Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Terapia Bowen

Scris de Dr. Luca Catalin

Cum funcționează terapia Bowen?

 Pentru a înțelege mai bine cum funcționează terapia Bowen vom apela la  modelul de rezonanță demonstrat de instrumentele muzicale cu coarde. O coardă apăsată și atinsă într-un anumit punct va genera o rezonanță care creează un ton distinct. Schimbând punctul în care coarda este ținută, se va crea un tipar vibrațional care corespunde unei frecvențe specifice.
 Toți muzicienii știu că localizarea exactă a punctului în care coarda instrumentului trebuie apăsată este extrem de importantă deoarece orice mică deviație creează un ton sau o frecvență total diferite. De asemenea, calitatea acelui ton este determinată și de modul în care este atinsă coarda.
 Corpul poate fi comparat cu un instrument muzical complex care cere o acordare adecvată pentru a funcționa corect. Așa cum un muzician își pune mâinile cu precizie pe coarda instrumentului, tot astfel și un terapeut Bowen trebuie să realizeze fiecare mișcare cu precizie.

Corpul este la fel de sensibil la atingere ca un fin Stradivarius

 Așa cum pe o coardă trebuie lucrat cu grijă pentru a crea sunetul dorit, tot astfel trebuie ca structurile corpului să fie activate corect pentru a obține un rezultat Bowen complet.
 Folosirea sunetului și a muzicii în vindecare nu este un concept nou. Pitagora a cunoscut relația dintre vindecare și armonia muzicală și a pus la punct o întreagă școală de vindecare bazată pe această relație.

Sunetul a fost folosit ca o disciplină terapeutică în cele mai multe culturi

 Studiul sunetului în relație cu vindecarea bolilor sugerează faptul că anumite frecvențe specifice influențează anumite părți ale corpului.

 Este posibil ca generând acele modele vibraționale în alt mod în afară de sunet, structurile importante ale corpului să fie de asemenea influențate.

 S-a constatat că terapia Bowen stabilește modele vibraționale care corespund unor anumite zone ale corpului.

 Corpul își modifică astfel frecvența de vibrație pentru a atinge acele modele vibraționale ideale și astfel ajunge prin sine însuși la o stare de armonie.
De foarte mulți ani în Australia, oamenii de știință și medicii de diferite specialități studiază în mod științific cu ajutorul aparaturii complexe care există la ora actuală, efectele terapiei Bowen asupra corpului uman și modul uluitor în care această terapie reușește să vindece foarte multe boli, unele chiar extrem de grave.

 În urma studiilor făcute într-un mod profesional și științific, medicii au constatat că tot ceea ce a afirmat Tom Bowen acum peste 30 ani este adevărat.
Medicii au constatat cu ajutorul encefalografului că fiecare mișcare Bowen care se aplică corpului pacientului este recunoscută de către creier ca o comandă fermă de vindecare a unui anumit organ.
 În urma unei ședințe Bowen creierul pacientului care poate fi asemănat cu un complex calculator, este “programat” să ruleze un program specific de vindecare pentru boala de care suferă pacientul.

