Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Criza de vindecare (I)

Scris de Dr. Luca Catalin

Despre criza de vindecare (I)

criza de vindecare  În sănătate nu există boală. Cancerul nu se instalează într-un ţesut sănătos.

Robert Morse, medic naturopat

Extras din cartea Să Trăim Sănătos fără Toxine – Ghid fundamental –autor Dr. ROBERT MORSE

 „Un lucru ştiu sigur despre Dr. Robert Morse: că şi-a susţinut punctul de vedere prin toate mijloacele posibile. Această carte uluitoare te poartă pas cu pas prin fiecare aspect al detoxificării şi consolidării vitalităţii. E sipetul cu comoara de informaţii pentru începători şi cunoscători deopotrivă.” David Wolfe

 „Să Trăim Sănătos fără Toxine” vă arată cum să vă curăţaţi organismul de otrăvurile care vă distrug sănătatea şi cum să începeţi procesul de regenerare celulară completă care duce la adevărata vindecare. Având la activ 30 de ani de practică medicală, timp în care a tratat mii de oameni cu probleme de la SUPRAPONDERABILITATE până la CANCER, Dr. Robert Morse dezvăluie cel mai recent sistem al său de vindecare: detoxificarea!

Eliminarea Bolii prin Purificarea şi Regenerarea Ţesuturilor

 „Majoritatea sistemelor actuale de îngrijire a sănătăţii, cu precădere medicina alopată, se concentrează asupra tratării simptomelor. Câteva dintre cele mai frecvente simptome sunt febra, infecţiile, dezechilibrele glicemice, tulburările neurologice şi erupţiile cutanate. Pe de altă parte, regenerarea şi detoxificarea presupun şi determină eliminarea totală a cauzei care conduce la manifestarea simptomelor. Dacă veţi corecta cauza problemei, simptomele vor dispărea în mod automat.

Regenerarea trebuie înţeleasă în sensul de reconstrucţie a ţesutului epuizat, în timp ce detoxificarea este metoda folosită pentru a elimina inflamaţia şi toxinele care au determinat degradarea iniţială a ţesutului. Cel mai important lucru este să determinaţi cauza care a produs manifestarea simptomelor şi să vă concentraţi asupra ei. Oamenii sunt mult prea preocupaţi să urmărească efectele.

Există trei cauze principale de manifestare a simptomelor de boală:

1. acidoza provoacă inflamaţii care conduc la congestii, ulceraţii şi atrofiere (distrugerea ţesutului);

2. toxicitatea produce congestie, inflamaţii şi distrugere la nivel celular, ceea ce va conduce la distrugerea ţesuturilor;

3. epuizarea sau distrugerea tisulară provocată de informaţii genetice, acidoză şi/sau toxicitate.

 Acidoza (aciditate sau inflamaţie extremă) şi toxicitatea sunt principalele cauze care provoacă distrugerea ţesuturilor, care induc nenumărate efecte sau simptome. Această afirmaţie este reală mai ales dacă „distrugerea ţesuturilor” va afecta sistemul endocrin. Aceste trei cauze sunt responsabile de 99,9% dintre boli.

 În cei treizeci de ani de activitate clinică, nu am întâlnit niciodată o stare care să nu se amelioreze în mod excepţional sau, în majoritatea cazurilor, care să nu intre în remisie completă, prin folosirea metodelor de regenerare şi detoxificare. Aceste concepte terapeutice sunt inter-dependente, fiindcă organismul nu se poate regenera fără o detoxificare prealabilă. Regenerarea şi detoxificarea sunt cei doi piloni care susţin sănătatea şi vitalitatea.

Am avut cazuri în care oasele şi coloana s-au îndreptat şi s-au fortificat singure – recuperându-se în urma scoliozei, a fracturilor vechi şi altor stări similare. Am asistat la recuperarea totală a fracturilor sau fisurilor de coloană vertebrală şi a măduvei spinării şi reconectarea circuitelor nervoase, după zece ani de boală. Am asistat la regenerarea şi reconstrucţia glandelor şi a tuturor tipurilor de ţesut.

