefruitul mai conține substanțe fitochimice protectoare care îmbunătățesc imunitatea și stimulează vindecarea rănilor. Iată cele mai importante beneficii ale sale, fructul de grapefruit fiind:

 - benefic în stările de imunodeficiență;

 - adjuvant în răceală şi gripă;

 - util în prevenirea şi tratamentul bolilor de inimă şi arteriale şi al pietrelor la vezica biliară;

 - stimulent al digestiei şi al eliminării reziduurilor;

 - un factor care împiedică formarea pietrelor de oxalat de calciu în rinichi;

 - stimulent al metabolismului grăsimilor;

 - foarte util pentru reducerea nivelului de colesterol din sânge.

 Extractul din sâmburi de grapefruit este un agent activ antimicrobian natural, cu o sferă largă de acțiune împotriva streptococilor, stafilococilor, salmonellei, microbacteriilor și a altor agenți patogeni.

 Grapefruitul este un excelent remediu antistres și este un ingredient cheie al producției de serotonină, care este cunoscută ca fiind „hormonul fericirii”

Precauţie: Sucul de grapefruit crește disponibilitatea unor medicamente. Dacă luați medicamente pe cale orală, consultați-vă medicul pentru a vă asigura că nu interferează cu acestea.

Portocala

 Conținutul bogat de vitamina C al portocalei contribuie la menținerea sănătății celulelor din sânge și sporește rezistența la infecții. Iată benefciile acestui fruct atât de cunoscut și aromat:

- ajută la protecția împotriva cancerului;

- protejează organismul împotriva atacului cerebral;

- scade nivelul colesterolului rău din sânge;

- îmbunătățește absorbția fierului;

- contribuie la vindecarea rănilor;

- ajută la întărirea plămânilor într-un mediu poluat;

- păstrează sănătatea pielii;

- protejează împotriva tensiunii arteriale şi a alergiilor.

 Consumul de portocale ajută la menținerea nivelurilor optime de energie, iar din punct de vedere emoțional, amplifică bucuria şi entuziasmul, aduce vitalitate şi claritate mentală.

Lămâia verde (lime)

 Lămâia verde (lime) este recomandată mai ales în dieta-tratament pentru dezechilibrele digestive, având o reacție alcalină în tractul gastrointestinal. Lămâia verde aduce următoarele beneficii pentru sănătate:

 - are un rol important în prevenirea și tratarea cancerului;

 - îmbunătățește sănătatea tuturor țesuturilor musculare și absorbția fierului;

 - sporește eficiența sistemului imunitar;

 - conține o cantitate mare de calciu şi fosfor;

 - este recomandată şi pentru menținerea unei bune sănătăți a dinților.

 Lămâia verde are un efect tonic și energizant asupra organismului, înviorează și aduce bună-dispoziție.

 Sfat: Când cumpărați citrice, alegeți întotdeauna fructele care sunt grele în raport cu dimensiunea lor, cu coaja fermă şi strălucitoare. Acestea conțin cel mai mult suc.

 Puteți consuma citricele sub diverse forme: ca atare, în salate de fructe sau în cure cu sucuri (pentru o mai mare eficiență).

  1. Comentarii (1)

  2. Adaugă-l pe al tău

Comentarii (1)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

Domnule doctor, apreciez foarte mult toate articolele dumneavoastră, precum şi solicitudinea, generozitatea şi bunul-simţ de care daţi dovadă, calităţi nu prea întâlnite la tagma. Îmi permit o sugestie: de bună seamă. sunt oameni care nu suportă...

Domnule doctor, apreciez foarte mult toate articolele dumneavoastră, precum şi solicitudinea, generozitatea şi bunul-simţ de care daţi dovadă, calităţi nu prea întâlnite la tagma. Îmi permit o sugestie: de bună seamă. sunt oameni care nu suportă polenul crud, aşa cum sunt unii care au intoleranţă la lapte, dar suportă bine lapte bătut, iaurtul sau laptele prins. Sugerez celor care nu suportă polenul crud, să încerce cu păstură, tot polen, dar invertit / prelucrat de albine, pentru a fi păstrat în stup o perioadă îndelungată, peste iarnă.Are calităţi superioare polenului.

