Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Detoxifierea prin consumul de alimente vii

Scris de Dr. Luca Catalin

Detoxifierea prin consumul de alimente vii

Bucataria bazata pe cruditati si alimente vii, Doreen Virtue

În cartea intitulată “Bucătăria bazată pe crudități şi alimente vii”, autoarele Doreen Virtue şi Jenny Ross, fac următoarea menţiune vizavi de importanţa detoxifierii organismului prin intermediul consumului de crudităţi (sau alimente vii):

 "Alimentele vii asigură un proces natural de detoxifiere, permiţându-i corpului să îşi izoleze toxinele şi să le elimine eficient, astfel încât să se bucure de o sănătate mai bună, de puritate şi de longevitate. De aceea, dacă treci de la o alimentaţie normală la una bazată preponderent pe crudităţi, este posibil să experimentezi efectele detoxifierii.”

 Iată câteva dintre alimentele care au cele mai puternice efecte de detoxifiere şi care sunt menţionate de autoare:

Fructe cu efecte puternice de detoxifiere

- Lămâile, lămâile verzi (limele), ananasul şi grepfruitul: acţionează ca solvenţi şi curăţă ficatul şi vezica biliară. În plus, ananasul conţine enzima numită bromelaină, care ajută la vindecare şi la digestia proteinelor;

 - Merele: au efecte puternice de purificare şi ajută la digestie;

 - Afinele: au efecte diuretice, purifică rinichii, detoxifică tractul urinar şi elimină foarte multe toxine şi substanţe chimice;

 - Pepenele roşu: are efecte diuretice. Elimină multe toxine solubile în apă, dar şi fluidele reţinute în organism din cauza unei diete bogate în sodiu.

Legume cu efecte puternice de detoxifiere

 - Legumele cu frunze verzi precum varza kale, spanacul şi pătrunjelul au efecte vindecătoare, purificatoare, de calmare şi de centrare;

-Vegetalele marine (n.n. algele) sunt bogate în vitamine din gama B.

Remedii preparate în casă din sucuri de legume şi fructe

 - Remedii împotriva răcelii: morcovi, lămâi, ridichi, ghimbir, usturoi

 - Remedii pentru stimularea imunităţii: morcovi, ţelină, pătrunjel, usturoi

 - Remedii pentru eliminarea stresului: morcovi, ţelină, varză kale, pătrunjel, broccoli, roşii

 - Remedii pentru detoxifiere: mere, sfeclă, castraveţi, ghimbir

 - Remedii antioxidante: morcovi, portocale, piper verde, ghimbir

 - Remedii pentru purificarea ficatului: grâu, orz verde

Cartea "Bucătăria bazată pe crudități și alimente vii" poate fi achizionata de aici.