 Organismul uman este o maşinărie vie, cu conştiinţă de sine. Organismul are capacitatea de a se reface în urma unei intervenţii chirurgicale, a tăieturilor adânci şi plăgilor, aşadar de ce nu s-ar putea recupera şi de pe urma unor afecţiuni ale sistemului nervos sau după atrofiere nervoasă? Adevărul este că organismul are această capacitate! Nu o poate însă face dacă dieta alimentară este compusă din carnea animalelor moarte şi din hrană moartă, preparată.

 Regenerarea presupune trei elemente principale: alcalinizare, detoxificare şi energizare. Toate aceste trei componente conlucrează strâns şi sunt inseparabile. Alcalinizarea este vitală pentru regenerarea tisulară, deoarece este antiinflamatoare. Ea construieşte electroliţii pentru ionizare, oxidare şi neutralizare. Face posibilă respiraţia celulară corectă şi difuziunea substanţelor nutritive în întregul organism.

 Prin detoxificare, organismul se va curăţa şi va elimina toate materialele de obstrucţie, substanţele iritante şi stimulatoare, ca mucus, metale grele, substanţe chimice şi pesticide. Prin detoxificare este posibilă digestia, absorbţia, utilizarea şi eliminarea corespunzătoare. Energizarea celulelor prin preluarea de energie de la hrana vie este de asemenea vitală pentru menţinerea unei sănătăţi robuste. Fără puterea hranei vii, încărcată de substanţe nutritive şi de energie electrică, alcalinizarea şi detoxificarea nu pot avea loc în mod eficient. Detoxificarea este singura modalitate de a asigura starea autentică de homeostază la nivelul întregului organism. După aceea, homeostaza poate fi adusă la înălţimi nelimitate. Vitalitatea şi vibraţiile benefice trebuie să constituie o năzuinţă permanentă. Din acest moment, viaţa devine incitantă, minunată, încărcată de bucurie şi plină de energie.

 Acordaţi-vă timp pentru propria persoană şi fixaţi-vă drept obiectiv nici mai mult nici mai puţin decât sănătatea – o viaţă din care bolile au dispărut. Calea către regenerare nu este un drum simplu, nici uşor. Ea poate fi presărată cu suişuri şi coborâşuri, în funcţie de nivelul de toxicitate şi gradul de epuizare a organismului. În ciuda dificultăţilor, regenerarea este singura cale pentru atingerea sănătăţii de durată, vitalităţii şi longevităţii. Detoxificarea este singura modalitate de a asigura starea autentică de homeostază la nivelul întregului organism. După aceea, homeostaza poate fi adusă la înălţimi nelimitate. Vitalitatea şi vibraţiile benefice trebuie să constituie o năzuinţă permanentă. Din acest moment, viaţa devine incitantă, minunată, încărcată de bucurie şi plină de energie.

Naturopatia şi Ştiinţa Detoxificării

 Naturopatia este una dintre cele mai măreţe ştiinţe fiindcă se referă la studierea şi aplicarea legilor naturii. Temelia naturopatiei o constituie sănătatea şi vitalitatea şi cuprinde toate aspectele naturale care influenţează regenerarea.

Toate formele de viaţă din natură consumă un tip sau altul de hrană pentru a-şi susţine sănătatea. Majoritatea formelor de viaţă din natură se hrănesc intuitiv. Fiinţa umană şi-a pierdut în mare parte intuiţia şi consumă, în principal, ceea îi spune societatea să consume. Deoarece, pentru lumea modernă, banii sunt unul dintre principalii factori de motivare, numeroase produse alimentare sau alimente naturale sunt comercializate cu scopul obţinerii de câştiguri financiare în detrimentul sănătăţii personale. Cum specia din care facem parte a devenit cea mai maladivă şi mai terorizată de spectrul bolilor dintre toate speciile de pe planetă, naturopatia s-a născut din dorinţa de a regăsi şi redobândi intuiţia pierdută a ceea ce reprezintă adevărata hrană capabilă să susţină viaţa umană.

