Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

Ultimele comentarii

 • Uleiul din seminţe de cânepă

  albu ion adrian 19.01.2018 18:00
  Autism
  Pt tratarea autismului este indicat ??

  Read more...

   
 • Uleiul din seminţe de cânepă

  albu ion adrian 19.01.2018 17:58
  Autism
  Bună .pt tratarea sau ameliorarea autismului se poate folosii uleiul de canabis?

  Read more...

   
 • Tratamente naturiste pentru riduri

  Andreea11 19.01.2018 17:01
  Remeiu riduri
  Buna ziua...am citit ca uleiul de masline este f bun pentru tratarea ridurilor multe alte uleiuri cum ...

  Read more...

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Aloe Vera: celebră din vremuri străvechi

Aloe vera

 Denumită de către chinezi "remediul armoniei”, apreciată de către populaţiile ruse ca fiind “elixirul tinereţii” și folosită încă din antichitate de către egipteni care o numeau “planta nemuririi”, planta de Aloe Vera (Aloe Barbadensis) este recunoscută de secole ca având reale proprietăți vindecătoare, fiind folosită în prezent în numeroase scopuri terapeutice.

 Planta de Aloe Vera este numită în India “kumari” care înseamnă zeiță în limba sanscrită. Ea este utilizată de secole de către femeile indiene pentru a-și menține frumusețea și pentru a preveni îmbătrânirea datorită proprietăților sale de energizare și tonifiere a țesuturilor.

 Celebrele regine egiptene Cleopatra şi Nefertiti apreciau în mod deosebit această plantă, folosindu-i sucul pentru îmbăiere şi în ritualurile de înfrumusețare.

Scurt istoric şi descrierea plantei de Aloe Vera

 Cele mai vechi însemnări despre Aloe Vera au fost descoperite pe tăbliţele de lut sumeriene, iar dovezi asupra folosirii sale au fost găsite în majoritatea culturilor antice.

 Planta de Aloe Vera este originară din nordul şi estul Africii şi a fost introdusă și cultivată în Peru, Peninsula Arabia, Insulele Canare, Chile, Puerto Rico şi Mexic.

 Aloe Vera este o plantă perenă, cu frunze verzi și suculente, având o lungime de aproximativ 50 cm; frunzele sunt compuse din trei straturi: un strat protector exterior, un strat fibros aflat sub primul strat şi un miez gelatinos care se folosește în majoritatea produselor care conţin Aloe Vera.

 Componentele active conţinute de Aloe Vera

Aloe Vera - un adevărat cocktail de hormoni vegetali

 Planta de Aloe Vera conține peste 240 de substanțe active, printre care se numără 18 aminoacizi, vitamine, minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc şi cupru), săruri minerale, fitosteroli – care au acțiune antiinflamatorie, bradikininaza – o enzimă care ajută la reducerea inflamării, un adevărat cocktail de hormoni vegetali care stimulează creșterea celulară şi cicatrizarea, precum şi mucopolizaharide care sunt responsabile de hidratarea celulară.

Proprietățile vindecătoare ale plantei de Aloe Vera

 În ultimii 30 de ani, s-au întreprins în multe laboratoare medicale din lume studii serioase în privința plantei de Aloe Vera. Această plantă, considerată de medici şi nutriționiști din lumea întreagă o adevărată plantă miracol, a fost inclusă în vaste studii clinice. Aloe Vera şi proprietățile sale vindecătoare continuă să uimească datorită multitudinii sale de acţiuni terapeutice.

Aloe Vera – efecte notabile în prevenirea cancerului şi a leucemiei

 În anul 1989 o echipă de cercetători japonezi au publicat un amplu studiu, în care arată ca Aloe Vera conține cel puțin trei agenți antitumorali: emodina, manoza și lecitina. Concluzia acestui studiu a fost că tratamentele care includ Aloe Vera pot ține sub control cancerul pulmonar, au efecte notabile în cazuri de leucemie și sarcom şi este de asemenea un aliat eficient în prevenirea tumorilor.

Aloe Vera – un stimulator imunitar de excepţie

 Compusul esențial din Aloe Vera este glucomannanul (o fibră solubilă), care are reale proprietăți antivirale, imunostimulatoare şi de refacere a măduvei osoase. Studiul remarcabil efectuat în legătură cu efectele sale asupra sistemului imunitar, de către dr. J.C. Pitman, în 1992, arăta faptul că glucomannanul din Aloe are efect direct asupra sistemului imunitar stimulând macrofagele, care sunt niște leucocite speciale care înghit bacteriile şi reziduurile.

