Catalin Luca

5 plante pentru tratarea artritei

Scris de Dr. Luca Catalin

5 plante pentru tratarea artritei

5 plante pentru tratarea artritei Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea articulațiilor, iar pe măsură ce evoluează poate afecta și alte părți ale corpului precum oasele sau tendoanele.

 În mod contrar față de opinia multor persoane, această afecțiune nu apare exclusiv în cazul persoanelor în vârstă. Și persoanele tinere pot suferi de artrită, în special dacă se confruntă cu probleme cauzate de stres, dacă suferă o leziune sau, în cazul femeilor, artrita poate apărea după a doua sarcină.

 Durerile articulare cauzate de această tulburare de sănătate sunt destul de neplăcute și pot deveni un motiv de incapacitate când generează probleme de mobilitate. Datorită gravității pe care o poate determina această boală și deoarece avansează odată cu trecerea timpului, este esențial să se consulte un medic specialist pentru a primi un diagnostic și un tratament adecvat.

 Persoanele care suferă de artrită pot recurge la anumite plante medicinale care sunt foarte utile pentru diminuarea simptomelor. Nu trebuie să uităm că aceste plante pot funcționa ca supliment la tratamentul indicat de medic, pe care îl vom consulta înainte de a începe să le consumăm. Vă prezentăm în acest articol 5 plante recomandate pentru tratarea artritei:

  1. Ghimbirul

 Rădăcina de ghimbir este considerată ca fiind unul dintre remediile naturale cele mai indicate pentru a combate simptomele asociate cu artrita.

 Proprietățile anti-inflamatorii și analgezice specifice ghimbirului reduc inflamația și durerea, evitând ca acestea să afecteze mobilitatea normală a articulațiilor.

Cum se consumă ghimbirul?

 Consumul zilnic al unei căni sau chiar două de infuzie de ghimbir este cea mai bună modalitate de a profita la maxim de nutrienții și proprietățile sale benefice pentru sănătate. Pentru a obține infuzia de ghimbir sunt necesare următoarele:

Ingrediente:

 - 1 linguriță de ghimbir pulbere (5 g)

 - 1 cană de apă (250 ml)

Preparare:

 - Fierbeți o cană de apă, adăugați ghimbirul dat pe răzătoare și lăsați să se infuzeze timp de 8 minute, apoi consumați-l.

 - Nu există o limită de zile pentru acest tratament, pacienții care au această boală pot să consume zilnic această infuzie, în completarea medicației specifice.

  2. Ceaiul verde

 Ceaiul verde este o sursă excelentă de antioxidanți care îmbunătățesc starea de sănătate și previn apariția și dezvoltarea anumitor tipuri de boli.

 Datorită nutrienților pe care îi conține, ceaiul verde este un foarte bun remediu natural pentru a combate inflamația și durerea asociate cu artrita reumatoidă.

 Consumul regulat de ceai verde contribuie la întărirea oaselor și a articulațiilor, deoarece conține o substanță care blochează enzima care distruge cartilajul oaselor.

Cum se consumă ceaiul verde?

 O cană de infuzie de ceai verde pe zi este suficientă pentru a profita de toate aceste proprietăți benefice. Nu este recomandat să depășiți doza, deoarece ceaiul verde, în anumite cantități, are un ușor efect laxativ.

Ingrediente:

 - 1 linguriță de ceai verde

 - 1 cană de apă (250 ml)

Preparare:

 - După ce apa a ajuns la punctul de fierbere, vărsați-o în ceainicul în care ați pus o linguriță de ceai verde.

 - Lăsați să se infuzeze între 3 și 5 minute și apoi consumați-l, fără adaos de zahăr sau miere.

  3. Turmericul

 Turmericul este un condiment foarte popular în întreaga lume și este renumit în lumea medicală datorită conținutului său ridicat de substanțe antioxidante.

 Nutrienții pe care îi conține recomandă turmericul ca fiind un excelent remediu pentru a combate artrita și durerile de articulații.

