Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

Ultimele comentarii

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Regimul Oshawa

george Oshawa George Oshawa, pe numele său adevărat Yukikazu Sakurazawa este fondatorul dietei macrobiotice. Alimentaţia macrobiotică mai este denumită şi arta longevităţii şi a reîntineririi, deoarece dieta macrobiotică este de fapt un mod de viaţă, în armonie cu natura şi cu mediul. De-a lungul anilor, ea a fost folosită pentru a vindeca unele boli, inclusiv cancerul.

 Dieta macrobiotică creată de George Oshawa se bazează pe conceptul oriental de energii complementare yin şi yang - două forţe opuse, dar complementare care guvernează toate aspectele vieţii. Pentru a menţine un echilibru natural şi armonia întregului corp, cele două energii trebuie să fie echilibrate, reinstaurarea acestui echilibru având ca efecte vindecarea, detoxifierea şi echilibrarea fluxurilor de energie din corp.

 Oshawa a pus bazele unui sistem de dietă de 10 zile în care se consumă cereale Yang precum grâul, orezul, orzul, ovăzul, secara, meiul şi hrişca. Prelucrând aceste cereale la minim pentru a păstra principiile active cât mai puternice, cura macrobiotică are efecte extraordinar de benefice asupra sănătăţii, cunoscut fiind faptul că însuşi George Oshawa s-a vindecat la vârsta de 19 ani de tuberculoză, folosindu-se de aceste principii ale dietei macrobiotice.

 Dieta Oshawa se ţine timp de 10 zile şi poate fi reluată după o pauză de 3-5 zile. Aceasta dietă extraordinară este atât simplă cât şi puţin costisitoare. 

În ce constă regimul Oshawa nr. 7?

 Regimul Oshawa nr. 7 este cel mai eficient regim indicat de doctorul George Oshawa, având efecte de reechilibrare şi vindecare în aproape toate bolile, inclusiv a cancerului. Regimul prevede ca pe o durată de 10 zile să se consume numai următoarele cereale Yang: grâu, orez, hrişcă şi mei, în orice combinaţie sau proporţie dorim, fierte sau coapte, singurul condiment admis fiind sarea grunjoasa. În cazul unor boli severe se recomandă perioade de regim succesive (mai multe grupe de câte 10 zile), cu o pauză de 3- 5 zile între două grupe, în timpul acestor pauze putând fi consumate şi alte alimente, de preferinţă tot yang, usor de digerat, dar foarte nutritive. Regimul se repetă până când se obţine efectul dorit, adică eliminarea definitivă a bolii sau a dezechilibrului.

 Atragem atenţia asupra faptului că în timpul celor 10 zile de regim nu trebuie să se consume decât grâu, orez, hrişcă şi mei şi absolut nimic altceva! Se admite doar sarea grunjoasă ca şi condiment, iar ca lichid trebuie să se consume doar apă, de preferinţă cât mai pură. Cerealele respective este foarte bine să fie integrale, dar se poate consuma din când în când și orez alb. Grâul să fie cumpărat din piață de la țărani, nu din supermarket si pe cât posibil din culturi în care nu s-au folosit îngrășăminte chimice.

 Cerealele se pot prepara în orice combinaţie sau proporţie dorim: fierte, coapte, măcinate, sub formă de terci (ca mămăliga) sau turtiţe . Se pot mânca în orice cantitate, de preferință cât mai mult, repartizate în mai multe mese pe zi.

 Băuturile răcoritoare, fresh-urile, cafeaua şi chiar ceaiul sunt interzise pe toată perioada de regim Oshawa.

 Numai în cazuri excepţionale, se poate consuma macerat de busuioc, iar în cazul în care urmăm un tratament naturist, remediile prescrise de medic se pot lua in paralel cu regimul Oshawa.

Efectele extraordinare ale regimului Oshawa

 Regimul Oshawa, ţinut cu stricteţe, înlătură aproape orice boală, chiar și unele aparent incurabile, acţiunea  regimului Oshawa fiind aproape miraculoasă.

 Studii medicale realizate la universități din USA au arătat că regimul Oshawa scade cantitatea de radicali liberi din sânge, ceea ce îl face extrem de eficient în tratamentul cancerului și în eliminarea oricăror tumori în genere. Regimul are ca efect imediat o limpezire şi o claritate considerabilă a minţii, digestia devine mult mai bună, iar secreţiile hormonale sunt reglate. Tenul devine curat şi luminos, ochii vii şi strălucitori, iar forţa şi pofta de viaţă sunt mult amplificate. În urma acestui regim, este îmbunătăţit controlul asupra energiei vitale şi al celei sexuale, ajutând la vindecarea impotenţei.

 Cele patru cereale consumate în timpul regimului Oshawa sunt foarte hrănitoare, sănătoase şi ele conferă energie pe tot parcursul zilei. De altfel, majoritatea celor care au ţinut regimul Oshawa mărturisesc că, încă, din primele zile de regim, au simţit o creştere a nivelului de energie şi a poftei de viaţă. Persoanele supraponderale vor fi foarte bucuroase să constate cum acest regim nu le normalizează doar greutatea, ci le armonizează şi forma corporală, rezistenţa la temperaturi extreme cald-rece se amplifica, iar secreţiile rezultate în urma transpiraţiei se reduc şi au un miros mai puţin intens.

 Un efect important al acestui regim este şi acela că ajută la diminuarea poftelor şi a diferitelor dependenţe  alimentare mai mult sau mai puţin nesănătoase. Este posibil (dar nu obligatoriu) ca în primele 2-3 zile să ne confruntăm cu anumite pofte, însă acestea dispar pe măsură ce continuăm regimul. Chiar şi unele dependenţe psihice sunt eliminate. Aceasta deoarece acest regim amplifică autocontrolul mental şi chiar fizic.

 De asemenea, se poate ca la debutul acestui regim să apară, la unele persoane care au acumulat multe toxine de-a lungul vieţii, reacţii fiziologice mai neplăcute, datorate purificării intensive şi a dezintoxicării masive a corpului. Continuând însă cu perseverenţă acest regim, aspectele neplăcute vor dispărea destul de repede, toxinele vor fi eliminate din organism, iar condiţia fizică, psihică și mentală va fi mult îmbunătăţită. Este recomandat chiar şi persoanelor sănătoase să recurgă la cel puțin două astfel de regimuri Ohsawa (de câte 10 zile) pe an, pentru o reîmprospătare şi o purificare generală a organismului.

 Este indicat ca pentru acest regim să fie realizată o scurtă perioadă de pregătire, mai ales dacă este prima oară când ținem regimul Oshawa şi în special în cazurile în care se trece direct de la o alimentaţie bogată în carne, prăjeli, dulciuri, cafea şi băuturi carbogazoase la o alimentaţie bazată doar pe 4 feluri de cereale. Această pregătire este bine să se facă înainte cu o săptămână de a începe regimul, perioadă în care se va reduce consumul de carne, prăjeli, dulciuri şi mâncăruri grele.

 De asemenea, este foarte importantă perioada care urmează imediat după încheierea celor 10 zile de regim Oshawa. Aceasta este numită „perioada de reacomodare”. Sub nici o formă nu se va trece brusc la o alimentație grea bazată pe carne sau chiar lactate. Trecerea se va face foarte lent, introducând în primele 2-3 zile în special fructe, supe ușoare din legume, legume fierte sau gătite la aburi şi ceaiuri. După aceste 2-3 zile se va trece gradat la alimentația uzuală, dar recomandarea este să se păstreze o alimentaţie sănătoasă, bazată pe fructe, legume şi cereale, pentru a beneficia din plin de efectele acestui regim excepţional.

 Foarte importantă este readaptarea organismului la multitudinea de nutrienţi întâlniţi în diferitele alimente consumate. În etapa următoare, după ce corpul s-a purificat, trebuie consumate alimente cât mai pure şi hrănitoare, pentru refacerea şi regenerarea organismului după cura de purificare. De regulă, în această etapă se consumă alimente energizante, uşor de asimilat şi bogate în vitamine şi minerale naturale; exemple de asemenea alimente ar fi: cerealele integrale, mierea, polenul, fructele şi legumele proaspete, condimentele aromatice, leguminoasele şi seminţele oleaginoase (nuci, migdale, susan etc.).

Reţete pentru regimul Oshawa

grau, faina integrala, retete oshawa

 Pe lângă grâul, orezul, hrişca sau meiul preparate simplu prin fierbere în apă cu sare, se mai pot consuma şi următoarele combinaţii:
 - orez fiert împreună cu făină de grâu, hrişcă sau mei coapte;
 - grâu fiert împreună cu făină de orez copt;
 - hrişcă fiartă împreună cu făină de grâu copt;
 - hrişcă fiartă împreună cu făină de hrişcă.

 Se pot prepara, de asemenea:

Turtiţe de grâu sau hrişcă

 Ingrediente: 500g grâu sau hrişcă, 1 linguriţă de sare grunjoasă şi 150 ml apă.

 Grâul se macină fin cu o râșniță de cafea şi se amestecă împreună cu apa şi sarea. Coca obţinută astfel se lasă să se înmoaie timp de o jumătate de oră după care se modelează turtiţele şi se coc într-o tigaie fără ulei la foc mic. La cuptor se pot face covrigi, batoane sau orice alte forme. Se procedează la fel în cazul turtelor din hrişcă. Se recomandă să se facă turtiţe din făină de grâu amestecată cu făină de hrişcă sau/şi cu făină de mei, făina de grâu fiind în proporţia cea mai mare.

Placintă de grâu cu orez fiert

 Ingrediente: 500g faină de grâu integrală, 200g orez, 1 linguriţă de sare grunjoasă.

 Din făina de grâu şi apa calduţă se obţine un aluat. În timp ce aluatul se frământă, se fierbe orezul cu puţină sare. Se întinde coca pentru a obţine o foaie mai groasă. Se adaugă orezul la mijloc şi se rulează foaia ca un rulou. Se aşează într-o tavă tapetată cu faină integrală şi se coace la foc iute timp de 10-20 de minute.

Lipie şi turte din mei

 Făina de mei se combină cu apă şi sare până devine un terci subţire. Se lasă 2 ore, după care se frământă bine timp de câteva minute. Se pune în tavă la cuptor, timp de 30 de minute. Din acelaşi aluat se pot face turte cu diametrul de 3 cm, care se coc pe o tablă încinsă sau într-o tigaie fără ulei la foc mic.

Supă de orez cu găluşti de grâu

 Folosind faină integrală de grâu, sare şi apă se prepară o cocă moale din care se modelează găluşti mici care se pun în apa clocotită. După ce au fiert se adaugă orez sau faină de orez. Se mai fierbe 10-15 minute, amestecând des dacă am pus făină de orez pentru a nu se lipi. În loc de orez se poate folosi şi hrişcă.

Terci de grâu şi orez

 Aşa cum se prepară şi mămăliga, se pune apa la fiert cu puţină sare, iar când apa clocoteşte se adaugă în ploaie făina de grâu integral şi făina de orez. Se fierbe amestecul timp de 20-30 de minute. Deoarece atât grâul cât şi orezul se umflă la fiert, va trebui să se lase compoziţia mai moale şi să nu se adauge prea multă făină. De asemenea, se poate realiza şi terci din făină de mei sau amestecat cu făină de grâu sau orez.

Grâu, hrişcă sau mei copt

orez, yang

 Se spală foarte bine grâul şi se pune într-o tigaie cu sare, în strat subţire, cât să o acopere. Se pune pe foc puternic şi se amestecă în continuu cu o lingură de lemn. Se coace până când boabele de grâu plesnesc toate şi îşi schimbă uşor culoarea. Se verifică dacă grâul a devenit crocant şi uşor de mestecat. E necesar ca grâul să fie luat de pe foc înainte de a se arde, deoarece începe foarte rapid să se închidă la culoare după ce s-a evaporat apa din boabele de grâu.

 Pentru hrişcă sau mei se procedează la fel, cu observaţia că acestea se vor coace fără a fi umezite înainte. În schimb, se adaugă sarea umezită pentru ca aceasta să adere la boabele de hrişcă sau mei.

Supă de tăiţei de hrişcă

 Se prepară un aluat tare din făină de hrişcă măcinată fin, sare şi apă, aluat care apoi se întinde cu făcăleţul pe o masă presărată cu făină. Se rulează apoi foaia obţinută şi se taie felii subţiri. Din aceste felii, când se desfac, se obţin tăiţei care se pun într-o sită şi se scutură de făină. Se mai ţin un sfert de oră să se usuce, apoi se fierb în apă clocotită cu sare timp de 10-15 minute. Opţional se poate adăuga şi o mână de orez.

Mămăligă din mei

 Ingrediente: 100 g făină de mei, 500 ml apă

 Făina de mei se pune în apă la foc mic. Se acoperă şi se amestecă periodic timp de 20-25 minute.

Cremă de orez

 Se prăjeşte moderat orezul până ce devine rumen. Se macină şi se adaugă la făina rezultată trei pahare de apă la patru linguri de făină astfel obţinută. Se fierbe totul aproximativ 25 de minute, adăugând apă dacă mai este necesar. Sarea se adaugă la final.

Cremă de hrişcă (1)

 Se rumeneşte făina de hrişcă, după care se adaugă apă şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă. Se sărează după gust.

Cremă de hrişcă (2)

 Într-o cratiţă se pune apă la fiert până dă în clocot. Se pune „în ploaie” făina de hrişcă şi sarea; se lasă să fiarbă până se îngroaşă.

Găluşti de hrişcă în stil japonez (Soba-dango)

 Se prepară un aluat din făina de hrişcă şi apa uşor sărată, frământând bine. Din aluatul rezultat se face un sul (diametrul de aproximativ 2 cm) şi se taie bucăţi de 5 cm grosime. Se fierb aceste găluşti în 4 pahare cu apă. Când clocoteşte apa, se adaugă ½ pahar cu apă rece. La o nouă clocotire, se stinge focul şi se scurge apa, iar găluştile se stropesc cu apă rece.

 Cea mai mare eficacitate o are însă hrana netratată termic. Următoarele reţete au avantajul că evită fierberea cerealelor:

Hrişcă înmuiată în apă (1)

 Se spală hrişca, se toarnă apă clocotită puţin sărată, peste ea, apoi se lasă la înmuiat până când bobul de hrişcă devine moale.

Hrişcă înmuiată în apă (2)

  Hrişca spălată se lasă la înmuiat în apă rece cu sare timp de minim o oră, până ce bobul devine moale. Timpul de înmuiere depinde de calitatea şi vechimea boabelor de hrişcă.

Terci de hrişcă (1)

 Este o mâncare delicioasă şi foarte sănătoasă, care poate fi consumată des în acest regim. Se macină hrişca cu o râșniță de cafea până se obţine o făină fină. Se toarnă apă clocotită, puţin sărată, peste ea şi se amestecă, obţinându-se o compoziţie moale care se lasă la umflat 15-20 de minute. Se observă apoi că făina de hrişcă a absorbit toată apa şi terciul a devenit consistent, fiind foarte gustos şi hrănitor.

Terci de hrişcă (2)

 Terciul de hrişcă poate fi preparat şi cu apă rece puţin sărată, caz în care va trebui lăsat ceva mai mult timp la umflat. Preparat astfel, terciul de hrişcă este la fel de gustos şi hrănitor.

Pâine „harică” (consumată de călugării isihaşti)

 Făina completă (integrală) de grâu se amestecă cu apă, formându-se o pastă moale. Se lasă la înmuiat 7 ore, apoi se fac turtiţe foarte subţiri,care se lasă să se usuce la soare.

Comments   

+4 # RE: Regimul OshawaCrisatina Pardanschi 2014-01-01 20:52
Buna ziua, as dori sa-mi spuneti daca fac cura Oshawa pot sa iau in continuare Eutiroxul fara de care nu prea pot din cauza disfunctiei tiroidiene (hipotiroidita) . Apoi mai am obiceiul sa iau suplimente nutritive : rezveratrol si coenzimaQ.
In asteptarea raspunsului dumneavoastra va multumesc Cristina Pardanschi.
Reply | Reply with quote | Quote
+6 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-01-01 20:58
Da , puteti tine cura oshawa si in acest caz
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaCrisatina Pardanschi 2014-01-02 20:15
Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
+4 # RE: Regimul OshawaPaul 2015-12-11 18:36
buna!
Reply | Reply with quote | Quote
+3 # RE: Regimul OshawaDya 2015-04-29 08:55
Buna ziua, am inteles ca nu se pot consuma decat cele 4 cereale, apa si sare, dar la fumat nu pot renunta. In cazul acesta, are efect dieta? Eu am inceput de azi si mai am 2 pastile de Yasmin in blister, pot termina "tratamentul"? Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # Bună ziua!Casiana 2017-07-04 15:33
Dacă iau "Doppelherz® aktiv Calciu + Magneziu + Zinc + Seleniu" pot ține acest regim sau trebuie sa renunț pe perioada lui la aceasta pastila?
Reply | Reply with quote | Quote
-3 # reactii adverseClaudiaM 2014-01-06 10:30
Buna ziua si la multi ani. V-as ruga sa imi spuneti ce inseamna "reacţii fiziologice mai neplăcute" - aceasta indicatie exista pe mai multe site-uri dar nimeni nu detaliaza.
Va multumesc.
Claudia
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # Regimul OshawaDana Gorgoi 2014-01-07 11:06
Buna ziua,
Incep prin a va ura La Multi Ani si multe impliniri!
Doresc sa urmez acest regim si va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa renunt la cafea(neandulci ta) pe durata celor 10 zile?

Multumesc anticipat!
Cu stima Dana Gorgoi
Reply | Reply with quote | Quote
+11 # RE: Regimul Oshawacristea cerasela 2014-03-20 20:02
azi e prima zi dupa ce am terminat regimul OSHAWA....s-d-n a Gorgoi intreaba daca poate bea cafea..indrazne sc sa i raspund eu...NU!! categoric NU! REGIMUL E STRICT 4 CEREALE..orez(b run,integral,sa lbatic),grau,hr isca,mei.si apa cat mai pura.l am tinut de mai multe ori,,,niciodata nu am slabit..ba chiar am luat in greutate dar pt vbeneficiile sale merita! recomand ca trecerea inapoi la alimentatia normala se face treptat.Azi prima zi dupa regim am mancat mei cu apa,sare si unt,2mere,3 curmale,cateva stafide si un terci din faina de orez si ovaz tot cu putin unt.maine cam la feldar am sa mananc si 2*3 oua de prepelita...iar din a 3 a zi o sa fac o supa de legume, sau un piure de spanac.asa am procedat eu..si sunt un om ce se simte foarte bine,de 2 ani si ceva nu mai iau niciun medicament, sunt vesela, optimista si savurez fiecare moment din viata! :D VI L RECOMAND DIN TOT SUFLETUL!!!
Reply | Reply with quote | Quote
+5 # RE: Regimul Oshawagaby 2014-05-22 23:01
Se poate tine regimul luind si medicamente?Iau predninson am astm si incerc sa traiesc fara dar nu reusesc,macar sa reusesc sa nu m ai iau medicamente ar fi super
Reply | Reply with quote | Quote
+8 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-01-07 17:20
Pe durata regimului Oshawa se consuma strict cele 4 cereale, apa si sare...nicidecu m cafea
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul OshawaDana Gorgoi 2014-01-08 17:58
Multumesc pentru informatie!
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # OshawaNicu Nicolae 2015-03-18 09:34
Va rog sa-mi spuneti daca se pot face exercitii fizice in perioda dietei ? Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # varstaana M 2015-09-04 19:04
Persoanele de toate varstele pot tine acest regim,sau...?
Reply | Reply with quote | Quote
+6 # Regimul OshawaSirghie Alina 2014-01-12 18:51
Buna seara.
Am inceput de ieri,11.01.2014 , si inca nu vad nici o schimbare. Am baut multa apa, am mancat orez expandat (cumparat de la plafar), orez integral si hrisca, care nu sunt deloc gustoase. Care ar trebui sa fie rezultatele si in cat timp ar trebui sa apara acestea?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaAnca 2014-01-31 22:09
Dieta originala,nu cuprinde orez expandat;-)Hris ca,sincera sa fiu,nici mie nu prea imi place,asa ca,consum mai mult grau integral,orez si mei,fierte fara sare.Rezultatul dupa prima zi,1.1 kg mai putin.Acum termin a 4 a zi:-D,cu rezultate spectaculoase,z ic eu 3.1 kg.Succes
Reply | Reply with quote | Quote
+19 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-01-12 18:57
Schimbarile nu apar dupa o zi. Cura tine 10 zile si abia dupa aceea veti resimti o puternica dezitoxicare a organismului. In al doilea rand , nu va recomand orez expandat sau alte forme prelucrate industrial
Reply | Reply with quote | Quote
0 # pietre la fieremaria sofia 2015-05-04 06:16
Pentru piatra la. fiere este un tratament naturist. am mai multe. dar una de 4 cm am vreo sansa sa nu ma operez? Mullltumesc .
Maria
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # Regimul OshawaSirghie Alina 2014-01-12 20:00
Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # Regimul OshawaSirghie Alina 2014-01-12 20:51
Pe langa detoxifiere, pierderea in greutate este rezultatul obtinut de toate persoanele care au tinut acest regim?
Reply | Reply with quote | Quote
+11 # RE: Regimul Oshawaneli popescu 2015-06-07 10:41
Sant "veterana"in acest regim.prima oara mi l-a recomandat dl Popa Valeriu acum 30 de ani.Intradevar, este uimitor,efecte multiple(detoxi fiere,energie,s labire8 kg in 10 zile,iar sotul meu 12 kg),dar este foarte important ca organismul sa va permita sa tineti regimul.Daca de la prima lingura de grau +orez,va vine sa vomitati,abando nati ideea,si incercati dupa o dieta mai putin drastica,bazata pe vegetale.Daca in timpul curei cu grau si orez aveti dureri de cap adaugati putina sare grunjoasa.Sa stiti ca cu cat mancati mai mult,cu atat slabiti mai mult,nu mancati,nu slabiti!urina va fi maro,ca dupa cateva zile va fi alba ca apa,asta inseamna detoxifiere.Sa va fie de folos!
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # RE: Regimul OshawaDaniela Manole 2016-02-03 09:54
Buna ziua,doamna Neli! Am tinut si eu acest regim,chiar astazi l-am terminat,ca rezultat: un singur kg in minus.am incercat sa fac cum spuneti dumneavoastra,s a mananc mai mult si nu faceam decat sa ma ingras,m-am si speriat.Am tinut regimul ca la carte.ca sa termin totusi cu -1kg a trebuit sa mananc mult mai putin.Nu vi s-a intamplat deloc sa luati in greutate atunci cand mancati mai mult?va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # BytutzaPredusca corina 2014-01-13 11:42
Pot bea o ceasca de cafea, fara zahar si lapte? Sunt in a 8 a zi si am mancat turtite de grau si orez expandat!multum esc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: BytutzaSirghie Alina 2014-01-13 12:08
Ati simtit vreo schimbare? Cat ati slabit in cele 8 zile? Eu sunt in ziua a 3 a.
Reply | Reply with quote | Quote
+5 # OshawaNicu Nicolae 2015-03-18 09:14
Sunt in a 4 zi de Oshawa..este foarte greu !! Din pacate ieri nu am stiut si am mancat orez expandat. Sunt foarte gras am inceput dieta de la 111 Kg ...dupa 3 zille am 108 Kg ..deci am slabit 1 Kg pe zi. Mentionez ca merg zilnic pe jos la serviciu 20 min X2 si am alergat dimineata cam 15 min cu exercitii fizice moderate.
Am avut hernie de disc cu semipareza pe piciorul drept...si m-am ingrasat cam 25 Kg in 3 ani, datorita lipsei de miscare si dieta bogata in carbohidrati/gr asimi. Stiu de Oshawa de la o d-na Doctor care a mi-a facut acupunctura si are doctoratul luat in Japonia. Sper sa rezist 10 zile :) :lol:
Reply | Reply with quote | Quote
+5 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-01-13 11:50
Am scris mai sus, in regimul Oshawa nu se bea sub nici o forma cafea .
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaSirghie Alina 2014-01-13 13:10
Pe langa detoxifiere, pierderea in greutate este rezultatul obtinut de toate persoanele care au tinut acest regim?
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # buna ziuaolesea 2014-01-14 16:29
daca alaptez pot tine aceasta dieta?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: buna ziuaDr Catalin Luca 2014-01-14 19:43
Da, se poate tine cand alaptati
Reply | Reply with quote | Quote
+16 # RE: Regimul OshawaLuiza 2014-01-14 16:34
Buna, eu sunt in a 9-a zi de regim, de la 64 de kg am ajuns la 59, dar nu acesta era motivul principal pentru care am recurs la regim, ci pentru a-mi crea un echilibru intre corp si minte. In urma sarbatorilor de iarna, dupa o alimentatie de-a dreptul dezechilibrata, devenisem agitata, nervoasa, adormeam foarte greu noaptea. Acum dorm ca un pui :) am devenit mult mai calma... chiar recomand acest regim, nu neaparat pentru slabit, cat pentru un organism mai sanatos.Precize z ca am consumat doar grau, mei, hrsica, toate coapte in ceaun.
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # RE: Regimul Oshawarodica lavric 2015-05-03 14:25
Buna Luiza!as dori sa incep si eu aceasta dieta te rog sa imi explici cum ai pregatit cerealele mai exact nu inteleg cum se coace si apoi cum le consumi te rog sa imi explici multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # Regimul OshawaSirghie Alina 2014-01-14 19:09
Ce alimentatie se recomanda dupa cele 10 zile de regim? Este vreo ordine in introducerea alimentelor? Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
+10 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-01-14 19:46
Nu este o ordine ..dar iesirea din regim se face treptat , cu alimente usoare si pure ( fara carne , zahar, alimente nesanatoase): supe din legume, legume fierte in aburi,..
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # ceaiuridana 2014-01-17 13:42
Se pot consuma ceaiuri, bineanteles neandulcite, pentru detoxifiere? (de urzica, papadie spre exemplu)
Reply | Reply with quote | Quote
+5 # RE: Regimul OshawaDr. Catalin Luca 2014-01-17 13:44
Regimul specifica clar: DOAR cerealele din lista, apa si sare
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Paste din orez ?Doina Gabriela 2014-01-18 09:26
Ar fi permis să introduc in dietă paste din orez , tăiţei mai exact ?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # regim Oshawaody 2014-01-18 15:43
Daca iau medicamente pentru osteoporoza zilnic unele si una pe luna pot urma acest regim?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Catalin Luca 2014-01-19 00:44
Daca sunt doar din orez , se pot introduce in dieta
Reply | Reply with quote | Quote
0 # suplimente in regim OsawaIolanda 2014-01-20 21:51
este permis a se consuma pe durata dietei suc din iarba de grau sau spirulina?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # nuelena ilie 2018-03-05 15:49
Nu se bea in timpul dietei oshawa suc din iarba de griu
Reply | Reply with quote | Quote
0 # aloe feroxadina-elena 2014-01-21 20:24
Pot sa i-au aloe ferox daca tin dieta?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2014-01-21 23:57
Daca sunteti in timpul unui tratament , remediile naturiste sunt acceptate in timpul regimului Oshawa...deci da, puteti lua aloe ferox
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # RE: Regimul OshawaCristina 2014-01-22 09:32
Pot folosi faina de grau integrala? In loc de grau copt si macinat? Multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul Oshawacerasela 2014-01-23 22:51
eu am tinut oshawa dar nu am mancat orez expandat sau alte minuni ce se gasesc prin oras..mi am facut turtite de grau..din faina neagra cu apa minerala si putina sare..le am copt..am copt mei si hrisca,sunt minunate..supa de orez..mei sau hrisca..sau si,si..depinde de imaginatia fiecaruia...
dar de 2 ori de cate ori l am tinut..cu toate ca as fi vrut,eu nu am dat jos niciun kg,.ba din contra ..am pus...vreo 3..:(
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Ovaz vs Orez???Gabriela Onila 2014-01-24 10:53
Pe unele site-uri englezesti apare ca si cereala permisa ovazul ,nu orezul Intrebarea mea este :nu s-a facut o confuzie intre cele doua?care e pana la urma admis in dieta acesta?
Reply | Reply with quote | Quote
-9 # Cer raspunsuri repede, urgente, daca se poate!Naturista 2014-01-27 18:50
Am niste nelamuriri, daca imi poate explica cineva, m-as bucura enorm de mult: nu inteleg anumiti termeni din retete:ce inseamna "se lasa la inmuiat" adica se acopera cu prosopul? Hrisca sau meiul se coace dar unde pe tigaie - aragaz sau la cuptor, in tava si se pune si hartie de copt? Eu nu am ceaun sau tabla, doar tigai simple, se pot coace in ele, pe aragaz?
Alta intrebare: dimineata e permis o cana cu apa calda cu o lg miere si o lg polen, ajuta la constipatie si suc de mere facute acasa sau simplu mere?
O intrebare: la diferitele tipuri de reteta se recomanda sa se adauge faina in ploaie dupa ce da in clocot dar atunci toata se face cocoloase, se poate adauga inainte de a da in clocot?
Eu am inceput chiar astazi dar eu nu mananc deloc sarat, va fi vreo problema in aceasta privinta, rezultatele vor fi mai slabe, va deregla cumva acest regim?
Multumesc. Ma iertati pentru aceste intrebari dar niciodata n-am gatit la cuptor sau sa fi facut diferite aluaturi.
Reply | Reply with quote | Quote
+3 # RE: Cer raspunsuri repede, urgente, daca se poate!Dr. Cătălin Luca 2014-01-27 18:55
La înmuiat înseamnă ca se pune în apa pur și simplu.
Dacă mâncați fără sare este chiar mai bine.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawacerasela 2014-01-27 22:11
deci..mei..hris ca ..se coace in orice vas pe care l poti pune pe aragaz...la foc mic...se da cu lingura de lemn sa nu se arda...se vede usor cand se rumeneste...eu il mananc asa ..
fiecare dupa imaginatia lui...dar pt rezultate f bune in Oshawa nu se admite nimic atceva decat cele 4 cereale.si APA..NU SUC,,NU CEAI,,,NU ALTE ALEA,,
referitor la inmuiatul semintelor.,sim plu...le pun intr-un un vas...le acopar cu apa...si le las 3-6 ore...apoi le mananc..
asa dar..MARI SUCCESE!!! :)
:-) ;-) 8)
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # RE: Regimul Oshawaanonima 2015-09-05 18:42
daca sunt fumatoare, trebuie sa renunt la asta pe parcursul dietei?
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # orez vs ovazOnila Gabriela 2014-01-28 10:14
Pe unele site-uri englezesti apare ca si cereala permisa ovazul ,nu orezul Intrebarea mea este :nu s-a facut o confuzie intre cele doua? care e pana la urma admis in dieta acesta?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaNaturista 2014-01-28 12:29
Multumesc foarte mult Dr. Catalin si Ceraselei pentru raspunsurile pe care le-am primit rapid. Mai am doua intrebari: eu in zilele de miercuri si vineri prefer sa tin post negru cu apa care este tot pentru detoxifiere, http://cirys.wordpress.com/ ,atunci in acest regim sa-l aplic sau nu, ce influenta va avea asupra acestei cure?
Si a doua intrebare: faina de ovaz se permite combinat cu celelalte cereale?
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # Doresc raspuns urgent si pentru cele 2 intrebari postate anteriorNaturista 2014-01-28 14:25
Ma iertati cu atatea intrebari dar e prima data cand il fac si nu stiu corect cum se procedeaza: astazi am facut turtite pe tigaie dar numai pe o parte se coace iar pe cealalta parte ramane faina imprimata pe ea si mici cercuri dar care se ard. Este normal sa fie asa? Iar turtitele (se usuca si mai tare pana in ziua urmatoare) si orice alt fel de reteta se poate lasa si in ziua urmatoare sau se face doar in jur de 2-3 retete/zi si se mananca pe loc la mesele principale sau se face o singura reteta care se imparte pe tot parcursul zilei?
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # doresc sa primesc un raspunsNaturista 2014-01-28 19:45
In articolul de mai in sus este mentionat ca se poate consuma si fulgii de ovaz, orz si secara, chiar si pe unele site-uri am observat acest lucru. Atunci...doar aceste 4 cereale sau si aceste 3 fulgi de cereale.
Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2014-01-28 20:12
In timpul regimului Oshawa se consuma STRICT doar grâu, orez, hrișca și mei ..nu ovăz, nici alte cereale
Reply | Reply with quote | Quote
-3 # Astept un raspuns!Naturista 2014-01-31 16:02
Eu mananc nesarat dar pe multe site-uri citesc ca sarea chiar si de mare este chiar indicata pentru ca nu retine apa ci "usuca" si scade celulita, grasimi (tesut adipos) si la kilograme, dvs ce spuneti?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # cancer bucalmoise 2014-06-03 13:10
Buna ziua,
am vazut ca i-ati raspuns unei cititoare care are cancer ca o puteti ajuta cu prescrierea unui regim si vroiam sa stiu dc ma puteti ajuta in legatura cu mama mea care a avut acum 5 ani cancer pe limba iar acum a aparut tot in cavitatea bucala insa pe obraz. Acum 5 ani a facut si radioterapie maxima si chimioterapie insa a facut cateva cure cu spanz; acum dc se opereaza ar insemna sa o mutileze, vor sa ii taie tot obrazul; as vrea sa stiu dc poate tine regimul oshawa si dc mai poate lua si spanz. Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2014-01-31 16:09
Nu tot ce cititi pe site-uri este adevarat. Cele mai multe sunt scrise de neprofesionisti . Ideal este sa mancam nesarat
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2014-01-31 16:09
Fructele , legumele si tot ceea ce mancam contin suficienta sare pentru organism
Reply | Reply with quote | Quote
+3 # OshawaAnca 2014-01-31 22:05
Buna.Eu sunt in a 4 a zi de regim oshawa,am slabit 3.1 kg .Intr-adevar pana ieri,am avut dureri de cap,aseara chiar senzatie de voma,insa in rest ma simt bine.Eu consum cele 4 cereale(hrisca, mei,grau,orez) fierte,fara sare,am renuntat la cafea,beau doar apa plata si dimineata pe stomacul gol,un pahar de apa calda cu lamaie.Folosesc si bicicleta de camera.Sunt f.incantata de rezultate,nu am nici pofte si slabesc destul de bine,mai ales ca am si Tiroidita cronica Hashimoto.Deci, este dieta perfecta,atat pentru detoxifiere cat si pentru slabit.
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # RE: Regimul OshawaNaturista 2014-02-01 21:53
Am o problema dar pt sora mea: are gambele mai grasute si grosute, total inestetice si grasime de aceea care daca isi misca piciorul (gamba) i se leagana si grasimea de pe pulpa pana la glezna si i se umfla si picioarele. Ce insemneaza asta? E grasime adipoasa care trebuie sa se elimine si se poate elimina sau asa este piciorul si nu se poate face nimic? E vegetariana dar ii este foarte greu si se simte foarte prost din cauza aceasta, mereu trebuie sa se acopere, nici blugi nu-si găsește ca toti blugi stau strânși pe picior si i se vede foarte urat (si scurte, late si grasut,. grosute). Are dureri la gambe (parca i-ar plesni in interior) daca consuma orice produs din faina alba (nu mai consuma in prezent). Nu e asigurata medical deci analize sau vizite la doctori, pare ca este imposibil. Spuneti-mi, ce sunt acelea de la gambe: se poate slabi, subtia cu ceva, cu aceasta cura, post negru, ce ar trebui sa faca?
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul Oshawadaniel_g 2014-02-12 11:13
Pare a fi o retentie de apa, posibil asociata cu ceva probleme de rinichi. Ati incercat cu ceaiuri diuretice?
Chiar daca nu este asigurata, poate sa mearga la o policlinica cu plata. Analizele si interpretarea lor nu costa chiar atat de mult.
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # RE: Regimul OshawaAndra 2014-04-23 04:47
Pare o circulatie deficitara a limfei (care are ca simptom si retentia de apa specificata de daniel_g mai inainte). Recomand masaj de drenaj limfatic, de preferinta la un profesionist (e un masaj ce face minuni daca este facut corect) sau macar o periere usoara a intregului corp cu o perie de baie uscata (dinspre periferie - varfurile membrelor si capului- spre centru, spre stomac, chiar sub coaste). De asmenea, miscare zilnic (plimbari, sporturi usoare, etc) si detoxifiere frecventa a organismului (suplimente- spirulina, chlorella, etc-, diete detoxifiante- cum este si Oshawa-, ceaiuri detoxifiante - de ex ghimbir, turmeric, lamaie si goji-). Si clar sa nu mai consume produse din faina alba, poate chiar deloc grau (macar pentru a observa diferenta; poate fi o intoleranta la gluten- drept cauza sau simptom; e ca un cerc vicios asta oricum-)
Reply | Reply with quote | Quote
+3 # dureri musculareIolanda 2014-02-02 19:08
Sunt la a 4-a zi de Oshawa si de doua zile am niste dureri musculare aproape insuportabile, am fost nevoita sa iau analgezic ca sa pot dormi, este normal, ar trebui sa continui dieta? . primele doua zile am avut si dureri de cap destul de puternice insa banuiesc ca sunt normale din moment ce am renuntat si la cafea si la tigari. Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # #dureri musculareMia 2014-02-03 03:51
Iolanda, eu tin a cincea oara aceasta dieta. Prima data, deoarece am renuntat la fumat, cafea, zahar, etc, am avut cateva zile dureri de cap foarte puternice, ameteli si dureri musculare. Este normal, tinand cont ca eliminam intr-un timp scurt toxine acumulate in ani. Este posibil sa ai si alte stari proaste, cosuri, cearcane. Dar nu vor dura, iar beneficiile sunt pe masura efortului, si la urmatoarele diete iti va fi din ce in ce mai usor si cu efecte mult diminuate. Organismul chiar iti va cere aceasta curatenie generala. Bafta.
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # dureri musculareIolanda 2014-02-03 14:29
Multumesc frumos Mia pentru incurajari, m-am gandit ca multe dintre reactii (durerile de cap, ameteala, starile de voma) sunt efecte posibile ale detoxifierii, insa durerea musculara (zona pelviana si picioare) sunt ff intense, desi am toleranta la durere acuma imi vine sa urlu, se amelioreaza cu analgezice insa nu vreau sa tin o cura de detoxifiere cu pastille, as vrea doar sa stiu daca este normal sau ar trebui sa intrerup cura si sa merg la un medic sa vad ce alte cause ar putea avea durerile mele insuportabile?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: dureri musculareMia 2014-02-03 17:20
#dureri musculare
Iolanda, imi pare rau ca iti este asa de greu. Tin minte ca si eu am avut niste stari tare neplacute: durerile de cap groaznice, deabea puteam tine ochii deschisi si dureri musculare, stare generala proasta si mi-au iesit niste cosuri neplacute cum nici in adolescenta n-am avut - iti dai seama cate toxine purtam. Durerile, mi s-a spus, erau ca la sevraj, in fond am renuntat brusc la atatea droguri: zahar, tigari, cafea. Noroc ca dupa aprox 1 sapt n-a mai fost asa de rau.
Insa daca ai dureri atat de puternice, poate ar trebui sa te sfatuiesti si cu un medic. Doamne ajuta!
Reply | Reply with quote | Quote
-3 # E o problema foarte serioasa!Naturista 2014-02-03 15:37
Domnule doctor, cer un raspuns important si foarte serios pentru mesajul meu din data de 01-02-2014 ora 19:53, nu pot sa traiesc toata viata tot cu dureri si arsuri in gambe, si umflaturi peste 2 cm.