Aloe Vera – detoxifiant şi purificator al întregului organism

 Dr. Gillian McKeith, nutriționist internațional de excepție, dedică un capitol întreg plantei de Aloe Vera, în cartea sa intitulată “Hrană vie pentru sănătate”. Bazate pe studii proprii în cadrul clinicii pe care o conduce, concluziile temeinic documentate ale Dr. Gillian McKeith arată că Aloe Vera are înainte de toate un important rol de detoxifiere și purificare a organismului. Ea indică faptul că Aloe Vera este foarte utilă în eliminarea si reglarea nivelului toxinelor microbiene şi a toxicității intestinale. Este recunoscut faptul că majoritatea bolilor își au cauza într-un colon intoxicat în care s-au depus toxine și sedimente neeliminate; Dr. Gillian McKeith subliniază în acest sens că Aloe Vera, “ acest aliment viu ” poate ajuta considerabil la detoxifierea colonului şi la dezvoltarea de către organism a propriilor surse de bacterii benefice.

 Tratamentele cu Aloe Vera au de asemenea o acțiune remarcabilă asupra ficatului, îmbunătățesc digestia, refac țesuturile deteriorate și sporesc fluxul liber de energie prin toate organele

Principalele acțiuni ale plantei de Aloe Vera

 - stimularea şi fortifierea sistemului imunitar;

 - prevenirea cancerului şi a bolilor autoimune;

 - stimulează regenerarea celulară;

 - probleme digestive: colită, colon iritabil, constipație, diaree;

 - malabsorbţie, ajută în dezechilibre grave ale bacteriilor benefice din intestin;

 - reglarea metabolismului; obezitate;

 - diabet zaharat tip 1 şi 2;

 - hepatite virale; herpes;

 - oboseală cronică;

 - ulcer gastro-duodenal;

 - dureri musculare;

 - sinuzită și astm;

 - psoriazis, erupții și pete pe piele;

 - arsuri, tăieturi, răni, înțepături de insecte.

Cum se folosește planta de Aloe Vera

 Aloe Vera poate fi folosită cu succes sub formă de: gel, capsule, suc, pudră, tincturi alcoolice şi desigur frunza propriu-zisă din care se extrage gelul ce poate fi aplicat local în caz de arsuri, răni, tăieturi.

 Aloe Vera poate fi cultivată chiar şi în apartamente unde trebuie expusă la lumină, iar în timpul verii necesită udare din abundenţă. 

• Uz intern Aloe Vera

Aloe Vera întărește şi fortifică toate organele şi țesuturile; este un miracol pentru ficat; activează și stimulează fluxul sanguin şi limfatic, rinichii, vezica biliară, stimulează sistemul imunitar şi întreg tractul digestiv, ameliorează durerile reumatismale, îmbunătățește tonusul psihic, previne îmbătrânirea şi degradarea celulară.

• Uz extern Aloe Vera:

 Gelul de Aloe Vera este indicat pentru îngrijirea pielii şi în cazul durerilor articulare sau reumatice. Poate fi folosit în arsuri şi diverse leziuni cutanate, datorită efectului său dezinfectant şi cicatrizant. Se mai poate folosi pe piele și sub formă de praf, compresă, cremă, cataplasme. Are efecte minunate şi ca uz cosmetic în acnee, celulită, căderea părului, păr uscat şi deteriorat, arsuri solare, ten iritat, în igiena orală.

Recomandări şi contraindicații legate de consumul de Aloe Vera:

 Sub formă de gel, tratamentul cu Aloe Vera se recomandă în cure de minim două luni. În această perioadă, este indicat să se excludă din alimentație ouăle şi lactatele, iar pentru favorizarea procesului de detoxifiere a organismului este important să se consume minim 2,5 l lichide pe zi (apă, ceaiuri de plante, sucuri naturale).

 Preparatele ce conțin Aloe Vera sunt contraindicate persoanelor cu afecțiuni grave ale sistemului sanguin și inimii, femeilor care prezintă sîngerări uterine și femeilor însărcinate.

 Înainte de a începe un tratament specific cu Aloe Vera, este recomandat să cereți îndrumarea unui medic avizat.