 La ora actuală, în acest secol al vitezei, oamenii sunt din ce în ce mai stresați, agresați de factorii externi extrem de invazivi, cum ar fi: poluarea, tensiunile fizice și psihice, alimentele din ce în ce mai chimizate și mai toxice, grija zilei de mâine, teama pierderii serviciului, radiațiile, virusurile din ce în ce mai rezistente la antibiotice etc.
 Cu toții ne dorim să fim mai fericiți, bine dispuși, armonioși, energici, entuziaști, optimiști și să avem succes în ceea ce întreprindem. Observăm însă că aceste dorințe sunt foarte greu de atins în zilele noastre și din cauza faptului că nu ne mai oferim răgazul necesar refacerii noastre fizice și psihice și nu mai știm cum să ne relaxăm în mod eficient pentru a ne regenera, vindeca și energiza.
 În această situație în care se află omul secolului XXI, terapia Bowen ne vine în întâmpinare ajutându-ne într-un mod total natural și neinvaziv să ne relaxăm fizic și psihic.
 Pe fondul acestei relaxări complete, această terapie eficientă ne dinamizează medicul interior care începe să rezolve dezechilibrele și dizarmoniile pe care le întâlnește în corpul și psihicul nostru.
 Astfel, atât timp cât durează terapia (aproximativ 45 minute/săptămână ) cât și în timpul săptămânii până la următoarea ședință, medicul interior lucrează 24 de ore din 24 pentru a reface organismul, pentru a elimina eventualele probleme pe care le avem (sau boli).
În tot acest interval de timp noi vom fi mai relaxați, ne vom odihni mai bine și ne vom simți din ce în ce mai tonici.
 Din experiența pe care o am atât ca pacient cât și ca terapeut am constatat că terapia Bowen poate să ajute orice ființa umană începând de la nou-născuți și pană la persoane în vârstă, începând de la probleme minore și mergând până la boli grave.
 Consider că în actuala conjunctură în care ne aflam, fiecare dintre noi are nevoie să fie ajutat să-și dinamizeze sistemul imunitar, să-și echilibreze și să-și armonizeze corpul, să devina mai energic și mai vital, mai rezistent la boli, într-un mod cât mai natural și neinvaziv, așa cum se realizează cu ajutorul terapiei Bowen.
 În cazul acestei terapii nu există efecte adverse deoarece inteligența corpului este programată sa găsească soluții pentru orice boală care a apărut în corp.
 Cu ajutorul terapiei Bowen s-a constatat de-a lungul a peste 40 de ani de când a fost revelată aceasta tehnică terapeutică de către Tom Bowen, faptul că corpul uman este capabil să găsească soluții pentru orice boală atunci când este programat să facă acest lucru.
Manevrele delicate Bowen care se aplică corpului, îl programează pe acesta să se echilibreze, să se armonizeze, să elimine toxinele, să dinamizeze sistemul imunitar, să optimizeze metabolismul astfel încât după numai câteva săptămâni de terapie, boala să dispară din organismul afectat.

Ce este terapia Bowen?

Terapia Bowen este o terapie holistică, ce se bazează pe declanșarea capacității de auto-vindecare a propriului nostru corp.

 Suntem fiecare în parte individualități unice, deci și afecțiunile de care suferim se manifestă diferit. Există însă un medic care știe exact ce este în neregulă și unde este localizată cauza problemelor – DOCTORUL INTERIOR!

 Prin aplicarea mișcărilor specifice Bowen, extrem de delicate, pe anumite zone precise de pe corp, trezim “Doctorul Interior” care preia comanda și începe procesul de vindecare.

Cui se adresează terapia Bowen?

 Constatați că factorii externi vă influențează negativ sănătatea? Ati observat că în ultimul timp nu mâncați corect, aerul pe care îl respirați este poluat, sistemele informaționale vă supraîncarcă mentalul, factorii de stres sunt din ce în ce mai agresivi? Va simțiți organismul expus, neprotejat în fata acestor atacuri?

 Terapia Bowen este metoda optimă de a va readuce echilibrul și armonia! Corpul dumneavoastră trebuie să regăsească drumul către funcționarea echilibrată, să reinstaleze mecanismele de auto-apărare și să aleagă un optim, în circumstanțele date, pentru cea mai buna stare de sănătate posibilă.

 Terapia Bowen poate fi aplicată oricui, de la nou-născuți pana la persoane de vârstă înaintată și produce efecte durabile de înlăturare a durerii și disconfortului.

Ați încercat medicamente agresive, cu mai multe efecte secundare decât beneficii?

 V-ați simțit vreodată ca un cobai de laborator, schimbând constant rețetele și adăugând mereu alte si alte pastile pentru a contracara efectele celorlalte? Considerați ca soluția sugerata pentru rezolvarea problemei dumneavoastră este agresivă și invazivă?
Apelând la terapia Bowen, veți constata ca organismul dumneavoastră dispune de abilitățile necesare rezolvării oricărei afecțiuni și că aceste abilitați se declanșează în momentul în care se realizează relaxarea totală a corpului.

 Noi nu impunem corpului o comandă din afară, ci transmitem mesajele corecte pentru ca organismul nostru să “re-formateze” sistemul, să se întoarcă la matricea originală. Multă lume crede în teoria conform căreia am fost dotați de Creatorul nostru cu toate facilitățile necesare supraviețuirii, având tot ce ne trebuie pentru păstrarea unei stări de sănătate propice. Noi nu cautăm rezolvarea prin invadarea corpului cu substanțe artificiale sau metode care pot face mai mult rău decât bine, ci noi cerem organismului să întreprindă măsurile necesare pentru vindecare, în propriul sau ritm, oferindu-i timp și respectându-i limitele.