Va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # Missalexa 2014-02-04 23:53
Buna seara!

Este a 2-a oara cand tin aceasta dieta, dar nu am slabit mai mult un kg niciodata. Este oare normal?

Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Missdaniel_g 2014-02-12 11:08
Da, este normal. Nu toata lumea slabeste in urma acestui regim. Exista si persoane care se ingrasa. Scopul principal este acela de detoxifiere masiva.
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Rog un raspuns cat mai repede!I. Ioana 2014-02-14 15:26
As dori sa stiu cate grame de cereale se mananca la o masa (100 g, 150 g sau mai putin de 100 g)si maximul pe zi pentru ca stiu ca si cerealele intr-o anumita cantitate duce la ingrasare, pe net scrie ca maximul 35 grame dar in aceasta cura de cereale cum o fi si care este intervalul de timp pentru a manca a doua oara? dar gustarile sunt permise sau numai 3 mese principale pe zi?
Mesajul este pentru toti care au facut si fac aceasta cura de cereale.
Va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaNaturista 2014-02-14 15:30
Eu am introdus si paste integrale din grau de la Sanovita, e permis???
Reply | Reply with quote | Quote
-6 # Un raspuns cat mai urgent!!!Naturista 2014-02-14 15:39
Acum sunt in a doua serie de cura consecutive, la prima n-am slabit decat maximul 1 kg, nici un fel de reactii, nimic n-am avut, doar energie si nici controlul la mancare n-am obtinut de pe urma ei, cu nimic n-am ramas si nici nu m-a schimbat cu nimic, din contra m-am simtit mai mult dezechilibrata si parca am luat-o razna ca am avut niste pofte si am mancat ce n-am mancat de ani de zile si total nesanatoase (sunt vegana si am mancat peste pentru prima data de mai bine de 4 ani care mie imi face foarte mult rau carnea) si acum sunt in a 5 zi si asemenea n-am deloc reactii, NIMIC. Oare isi face efectul la mine cu ceva, ma detoxifiez sau imi face mai mult rau???
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Plsz postati mesajul acestaXKT 2017-04-25 12:34
Am tinut de mai multe ori acest regim nu neaparat pentru a slabi. Doresc sa atrag atentia ca marea problema a tuturor regimurilor de slabit la care se slabeste violent (slabesti mult cantitativ intr-o perioada scurta de timp) este ca dupa ce termini acel regim de cele mai multe ori se naste acea senzatie formidabila de ceea ce se numeste "Foame morbida" care este foarte greu sau imposibil de stapanit pentru aproape orice persoana. Partial pt ca este de natura psihologica. Deci ceea ce este cu adevarat greu la Oshawa pentru a nu te ingrasa mai mult dupa aia este sa poti tine un regim echilibrat (cantitativ & calitativ) mai ales DUPA ce cele 10 zile de regim propriuzis se termina. Approx inca 10 zile dupa. Altfel VA AMAGITI singuri. Altfel din pacate va veti ingrasa. Adevarat, regimul este dificil dar ca si efecte - daca e tinut corect - e cel mai bun pe care il cunosc. Slabitul este doar un effect secundar al acestui regim.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # urticarie cronicaBogdan 2014-02-22 21:26
Domnule doctor,
Se poate asocia regimul Oshawa cu antihistaminice (xyzal,de exemplu)?Am urticarie cronica,de vreo 3 luni si ceva,in permanenta imi apar pe tot corpul bube care ma mananca groaznic,initia l sunt mici,apoi se umfla,dispar dar apar altele si tot asa,de abia pot sa dorm noaptea.In plus e asociata si cu edemul Ouincke,din cand in cand mi se umfla limba,sau buzele,sau ochii,dar rau de tot,uneori imi afecteaza si corzile vocale(imi dispare vocea 2-3 ore)de aia trebuie sa recurg la antihistaminice ,si vreau sa stiu daca le mai pot folosi daca incep regimul.
Va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
+3 # RE: urticarie cronicainaina 2016-01-02 15:36
pt urticarie cronica-Bogdan
dupa semne ai o intoleranta alimentara severa.probabil la gluten sau proteine.
incearca sa scoti cate 1 saptamana macar o grupa de alimente din dieta.
dar pt inceput de ex mananca doar legume fierte si crude cu grasimi ( ulei doar) si lactate de casa!! apoi doar fructe o sapamana. daca simptomele nu se atenueaza in saptamana 2 , scoate si lactatele si repeta cele 2 saptamani.fara ele.Sanatate!
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # GonartrozaCarolina 2014-02-26 20:23
D-le doctor! Am fost diagnosticata in urma cu 2 ani cu gonartroza bilaterala.Am facut infiltratii cu Synocrom si in urma acestora durerile s-au agravat foarte tare.
Va rog sa-mi spuneti daca Regimul Oshawa contribuie la stoparea acestei boli sau orice alt tratament cunoscut de catre dvs si care este benefic in acesta afectiune(stope aza boala ca de vindecat am aflat ca nu poate fi vindecata).In urma cu cateva zile am facut ecografie la ambii genunchi.In zona mediana grosimea cartilajului este de 11 mm iar pe margini de 19 mm.de asemenea tendonul cvadriceps de la un picior este modificat(ingro sat).Va multumesc anticipat !
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawadana 2014-02-27 08:27
Buna ziua! cate cure/serii as putea urma in cazul obezitatii? adica se poate tine pana ajungi la greutatea dorita? nu afecteaza in nici un fel organismul, sa zicem ca ai tinut 10 zile pauza 4 si iar 10 cu pauza.... s.a.m.d.Cum se va face revenirea? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Reply | Reply with quote | Quote
+3 # RE: Regimul Oshawavasi 2014-03-05 11:10
Tine 7 oshawe consecutive.
Reply | Reply with quote | Quote
+3 # RE: Regimul Oshawadaria 2014-03-07 08:48
cate, 7???? si nu exista riscul unui dezechilibru?
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # intebarevorica 2014-03-06 20:55
Buna ziua. Acest regim ar putea afecta lactatia? Alaptez si as vrea sa mai dau jos niste kg si ma tenteaza sa incerc acest regim dar imi e frica sa nu imi scada sau sa dispara lacatia.
Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaGeorgia 2014-03-09 11:58
Buna ziua, as vrea sa tin acesta cura de detoxifiere doar ca am citit atat de multe pareri si variante incat imi vine sa ma las pagubasa, scria undeva ca daca nu este urmat sub tenta supraveghere medicala si in combinatie cu niste ceaiuri, tincturi, masaje, acupunctura, rezultatele pot fi dezastruoase; eu ma confrunt de vreo3 ani cu niste probleme ciudate de sanatate, in mare parte fara cauza si fara nume, ce stiu cu siguranta ca am sunt chisturi pe ovar, mastoza fibrochistica(a parute de 1 an) si adenopatie ganglionara(din cauze necunoscute)... intrebarea mea este daca sa urmez acest regim sau nu!!! va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-03-09 18:00
Da , tineti regimul oshawa , va fi de real ajutor
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaGeorgia 2014-03-09 20:37
Ok, multumesc! :-) sper sa nu ma ingras! :P
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaAndra 2014-04-23 04:52
Problmele de sanatate nu-s chiar fara nume si cauza, se pare ca ceea ce stiti sigur se poate afla pe un fond de dereglare hormonala. Regimul Oshawa ajuta in acest caz, insa recomand si un tratament naturist pe baza de plante si minerale de mare ajutor in aceasta problema pentru rezultate mai rapide.
Reply | Reply with quote | Quote
+3 # dezechilibreiulia 2014-12-27 21:03
Sincer, nu cred ca pot fi dezechilibre mai mari decat avem din cauza alimentatiei nesanatoase. cura e de 10 zile, pana la urma un om poate sta fara mancare o saptamana,..
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawaroxana 09 2014-03-10 19:26
Buna seara! Am si eu o intrebare: nu pot sa renunt la cafea...eu vreau sa slabesc,pot sa tin regimul si sa beau cafea?mai slabesc? Si am voie orez expandat?
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # dieta pentru cancerCarmen Maria 2014-03-17 18:09
In timpul chimioterapiei pot tine regimul Oshawa?
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # cancer si ohsawaIris 2014-03-19 13:14
Pentru ca m-am apucat de detox Ohsawa, am citit pe f multe situri si forumuri despre ce inseamna si ce efecte are si peste tot scrie ca ajuta la vindecarea cancerului, ca este chiar recomandata.
Cafea NU, SUB NICI O FORMA! Si da, se pot manca turte expandate de orez din comert. In rest, trebuie sa iti pregatesti de acasa mancarea pentru fiecare zi.
Se bea doar APA si ceai de BUSUIOC.
Dupa cura, alimentele se introduc treptat, preferabil tot alimente yang, cate 3-4 alimente noi pe zi, incepand cu legumele si fructele.
Mult succes!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaGabi 2014-03-19 16:00
buna ziua, am diabet insulino-depend ent, pot tine aceasta dieta ?
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # Se poate consuma bors acru de putina ?Dorina 2014-03-20 13:02
Buna ziua!
Sunt in a saptea zi de regim. Am suportat cu stoicism durerile de cap si musculare si sunt decisa sa repet regimul. Intrebarea mea este / se poate consuma bors acru de putina, avand in vedere faptul ca este preparat din tarate de grau si apa. Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-03-20 20:29
Se poate consuma bors crud in regimul oshawa
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul OshawaMirela 2014-03-23 14:25
Am si eu o intrebare pt dv, sufar de reflux si iau in fiecare zi ranitidina,nu pot fara ia din cauza aciditatii pe care o am, pot tine regimul? Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
+4 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-03-23 23:10
Puteti tine regimul oshawa..si veti vedea ca se va regla si aciditatea
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # regimul oshawaVio 2014-03-25 12:36
am fost operata de melanom malign pot tine regimul oshawa? si pot lua ciuperca ganoderma despre care am auzit ca este foarte buna pentru orice fel de cancer?
Reply | Reply with quote | Quote
+4 # RE: regimul oshawaDr Catalin Luca 2014-03-25 20:14
Chiar este foarte indicat sa tineti Oshawa in acest caz. Dar trebuie sa faceti si un tratament naturist cu plante medicinale ..ciuperca ganoderma este buna , dar nu este cea mai eficienta in caz de cancer
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # Regim Oshawa!Raluk 2014-03-25 14:28
Regimul Oshawa se poate tine 3-4 zile, sau trebuie tinut 10 zile asa cum a fost prescris de dvs? Are efect daca il urmam cateva zile?
Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-03-25 20:12
Efectele bineinteles ca sunt diminuate, dar e mai bine decat deloc
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul Oshawamadalina 2014-04-02 11:57
buna ziua.as dori sa stiu daca exista restrictii referitoare la cantitatea consumata si la numarul de mese dintr-o zi.multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul Oshawamadalina 2014-04-02 12:17
buna ziua.as dori sa stiu ce cantitate,pe zi, este permisa din aceste cereale si daca exista restrictii cu privire la nr de mese?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaGabi 2014-04-06 22:48
Succes la dieta
Reply | Reply with quote | Quote
-3 # Oshawa in sarcinamadalina 2014-04-08 09:29
Buna ziua, am rugamintea de a ma indruma: sunt insarcinata in sapt.6 si am obezitate de gr 1. Inainte de sarcina intentionam sa incep acest regim, dar mi-a fost frica dupa ce am aflat ca sunt insarcinata. Imi puteti spune, va rog, daca ar fi contraindicat?
Precizez ca am o tiroidita Hashimoto (cu TSH care s-a reglat dupa sarcina), o usoara anemie feripiva si momentan iau acid folic (5mg). Imi doresc sa slabesc un numar de kg, plus detoxifierea si energia data de acest regim, dar fara sa afectez sanatatea copilului. Va multumesc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
+3 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-04-08 11:12
Este indicat sa tineti regimul Oshawa chiar si daca sunteti insarcinata..si copilul dvs va beneficia de efectele acestui regim
Reply | Reply with quote | Quote
+3 # Oshawa in sarcinamadalina 2014-04-08 11:33
Va multumesc mult pentru promtitudine si pentru raspuns!
Mi-ati luminat ziua :D

O zi frumoasa.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Oshawa si astrocitomulanna 2014-04-09 14:15
Buna ziua.am rugamintea se a ma informa in urmatorul caz.In urma cu un an si jumatate am fost operata de un astrocitom gr,ll pe langa asta am fost diagnosticata cu epilepsie partiala si mai am si un carcinom bazocelular tampla dreapta pe care nu am curajul sa il operez.Iau eutirox neurotop si tratament pentru anxietate.pot sa tin dieta si ce fac cu tratamentele?Va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Oshawa si astrocitomulDr Catalin Luca 2014-04-09 23:40
Este foarte folositoare dieta Oshawa pt dvs , mai ales pentru eliminarea acestui carcinom. Dar trebuie sa completati dieta cu tratament naturist cu plante medicinale si zeolit pt eliminarea completa. Daca imi trimiteti toate datele va pot prescrie un tratament
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Ce fel de orez sa manac in Osawaramona 2014-04-09 20:17
imi spuneti si mie va rog , ce fel de orez sa folosesc , normal sau ????
si inca o intrebare de cate ori si in ce cantitati se mananca pe zi ca nu specifica nimeni
sper sa primesc si eu raspuns , multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # RE: Ce fel de orez sa manac in OsawaDr Catalin Luca 2014-04-09 23:38
Orice fel de orez..se poate manaca oricat de mult..cu cat mai mult cu atat mai bine
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Ce fel de orez sa manac in Osawaramona 2014-04-09 23:45
va multumesc pentru rapiditatea prin care mi-ati raspuns
Reply | Reply with quote | Quote
0 # -ramona 2014-04-09 20:33
mai am o intrebare , seara si dimineata pot sa beau cate o cana cu apa cu lamaie ?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-04-09 23:37
Este specificat CLAR ca nu se pot consuma decat cele cele 4 cereale: grau, orez, mei , hrisca, apa si sare
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawaramona 2014-04-10 10:27
daca nu am cu ce sa macin graul , nu pot sa cumpar direct faiana intergala de grau ?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-04-22 20:53
Ba da , se poate cumpara faina integrala bineinteles
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaFlori 2014-04-12 23:38
Buna ziua. Am o nelamurire. Tin dieta de 2 zile, insa nu am avut nici o stare de rau pana acum, precum dureri de cap, greturi, acnee, etc de care tot am auzit si citit. Din cate am inteles, starile acestea reprezinta toxinele ce parasesc corpul. Asta inseamna ca eu nu scap de toxine? Regimul nu isi face efectul? Sau nu este neaparat sa avem stari de rau in primele zile? Precizez ca am mancat doar cerealele indicate : grau, orez, hrisca, mei si am baut foarte multa apa. Astept un raspuns. Multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-04-22 20:54
Nu este neaparat sa apara stari neplacute
Reply | Reply with quote | Quote
0 # epilepsieElena Neacsu 2014-04-17 19:39
Buna seara,
Se poate folosi oshawa in caz de epilepsie si tratament barbiturice?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: epilepsieDr Catalin Luca 2014-04-22 20:57
Oshawa este chiar indicata in caz de epilepsie ( tineti regimul oshawa chiar daca luati mediccamentele)
Reply | Reply with quote | Quote
0 # buna ziuaAnna Iulia 2014-04-22 17:36
faina si orezul trebuie sa fie neaparat integrale.nu se poate folosi orez basmati sau orez jasmine ??Ce fel de faina imi recomandati?va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: buna ziuaDr Catalin Luca 2014-04-22 20:58
Poate fi orice fel de orez.
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaClaudia Alina 2014-04-25 14:23
Buna, daca nu consum orezul integral exista posibilitatea de nu a avea efect? meiul il am decorticat
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul Oshawasorin 2014-05-02 10:02
Buna ziua!

S-a vindecat cineva de diabet cu acesta cura?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-05-04 01:14
Da, sunt pacienti care au tinut aceasta cura impreuna cu tratament cu plante medicinale si s-au vindecat
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # RE: Regimul OshawaManuela 2014-05-05 12:03
Sunt in a-7-a zi de regim si nu am reusit sa dau jos decat 1,5 kg,nu cred ca ajuta la slabit,mai carand la detoxifierea organismului!Am tinu dukan si a functionat ca la carte,aici nu,sunt total dezamagita!
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaRADU 2014-05-11 11:56
In atentia d-lui dr.Catalin Luca.

Buna ziua ,
Cei care sufera de diabet (tip II sau tip I ) pot tine acest regim , avand in vedere ca este limitat consumul de cereale , (cca 150 g fiert) ?
Va multumesc !
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-05-12 22:41
Puteti tine regim Oshawa in caz de diabet. Veti consuma predominant mei si , mai ales, hrisca care este indicata in diabet caci scade glicemia.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaRADU 2014-05-17 20:30
Va multumesc !
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Tiroidita HashimotoAdriana 2014-05-15 23:02
Buna ziua,
am fost diagnosticata cu aceasta boala,la un control recomandat deoarece mama mea are aceasta boala. THS e in limite (2.003), FT4 e 1.18 dar ATPO-ul e 241. Este indict regimul Oshawa? Este o boala a excesului de Yin? Cate "ture" (cicluri de 1o zile ) de Oshawa ar trebui sa tin in cazul in care acest regim mi se potriveste?
Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Tiroidita HashimotoDr Catalin Luca 2014-05-17 22:42
Regimul Oshawa este indicat in tiroidita. Puteti tine 7 cicluri cu 3 zile pauza , daca simtiti ca puteti face acest lucru.
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaMaria 2014-05-16 17:56
In Hashimoto (100 eutirox zilnic) se poate tine dieta Oshawa;multumes c
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-05-17 22:43
Se poate tine regim oshawa in hashimoto, am specificat si mai sus. Este chiar indicat.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # obezitatedana 2014-05-18 17:26
Cate cure ar trebui tinute in cazul in care as avea de dat jos 25_30 kg acumulate in urma a doua sarcini?am 32 ani.multumesc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaCristina 2014-05-20 22:31
Am decis sa tin regimul, dar hrisca, mei, grau-bleah.
Eu am vrut de la inceput sa benefieciez de toate cele patru cereale, asa ca am facut crochete si sunt tare gustoase si satioase. Am procedat asa: faina integrala de grau bio, faina de orez, apa si sare. Am amestecat, facand o coca mai moale, apoi am adaugat meiul si hrisca lasate la inmuiat peste noapte. Ar fi trebuit sa las coca la odihnit, dar eram lihnita, asa ca am facut crochete si le-am dat la cuptor pana s-au facut crocante. Foarte bune.
Data viitoare o sa pun si grau fiert.
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # RE: Regimul Oshawaramona 2014-05-21 08:21
mi-ai putea spune si mie te rog , cantitatile sau in mare , cat ai pus din fiecare ....
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul Oshawacecilia 2014-05-23 10:19
Buna ziua,
Mama mea a tinut cu ceva timp in urma un regim similar, doar pe baza a 2 cereale: orez si grau integral (2 saptamani), la recomandarea unui medic homeopat.
S-a simtit foarte bine, doar ca a pierdut 2 masele! A mai intalnit cateva persoane care au patit acelasi lucru, dar nu a primit vreo explicatie de la doctor. Dumneavoastra ce parere aveti?
Ar fi interesata sa tina regimul oshawa, dar ar vrea sa stie daca exista din nou acest risc de pierdere masele.
Va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-05-23 11:29
NU se poate sa piarda masele de la regimul Oshawa!!!!
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul Oshawacecilia 2014-05-23 12:06
multumesc pentru promptitudine.
Aveti insa vreo teorie/explicat ie pentru pierderea de masele din regimul descris mai sus.
multumesc anticipat.
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-05-23 12:07
Este doar o coincidenta ,,doar daca a prajit graul tare si si-a spart maseaua in el
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawacecilia 2014-05-23 12:31
multumesc pt promptitudine.
a mancat grau si orez fiert terci.
aveti vreo teorie/explicat ie pt piederea de masele in acest caz?
multumesc anticipat.
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # clisma cu cafeaMihaiM 2014-05-27 08:51
Se pot face clisme cu cafea in timpul regimului si daca da cit de des?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: clisma cu cafeaDr Catalin Luca 2014-05-27 10:23
Da, se pot face si in fiecare zi
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul OshawaAndreea 2014-05-27 18:51
Eu dimineața iau cate jumătate de lingurița de semințe de in, de susan și de floarea-soarelu i(neprăjite și nesărate) și beau ceai verde de 2-3 ori pe zi. Pe parcursul dietei aș putea continua?
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-05-27 22:43
ESTE SPECIFICAT CLAR: DOAR CELE 4 CEREALE. APA SI SARE!
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaMihaiM 2014-05-29 10:33
imi cer scuze ca insist cu clismele cu cafea.daca se fac de doua ori pe zi dimineata si seara este vreo problema ?sau exista vreun risc stiu si eu de ex.sa se elimine prea mult potasiu sau alte minerale esentiale din organism.?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-05-29 10:49
Una pe zi e suficient . Nu se elimina elemente esentiale
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # RE: Regimul OshawaAndreea 2014-05-30 19:27
Sunt in a doua zi de dieta si deja imi vine s-o las. Am mancat hrisca fiarta si orez fiert in prima zi si azi am preferat sa ma infometez mai mult(am mancat foarte putin grau) pentru ca mi se face greata. Ce pot sa fac? Daca continui va fi mai bine in urmatoarele zile?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Diabet zaharat tip 1Danut 2014-06-10 14:02
Baiatul meu are 10 ani si afost diagnosticat cu diabet zahat de tip 1 (insulino-depen dent). Poate tine regimul 7 Oshawa? Cate cure trebuie sa tina? Sunt sanse sa se vindece?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2014-06-10 20:57
Sa tina oshawa , dar preponderent cu hrisca . ..pentru a se vindeca sa faca tratament naturist in paralel
Reply | Reply with quote | Quote
0 # rugamintecosovan 2014-06-12 21:12
Buna am o ciperca la maini si piciore cred...mi se jupeste piele ...e folositoare aceasta dieta ..astept un rsp si pe e mail
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-06-12 21:15
Este folositoare dieta , dar cel ami bine faceti niste analize la dermatolog sa vedem despre ce este vorba
Reply | Reply with quote | Quote
0 # rugamintecosovan 2014-06-12 23:32
Daca nu va suparati ce analize anume sa fac??imi iese doar pe timp de vara si am de vreo 4 5 ani
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # Prima ziSimina 2014-06-13 21:48
Foarte buna mamaliga din faina de mei! Seamana cu grisul cu lapte si cu un piure de cartofi! Multumesc pentru retete! Prima zi a fost usoara, cel mai important e sa ai mancare ca tine, ca atunci cand te loveste ispita sa poti satisface stomacul :) se pot vedea efectele chiar din prima zi, astazi nu m-am mai simtit asa de obosita
Reply | Reply with quote | Quote
+4 # Vitalitate crescutaSimina 2014-06-15 13:25
Sunt deja in a 3-a zi si sunt plina de energie, dorm mult mai linistita si ma trezesc considerabil mai odihnita. Recomand tuturor aceasta cura, pe care o consider cea mai usor de tinut. Nu te infometezi, iar cel mai incredibil mi se pare ca nu mi-e pofta deloc sa mananc altceva. Am descoperit puterea cerealelor, iar de acum incolo vreau sa le pastrez in alimentatia mea zilnica. Mult succes tuturor!
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # steatoza hepaticapatricia 2014-06-15 21:35
In cazul in care am steatoza hepatica este indicat regimul Oshawa?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: steatoza hepaticaDr.Catalin Luca 2014-06-15 21:53
Da, regimul oshawa este f indicat in caz de steatoza hepatica. Faceti in paralel si tratament naturist
Reply | Reply with quote | Quote
0 # steatoza hepaticapatricia 2014-06-15 21:36
Buna! In cazul steatozei hepatice este indicat regimul?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # tratamentmonik 2014-06-16 12:15
Buna,azi este prima zi de regim si as avea o intrebare pt d-nul dr.sunt sub tratament siofor 1000 doua /zi(insulino rezistenta)laco sa 2/zi (steatoza hepatica)si iodit de 200una/zi Pot sa iau in continuare acest tratament pe perioada regimului sau trebue sa intrerup.Va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Se poate asocia cu tratament medicamentos?monik 2014-06-17 17:45
Buna,azi este prima zi de regim si as avea o intrebare pt d-nul dr.sunt sub tratament siofor 1000 doua /zi(insulino rezistenta)laco sa 2/zi (steatoza hepatica)si iodit de 200una/zi Pot sa iau in continuare acest tratament pe perioada regimului sau trebue sa intrerup. Se poate consuma ceai? si daca da, de care? Va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Se poate asocia cu tratament medicamentos?Elena Wildxj 2017-04-02 11:29
Ma numesc Elena si va rog sa-mi spuneti daca regimul Oschawa da rezultate si in cazul Tinitus iar daca nu probabil orecomandare
Va multumesc anticipat
Elena
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-06-17 22:28
In acest caz veti continua tratamentul alopat si pe perioada regimului , caci nu puteti intrerupe brusc. Nu se consuma ceai
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # dieta oshavwamarinaa 2014-06-18 19:46
buna ziua ! conteaza daca consumi faina integrala de grau sau orez expandat ?? iar meiul este exact ca acela pe care il dai la papagali ?
Reply | Reply with quote | Quote
+6 # Rezultatele regimuluiSimina 2014-06-23 11:41
Am incheiat cele 10 zile de regim. In primele 5 zile am slabit 4 kg. Mi s-a regulat menstra, care in ultimele luni imi intarzia 2-3 saptamani. Ma simt mult mai bine, energica si cu pofta de viata. Mult succes tuturor!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # FumatAndrei 2014-06-25 15:41
In timpul regimului oshawa este permis fumatul?
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-06-27 00:27
Bineinteles ca nu..oshawa elimina toxinele , iar fumatul aduce toxine in corp..dar daca nu va puteti lasa , tineti oshawa oricum
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaConstantin SLAVE 2014-06-29 10:22
Iau urmatoarele medicamente:
Noliprel Arg 2,5mg / 0,625 mg - 1/zi
Nebilet 5 mg - 1/zi
Siofor 1000 mg - 2/zi
Lipantil nano - 1/zi
Crestor 5 mg - 1/zi
Liv'52 / Lagosa - 2/zi
insotite de:
Krill oil - 4/zi
Drojdie de bere - 4/zi