Comments   

-1 # RE: Aloe veramarcu natalia 2014-07-07 22:13
buna!cum sa folosim in uz alimenter aloe vera
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # RE: Aloe veraRoxana T. 2014-12-31 15:50
Am 25 de ani si incep sa-mi apara varice.E ereditar de la mama mea.Am si varicele in zona de sus a picioarelor si feselor desi n-am fost niciodata grasa.Carui fapt se datoreaza asta?Ce pot face pentru a preveni si mai mult aparitia lor(excluzând consumul de lichide min 2L pe zi care nu ajuta)?Pot consuma aloe vera gel chiar daca circulatia sângelui nu este una buna?multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
-5 # RE: Aloe veraDr. Cătălin Luca 2015-01-01 18:56
Am raspuns pe email
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Aloe veraDr. Cătălin Luca 2015-01-01 18:56
Am raspuns pe email
Reply | Reply with quote | Quote
-4 # RE: Aloe veralaurentiu m. 2015-02-03 19:41
Buna ziua!Am 27 de ani si sufar de Boala Crohn,pot folosi aloe vera pentru aceasta afectiune si daca da,sub ce forma, pot consuma frunza propriu-zisa?Mu ltumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
-4 # RE: Aloe veraDr. Cătălin Luca 2015-02-03 22:21
Da, se poa consuma frunze proaspete de aloe amestecate cu miere de albine. Va recomand totusi sa faceti un tratament complet
Reply | Reply with quote | Quote
+7 # Doza recomandata copil 7 aniMirela T 2015-03-11 09:55
Buna ziua. Am un copil de 7 ani cu intoleranta la histamina secundar deficitului DAO. Pot administra suc organic de aloe vera? Care e doza recomandata si cat timp se poate administra? Fac mentiunea ca suspectez ca acest diagnostic a aparut ca urmare a unui stafilococ auriu un nas care ne face mai mereu probleme(secret ii nazale verzi si alaturi de alti factori, temperatura), scapam o saptamana si apoi restul anului e acolo. Astfel, uneori s-a cam abuzat de catre medici cu antibiotice, adevarul e ca altfel simptomele nu se ameliorau. Am adm o luna miere de manuka umf 15+, dar vreau sa ii cresc imunitatea ca acum iar il are in nas, secretii verzi etc. Multumesc mult
Reply | Reply with quote | Quote
+8 # RE: Aloe veraBogdan 2015-04-18 11:07
Am vazut in alt articol ca aloe vera nu se poate consuma daca avem afectiuni ale rinichilor si sau ficatului si in acelasi timp se spune ca trateaza afectiunile acestora. Deci? Care e adevarul?
Reply | Reply with quote | Quote
-3 # RE: Aloe veraAnca Yahia 2015-05-25 18:55
Am fost infectata cu virusul hepatitei C cu 10 ani in urma. Analizele sunt intotdeauna bune, tomografia a gasit doar calculi biliari(operati ),iar la repetarea anuala a PCR-ului rezultatul este acelasi: virus nedetectabil Am reusit sa trimit dosarul prof.Cercel, care a sous clar: "esti un caz norocos".
Am doua intrebari:
- daca virusul este nedetectabil inseamna ca sistemul imunitar l-a anihilat? Ca a iesit prin procesul de detoxifiere sau ca este dormant si asteapta momentul propice pentru activare si multiplicare?
- am gasit articole care avertizeaza impotriva utilizarii de aloe vera in cazul problemelor hepatice, altele care indica cu prioritate consumul in rdfacerea celulei hepatice si detoxifierea ficatului.
Sunteti amabil, va rog, sa ma lamuriti?
Reply | Reply with quote | Quote
-3 # RE: Aloe veramihut 2015-06-22 17:47
buna ziua. am o intrebare. sucul de aloe poate fi folosit de cei cu scleroza multimpla in placi?
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # cancer osos la coloanacristina stroie 2015-11-11 22:59
buna ziua, tatal meu a fost diagnosticat recent cu cancer osos la coloana.Este posibil? Daca da, cum se poate folosi aloe vera pentru aceasta afectiune? multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Aloe vera si anemiaCretu Radu 2016-01-12 19:00
P.S: Sotia mea are o problema si cu colonul, fiind iritat si este mai tot timpul balonata si are scaun greu. A fost la colonoscopie iar doctorul nu a reusit sa patrunda prea mult si ne-a recomandat o colonoscopie digitala. Este recomandata cura de detoxifiere cu aloe vera gel in acest caz? Aveti in vedere ca sufera si de anemie.
Va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # poliodas colnfanis 2016-02-05 14:59
bna ziua va contactez din greia am o intrebare,,,unc hiul meu suera de polipodas colon pahi edero in limba greaca,,,este indicat sa ia aloe vera,,,mentinin d ca sufera si de alte boli cum ar fi,,zahar inima tiroidi,,,la care ia tratament ,si are peste optzeci de ani
Reply | Reply with quote | Quote
+11 # aloe veraCaruceriu Georgiana 2016-02-10 15:36
Buna ziua,
Ma numesc C Georgiana si as dori sa stiu daca consumul de aloe vera gel este indicat sau contraindicat in cazul unui pacient diagnosticat cu steatoza hepatica si duodenita, gastrita si esofagita de reflux?
Multumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Aloe veraA.maria 2016-02-11 16:09
Aloe Vera poate fi folosita si in caz de sarcom uterin (operat)?multum esc
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # RE: Aloe veraElena Costina 2016-02-13 12:32
Buna ziua ! Sunt operata de mastectomie in urma unui cancer mamar , v-as ruga sa-mi recomandati cum as putea folosi aloe pentru aceasta problema. Mulțumesc!
Reply | Reply with quote | Quote
+5 # RE: Aloe veraA.maria 2016-02-15 09:32
buna ziua, consumul de aloe vera are efect si in cazul unui sarcom uterin operat?ce altceva puteti recomanda?multu mesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Produse Aloe VeraJohn 2016-02-28 00:43
Comentariul dvs a fost șters.
Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Aloe veraBETA ADRIANA 2016-03-08 12:43
Buna ziua, ce imi recomandati pentru hemoroizi.
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # aloeardufhh 2016-03-17 20:57
Buna ziua,ne puteti spune si care specie de aloe este comestibila? Eventual niste poze? Am auzit ca unele pot fi toxice
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # Aloe - intrebuintareIoana M 2016-04-06 14:35
Buna ziua,