Citeşte mai mult
There are no comments posted here yet

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location

Comentarii   

0 # Polenul crudHaiduc Ştefan 13-06-2016 19:37
Domnule doctor, apreciez foarte mult toate articolele dumneavoastră, precum şi solicitudinea, generozitatea şi bunul-simţ de care daţi dovadă, calităţi nu prea întâlnite la tagma. Îmi permit o sugestie: de bună seamă. sunt oameni care nu suportă polenul crud, aşa cum sunt unii care au intoleranţă la lapte, dar suportă bine lapte bătut, iaurtul sau laptele prins. Sugerez celor care nu suportă polenul crud, să încerce cu păstură, tot polen, dar invertit / prelucrat de albine, pentru a fi păstrat în stup o perioadă îndelungată, peste iarnă.Are calităţi superioare polenului.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Polenul crud, unul dint…

08-01-2013 Hits:199484 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii                  Albert Eins...

Mai mult

Uleiul din seminţe de c…

08-05-2013 Hits:150393 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Uleiul din semințe de cânepă Cânepa este una din cele mai vechi plante cultivate în țara noa...

Mai mult

Mierea de albine

01-06-2013 Hits:98943 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mierea de albine – alimentul zeilor  Despre mierea de albine se spune că, în vremurile străv...

Mai mult

Otetul de mere

23-05-2014 Hits:60610 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile magice ale oțetului de mere  Pe vremuri, oțetul de mere era folosit pentru red...

Mai mult

Ceapa, medicamentul din…

09-11-2013 Hits:58664 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceapa, medicamentul din grădină  Ceapa este una din legumele cele mai des folosite de către ...

Mai mult

Beneficiile uleiului de…

28-05-2014 Hits:41579 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cunoști beneficiile uleiului de susan?  Beneficiile semințelor de susan asupra sănătății sun...

Mai mult

Curcumina din turmeric …

16-03-2015 Hits:34900 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este turmericul?  Turmericul (Curcuma longa) este o plantă din familia zingiberacea. Aceast...

Mai mult

Lista alimentelor Yang

21-10-2013 Hits:32474 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Lista alimentelor cu predominanţă energetică Yang, adaptată la dieta complet vegetariană  V...

Mai mult

Nucile

07-01-2014 Hits:30473 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Nucile: tratamente şi reţete  Nucul (denumirea latină: Juglans regia) este un arbore nativ d...

Mai mult

5 motive pentru a consu…

27-09-2015 Hits:23072 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Strugurii negri – o comoară pentru sănătate  Struguri albi sau struguri negri? Care sunt cei m...

Mai mult

Prazul

03-08-2013 Hits:20819 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Prazul și efectele sale benefice  Prazul face partea din aceeași familie botanică cu ceapa ș...

Mai mult

Bananele

13-01-2013 Hits:20291 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Bananele asigură un nivel optim de energizare a organismului   Bananele sunt bogate în fibre...

Mai mult

Citricele: izvor de săn…

08-01-2013 Hits:20050 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Citricele: izvor de sănătate și bună-dispoziție   Celebrul medic oftalmolog american, Dr. Stev...

Mai mult

Gutuile

22-10-2013 Hits:19858 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Gutuile: remedii şi reţete  Gutuile sunt unul din fructele asociate anotimpului de toamnă. F...

Mai mult

Fructele usate

27-05-2013 Hits:18651 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructele uscate: proprietăți și beneficii pentru sănătate  Fructele uscate sunt unul din ali...

Mai mult

Beneficiile sucului de …

15-12-2014 Hits:18443 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Sucul de rodie și beneficiile sale pentru sănătate  Rodia, acest fruct exotic, este bogat în...

Mai mult

Migdalele dulci

22-10-2013 Hits:16840 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Migdalele dulci: tratamente şi reţete  Migdalul este un pom fructifer originar din Orientul ...

Mai mult

Țelina

14-12-2013 Hits:16482 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Consumul de țelină și beneficiile sale asupra sănătății  Țelina este o rădăcinoasă ce face p...

Mai mult

Beneficii ale ceaiul al…

29-11-2014 Hits:13986 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

4 beneficii pe care le aduce ceaiul alb sănătății  Ceaiul alb provine din mugurii cei mai de...

Mai mult

Beneficiile morcovului

18-09-2014 Hits:13012 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile morcovului  Morcovul este cu siguranță una din legumele cele mai calitative, atâ...

Mai mult

Cele 8 beneficii pentru…

21-04-2015 Hits:11255 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Conopida este o sursă excelentă de nutrienți valoroși  Conopida este un membru al familiei de ...

Mai mult

Ciocolata neagră și ben…

24-07-2015 Hits:10881 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciocolata neagră de calitate este benefică pentru sănătate  Un număr considerabil de studii au...

Mai mult

18 alimente care luptă …

25-02-2015 Hits:9798 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente miracol pentru sănătate  Conform Institutului American de Investigare a Cancerului, a...