 După cum menţionam şi în capitolele anterioare, organismul uman este asemenea unui motor care, pentru a funcţiona corect, are nevoie de o sursă de combustibil adecvată, dar şi de întreţinere, curăţenie şi reparaţii pe durata sa de viaţă. Dacă nu alimentaţi maşina cu combustibilul corespunzător, ea nu va funcţiona corect şi probabil că se va opri într-un final. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu organismul uman. Fiindcă bărbaţii şi femeile au ales cu bună ştiinţă să îşi umple corpul cu combustibil necorespunzător, adică alimente care lasă în ţesuturi cantităţi mari de deşeuri alimentare, ei trebuie să îşi cureţe organismul şi să elimine aceste reziduuri – sau să suporte consecinţele. Bolile nu sunt altceva decât semnale şi simptomele care reflectă nevoia organismului de a se curăţa şi reconstrui. Alimentele proaspete, care nu sunt preparate, şi mai ales fructele, au proprietăţi de auto-purificare. Nu numai că aceste alimente hrănesc organismul, dar ele îi menţin şi curăţenia interioară.

 Detoxificarea este, într-adevăr, o ştiinţă şi o artă în sine, o soluţie necesară, capabilă să remedieze problemele datorate consumului de alimente toxice şi congestive care formează sedimente şi obstrucţii în organism. În natură, detoxificarea este un proces continuu şi permanent, prin care trec toate formele de viaţă, fiecare la nivelul evolutiv specific. Procesul de curăţare a organismului de toxine, mucus şi acidoză poate provoca simptome pe care unii medici le interpretează drept boală şi, în acest fel, ni s-a inoculat ideea că trebuie să ne temem de acest proces natural.

 În lumea materială, orice formă de viaţă preia energie, o metabolizează şi elimină apoi ceea ce rămâne neprelucrat şi produşii de dezasimilare. În majoritatea cazurilor, aceste procese se produc în mod automat. Cu toate acestea, omul este singura fiinţă de pe această planetă care hotărăşte singur ce alimente să consume, alimente care nu sunt în armonie cu trăsăturile speciei din care face parte. Tot oamenii sunt cei care decid să modifice compoziţia chimică şi încărcătura energetică a hranei prin prelucrarea, prepararea şi transformarea sa în produse alimentare. Prin aceste prelucrări, caracteristicile naturale ale hranei sunt denaturate şi prin urmare se modifică modul în care ea va fi metabolizată de organismul uman. În acest mod, multe dintre alimente devin iritante, stimulează formarea de mucozităţi şi inflamaţii în organism. Anumite alimente, printre care amintim cerealele şi produsele lactate pasteurizate, acţionează ca un clei lipindu-se de ţesuturi, în timp ce altele, cum ar fi carnea, legumele şi fructele prelucrate, conţin compuşi chimici letali şi metale grele. La toţi aceşti factori nocivi, distructivi, se adaugă aerul pe care îl respirăm, denaturat prin saturarea cu substanţe chimice şi produsele pe care le folosim pentru igiena personală şi a locuinţei. Şi mediul înconjurător îşi exercită influenţa asupra noastră. „Ploaia acidă” este rezultatul poluării atmosferice ca urmare a deversărilor industriale. În prezent, practic fiecare gură de aer pe care o inhalăm este de natură să formeze acizi în organism.

 Toate aceste substanţe toxice şi generatoare de aciditate vor influenţa modul în care se produce eliminarea deşeurilor organice. Cu alte cuvinte, hrana prelucrată şi pregătită la foc încetineşte ritmul de eliminare, în majoritatea cazurilor, produşii secundari, rezultaţi din metabolismul alimentelor, sunt toxici şi vor fi stocaţi în ţesuturi sau vor forma aglomerări sau plăci la acel nivel. Fenomenul produce blocajul respiraţiei celulare adecvate şi provoacă subactivitate celulară, ceea ce va conduce în final la incapacitatea celulei de a funcţiona.