In perioada regimului OSHAWA de detoxifiere ce anume trebuie mentinut din regimul medicamentos de mai sus si ce nu.

Multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-06-30 00:00
Daca sunteti urmati un tratament de durata , atunci continuati sa luati medicamentele si suplimentele si in timpul regimului Oshawa
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaConstantin SLAVE 2014-06-30 08:21
MULTUMESC MULT.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # AntibioticeMarilena 2014-06-30 03:09
Am început cura Oshawa și am făcut cistită. Pot continua cura dacă iau antibiotice?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-07-01 12:38
Nu, opriti oshawa pana terminati antibioticele , apoi reluati iar. Asa veti elimina si toxinele produse de antibiotice
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # obezitateMeda 2014-07-01 12:57
Domnule Doctor,

N-ati raspuns la nici o intrebare legata de obezitate. M-ar interesa cantitatile cetrebuie mancate/zi si cate regimuri Oshawa trebuie tinute pentru o slabire mai consistenta.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-07-01 13:54
Nu exista astfel de reguli generale..depin de de la pacient la pacient..organi smul uman nu e masina sa functioneze la fel la toata lumea. In general toata lumea slabeste oricat ar manca in regimul Oshawa. Tineti 7 cicluri de regim Oshawa in acest caz cu pauze de 3 zile
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaUngur Monica Flavia 2014-07-03 23:29
Buna seara, sunt o persoana de 61 ani si am limfom non-hodkin. Am urmat mai multe tratamente cu citostatice orale, iar in ultimii 3 ani am facut 14 cure cu mabthera. ultima cura a fost cu 8 luni in urma. Am facut in zilele trecute analizele de sange si au fost f. bune. Dar la CT si la ecograf s-au vazut in abdomen mai multi ganglioni 30-48 mm . Mi se intocmeste dosar de PET-CT. In plus fac cura cu noni si aloe vera si cu ganoderma. In plus doresc sa incep o cura cu serra plus, AHCC, leamphstream, astragalus, resveratrol. Mai fac tratament antihipertensiv si am si litiaza biliara. Sunt si supraponderala. Pot urma regimul oshawa? Si in acelasi timp tratamentele amintite, respectiv si cele naturiste?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-07-04 11:13
Pentru un tratament adecvat completati cu urmatroarele date despre dvs: varsta, inaltime, greutate, scaun, alergii
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul OshawaUngur Monica Flavia 2014-07-04 13:01
Domnule doctor, va raspund la intrebarile puse. Deci am 61 ani, greutarea de 85 kg, inaltime de 1,67. Scaun am aproape zilnic, dar datorita consumului de mere, piersici, visine etc. si multe legume crude, respectiv salate, inclusiv multe frunze verzi. Scaunul este mai mult moale. Sunt alergica la mucegaiuri, praf de casa si la anumite polenuri. Iau pt asta aerius. Va multumesc mult pentru intentia de a ma ajuta.
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-07-04 15:05
Puteti urma regimul Oshawa. Va va ajuta si pentru eliminarea ganglionilor, are efect antitumoral , elimina toxinele acumulate datorita citostaticelor si obezitatea. Sper ca nu mai luati citostatice. Va recomand in paralel sa faceti si un tratament antitumoral naturist pe baza de plante medicinale
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaUngur Monica Flavia 2014-07-04 18:41
Domnule doctor Catalin Luca, multumesc pentru recomandari. Mentionez ca tratament citostatic in momentul de fata nu fac, respectiv de 8 luni. Nu stiu ce intentii are d-na doctor dupa ce voi face examinarea PET-CT. Ce tratament antitumoral naturist imi puteti recomanda? In urma informatiilor pe care le am, tocmai in acest sens doresc sa incep o cura cu AHCC, serra-plus, leamphstream, astragalus si rezveratrol. Va rog mult sa va spuneti parerea in acest sens, daca este posibil. Va multumesc mult pentru promptitudinea raspunsurilor!! !!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # HipertiroidismPetra 2014-07-08 23:21
Buna seara! Domnule doctor Catalin Luca am fost diagnosticata cu hipertiroidism acum 10 ani la varsta de 22 de ani. In tot acest timp am facut tratament cu Tyrozol, de un an am inceput sa am episoade foarte urate cu ameteli puternice, tahicardie,grea ta, iar ATPO a crescut destul de mult. Refuz sa ma operez asa ca am inceput un tratament homeopat. Credeti ca aceasta dieta ar ajuta la vindecarea tiroidei mele? Multumesc frumos!
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-07-09 00:18
Da va ajuta foarte mult..dar completati cu tratament naturist
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Regimul OsawaDavid Flor 2014-07-11 19:13
Ajutoor..De azi mi-am propus sa incep regimul Osawa..Am inceput cu un terci de mei din care am tot ciugulit timp de 2 ceasuri..S-a instalat o aversiune fata de ideea de a manca asa ca ,din cate vad ,probabil voi tine regimul Osawa doar cu apa chioara ca nu mai pot sa ma gandesc macar sa mai gust ceva...Ce e de facut?Voi supravietui numai cu apa?Sper ca maine sa-mi fac o supa din boabe de orez la care sa adug bors crud...Sa vad poate astfel va merge
Reply | Reply with quote | Quote
+3 # RE: Regimul OsawaAdriana 2014-07-12 07:11
Buna ziua
Am terminat al 3-lea ciclu (intentionez sa tin 7) si ma simt excelent. Imi permit sa va spun cum procedez eu; pun la inmuiat parti egale de grau, mei si hrisca si doua parti de orez integral si,desigur pun si sare (eu folosesc sare de Himalaya) - cateva ore dupa care le mixez bine .(la final arata ca un "aluat" de chec). Coc aluatul in cuptor la ~175~180 grade cam 40 de minute. In fina iese o paine foarte buna.Incercat,i poate o sa va placa!
Nu renuntati este un regim foarte bun -regleaza activitatea intregului corp.Fratele meu s-a vindecat de pancreatita cu doua "ture " de Oshawa.
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # orez sau faina de orez?gina 2016-01-19 20:58
Buna,
Spune-mi te rog la reteta ta pui orez sau faina de orez?
Care sunt exact cantitatile si in ce gramaj de apa ( calda, rece) ai pus la inmuiat?
Merci!
P.S. Stie careva o reteta pentru mei cereale si fulgi!
Bafta!
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-07-11 20:13
Regim cu apa nu se cheama regim Oshawa. Regimul Oshawa presupune sa mancati cat mai mult. Uitati-va pe retete si gasiti ceva care va place. Incercati cu turtite ..grau copt..
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaIlie Ana Maria 2014-07-19 20:53
Domnule doctor ce imi puteti spune de boala Beri-Beri si ce risc ar fi sa dezvolti aceasta afectiune in urma acestui regim?
Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-07-23 13:50
Nu exista risc sa apara astfel de afectiuni in urma regiumului Oshawa
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regim oshawaMIna Voivozeanu 2014-07-23 15:17
Buna ziua,
am ulcer cu helicobacter, candida. Nu stiu daca pot tine regimul pt. ca din cauza cerealelor si in general tot ce contine amidon, gluten si zahar ma balonez si constip, pe langa starea generala rea. Ce -mi recomandati?
Reply | Reply with quote | Quote
+3 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-07-23 16:00
Trebuie sa imi dati datele dvs complete pentru a putea prescrie tratament naturist : inatime, greutate, diagnostic si istoric, tratament urmat, scaun, urina, alergii
Reply | Reply with quote | Quote
0 # In a treia zi de regimadria 2014-07-23 17:22
Sufar de tiroidita autoimuna si am noduli mari ,cel putin aveam in 26 iunie; urmez un tratament cu Noni,coenzima Q10 si 2 remedii homeopate.
Cred ca ma ajuta acest regim,am slabit,tiroida m-a,,ingrasat " cu 10 kg.
Sper ca nodulii sa se retraga,sa nu ajung la operatie.Si sa ma simt excelent.Atat!! !
Reply | Reply with quote | Quote
0 # in a 3 a zi de regim Oshawaadria 2014-07-23 17:41
Sper ca mesajul anterior sa fi fost luat;am tiroidita autoimuna ATPO 75 la 30 iunie si 2 noduri f mari in 26 iunie de care vreau sa scap cu acest regim.Urmez taratament homeopat cu 2 remedii si cu NONI si coenzima Q10..mai trebuie ceva????
In zilele de pauza rosiile sunt permise?????
Multumesc mult!
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-07-23 22:12
Regimul Oshawa este foarte util pentru eliminarea nodulilor si restabilirea sanatatii tiroidei, dar va recomand sa completati cu o schema de tratament naturist pe baza de plante medicinale. Puteti manca in pauza rosii si orice fel de verdeturi.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # a 4 zi de regim Oshawaadria 2014-07-24 06:36
Va multumesc mult!!!pot sa folosesc ca si plante medicinale cele care sunt yang??imi puteti recomanda ce anume???
Medicul homeopat mi-a spus ca nu trebuie sa folosesc plante aromatice .
O zi cat mai buna!!
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-07-24 16:54
Trebuie sa faceti un tratament complet cu plante si remedii specifice afectiunii dvs . Daca doriti o reteta de tratament trebuie sa imi adti datele complete : varsta, inaltime, greutate, scaun, alergii..
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Adriaadria 2014-07-26 14:40
varsta 54 si 8 luni
1.58m
60kg
zilnic ,nu sufar de constipatie
alergii la noxe,praf,fum de tigara,scoici si med furanzolidon..p oate mai sunt si altele,nu am facut test!
Multumesc mult!!
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # Datele meleCalinescu Elena 2014-07-25 07:35
Esofag Barrett, tiroidita autoimuna, dislipidemie, 2AVC tranzitorii, osteoporoza, colon iritabil, constipatie; am 63 ani, 161 cm., 59kg, alergica la praf, puf plop; imunitate scăzută, ph. urina-6. Multumesc frumos!
Reply | Reply with quote | Quote
+7 # clarificari pt cine nu citeste toata paginaRossina 2014-07-31 09:37
as dori sa incurajez toti oamenii care citesc aceasta pagina sa o citeasca pana la capat. astfel vor intelege ca dieta Oshawa nr 7 e altceva decat dieta macrobiotica, prin faptul ca restrange lista alimentelor la patru.
am tinut aceasta dieta, principalul beneficiu fiind claritatea mentala, care se instaleaza inca din prima zi.
sigur, nu e usor sa schimbi gustul savuros al chiftelelor cu gustul turtitelor de hrisca, dar merita efortul. noi meritam acest efort. asadar, este un cadou pe care ni-l facem noua.
succes, vointa si veselie va doresc, cu drag!
multumiri dr Luca pentru detaliile oferite!
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # cifra 7 ce inseamna?Rossina 2014-07-31 12:27
buna ziua. am tinut acest regim de mai multe ori si tot nu am aflat de la ce vine acea cifra 7. sunt 10 zile, 4 cereale...
multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Atrofie cerebralavio.d 2014-08-04 08:15
Buna dimineata d-le doctor,

Este indicat acest regim pt bolile degenerative ale creierului, respectiv atrofie cerebrala? Este vorba despre mama mea, 62 ani, asmatica, alergica la toti factorii de mediu, rinita alergica. Mentionez ca a suferit anul acesta si 2 interventii chirurgicale pt hidrocefalie interna decompensata. Exista vreo asociere cu alte produse naturiste pe care poate fi facuta in timpul acestui regim sau dupa?
Va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Fulgi de meicristina d 2014-08-11 09:37
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca fulgii de mei, faine de orez si pastele din orez pot fi folosite in acest regim.

Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul Oshawacosmy 2014-08-12 11:37
se poate tine regimul daca iau anticonceptiona le ? multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr Catalin Luca 2014-08-12 12:32
Da, puteți tine regimul Oshawa
Reply | Reply with quote | Quote
0 # AdrianAdrian Paicu 2014-08-17 22:09
Buna ziua!
Am avut prostatectomie radicala acum 3 ani(ADKP) si la ultimele analize se pare ca a inceput din nou sa dea semne de crestere a psa-ului.
Se poate spera la vre-un ajutor cu aceasta cura?

Multumiri anticipate
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: AdrianGigi 2015-03-16 15:50
As dori sa te intreb citeva detalii despre starea ta dupa operatie caci si eu am facut aceeasi operatie Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-08-19 01:59
Da, va ajuta regimul Oshawa, dar sa faceti in paralel si tratament naturist
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawaioana rippel 2014-08-20 03:02
Buna ziua
am infectie cu streptococ in gat si trebuie sa iau antibiotice . Sunt in a 5- zi de Regim Oshawa . Pot continua ?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Tiroidita HasimotoAdriana.O 2014-08-22 13:24
Buna ziua
Am avut ATPO 240.9, mi-ati indicat 7 ture de regim Oshava. Dupa 6 ture de regim (tinut corect). ATPO-ul este acum 143.8 dar am mici probleme cu inimioara (multe batai ciudate, cu goluri... mi-e greu sa explic....posib il extrasistole?) As vrea sa continui, dar nu vreau sa-mi dereglez inima (dezechilibru electrolitic) Pot sa iau niste minerale si vitamine in timpul regimului? Ce sfat imi dati? Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Caderea paruluiBeatrice 2014-09-03 19:03
Buna ziua,

Intetionez sa urmez si eu aceasta dieta, ma intereseaza daca are vreun efect si asupra caderii parului .

Multumesc anticipat
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul Oshawapaul 2014-09-03 20:31
În caz că am pietre la rinichi pot să țin acest regim Oshawa?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-09-04 21:25
Puteti tine, acest regim, dar sa beti apa suficienta ( min 2 l pe zi), si sa gatiti cat mai lichid: fierturi , terciuri cu multa apa ( mai putin grau prajit sau turtite)
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawaandreea 2014-09-05 20:50
Buna seara! Pentru cei predispuși la constipație este recomandat regimul Oshawa? Rog răspuns urgent! Mulțumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
+3 # Dieta flexibilaJaqueline 2014-09-06 16:38
Am incercat sa tin si eu aceasta dieta;inlocuise m deja painea cu mamaliga de mei,nu mai mananc mezeluri, cartofi prajiti,foietaj e,etc.Din pacate,nu am reusit sa rezist decat 2 zile,pt ca sunt o bautoare inraita de cafea si am avut niste dureri de cap groaznice,asa ca,decat sa inghit pilule,am preferat sa beau cafea.In fond,daca introducem aceste cereale in alimentatia noastra zilnica si eliminam alimentele nocive,un efect tot se va produce, nu brutal,in 10 zile ci in timp.Spre exemplu,am facut ardei umpluti cu cereale si i-am fiert in sos de tomate.In alta zi,am le-am amestecat cu varza acra;sau le-am combinat cu branza rasa sau somon afumat.Astfel mai pot fi mancate.Goale, e crima.Ca desert, le-am amestecat cu nuca pisata si miere (ca la coliva).O schimbare deja s-a produs, in sensul ca mi-am recapatat energia si vioiciunea si am dat un kg jos.Am inteles cat de importante pentru sanatatea mea sunt aceste cereale si de acum incolo, acesta va fi modul meu de alimentatie.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawacristian dixi 2014-09-10 09:10
D-le dr. fetita mea are varsta de 11 ani si a fost diagnosticata cu psoriazis.Am auzit si eu de o anumita cura pe baza de cereale in tratarea acestei afectiuni.Intui esc faptul ca este vorba despre aceasta cura Oshawa.Mentione z ca fetita mea performeaza in domeniul muzicii si pentru asta, programul de studiu este destul de incarcat si asiduu,mai ales in timpul scoli.Pot spera ca aceasta afectiune poate fi tratata, prin aceasta cura fara a afecta buna functionare a organismului, intr-o perioada de crestere dar si de activitate intelectuala ?
Reply | Reply with quote | Quote
+3 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-09-10 20:13
Regimul Oshawa poate ajuta la tratamentul psoriazisului, dar va fi greu sa convingeti copilul sa tina un astfel de regim . Va recomand sa faca tratament naturist in paralele cu o dieta adecvata . Dati-mi datele complete si veti primi o schema de tratament
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Poliartrita reumatoidaStancev Sorana 2014-09-10 21:44
Buna seara, domnule doctor! In caz de poliartirta reumatoida este indicat regimul? Ma refer daca cele 4 ingrediente nu sunt contraindicate in PR. Apoi, dupa regim, ce alimente indicati pentru a limita evolutia PR? Va multumesc frumos!
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Arpacas in dieta OshawaMary 2014-09-13 10:55
Buna ziua,
Se poate consuma arpacas in dieta oshawa? Arpacasul este obtinut din grau decorticat.
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # LupusAndreea 2014-09-16 08:35
Buna ziua,
Eu sunt diagnosticata de 5 ani cu lupus eritematos sistemic. am 25 ani si deja foarte multe complicatii, am nefrita lupica si am facut si o tromboza datorita sindromului antifosolipidic . iau fosrte multe medicamente, medrol, imunosupresoare.
pot sa tin acest regim? oare nu imi va face rau la stomac tinand cont ca iau atatea medicamente??
Credeti ca ma va ajuta? Am citit ca face minuni si in randul persoanelor bolnave. Singura mea teama este ca luand atatea pastile si mancand atat de putin sa nu imi dau peste cap stomacul. De asemenea mai iau si un traatament naturist pe baza de tincturi. este in regula sa continui si cu el? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la aceste intrebari.si cu alte sfaturi daca cunoasteti legate de aceasta boala. ce as putea sa fac sa o tin cat mai mult sub control. Va multumesc si astept cu interes si nerabdare raspunsul dvs.
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-09-16 18:23
Regimul Oshawa va ajuta. Aveti nevoie in paralele si de un tratament naturist competent. Dati-mi datele dvs complete daca doriti o reteta
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # obezitate si psoriazis inversatGabriela M 2014-09-18 15:40
Buna ziua, am 48 de ani, 1,60m, 92 kg, scaune normale, alergii nu cred, dar am un psoriazis inversat de doi ani, iau omeprazol pentru hiperaciditate si din 2010 traiesc pe o insula tropicala. Intrebarea mea este daca pot manca doar tarate de grau cateva zile,(nu cred c-as putea sa rezist 10). Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # obezitate si psoriazis inversatGabriela M 2014-09-18 17:34
Am uitat sa va spun ca acum doi ani mi-a fost extirpata vezica biliara (si dupa operatie m-am ingrasat cu vreo 15 kg, ceea ce este normal dupa parerea medicului -francez- dar mie mi se pare mult).
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-09-18 21:08
3 zile este mai bine decat nimic..dar sa mancati bine, nu doar niste tarate
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Poliartirta reumatoidasorana stancev 2014-09-18 21:14
revin cu intrebarea privind PR, daca ma puteti ajuta. Cu multumiri,
Quoting Stancev Sorana:
Buna seara, domnule doctor! In caz de poliartirta reumatoida este indicat regimul? Ma refer daca cele 4 ingrediente nu sunt contraindicate in PR. Apoi, dupa regim, ce alimente indicati pentru a limita evolutia PR? Va multumesc frumos!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-09-18 21:23
Este foarte indicat regimul Oshawa in caz de poliartrita. In afar regimului este indicat sa mancati cat mai mult ulei de canepa si sa aveti un regim alimentar predominant vegetarian
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul Oshawamiruna 2014-09-22 10:42
Buna ziua,
Am 18 ani si am la degetele de la piciorul drept o ciuperca de care nu scap in niciun fel.Am fost la dermatolog si mi-a prescris medicamentul Terbinafine, dar am citit despre efectele sale asupra ficatului si este ingrozitor, nu vreau sa-l iau sub nicio forma.Ma gandeam ca poate este un dezechilibru yin-yang si as fi vrut sa urmez acest regim, iar intrebarea mea este daca este in regula sa-l urmez avand in vedere ca am 18 ani ?
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-09-22 22:14
Este foarte indicat regimul Oshawa. In paralel , spalati zona cu bicarbonat de sodiu perfuzabil 8,4% din farmacie , iar dupa cateva ore cu tinctura de marul lupului . Dupa aplicarea tincturii de marul lupului se va aplica unguent de marul lupului. In caz ca aceste produse nu le gasiti , le puteti solicita la telefon magazinului nostru online: 0728020877
Reply | Reply with quote | Quote
0 # grau speltaCristina S 2014-09-24 17:17
Buna ziua.
Am si eu o intrebare - pot folosi si spelta, in loc de grau?
Iar graul tip arpacas - se poate utiliza?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # cate zileGabriela M 2014-09-25 05:11
Buna seara, initial am vrut sa tin regimul doar 4 zile - am mancat tarate de grau, orez si grau fiert, am baut apa, bors si putin ceai de busuioc; n-am folosit deloc sare. Azi, a cincea zi, am introdus hrisca, fulgi de mei, faina de hrisca, sare grunjoasa si continuu sa beau apa plata, bors si putin ceai de busuioc din cand in cand. Intrebarea mea este daca se poate considera ca fac regimul Oshawa din prima zi (cu grau si orez), sau daca incepand de azi (cand am mancat toate cele 4 cereale plus sare grunjoasa) trebuie sa mananc cam in acelasi stil 10 zile si daca este obligatoriu sa mananc in fiecare zi din cele 4 cereale? Multumesc, toate cele bune!.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Foarte interesantDoina m 2015-06-20 08:34
Buna ziua,am un furuncul de vreun an si nu mai scap...am fost la medic,am suportat si o incizie,si patru doze de antibiotic ...deci peste 40 capsule de zinat...credeți ca scap de aceasta infecție??? Va multumesc anticipat...
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawadina 2014-09-25 14:06
Ce facem in caz de constipatie?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawamiruna 2014-09-26 10:38
Multumesc din suflet pentru sfaturi!!!!!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # DiabetFlorin G 2014-09-26 18:46
Buna ziua. am fost diagnosticat cu diabet de tip 2 de vreo 3-4 ani si am inceput sa iau pastile . Dupa o perioada am renuntat sa le mai iau pur si simple casi un cred in pastile . A trecut ceva vreme si am reinceput sa le iau dar un au facut decat sa ma faca sa ma simt rau . Am incetat sa le mai iau de vreo 2 ani si mai fac din cand in cand terapie cu lumina si energie . Credeti cumva ca acest regim are efecte benefice si la "bolnavii" de diabet ?
Regimul de viata un este cel mai sanatos dar mananc multe legume in salata , la gratar si in general carnea este este si ea doar la gratar . Va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # a zecea ziCristina S 2014-10-03 12:22
Buna ziua.
Sunt in a zecea zi de regim si, in afara de faptul ca am pierdut vreo 3 kilograme si ca in primele doua zile am avut niste dureri musculare destul de usoare, in rest nu am observat nicio diferenta...
Energie am avut mai multa in a treia si a patra zi decat am astazi - de vreo 3 zile imi vine sa dorm intruna...
E normal asa?
Ce mi s-a parut excelent, a fost faptul ca mi s-a parut un regim foarte usor de tinut... pentru ca nu am avut pofte de alte lucruri (si inainte de regim, beam destul de multa cafea si mancam dulciuri aproape zilnic)...
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Anticonceptiona leCoarfa Georgeta 2014-10-06 14:27
Buna ziua, am si eu o intrebare: se poate urma dieta Oshawa daca iau anticonceptiona le? si ce fel de grau se foloseste : grau din piata, sau arpacas de la magazin?
Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawacoarfa 2014-10-06 14:49
Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti daca pot urma reginul cu anticonceptiona lele Microgynon si daca pot folosi arpacas sau trebuie grau brut
Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-10-08 02:48
Nu se foloseste arpacas , ci grau integral
Se pot lua anticonceptiona le in timpul regimului Oshawa
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # hemoroizidaniela g. 2014-10-10 12:05
buna ziua,
Am citit despre aceasta dieta, intrebarea mea este daca este daca are vreun efect asupra hemoroizilor si daca da cat timp ar trebui urmata.Mentione z ca acum jumatate de an am facut un tratament cu laser(pt. hemoroizi interni) dar din cand in cand se mai inflameaza.nu beau, nu fumez.
Multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr.Catalin Luca 2014-10-10 14:55
Da , regimul Oshawa este benefic in cazul hemoroizilor, dar faceti in paralel si tratament naturist cu plante medicinale si zeolit. Tineti regimul oshawa minim 3 pe an
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Raspuns urgent!ioana C 2014-10-16 19:22
Legat de placinta de grau:in reteta scrie ca trebuie sa se consume in decurs de 7 - 10 ore, este obligatoriu? (eu o tin pe o farfurie plata acoperita la temperatura camerei), eu o lasam si in a III a zi pt ca cantitatea era destul de multa. Ce sugestii imi puteti oferi?
O alta intrebare: au trecut 9 luni de cand am tinut regimul dar de atunci eu consum zilnic aceste cereale, parca nu pot renunta la ele, mi le plac prea mult incat legume nici nu mai consum aproape deloc nici inainte nu prea consumam iar acum, deloc in afara de cartofi, linte, fructe, mi le plac dar nu slabesc deloc de la ele, sunt plina de gaze in interiorul meu, am pietre si chisturi la ovare, iau vitamine ca sunt anemica, trebuie sa fac consult si ecograf ginecologic.
Ce-mi recomandati sa fac dar sa fie doar pe baza de tratament naturist?
Ma scuzati pentru aceasta intrebare pe care v-o pun dar cunoasteti un ginecolog bun in Oradea?
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # pietre la rinichiTUDOR DANA 2014-10-16 22:05
Buna seara, as vrea sa stiu daca pot tine aceasta cura in conditiile in care am pietre la rinichi.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # depresie si anxietateRoberta 2014-10-22 21:02
Buna ziua, de 6 ani sufar de depresie si anxietate tratamente la psihiatru dar simtomele revin din nou. Am o oboseala foarte mare de dimineata pana seara. Vroiam sa stiu daca in cazul meu ar putea sa ma ajute aceasta dieta Oshawa sa scap de problemele acestea care nu ma lasa sa am o viata normala. Pot sa iau si pastile homeopate in timpul dietei?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2014-10-23 01:01
Puteti lua homeopate in timpul regimului. Regimul Oshawa va poate ajuta. In pauze luati plante medicinale si polen crud 4 linguri pe zi
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaRoberta 2014-10-23 16:05
Va multumesc domnule doctor. La ce plante medicinale va referiti? Si spuneati de pauze sa inteleg ca ar fi bine sa fac acest regim de mai multe ori pe an?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2014-10-23 20:29
Da, sa tineti dieta de mai multe ori pe an. Reteta personalizata de plante medicinale prescrisa de un medic fitoterapeut
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Cerealele inmuiate in apa nu sunt recomandateMara 2014-10-30 14:29
Cerealele înmuiate in apa nu sunt recomandate pentru ca devin mult mai Yin. Dealtfel, apa este foarte Yin si se consuma in timpul celor 10 zile cat e nevoie, fara a abuza.
Macrobiotica explica ca felul de a prepara alimentele le pot face mai Yang sau mai Yin. Recomandate sunt doar prajirea,si mai putin coacerea, nerecomandate fierberea si cel mai putin inmuierea in apa.
Gasiti aici mai multe detalii
http://drlwilson.com/articles/yin%20yang%20healing.htm
Reply | Reply with quote | Quote
+4 # RE: Cerealele inmuiate in apa nu sunt recomandateDr. Cătălin Luca 2014-11-16 19:20
Nu sunt de acord cu mesajul de mai sus. In timpul regimului Oshawa se bea apa minim 2l , tocmai pentru ca este un regim de detoxificare si prin urina se vor elimina toxine. DE asemeni , prefer ca cerealele sa fie fierte , nu prajite..Daca se manaca doar prajite si putina apa , asa cum se sugereaza mai sus, exista riscul blocarii rinichilor
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # RE: Regimul OshawaKarina 2014-11-16 16:49
Karina 40 ani. Am inceput acest regim cu mari sperante pentru o sanatate mai buna, pentru a elimina din toxinele acumulate, dar si pentru a mai scapa de kilogramele in plus.Sunt la menopauza de la varsta de 30 de ani, in urma unui neo de col uterin iradiat šī operat in 2004 (histerectomie totala extinsa), sufar de limfedem la piciorul drept, am steatoza nepaguva grad 3, ma confrunt aproape saptamanal cu migrene cumplite, care de multe ori ma impiedica sa merg la serviciu ...si altele...
Vreau šā va intreb daca pot lua antiinflamatoar e in timpul acestei cure, deoarece in a treia zi au inceput dureri mari de oase in timpul noptii in zona bazinului. Am avut de asemenea dureri de cap, dar šī alte simptome la nivelul ficatului, colecistului, senzatii de greata ca šī cum as fi mancat o masa formata numai din grasime. Ce sfat imi dati? Astept un raspuns cat mai urgent. Multumesc frumos.
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # constipațieAna Horodincă 2014-11-22 21:05
Bună seara. Sunt în cursul celei de-a 6 a zi, și sunt nevoită să întrerup pentru că nu am "scaun".Mențion ez că am mâncat exact ce trebuie și am băut destul de multă apă.Vă rog, spuneți-mi, ce ați fi făcut în locul meu? Mulțumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2014-11-24 12:25
Intrerupeti orezul si cerealele prajite. Mancati doar grau fiert si hrisca fiarta
Reply | Reply with quote | Quote
0 # medicamente si regimAna A 2014-11-24 15:10
Buna ziua,
Domnule Doctor doresc sa stiu daca eu iau in fiecare zi medicamente pentru inima si anume: corlentor 2/zi, candesartan 1/zi, crestor 1/zi, aspacardin 2/zi, pot sa tin regimul fiindca am si o boala autoimuna ?
Va multumesc,
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2014-11-25 15:42
Da, in cazul dvs , puteti tine regimul in paralel cu tratamentul alopat
Reply | Reply with quote | Quote
0 # virus Csimir14 2014-11-26 20:41
Buna seara, am 36 ani, am hep.C, tratamentul cu interferon nu m-a ajutat decat pe termen scurt, virusul e activ, ficatul e fibrozat in mare parte.nu urmez nici un tratament naturist, ce ma sfatuiti?as vrea sa incep acest regim, cate cure trebuie sa fac ? am sanse de stopare? Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: virus CDr. Cătălin Luca 2014-11-29 23:36
Urmati regimul Oshawa , dar in paralel cu tratament naturist pentru tratarea afectiunii. Pentru o reteta de tratament va rog sa imi dati datele complete
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # alergie la histaminasmaranda maier 2014-11-27 22:58
Buna seara. As dori sa intreb daca pot tine regimul avand in vedere ca mi-am facut analizele si am fost diagnosticata cu alergie la histamina. Simptomele digestive pe care le am sunt foarte neplacute...abd omen umflat si tare, gaze si "bolboroseli" in abdomen... Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: alergie la histaminaDr. Cătălin Luca 2014-11-29 23:36
Da, puteti tine regimul Oshawa
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # informatiilidia 2014-12-03 15:09
intrebarea mea: pot continua sa-mi iau tratamentul (lorista, rawel, stugeron) si sulimentele alimentare de la Amway ( daily, calciu-magneziu , vit. C, si medicamentul Roswera) in timpul dietei?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # informatieMares Gheorghe 2014-12-03 16:54
Buna ziua,
Eu am inceput aceasta cura sau regim OSHAWA inca din ianuarie 1999.In cele 12-14 zile cat tine prima faza se mananca numai grau si orez si se consuma 2 litri de ceai pe zi.\cum se prepara.Se ia o masura (o ceasca de cafea) de garau si una de orez.Dupa ce s-a curatat de impuritati si sa spalt se pune la fiert impreuna cu 7 masuri de apa.Dupa ce incepe sa fiarba se tine pe foc 20 de minute. In adoua faza ,in afara de graul si orezul prezentat mai sus,se pot consuma salata de cruditati stropita cu LAMAIE si sare NEIODATAsi alternativ intr-o si un ou fiert iar in urmatoarea zi un iaurt.Pentru suferintele fiecaruia trebuie sa se consume 2 litrii de ceai.
Exemplu:pentru pietre la rinichi ceai specific,pentru bila lenesa sau pietre la fel,dar cu un consult in prelabil la medic.Este interzis cu desavarsire consumul de :carne,zahar,pr ajeli ulei,cafea.Va urez multa sanatate si ani multi sa traiti.
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # calciuDaniela Istrate 2014-12-03 18:16
Buna seara, as dori sa fac cele sapte cicluri pentru obezitate, se poate sa iau supliment de calciu coral, avand in vedere ca graul contine fitati si se combina cu atomii de calciu? si in pauze ce ar fi recomandabil sa mananc..am 51 ani sunt lacto-ovo-veget ariana dar am o digestie defectuoasa, metabolism lent si desigur 85 de kg la 160 de cm.Am inceput de sambata regimul, nu am avut reactii deosebite, ma supraveghez cu atentie, nu beau cafea si nu fumez, multumesc frumos!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: calciuDr. Cătălin Luca 2014-12-08 22:23
Nu se iau suplimente in timpul regimului Oshawa . In pauze mancati alimente foarte usoare ( supe usoare, legume pasate sau la cuptor..)
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: calciuDr. Cătălin Luca 2014-12-08 22:24
Nu se iau suplimente alimentare in timpul regimului Oshawa . In pauze mancati alimente foarte usoare ( supe usoare, legume pasate sau la cuptor..)
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Paine din grau integralmarcel b 2014-12-03 20:37
Buna seara. Pot consuma in acest regim paine din grau integral 100% facuta cu maia ?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # grau vs arpacasnelly 2014-12-08 22:14
Buna ziua,