Terapia Bowen se adresează organismului la toate nivelurile:

Și anume, la nivel fizic, chimic, mental și emoțional.

În timpul tratamentului Bowen, corpul nostru atinge o stare de relaxare profundă și i se dinamizează abilitatea de a se vindeca pe sine.
Mișcarile Bowen sunt percepute de către creier sub forma unui program pe care apoi creierul îl “rulează” pentru a vindeca corpul.

Terapia Bowen dă rezultate în tratarea afecțiunilor acute, cronice, neurologice sau psihosomatice

 Precizăm doar câteva dintre afecțiunile în care Terapia Bowen și-a dovedit eficacitatea:

 - probleme scheleto-musculare și articulare;

 - afecțiuni sau dezechilibre ale organelor interne;

 - migrene și dureri de cap,

 - astm și bronșite,

 - rinite;

 - probleme renale,

 - enurezis;    

 - dezechilibrele tractului digestiv; 

 - dezechilibre emoționale, stres, depresii, sindromul de oboseală cronică; 

 - dereglări ale sistemului imunitar și boli auto-imune, alergii;   

 - scleroză multiplă, afecțiuni neurologice, sechele după accidente vasculare cerebrale, etc.    

Cum decurge o ședință  Bowen?

Un tratament Bowen constă în aplicarea unor mișcări delicate, efectuate cu degetele, asupra mușchilor și țesutului conjunctiv.

Ședința de terapie Bowen

 Aceste mișcări transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos reactivând memoria celulară, a unei stări preexistente de bine, sănătate, echilibru și optim existențial.

 Între seturile de mișcări Bowen se integrează pauze de câteva minute  pentru a oferi corpului posibilitatea de a prelucra mesajele transmise prin intermediul neurotransmițătorilor.

 Tehnicile  Bowen reactivează practic “doctorul interior” într-o manieră neinvazivă și naturală. În acest fel, orice dezechilibru sau dizarmonie existentă în organism poate fi remediată prin reactivarea “matricei originare”, adică a programului optim de funcționare al organismului.

Mai multe informații găsiți aici: Arta de a trai sănătos.

Mai poti citi din Direcții în medicina alternativă

Teoria revoluționară …

09-06-2012 Hits:91942 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Teoria revoluționară a Doctorului Hamer   Totul a pornit de la un eveniment tragic petrecut...

Mai mult

Călătoria

05-03-2013 Hits:46237 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

”Călătoria” de Brandon Bays  Procesul Călătoriei descris de Brandon Bays este o teh...

Mai mult

Chiropractica - ramură…

23-04-2014 Hits:40826 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este chiropractica? Chiropractica este o ramură a medicinei alternative, este o profesie...

Mai mult

Terapia Ornish pentru v…

06-03-2013 Hits:17682 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Terapia Ornish pentru vindecarea bolilor cardiovasculare  Medicul american Dean Ornish, abs...

Mai mult

Osteopatia

23-04-2014 Hits:14214 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este osteopatia?  Osteopatia este un mod de a detecta, trata și preveni anumite problem...

Mai mult

Terapia Bowen

29-01-2015 Hits:13805 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Cum funcționează terapia Bowen?  Pentru a înțelege mai bine cum funcționează terapia Bo...

Mai mult

Ayurveda, ştiinţa vie…

05-03-2013 Hits:13665 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ayurveda, ştiinţa vieţii şi arta vindecării  Ayurveda reprezintă un sistem complex de...

Mai mult

Cele 5 legi fundamental…

23-06-2015 Hits:12482 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Cine este doctorul Hamer?  Controversat de unii, însă apreciat și urmat de alții, doctoru...

Mai mult

Recunoștința-metodă …

11-11-2014 Hits:9575 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Despre puterea miraculoasă a recunoștinței  „În fiecare dintre noi există o scânteie...

Mai mult

Autofagia: regenerarea …

27-06-2019 Hits:7923 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este autofagia?  În interiorul organismului uman există o rețea celulară de curățare...

Mai mult

Medicina alternativă …

27-04-2016 Hits:6585 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Cancerul – consecința unui stil de viață nesănătos  Prof. dr. Franc T. Ruiz este consi...

