Vitamina c alcalina forte

Cura ayurvedică de toamnă

Scris de Dr. Luca Catalin

O cură ayurvedică la început de toamnă

Cura ayurvedica de toamna

 Specialiștii ne recomandă ca, la fiecare început de anotimp, să facem o cură de detoxifiere. Toxinele acumulate în organism reprezintă principala cauză a apariției diferitelor probleme de sănătate.

 În cadrul tratamentelor vizând drenarea, Ayurveda insistă înainte de toate asupra umorii apoase ce corespunde categoriei Kapha. În Ayurveda există trei tipologii corporale: Vata, Pitta si Kapha, fiecare dintre ele având o serie de caracteristici unice. Tipologiei Vata îi aparțin persoanele cu încheieturile și oasele proeminente, tipologiei Pitta îi aparțin persoanele cu o siluetă medie și mușchii bine definiți, iar tipologiei Kapha îi aparțin persoanele cu corpul bine dezvoltat. Kapha este o umoare apoasă, ce rezultă din elementele Pământ și Apă.

Printre plantele recomandate pentru cura ayurvedică se numără:

Guggul (Commiphora mukul)

 Guggul este o rășină secretată de un copac din India. Are efecte purifiante, detoxifiante și de întinerire. Guggul reprezintă un detoxifiant 100% natural al organismului care contribuie la eliminarea toxinelor din țesuturi și stimulează metabolismul.

Musta (Cyperus Rotundus)

 Musta este folosită în tratarea problemelor feminine. Musta este o plantă erbacee extrem de răspândită pe continentul asiatic, de la care se folosesc rizomii și rădăcinile tuberoase. Amestecată cu miere și ghimbir, musta stimulează sistemul digestiv și ficatul în special.

Bibhitaki (Terminalia bellirica)

 Bibhitaki este un arbore din sud-estul Asiei cu un conținut bogat de nutrienți, recunoscut pentru proprietățile benefice asupra plămânilor și pentru proprietățile sale de întinerire a organismului. Are calități laxative, expectorante, tonice și antifungice.

Tinospora cardilopia 

 Tinospora cardilopia, această plantă tonică combate oboseala, contribuie la întinerirea țesuturilor și organelor și previne fibroza hepatică.

Hemidesmus indicus

 Hemidesmus indicus este o plantă excelentă, folosită în mod tradițional pentru purificarea sângelui, dar și împotriva unor probleme de piele precum acnea sau pentru stimularea generală  a organismului. Hemidesmus indicus se folosește de obicei în amestec cu tinospora cardilopia.

 

   Trei remedii extrem de eficiente

 Ayurveda deține o serie de secrete fitoterapeutice extrem de puternice, cu efecte spectaculoase în detoxifierea organismului.

Kutki sau Picrorhiza Kuroa

 Kutki este o plantă tonică, antipiretică foarte puternică și pe care indienii o folosesc de zeci de ani, numărându-se printre cele mai bune remedii de diminuare a Kapha, umoarea apoasă, fiind capabilă să dreneze în mod eficient organismul.

 Kutki stimulează digestia, scade febra, reduce aciditatea, purifică sângele, reglează funcția hepatică, diminuează secreția biliară și stimulează sistemul imunitar. Pe scurt, această plantă tonică și antiseptică acționează asupra sistemului circulator, digestiv, urinar și respirator. Se recomandă în caz de luare în greutate, de diabet sau de hepatită.

Amalaki sau Phyllanthus Emblica (in indiană numele acestei plante înseamnă infirmieră)

 Amalaki este considerată planta panaceu în cadrul medicinii ayurvedice. Acționează în special asupra sistemului circulator și digestiv. Este indicată în caz de hemoragii, osteoporoză, carențe hepatice sau cădere a părului.

Neem sau Azadiracta Indica

 Neem este cu siguranță una dintre cele mai puternice plante folosite în Ayurveda pentru curățarea și detoxifierea sângelui. Neem stimulează sistemul imunitar, ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor de tot felul. Are o acțiune absolut magică asupra afecțiunilor grave ale pielii. Psoriazisul, negii, impetigo, verucile și acneea se numără printre afecțiunile tratate cu succes de Neem. Neem este recomandată de asemenea și în caz de oboseală cronică.