Intrebare - se poate inlocui graul cu arpacasul, pentru ca nu am gasit grau - daca nu , de unde pot lua grau

dealtfel suplimentii de nutritie pot fi consumati in perioada programului (tablete, shakeuri, bautura de aloe, ceai)?

Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2014-12-08 22:21
Graul se gaseste in orice magazin naturist si in orice piata din Romania . Arpacasul nu este indicat . Nu se recomanda suplimente alimentare : doar cele 4 cereale , apa si sare
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Fibromialgie si sindrom benign fascicularDaniela V 2014-12-10 20:32
Buna seara,
Am fost diagnosticata de curand cu fibromialgie si sdr.fascicular benign asociate cu anxietate si alte probleme de digestie, dereglari hormonale etc.Am inceput sa tin regimul Oshawa, sunt in a 3-a yi.Credeti ca ma va ajuta in aceasta boala ciudata si perversa?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul Oshawadaciana 2014-12-11 23:50
Buna seara,
As avea rugamintea sa imi transmiteti modul de tinere a regimului, respectiv de cate ori, in cazul tiroiditei hashimoto, cu toate efectele secundare, respectiv frig, pierdere memorie, concentrare si rabdare, gandire deficitara si greoaie, modificare textura par, unghii, piele, etc.
Si daca apreciati ca este nevoie de suplimentarea cu tratament naturist.
Mentionez ca am tinut regimul pana acum de 4 ori, cu pauze. Prima data m-am simtit minunat, dupa care am observat ca efectele nu mai sunt atat de spectaculoase.

Multumesc mult.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Analize de sangeAlin 2014-12-15 13:20
Buna ziua,
as dori sa stiu daca aveti idee in cat timp dupa terminarea regimului sunt relevante analizele de sange? Eu am facut un set de analize in timpul unui regim oshawa si erau date peste cap.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaBeatriceB 2015-01-05 16:50
Buna ziua. Doresc sa tin acest regim si voiam sa aflu daca pot consuma doar orez? Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-01-05 22:21
Nu e bine sa consumati doar orez..in primul rand este pericolul sa va constipati..in al2lea rand in regimul oshawa sunt mai indicate hrisca si graul
Reply | Reply with quote | Quote
0 # pitiriazisiordan 2015-01-05 21:50
Buna seara,
Regimul Oshawa este indicat ptr pitiriazis ?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-01-05 22:22
Da, regimul oshawa Oshawa este indicat pentru pitiriazis
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # cistita interstitialamihaelaj 2015-01-06 18:05
Buna ziua. As vrea sa imi spuneti daca regimul este indicat in tratarea cistitei interstitiale. Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: cistita interstitialaDr. Cătălin Luca 2015-01-06 22:54
Puteti tine Oshawa , va ajuta, dar cel mai rapid se vindeca cistita cu tratament naturist pe baza de plante si uleiuri volatile
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: cistita interstitialamihaelaj 2015-01-07 08:42
Multumesc frumos ptr raspuns. Ati putea sa imi recimandati un astfel de tratament naturist? Multum inca o data.
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # RE: cistita interstitialaDr. Cătălin Luca 2015-01-07 22:10
Asa cum am scris de nenumarate ori pe acest site..tratament ele sunt personalizate. Daca doriti o reteta de tratament trebuie sa imi dati datele complete ale pacientului
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: cistita interstitialamihaelaj 2015-01-07 22:56
De acord. Cum se procedeaza? Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: cistita interstitialaDr. Cătălin Luca 2015-01-08 19:35
Consultati va rog rubrica
Reply | Reply with quote | Quote
0 # regimul oshawabiancaa 2015-01-06 20:36
Buna seziua. In cat timp pot sa slabesc 10 kg cam asa cu dieta oshawa? o pot folosi si daca am 14-15 ani, nu ? multumesc :) :)
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: regimul oshawaDr. Cătălin Luca 2015-01-06 22:55
Depinde de la pacient la pacient
Reply | Reply with quote | Quote
0 # DianaDiana Elena 2015-01-08 00:40
Buna ziua,
Imi doresc sa urmez acest regim, dar am scleroza multipla. Credeti ca ar exista contraindicatii in acest caz? Mentionez ca urmez un tratament cu interferon-beta injectabil si tocmai am terminat o cura de metilprednisolo na pentru a ameliora un puseu al bolii.
Am gasit numeroase articole din America, care indica un regim fara gluten.
Eu prefer in schimb regimul prezentat de catre dumneavoastra si as vrea sa il urmez pentru a incepe anul mai bine.
Va multumesc frumos,
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: DianaDr. Cătălin Luca 2015-01-08 19:31
Regimul Oshawa este indicat in scleroza multipla
Reply | Reply with quote | Quote
0 # viroza respiratorie in timpul dieteiOana M 2015-01-08 07:43
Bună ziua,
sunt în a 4-a zi a dietei si de 2 zile am o viroza respiratorie(fă ră febră momentan). Ar trebui sa intrerup dieta?
Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-01-08 19:32
Continuati regimul. Adaugati vitamina C alcalina forte 3g din 3 in 3 ore si va trece imediat
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # nu pot sa dormflorin pop 2015-01-10 12:31
buna ziua si lamulti ani !! de vreo2 anima confrunt cu insomnia am fost si la doctor mia scris medicamente de somn si urmeaza sa fac analizele.amsi o tija in femur de vreo 15 ani dar nu ma deranjeaza deci merg la munca etc. va rog sama ajutati ! multumesc anticipat !
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: nu pot sa dormDr. Cătălin Luca 2015-01-11 21:24
Aveti si alte afectiuni ? Cum stati cu scaunul?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: nu pot sa dormDr. Cătălin Luca 2015-01-11 21:25
Acesta dieta ajuta in tratamentul bolii Altzheimer , cat si dupa un AVC, dar sa faca in paralel si un tratament naturist
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: nu pot sa dormDr. Cătălin Luca 2015-01-11 21:26
Da, este indicat pentru adolescenti ..
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # altzheimermirona 2015-01-11 11:11
Bună ziua. As dori sa știu dacă e posibila tratarea bolii altzheimer cu această dieta si daca a suferit un avc in paralel cu tratamentul dat de medic.Mulțumesc anticipat.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: altzheimerDr. Cătălin Luca 2015-01-23 16:14
Da , regimul Oshawa ajuta in boala Altzheimer, dar sa se tina in paralel cu tratament naturist
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul Oshawa pentru adolescenticoca 2015-01-11 21:16
Buna seara. As dori sa stiu daca regimul Oshawa este indicat pentru adolescenti de la 13 ani un sus. Va multumesc anticipat.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawamirona 2015-01-19 10:57
Bună ziua. De ieri, Dumineca am început cura Oshawa am avut dureri îngrozitoare de cap , menționez ca sunt fumătoare și consumatoare de cafea. Am 100 kg, 1,70 m . Ce mă sfătuiți să fac ? Ieri nu am fumat și nu am băut deloc cafea, dar azi din nou am dureri insuportabile de cap . Va rog sa îmi spuneți ce pot sa fac? As mai avea o întrebare legata de această dieta: are efectul yo yo? Va mulțumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-01-23 16:32
Ati avut dureri de cap datorita eliminarii toxinelor datorate fumatului si cafelei. Continuati caci aveti nevoie. Nu are efect yo-yo
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Depresie - OshavaDana 2015-01-19 13:44
Buna ziua,

ma interesaeza daca dieta oshava are efect asupra depresiei majore si asupra problemelor cu ficatul.

Multunesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Depresie - OshavaDr. Cătălin Luca 2015-01-23 16:33
Da, regimul Oshawa ajuta in rezolvarea depresiei si a afectiunilor ficatului
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # miopiaciubucana 2015-01-23 08:03
Este buna aceasta dieta in miopie?ajuta?as tept raspuns,va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-01-23 16:34
Nu ajuta acest regim in miopie
Reply | Reply with quote | Quote
0 # gastritaramona 2015-01-24 16:01
Buna ziua! pentru gastrita hiperacida este buna dieta?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: gastritaDr. Cătălin Luca 2015-01-29 00:58
Da , este bun regimul Oshawa in gastrita hiperacida
Reply | Reply with quote | Quote
0 # DiareeVasile 2015-01-24 18:59
Am ajuns in cea de-a zecea zi a curei, nu m-am simtit rau in nici un fel, dar din a patra zi m-au chinuit scaunele, unul pe zi, dar moi, spre final aproape diareice. Am gresit ceva? Am mancat batoane din faina integrala de grau, orez integral fiert, hrisca fiarta, mei fiert. Multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: DiareeDr. Cătălin Luca 2015-01-25 00:26
Nu ati gresit ..procesul de dezintoxicare poate fi diferit de la pacient la pacient. In cazuri de acestea se mareste cantitatea de orez fiert
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul OshawaAdda 2015-01-25 00:16
Buna ziua, vreau si eu sa intreb daca pentru adolescenti de 14 ani este indicat regimul ? va rog raspundeti :)
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-01-25 00:27
Da , este indicat pentru adolescenti
Reply | Reply with quote | Quote
0 # durerii pelvinemihaela p. 2015-01-26 12:28
Buna ziua,va rog poate dvs ma puteti lamuri in legatura cu o problema cu care ma confrunt de un an de zile.
Am dureri pelvine in partea stanga , indiferent de moment si mai dese noapte dupa ce adorm,imi este afectata si viata privata.Teste mi-am facut si toate sunt bune doar ca prin excludere mi-i s-a recomandat sa fac si o colonoscopie va zic sincer ca nu as vrea,ca nu am auzit lucruri f bune despre aceasta intervenție.Poa te reușiți sa ma ajutați ca nu mai suport durerile.Multumesc!
Am 26 de ani, bradicardica si cu o lacuna ischemica si 56 kg.Multumesc mult!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: durerii pelvineDr. Cătălin Luca 2015-02-06 02:09
Este posibil sa fie vorba despre o metroanexita. Luati : vitamina C alcalina forte: 3g de 2 ori/zi, sanohelp : 2 pic de 3 ori pe zi cu o cana de apa calduta
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # poliartrita reumatoidaChiper Flori 2015-01-26 14:29
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca pot tine acest regim pentru poliartrita reumatoida gradul 3 si daca puteti sa-mi recomandati si altceva pentru aceasta boala. Mentionez ca alaptez. Va multumesc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-01-27 01:02
Va rog sa imi dati datele complete pentru a primi reteta tratament: varsta, inaltime, greutate, alte afectiuni asociate, scaun, alergii, somn
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaChiper Flori 2015-01-27 14:02
Am 29 de ani, 159 cm inaltime, 50 kg.Poliartrita a debutat in urma cu trei ani, am facut tratament timp de un an cu Metotrexat injectabil(trei luni) si pastile Arava, pe urma am facut o pauza de 8 luni in care am incercat sa- mi detoxifiez organismul renuntand la carne si mancand peste, legume si fructe. Dupa cele 8 luni de zile am ramas insarcinata, am nascut in iulie 2014 o fetita pe care o alaptez. Nu am mai luat nici un fel de pastile;de cateva saptamani am inceput sa mananc din nou carne.Am inceput sa am dureri din ce in ce mai mari mai ales la maini si cel mai tare ma dor pe timpul noptii.Nici nu mai pot tine fetita in brate! Nu am alte boli sau alergii.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-01-29 00:58
V-am trimis reteta pe email
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Pt Flori ChiperCatalin ifrim 2015-02-13 22:15
Buna ,
Cu siguranta iti pot impartasi din experienta mea acumulata si sfaturile mele iti pot fi de folos .
Daca doresti contacteaza ma
Sanatate iti doresc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Litiaza renalaUdangiu Maria 2015-01-27 16:17
Buna ziua. Am tinut acest minunat regim de 4 ori si de fiecare data m-am simtit f.bine.Acum 2 sapatamani am aflat ca am 2 pietre la rinichi.Voi incerca sa fac litotritie pentru a sparge cele 2 perle.Va rog sa-mi spuneti daca regimul este indicat si in aceasta afectiune.Va multumesc mult.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Litiaza renalaDr. Cătălin Luca 2015-01-29 00:47
Regimul Oshawa ajuta , dar nu e specific pentru eliminarea pietrelor la rinichi. Cel mai eficient este tratamentul pe baza de remedii naturiste . In caz ca doriti sa urmati un tratament este necesar sa imi scrieti datele dvs complete.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Litiaza renalaUdangiu Maria 2015-01-29 13:35
[Am 57 ani, pana acum nu am avut probleme cu rinichii, stiam ca am nisip, dar cu timpul s-au format 2 pietre de 6 si 13 mm la rinichiul drept.Pe 6 februarie sunt programata la Clinica Gral Bucuresti pentru litotritie.Sunt adepta tratamentelor naturiste si a unui regim sanatos de alimentatie asa incat v-as fi recunoscatoare pentru un tratament recomandat de dumneavoastra.P e langa problema renala am un inceput de osteoporoza, mi s.a recomandat Ossica 1/luna, menopauza ma chinuie cu bufeuri si insomnii de 8 ani, am incercat multe remedii naturiste si homeopate dar fara succes.Va multumesc pentru ca mi-ati raspuns.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Litiaza renalaDr. Cătălin Luca 2015-01-29 18:54
Date complete: inaltime, greutate, scaun, urina, alergii, somn!!!!!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # dureri pelvinemihaela p. 2015-01-28 12:38
Buna ziua, din nou vroiam sa va zic ca am inceput regimul si sunt in a 3-a zi ,iar durerile sunt prezente si ele.....va rog imi puteti spune daca pot continua sau nu.
Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # RE: dureri pelvineDr. Cătălin Luca 2015-01-29 00:48
Durerile sunt datorate procesului de eliminare al toxinelor. Trebuie sa continuati . Vor trece si va veti simti mai bine
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # Buna ziuaDeea 2015-02-04 15:20
Am si eu o simpla intrebare (care ma intereseaza mult , dealtfel ) tinand acest regim CORECT , se poate slabi ? Daca da , cam cat ? o medie ....
la plafar pot gasi cele 4 cereale ? inclusiv faina de grau integral ? sau de unde imi pot lua tot ce este necesar pnt. acest regim ? ms
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaBianca 2015-02-08 17:02
Bună ziua . Am 16 ani ,1,58 și 52 kg. As vrea sa țin aceasta dieta și sa mai slăbesc câteva kg. Credeți ca voi reuși sa sa slăbesc dacă o urmez sau îmi pot pune în pericol organismul? Cat timp îmi recomandați sa o țin și ce produse ar fi mai benefice pentru mine?
Reply | Reply with quote | Quote
+3 # reactii adverseelenaA 2015-02-09 21:25
buna ,

sunt in a doua zi de regim, am mai avut o încercare acum doua luni, când am reusit sa il tin 6 zile, dar acum ma confrunt cu o reactie ciudata. Mancarimi pe toata pielea, in diverse zone,inclusiv in cap, furnicaturi si tot incerc sa nu ma scarpin. E posibil sa fie o reactie adversa sau o reactie a detoxifierii? A mai avut cineva aceste stari? multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-02-10 22:29
Mancarimile sunt datorate purificarii . Continuati regimul
Reply | Reply with quote | Quote
0 # gusa polinodularasabin 2015-02-12 22:27
Buna seara, am 47 de ani si in urma unui control la tiroida mi s a pus diagnosticul gusa polinodulara pot sa incep acest regim?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul Oshawasabin 2015-02-12 22:56
Mentionez ca tiroida functioneaza normal
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-02-12 23:25
Da , chiar este indicat sa tineti acest regim in caz de gusa polinodulara, in paralel cu un tratament naturist
Reply | Reply with quote | Quote
+6 # Regimul Oshawa - o cursa mentala si fizicaCatalin Ifrim 2015-02-13 16:48
Buna ziua ,
Am avut/am resturi de la o poliartrita diseminata in corp si pana acum am facut multe demersuri si cure naturiste cu adevarat eficiente.Am citit despre acest regim la indemul fiicei mele (care o mai tinuse odata) si nu prea am crezut initial in eficacitatea ei.
A fost o proba mentala si fizica foarte greu de parcurs si trecut. Este foarte greu de explicat si descris starile si momentele prin care treci pana la finalul celor 10 zile dar iau partea buna a acestora si doresc sa va incurajez ca merita si are efect !!
Am simtit in corp pe rand cum se ,,dezgheata'' si se repara trasee si portiuni in zona abdomen,sacroil iace ,incheieturi. Remarcabile sunt rezultatele si progresele :
1) corpul se curata si se regenereaza intr un ritm fantastic .
2) privirea ,tenul si pielea primeste o revigorare incredibila
3) detii o energie incredibila si resimti un echilibru energetic maxim.
4) puterea mentala si capacitatea de efort intelectuala ti se multiplica vizibil !
5) intotdeauna mananci exact cat iti trebuie ,mesteci relaxat si incet , iei mai mult de 3 mese pe zi si nu iti este foame/lene dupa ce ai mancat .
6) iti reeduci si formezi la un nivel de excelenta gusturile si papilele gustative . Dupa ce revii la alimentatia normala esti un om castigat daca reusesti sa profiti si sa mentii aceste progrese .
7) intelegi cat de nefaste/nocive sunt unele alimente si ca de unele chiar nu ai nevoie .
8) chiar vei avea un corp mult mai echilibrat si purificat !
Recomand tuturor din toata inima si ii sfatuiesc ca desi este criminala perioada merita efortul si supliciul.

.Multumesc D-lui Dr Luca pentru solutia acestui regim cu adevărat miraculos
Reply | Reply with quote | Quote
+13 # RE: Regimul Oshawa - o cursa mentala si fizicaviorel 2015-06-02 19:49
domnule. noi romanii suntem bolnavi din cauza ignorantei si a traditiilor proaste romanesti din mosi stramosi ,ca matul bine umflat cu carne de porc,slana,mici la greu,sarmale burdusite de carne si grasime,sare si zahar in prostie,oua in ulei prajit,si totul prajit si fiert pina se omoara toate substantele nutritive etc. ,asa ca romanii sint mancatori de mancare moarta. Bla,bla,bla.Eu sint trecut de 55 de ani si arat la fata de 40 si la corp de 30 si ma misc ca unul de 20 si asta pentru ca de la 15 ani m–am autoecucat cum poti trai sanatos pina mori la adinci batranete fara medicamente si doctor,fara carne,zahar,sar e si ulei prajit care sunt otrava pentru corp.Cand aud cum lumea se intereseaza de a se repara de diferite afectiuni dupa ce 50 de ani au bagat in ei doar otrava ,DROGATI de calorii si nu de substante vii active ce Dzeu ni le–a lasat ma apuca supararea pe neamul asta al nostru ce nu intelege ca trebuie sa inceteze a mai manca cadavre si sa invete dezintoxicindu– se, adevaratul gust si beneficii al mancarii sanatoase.Invat ati ca un kg de fasole,sau soia,naut din care se face humusul si un pateu vegetal ce intrece si patel de gisca,lintea,ov az,mei,secara si mai ales cinepa etc,etc,are mai multe calorii,protein e si vitamine decit un kg de carne. Aaa, nu mai vorbim de paine, in romania se mananca cea mai toxica paine din lume si cel mai mult,o alta cauza a burtilor umplute cu deseuri fecale si a gitului de porc specifica rasei noastre.Vad multi nutritionisti la noi ce dau sfaturi dietetice dar ei arata ca niste porci. cum poti avea incredere in acesti impostori ce va maninca banii.Ce este asa greu in a invata sa maninci sanatos.A nu sti ce sa maninci pentru sanatatea ta este cel mai mare defect al unei persoane. Pentru asta nu e nevoie de doctori ci de cultura generala. asa ca in casa fiecăruia nu trebuie sa lipseasca cartile scrise de oameni ce au probat pe propia piele un stil de viata sănătos.
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul OshawaLUDMILA 2015-02-13 17:14
am o intrebare de cite ori mincam pe zi? si pina la ce ora?
dimineata dejunul cu aceste cereale lar le folosim cu lapte de griu sau soia??? la amiaza facep placintele!
pe la 16:oo mincam ce? seara putem face orez pe la 19:oo
e bine asa sau gresesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-02-14 12:21
Nu se consuma lapte de soia in regim Oshawa
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul OshawaLUDMILA 2015-02-14 00:29
VROIAM SA VA INTREB VOI CARE ATI COMENTAT CE MINCATI DIMINEATA SI INTRE MESE ? CE LEGUME POT MINCA SI FRUCTE? MULTUMESC
O SEARA PLACUTA
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-02-14 12:22
In timpul regimului Oshawa se consuma doar cele 4 cereale, apa si sare..nu fructe si legume sau soia
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaLUDMILA 2015-02-14 15:45
ok am înțeles pot sa mănânc intre mese "Gallette di riso integrale" sunt biologice ingrediente: riso integrale biologico 99,7% si sare---sunt din Italia marca (vivi verde)...sau dați-mi un sfat ce as putea mânca? mulțumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Infectie puternica la un dinteGeta 2015-02-18 09:34
Buna ziua,d-le doctor.As vrea sa va cer un sfat.
De o saptamana mi s-a descoperit o infectie puternica la radacina unui dinte - care are un pivot in prezent si face parte dintr-o lucrare dentara impreuna cu altul.Practic intreaga radacina e inconjurata de aceasta infectie (cronica cum mi-a zis medicul) si dintele nu mai poate fi salvat .Trebuie scos.
Poate regimul Oshawa sa imprastie infectia si sa salveze dintele?
Multumesc anticipat.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Infectie puternica la un dinteDr. Cătălin Luca 2015-02-21 13:34
Regimul Oshawa nu are un efect asa de rapid precum este necesar in cazul dvs. Va trebui cel mai probabil sa luati antibiotice. In prealabil puteti incerca cu : 2 capsx3 /zi si vitamina C alcalina forte: 5g dim si 5g seara. ( aceste produse le gasiti la nr : 0728020877)
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Ingrijorare legata de slabitAlina* 2015-02-18 12:19
Buna ziua Tatal meu, 81 ani, cu insuficienta venoasa,hiperte nsiune, guta, creatinina 2,5 , A tinut intai regimul numai cu grau, fiindca nu a gasit celelalte cereale, a mai mancat legume, nuci, fructe,iaurt. A slabit putin. Dupa 2 zile pauza a inceput regimul corect, dar bea putina apa, spune ca nu ii e greu deloc.Acum, in a 6-a zi de tratament, s-a cantarit si are 56 kg la 1,60m inaltime si inainte avea ceva peste 60 kg.Este vizibil ca a slabit mult. Intrebarea este ; ne recomandati sa intrerupa tratamentul? Care sunt semnele la care ar trebui sa ne ingrijoram? Multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Ingrijorare legata de slabitAlina* 2015-02-18 16:09
Buna ziua
Tatal meu, 81 ani, cu hipertensiune, insuficienta venoasa, guta, creatinina 2,5 , a tinut intai o dieta in care a mancat grau, celelalte cereale nu le-a gasit, si adaugat miere, nuci, fructe, legume iaurt.a slabit putin. Dupa 2 zile de pauza a inceput regimul corect, spune ca ii e usor sa-l tina, doar apa nu prea reuseste sa bea 2 l.Acum e in a 6-a zi si a ajuns la 56 kg, are 1,60m si avea ceva peste 60kg.Ne ingrijoreaza slabirea rapida si faptul ca arata prea slab. Credeti ca ar fi bine sa opreasca regimul? Care sunt semnele care ar trebui sa ne ingrijoreze?
Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Ingrijorare legata de slabitDr. Cătălin Luca 2015-02-21 13:36
Sa nu intrerupa regimul. Cand va reinepe sa manace, datorita purificarii va asimila mult mai repede si se va reechilibra. Sa ia la iesirea din regim polen crud ( incepe cu o lingura pe zi si creste treptat pana ajunge la 6 linguri pe zi)
Reply | Reply with quote | Quote
0 # infectie urinara recurenta cu e-coliCamelia Elena 2015-02-22 15:15
Buna ziua.Am 50 de ani, 167cm, 58kg. Primele simptome neplacute le-am simtit cand aveam 23-24 de ani. Apoi,10-15 ani nu am mai avut probleme.Iarasi a aparut pe la 38-40 ani , cand am luat si antibiotice. Acum, de vreo 3 ani, aproape ca nu am mai scapat de aceasta pacoste. O tin sub control band multa apa, regulat , pe tot timpul zilei si al noptii. Daca trec 3-4 ore si nu beau apa, deja incep senzatiile neplacute.
Vreau sa tin acest regim , dar ma intreb daca ma puteti sfatui si cu privire la un tratament pentru aceasta infectie.Multum esc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-02-22 20:30
Am raspuns pe email
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaCamelia Elena 2015-02-23 11:29
Multumesc pentru raspuns.Deocamd ata nu am suma necesara pentru tratament, dar , de indata ce voi putea, voi trimite comanda.
Azi am inceput regimul sa sper sa-l pot duce la bun sfarsit.Doamne ajuta!
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaLUPU V. 2015-02-23 12:14
Buna ziua ! Sunt in a 6 zi de regim , am trecut cu stoicism primele 4 zile cu dureri imense si insuportabile de cap. De ieri sunt mai bine, mai vesela daca as putea spune asa . Problema e ca nu mai pot manca mei si hrisca ....orez mai putin , abia il gust si de ieri la amiaza pana azi am mancat numai turtite de faina integrala de grau amestecata cu faina de mei .....cat e de gresit sa mananc numai aceste turtite ??? macar pana imi revine ,,pofta'' de celelalte ......eu ma satur cu ele ....beau si apa aferenta /zi dar ....MULTUMESC !!!!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # hipertensiuneLupu 2015-02-24 20:12
Buna ziua,Am 60 ani,si sunt diagnosticata cu hipertensiune gr.3 cu risc .inalt;arteroma toza aortica si carotidiana, dislipidemie; aritmii; uter fibromatos,sind rom vertiginos,
degenerscenta maculara;osteop oroza;ficat gras;constipati e.Pt ca in tinerete l-am cunoscut pe omul minunat care a fost dl.dr Puscasu si am urmat atunci regimul Oshawa cu grau si orez fiert pt dezintoxicare si m-am simtit extraordar as incerca din nou, dar cu toate bolile cu care m-am pricopsit intre timp, v-as ruga sa-mi spuneti daca ma expun la vre-un risc si daca puteti sa-mi faceti niste recomandari
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: hipertensiuneDr. Cătălin Luca 2015-02-24 21:47
Foarte bine. Tineti regimul ..nu sunt riscuri. Incepeti si un tratament naturist .
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawastefan.r 2015-02-25 15:52
as putea tine regimul oshava daca alaptez un bebe 9 luni
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-02-26 21:19
Da , puteti tine regim Oshawa daca alaptati
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaMina Voivozeanu 2015-02-27 21:57
buna seara!
Am candidoza si am inceput regimul de 3 zile. Am consumat in prima zi hrisca hidratata peste noapte a doua zi mei, atat hidratat cat si fiert, iar astazi orez hidratat. Nu am avut scaun, am arsuri dupa masa si un gust ciudat in gura. Ma gandeam sa nu consum grau . Oare e bun acest regim pt.mine, simt ca nu e chiar in regula. Mentionez ca sunt lacto vegetariana de 2 luni.Nu stiu daca sa mai continui pt ca simt aciditatea crescuta.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul OsawaRadulescu Maria 2015-02-28 22:53
Buna seara!Sunt in a sasea zi de regim,am avut usoare dureri de cap primele zile,pentru constipatie am baut 1-2 cani de apa calda dimineata ,pe nemancate,si arsuri gastrice,dar trec dupa ce beau apa.Succes tuturor!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # alergiiemaria sofia 2015-03-02 22:40
Pot incepe cura daca iau xizal.tertensv amaril si siofor ce imi recomandati ?cum se iau cele. 4 alimente? Cit din fiecare? Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Regimul OshawaRaluca 2015-03-08 16:00
Buna ziua!
vreau sa incep acest regim si din cate am inteles eu, este un regim care echilibreaza organismul. Multe persoane sunt incantate de cat de mult au slabit, dar pe mine nu ma intereseaza acest aspect deloc. Eu nu doresc sa slabesc, eventual poate sa ma ingras. Am citit recomandarile dvs legat de administrarea polenului crud dupa terminarea regimului, eu am incercat sa mai iau polen, dar imi da dureri de stomac. Imi recomandati altceva? Va multumesc mult!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-03-10 00:50
Sigur ati luat polen crud sau era de fapt uscat , deoarece polenul crud nu are acest efect. Daca intr-adevar aveti aceasta intoleranta la polen , luati amestecati uleiuri presate la rece de catina , migdale , canepa , susan . Din acest amestec luati o lingura de 3 ori pe zi
Reply | Reply with quote | Quote
0 # unde gasesc produsele online?cornelia 2015-03-08 21:41
Buna ziua,