Pentru trombofilie este recomandat gelul de aloe vera?
Ati avea cumva o recomandare anume?

Multumesc frumos
Reply | Reply with quote | Quote
-3 # Aloe si sintromCarola 2016-04-17 09:15
Doresc sa folosesc Aloe - intern (pentru revitalizare) si extern (pentru varice incipiente).Cum interactioneaza Sintrom-ul (am fibrilatie atriala) si Aloe pentru un INR intre 2 si 3 ?
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # Cancer și diabetBurcea Alina 2016-04-26 08:36
Bună ziua am înțeles ca alea în combinație cu mierea este foarte buna pt tratarea cancerului dar nu știu dacă ii face bine și tatălui meu. A fost operat de curând la pancreas i sa scos o tumoare care am înțeles ca este cea care se întinde și are și diabet din cate am înțeles făcut pe baza de stres i-a fost scoasa și fierea și i sa montat o camera care o va avea toată viata. Este buna aloe cu miere pt ce are? Aștept un răspuns. Va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # AloeIoana Atena 2016-06-27 02:21
Buna seara!
Sunt însărcinată in 4 luni si as vrea sa știu dacă pot folosi Aloe Vera- gelul din frunza pentru corp si par?
Mulțumesc!!!
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # Aloe veraniculae 2016-06-30 12:40
Quoting Ioana Atena:
Buna seara!
Sunt însărcinată in 4 luni si as vrea sa știu dacă pot folosi Aloe Vera- gelul din frunza pentru corp si par?
Mulțumesc!!!

buna ziua , desigur cu incredere.ma puteti contacta..
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Artrita reactivaPeta Elena 2016-07-08 09:19
Buna ziua
Pentru artrita reactiva cat de benefica este consumul de aloe vera?
Va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # nicoferezan nicoleta 2016-07-17 13:40
Buna ziua am psioriazis cum pot folosi aloe vera la psioriazis multumesc anticipat astept un raspus din partea dumneavoastra
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Plante aloe veramircris 2016-09-10 15:43
Comentariul dvs a fost șters.
Vă rog să îl publicați în Forum, secțiunea reclamă.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RCUHRoxana T 2016-10-13 17:48
Buna zua!Sufar de RCUH DE 2 ani.Acum sunt in puseu.Mi s a recomandat tratament cu Clean 9 DE DEZINTOXICARE.C redeti ca este recomandat in aceasta boala?

Multumesc mult!
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # informatiipetrescu nela 2016-10-22 08:14
Buna ziua,