 Majoritatea simptomelor de boală nu sunt altceva decât manifestarea efortului pe care îl depune organismul de a elimina corect toate aceste sedimente de toxine şi de mucus, unele dintre acestea începând să se acumuleze încă din faza de embrion uman. Cea mai mare parte a femeilor însărcinate consumă lapte, carne şi alte produse alimentare toxice, socotind că vor contribui astfel la formarea ţesutului muscular şi osos al fătului. Acest regim nu face decât să sporească toxicitatea şi aciditatea din organismul mamei, intensificând astfel procesul de epuizare a ţesuturilor. Acelaşi proces se produce simultan şi la făt.

 Prin detoxificare, organismul încearcă să îşi menţină curăţenia şi rezistenţa. Acest fenomen se produce prin transpiraţie provocată de febră, prin vomă, diaree, urinări frecvente, răceli, gripă şi prin simpla evacuare cotidiană. Cu cât este mai intoxicat organismul unei persoane, cu atât va fi mai intens procesul de purjare. Să luăm ca exemplu simpla bronşită. Dacă la primele semne de bronşită pe care le manifestă organismul, v-aţi dus la doctor şi el v-a recomandat antibiotice, sau chiar vitamina C în doze mari, simptomele de bronşită vor dispărea. Aceste remedii medicamentoase nu au vindecat însă inflamaţia sau congestia, ci doar au sistat evoluţia procesului de eliminare sau manifestarea simptomelor. Rezultatele vor crea iluzia vindecării acestei stări inflamatoare. Iar data următoare când organismul va încerca să cureţe această inflamaţie, el ar putea manifesta simptome de pneumonie. Acest fapt se explică prin aceea că nici bronşita, nici pneumonia nu sunt boli, ci stări congestive/inflamatoare de care organismul încearcă să scape prin eliminare. Simptomele se pot agrava, iar inflamaţia se poate răspândi spre zone mai profunde, fiindcă nu aţi permis plămânilor şi bronhiilor să se cureţe corect şi complet de la început.

 De-a lungul vieţii, nimeni nu v-a spus că multe dintre produsele alimentare pe care le-aţi consumat au fost, de la bun început, cauza apariţiei acestei congestii. De aceea, aţi continuat să consumaţi alimente care au perpetuat acumulările suplimentare de mucus şi congestiile. După o vreme, organismul ajunge într-un punct în care simte din nou nevoia să se cureţe de aceste formaţiuni congestive, ceea ce va declanşa un proces de purificare la un nivel şi mai profund.

Dacă împiedicaţi permanent organismul să elimine formaţiunile congestive şi toxinele pe care dumneavoastră le-aţi introdus în organism, puteţi stimula, la început, umflarea ganglionilor limfatici, apoi formarea de tumori a căror cauză este reţinerea acestor toxine şi mucozităţi în organism pentru o perioadă prea îndelungată.

 Întregul organism este antrenat în procesele ciclice de curăţare – sau ce ceea noi numim „criza de vindecare”, ale cărei simptome cuprind febră, transpiraţie, tuse, eliminarea de mucozităţi, diaree, erupţii cutanate şi multe altele. În cursul producerii acestor crize de vindecare, sistemul imunitar va funcţiona mai intens, ca şi organele implicate în evacuarea deşeurilor organice, inclusiv pielea. Din acest motiv este important nu să se trateze, ci să se detoxifice şi să se regenereze organismul. În cursul procesului de detoxificare, organismul îşi va declanşa singur mecanismele de curăţare. Numeroase persoane, printre care se numără şi practicienii din domeniul îngrijirii sănătăţii, nu înţeleg natura reală a acestui proces, aşa cum ar trebui.

 Naturopatia adevărată cuprinde ştiinţa detoxificării şi a regenerării celulare. Datorită mentalităţii larg răspândite a status-quo-ului „terapeutic”, multe persoane recurg la produse naturale, cum ar fi vitaminele, mineralele şi plantele medicinale pentru a trata aceste simptome.