Eu locuiesc in Londra si vreau sa tin regimul Oshawa in special pentru detoxifierea organismului. Unde gasesc produsele necesare pentru a putea tine acest regim?

Multmumesc,
Cony
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: unde gasesc produsele online?Dr. Cătălin Luca 2015-03-10 00:50
La orice magazin naturist
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: unde gasesc produsele online?Codrut 2015-03-10 22:21
Salut,
Pot sa it raspund eu la intrebare, toate produsele le gasesti pe Ebay. Hrisca se numeste Buckwheat ( 3 kg - aprox 10£ ) , graul se numste Wheat ( 5 kg- aprox 10£) , Meiul se numste Millet seeds ( 3 kg- aprox 14£) iar orezul brun si salbatic il gasesti la majoritatea supermarketuril or. Mult noroc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # regim oshawaaurelian149 2015-03-10 08:36
Buna ziua d.nule dr.Cătălin Luca.Va rog frumos sa-mi răspundeți dacă puteți cat mai repede pt ca am niste dureri in urma regimului Oshawa(azi sunt in a 9 zi).De vineri a inceput să mi se tumefieze glesna stânga iar azi noapte mi-a cuprins glesna toata.Este atât de tumefiata,am frisoane,nu mai pot călca pe piciorul stâng.Va aduc la cunoștiință ca în 2011 am fost operat de melanom.In 2012 mi-a aparut un nodul la prostata care de 0,45mm,care a evoluat pana luna ianuarie 2015 la 4,5 mm.Mentionez ca eu în toata aceasta perioada am facut investigatii atât pe linia melanomului cat si pt prostata.Analiz ele au fost destul de bune,cu exceptia ultimei investigații din luna februarie 2015  cand nodul a stagnat in creștere,dar in partea stângă inghinal a aparut un ganglion mai mare,mai tumefiat cu tesut în jurul lui mai vascularizat,ia r indicația medicului a fost,ca ar fi bine sa ma vadă un oncolog.Asta am si facut,iar pe data de 23 martie urmează să fac tomografie craniana si abdominala,prec um si cele 2 teste PSA si FREE PSA.Ultimul test PSA era de 3,4 ng.Între timp am inceput și acest regim Oshawa.Va mai informez ca din 2011 am incercat sa țin Terapia Gersson,cosuman d tone de legume si fructe sub forma de suc,clisme,câte 5 pe zi(și acum fac câte 2-3 pe zi) si totul a fost ok.Acum tinând acest regim Oshawa mi-au aparut aceste simtome.Va rog spuneti-mi ce sa fac.Am 61 ani,1,64 cm si 73 kg.Astept urgent un raspuns de la dv.stră.Va rog mult de tot.Cu stima și respect va mulțumesc anticipat
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # RE: regim oshawaDr. Cătălin Luca 2015-03-10 12:53
Este doar efectul dezintoxicarii nu trebuie sa va alarmati. Continuati regimul
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # buna ziuaandrei 2015-03-10 11:21
buna ziua ma numesc andrei si as vrea sa incerc si eu acest regim.vreau sa slabesc deoarece am facut sport in liceu, mam lasat si mam ingrasat foarte tare.am in job care nu trebuie sa stau tot timpul jos si nu am timp de miscare.in momentul de fata cantaresc cam 160 kg.ce perioada ar trebuie sa tin acest regim?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: buna ziuaDr. Cătălin Luca 2015-03-14 22:19
Tineti regimul pana ajungeti la greutatea normala . Cate 10 zile cu pauze de 3 zile
Reply | Reply with quote | Quote
0 # regimul oshawamara 2015-03-11 12:54
Buna ziua!
In aceasta perioada tin dieta Dukan. Zilele trecute am aflat despre beneficiile regimului Oshawa. As putea intrerupe dieta Dukan si sa incep regimul Oshawa? Ce se poate intampla? Exista efecte negative? Multumesc anticipat.
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: regimul oshawaDr. Cătălin Luca 2015-03-14 22:21
Ar fi f bine sa intrerupeti dieta Dunkan care va umple de toxine. Tienti regimul Oshawa si va veti bucura si de o purificare a mintii si corpului
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaAna Maria Ilie 2015-03-12 00:51
Buna seara! Am terminat de o saptamana si jumatate a doua cura de regim Oshawa. As vrea sa va intreb cam ce ar trebui sa simt? Nu imi dau seama de vreo schimbare ci doar o usoara scadere in greutate, -3 kg. Multumesc frumos!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Raceala puternicaNicoleta 2015-03-12 06:10
buna ziua d le doctor,
Numele meu e Nico, si as dori sa va intreb:daca in timpul dietei, mai exact in ziua 7 a aparut o raceala puternica(durer i in piept, febra, secretii nazale, tuse) as putea lua paracetamol?
Mentionez ca locuiesc intr o alta tara si nu gasesc vit C recomandara de d-voastra.Cum sa procedez?Multum esc mult.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Raceala puternicaDr. Cătălin Luca 2015-03-14 22:22
Daca raceala nu este prea puternica cel mai bine ar fi sa nu luati nimic , pentru a nu intrerupe regimul
Reply | Reply with quote | Quote
0 # pancreatita cronicaAngela Mihalache 2015-03-12 23:12
Buna ziua, d-le doctor
Sotul meu in varsta de 60 ani a fost diagnosticat cu pancreatita cronica. De 4 zile urmeaza regimul Oshawa. Va rog sa-mi spuneti daca este corect sa tina regimul de 10 zile fara sa foloseasca medicamentul Kreon recomandat sa-l ia dupa fiecare masa?.... si daca aveti cunostinta de vindecare in acest caz. Va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Boala autoimunaAliona 2015-03-13 11:52
Buna ziua! De curand am fost diagnosticata cu o boala autoimuna (am inflamatie la genunchi cu lichid, dactilita la picior si dureri in timpul mersului la talpa, calcai, glezna umflata, vinetie si dureroasa la mers). Sunt vegetariana total, am mai tinut cura Oshawa cand eram sanatoasa si m-am simtit minunat. Acum sunt in prima zi de post negru din 3 si vreau sa continui cu Oshawa. Credeti ca va avea rezultate la boala autoimuna sau sa introduc si un tratament naturist pe parcurs? Va multumesc. Am 27 ani, 174 cm, 60 kg, scaun normal, nu am alergii, momentan nu iau medicamente.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Boala autoimunaDr. Cătălin Luca 2015-03-14 22:23
Da , va ajuta regimul Oshawa , dar bineinteles ca trebuie sa faceti si un tratament naturist
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Litiaza biliaraMaria1 2015-03-13 15:20
Am 43 de ani - diagnosticata acum 4 ani cu litiaza biliara (dimensiuni calculi 2,9 - 2 - 1,5 - 1..), In afara de aciditate si balonare uneri, nu ma deranjeaza.In aceste conditii se mai recomanda dieta Oshawa?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Litiaza biliaraDr. Cătălin Luca 2015-03-14 22:23
Pentru litiaza biliara cel mai eficient este procedeul cu lamaie si ulei de masline
Reply | Reply with quote | Quote
0 # fertilitate si iperplasie nodularaManuela 2015-03-15 21:14
Buna seara, am 35 de ani si am iperplazie nodulara. De cativa ani eu si sotul meu am vrea sa avem copii dar nu au venit. Diversi medici au dat vina si pe greutatea mea(67kg, 166cm) As vrea sa stiu da acest regim ma poate ajuta sa dau macar cateva kg jos. Pot sa beau aloe vera? Mama mea a facut tratament cu chimioterapie si radioterapie pt cancer uterin. am vrea sa faca si ea regimul..... astept cu nerabdare raspunsul d-voastra. Multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-03-15 22:03
Da , va ajuta regimul Oshawa sa dati kg jos. De asemeni o ajuta f mult pe mama dvs deoarece este un regim antitumoral si va elimina si toxinele dobandite prin chimioterapie
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul Oshawasaralena 2015-03-16 07:46
se poate tine si cura de urinoterapie in acelasi timp cu regimul oshawa?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDana 2015-03-16 13:19
Dar de ce se mananca doar cele 4 cereale cand de fapt sunt 7? De exemplu se poate inlocui mei cu secara sau hrisca cu orz?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-03-28 01:18
Regimul Oshawa se tine doar cu 4 cereale: grau, orez, mei , hrisca
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul Osawa-combinati i?Olivia 2015-03-17 11:57
Pot tine regimul Osawa in timp ce tin si o cura cu pulberi de napraznic, cretisoaram frunze mur,iarba salvie si urzica? sau trebuie tinute separat?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Osawa-combinati i?Dr. Cătălin Luca 2015-03-18 17:59
Ideal este sa fie tinuta separat, cu exceptia cazului in care aveti o boala grava si sunteti sub un tratament care nu trebuie intrerupt
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # vreau sa slabescRamy 2015-03-25 17:20
am 65 de kg si as vrea sa slabesc cam asta e motivul pentru carre as vrea sa tin regimul. si in caz ca slabesc , credeti ca are efect yoyo ?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: vreau sa slabescDr. Cătălin Luca 2015-03-28 01:17
Regimul Oshawa nu are efect yo-yo. Este un regim foarte benefic cu efect de lunga durata
Reply | Reply with quote | Quote
0 # diabet ,alergiemaria sofia 2015-03-26 21:29
cu tot respectul ptr. sfaturile date,timpul acordat si implicare.as dori sa va intreb si eu daca pot tine acest regim,am 175 inaltime,101kg ,hipertensiva,c u diabet tip 2 glicemie intre135-180 iau amaril 1mg dimineata si seara1siofor,te rtensiv,egiloc, si xizal ptr. alergie .am facut niste analize si am un dificit de magneziu ,calciu sub limita,mia recomandat magnerot si calciu lactic,ce ma sfatuiti ?sa intrerup tratamentul si sa recurg la acest regim ?la urina PH5,beau putina apa.steatoza hepatica,de curind mi sa umflat piciorul sting, poate fi de la ficat?răspundeț i-mi si mie va rog tare mult.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: diabet ,alergieDr. Cătălin Luca 2015-03-28 01:16
Da, tineti regimul , dar consumati mai mult hrisca si mei . Tratamentul antihipertensiv si diabetic nu se intrerupe in timpul tratamentului
Reply | Reply with quote | Quote
0 # polen si vit.C alcalinaramona a 2015-03-27 14:43
Buna ziua,
Se poate administra polen crud si vitamina C alcalina in timpul regimului Oshawa ? Intreb, in contextul in care doresc sa tin aceasta cura cateva luni, in secvente de 10 zile cu trei zile pauza.
Multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-03-28 01:15
Cel mai bine sa tineti regimul Oshawa doar cu cele 4 cereale, apa si sare. Exceptie face doar cazul in care suferiti de o afectiune grava si urmati un tratament de lunga durata
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Sarcina si alaptareR. Mihalache 2015-03-28 19:48
Bun gasit! Sunt R. Mihalache, nutritionist specializat pe fertilitate, sarcina, alaptare si nutritie pentru mame si copii. Sper sa imi fie iertat, dle doctor ca tin sa intervin, totodata sa va consult in aceasta chestiune, a regimurilor de detoxifiere la gravide si mame care alapteaza.
Stiu ca toxinele acumulate in corp stau depozitate in tot felul de tesuturi (in si pe langa organe, articulatii, peretii venelor si arterelor etc). Curele detox au scopul de a disloca aceste depozite de toxine, de a le antrena din nou in circuitul sangvin pe unde au venit, urmand apoi calea limfei si eliminarea din corp prin intestin. Simptomele detoxifierii (dureri de cap, slabiciune, greata etc) se inregistreaza in momentul cand toxinele ne traverseaza sangele in cantitate foarte mare si brusc. Intoxicarea nu se face niciodata la o asemenea scara.
In sarcina, fatul este hranit prin sangele mamei. Laptele pt copilul mic are ca materie prima sangele hranitor al mamei. Acum vin si intreb: cu ce ne hranim noi copiii in timpul unui detox???...
Va rog, dle doctor, spuneti-mi daca gresesc.
Cu respect!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Extractul de mladite de zmeurCamelia A 2015-03-30 09:58
Buna ziua, sufar de mastoza fibrochistica, am mai tinut acesta dieta in urma cu doi ani si a avut efecte foarte bune. Acum urmez si un tratament cu extract de mladite de zmeur, si capsule cu ulei din seminte de luminita de seara. Imi spuneti va rog D-nul Doctor daca pot urma acest tratament si in timpul celor 10 zile de dieta Oshawa? Multumesc,
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul Oshawamaria sofia 2015-03-30 10:43
multumesc mult
Reply | Reply with quote | Quote
0 # regimul oshawagavrilescu iuliana 2015-04-01 17:09
Buna ziua.Am dureri ale vârfurilor de degete în zona unghiei la mâini și la picioare se umfla si se înroșesc, e buna pt mine acesta dieta? Pot sa consum doar orez fiert în apa cu sare timp de 10zile? va mulțumesc
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # tensiune arteriala scazutaRaluca 2015-04-01 18:32
Buna ziua! eu am tensiunea in mod mormal in jur de 90 cu 50-60 mmHg si beau cafea, cam o ceasca pe zi, ca sa nu scada si mai mult. Am inceput regimul Oshawa de o zi si a ajuns la 80 cu 50, ma doare foarte rau capul si ma dor si ochii de nici nu pot sa citesc.Mentione z ca aceleasi simpotome le aveam si cand nu tineam regiumul dar nu beam cafea. Imi doresc sa tin acest regim, dar trebuie sa pot sa conduc, sa citesc , sa scriu si sa ma pot concentra. Ce imi recomandati?
Va multumesc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: tensiune arteriala scazutaDr. Cătălin Luca 2015-04-02 18:44
Durerile de cap sunt datorate purificicarii din timpul regimului. Continuati . Inlocuiti cafeaua cu ceai verde
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawagavrilescu iuliana 2015-04-03 09:09
Buna dimineata va multumesc pt atentia acordata.
Vam intrebat daca acest regim ma poate ajuta in caz de guta sau artrita cam aas se manifesta durerile mele sau poate sa fie un fel de reumatism cu cat ca mi se pare ciudat am doar 27 de ani. E drept ca nu am avut o viata usoara si nici un regim de viata sanatos
credeti ca pot sa tin acest regim doar cu orez fara celelalte componente?ar putea da-mi faca rau?
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-04-03 16:07
Va ajuta regimul Oshawa , dar nu va sfatuiesc sa mancati doar orez caci e posibil sa va constipe....doa r daca e integral
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawagavrilescu iuliana 2015-04-03 22:01
Va multumesc din suflet
Reply | Reply with quote | Quote
0 # dureri de capioana alexandra 2015-04-03 16:25
Buna ziua! Astazi este ziua 9 pt mine. Am avut dureri de cap pe toata perioada curei cu intensitati variabile. Astazi este cel mai rau... Nu am suferit de foame. M-am ingrasat cam 2 kg ( consumam cantitati f mici de cereale in dieta normala, fara lapte, carne si dulce ). O dieta grea datorita durerilor de cap. Am sa o duc la sfarsit, evident. Avantaje sesizate: lipsa gazelor din intestine. In putinele momente fara durere de cap, claritate in gandire. Momentan atat. Nu stiu dc am sa ma mai încumet sa o reiau.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # fibrom uterinmirela rodica 2015-04-07 13:32
Buna ziua ! credeti ca ma va ajuta regimul Oshawa sa scap de fibrom ? nu as vrea sa ajung la operatie .Mentionez ca sunt vegetariana nu mananc carne de loc.Nu ma deranjeaza nu am hemoragii abundente dar as vrea sa scap de el este ca maricel deoarece seara cand stau culcata al simt cu mana .Credeti ca voi scapa daca urmez regimul timp indelungat cu pauza bineinteles ?Va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: fibrom uterinDr. Cătălin Luca 2015-04-07 21:14
Va ajuta sa va vindecati daca faceti si tratament naturist in paralel
Reply | Reply with quote | Quote
0 # fibrom uterinmire 2015-04-08 09:31
Ce tratament naturist ? I-mi puteți spune va rog
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: fibrom uterinDr. Cătălin Luca 2015-04-08 13:22
AM SCRIS DE ATATEA ORI PE SITE: TOTI PACIENTII CARE SOLICITA RETETA DE TRATAMENT SA IMI DEA DATELE COMPLETE: VARSTA, GREUTATE, INALTIME, ISTORIC BOALA, ALTE AFECTIUNI ASOCIATE, SCAUN, ALERGII, ...
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # fibrom uterinmire 2015-04-08 14:18
Am 37 de ani ,55 kg ,inaltime 1,65 .Nu am alergie la nimic nu am avut boli de nici un fel pana acum si scaunul este normal. Va multumesc si cer scuze doar ce am intrat pe acest site nu stiam ca trebuie sa fac.
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # RE: fibrom uterinDr. Cătălin Luca 2015-04-08 14:36
Am raspuns pe email
Reply | Reply with quote | Quote
0 # FIBROM UTERIMDUMITRA 2016-10-30 13:29
am 46ani si 1,65cm si am fost diagnosticata cu fibrom uterin ,as vrea un tratament naturist.Nu mai am nici o boala ,scaun am la doua trei zile.
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaMike 2015-04-11 00:17
Buna seara, stiti cumva daca se poate lua rasina neagra in acest regim?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-04-15 00:31
Nu se ia rasina in timpul acestui regim ( cu exceptia cazului in care urmati un tratament care nu poate fi intrerupt)
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Alergie la gluten-regim OshawaFrutia 2015-04-12 20:24
Buna ziua! As vrea sa ma apuc de regimul Osahwa, insa va rog sa imi spuneti, in cazul in care am alergie la gluten, este indicat sa înlocuiesc grâul cu secara sau sa nu consum deloc?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul OshawaVIOREL RUSU 2015-04-13 11:45
Acum 7 ani am suferit un accident vascular,in urma caruia am ramas semiparalizat pe partea dreapta.Acum iau un tratament alopat,am hiper tensiune arteriala,diabe t tip 2,( fara tratament,la limita-120 unitati ) si vreo 90 kg.,caci nu ma pot deplasa aproape deloc,f.putin. Pot sa tin acest regim,si cate cicluri? Va multumesc..
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-04-15 00:32
Da, puteti tine acest regim ..oricat de multe cicluri puteti . Faceti tratament naurist in paralel
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Oligoastrocitom anaplazicRadu Ursanu 2015-04-13 16:37
buna ziua,

Am fost operat de tumoare grad 2 cu fragmente de grad 3, oligoasrtoctom anaplazic.Dupa tratamentul de la Vienna a disparut si restul de tumora(cel putin nu se mai vede la RMN, insa nu poate garanta cineva ca au disparut toate celulele).Mi-e frica de o o recidiva, mai ales ca tumoarea era difuza.Am renuntat la carne aproape in totalitate, doar peste mai consum din cand in cand si preparate din lapte de capra.Credeti ca pentru mine ar fi bine sa tin regimul Oshawa sau imi recomandați in paralel si altceva?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Tratament Naturist pentru OligoastrocitomRadu ursanu 2015-05-25 12:01
Buna ziua!

Puteti sa imi recomandati domnule doctor regimul naturist antitumoral care trebuie facut in paralel pentru oligoastrocitom anaplazic?Multu mesc anticipat!
Quoting Radu Ursanu:
buna ziua,

Am fost operat de tumoare grad 2 cu fragmente de grad 3, oligoasrtoctom anaplazic.Dupa tratamentul de la Vienna a disparut si restul de tumora(cel putin nu se mai vede la RMN, insa nu poate garanta cineva ca au disparut toate celulele).Mi-e frica de o o recidiva, mai ales ca tumoarea era difuza.Am renuntat la carne aproape in totalitate, doar peste mai consum din cand in cand si preparate din lapte de capra.Credeti ca pentru mine ar fi bine sa tin regimul Oshawa sau imi recomandați in paralel si altceva?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Tratament Naturist pentru OligoastrocitomDr. Cătălin Luca 2015-05-25 15:48
AM SCRIS DE ATATEA ORI: PACIENTII CARE SOLICITA TRATAMENT TREBUIE SA DEA DATELE COMPLETE: VARSTA, INALTIME, GREUTATE, ISTORIC BOALA, ALTE AFECTIUNI ASOCIATE, TRATAMENT URMAT, SCAUN, URINA, ALERGII , SOMN
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-04-15 00:33
Da, este foarte indicat regimul Oshawa. Renuntati si la preparatele din lapte . Faceti tratament antitumoral naturist in paralel
Reply | Reply with quote | Quote
0 # alergie la glutenFrutia 2015-04-15 09:18
Buna ziua! As vrea sa ma apuc de regimul Osahwa, insa va rog sa imi spuneti, in cazul in care am alergie la gluten, este indicat sa înlocuiesc grâul cu secara sau sa nu consum deloc?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # insuf. renala cronica dat unei boli autoimune care det. scleroza glomerulilorgabiloi 2015-04-15 15:31
Sunt diag. de 3 ani cu glomerula scleroza focal segmentara (GSFS) care determina insuf renala. Am pornit acum 3 ani de la creatinina 6mg/dl am ajuns acum la 2,5 m)/dl pentru ca urmez non-stop tratament imunosupresor (initial cu Solu-medrol si prednison) si de 2 ani cu micofenolat de mofetil. De cca 2 sapt am facut o alergie severa, nu cunosc alegenul si m-au bagat din nou pe prednison.Astaz i am cautat inform despre dvs pentru ca am vazut produsul cu ciuperca tibetana si turcmeric. as dori sa-mi spuneti daca pot folosi acest regim si pentru cat timp si in ce masura m-ar ajuta pe mine ciuperca. precizez ca de multe ori am incercat sa iau suplimente dar ma dor rinichii, pentru ca am aceste cicatrici/scler oze in rinichi, si de cate ori ii solicit ma dor si sunt lipsita de energie. Am o usoara anemie secundar renala si o tens 120)/80.Toate suplimentele conduc la cresterea imunitatii si mi-e teama ca daca folosesc se va pierde caracterul imunosupresor al tratam alopat pe care trebuie sa-l urmez si in felul asta sa se agraveze insuficienta renala, adica sa intru direct pe dializa, sunt foarte aproape de ea...
Reply | Reply with quote | Quote
0 # pacienta cu GSFS-continuare dategabiloi 2015-04-15 15:41
dl doctor am postat mai sus, apoi am vazut ca trebuie sa va dau si indicatiile: sex F, am 43 ani, de 3 ani sunt diagn cu GSFS, acum 20 ani am facut edem Quinke de la o rosie mancata in luna aprilie. Anul asta mi s-a intamplat din nou cu alegia, nu stiu de la ce, iau prednison pe langa Micofenolat de mofetil. Scaunul este zilnic, urina este putina, culoarea uriniiin conformitate cu val de creatinina 2,5-2,7mg)dl, adica slab colorata, 169 cm si 73 kg. Lipsita de energie.De 4 ani am colecistectomie .Calciul ionic si total a fost mereu mic, am fost diagn la tinerete cu tetanie si faceam 6 luni)an gluconat de Ca, anemia a fost mereu. va multumesc pentru intelegere. gabi
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: pacienta cu GSFS-continuare dateDr. Cătălin Luca 2015-04-17 00:33
V-am raspuns pe email.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Continuarea după regimManuela 2015-04-19 21:33
Buna seara, ma numesc Manuela si am ținut regimul doar 5 zile. In a 5 a zi ameteam ff tare si mi-am facut un suc de portocale, natural. Eram la lucru si era singura șansa sa stau in picioare. A doua zi pe cântar aveam mai mult..... Oricum am dat jos ceva kg si as vrea sa reîncep. După acest regim strict, ce se mănâncă? Exista un alt regim pt a continua menținerea , măcar? In timpul sarcinii se poate face regimul ? Va multumesc mult. O seara frumoasa.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Continuarea după regimDr. Cătălin Luca 2015-04-21 00:00
Dupa regimul Oshawa se manaca hrana foarte usoara: legume , fructe, supe usoare ...Se poate tine regimul Oshawa si in timpul sarcinii
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaFrutia 2015-04-21 08:33
Buna ziua,
Revin cu intrebarea mea la care as avea rugamintea sa imi raspundeti, binenteles, daca cunoasteti raspunsul.
In cazul in care am alergie la gluten, este indicat sa înlocuiesc grâul cu secara sau sa nu consum deloc la regimul Oshawa nr. 7?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-04-21 13:18
In regimul Oshawa nu se mananca secara. Cei care au alergie la gluten vor consuma doar orez, mei si hrisca
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaIoan 2015-04-21 19:16
Buna ziua d-le doctor,
sunt in ziua 7 de regim Oshawa,sunt balonat inca din prima zi ,aceasta balonare cu eliminare de gaze este continua,in special dupa masa;pot continua regimul?
Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-04-24 17:31
Da, continuati regimul
Reply | Reply with quote | Quote
0 # regimul oshawacosty 2015-04-23 19:00
se poate tine regimul la hepatita virus b
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: regimul oshawaDr. Cătălin Luca 2015-04-24 17:31
Da, este indicat regimul Oshawa in tratamentul hepatitei B ..faceti si tratament naturist in paralel
Reply | Reply with quote | Quote
0 # gusa polinodularaKrys 2015-04-26 06:21
Buna ziua,
Am 35 de ani, 1,72, 68 kg, scaun normal zilnic, fara alergii, alte probleme de sanatate - varice. Problema cea mai grava de sănătate este gusa polinodulara, mai exact un nodul mare în partea stângă a gatul lângă glanda tiroida. Lobul drept spun medicii ca arata bine însă lobul stâng este ocupat în totalitate de o formațiune omogena mare. Nu am făcut biopsie și nu doresc sa fac și cu atât mai puțin sa operez pentru ca indicațiile sunt de a scoate toată glanda. Analizele la tiroida sunt bune și anticorpii în limite normale. Sunt în a 6-a zi de regim Oshawa pentru prima oară și îl țin de câte ori îmi recomandați și v-as ruga sa îmi prescrieti și în regim naturist în paralel pentru a scăpa de nodul. Va mulțumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: gusa polinodularaDr. Cătălin Luca 2015-04-26 20:21
Am trimis reteta pe email
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Chist endometriozicRaluca 2015-04-27 16:01
Buna ziua, am citit articolul si ma bate gandul sa incerc si eu acest regim deoarece am un chist endometriozic care mi-a reaparut dupa ce mi-a fost indepartat o data prin operatie.
Credeti ca m-ar putea ajuta regimul in acest sens?

Multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-04-27 21:46
Va ajuta regimul Oshawa in vindecarea chistului , dar trebuie sa faceti si tratament naturist in paralel
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaRaluca 2015-05-07 14:38
Ce tratament naturist? Cu extract de mladita de zmeur si coacaz negru?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-05-08 00:38
Un tratament complet. Pt reteta tratament trebuie sa imi dati datele dvs asa cum sunt cerute in chestionarul de la
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaBiancaR 2015-05-01 13:27
Acest regim poate afecta calitatea laptelui matern?Precizez ca alaptez un copil de 2 luni.Multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul OshawaVIOREL RUSU 2015-05-01 14:13
Mi-ati spus ca ptr.accident vascular,din care am ramas semiparalizat pe partea dreapta,sa urmez acest regim,dar in paralel sa urmez un tratament naturist. Dar ce fel de tratament? Eu acum urmez un tratament alopat ptr.hipertensiu ne arteriala,cat si ptr.a putea merge cat de cat si sa-mi aline durerile.Acum ce fac? urmez acest tratament alopat,sau un alt tratament naturist pe care mi-l prescrieti d-v? Ajutati-ma va rog,caci sunt in acesta situatie de aproape 8 ani!!! N-u ma pot deplasa decat ajutat,dar pe loc,fac aceleasi miscari pe care le fac cu celalalt picior,sau mana,deci doar cand stau asezat! Spuneti d-v. ce sa fac!!! Ce tratament naturist sa iau,daca deja doctorul neurolog,mi-a prescris un tratament alopat!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-05-01 23:09
Daca doriti sa va prescriu tratament , trebuie sa imi dati datele complete: varsta , inaltime, greutate, istoric boala, scaun, alergii..Tratam entul naturist se va face in paralel cu cel alopat la inceput
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul OshawaVIOREL RUSU 2015-05-02 08:26
Am 50 de ani,1,68 inaltime,110kg. ,am suferit un AVC acum 7,5 ani, in urma caruia am ramas semiparalizat pe partea dreapta.Mention ez ca nu stau la pat,dar nici nu ma pot misca singur,fiind ajutat. In pozitia saezut,misc piciorul drept si mana dreapta,la fel ca membrele stangi,deci muschii nu sunt atrofiati.Acum urmez un tratament alopat astfel: indapamid,lerid ip,atoris,metro polol,prestariu m,amitriptilina .Scaunul este f.bun,digestia f.buna,si nu sunt alergic la nimc,adica mananc orice si nu-mi face rau.Acum sunt in repriza a doua la regimul oshawa,deci am trecut de prima repriza de 10 zile plus cele 3 zile de repaus,acum sunt la a doua zi din repriza a doua,ma simt excelent,nici o modificare vizibila,tratam entul alopat il iau in paralel.Ce imi recomandati?
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-05-06 01:15
Am trimis reteta pe email
Reply | Reply with quote | Quote
0 # NedumeritaMaura 2016-03-26 10:41
Sunt la cea dea 6-a zi a regimului, ma simt excelent si foarte motivata, dat fiind faptul ca la cantar ma minunez cand vad ca am tot mai putine kg. Intrebarea mea este: cand dieta este gata si mananci normal, nu apare efectul yo-yo??? Ce se intampla dupa? Pot bea ceaiuri din plante?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # dieta OshawaOxana Filimon 2015-05-04 15:05
Buna ziua! As dori si eu sa tin aceasta dieta defoxifianta insa am o intrebare. Eu am astm si urmez un tratament specific si nu pot renunta la el nicio zi, pot sa fac aceasta cura cu tot cu tratamentul zilnic?
Pe langa mai iau si un supliment alimentar, echinaceea cu noni!!
Multumesc anticipat!!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: dieta OshawaDr. Cătălin Luca 2015-05-06 01:16
In cazul dvs , tineti regimul si luati medicatia in paralel
Reply | Reply with quote | Quote
0 # informatiemamaita 2015-05-04 16:17
buna ziua! sunt cardiaca-fibril atie din 2008 cu medicamentatie( betalog,diltiaz em,sintrom, digoxin etc) pot tine aceasta dieta?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: informatieDr. Cătălin Luca 2015-05-06 01:17
Da, tineti regimul Oshawa chiar daca luati medicatia in paralel
Reply | Reply with quote | Quote
0 # DietaDobritoiu Diana 2015-05-06 18:29
Buna ziua! Am inceput si eu sa tin acest regim,insa nu am gasit de cumparat faina de grau integrala si am gasit faina neagra de grau? Este buna pentru turtite? Vreau sa stiu daca sa folosesc sau nu!!!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: DietaDr. Cătălin Luca 2015-05-07 02:08
Este buna faina neagra
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul OshawaCristina- Violeta 2015-05-06 22:14
Am alergie ( de vreo 31 de ani) la o serie de antibiotice, sulfamide , iod, furazolidon si mai nou si la ceva alimente nu stiu exact la ce. Mi s-a recomandat aceasta cura de detoxifiere pentru imbunatatirea imunitatii. Trebuie sa iau antimicotice pentru candida si tratamentul pentru inima. Pot urma cura in aceste conditii? Va multumesc anticipat pentru raspuns. Toate bune|
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Fara titluDr. Cătălin Luca 2015-05-07 02:09
Da, puttei tine regim Oshawa
Reply | Reply with quote | Quote
0 # dietamamaita 2015-05-06 23:57
multumesc fffffffffmult dl doctor pentru raspuns>
Reply | Reply with quote | Quote
0 # buna ziuaRosa 2015-05-07 13:42
Buna ziua.as vrea sa stiu daca pot tine acest regim?sunt hipertensiva si iau si venlafaxina pt depresie.am49 de ani 1,65m si 115 kg sunt si fumatoare. Multumesc anticipat si astept raspuns
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: buna ziuaDr. Cătălin Luca 2015-05-08 00:36
Da, dar sa opriti fumatul in timpul regimului
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # Apa MineralaB 2015-05-07 14:03
Buna ziua,

Avem voie in timpul dietei sa bem apa minerala carbozificata?
Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Apa MineralaDr. Cătălin Luca 2015-05-08 00:31
Puteti bea apa carbogazoasa , dar nu este asa sanatoasa. Cel mai bine apa plata
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Va rog mult sa-mi raspundetiCarmencita 2015-05-08 11:18
Eu sunt adepta acestui regim si cunosc multe cazuri tratate si de alti doctori cu acest regim Oshawa sau cu unul mai bland in care se adauga cateva legume si fructe yang.
Dar uitati ce articol am citit pe tema cerealelor: http://nick-teodorescu.eu/povestea-nestiuta-a-painii-sau-cum-te-omoara-cerealele/
Imi doresc taaare mult sa-mi spuneti parerea despre acest articol. Eu am incercat sa-l combat dar nefiind de specialitate nu am argumente stiintifice.
E foarte important sa combatem acest gen de extremism in care spui ca cerealele "te omoara". Sunt de acord ca este mai bine sa le consumam din surse bio, nemodificate genetic, sau sa inlocuim graul normal cu grau spelta care este mult mai bun. Dar de la asta pana la a spune ca cerealele te omoara e o mare diferenta. Atunci toate alimentele procesate pe cale industriala, chimica ce fac? Eu as zice ca asta ne omoara si asta pentru ca ne-am indepartat f mult de natura.
Astept parerea dvs, cu mult interes! Multumesc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # regimul oshawaPana Mariana iulica 2015-05-12 16:53
doresc sa ma ajutati si pe mine.de curand mi-am facut analizele .si ma depistat cu hepatita b .ce trebuie sa fac.astept raspunsul dvs....va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: regimul oshawaDr. Cătălin Luca 2015-05-14 20:27
Tratament naturist. Pt reteta dati-mi datele complete
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Experienta meaBS 2015-05-13 00:52
Buna,
Acum tin si eu regimul si in mod surprinzator ma simt bine. Putin mai ciufutica decat de obicei, in special in prima zi am fost cam suparata pe viata :))) (am renuntat si la fumat in perioada asta). In rest nu am avut simptome dubioase, poate doar o ff usoara senzatie de ameteala care se manifesta destul de rar. Incerc sa fac cat mai multe din retetele de aici pentru diversificare. Visez foarte mult, nu-mi dau seama daca e legat de asta in vreun fel dar asta am observat in ultimele cateva zile. Mai revin cu noutati pe masura ce avansez. 5 down, 5 to go. Succes! :)
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Hirsutism, psoriazisalina_me 2015-05-14 20:02
Buna seara! Am 27 de ani si sufar de hirsutism, ovare polichistice, psoriazis si in ultima vreme ma cam dor incheieturile. Are vreun efect regimul Oshawa asupra acestor afectiuni, si daca da, trebuie urmat si un tratament naturist suplimentar? Mi-ati putea prescrie dumneavoastra unul? Am 27 de ani, 1.67 h, 63 kg, scaune de obicei normale care alterneaza cu episoade de constipatie si hemoroizi. nu am alergii din cate stiu... Va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-05-14 20:26
V-am trimis reteta pe email
Reply | Reply with quote | Quote
0 # rugaminteobreajan 2015-05-14 23:11
buna seara,
va rog frumos sa imi spuneti daca regimul oshawa se poate tine si de copii;am o fata, are 14 ani, 1,75m, si 70 kg.practica tenis de camp de performanta si trebuie sa mai slabeasca.
daca o poate ajuta regimul si ce trebuie sa faca in acest sens.
multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: rugaminteDr. Cătălin Luca 2015-05-15 23:33
Da, poate sa tina Oshawa
Reply | Reply with quote | Quote
0 # lamurireElena.69 2015-05-15 14:03
Buna ziua,
Eu am tinut de cateva ori acest regim. Si mai ales in timpul posturilor. Ultimele dati am consumat cerealele neprelucrate termic. Am luat de la magazin faina de cereale. Pun in sticla de apa de 1,5 l cate 5 linguri de pudra (amestec din toate cerealele). si in plus o lamaie (zeama). Doresc, domnule doctor sa-mi spuneti daca procedez bine consumand si zeama de lamaie odata cu cerealele.
Multumesc frumos, Doamne ajuta!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: lamurireDr. Cătălin Luca 2015-05-15 23:33
Nu se consuma lamaie in regimul Oshawa!!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawaelena. 2015-05-16 21:49
Buna seara!
Am migrene cu amorteli, as vrea sa stiu daca este recomandat sa tin Oshawa, deoarece cand am crize am dureri groaznice de cap?
Va multumesc, anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-05-18 00:29
Da, tineti Oshawa
Reply | Reply with quote | Quote
0 # informatiecameluta 2015-05-17 23:54
Buna seara,
as dori sa stiu daca aceasta dieta produce constipatie, deoarece am o fisura anala cu care ma confrunt, iar constipatia reprezinta nr. 1 in acest caz!
Multumesc !
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-05-18 00:30
Nu produce constipatie..ma ncati cat mai putin orez si mai mult grau si hrisca
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawacristina mihaela 2015-05-18 14:33
Buna ziua,
am hepatita b din 2008 si am urmat diverse tratamente naturiste ,ceaiuri, produse aplicole.In ultima vreme am dureri de articulatii.Nu fumez, nu consum alcool si de un an nu mai mananc carne.Uneori am dureri in partea dreapta si in partea stanga care raspund si in spate.Am 47 ani, 1.70 m inaltime si 75 kg.Tratamentele naturiste nu au fost prescrise de medic.As dori daca se poate sa- mi prescrieti o reteta si un regim alimentar.Multu mesc mult si multa sanatate va doresc !
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-05-18 16:50
Am raspuns pe email
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul Oshawaaurelian 2015-05-20 11:01
am slabit de la 147 kg la 100 kg in urma cu 4 ani si am un exces de piele , cu toate ca fac foarte mult sport. Este recomandata aceasta dieta si ce suplimente pot lua in plus pentru excesul de piele? am 1,83 m, 100 kg
multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # dureri de capGina 2015-05-20 15:37
Buna ziua domnule doctor. In primul rand va admir si va multumesc anticipat pt .sfaturi. Daca si am inteles ca vor fi dureri de cap , ce se poate lua. Cum vom combate durerile, daca nu avem voie pastile?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: dureri de capDr. Cătălin Luca 2015-05-21 22:18
durerile de cap apar rar si nu sunt de netolerat..nu aveti nevoie de pastile
Reply | Reply with quote | Quote
0 # intrebareAlexandra. s 2015-05-21 11:53
Buna ziua,

Sunt purtator sanatos de virus B si as vrea sa tin aceasta dieta 10 zile, dar vreau sa intreb daca pot bea in paralel si ceiauri - si daca da, ce ceaiuri ati recomanda? Am 30 ani, fumez si nu cred ca o sa pot renunta in timpul dietei, o sa renunt insa la cafea si o sa fumez maxim 5 tigari pe zi. Dieta mai are efect daca este combinata cu fructe si legume (legume si fructel yang)?

Multumesc frumos!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: intrebareDr. Cătălin Luca 2015-05-21 22:20
Nu se combina cu fructe si legume..Trebuie sa faceti si un tratament naturist in paralel pentru eliminarea virusului. Pentru reteta tratament trebuie sa imi dati datele complete
Reply | Reply with quote | Quote
0 # intrebarealexandra s 2015-05-22 17:48
Daca tin regimul strict 10 zile, doar cereale, apa si sare este vreo problema? Pentru prima data ma gandesc sa-l tin simplu si apoi sa apelez la tratament naturist in paralel. Este vreo problema daca nu-l combin cu tratament naturist?

Multumesc frumos pentru promptitudine si amabilitate!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: intrebareDr. Cătălin Luca 2015-05-23 00:37
Nu ma refeream neaparat sa tineti tratamentul in timpul celor 10 zile , ci ca va fi necesar sa fie completat ( si ulterior)
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul OshawaTomescu M. 2015-05-21 14:02
Buna ziua, Domnule doctor as dori să stiu daca acest regim este benefic si pentru psoriazis. Sotul meu suferă de psoriazis de 24 de ani. Cele mai afectate zone ale corpului sunt încheieturile, zona spatelui si unghiile. Se poate vindeca urmând acest regim? Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-05-21 22:21
Da, se vindeca daca face si un tratament naturist pentru aceasta
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Zeolit PetricaPetrica 2015-05-23 11:45
Buna ziua, d-le doctor !
Am urmat programul de detoxifiere cu DETOX COMPLET de la Herbagetica, iar dupa ce l-am terminat am inceput sa iau zeolit capsule (tot Herbagetica) (6 capsule/zi) si incepand de astazi, 23.05.2015, tin regimul oshawa. Intentionez sa-l tin de doua-trei ori. Apoi as vrea sa iau BIOSTEM.
Uneori ma supara tensiunea fiind hipertensiv si reusesc sa o reglez cu regim alimentar si miscare. Am 58 de ani, 1,72 m, 75 kg, nu beau alcool si nu fumez.

Va rog sa-mi spuneti daca este bine sa iau zeolit in timp ce tin regimul oshawa.

Va multumesc mult pentru atentie si timpul acordat mesajului meu !
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Zeolit PetricaDr. Cătălin Luca 2015-05-23 12:13
Zeolitul il luati doar pentru detoxifiere sau urmati un tratament care nu trebuie intrerupt? Aveti si alte afectiuni in afara de tensiune?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Zeolit PetricaPetrica 2015-05-23 15:02
Zeolitul il iau doar pentru detoxifiere si nu am cunostinta sa am alte afectiuni, ultimile analize mi le-am facut acum 3-4 ani si aratau ca ar fi in regula cu sanatatea.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Zeolit PetricaDr. Cătălin Luca 2015-05-24 11:33
Atunci tineti regimul Oshawa fara zeolit sau alt remediu si luati Zeolitul cabd terminati regimul
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaLavinia 2015-05-23 15:27
Buna ziua.Sunt in a 6 a zi de regim oshawa.Am mancat turtite .toate cele 4 cereale fierte si supa cu galuste si orez.Iau reglacid si redigest pentru ca am o aciditate foarte mare.am avut ulcer si am ramas cu aceasta aciditate.Nu simt schimbari prea mari.Dar tranzitul intestinal e perfect,aveam probleme inainte cu constipatia.In rest ma simt tot obosita si am aciditate.Nu urmaresc sa slabesc doar sa mi funcrioneze organismul.am50 kg.42ani.Puteti sa mi recomandati ceva pentru aciditate?Va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-05-24 11:33
Carbune medicinal
Reply | Reply with quote | Quote
0 # PetricaZeolit Petrica 2015-05-24 11:57
Voi continua regimul asa cum m-ati indrumat si va multumesc pentru raspunsuri.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawadoinic 2015-05-24 17:18
Buna ziua
Sunt in a 3-a zi de Oshawa...nu am nici o problema in a o tine mai ales ca adoptasem deja un stil de viata sanatos.....Am inceput dieta pentru a incerca o detoxifiere ,am fost diagnosticata cu fibrom care nu-mi da inca foarte mari probleme..inca nu am facut ecografie si nu stiu dimensiuni..cre deti ca ar fi necesar si un tratament sau aveti nevoie si de datele de dupa ecografie ca sa va dati seama?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-05-24 22:53
Au existat cazuri de vindecare si doar cu regimul Oshawa..dar asta inseamna sa se tina mai mult timp. Daca se face si tratament naturist in paralel , cresc sansele si scade timpul necesar vindecarii
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaJulia 2015-05-24 23:11
Buna ziua.Iarba de grau pot consuma in acest regim?Multumesc pentru raspuns!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaMiranda 2015-06-03 17:32
Doamne, ce greu e regimul asta!!! Sunt in ziua a treia si mai am putin si lesin!!!! La propriu. Nu mai am vlaga, ma doare capul, mi-e foame raaaau!!!! Am facut o criza de hipoglicemie, cu transpiratii si toate cele.
Nu am mancat prea mult, pt ca nu-mi plac chestiile astea, mi-e sila de ele. Nu stiu cat mai rezist!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # nutritieAneta 2015-06-05 18:20
Buna ziua, am nevoie de parerea D-voastra in ceea ce priveste alimentatia corecta in combinatie cu un sport pentru baiatul meu de 5 ani jumate. Multumesc anticipat.
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # dietaRamonaR 2015-06-06 18:53
Pot tine dieta daca iau lecitina ?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Trigliceride & colesterolA. 2015-06-10 09:21
Buna ziua, sunt o adolescenta de 17 ani, 163 cm, in jur de 60-62 kg. De la varsta de 14 ani am inceput sa am mai multa grija la alimentatie, si ma chinui de atunci sa slabesc aprox. 5-7 kg, deoarece am grasime in partea de sus a coapselor si in zona gluteului. As dori sa stiu daca as putea reusi sa slabesc macar 4 kg cu acest regim, avand in vedere ca fac sport zilnic (pilates cel putin 30 minute + mers pe jos si alergat), cu mentiunea ca am masa musculara a picioarelor destul de dezvoltata.
De asemenea, in cazul tatalui meu, 39 ani, ~180 cm si 90-100 kg, nivelul trigliceridelor este f ridicat si am luat in considerare acest regim. Ar putea fi de ajutor? Astept raspunsul dvs. pe email. Multumesc anticipat
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul Oshawamariti 2015-06-10 12:37
Buna ziua, va rog sa-mi recomandati un tratament naturist pentru psoriazis vulgar sever. Va multumesc mult
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regime oshawaCamelia T 2015-06-15 02:31
Buna ziua... am 41 ani, 1,78 m inaltime si 100 de kg. Un medic homeopat mi-a recomandat pe linga cele 4 cereale si un mix de ceaiuri: coada calului, coada soricelului, papadie, urzica vie si salvie-1,5 litri pe zi plus trei tincturi: papadie, coada soricelului si sinzaiene- cite 50 picaturi zilnic din fiecare. Mentionez ca doresc acest regim pentru slab it. As dori sa a flu parerea dvs. Sper sa primesc un raspuns cat mai repede de la dvs. Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul OshawaOly 2015-06-17 11:10
E permis fumatul?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-08-08 22:49
NU
Reply | Reply with quote | Quote
0 # retetaG.cristian 2015-06-20 12:45
Buna ziua domnule doctor .Daca nu gasim faina integrala putem sa facem reteta cu faina alba de griu ?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: retetaDr. Cătălin Luca 2015-08-08 22:50
Faina alba nu este buna in regim Oshawa
Reply | Reply with quote | Quote
0 # psoriazis, migrene, constipatiizenovia 2015-07-06 21:50
Se poate tine acest regim cu urmatoarele afectiuni:psori azis, migrene, constipatii?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: psoriazis, migrene, constipatiiDr. Cătălin Luca 2015-08-08 22:50
Da, ajuta sa se rezolve aceste afectiuni
Reply | Reply with quote | Quote
0 # fumatzenovia 2015-07-06 22:09
Acest regim poate determina renuntarea la fumat ?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: fumatDr. Cătălin Luca 2015-07-31 00:49
In general renuntarea la fumat se poate face doar prin vointa proprie , dar este drept ca acest regim va eleveaza fiinta si purifica mintea ( deci este posibil ca sa simtiti o nevoie mult mai mica de a fuma)
Reply | Reply with quote | Quote
0 # dureri de spateRaluca 2015-07-09 13:34
Buna ziua,
Sunt in a 4 a zi de dieta Oshwa si am dureri foarte mari de spate . In mod normal nu ma doare spatele dar acum am niste dureri foarte puternice . Este normal? Va multumesc in asteptarea unui raspuns .
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawamihaela A 2015-07-29 11:23
Buna ziua,

Se poate tine regimul cu urmatoarele tratamente: Euthyrox 75 micrograme pt Tiroidita cronica autoimuna, acid folic si seleniu pentru o viitoare sarcina. Am tinut dieta 4 luni si am slabit 13 kg, slabesc foarte greu cu un inceput de ulcer papuloeroziv, probleme cu circulatia si la genital. Ma poate ajuta acest regim?Va multumesc in asteptarea unui raspuns.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-07-31 00:51
Da , acest regim va ajuta. Regimul Oshawa se tine in paralel cu medicatia pe care o luati
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawacoco 2015-08-03 17:08
Buna ziua !
Imi puteti spune unde gasesc celalalte diete Oshawa?
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # experienta OshawaMariko 2015-08-07 21:51
Am tinut acest regim si ma bucur foarte mult ca am facut-o.
Nu ma credeam in stare sa-l tin pentru ca sunt o mare pofticioasa dar am reusit.Pentru ca dupa 40 de ani colesterolul meu a fost peste 230 in ciuda faptului ca faceam sport si mancam cu preponderenta fructe si legume rezultatele analizelor indicau din nou peste 230.Astazi, fiind prima zi de dupa cele 10 de regim, mi-am facut analiza colesterolului si mi-a iesit 180.Nici nu-mi venea sa cred.Pe langa asta am o stare mai buna, am si slabit 3 kg(mi-ar fi placut mai mult dar probabil corpul meu stie mai bine cat sa slabeasca), pe langa asta vad ca am un control mult mai bun asupra pofelor alimentare.Va doresc sanatate si sa reusiti sa duceti regimul la bun sfarsit!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaAdrian P. 2015-08-08 21:36
Buna ziua!
Am 61 ani,1,77m inaltime ,88 kg/ am facut prostatectomie radicala acum 4 ani datorita unui ADKP.Acum a inceput sa-mi creasca PSA-ul la 0.54 si in ultima perioada sunt suspect de angina pectorala.Pentr u stoparea cresterii PSA-ului iau niste pastile(prostas al) care se dau ca "suplimente alimentare " dar cred ca contin si ceva hormonal.
Va rog sa-mi spuneti daca pt conditia mea este indicat acest regim si daca da, cate serii de 10 zile trebuiesc tinute?
Cu multumiri anticipate.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-08-08 22:52
Da, este indivcat regimul . Puteti tine pana va faceti bine , nu are contraindicatii
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Am nevoie de un raspunsDumitrescu Cristiana 2015-09-01 23:24
Pot sa tin regimul chiar daca am 15 ani?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaAlexandra131997 2015-09-02 01:45
Am 17 ani, 1.70 inaltime si 46-47 kg, aceasta detox ajuta si la scaparea de cosuri? Ma confrunt de ceva vreme cu aata si nu stiu ce sa mai fac.. Dar nu vreau sa slabesc, din contra, vreau sa ma ingras. VA ROG AJUTATI-MA, MULTUMESC.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RegimDenisa D.D. 2015-09-02 11:20
Trebuie neaparat orez integral?sau merge si orezul alb ?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # OSHAWABratu Ioana 2015-09-02 19:39
Buna ziua! Am 14 ani . Este bine daca tin acest regim?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # URGENTTTTBratu Ioana 2015-09-03 15:31
AM O INTREBARE!AVEM VOIE APA CU LAMAIE?PS AM 14 ANI :lol:
Reply | Reply with quote | Quote
0 # OshawaIngrid Anastasia 2015-09-03 15:44
Am 13 ani, 1.56 și 49.5 kg. Am început această detoxifiere chiar astăzi. Am respectat întocmai cerintele. Am facut.o mai mult din dorință de a slăbii și de a scăpa de celulită. Este o greșală ca la vârstă mea să fac acest regim? Și în timpul acestuia se poate consumă apă cu lămâie respectiv limonadă? :-?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Transpiratie excesiva si miros neplacutIoana Nicoleta 2015-09-04 03:54
Am 17 ani si am probleme cu transpiratia excesiva si cu mirosul neplacut din zona axilei, ceea ce e extrem de stanjenitor atat pentru mine cat si pentru cei din jurul meu .Am incercat timp de 2 ani si jumatate o multime de antiperspirante si deodorante naturiste,clini ce ,mi-am facut analizele ( conform carora pielea mea ar fi trebuit sa fie complet uscata, desi nu e )am fost si la cativa medici si singurul lucru pe care mi l-au putut spune a fost : "Asa vrea corpul, incearca sa te speli pe fiecare zi si foloseste deodorant", fac asta si totusi nu functioneaza. Am incercat si zeama de lamaie si bicarbonatul de sodiu si nimic nu merge, iar de curand cineva m-a sfatuit sa fac aceasta detoxifiere. Ma poate ajuta ? Daca nu, as aprecia daca mi-ati da cateva sfaturi despre ce deodorant ar trebui sa folosesc sau ce altceva as putea face pentru a ameliora problema .Multumesc anticipat !
Reply | Reply with quote | Quote
0 # OshawaLorena Maria 2015-09-04 21:06
Buna seara ! Am 14 ani si am 57 kg si am diabet tip 1 . Fac insulina si daca tot ma ingras trebuie sa cresc UI de insulina si d-na doctor m-a avertizat ca dozele sunt foarte mari si mi-a spus sa slabesc. Nu reusesc nicicum sa slabesc si as vrea sa incerc acest regim. Este posibil sa tin dieta ? Numai ca eu trebuie sa mananc si ceva fructe ( preferabil mere) aprox. 50g dimineata la 7-8 , am o gustare care necesita 50g, la pranz 150 g la fel si la cina si seara la 21 , desi nu as mai dori acea gustare, tot 50 g. Si dieta cere numai aceste 4 cereale si apa.
Astept un raspuns. Multumesc !
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Grâu încolțitDiana M 2015-09-06 14:40
Bună ziua! Se poate consuma și grâu încolțit în timpul dietei?
Mulțumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Grâu încolțitDr. Cătălin Luca 2015-09-19 20:54
Nu , deoarece graul incoltit nu este yang , ci yin
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaAlexandra B. 2015-09-08 19:37
Se poate consuma couscous?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaCristina6 2015-09-09 10:32
Se pot consuma doar cele patru cereale: grau, orez, mei si hrisca, in forma lor integrala + apa pura + sare de mare.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Fulgi de cerealeAndreea M. 2015-09-09 00:39
Buna seara. Se pot folosi si fulgi de grau/mei ? Multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # As dori un raspunsZoey 2015-09-10 20:20
Buna ziua! sunt o adolescentra de 20 de ani ce detine o disfunctie endocrina , numita hipotiroidism. Va rog frumos ati putea sa-mi spuneti daca au mai existat si alte persoane ca mine ce au tinut aceasta dieta(prost spus) mai bine zis, stil de viata si le-au fost oferite rezultatele mentionate mai sus ...adica pierderea in greutate si starea de bine cu sine insusi dupa terminarea lui? Chiar sunt foarte dispusa sa o incerc si mi-as dori foarte mult sa dea roade!!! Am fost dezamagita de multe diete si chiar mi-as dori sa obtin niste rezultate!!!Mul tumesc anticipat! :-)
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: As dori un raspunsDr. Cătălin Luca 2015-09-19 20:55
Da, au fost multi pacienti care s-au vindecat urmand acest regim. Dar sa faceti in paralel si tratament naturist
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaElena E. 2015-09-12 14:16
Buna ziua! M-am bucurat foarte mult cand am citit despre acest regim ca ajuta la reglarea secretiilor hormonale, am 23 de ani si am hirsutism, ma poate ajuta? cat de des trebuie tinut pentru rezultate cat mai bune? Mentionez ca iau tinctura de mladite de zmeur.
Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-09-19 20:56
Ideal este sa fie tinut cu pauze de 3 zile..dar tineti cum puteti dvs. Facti tratament naturist in paralel
Reply | Reply with quote | Quote
0 # sare de mareElenaIrina 2015-09-12 14:21
Se poate utiliza sare de mare?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: sare de mareDr. Cătălin Luca 2015-09-19 20:57
Da
Reply | Reply with quote | Quote
0 # un raspuns va rog multElena E. 2015-09-14 14:50
Este eficient si in tratarea ovarelor polichistice?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: un raspuns va rog multDr. Cătălin Luca 2015-09-19 20:57
da, este tratarea ovarelor polichistice
Reply | Reply with quote | Quote
0 # orez expandatManuela 2015-09-18 12:20
Buna ziua, as vrea sa știu dacă se poate mânca orez expandat. Exista in comerț acele rondele fără grăsimi si zaharuri. Îmi plac la Nebunie. Sunt permise
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: orez expandatDr. Cătălin Luca 2015-09-19 20:59
Da, dar sa fie ca un supliment ...baza sa ramana cerealele integrale fierte
Reply | Reply with quote | Quote
0 # intrebaregina 2015-09-21 12:21
Buna ziua, domnule doctor!
Pot consuma fulgi de grau, cumparati de la un magazin naturist, de unde imi cumpar si celelalte cereale pentru dieta?
Va multumesc anticipat!
Succes in tot ce faceti si sanatate, va urez!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Dureri de spateIrina C. 2015-10-02 10:29
Buna ziua!
Sunt in a 5a zi de regim si am dureri foarte mari de spate, partea dreapta, zona lombara, in regiunea de sub cosul toracic.
Au aparut din prima zi de regim si sunt tot mai puternice.