Am fost operata de cataracta in luna septembrie si doresc sa stiu daca pot folosi gelul de aloe vera pentru accese de tuse. Il folosesc in acest scop de multi ani dar exista indicatia sa nu fie folosit cand se introduce in organism un corp strain, in cazul meu, cristalinul.
Multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: informatiiDr. Cătălin Luca 2016-11-08 20:32
gelul de aloe nu e neaparat cel mai eficient remediu pentru accesele de tuse. Luati propolis, ceai de patlagina, vitamina C alcalina forte, argint coloidal ..
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Aloe la copii ?Beatrice A 2016-11-03 12:23
Buna ziua ,
Am un baietel de 6 ani jumatate , pot sa-i dau Aloe Gel ? Are probleme cu stomacul ,arsuri si constipatie , medicul a pus diagnosticul de reflux . As vrea sa-i fac o cura cu aloe gel .
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Aloe la copii ?Dr. Cătălin Luca 2016-11-08 20:31
Da, ii puteti da aloe gel
Reply | Reply with quote | Quote
0 # aloe gastritaftade 2016-11-08 07:56
Am gastrita atrofica cu metaplazie intestinala si pancreas ectopic in stomac.Pot folosi aloe vera gel.Va multumesc.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # aloe gastritaftade 2016-11-08 07:58
Am gastrita atrofica cu metaplazie intestinala si pacreas ectopic in stomac.Pot folosi aloe vera gel.Va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: aloe gastritaDr. Cătălin Luca 2016-11-08 20:30
Da, puteti lua aloe gel
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Chisturi pe rinichiDaniela Dani 2016-12-15 23:58
Bună seara !!Am citit și recitit ani la rand despre produsele de la aloe vera și aș vrea să încerc și eu .Problemele mele de sănătate uter fibromatos, rinichi cu chisturi, și hernie disc cervicala .Îmi spuneți va rog și mie dacă pot lua produsele? ?Mulțumesc! !
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # RE: Aloe veralidia ciucle 2017-01-18 17:16
Sotul meu are41 ani si a fost operat de doua ori pe creier. In luna iulie a fost extirpata o tumoare (astrocitom) cu recidiva in nouembrie. Acum face tratament radio chimio la oradea. Va rog sa imi spuneti daca poate incerca in paralel produsele aloe vera. Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # LauzieFiruta 2017-01-19 16:07
Buna ziua !!gelul de aloe se poate adminstra si la femeile care alapteaza??
Reply | Reply with quote | Quote
+2 # Consumul de Aloe VeraIlona 2017-03-03 03:47
Bună ziua de două luni folosesc Aloe Vera mi-am permis să consum că sânt în America Miami de o zi am slăbiciune și mă gândesc să nu fii consumat mult am 52 de ani și i-au medicament pentru tensiune o jumătate de pastilă de Nebilet pe 7 zbor acasă și cred că o să întrerup să consum Aloe ași dorii să știu ce părere aveți Mulțumesc mult bg65
Reply | Reply with quote | Quote
+1 # Pentru constipatiePaula Andrei 2017-04-07 19:43
Buna seara as dori cat si cum sa iau gel aloe vera pentru constipatie si care este poza cu bidonul de pe internet. As mai dori sa stiu capsulele sunt la fel de bune? Va multumesc, O seara buna.
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Buna searaAlin gabriel 2017-06-12 20:50
As dori sa imi spuneti daca aloe vera are vreun efect si asupra petelor de pe fata care apar in urma expunerii la soare si mai exact a acelor zone care nu se bronzeaza indiferent cat de mult am sta la soare! Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # Insuficienta venoasaAdinutza 2017-07-27 11:39
Buna ziua, am fost diagnosticata cu Insuficienta Venoasa Cronica, iar acum pe timpul verii simt cum afectiunea evolueaza.. discomfortul este tot mai mare, venele mai proeminente si cu tendinte varicoase, iar capilarele mai ramificate. Este indicat sa folosesc gel de aloe? M-ar ajuta in vreun fel? ...are vreo contraindicatie in ce priveste afectiunea aceasta sau in trombofilie?
Reply | Reply with quote | Quote
0 # trombocitopenieELENA elena 2017-08-03 12:21
Buna ziua ! Va rog frumos sa mi spuneti daca am trombocitopenie cu 30 mii si cu sangerari nazale pot lua aloe? Trombocitopenia am dobandit o din mielodisplazie medulara .
Reply | Reply with quote | Quote
-2 # DiabetCarmen Popa 2017-09-06 09:43
Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca sucul de aloe vera de la Forever, Forever Aloe Vera Gel ,e bun pentru diabet?
Va multumesc !
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Aloe veracristina badescu 2017-10-20 09:22
buna ziua! daca am avut un infarct ,am stend pot folosi aloe-vera?multu mesc!
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Aloe veracristina badescu 2017-10-20 09:23
buna ziua!daca am avut un infarct si am stend pot folosi aloe-vera?multu mesc!
Reply | Reply with quote | Quote
-1 # RE: Aloe veraDr. Cătălin Luca 2017-10-23 21:33
Da
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Aloe veraPolina Andries 2017-11-11 22:03
Bună seara! Am 40 de ani, sunt diagnosticata de 4 ani cu cancer de san Er+ Pg+. În ultima perioadă de timp a început să crească tumoarea în volum. Pot folosi Alor vera? Puteți să-mi recomandați o schemă. Multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
0 # RE: Aloe veraDr. Cătălin Luca 2017-11-13 21:42
Pentru schema de tratament trebuie sa dati datele complete
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh

Salvia și proprietățile…

27-03-2014 Hits:234595 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Salvia și proprietățile sale miraculoase  Salvia este una din plantele care nu ar trebui să ...