Mai mult

Terapia cu fotoni: lumi…

04-02-2018 Hits:6270 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce sunt fotonii?  Corpul nostru este traversat de biofotoni, care sunt particule de lumină c...

Mai mult

Medicina cuantică și …

26-05-2017 Hits:5901 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este medicina cuantică?  Medicina cuantică este o nouă terapie care se bazează pe in...

Mai mult

Metoda ”Călătoria…

25-03-2016 Hits:5607 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

  Metoda ”Călătoria” de Brandon Bays: Știința în slujba vindecării trupului prin ...

Mai mult

Plante cu proprietăți…

23-04-2020 Hits:5568 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Plante antivirale care întăresc sistemul imunitar  În prezent, pandemia declanșată de vi...

Mai mult

Aromaterapia și binefa…

10-01-2017 Hits:5494 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

       Câteva remedii eficiente cu uleiuri esențiale Remediu contra conjunctivitei: ...

Mai mult

Terapia Gestalt: aspect…

27-02-2017 Hits:4911 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Terapia Gestalt: aspecte esențiale  Terapia Gestalt este un tip de psihoterapie care diferă...

Mai mult

Aromaterapia și binefa…

19-12-2016 Hits:4872 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este aromaterapia?  Termenul «aromaterapie» a fost creat în anul 1928 de către farmaci...

Mai mult

Plantele adaptogene: be…

25-10-2017 Hits:4645 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este o plantă adaptogenă?  Există diverse plante în fitoterapie care sunt cunoscute ...

Mai mult

Autofagia: regenerarea …

11-08-2019 Hits:4531 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Postul și autofagia, o practică milenară  Detoxifierea și postul sunt practici naturale, ...

Mai mult

Talazoterapia: indicaț…

21-08-2017 Hits:4358 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este talazoterapia?  Talazoterapia este o terapie alternativă care îmbină toate proprie...

Mai mult

Aromaterapia vibrațion…

26-02-2018 Hits:4017 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

De la aromaterapia clasică la aromaterapia vibrațională  Ființa umană este un organism e...

Mai mult

Plantele adaptogene: be…

06-11-2017 Hits:3924 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Plantele adaptogene ajută corpul să-și regăsească echilibrul  O plantă adaptogenă ti...

Mai mult

Plantele adaptogene: be…

19-12-2017 Hits:3663 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Plantele adaptogene: beneficii pentru sănătate (III)  O plantă adaptogenă tinde să ajute...

Mai mult

Homeopatia, 5 beneficii…

18-05-2018 Hits:3546 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este homeopatia?  Homeopatia este un sistem de tratament care a apărut la începutul seco...

Mai mult

Plasticitatea neuronal…

22-03-2019 Hits:3524 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este plasticitatea neuronală?  Plasticitatea cerebrală se referă la capacitatea sistemu...

Mai mult

Masajul Shiatsu: benefi…

23-08-2019 Hits:3389 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este masajul Shiatsu?  Shiatsu este o tehnică de masaj care utilizează în principal deg...

Mai mult

Îmbătrânirea cerebra…

06-08-2021 Hits:3366 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Exercițiile și alimentația pot încetini îmbătrânirea cerebrală  Potrivit unui sondaj ...

Mai mult

Medicina alternativă …

29-07-2019 Hits:3271 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este efectul placebo?  În viața noastră de zi cu zi luăm adesea medicamente și urmăm...

Mai mult

Oligoterapia restabiles…

07-01-2020 Hits:3194 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Oligoelementele și enzimele  Oligoterapia se referă la utilizarea de oligoelemente pentru a...

Mai mult

Principiile active din …

24-04-2019 Hits:2854 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce sunt principiile active?  Toate plantele au în compoziție diferite substanțe care au pr...

Mai mult

Anotimpurile și sănă…

02-01-2019 Hits:2656 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ritmurile naturii  Numeroasele curente medicale ale lumii, în special cele mai tradiționale...

Mai mult

Endometrioza: cauze, si…

02-06-2021 Hits:2147 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

Ce este endometrioza?  Endometrioza este din păcate o boală în creștere, iar în prezent ...

Mai mult

Terapii alternative con…

19-11-2020 Hits:2067 Directii in medicina alternativa Dr. Luca Catalin

De ce apar migrenele?  Un atac de migrenă se datorează de obicei unei combinații de factor...

Mai mult