Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

10 moduri de eliminare a metalelor grele

Scris de Dr. Luca Catalin

Despre importanța detoxifierii

 O detoxifiere completă realizată prin intermediul postului sau a curei cu sucuri ajută la eliminarea din corp a metalelor grele și a altor toxine. Totuși, anumite metode de detoxifiere sunt relaționate cu diverse neplăceri, cum sunt durerile de gât, constipația și diverse dureri corporale (așa-numita criză de vindecare). Aceste simptome pot să includă de asemenea grețuri, erupții cutanate și tulburări similare cu gripa.

 Vă prezentăm în continuare 10 modalități simple de detoxifiere a corpului de metalele grele, fără a recurge neapărat la post sau sucuri. Chiar dacă nu există remedii mai eficiente decât dieta și exercițiile, alte tratamente precum chelarea, periajul uscat și medicina alternativă pot da rezultate surprinzătoare.

10 modalități simple de eliminare a metalelor grele din corp

 1. Dieta. A-i oferi corpului nutrienții adecvați ajută la eradicarea toxinelor și a metalelor care sunt dăunătoare pentru starea de sănătate. De exemplu, o dietă bogată în fibre este în special bună pentru detoxifierea colonului și a intestinelor și evitarea unor boli grave cum este cancerul colorectal.

 2. Activitatea fizică. Realizarea exercițiilor fizice determină apariția transpirației, care elimină în mod eficient toxinele nedorite din corp. Exercițiile fizice realizate în mod regulat sunt de asemenea benefice pentru stimularea circulației sanguine și pot facilita o detoxifiere mai rapidă a corpului.

 3. Sauna. O altă modalitate de a obține beneficiile eliminării transpirației este prin intermediul saunei. Sauna este foarte eficientă pentru eliminarea din corp a toxinelor nedorite. Atât sauna uscată, cât și băile de aburi deschid porii pielii, favorizând eliminarea toxinelor. Aceste procedee ajută de asemenea la ameliorarea problemelor respiratorii precum răcelile și bronșita.

 4. Periajul uscat. Așa cum indică și numele acestui procedeu, acesta implică perierea întregului corp cu o perie specială. Această metodă foarte eficientă ajută la eliminarea celulelor moarte și la stimularea circulației sanguine.

 5. Masajele. Masajele corporale contribuie și ele la eliminarea toxinelor corporale și stimulează circulația sanguină la nivelul pielii. Masajul limfatic mai ales stimulează astfel sistemul circulator și determină ca fluidele corporale să se direcționeze către limfă pentru a fi purificate. În cazul masajului limfatic, atunci când stratul de grăsime cutanată se reduce, fluxul de sânge și drenajul limfatic cresc, facilitând eliminarea toxinelor prin urină, iar în același timp se îmbunătățesc funcțiile celulare.

 6. Acupuntura. Acest sistem principal al medicinii alternative / tradiționale ajută la reglarea și creșterea fluxului de energie în corp. Tratamentele de acupunctură pot ajuta la accelerarea detoxifierii organismului prin stimularea circulației sanguine în anumite zone care sunt mai dificil de lucrat, cum este de exemplu partea inferioară a spatelui.

 7. Respirația profundă. Respirația profundă ajută corpul să obțină mai mult oxigen decât în mod normal și să elimine dioxidul de carbon suplimentar din plămâni. Este un fapt bine cunoscut că oxigenul alimentează celulele. Având mai mult combustibil, corpul funcționează mai eficient. De asemenea, grăsimile nedorite pot fi eliminate prin anumite tehnici regulate de respirație profundă.

 8. Somnul corespunzător. Somnul ajută corpul să elimine toxinele nedorite și regenerează toate organele din corp. Somnul corespunzător este de o importanță esențială pentru toate aspectele relaționate cu sănătatea. De asemenea, somnul odihnitor ajută creierul să elimine neurotoxinele, combate stresul și ajută la refacerea mușchilor.

 9. Evitarea zonelor expuse la toxine. Calitatea aerului și a apei pe care o consumăm are un rol cheie asupra componentelor chimice din corp. Cu toții inhalăm sau ingerăm toxine și metale din cauza contaminării aerului și a apei. Identificarea zonelor expuse la toxine ambientale și evitarea acestora poate fi considerată o modalitate preventivă de detoxifiere, deoarece se evită în primul rând cauzele nocive.

 10. Chelarea metalelor grele. Chelarea este o modalitate mai rapidă și eficientă de eliminare a produselor chimice periculoase din corp, cum sunt metalele grele. Această practică implică detoxifierea corpului prin intermediul unei soluții intravenoase. Totuși, tratamentul de chelare naturopat poate fi la fel de eficient ca tratamentul intravenos pentru eliminarea toxinelor.

Alimente indicate pentru detoxifierea corpului de metale grele

 Alimente precum citricele și legumele cu frunze verzi pot ajuta procesul natural de detoxifiere a corpului, fără a fi necesar să se recurgă la terapii intravenoase.

 De exemplu, legumele crucifere sunt bogate în acidul alfa lipoic (ALA), un antioxidant natural care captează radicalii liberi. ALA se unește cu compușii metalici precum mercurul și arsenicul, eliminându-i în mod eficient din circulația corpului. Legume precum spanacul, varza creață și broccoli conțin nivele ridicate de ALA.

 De asemenea, fructele citrice precum lămâia, lămâia verde, grapefruitul dar și merele conțin nivele ridicate de pectină în coajă. Atunci când este consumată pectina se transformă într-un compus de detoxifiere capabil să ajute la eliminarea depozitelor de metale grele din corp.

 Alimentele fermentate conțin cantități importante de probiotice care ajută la rândul lor la detoxifierea organismului. Varza murată, kefirul, ceaiul de kombucha și toate legumele murate ajută la eliminarea metalelor grele din corp într-un mod foarte eficient.

 Chlorella, unul dintre cele mai cunoscute tipuri de alge verzi, dacă se administrează sub formă de pulbere sau tablete accelerează procesul de detoxifiere a corpului. De asemenea, combinația dintre chlorella și coriandru, care este un alt agent chelant foarte eficient, crește și mai mult acest efect.