Mai mult

Tratamente naturiste pe…

11-11-2013 Hits:179692 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Tratamente naturiste pentru riduri Procesul de îmbătrânire, un proces cât se poate de natur...

Mai mult

Ceaiurile pentru sugari…

10-11-2013 Hits:138224 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceaiurile pentru sugari și copii  Efectele benefice ale plantelor sunt binecunoscute în într...

Mai mult

Floarea de salcâm si pu…

10-11-2013 Hits:108229 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Floarea de salcâm și puterile ei terapeutice  Încă din primele zile ale lunii mai, și până s...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

11-11-2013 Hits:101685 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru durerile de spate Durerile de spate au devenit o reală problemă în ...

Mai mult

Pelinul

14-04-2014 Hits:101111 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Pelinul  Pelinul este una dintre plantele ce sunt la îndemâna noastră, însă puțini din noi ș...

Mai mult

Beneficiile ceaiului ne…

27-03-2014 Hits:95963 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceaiul negru - prezentare  Ceaiurile au diferite proprietăți din cele mai benefice asupra să...

Mai mult

Ciuperca Ganoderma

10-11-2013 Hits:95468 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciuperca medicament Ganoderma  În tradiția populară românească, se spune că “farmacia Domnul...

Mai mult

Sunătoarea

24-01-2014 Hits:82367 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Tratează-ți sufletul și trupul cu sunătoare  Sunătoarea sau pojarnița este una din plantele ...

Mai mult

Remedii naturale pentru…

20-01-2014 Hits:73040 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cum scăpăm de insomnie în mod natural?  Fiecare dintre noi a trecut cel puțin o dată prin  p...

Mai mult

Aloe vera

08-01-2013 Hits:70855 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Aloe Vera: celebră din vremuri străvechi  Denumită de către chinezi "remediul armoniei”, a...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

07-01-2014 Hits:70050 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este diabetul şi ce este diabetul zaharat?  Diabetul este o afecţiune caracterizată prin ...

Mai mult

Negrilica, o plantă cu …

27-03-2014 Hits:68665 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Negrilica face minuni pentru organism Negrilica este o plantă care, deși nu este pe deplin d...

Mai mult

Chlorella

08-05-2013 Hits:67418 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este Chlorella?  Chlorella este o algă unicelulară atât de mică, încât până la apariția m...

Mai mult

Ginkgo Biloba

15-04-2013 Hits:63169 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ginkgo Biloba: aliatul sănătății  Ginkgo Biloba reprezintă cea mai veche specie de copac de ...

Mai mult

Spirulina

13-01-2013 Hits:53778 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Spirulina – efecte miraculoase asupra sănătății  Spirulina (Spirulina platensis) este o microa...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

07-01-2014 Hits:47621 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru hepatită Genţiana  Genţiana, supranumită şi fierea pământului, este ...

Mai mult

Uleiuri presate la rece

03-02-2013 Hits:47321 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Uleiurile presate la rece, o alegere înțeleaptă pentru sănătate  Uleiurile presate la rece s...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

11-10-2013 Hits:42119 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru un păr sănătos  Podoaba capilară reprezintă un element de frumusețe...

Mai mult

Ghimbirul, un aliat de …

08-01-2013 Hits:40677 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ghimbirul, un aliat de nădejde al sănătăţii   Ghimbirul este o plantă aromatică în formă de ră...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

11-11-2013 Hits:35681 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru întărirea sistemului imunitar la copii  Se apropie anotimpul rece ș...

Mai mult

Busuiocul

24-01-2014 Hits:34705 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Busuiocul, un valoros remediu naturist  Busuiocul este numele comun dat plantei culinare Oci...

Mai mult

Remedii naturiste care …

17-11-2013 Hits:29385 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste care vă ajută să renunțați la fumat  În societatea contemporană, fumatul a...

Mai mult

Alga afa

08-01-2013 Hits:28328 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Algele, originea vieții și sursă excepțională de nutrienţi  Algele sunt originea vieții pe p...

Mai mult

Remedii naturale impotr…

12-08-2013 Hits:28059 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturale împotriva transpirației excesive  Transpirația este un fenomen natural, îns...

Mai mult

Remedii pentru congesti…

27-03-2014 Hits:27225 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru congestia nazală  Anotimpul rece vine și cu foarte multe probleme d...

Mai mult

Detoxifiere cu ceaiuri …

14-04-2014 Hits:27022 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Detoxifierea organismului cu ajutorul ceaiurilor și crudităților  Termenul de detoxifiere a ...