 Personal, eu folosesc numai plante medicinale cu scopul de a susţine organismul în efortul său de auto-detoxificare şi de fortificarea funcţională a celulelor asociate cu ţesuturile, organele şi glandele epuizate. Plantele medicinale dispun de o mare concentraţie de substanţe nutritive, deoarece nu sunt nişte vegetale hibride.

Blocaje şi Detoxificare

 Trecând rapid în revistă acidoza, este important de remarcat faptul că ea influenţează nu numai celulele, dar şi substanţele nutritive sau elementele pe care le ingerăm prin mâncare, băutură şi inspirând aer. Termenul cel mai bine asociat cu acidoza este „anionică”, care are sensul fundamental de stare sau condiţie care favorizează coagularea. Cu alte cuvinte, dacă organismul devine preponderent acid din cauza a ceea ce i se oferă spre consum sub formă de mâncare, băutură şi/sau aer inhalat, această stare va favoriza declanşarea unei reacţii în lanţ, care provoacă inflamarea şi aglomerarea substanţelor nutritive din sânge şi din ţesuturile organismului.

 Raţiunea digestiei este aceea de a desface şi separa compuşii alimentari (ca proteinele sau zaharurile complexe) în formele lor cele mai simple (aminoacizi, zaharuri simple etc.), pentru ca ele să poată fi astfel utilizate de celule (procese catabolice). Se poate astfel constata că, în aceste condiţii, celulele nu pot utiliza aceste elemente simple şi compuşi fiindcă se vor aglomera în „mănunchiuri”. Ele devin „obstrucţii”, care se numesc acum „radicali liberi”. Aceşti radicali liberi se comportă ca nişte adevăraţi terorişti ai organismului şi pot produce leziuni celulare.

 La situaţia anterioară se adaugă mucozităţile şi congestiile provocate de reacţiile mucoaselor din organism la stimulente, proteine străine şi alimente abrazive. Aceste mucozităţi care se acumulează în organism vor forma, fireşte, ocluzii extrem de grave. Majoritatea oamenilor sunt familiarizaţi cu stări ca: sinusuri înfundate, usturime în gât, privire înceţoşată şi alte stări congestive.

 Durerea este unul din semnele apariţiei unei ocluzii sau a unui blocaj. Durerea apare prin act reflex, fiind o stare în cadrul căreia fluxul energetic care străbate constant căile organismului este blocat şi obturat. Organismul va mai transmite un influx energetic suplimentar către acele regiuni ale organismului care trebuie vindecate, deoarece energia are proprietăţi vindecătoare. Totuşi, acest fenomen poate da naştere unor blocaje şi mai mari. După cum afirmam anterior, acidoza produsă de elementele care induc aciditate creează inflamaţii care, la rândul lor, vor crea blocaje energetice. Acupunctura, acupresura şi masajul terapeutic sunt tot atâtea modalităţi de „deblocare” a energiei „stăvilite”, care fac posibilă circulaţia liberă a energiei la nivelul întregului organism. În majoritatea cazurilor, aceste deblocări energetice vor îndepărta durerea, accelerând circulaţia sanguină şi limfatică spre zonele afectate.

Îndepărtarea blocajelor şi neutralizarea acidozei este obligatorie, altfel cauza nu va dispărea, deoarece a a fost tratat numai efectul, acesta putându-se manifesta sub formă de umflătură, durere sau alte simptome. Toate acestea sunt mecanismele naturale de apărare de care dispune organismul, iar ele intervin ca reacţie la apariţia unei cauze. Detoxificarea este unicul răspuns logic, fiind singura capabilă să producă o vindecare de durată. Alcalinizarea este procesul care iniţiază detoxificarea. Alcalinizarea neutralizează acidoza. Detoxificarea nu numai că va alcaliniza organismul, dar îi va furniza energia de care are nevoie în procesul de auto-purificare.

Detoxifiere mentala si afectiva

 Adevărata detoxificare trebuie să se producă la toate nivelurile organismului. Pe parcursul acestei cărţi, am discutat despre forţa pe care o au mentalul şi stările afective asupra sănătăţii noastre. Dacă vreţi să vă redobândiţi adevărata sănătate şi vitalitatea, trebuie să vă purificaţi gândurile, sentimentele şi corpul fizic.