Cum credeti, au vreo legatura cu procesul de detoxifiere?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Dureri de spateDr. Cătălin Luca 2015-10-02 15:44
Da, durerile sunt datorate procesului de dezintoxicare.. continuati regimul
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Nu slabesc!cristina B.W. 2015-10-02 12:50
Buna ziua, Desi am tinut dieta extrem de strict (doar orez brun, hrisca si mei fierte in cantitati cumulate zilnic de 200-maxim 300 gr) nu am slabit niciun gram. Ba mai mult, m-am ingrasat 700 de grame. Stiu ca nu este o dieta de slabire dar totusi, tot timpul cand mananc asa putin slabesc foarte usor (si am si de unde). De data aceasta facand yoga zilnic si o ora de sport nu pot sa cred ca nu am slabit deloc. Sunt foarte dezamagita si cred ca probabil nu fac eu ceva bine.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Nu slabesc!Dr. Cătălin Luca 2015-10-02 15:45
Ce inaltime si greutate aveti?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Nu slabesc!cristina B.W. 2015-10-02 19:29
168/ 73 kg
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaGabi 2015-10-03 18:30
Buna ziua,sunt in a 5-a zi de regim,am avut parte de multe "tentatii",insa m-am abtinut,nu stiu cum,dar am reusit. Pana acum a slabit 3 kg,insa am consumat doar orez brun si orez expandat,tot brun,deoarece celelalte cereale nu-mi plac. Apa nu prea beau. E in regula cum am procedat pana acum? Dupa cele 10 zile vreau sa fac pauza de 4 zile,apoi din nou 10 zile. Din cate am inteles,in aceste 4 zile ar trebui sa consum cele 4 cereale + fructe (ma gandesc la mere,prune si rodii,as vrea sa adaug si 2 lingurite de miere/zi,se poate?),este bine? Multumesc antticipat1
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Azi am inceput regimul!Raluca 2015-10-05 08:24
Buna ziua!. As avea si eu o intrebare...eu am probleme cu zona lombara si tocmai am avut o perioada de tratament..se poate mydocalm pe parcursul regimului? Multumesc .
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul Oshawasabina 2015-10-09 18:13
Îmi este permis sa fumez?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # NelamurireMaddy 2015-10-14 17:14
Buna ziua Domnul Doctor,

Am citit ansamblul comentariilor de mai sus si am remarcat ca unele persoane s-au ingrasat in urma dietei.
Sunt in momentul actual la dieta stricta, o dieta pe care o fac regulat pentru a slabi (normal) dar si pentru a mentine o anuminta atitudine stricta in alimentatia mea.
Am un trecut bulimic si nu prea reusesc sa mentin o alimentatie echilibrata fara excese... Functionez pe stilul, sau alba sau neagra, din pacate.
Am 35 de ani, sex feminin, 172 cm, 68 kg si sunt sportiva.
Sunt alergica la graminee si par de pisica (si am cel mai frumos pisic... :-) ), astmatica si in luna iunie am avut o infectie pulmonara.
Consum alcool din cand in cand (vin rosu) si nu fumez, nici n-am fumat.
Am si sinusii infundati si nu demult am fost sub tratament antibiotic (iar) pentru tratarea sinusilor infectati.
In urma unui scaner recent un nodul a fost detectat pe plamanul drept, dar fara caracter grav. Trebuie sa-l supraveghez timp de 2 ani, caci se poate sa fi aparut dupa infectia pulmonara din iunie.
Sunt sub tratament pentru astm (innovair) si in caz de necesitate trebuie sa iau aerius.
Dar ma feresc pe cat pot de medicamente.
Intrebarea mea este : fiind deja la dieta hipocalorica, exista vreun risc sa ma ingras cu dieta Oshawa?
Sunt convinsa de eficacitatea ei pe planul sanatatii, dar sincer stiu ca o sa o "iau razna" daca ma ingras la loc...
Mentionez ca traiesc in Franta de 16 ani, iar la doua luni dupa sosirea mea in aceasta tara la varsta de 19 ani, m-am ingrasat 25kg. Pana atunci, n-am avut niciodata probleme cu greutatea, si mancam cat 4...
Greutatea mea ideala se situeaza in jurul la 58 / 60kg, avand oasele mici.
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawamari b 2015-10-18 21:12
urmez tratament cu serodeps, pot tine aceasta dieta?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul Oshawapop-boeriu georgiana 2015-10-28 19:59
buna ziua! intrebarea mea este, ce efecte are dieta Oshawa asupra pietrelor la fiere. am 28 de ani si dupa sarcina m-am ales cu pietre la fiere. va multumesc anticipat
Reply | Reply with quote | Quote
0 # BalonareAdriana C 2015-11-16 15:58
Buna ziua,
Sunt balonata dupa orice mananc ca e fiert ca e uscat...si mai nou ma doare in stanga la cotul colonului.mi s-a dat tratamentul cu Normix(din gama antibioticelor) dar si mai rau imi e . Parca explodez. Si am senzattia ca sunt racita non-stop. Cu nas ba infundat, ba curge. Pot sa tin aceasta dieta chiar daca baloneaza? Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul Oshawap.b georgi 2015-11-18 13:23
buna Adriana,eu tocmai am terminat a 10 azi si iti garantez ca nu baloneaza deloc acest regim, si chiar mi-au trecut durerile din stanga. multasanatate. p.s am slabit 4 kg
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # balonareAdriana C 2015-11-18 20:22
Multumesc mult. Sunt in a treia zi ...dar simt ca lesin. Ma simt foarte slabita. Ceva calciu si magneziu nu ar trebui sa iau. Eu deja am scazut cu un kg. E greu mai ales ca sunt fu matoare.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaAlexandra G 2015-11-18 16:42
Buna ziua, am si eu o nelamurire va rog. Pe parcursul celor 10 zile pot sa mananc mai mult orez, grau, hrisca mai putin si mei deloc? Cu meiul nu ma inteleg bine in nici o forma fie copt, fiert sau turtite din faina. Nici cu hrisca nu prea sunt prietena, dar este mai buna. Insa cu turtitele din faina de grau si orez sunt cea mai buna prietena, precum si cu cele 2 mentionate fierte sau coapte. Ce-mi recomandati? Pot sa renunt la mei si sa mananc doar putina hrisca? Precizez ca sunt in a treia zi a dietei :)
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-11-19 00:31
Nu trebuie sa mancati neaparat toate cele 4 cereale daca nu va plac. Puteti renunta la mei
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaAlexandra G 2015-11-19 14:13
Va multumesc frumos pentru raspuns!! As mai avea o intrebare. Am 20 de ani si sufar de hiperhidroza. Am fost la foarte multi doctori, chiar si la unii specializati in homeopatie si nu am reusit sa gasesc sursa acestei probleme pentru a putea fi rezolvata. Credeti ca prin acest regim voi reusi? Poate daca tin mai multe cure consecutive? Si daca da..cate? Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # sclerodermieani 2015-11-18 23:57
Buna ziua,
Pentru slerodermie (morfee) regimul este recomandat?Mult umesc.
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: sclerodermieDr. Cătălin Luca 2015-11-19 00:32
Da, puteti tine regimul
Reply | Reply with quote | Quote
0 # #cafeaverdeRALUCA06 2015-11-19 15:47
Pot lua cafea verde ( CAPSULE) daca țin detoxifirea?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: #cafeaverdeDr. Cătălin Luca 2015-11-20 01:29
Nu puteti capsule de cafea verde in timpul regimului
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawaelena loredana 2015-11-21 16:41
dar cafea verde macinata se poate consuma? dar ovazul?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Hepatita bElena 35 2015-11-22 19:51
Buna seara, de curand am fost depistata cu hepatita b. Imi puteti trimite si mie, va rog, tratamentul naturist? Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Hepatita bDr. Cătălin Luca 2015-11-23 21:13
Dati-mi datele dvs complete , asa cum sunt cerute in formularul de mai sus
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaMaddy 2015-11-25 18:20
Buna ziua Domnul Doctor,

Neprimind raspuns, imi permit sa va trimit din nou intrebarea mea, va multumesc!

Buna ziua Domnul Doctor,

Am citit ansamblul comentariilor de mai sus si am remarcat ca unele persoane s-au ingrasat in urma dietei.
Sunt in momentul actual la dieta stricta, o dieta pe care o fac regulat pentru a slabi (normal) dar si pentru a mentine o anuminta atitudine stricta in alimentatia mea.
Am un trecut bulimic si nu prea reusesc sa mentin o alimentatie echilibrata fara excese... Functionez pe stilul, sau alba sau neagra, din pacate.
Am 35 de ani, sex feminin, 172 cm, 68 kg si sunt sportiva.
Sunt alergica la graminee si par de pisica (si am cel mai frumos pisic... :-) ), astmatica si in luna iunie am avut o infectie pulmonara.
Consum alcool din cand in cand (vin rosu) si nu fumez, nici n-am fumat.
Am si sinusii infundati si nu demult am fost sub tratament antibiotic (iar) pentru tratarea sinusilor infectati.
In urma unui scaner recent un nodul a fost detectat pe plamanul drept, dar fara caracter grav. Trebuie sa-l supraveghez timp de 2 ani, caci se poate sa fi aparut dupa infectia pulmonara din iunie.
Sunt sub tratament pentru astm (innovair) si in caz de necesitate trebuie sa iau aerius.
Dar ma feresc pe cat pot de medicamente.
Intrebarea mea este : fiind deja la dieta hipocalorica, exista vreun risc sa ma ingras cu dieta Oshawa?
Sunt convinsa de eficacitatea ei pe planul sanatatii, dar sincer stiu ca o sa o "iau razna" daca ma ingras la loc...
Mentionez ca traiesc in Franta de 16 ani, iar la doua luni dupa sosirea mea in aceasta tara la varsta de 19 ani, m-am ingrasat 25kg. Pana atunci, n-am avut niciodata probleme cu greutatea, si mancam cat 4...
Greutatea mea ideala se situeaza in jurul la 58 / 60kg, avand oasele mici.
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-11-25 20:20
Scopul regimului Oshawa este armonizarea si detoxifierea corpului, nu slabirea. Nu putem sa va garantam ce se va intampla cu organismul dvs in urma regimului, dar in principiu ar trebuie sa reduca greutatea , daca insemana sa fiti mai armonioasa
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaMaddy 2015-11-25 20:48
Va multumesc mult de tot pentru raspunsul dvs!
Nu caut neaparat sa slabesc cu dieta aceasta, scopul este detoxifierea pe care o sper fara kg in plus :)
Inca o data, multumesc pentru raspuns!
Sunt convinsa de eficacitatea acestei diete!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # elasticitatea pieliiBozinta Petronela 2015-11-29 14:45
Buna ziua,
va rog sa imi spuneti ce se poate face pentru recapatarea elasticitatii pielii in urma pierderii de kg prin acest regim,tinand cont ca am tinut de mai multe ori regimul,nr kg pierdute fiind mai mare
multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # SlabireSperanta Stoian 2015-12-06 01:07
Buna seara Domnul Doctor,
Am 43 de ani, 1.72m si 81kg. Am inceput regimul Oshawa in primul rand pentru ca doresc foarte mult sa slabesc, am acumulat aproape 20 de kg in ultimii 3-4 ani, timp in care am renuntat la fumat, am trecut printr o perioada destul de dificila , cu depresii. Sufar de migrena cu aura, anxietate, am avut o perioada in urma cu 4-5 ani cand aveam episoade de panic atac frecvente, am scapat de ele cu tratement de la cardiologul meu cu xanax. Sunt in a 6 a zi de regim, ma simt relativ bine, am avut ceva durer de cap si am slabit doar 2 kg pana acum.Va rog, astept un raspuns de la dumneavoastra, cum as putea sa slabesc, sa ajung la greutatea mea 60-62 kg. Mentionez ca greutatea mi a afectat viata sociala, linistea sufleteasca,cur ajul si increderea in mine.
Va urez numai bine, si respect foarte mult ce faceti. Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # neurinomtatiana nela 2015-12-07 19:56
am neurinom acustc urmez tratament cu betaserc.sermio n,bilobil forte,activ zeolit silicic(4+4)san o help(3+3)eutiro x 100(operatie subtotala de tiroida in 1998)Intentione z sa urmez regimul Oshawa si va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez cu medicatia.Am 68 ani ,74 kg ,1,67m inaltime.Va multumesc pentru ajutor si va doresc multa sanatate.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: neurinomDr. Cătălin Luca 2015-12-08 22:51
In cazul dvs continuati medicatia si remediile si pe timpul regimului Oshawa
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaStefania 2015-12-08 19:04
Buna ziua,țin regimul de 4 zile,am dureri groaznice de picioare si nu am avut scaun deloc.ce pot sa fac?
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2015-12-08 22:50
Nu mai consumati orez..doar grau si hrisca
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaBozinta Petronela 2015-12-09 15:19
Buna ziua,
imi cer scuze ca revin dar nu am primit raspuns,probabi l ati omis solicitarea mea
va rog sa imi spuneti ce se poate face pentru recapatarea elasticitatii pielii in urma pierderii de kg prin acest regim,tinand cont ca am tinut de mai multe ori regimul,nr kg pierdute fiind mai mare
multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaMari69 2015-12-09 21:47
Daca am fier 22 pot sa tin aceasta dieta
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul OshawaTatiana Rusu 2015-12-14 00:49
Comentariul dvs a fost șters.
Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # BIOSTEMFlorin CT 2015-12-14 21:33
Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati cum ar fi potrivit sa iau Biostem si cat timp daca am hipertensiune arteriala si, ocazional, batai neregulate ale inimii. Am 58 de ani, 1,72 m si 75 kg, nu fumez si nu beau alcool.. Pentru hipertensiune nu i-au medicamente, dar incerc sa o reglez prin dieta si miscare, mananc preponderent legume, fructe, peste si carne de curcan. Cand mananc altfel de carne sau anumite produse procesate imi creste de regula cam la 16-17. Daca tin dieta mea obisnuita imi sacade la 13-14. Chiar daca am tensiune sau nu, pulsul meu este intre 50 si 60 de batai/minut. Am tinut regimul Oshawa de doua ori.

Va multumesc !
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul Oshawas3. 2015-12-30 19:34
Comentariul dvs a fost șters.
Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # regim oshawaioaana 2016-01-01 22:55
Buna ziua. As dori sa tin regimul oshawa dar momentan nu sunt in tara si nu gasesc grau aici, doar faina sau fulgi de grau si nici mei. Se poate tine cura doar cu hrisca , orez(alb, sau integral) si fulgi de grau, sau preparate din faina integrala de grau. multumesc 1
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: regim oshawaDr. Cătălin Luca 2016-01-06 22:25
Da, puteti tine regim oshawa doar cu aceste cereale
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Contraindicatii la regim Oshawa?Maribela 2016-01-03 18:56
Buna ziua! Exista contraindicatii la regimul Oshawa? Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Regimul OshawaAna ANA 2016-01-10 15:00
Buna ziua,
Am reinceput acest regim cu mult entuziasm.Urmar esc detoxifiere ceea ce inseamna si vindecarea unor afectiuni. L-am mai tinut odata si a fost foarte bine. Acum sunt in a 3-a zi si ma simt super!.Din experienta pe care o am, va recomand sa aveti incredere in acest regim, in ceea ce faceti si pentru ce faceti! Tot timpul sa ganditi pozitiv si rezistati ispitelor atunci cand gatiti celor din casa. Consumati multa apa ca sa evitati constipatia, permanent sa aveti ceva pregatit pentru a manca in orice moment, Cel mai interesan mi se pare ca sunt mult mai lucida, profunda, energica.Randul trecut am slabit 4 Kg, acum am slabit 1,5 Kg in 2 zile.Pentru inceput nu este semnificativ, la sfarsitul regimului poti sa spui cu adevarat cat ai slabit. Nu am niciun fel de durere asa cum au relatat unele persoane care au tinut acest regim. De maine introduc si sportul. Am sa revin pe parcurs sa va spun cum ma descurc si care sunt rezultatele!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul OshawaOana Cara 2016-01-11 00:29
Buna ziua. Am 38 de ani si am fost diagnosticata cu lichen plan bucal. Ma ajuta aceasta cura de detoxifiere la tratarea acestei boli?
Va mulțumesc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2016-01-14 22:06
Da , va ajuta
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # NedumerireDorina 2016-01-13 09:11
Buna ziua! Este a doua ora cand tin acest regim. Prima data am avut dureri foarte mari de cap si musculare. Acum am avut doar dureri usoare de cap. Nu si-a facut efectul sau s-a obisnuit organismul?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: NedumerireDr. Cătălin Luca 2016-01-14 22:05
Durerile sunt efectul procesului de dezintoxicare. Este normal ca pe masura ce va purificati , sa nu mai simtiti dureri
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul OshawaMircia -Tr .Sev 2016-01-14 21:46
Buna ziua. Am 63 ani si voi incerca Dieta Oshawa 7, dar am si cateva nelamuriri,Sunt diabetic si hipertensiv,iau zilnic 7 medicamente dimineata si 4 seara ,trebuie sa renunt la tratament?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2016-01-14 22:04
In cazul dvs , medicatia se continua si pe durata regimului Oshawa
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Litiaza biliaraDanielaM 2016-01-18 17:32
se poate tine oshawa avand pietre la fiere? am mai avut o tentativa... care s a soldat cu niste dureri in partea dreapta si m am oprit dupa 3 zile. ce sfat imi puteti da?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Litiaza biliaraDr. Cătălin Luca 2016-01-20 22:26
Durerile erau datorita detoxifierii..t rebuia sa continuati
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaGina 2016-01-20 00:36
Buna seara domnul doctor,
Va rog sa imi spune-ti daca pot lua acid folic +complex vitamine B si magneziu pastile pe durata dietei!
Multumesc frumos!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2016-01-20 22:26
Pe timul regimului Oshawa se consuma doar cerealele, apa si sare.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # argilasorin ferencz 2016-01-20 18:54
buna seara, este vreo problema daca consum argila in timpul regimului Oshawa? (1 lingurita de argila la un pahar cu apa / zi)
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: argilaDr. Cătălin Luca 2016-01-20 22:27
Beti apa de argila
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaMihaela Rusu 2016-01-21 20:51
Buna seara,
Am inceput si eu acest regim si sunt in a treia zi, dar am o problema, nu am avut scaun de tot atatea zile. Beau aproape 3 litri de apa pe zi dar nimic. E normal?
Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2016-01-24 01:25
Nu , trebuie neaparat sa aveti scaun. Intrerupeti orezul pana se regleaza scaunul..mancat i mai multa hrisca , eventual inmuiata in apa
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Pete pe fataDaniela Manole 2016-01-27 00:30
Buna ziua.Am inceput de 2 zile regimul Oshava deoarece simteam nevoia de o detoxifiere,de cateva luni imi tot apar si dispar niste pete rosii pe fatza si gat,mici,ca niste intepaturi,prez inta prutit inainte sa apara si eu m-am gandit ca ar fi un soi de alergie sau intoleranta la ceva,eleiminand pe rad cafeaua..cola,. ciocolata..am vazut ca apar mai rar si mai putin,dar de cand am inceput regimul imi apar iarasi.Imi puteti spune va rog daca ar trebui sa continui cu acest regim? Alergii mai am primavara,imi lacrimeaza ochii foarte mult cand ies afara si ma mananca nasul..am 30 de ani,1.75m si 67 de kg,as fi vrut sa si slabesc un pic dar asta vad ca merge greu..ma pot ingrasa de la regimul Oshawa? si va mai deranjez cu o singura intrebare,pot consuma bors crud,din tarate.pana la urma sau doar apa? Va multumesc frumos anticipat!!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Pete pe fataDr. Cătălin Luca 2016-01-28 20:32
Da, continuati regimul Oshawa. Fara bors , doar apa
Reply | Reply with quote | Quote
0 # risc de infarctDaniela Manole 2016-01-27 17:41
Buna ziua,revin cu o intrebare,desi mesajul de ieri vad ca n a vrut sa se posteze...... Vad ca insusi domnul George Oshawa a murit la varsta de 74 de ani..de infarct ! Mi se pare cam alarmant..pt cei care au probleme cu inima...hiperte nsiune si chestii de genul....Nu credeti?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Afectiuni in tratamentteodor 2016-01-28 15:11
Sunt in tratament ptr insuficienta cardiaca ,bronsiectazii pulmonare si prostata si iau multe medicamente, Pot urma aceasta dieta?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Afectiuni in tratamentDr. Cătălin Luca 2016-01-28 20:32
Puteti urma aceasta dieta , dar medicatia in cazul dvs trebuie continuata si pe parcursul regimului
Reply | Reply with quote | Quote
0 # OshawaAuriana 2016-01-29 20:37
Buna seara,
Eu nu am mai avut de ales ...si din septembrie 2015 fac tratament cu oxaliplatin si capecitabina, am si o colostoma temporara, va rog sa-mi spuneti, pot in aceasta situatie sa fac aceasta cura ? Si daca da, avand in vedere ca ma simt si foarte slabita din cauza tratamentului,d e cate ori as putea sa o repet ? Si ma gandesc ca pauzele trebuie sa fie mai mari pentru a alimenta bine organismul ca sa reziste la tratament...
Multe multumiri!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # buna ziuaelexxandru 2016-01-30 18:24
Sunt in a 8 a zi de regim.tin acest regim deoarece am psoriazis in primele 3 zile a aparut puternic dupa care a disparut.astazi in a 9 a zi a aparut iarasi pe scalp.ma puteti ajuta cu o parere?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul OshawaMaybelle 2016-02-01 05:53
Comentariul dvs a fost șters.
Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul OshawaRoxie 2016-02-12 21:28
Comentariul dvs a fost șters.
Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # buna seara|Diaconescu Andreea 2016-02-13 22:52
Am si eu o intrebare. am citit ca pot aparea cosuri si acnee, in urma dietei. vroiam sa stiu daca fetele care au avut pb de genu, au scapat apoi de ele. multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: buna searaDr. Cătălin Luca 2016-02-23 20:49
In cazuri rare , pot aparea cosuri , dar este o reactie de moment , datorata eliminarii toxinelor..trec e imediat
Reply | Reply with quote | Quote
0 # buna ziuabobitza 2016-02-18 14:01
d-le doctor ,va rog sa ma ajutati in hepatita cronica tip c,este recomandat acest tratament oshawa? va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: buna ziuaDr. Cătălin Luca 2016-02-23 20:47
Da, regimul Oshawa ese indicat pentru vindecarea hepatitei
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaAnonim 2016-02-19 11:28
Buna ziua. Se poate manca doar orez?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2016-02-23 20:47
Nu este indicat sa mancati doar orez in timpul regimului Oshawa . In primul rand exista pericolul sa va constipati
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Bună searaM 2016-02-19 20:46
Pot sa le combin si cu lapte de soia?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Bună searaDr. Cătălin Luca 2016-02-23 20:46
Soia nu se consuma in timpul regimului Oshawa
Reply | Reply with quote | Quote
0 # bunarodana74 2016-02-20 11:17
am tinut acest regim anul trecut, iar efectul a fost cel asteptat. am slabit de la 67 la 62 kg, am redus cantitatea de mancare pentru o vreme si , cel mai important m-am simtit ff bine. acum l-am reluat sunt in a 2 a zi si ma incurajez cu efectele minunate pe care mi le reamintesc. bafta tuturor!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # buna ziuaZenaida 2016-02-21 07:03
Sunt in ziua a 7-a in cadrul regimului si am luat tot timpul capsule "Revalid" tratament pentru par, pot dauna aceste capsule organismului in timpul regimului?
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # RE: buna ziuaDr. Cătălin Luca 2016-02-23 20:45
Regimul Oshawa nu se asociaza cu astfel de tratamente..
Reply | Reply with quote | Quote
0 # buna ziuaZenaida 2016-02-21 13:44
Am inceput regimul de 7 zile si mi-am continuat tratamentul pentru pa cu capsule Revalid - este contraindicat?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaAlina Monica 2016-02-25 16:13
Buna ziua!
Acest regim poate ajuta in cazul hiperhidrozei severe in zona axilelor? Deasemenea printre afectiunile mele,se numara si hemoroizii de gradul 2 si inclusiv o marisca in exterior dar si o gastrita cronica si repetate infectii urinare cu e coli. Mentionez si faptul ca sunt hipotensiva si inainte de sarcina (am un copilas de 6 ani) am fost diagnosticata cu menopauza precoce si probleme cu glanda. Cum si in cate serii pot urma acest regim si daca este eficient in aceste situatii?
Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2016-02-25 20:44
Da , va ajuta regimul Oshawa . Cu cat veti tine mai multe serii a cate 10 zile , cu atat va fi mai bine. Asociati si cu tratament naturist in paralel
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaAlina Monica 2016-02-26 08:52
Va rog sa imi spuneti ce presupune acest tratament naturist?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2016-02-27 15:11
dati-mi datele complete ale pacientului: nume, varsta , inaltime, greutate, diagnostic, alte afectiuni asociate, tratament urmat, alimentatie, scaun, urina, alergii, somn
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Tiroidita HashimotoMMaria 2016-02-26 19:32
Buna ziua,
As dori si eu sa incep acest regim. Am 37 ani, 1.67 si 61kg, scaun zilnic normal. Sufar de Tiroidita din 2004, pentru care iau T3 (liotironina). Am alergii la mucegai, praf dar nu la produse alimentare.

Mancanc sanatos, fac sport zilnic (1hr, bicileta, yoga, alergat etc). Am probleme de gen cognitive: claritate mintala diminuata, dificultati de concentrare si memorie etc. In plus, sufar de hirositism si am fost diagnostiata cu Mutatia C77, cu homocistina nivel 8. Am fost anemica dar cu suplimente am feritina in jur de 50.

Am fost vegana, raw vegana pt 3 ani, am incercat diferite stiluri de viata dar nu reusesc sa imi imbunatatesc tiroida autoimuna.

As dori sa ma sfatuiti va rog ce regim natural sa urmez in acelasi timp cu acest regim. Locuiesc in UK de 14 ani, unde au aparut si primele simptome ale acestei boli atat de complicata.

Va multumesc anticipat pentru raspuns si pentru toata munca depusa in ajutarea celorlalti.

Maria
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Tiroidita HashimotoDr. Cătălin Luca 2016-02-27 15:10
Am raspuns pe email
Reply | Reply with quote | Quote
0 # BUNA SEARAIRINA.S 2016-02-26 22:39
Am 51 ani. doresc sa urmez dieta Oshawa in scopul detoxifierii organismului, dar v-as ruga sa-mi prescrieti si tratamentul naturist specific fibromului uterin.
inatime,1.72
greutate,102 kg
diagnostic si istoric,fibrom uterin 7 cm depistat de 6 ani,
am intrat la menopauza de 1an,
tratament urmat, capsule cu ulei de primula,
Kamaiany,gemode rivat de mladite de
zmeur, fitofibromstop capsule,
scaun,normal
urina, normala
alergii la aspirina
Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: BUNA SEARADr. Cătălin Luca 2016-02-27 15:07
Am trimis reteta pe email
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul OshavaTEODORA 2016-02-27 15:17
Buna ziua.Va rog sa imi spuneti daca,fac tratament pentru hipertensiune ,pot face acest regim fara sa mai iau medicamentele?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul OshavaTEODORA 2016-02-27 17:13
Buna ziua . Am inceput acest regim. Am 62 de ani,inaltime 1,62,74 kg. Va rog sa imi spuneti daca,pot renunta la tratamentul pentru hipertensiune,f acand acest regim? Va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshavaDr. Cătălin Luca 2016-02-28 14:41
Medicatia antihipertensiv a nu se intrerupe in timpul regimului Oshawa
Reply | Reply with quote | Quote
0 # OshawaIoana peter 2016-03-02 00:01
Buna seara , am helicobacter pozitiv am făcut tratament dar durerile de stomac tot persista ! Pot tine acest regim 10 zile ? Doresc sa știu daca constipa si ce alte efecte secundare pot apărea ? Va multumesc elegant
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2016-03-02 01:53
Nu constipa ( cu conditia sa nu mancati doar orez)
Adaugati la tratament sanohelp: 2 picx3 si zeolit silicic
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Pierdere in greutateAdrian Moisa 2016-03-03 18:33
Buna seara,
Cat este maximum de pierdere in greutate la o serie de 10 zile?
Cate serii de 10 zile sepot tine consecutiv? Daca sunt diabetic, acest regim imi poate face rau ?