Mai mult

Vitamina C, campioana s…

04-04-2013 Hits:26721 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Vitamina C salvează vieți Filmul de mai jos relatează povestea adevărată a unui fermier din No...

Mai mult

Vitamina C alcalina - a…

26-04-2014 Hits:26076 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Vitamina C alcalină - antioxidantă și fortifiantă pentru organism  Vitamina C este implicată î...

Mai mult

Drojdia de bere si Canc…

26-09-2012 Hits:21512 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Drojdia de bere luptă eficient împotriva cancerului  Ciupercile vii din componența drojdiei de...

Mai mult

Ciupercile shiitake

02-08-2013 Hits:19465 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciupercile Shiitake – aliment sau medicament?   În Japonia și în China ciupercile shiitake sun...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

11-11-2013 Hits:17535 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru afecțiunile aparatului digestiv  În acest articol vom prezenta cele...

Mai mult

Din farmacia naturii – …

14-10-2013 Hits:17222 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Din farmacia naturii – menta Menta este o plantă medicinală cu o sumedenie de efecte benefic...

Mai mult

Levănțica

14-12-2013 Hits:16655 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Levănțica folosită în scop terapeutic Levănțica este o plantă foarte utilizată pe plan mondi...

Mai mult

Flavonoidele

14-12-2013 Hits:15724 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Flavonoidele Conceptul de flavonoide este unul relativ nou în România. În acest articol vom ...

Mai mult

Remedii naturiste: anti…

14-12-2013 Hits:14967 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste: antibioticele naturale  Există atât plante, cât şi produse naturale care au...

Mai mult

Mușețelul - un adevărat…

10-11-2013 Hits:13186 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mușețelul - un adevărat izvor de sănătate  De-a lungul secolelor, oamenii au folosit mușețel...

Mai mult

11 beneficii pentru săn…

10-06-2015 Hits:12914 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este mai exact bicarbonatul de sodiu?  Bicarbonatul de sodiu este o pulbere albă care la în...

Mai mult

Ciuperca dansatoare Mai…

10-11-2013 Hits:12124 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciuperca dansatoare Maitake  Medicina naturistă alternativă ne oferă în societatea contempor...

Mai mult

Pufulița și utilizarea …

14-04-2014 Hits:11706 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Pufulița și utilizarea ei terapeutică  Pufulița este o plantă a căror efecte curative sunt pre...

Mai mult

Oregano are multiple be…

02-06-2015 Hits:10016 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale plantei oregano?  Oregano este o plantă minunată, at...

Mai mult

Cozile care fac cinste …

20-01-2014 Hits:9654 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cozile care fac cinste naturii – codița șoricelului, coada calului, coada racului Natura est...

Mai mult

Ciuperca Coama Leului

10-11-2013 Hits:9409 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciuperca Coama Leului  Micoterapia sau terapia cu ciuperci este una din cele mai bune terapi...

Mai mult

Mini dictionar a plante…

02-06-2014 Hits:9021 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mini dicționar al plantelor tămăduitoare (A-C) A Albăstreaua (Centaurea cyanus) Ce folosim ș...

Mai mult

Mini-dicționar a celor …

10-06-2014 Hits:7961 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mini-dicţionar al celor mai comune plante cu proprietăţi tămăduitoare (L-O) L Lămâia (Citrus ...

Mai mult

Ghimbirul ajută la redu…

24-04-2015 Hits:6481 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ghimbirul este antiinflamatoriu și întărește sistemul imunitar  Ghimbirul este foarte folosit ...

Mai mult

Plante utile în perioad…

06-06-2013 Hits:5681 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Plante utile în perioada de primăvară  Primăvară este un anotimp în care organismul are nevoi...

Mai mult

Beneficiile plantei alo…

04-02-2016 Hits:5464 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale vindecă...

Mai mult

Mini-dicționar a celor …

03-06-2014 Hits:5322 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mini-dicționar al celor mai comune plante cu proprietăți tămăduitoare (D-I) D Drăgaica (Galiu...

Mai mult

Cele mai bune trei ceai…

27-06-2015 Hits:5317 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Antioxidanții din ceaiuri au efecte de reîntinerire  Păstrarea tinereții cât mai mult timp pos...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

23-11-2015 Hits:5210 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor. Acea...

Mai mult

Mini-dictionar a celor …

17-06-2014 Hits:4737 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mini-dicționar al celor mai comune plante cu proprietăți tămăduitoare (P-V) P Păducel (Cratae...

Mai mult

11 remedii naturiste co…

09-10-2015 Hits:4559 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație neplă...