Mai mult

Iarba de grâu: benefici…

11-09-2016 Hits:8954 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este iarba de grâu?  Iarba de grâu crește din semințele de grâu comun (triticum aestivum), ...

Mai mult

Uleiul de cocos pentru …

01-11-2015 Hits:8833 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie și ...

Mai mult

Mango, regele fructelor…

05-03-2015 Hits:8612 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mango, regele fructelor și prietenul sănătății  Sunt delicioase, dulci, nu îngrașă și sunt foa...

Mai mult

Iaurtul – un aliment bi…

13-05-2013 Hits:8598 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Iaurtul – un aliment binefăcător  Produsele lactate sunt binecunoscute pentru valoarea lor cur...

Mai mult

Seminte cu valoare nutr…

18-09-2014 Hits:7913 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Topul celor mai nutritive semințe  Adesea avem tendința să uităm de ele sau să nu le include...

Mai mult

Alimentația antistres

02-12-2014 Hits:7367 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentația antistres este o sursă de energie și relaxare  Pastele, cerealele precum orezul ...

Mai mult

Ciresele, remediul natu…

10-06-2014 Hits:7105 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cireșele, remediul naturist de sezon  Putini sunt cei care cunosc efectele miraculoase ale c...

Mai mult

Germenii din plante, o …

10-03-2015 Hits:6680 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Includerea germenilor în alimentație este o modalitate simplă de a vă îmbunătăți dieta  Una di...

Mai mult

Beneficiile surprinzato…

02-10-2014 Hits:6204 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 beneficii surprinzătoare ale algelor  Algele, consumate mai ales în Asia până acum ceva ti...

Mai mult

Beneficiile cruditatilo…

18-06-2014 Hits:6098 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile fizice, mentale și spirituale ale crudităților și alimentelor vii   În cartea in...

Mai mult

7 alimente care scad co…

04-07-2015 Hits:6026 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Colesterolul bun protejează inima  Următoarele alimente conțin grăsimi bune care cresc nivelul...

Mai mult

Beneficiile kefirului p…

27-06-2016 Hits:5812 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și int...

Mai mult

Alimente antiinflamator…

25-01-2016 Hits:5754 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din populaț...

Mai mult

6 motive ca să incluzi …

19-03-2015 Hits:5202 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentele amare: 6 motive ca să le incluzi în dietă  În cultura gustului dulce și a celui săr...

Mai mult

Bromelina din ananas di…

20-04-2015 Hits:4958 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

De ce este atât de nocivă chimioterapia?  Unul din motivele pentru care tratamentul convențion...

Mai mult

Semințele de cânepă: pr…

05-10-2016 Hits:4941 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Semințele de cânepă: proprietăți și beneficii  În prezent, cânepa este considerată de către nu...

Mai mult

4 sucuri excelente pent…

08-01-2016 Hits:4819 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile pentru sănătate ale sucurilor naturale  Sucurile naturale au devenit în ultima per...

Mai mult

Alimente cu putere anti…

18-11-2015 Hits:4787 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, este in...

Mai mult

Mierea crudă - eficient…

02-06-2015 Hits:4749 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mierea cea vindecătoare  Mierea a fost considerată și apreciată încă din vremuri străvechi ca ...

Mai mult

Varza de Bruxelles și b…

22-12-2015 Hits:4723 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înru...

Mai mult

Beneficiile extraordina…

29-11-2015 Hits:4560 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe care ...

Mai mult

10 alimente pentru a ev…

19-12-2014 Hits:4526 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentația te ajută să eviți un atac cardiac   Pentru a avea o inimă puternică și sănătoasă...

Mai mult

9 beneficii extraordina…

21-09-2015 Hits:4491 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

9 beneficii extraordinare ale ceaiului verde  Când ne este sete, apa pură este întotdeauna o b...

Mai mult

11 beneficii ale smochi…

04-03-2016 Hits:4473 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru sănăt...

Mai mult

9 alimente care combat …

19-10-2015 Hits:4445 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Tensiunea arterială, rezultatul dintre sodiu și potasiu  Tensiunea arterială este rezultatul r...

Mai mult

Avocado este benefic pe…

25-05-2015 Hits:4405 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Avocado este un energizant perfect natural  Fructul de avocado este o sursă excelentă de grăsi...

Mai mult

Sucul de sfeclă și sănă…

10-05-2017 Hits:4263 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Sucul de sfeclă: un aliat pentru creier  Sfecla roșie este o legumă foarte bogată în antioxi...