{jcomments on}

  1. Comentarii (4)

  2. Adaugă-l pe al tău

Comentarii (4)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

Bună ziua! Soțul meu are Copd (bronsita obstructiva) cu o capacitate respiratorie extrem de redusă .Stiu ca e pe ultima suta de metri, din păcate fumează in continuare ca. un pachet pe zi. Dacă. aveți nevoie, trimit si ultimele analize din vara...

Bună ziua! Soțul meu are Copd (bronsita obstructiva) cu o capacitate respiratorie extrem de redusă .Stiu ca e pe ultima suta de metri, din păcate fumează in continuare ca. un pachet pe zi. Dacă. aveți nevoie, trimit si ultimele analize din vara asta .

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Trimiteti si analizele si toate datele complete despre pacient

This comment was minimized by the moderator on the site

Va scriu in numele mamei mele, in varsta de 55 de ani, cu o inaltime de 1,60 si 62 de kg cu rugamintea de a o ajuta in ceea ce priveste problema sa medicala care a devenit insuportabila si care-i influienteaza negativ desfasurarea vietii de zi cu...

Va scriu in numele mamei mele, in varsta de 55 de ani, cu o inaltime de 1,60 si 62 de kg cu rugamintea de a o ajuta in ceea ce priveste problema sa medicala care a devenit insuportabila si care-i influienteaza negativ desfasurarea vietii de zi cu zi.
In septembrie 2011 mama mea a fost diagnosticata de dr. Andrei Martin de la Spitalul Cantacuzino cu - Coxartroza bilaterala.
In acest moment mama spune ca are senzatia ca i s-a scurtat si piciorul, schioapata si nu mai poate merge decat cu efort si pe distante scurte, desi este foarte tanara si este o persoana extrem de activa.
In prezent merge cu ajutorul unui baston. Nu mai poate dormi din cauza durerilor pe care le resimte ca niste usturimi.
Referitor la coxartroza bilaterala, mamei i s-a prescris timp de 2 ani (septembrie 2011-2013 ) Dona si calmante.
Ultima radiografie a fost facuta in septembrie 2013, va atasez scanat buletinul radiologic.
De asemenea, in octombrie 2013 a facut analiza de osteopenie si a reiesit ca nu areosteoporoza.
In octombrie 2013 mama a mers la Spitalul Foisorul de Foc la dr. Calin Dragosloveanu pentru o consultatie si i s-a prescris gimnastica si paracetamol (mers pe bicicleta zilnic pe care il face, exercitii fizice si fizioterapie - pe care inca nu le-a facut fiind programata in acest sens in data de 2 decembrie la Spitalul din Targoviste).

Citeşte mai mult
This comment was minimized by the moderator on the site

Alimentatia:
Lactate multe
Legume din gospodarie
Carne de porc si pasare din gospodarie
Rar mezeluri si din pacate rar si peste
Cafea 1, 2 zilnic
Nu fumeaza.
Somnul: din septembrie 2013 au aparut probleme si cu somnul din cauza durerilor (mama le...

Alimentatia:
Lactate multe
Legume din gospodarie
Carne de porc si pasare din gospodarie
Rar mezeluri si din pacate rar si peste
Cafea 1, 2 zilnic
Nu fumeaza.
Somnul: din septembrie 2013 au aparut probleme si cu somnul din cauza durerilor (mama le descrie ca usturimi groaznice).
Mama mea a lucrat intr-o marochinarie pana in anul 1988 (aproximativ 15 ani) cu substante toxice - benzen.
Alte boli :
- hipertensiva (Noriprel)
- glaucom
- luxatie de sold la piciorul stang, (5 cm) la varsta de 1an si cateva luni.
Scaune
1-2 /zi
Urina
4/zi ;
4/noapte

Citeşte mai mult
There are no comments posted here yet

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location