Mai mult

10 remedii naturiste co…

16-02-2017 Hits:4493 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

De ce unele persoane au candidoză, iar altele nu?  Candida albicans este un tip de ciupercă ce...

Mai mult

Remedii naturiste în sc…

17-05-2016 Hits:4221 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, care ...

Mai mult

8 analgezice naturale p…

27-10-2015 Hits:4151 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Analgezicele naturale alină durerile sau tulburările de sănătate  Analgezicele sunt una dintre...

Mai mult

Beneficiile vindecătoar…

04-01-2016 Hits:3754 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru tra...

Mai mult

Remedii naturale simple…

27-06-2015 Hits:3685 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturale simple și eficiente  Natura ne oferă cu generozitate o minunată varietate de ...

Mai mult

6 plante calmante mirac…

07-09-2015 Hits:3678 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

6 plante calmante miraculoase  Într-o singură zi, putem experimenta diverse stări: stres și re...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

13-06-2016 Hits:3510 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome ...

Mai mult

Mușețelul și rolul lui …

15-06-2015 Hits:3487 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceaiurile din plante medicinale: binefăcătoare pentru sănătate  Ceaiurile din plante sunt o su...

Mai mult

Proprietățile turmericu…

31-10-2015 Hits:3422 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat că ...

Mai mult

Beneficiile, utilizăril…

14-03-2015 Hits:3400 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Scorțișoara cea parfumată și vindecătoare  Aromată și delicioasă, perfect potrivită pentru sav...

Mai mult

Coada-calului: propriet…

17-07-2017 Hits:3400 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Coada-calului: descriere generală  Coada-calului face parte din familia Equisetaceae și este...

Mai mult

Cele mai bune alimente …

23-10-2015 Hits:3354 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentele antibacteriene au proprietăți antibiotice  Alimentele antibacteriene sunt produse n...

Mai mult

Beneficiile zmeurei pen…

23-07-2015 Hits:3347 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Zmeura, aport nutrițional și proprietăți medicinale  Consumând o cană de zmeură proaspătă, org...

Mai mult

Resveratrolul și curcum…

22-05-2015 Hits:3307 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Resveratrolul și curcumina, doi compuși naturali valoroși în tratarea cancerului  În prezent, ...

Mai mult

Gălbenelele - proprietă…

28-06-2016 Hits:3111 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Date despre gălbenele (Calendula officinalis)  Gălbenelele, având numele științific de Calendu...

Mai mult

Propolisul și beneficii…

10-01-2016 Hits:3020 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Albinele sunt adevărate susținătoare ale vieții pe Pământ  Albinele, prin polenizarea florilor...

Mai mult

5 infuzii pentru tratar…

08-12-2015 Hits:3013 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din popul...

Mai mult

Ciupercile combat și tr…

20-04-2015 Hits:2853 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cum pot ajuta ciupercile în tratarea cancerului?  Ciupercile au fost prețuite pentru proprietă...

Mai mult

Beneficiile iasomiei pe…

18-02-2016 Hits:2848 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, ga...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

26-10-2016 Hits:2840 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este sinuzita?  Sinusurile paranazale sunt niște cavități pline cu aer care se găsesc de am...

Mai mult

5 plante pentru tratare…

19-01-2016 Hits:2757 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea articu...

Mai mult

Ceaiul verde, un aliat …

20-04-2015 Hits:2712 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceaiul verde ajută la prevenirea cancerului  Ceaiul verde și compușii săi au fost studiați pen...

Mai mult

Sucuri pentru remineral…

06-12-2015 Hits:2625 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Sucuri pentru remineralizarea corpului  Sucurile naturale de fructe și legume sunt ușoare, del...

Mai mult

Tincturile din plante m…

20-07-2016 Hits:2485 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Care este cea mai bună modalitate de a profita de proprietățile plantelor medicinale?  Plantel...

Mai mult

5 băuturi naturale pent…

12-01-2016 Hits:2358 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 băuturi naturale pentru tratarea gastritei  Gastrita este o afecțiune des întâlnită a sistem...

Mai mult

Artrita reumatoidă: cau…

12-07-2017 Hits:1882 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este artrita reumatoidă?  Artrita reumatoidă este o boală autoimună care determină inflamar...

Mai mult

Remedii naturiste cu ce…

19-10-2016 Hits:1837 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste cu ceapă  Folosită de mii de ani și apreciată atât pentru utilizările sale c...

Mai mult

Mesteacănul: beneficii …

10-04-2017 Hits:1759 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mesteacănul, un arbore vindecător  Mesteacănul este un arbore originar din Sud-estul Asiei și ...

Mai mult

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.