Multumesc,
Adrian
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Pierdere in greutateDr. Cătălin Luca 2016-03-08 12:26
Nu exista o regula in aceasta privinta. Acest regim armonizeaza , nu vizeaza slabirea..daca nu este necesar , este posibil sa nu slabiti..Cu cat tineti mai multe serii , cu atat mai bine. Nu va face rau , dimpotriva va ajuta ( consumati mai multa hrisca in acest caz)
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaAdrian Moisa 2016-03-11 16:17
In situatia in care urmez tratament pentru hipertensiune, diabet, pot lua in continuare tratamentul ?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2016-03-14 17:13
Da , puteti urma regimul, dar medicatia in acest caz nu trebuie intrerupta
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Meiullivia daineanu 2016-03-11 23:57
Meiul integral cum se poate consuma? Eu am incercat sa-l fierb si mi-a iesit ceva foarte tare. Am consumat decorticat,dar din cate stiu eu toate cerealele trebuie sa fie integrale.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: MeiulDr. Cătălin Luca 2016-03-14 17:12
Se lasa la inmuiat , apoi se face ca o mamaliguta ..puneti mai multa apa ca sa nu iasa tare
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Meiullivia daineanu 2016-03-20 15:44
Multumesc frumos.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Regimul OsawaCarmen Lunganu 2016-03-12 08:48
Sunt în ziua a șasea, Am tinut regimul ca la carte, toate cerealele bio, orez negru, roșu, grîu Spelta, A doua zi mi-a apărut un abces, măseaua se misca f.tare, am scos-o.Am avut de asemenea dureri musculare, dar de azi noapte, am niste junghiuri dureroase, in zona urechii stîngi. Acum 15 ani am fost operată de anevrism de trunchi cerebral, vindecat complet.Este o reacție a detoxifierii? Ce să fac? Mulțumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OsawaDr. Cătălin Luca 2016-03-14 17:12
Da, sunt purificari care se produc in zonele respective
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaMaria-Magdalena 2016-03-16 11:34
Buna ziua. Am tinut acest regim acum 3 ani, am slabit 7 kg.,m-am simtit rau in primele zile dupa care am fost ok. Acum sunt la 3 zi, am scapat de 1 kg, am dureri de cap si o stare de somnolenta fff mare...(am inceput aceast regim in timp ce eram racita) Cu raceala e mai bine, cred ca trece de la sine...Starea de foarte mult somn, este normala?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2016-03-20 20:26
Probabil datorita purificarilor a aparut aceasta stare
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaMaria-Magdalena 2016-03-24 13:01
Quoting Dr. Cătălin Luca:
Probabil datorita purificarilor a aparut aceasta stare

Multumesc pentru raspuns.
Ieri am terminat regimul cu 5 kg minus si cu o stare fff buna.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaCarmen Lunganu 2016-03-19 08:54
Am tinut regimul foarte exact și cu cereale bio, Am avut in primele zile un abces cu peripetii, dureri în partea stîngă a capului (operată de anevrism de trunchi cerebral acum 14 ani), dar în, acelasi timp am avut o permanentă bucurie ă, suflet, începînd și postul Paștelui. Simțurile au devenit mult sensibile, apa spre exemplu avînd un gust dulce și bun, și toate preparatele (făcute cu iubire și încredere). Dar,cea mai mare bucurie am resimțit-o î aceste 3 zile de la terminarea regimului. Toate alimentele consumate au un gust minunat, Am și slăbit puțin, starea psihică este exceptională, înclinată spre meditație, iubire lumină. Peste două zile voi relua regimul cu și mai mare bucurie. Pentru mine se potrivește ca o mănușă. Menționez că tin acest regim preventiv, dar si cu o mare speranță...Doam ne ajută și post luminat!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # echilibru psihicFlaviu 2016-03-22 18:01
Bine v-am gasit. Am 36 ani, 1.80m, 60 kg. Sunt in a doua zi de regim, ametesc putin cand ma ridic brusc desi mananc toate cele patru cereale in cantitate rezonabila, asta nu ma sperie totusi. Am specificat pentru a evidentia efectele adverse de pana acum. Citind mesajele, am remarcat ca oferiti si tratamente naturiste personificate. V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat mai ales ca am citit ca Oshawa ajuta la depresie. Sufar de bulimie si alcoolism de cel putin 12 ani. Sunt speriata de abuzul la care mi-am supus organismul si as vrea ,in primul rand ajutor pentru ficatul meu (desi nu am simptome, stiu eu, in mintea mea ca nu poate fi bine) si in al doilea rand cum sa-mi echilibrez corpul in urma lipsurilor alimentare suferite. Specific ca am un aspect normal, nu sunt subponderala sau rahitica dar sunt convinsa ca trupului meu ii lipsesc multe. Desi nu cred ca sufar de depresie, toate aceste probleme provin de undeva. Sper ca acea claritate psihica sa ma ajute. Daca considerati ca a tine regimul este suficient pentru problemele mele, ar fi bine, insa daca ma puteti ajuta sa accelerez rezultatele cu ceaiuri medicinale ori alte solutii, v-as mutumi din suflet. Oricum, va multumesc, evident. Pana inainte de a incepe Oshawa, beam ceai de pedicuta, dar as dori ceva cat mai eficient, deoarece n-am iincredere in pastilele hepatoprotectoa re din farmacii. Sanatate tuturor!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: echilibru psihicDr. Cătălin Luca 2016-03-26 14:28
Am raspuns pe email
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaCarmen Lunganu 2016-04-04 10:15
Doamne ajută! MULȚUMESC PENTRU INCURAJARE!
Sunt in etapa a - III-a, tensiunea este normală, nu mai iau medicamentele (sunt foarte fericită), imi verific tensiunea de 2,3 ori pe zi. Tenul este de cristal, am pierdut kg, viața mea este minunată.Dieta Osawa este un miracol:
Maica Domnului să vă bucure!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # IntrebareVioleta Vlad 2016-04-10 23:08
Buna,
Spui ca esti in a III a etapa, ai facut o etapa dupa aceea pauza 2, 3 zile si iar ai inceput? Tot asa pana la a III a?
Eu o incep, in primul rand pentru a scapa de kg in plus, dar si ptr echilibru in toate.

Multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # ContraindicatiiElena13 2016-04-05 09:32
Buna ziua,

As dori sa stiu daca regimul Oshawa poate fi tinut de o persoana care a fost operata de colecist in urma cu 2 ani? Sunt contraindicatii ? Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: ContraindicatiiDr. Cătălin Luca 2016-04-20 20:01
Da ,poate fi tinut
Reply | Reply with quote | Quote
0 # SimoSimonceli 2016-04-05 11:19
Buna ziua,va rog sa imi spuneti daca se poate tine cura de detoxifiere Oshawa si de cei ce sufera de ciroza?sau de cei ce au sindromul colonului iritabil? Va multumesc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: SimoDr. Cătălin Luca 2016-04-20 20:01
Da, este indicat regimul Oshawa celor cu ciroza sau colon iritabil
Reply | Reply with quote | Quote
0 # DiabetIulia Pintea 2016-04-06 17:29
Buna ziua! Am 23 de ani, 167 cm si 53 de kg. Sufar de diabet insulinodepende nt de 4 ani. Fac insulina de 4 ori pe zi ( seara insulina bazala iar cea rapida inainte de mancare). As putea urma aceasta dieta avand in vedere continutul mare de carbohidrati al acestoror faini? Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: DiabetDr. Cătălin Luca 2016-04-20 20:00
Da , puteti tine regimul Oshawa. Au fost pacienti care s-au vindecat de diabet cu acest regim. Sa fie cat mai multa hrisca , care de altfel este indicata celor cu diabet
Reply | Reply with quote | Quote
0 # regimul OshawaMariana C! 2016-04-13 02:58
Buna ziua!
Am ținut acest regim de 3 ori,odata pe an, și acum sunt la al 4-lea, după 2 zile și am o problemă : mi s-au umflat foarte tare picioarele și mă simt și sunt umflată , grasă și pufoasă.Am 1,6m și 49kg,dar acum după2 zile am ajuns la 52,5kg.Am fost vegetariană 10ani,apoi ultimii 3 ani aprox.80% raw vegan și fac sport zilnic cca 2 ore.
Nu vreau să ma îngraș deloc,credeți că ar trebui să renunț la regim?
Țin regimul ca la carte cu toate cele 4 cereale gatite în diferite moduri,dar mi se pare că manînc prea mult.
Mulțumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # regimdeli 2016-04-14 15:05
Buna ziua, am inceput sa tin acest regim de 3 zile , nu-mi vine sa cred ca ma uit la prajituri sau la inghetata si nu mi-e pofta deloc. de slabit nu am slabit dar nu asta e scopul meu. Ma dor foarte rau oasele mici de la degete (la maini si picioare) .Pana acum nu mi-a fost foame ..
Va rog sa-mi spuneti daca am voie sa beau apa chiar si 3 litri , nu stiu de ce mi-e foarte sete tot timpul, acum de cand am inceput regimul ... si a doua intrebare ,pot lua tratament homeopat in timpul regimului mai precis Rhus toxicodendron ch 30 . Multumesc .
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: regimDr. Cătălin Luca 2016-04-20 19:58
Da, chiar este bine sa beti cat mai multa apa
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Colonul IritabilSimonic 2016-04-17 20:50
Buna seara,domnule doctor am o mare problema vreau sa stiu daca se poate tine dieta in cazul in care persoana este diagnosticata cu sindromul colonului iritabil??Sotul meu o tine de 2-3 zile si se plange de crampe,are scaune diareice-apoase ....Nu stiu ce sa fac....sa tina in continuare Oshawa 7 sau?Va rog din suflet sa ma ajutati si daca puteti sa imi spuneti ce sa faca ptr a ameliora problema. Va multumesc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Colonul IritabilDr. Cătălin Luca 2016-04-20 19:58
Da , se poate tine Oshawa si daca are colon iritabil
Reply | Reply with quote | Quote
0 # regimramonapufi 2016-04-26 14:51
Buna ziua , am si eu o intrebare va rog. E normal sa am o somnolenta de nedescris?
Asta e a 2a zi de cand tin regimul si as dormi non stop. Nu e ca nu am putere doar am starea de somnolenta. De ce oare ?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Hristos a Inviat!carmen patriche 2016-05-03 16:36
Hristos a Înviat!
Am 45 de ani,1,83 m și 75kg,de doi ani iau Euthyrox 100-5 zile pe săptămână câte o tabletă dimineață,apoi două zile 1,25tableta dimineață,având scoasă tiroida în totalitate,am colecistul cudat si tendința de constipație imi da batai de cap cu hemoroizii.Pent ru ca am simțit că îmi este mai bine fără carne,am renunțat la a o mai consuma de un an și ceva.De două ori pe an îmi fac analizele de sânge...T.S.H., calciu ionic și seric,colestero l,trigliceride, glicemie...sunt în limite normale.De când am renunțat la carne si consum mai multmulte legume,fructe,l actate si oua,am început să am scaun zilnic regulat,dar hemoroizii mă supără în continuare.Mă puteți ajuta cu un sfat pe lângă aceasta dieta?Va mulțumesc și vă doresc sărbători cu mult bine!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # hemoroizicarmen patriche 2016-05-04 17:32
Hristos a Inviat!
Am 45 de ani,1,83m si 75kg.De doi ani sunt operata de tiroida(e scoasă în întregime)și iau Euthyrox100 câte 1 tabletă 5 zile,apoi 1,25 tabletă 2 zile.Fac analize de sânge de două ori pe an și toate sunt în limite normale.Dar...d e când mă știu am tendința spre constipație.Am făcut o ecografie si a reieșit ca am colecistul cudat si pentru ca am observat că mă simt mult mai bine fără să consum carne,am renunțat la carne de mai bine de un an.Acum am scaun zilnic,dar hemoroizii îmi dau bătăi de cap în continuare.Beau peste 2 litri de apă pe zi,evit dulciurile,nu mănânc prăjit,nu am alergii,dorm 6-8 ore pe noapte.Intențio nez să țin acest regim,l- am mai ținut odată și m- am simțit minunat!Va rog să îmi recomandați si un tratament naturist pt.hemoroizi!Me nționez ca locuiesc în Italia și am găsit cerealele relativ ușor...sper să găsesc și ce îmi recomandați.Va mulțumesc și da doresc sărbători cu mult bine în continuare!
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: hemoroiziDr. Cătălin Luca 2016-05-22 17:10
Am raspuns pe email
Reply | Reply with quote | Quote
0 # hipertiroidieDiana Papancea 2016-05-05 00:04
Buna seara domnule doctor,
Mi-am convins mama sa tina acest regim, in pofida faptului ca sufera de hipertiroidie cu gusa polinodulara si urmeaza un tratatment cu thyrozol 10mg, tinand cont de raspunsurile dvs la comentariile de mai sus. In urma regimului, gatul i s-a umflat, si a facut de urgenta o analiza TSH. Rezultatul a iesit mult peste limita, in conditiile in care 0-4 sunt limitele, rezultatul ei este 23,8. Va rog sa imi spuneti, care este motivul pentru care s-a declansat o astfel de reactie? Va multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Tărâțe de grâuMădălina M 2016-05-22 20:17
Bună! Pe prioada regimului se pot manca tărâțe de grâu și paste din griș de grâu dur? Mulțumesc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Coincidenta sau nu?Iulia Chichernea 2016-05-23 21:08
Buna ziua!1. Sunt in a treia zi de regim si am niște dureri pronunțate de glezne, genunchi si zona lombara. Este o coincidenta sau sunt efecte in urma dietei?
2. Din cauza durerilor am fost nevoită sa iau doua pastile de ibuprofen pentru ca nu puteam sa dorm. Am influențat negativ efectele dietei prin administrarea acestor pastile?
3. A treia întrebare ar fi daca aceste cereale își mai păstrează valorile nutritive in urma preparării termice cum ar fi fierberea si coacerea?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # probleme locomotoriiMARIA NEAGU 2016-05-31 17:17
Buna ziua, D-le Doctor. Am 63 de ani, 1.60 m inaltime si 89 de KG. In urma cu 9 ani am suferit un stroke ischemic in urma caruia am ramas cu o slabiciune iin mina si piciorul sting, pe care le folosesc cu greutate. Iar de 3 saptamini s-au declansat si dureri mari in soldul drept. Credeti ca dieta Oshawa ma poate ajuta cu ceva in aceast privinta? Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # IntrebareNICOLLE 2016-06-05 12:28
va tog sa imi spuneti daca regimul Oshawa are efecte in cazul candidozei vaginale?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # grâu încolțit?didi 2016-06-07 14:28
Bună ziua! Se poate consuma grâul încolțit? Mulțumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # intrebare pt domnul doctorMagda Andrei 2016-06-07 14:32
de maine vreau sa ma apuc de regim,am nevoie urgenta sa slabesc,am 82 kg si 42 de ani. daca tin regimul strict,cate kg preconizati ca pot slabi ? si ff important-sunt bune rondelele de orez expandat ? va multumesc anticipat !!!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # poliartrita reumatoidaLuca 2016-06-09 14:13
Buna ziua, am poliartrita si iau metotrexat. Pot tine aceasta cura? Ce fac cu medicamentul? Il mai iau?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # intrebareGina 2016-06-13 12:42
Buna ziua. Am 39 de ani, 1,63 m si 44 kg. Pot sa tin acest regim? Pt ca nu vreau sa mai slabesc, iar din ce spun cei care au tinut regimul cam asta e rezultatul secundar. Multumesc. Va doresc o zi frumoasa.
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # inginerstanica constantin 2016-06-15 15:38
ATENTIE cei care aveti si cea mai mica simptoma de INTOLERANTA LA GLUTEN opriti-va! nu e un avertisment dar va spun ce am patit eu, dupa acest regim am devenit alergic la gluten, am facut de atunci nenumarate analize si am o gramada de probleme! fiind un toma necredinciosul am tot continuat sa consum alimente ce contin grau in special integral! Dupa 2 ani am ajuns la concluzia ca ma dau batut si renunt la ceea ce nu puteam concepe vre-o data ca voi ajunge sa fac ... painea mea cea de toate zilele. Sincer sunt un luptator care nu ma las inghenunchiat de nimic dar nu mai am solutii de atunci! mancam paine chiar si cu cartofi prajiti, fasole sau orez (sunt vegetarian de peste 20 ani)... am ajuns sa am scaun constant cu sange sa ma doara articulatiile sa am tot timpul cu dificultati de concentrare, dureri musculare, oboseala permanenta etc. DACA NU VA PRIESTE OSHAWA OPRITI-VA! nu faceti gresala mea din a 3-a sau a 4-a zi am devenit balonat, obosit, nu mai puteam judeca bine, dar am zis ca nu cedez ... in ziua a 10-a va pot spune ca nu mai puteam face calcule matematice banale, eu fiind inginer ... e ca si o ceata care ti se pune pe creier .. fiind un ambitios nu cedez nici de ar fi sa mor .. in trecut am practicat mai multe tipuri de arte martiale si alte sporturi, deci daca ma apuc de ceva nu mai conteaza judecata pana nu duc la bun sfarsit treaba! Va recomand sa tineti post negru (fara apa si mancare) eu am tot tinut asa ceva cu mare usurinta si inainte si dupa acest regim, imi era mult mai usor sa tin 10 zile de post negru decat acest regim! In postul negru doar foame rabzi primele 2-3 zile dupa se linistesc apele iar mintea iti este limpede si ai energie ca si in regim normal, te simti usor si nu te doare nimic! Bafta tuturor!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Hematurie dupa 10 zile de Oshawa 7?Cristina I. 2016-06-21 09:23
Buna ziua. Am 45 de ani si in seara ultimei zile (a 10-a) de Oshawa 7 am simtit usturimi in uretra. Dimineata am observat ca am hematurie. Fac infectii urinare extrem de rar (2 in 18 ani) si observ ca de data asta usturimile nu au fost insuportabile ca ultima data, deci banuiesc ca rinichii ar putea fi cauza. N-am suferit niciodata cu rinichii dar e drept ca in ziua a 7, 8, 9 si 10 (mai ales 8 si 9) am avut dureri in spate la fiecare inspir mai profund. Pot fi de la Oshawa 7 aceste probleme? Daca da, de ce?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # HematuriaCristina I. 2016-06-21 15:58
Intre timp am fost la ecograf si rinichii sunt ok, doar vezica are peretii un pic neregulati. Medicul mi-a spus ca durerile din spate nu sunt de la rinichi pentru ca nu au radiat spre fata. Probabil e o cistita. Poate avea legatura cu Oshawa 7?
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: HematuriaDr. Cătălin Luca 2016-06-21 21:52
Nu e de la Oshawa. Faceti analize sa vedeti daca este cistita
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Pelada ofiazicaGabita 2016-06-28 11:31
Buna ziua.
Am si eu o problema de sanatate. Mi-a cazut parul de pe tot corpul. Am facut analize, toate sunt in regula mai putin anticorpii antiperoxidaza care sunt putin mariti. Am fost la mai multi medici care mi-au recomandat Prednison pentru a declansa cresterea parului care la incetarea tratamentului ar cadea din nou (posibil).
Am refuzat tratamentul. Am fost acum o saptamana la o doamna doctor care mi-a dat niste creme de aplicat pe scalp, dar a zis ac e problema cu aceasta tiroidita autoimuna, care totusi nu deregleaza functiile tiroidiene. Eu am TSH si FT4 in limite normale.
As vrea sa va intreb daca pot urma tratamentul Oshawa pentru aceasta problema. Stiti cumva persoane cu aceasta afectiune care si-au rezolvat problema?
Multumesc! O zi frumoasa!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # peladaGabita 2016-08-03 18:00
V-am scris si pe e-mail si aici pe site despre problema mea, dar vad ca nu mi-ati răspuns. Este sau nu este indicat regimul oshawa pentru ce am eu?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: peladaDr. Cătălin Luca 2016-08-06 16:56
Nu am avut pacienti cu aceasta afectiune ca sa stiu daca functioneaza regimul in cazul lor. Puteti tine oricum , caci ajuta organismul in general si vedeti daca vindeca si problema dvs
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Dietaannesssss 2016-06-30 19:49
Exista riscul ca după aceasta dieta sa ma îngraș ? Îmi spusese acum câteva zile o prietena ca pot sa pun dublul kg pe Care le am acum...
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: DietaDr. Cătălin Luca 2016-07-13 16:02
Aceasta dieta armonizeaza . Se poate petrece sa va ingrasati doar daca sunteti excesiv de slaba.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Hipertensiune ortostaticaAbc23 2016-07-03 19:50
Buna ziua!

As vrea sa va intreb daca dieta Oshawa este indicata in cazul hipertensiunii ortostatice? Lucrez in aviatie si pana acum nu am avut absolut nicio problema, am trecut vizitele medicale si am luat licentele medicale anterioare, insa nu si anul acesta. Bataile inimii au fost minimum 31/min la holterul ekg si maxim 161, insa dupa efectuarea unui tilt test au descoperit ca e hipertensiune ortostatica si ritm de sinus coronar intermitent...m otiv pentru care nu mai am voie sa zbor niciodata. Nu au recomandat tratament medicamentos, deoarece au spus ca efectele secundare ale medicamentelor sunt mai grave decat ceea ce am eu defapt. Au recomandat exercitii izometrice, consumul a min 2 l apa/zi si evitarea caldurii excesive.As vrea sa stiu daca recomandati ceva in acest caz si daca Oshawa este indicata? Am 26 de ani , 1.80 si 63 de kg.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Hipertensiune ortostaticaDr. Cătălin Luca 2016-08-18 13:38
Da , este recomandat regimul Oshawa , dar luati in continuare Flavin 7 : 10 ml /zi ( tratament 3 luni de zile ). Puteti comanda la 0721777330
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # litiaza biliaraflorica talpos 2016-07-11 21:57
buna seara
cu ajutorul regimului oshawa se pot vindeca (elimina) pietrele la fiere?
multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: litiaza biliaraDr. Cătălin Luca 2016-08-18 13:31
Regimul Oshawa nu este specific pentru eliminarea pietrelor. Pentru aceasta folositi curele specifice ( cura cu ulei si zeama de lamaie )
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Timp dietaAida 2016-07-12 12:18
Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti cat se poate tine continu maxim aceasta dieta fara sa lase urmari?Daca nu fac pauza de 3 zile ce se intampla?
multumesc frumos
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Timp dietaDr. Cătălin Luca 2016-08-18 13:30
Puteti tine regimul oricat de mult si ani de zile, dar este bine sa faceti cele 3 zile de pauza in care sa mancati fructe si legume proaspete
Reply | Reply with quote | Quote
0 # DilemaAle 2016-07-20 09:43
Bună, as dori sa știu dacă fulgii de hrisca și mei sunt recomandați sau nu.
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: DilemaDr. Cătălin Luca 2016-08-03 17:31
Nu stiu la ce fel de fulgi va referiti . Daca sunt procesati nu. Cel mai bine cereale in forma lor naturala
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Faina integrala de grâuNatasha 2016-07-31 13:04
Buna ! Sunt in a 6-a zi si de dimineața cand m-am cântărit am constatat ca am slabit doar 300 gr , in condițiile in care as fi avut de unde sa dau jos . L-am respectat cu strictețe ,ba chiar dupa ora 18 nu mai mâncam nimic . Un singur lucru ma îngrijorează . Robotul meu de bucatrie nu a reușit sa macine grâul integral asa ca am cumpărat de la plafar făina integrala de grâu pe care era specificata : "măcinată pe moara cu pietre" si nu conține niciun alt ingredient in plus . Oare aceasta făina nu este permisă ?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Faina integrala de grâuDr. Cătălin Luca 2016-08-03 17:30
Este permisa faina integrala .Cate kg aveti si ce inaltime?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Faina integrala de grâuNatasha 2016-08-03 20:01
170 si 62 kg
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Faina integrala de grâuDr. Cătălin Luca 2016-08-06 16:54
Aveti greutate normala pentru inaltimea dvs. Acest regim are scop dezintoxicarea si armonizarea...n u slabeste fortat , daca nu aveti nevoie
Reply | Reply with quote | Quote
0 # nedumerireDiana Stanciu 2016-08-03 15:44
Buna ziua!
Am inceput astazi regimul si am mancat mei fiert. Ma intreb ar fi trebuit sa mananc in fiecare zi cele 4 cereale? Se poate si cum ma gandeam eu ziua si cereala?
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: nedumerireDr. Cătălin Luca 2016-08-03 17:29
Puteti manca cum vreti dvs
Reply | Reply with quote | Quote
0 # #4 cereale pe zi?catalina123 2016-08-03 20:35
buna seara!

am doua intrebari:
1.este nevoie sa mananc toate cela 4 cereale in fiecare zi?
2. daca nu pot manca, de exemplu tot orezul fiert, il pot pune in frigider si manca a doua zi?

va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: #4 cereale pe zi?Dr. Cătălin Luca 2016-08-06 16:51
1. nu trebuie sa mancati toate cerealele in fiecare zi
2 puteti pune la frigider
Reply | Reply with quote | Quote
0 # AjutorMaria12 2016-08-12 10:40
Buna ziua ,am tinut regimul 8 zile in care am slabit 6 kg ,doar ca mancand destul de putin , fiindca nu puteam mai mult ,dupa 8 zile ma simteam prea slabita si am decis ca ar fi mai bine sa nu-mi fortez organismul ,iar dupa aceea am inceput sa mananc normal ,dar tot putin ,dar oricat as manca se pune la loc . Ce sa fac pentru a putea slabi in continuare ? sa revin din nou la cura ?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # neoplasm mamardaniELA72 2016-08-22 14:13
Buna ziua,
Anul trecut in febr. am fost operata de carcinom mamar lobular invaziv, tumoarea 1.2cm, 6 sedinte citostatice, in prezent tamoxifen+zolad ex(mastectomie san stg.).Din pacate m-am ingrasat 15kg, si nu ar fi o problema dar ma doare f. tare spatele, genunchiul stg., si ma uit in oglinda si vad ca sunt plina de toxine(cel mai mult la picioare).Ce ma sfatuiti, pe langa dieta aceasta ce ar trebui sa mai iau?Multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Paste din grau integralErika 2016-09-06 02:55
Bună ziua, am găsit la plafar paste din grâu integral. La ingrediente este specificat doar : făină integrală, apa, sare. Se pot consuma in cadrul regimului (desigur doar fierte, simple) ?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaPavel 2016-09-17 22:58
Buna ziua, domnul doctor
vreau sa incep pentru prima data rețeta Oshawa.
Sufar de aritmie paroxisma diagnosticat in 2008, multiple electro cardioversion, anticiagulanti din 2007 Sintrom, metoprolol 50 mg 1 pe zi, si un medicament de reglare a ritmului cardiac care se numeste Tycosin 250 mcg 2 pe zi.
61 de ani
135kg
1.93m inaltime
fara alergii cunoscute.
Pot face aceasta dieta fara probleme pentru conditia mea medicala descrisa mai sus.
Mulțumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawaami 2016-09-20 12:24
Am 24 de ani, 1.70, 66 kg , sinuzita cronica.
Am inceput dieta ieri, astazi fiind a doua zi. Ieri m-am simtit f bine, dar astazi am avut stari de rau, dureri foarte mari de cap si am si varsat. Este normal? Pot continua dieta?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # tensiunegilda 2016-09-25 20:25
Buna ziua,
Am tinut aceasta dieta acum cateva luni si ma gandeam sa o tin din nou, dar am tensiunea mare14,5 cu 9, de cateva luni scaun moale si insomnii. Plus ca am probleme cu respiratia de vreo 2 saptamani si o lentoare in gandire si desi am fost la alergolog si pneumolog nu s-a observat nimic. Urmeaza sa merg la cardiolog. Am 38 de ani, 1,58 cm si 65 kg. Pot sa o tin din nou? Sa o asociez cu un tratament naturist? Va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: tensiuneDr. Cătălin Luca 2016-10-06 20:17
Da , puteti repeta regimul Oshawa. Daca ati asocia cu tratament naturist ar fi si mai eficient.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # spondiloza cervicalaflavia 2016-10-05 20:43
Buna ziua
Vreau sa incep si eu dieta Oshawa pentru prima data . Eu am probleme cu reumatismul , am spondiloza cervicala si coasta cervicala stanga , am dureri foarte mari pe toata partea stanga , spate , piept , mana stanga,si cap, mai ales cand se schimba vremea , si as dori sa intreb daca imi indicati aceasta dieta . Am 46 de ani , 1,70 m si 77 de kg. In prezent ma tratez cu vimovo si mydocalm.Nu vreau sa slabesc vreau doar sa scap de dureri .Va multumesc anticipat .
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: spondiloza cervicalaDr. Cătălin Luca 2016-10-06 20:18
Da, puteti tine regim Oshawa
Reply | Reply with quote | Quote
0 # laxativeStana 2016-10-08 23:03
dl dr ,am inceput aceasta dieta de 2 zile.regimul este forte usor de tinut.numai ça sunt dépendenta de laxative.este si motivul pentru care am inceput -o.vreau sa stiu daca pot lua laxative in tôt acest timp.multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: laxativeDr. Cătălin Luca 2016-10-27 22:31
Da, dar sa fie un laxativ natural ( ulei de ricin sau aloe ferox...)
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Boala BasedowLiv 2016-10-18 16:13
Buna ziua, dnul. doctor.
As dori sa stiu daca regimul Oshawa este compatibil cu tratamentul cu tyrozol.
Analize:FT4:90,TRab:17.
Am 45 de ani,1.70m inaltime si 50 de kg.
As dori si un tratament naturist,compat ibil cu Tyrozolul pe care nu-l pot opri momentan.
Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Boala BasedowDr. Cătălin Luca 2016-10-27 22:30
Puteti tine regim Oshawa si daca nu intrerupeti tyrozolul
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul Oshawamarcela mateescu 2016-10-29 11:28
Buna ziua,
Am 51 de ani, 84 kg si am hipertensiune esentiala de la 39 de ani cand am suferit un accident vascular (hemoragie interpedincular a) sunt sub tratament de atunci. La 50 de ani am intrat la menopauza si viata mea s-a schimbat complet adica nu mai stiu de ce sufar. Am osteoporoza sunt la a doua luna de tratament, am coxartroza bilaterala in faza incipienta, artroza la laba piciorului stang, pinten calcanean la piciorul drept. Ma dor si mainile cateodata ma gandesc ca nu mai am multe zile... Eu aam fost o persoana foarte activa si acum as vrea sa fiu la fel dar ma impiedica durerea aceasta de oase. Ma abtin cat pot sa iau antiinflamatoar e sau analgezice. Oricum am o stare de rau necunoscuta pana acum. Am citit despre aceasta dieta , ma gandesc ca mi-ar face bine. Vreau sa stiu daca pot sa iau si medicamentele? Va multumesc anticipat.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2016-10-30 23:50
Da, puteti tine Oshawa si daca nu vreti sa intrerupeti medicatia. Faceti in paralel si un tratament naturist
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDamian marinela 2016-11-08 10:55
Domnule doctor ,
ati spus ca pentru diabet zaharat insulino dependent se poate tine regimul , preponderent cu hrisca si cu un tratament naturist.
Am varsta de 55 de ani, 82 kg si inaltimea de 162 cm, mai sufar de cardiopatie ieschemica sub tratament si diabet insulino-depend ent sub tratament.
Va rog sa-mi recomandati regimul naturist.
Va multumesc anticipat!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Regimul OshawaDr. Cătălin Luca 2016-11-08 20:21
Am raspuns pe email
Reply | Reply with quote | Quote
0 # chist mamarGABRYELA 2016-11-16 20:17
buna seara! imi cer scuze ca intreb si ptr a mia oara poate....... dar pentru fibromastoza chistica si adenopatie mica axilara bilaterala este bun acest regim??? am citit celelalte raspunsuri,.... dar as vrea un raspuns concret daca se poate.... :sad: ; multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: chist mamarDr. Cătălin Luca 2016-11-16 21:17
Da , este bun
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: chist mamarGABRYELA 2016-11-17 18:00
multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # ulcer duodenal bulbartarkota 2016-11-21 23:49
am inceput azi, dieta, am mancatcele 4 cereale, dar am dureri foarte mari de stomac. In urma cu multi ani am fost diagnosticata cu ulcer duodenal bulbar, nisa centrala pe stomac. De ce am dureri atat de mari? Pot continua?
Reply | Reply with quote | Quote