 Materia este formată din atomi ca elemente fundamentale de construcţie ale universului. Mişcarea acestor atomi creează energie electromagnetică care produce magnetism. Mişcarea creează şi este o reflectare a două forţe de polaritate opusă: pozitivă şi negativă. Energia se mişcă liber între aceşti doi poli. În medicina chineză, aceşti doi poli opuşi sunt denumiţi yin (negativ) şi yang (pozitiv). Aceste energii – pozitivă şi negativă – deşi sunt din aceeaşi esenţă, au efecte diferite asupra corpului fizic şi a persoanei. Spre exemplu, stările emoţionale de furie şi de iubire afectează gândurile şi corpul fizic în moduri diferite. Furia creează stres şi comprimă fluxul sanguin şi limfatic din organism. Ea închide ermetic ficatul şi pancreasul, afectând astfel digestia şi suprasolicită glandele suprarenale, provocând eliberarea excesivă de hormoni şi de neuro-transmiţători. Toate aceste stări vor induce aciditate. Pe de altă parte, iubirea creează reacţii opuse. Ea accelerează fluxul sanguin si limfatic; intensifică digestia şi evacuarea prin rinichi; şi produce alcalinizarea întregului organism. S-ar mai putea adăuga că furia provoacă „boală”, iar iubirea aduce vindecarea.

 Din punct de vedere spiritual, fiecare dintre aceste sentimente sunt părţi integrante ale creaţiei, fiindcă întregul este practic suma părţilor care îl formează. Iar fiecare dintre ele ne învaţă o lecţie importantă. Puteţi decide raţional dacă aceste stări afective sunt bune sau rele pentru dumneavoastră într-un anumit moment şi acţiona în consecinţă sau puteţi asista la apariţia şi derularea acestor emoţii pozitive şi negative, nepermiţându-le să vă afecteze în vreun fel, doar dacă nu v-aţi propus acest lucru. Cu alte cuvinte trebuie să decideţi singuri ce aşteptaţi de la viaţă şi ce vă doriţi pentru propriul organism.

 Vă împărtăşesc un mic secret. După ce nivelul energetic al corpului fizic va creşte, ca urmare a detoxificării, va începe detoxificarea tuturor corpurilor dumneavoastră. Gândurile şi stările afective se lipesc de celule asemenea cleiului, dând naştere unor blocaje subtile pe care omul le poate purta cu el toată viaţa (unii susţin chiar pe parcursul mai multor vieţi). Prin urmare, dacă în cursul procesului de detoxificare plângeţi, vă înfuriaţi sau ţipaţi la ceilalţi, să nu vă mire că vor apărea blocaje. Eliminaţi toate gândurile şi sentimentele, observaţi-le cu detaşare şi nu vă agăţaţi de nici unul din ele. Debarasaţi-vă de aceste blocaje. În acest fel, torentul de energie şi iubire va fi din nou dominant în interiorul organismului. Aceasta este singura cale autentică spre vitalitate şi spiritualitate.”

Cartea Să Trăim Sănătos fără Toxine poate fi achizionata de aici

Mai poti citi din Tratamente medicale

Tratamente naturiste î…

20-03-2014 Hits:500729 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratamente naturiste împotriva hemoroizilor  Hemoroizii reprezintă o afecțiune din ce î...

Mai mult

Colonul iritabil

04-03-2013 Hits:260658 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Cum se manifestă sindromul colonului iritabil?  Sindromul de colon iritabil constă în pe...

Mai mult

Tratează alergiile în…

19-03-2014 Hits:203410 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratează alergiile în mod naturist Alergiile reprezintă afecțiuni destul de frecvente, c...

Mai mult

Tratează herpesul în …

25-03-2014 Hits:183902 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratează herpesul în mod natural  Foarte mulți dintre noi cunoaștem neplăcutele efecte...