 S-a demonstrat prin anumite studii clinice că turmericul este foarte eficient pentru ameliorarea simptomelor de rigiditate și de inflamație articulară, ceea ce este esențial pentru tratarea acestei boli.

 Specialiștii au descoperit că 1,2 g de turmeric au același efect ca 300 ml de fenilbutazonă, folosită pentru tratarea artritei.

Cum se consumă turmericul?

 Datorită aromei sale specifice, dar și a versatilității sale, turmericul poate fi inclus în diferite feluri de mâncare. Totuși, cea mai bună modalitate de a-l consuma este sub formă de ceai.

Ingrediente:

 - 1 linguriță de turmeric (5 g)

 - 1 litru de apă

 - 1 linguriță de miere (7,5 g)

Preparare:

 - Puneți la fiert un litru de apă, iar când ajunge la punctul de fierbere adăugați 1 linguriță de turmeric și lăsați la foc mic timp de 15 minute.

 - Când este gata, strecurați și adăugați o linguriță de miere (doar după ce apa s-a răcit suficient) pentru a îndulci.

 - Puteți consuma două sau trei căni zilnic, minim de trei ori pe săptămână.

  4. Urzica

 Infuzia de urzică este un alt remediu popular pentru ameliorarea durerilor de articulații și de oase cauzate de artrită.

 Această plantă are efecte anti-inflamatorii puternice care reduc inflamația și care întăresc totodată sistemul imunitar.

Cum se consumă urzica?

 Două căni de infuzie de urzică pe zi sunt suficiente pentru a obține toți nutrienții din această plantă și toate beneficiile contra acestei boli.

 Infuzia de urzică poate fi consumată zilnic, timp de două săptămâni sau de trei ori pe săptămână.

Ingrediente:

 - 1 pumn de frunze de urzică

 - 1 cană de apă (250 ml)

Preparare:

 - După ce apa a ajuns la punctul de fierbere, adăugați frunzele de urzică, acoperiți și lăsați să se infuzeze câteva minute.

 - Strecurați infuzia și consumați-o.

 De asemenea, se poate consuma macerat din plantă, care păstrează toate proprietățile vindecătoare ale urzicii. Pentru prepararea maceratului se folosesc 2 linguri de pulbere de plantă la 1 litru de apă plată, se lasă la temperatura camerei 6-7 ore, apoi se strecoară, iar lichidul rezultat se bea peste zi, cu înghițituri mici, între mese.

  5. Mușețelul

Mușețelul conține substanțe anti-inflamatorii și calmante care pot ajuta pacienții care au probleme cu articulațiile.

Mușețelul are ca efect reducerea durerilor și dezinflamarea țesuturilor afectate datorită acumulării de lichide.

Cum se consumă mușețelul?

 Infuzia de mușețel poate fi consumată de trei ori pe zi. Cu toate că nu există o perioadă limită pentru a o consuma, este bine să faceți o pauză de  5 - 7 zile.

Ingrediente:

 - 1 lingură de flori uscate de mușețel (10 g)

 - 1 cană de apă (250 ml)

Preparare:

 - După ce apa a ajuns la punctul de fierbere, adăugați florile uscate de mușețel, acoperiți și lăsați să se infuzeze 8 minute.

 - Strecurați infuzia și consumați-o.

 De asemenea, se poate consuma macerat din plantă, care păstrează toate proprietățile vindecătoare ale mușețelului. Pentru prepararea maceratului se folosesc 2 linguri de pulbere de plantă la 1 litru de apă plată, se lasă la temperatura camerei 6-7 ore, apoi se strecoară, iar lichidul rezultat se bea peste zi, cu înghițituri mici, între mese.

 Toate aceste plante prezentate trebuie să fie considerate un supliment la terapia recomandată de un medic specialist. Pentru a obține rezultate optime, este esențial să adoptăm obiceiuri sănătoase de viață, în special în privința alimentației.

  1. Comentarii (0)

  2. Adaugă-l pe al tău
Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location