Mai mult

Fructe cu indice glicem…

18-09-2017 Hits:4171 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructe benefice în caz de diabet  Fructele, alături de legume și cereale ne oferă mari cantită...

Mai mult

Lămâile – proprietăți ș…

03-09-2015 Hits:4050 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Lămâile – proprietăți și beneficii  Având numele botanic Citrus limon, binecunoscutele lămâi s...

Mai mult

15 beneficii al piperul…

08-03-2017 Hits:3973 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este piperul de Cayenne?  Piperul de Cayenne, denumit astfel datorită orașului Cayenne din ...

Mai mult

10 alimente pentru a pr…

20-04-2015 Hits:3900 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Recomandările unei femei, de profesie medic, care a învins cancerul  În prezent există multipl...

Mai mult

Cele mai bune legume an…

22-01-2016 Hits:3879 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cele mai bune legume anticancer  Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea...

Mai mult

Beneficiile modestului …

03-03-2015 Hits:3833 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile modestului pătrunjel  Pătrunjelul este o plantă aromatică des întâlnită și folosit...

Mai mult

5 remedii naturale cu a…

22-03-2016 Hits:3666 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai s...

Mai mult

Brocoli are proprietăți…

22-07-2015 Hits:3498 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Brocoli poate preveni anumite probleme de sănătate  S-a demonstrat în repetate rânduri că bine...

Mai mult

5 beneficii ale fructel…

18-01-2017 Hits:3441 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructele goji sunt utilizate de mii de ani  Fructele goji sunt considerate un superaliment inc...

Mai mult

Cele mai bune alimente …

21-07-2015 Hits:3335 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cele mai bune alimente pentru perioada verii  Alimentele răcoritoare tind să existe din abunde...

Mai mult

8 beneficii pentru sănă…

03-09-2015 Hits:3288 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

8 beneficii pentru sănătate ale castraveților  Castraveții aparțin aceleiași familii de plante...

Mai mult

Alimente bogate în prot…

26-09-2016 Hits:3245 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Importanța proteinelor pentru sănătate   Proteinele participă la numeroase funcții în interior...

Mai mult

Roșiile, un aliment rem…

05-09-2016 Hits:3191 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Roșiile, un aliment remediu  În prezent, există sute de varietăți de roșii. Roșiile (Solanum l...

Mai mult

Mango poate preveni can…

28-12-2015 Hits:2853 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din păcate...

Mai mult

8 beneficii ale orezulu…

02-06-2017 Hits:2799 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Orezul negru oferă incredibile beneficii pentru sănătate  Orezul negru a fost folosit de mii d...

Mai mult

Beneficiile legumelor c…

28-11-2016 Hits:2611 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Despre beneficiile generale ale legumelor  Legumele sunt sărace în calorii, însă sunt bogate î...

Mai mult

Alimente pentru oase și…

02-11-2016 Hits:2400 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente bogate în calciu pentru oase și dinți puternici  Dacă doriți să aveți oase și dinți p...

Mai mult

Mandarinele ajută la pr…

07-03-2016 Hits:2240 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu prec...

Mai mult

Ouăle de prepeliță: pro…

29-11-2017 Hits:1696 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile ouălor de prepeliță  Ouăle de prepeliță sunt apreciate ca fiind un aliment diete...

Mai mult

Cartofii dulci: proprie…

06-10-2017 Hits:1433 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cartofii dulci, benefici pentru ficat  Cartoful dulce este un aliment originar din America de ...

Mai mult

Gutuile: proprietăți și…

06-10-2017 Hits:1190 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile nutriționale ale gutuilor  Gutuile sunt fructe specifice toamnei și au un conț...

Mai mult

10 proprietăți și benef…

02-07-2018 Hits:951 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Afinele: beneficii nutriționale  În general, fructele de pădure sunt unele dintre cele mai săn...

Mai mult

15 alimente pentru comb…

12-05-2018 Hits:948 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

De ce apare constipația?  Constipația este dintre cele mai frecvente tulburări ale sistemului ...

Mai mult

Caracteristicile și pro…

25-07-2018 Hits:840 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Vinetele – date generale  Vinetele sunt fructele plantei Solanun melongena, o plantă erbacee a...

Mai mult

Alimentația ideală pent…

04-06-2018 Hits:769 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este alergia?  Alergia este o reacție a organismului nostru împotriva substanțelor exte...

Mai mult

Nucile, adevărate alime…

11-11-2018 Hits:203 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Nucile, o alegere pentru sănătate  Deși mulți consideră că fructele cu coajă lemnoasă sunt doa...

Mai mult

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.