Mai mult

Menopauza, tratamente …

24-05-2014 Hits:172835 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Ce este menopauza ?  Menopauza este o perioadă prin care trece fiecare femeie la un moment...

Mai mult

Scăderea colesterolulu…

25-03-2014 Hits:145604 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Scăderea colesterolului cu ajutorul plantelor Colesterolul reprezintă o parte extrem de im...

Mai mult

Depresia – cauze şi …

29-03-2013 Hits:127847 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Depresia – cauze şi remedii vindecătoare  Numită de către medici "boala secolului XXI...

Mai mult

Remedii pentru tratamen…

05-06-2013 Hits:116404 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii pentru tratamentul naturist  al negilor  Negii sau verucile sunt acele excrescenţe ...

Mai mult

Psoriazis

07-08-2013 Hits:82897 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Psoriazis: sfaturi pentru a-l învinge pe cale naturală În domeniul naturopatiei, psoriazi...

Mai mult

Atacurile de panică ş…

25-05-2013 Hits:79506 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Atacurile de panică și anxietatea Anxietatea este o tulburare care provoacă atacuri de pa...

Mai mult

Remedii naturale împot…

10-05-2013 Hits:45350 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii naturale împotriva oboselii  Solicitările extrem de variate şi ritmul alert al v...

Mai mult

Tratează febra în mod…

25-03-2014 Hits:35872 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Tratează febra în mod natural Febra este primul semnal de alarmă pe care organismul ni-l ...

Mai mult

Criza de vindecare (I)

17-06-2013 Hits:31268 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Despre criza de vindecare (I)   În sănătate nu există boală. Cancerul nu se instalează ...

Mai mult

Criza de vindecare (II)

18-06-2013 Hits:24723 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Despre criza de vindecare (II)   Extras din cartea Să Trăim Sănătos fără Toxine – Ghi...

Mai mult

5 sucuri anticancerigen…

30-09-2015 Hits:23909 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-...

Mai mult

Criza de vindecare (III…

19-06-2013 Hits:20588 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Despre criza vindecare (III) Extras din cartea Să Trăim Sănătos fără Toxine – Ghid fun...

Mai mult

Tratamentul naturist

15-04-2014 Hits:17537 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Ce este tratamentul naturist?  Tratamentul naturist este tratamentul prin intermediul metod...

Mai mult

Alimentatia la premenop…

17-09-2014 Hits:17079 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Alimentația la premenopauză  Trebuie să considerăm hrana drept un medicament având un ...

Mai mult

Cele mai bune alimente…

18-04-2015 Hits:15574 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Plantele și condimentele sunt o sursă valoroasă de antioxidanți  Plantele și condimentel...

Mai mult

7 plante medicinale car…

28-05-2015 Hits:15372 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Plantele vindecătoare sunt folosite din cele mai vechi timpuri  Înainte să existe medicina...

Mai mult

Cinci sfaturi pentru s…

16-05-2015 Hits:14977 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Cinci sfaturi pentru sănătatea ficatului  Ficatul este un organ de mare importanță care p...

Mai mult

Insomnia

27-08-2013 Hits:14894 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Insomnia – remedii naturale  Pasagere sau cronice, insomniile sunt cel mai adesea legate ...

Mai mult

Remedii naturiste pent…

14-10-2013 Hits:14890 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru afecțiuni ale sexului frumos Reprezentantele sexului frumos, femei...

Mai mult

Remedii naturiste împo…

08-08-2013 Hits:12164 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Remedii naturale împotriva oboselii Există mai multe tipuri de oboseală – oboseala cro...

Mai mult

Plante medicinale și a…

09-03-2016 Hits:9370 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și co...

Mai mult

7 plante pentru sănăt…

02-06-2017 Hits:8345 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Natura care vindecă  Multe plante medicinale pot ajuta femeile de toate vârstele în trat...

Mai mult

Programul 4R pentru să…

07-03-2018 Hits:5498 Tratamente medicale Dr. Luca Catalin

Intestinele și sănătatea organismului  De mult timp se știe că microorganismele prezente...

Mai mult