Vitamina c alcalina forte

Terapia Gerson - Despre combaterea stresului şi a tensiunii

Scris de Dr. Luca Catalin

Despre combaterea stresului şi a tensiunii în viziunea doctorului Gerson

Terapia Gerson vindecarea cancerului  Cartea intitulată“Terapia Gerson pentru vindecarea cancerului şi a altor afecțiuni cronice” oferă soluţii medicale complexe, în principal pentru vindecarea cancerului, sub forma unui program nutrițional strălucit, care elimină cauzele de substrat ale bolilor, ducând la vindecări de durată.

 În capitolul dedicat combaterii stresului şi tensiunii (capitolul 25), doctor Gerson subliniază faptul că toate stările noastre de spirit, emoțiile şi perspectiva noastră asupra lor au un impact direct asupra proceselor fizice şi mai ales, asupra sistemului imunitar – de a cărui bună funcționare se știe că depinde starea noastră globală de sănătate.

 Aşa cum şi mulți alți cercetători, mai ales din domeniul psihosomaticii au menționat, o stare de spirit plină de speranță, încredere şi hotărâre întărește şi ajută la buna funcționare a sistemului imunitar, în timp ce frica, disperarea, furia şi negativitatea îl slăbesc. Stresul, datorită efectelor sale nocive asupra corpului uman țin întregul organism într-o stare de tensiune şi încordare permanentă care în timp slăbește sistemul imunitar. Iată ce spune doctor Gerson în acest sens:“În mod evident, terapia Gerson va da cele mai bune rezultate pentru pacientul relaxat, nestresat. La urma urmelor, nu este suficient să mănânci cea mai bună hrană cu putință şi să bei sucurile cele mai dătătoare de sănătate, acestea trebuie şi să fie digerate şi absorbite într-un mod adecvat. Nu este nici un secret că anxietatea şi îngrijorarea pot să afecteze profund digestia. Menținerea mintii şi a emoțiilor la același nivel, alungarea stresului şi a fricii trebuie să facă parte din programul cotidian al pacientului Gerson.”

 În continuare se trec în revistă câteva metode simple şi plăcute care ajută la eliminarea tensiunilor şi a stresului din ființă, cum ar vizualizarea odată cu respirația, a unei lumini strălucitoare care vă umple de forță, pace şi energie. O altă metodă de detensionare profundă este să identificați gândurile negative, tensionate şi să vă imaginați că legați un balon mare de fiecare dintre ele, privindu-le apoi cum se înalță şi dispar. Sau puteți folosi metoda de a număra încet de la unu la patru, vizualizând cifrele cu ochii minţii, “strălucitoare şi frumoase pe o draperie neagră” şi repetați numărătoarea de zece ori.

 Toate aceste metode şi multe altele pe care le puteți căuta, alegând-o astfel pe cea mai potrivită pentru dumneavoastră, vă pot conferi în scurt timp o relaxare profundă, o stare de bine însoțită de o senzație minunată de relaxare şi pace.

 Doctor Gerson accentuează de asemenea importanța rugăciunii sincere în cadrul procesului de vindecare. Conform studiilor mai multor medici, cercetători şi a altor specialiști din domeniul sănătății, “pacienții care cred într-o realitatea superioară, care se pot ruga şi care îşi pot pune credința în Dumnezeu se descurcă mult mai bine decât cei care nu pot. Rugăciunea venită din inimă, cu încredere în dreptatea supremă, poate să fie un mare sprijin pe calea spinoasă a însănătoșirii”.

 Doctor Gerson menționează de asemenea faptul că vizualizarea, tehnica ce folosește imaginația creatoare pentru reprogramarea atât a minții cât şi a corpului poate fi de un real folos în înfrângerea bolii şi recâștigarea sănătății.

 Utilizarea acestei tehnici de vindecare în contextul cancerului a fost elaborată pentru prima oară în anii 70 de către medicul radiolog şi oncolog Carl Simonton. Ideea de bază a tehnicii propuse de doctorul Simonton constă în găsirea unei imagini pentru boala și a alteia pentru tratamentul împotriva ei şi a vizualiza cum imaginea corespunzătoare tratamentului o distruge treptat pe prima: “de exemplu, în starea de relaxare profundă descrisă anterior, pacientul care urmează terapia Gerson poate să-şi vizualizeze tumoarea sub forma unui mare bulgăre de noroi negru, iar sucurile ca un şuvoi puternic de lichid auriu care atacă şi curăţă treptat noroiul.”

 În încheierea acestui capitol, doctor Gerson ne reaminteşte că imaginaţia este foarte puternică şi poate fi folosită cu succes pentru vindecare, alături de încrederea în reuşită şi succes şi, mai ales,“este gratuită, netoxică şi nu are efecte secundare nocive, ceea ce o face instrumentul suplimentar pentru pacienţii Gerson”. Totul este să aveţi curaj şi să încercaţi!

Cartea "Terapia Gerson pentru vindecarea cancerului şi a altor afecţiuni cronice" poate fi achizionata de aici

{jcomments on}

  1. Comentarii (0)

  2. Adaugă-l pe al tău

Comentarii (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location