Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

Ultimele comentarii

 • Ceaiurile pentru sugari și copii

  Vasilica cristina 20.08.2017 11:44
  Ceai
  Pot sa-i dau ceai de tei ptr tuse si rosu in gat, bebe 11 luni jumate???

  Read more...

   
 • Colonul iritabil

  sorin.m 19.08.2017 19:14
  colon iritabil
  Buna ziua.Ma numesc Sorin am 49 de ani in urma colonscopiei plus analize medicale facute am fost ...

  Read more...

   
 • Cistita - cauze si tratament

  AdinaMaria 19.08.2017 14:30
  reteta
  mi-l puteti trimite si mie, va rog mult?

  Read more...

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Ce sunt enzimele digestive?

Enzime și probiotice: diferențe și beneficii

 Deoarece atât enzimele digestive cât și probioticele acționează în principal asupra intestinelor, iar semnalele organismlui că are nevoie de enzime sau de probiotice sunt asemănătoare, uneori acestea se pot confunda, însă este important să subliniem că sunt două substanțe complet diferite.

 Să vedem în acest articol care sunt diferențele dintre enzimele digestive și probiotice, precum și beneficiile acestora asupra organismului.

Ce este colina?

 Colina este o substanță care în mod normal este asociată cu vitamina B, datorită faptului că din punct de vedere chimic este foarte asemănătoare cu această vitamină.

 Ficatul produce în mod natural colină, însă o putem obține de asemenea din alimente precum germenii de grâu, legume, nuci, pește și ouă. Cu toate că organismul este capabil să sintetizeze colina, în rândul nutriționiștilor există o preocupare referitoare carența de colină din dietele persoanelor vegetariene. Colina este în special recomandată în dieta femeilor însărcinate, deoarece aceasta este foarte importantă pentru o bună dezvoltare neuronală a fătului în ultimul trimestru de sarcină.

Niacina reduce nivelele de colesterol și protejează inima

Niacina: beneficii pentru sănătate

 Niacina (Vitamina B3), cunoscută și sub denumirea de “acid nicotinic” este un nutrient din familia vitaminelor B. Niacina joacă un rol crucial în producerea de energie, expresia genică și sinteza hormonilor. Ființele umane nu pot trăi fără această vitamină esențială.

 Vitamina B3 sau niacina este necesară pentru funcționarea normală a sute de enzime și pentru metabolismul normal al carbohidraților, grăsimilor și proteinelor, mai exact a tuturor surselor principale de nutriție din corp. De asemenea, vitamina B3 este eficientă în cazul persoanelor care sunt diagnosticate cu diabet de tip 1 după perioada pubertății, deoarece acestea răspund mai bine la tratamentul cu vitamina B3.

Importanța sulfului pentru sănătate (II)

 Sulful are un rol important în multe procese biologice, unul dintre acestea fiind metabolismul. Sulful este prezent în insulină, hormonul esențial determină utilizarea zahărului derivat din carbohidrați ca și combustibil pentru celulele musculare și cele adipoase.

Cum se poate crește consumul de sulf?

 Una dintre modalitățile de bază pentru a obține sulf este prin consumul de apă. De fapt, 10% din cantitatea de sulf din corp se obține în acest mod. Bineînțeles, dacă doriți să creșteți consumul de sulf, una din cele mai bune opțiuni este consumul alimentelor bogate în sulf. De exemplu, consumul zilnic al alimentelor bogate în sulf cum este usturoiul (spre deosebire de suplimentele alimentare cu usturoi) ajută foarte mult la creșterea nivelelor acestui mineral din corp.

Sulful este esențial pentru sănătate

 Sulful poate fi considerat un mineral “uitat” despre care nu se vorbește prea frecvent, însă care este foarte important pentru funcționarea optimă a corpului. În prezent, nutriționiștii afirmă că este posibil să nu se obțină suficient sulf prin alimentație, în ciuda faptului că acesta se găsește în multe alimente.

 Sulful este considerat un mineral curativ, iar deficiența de sulf cauzează dureri și inflamații relaționate cu anumite tulburări musculare și osoase.

 7 minerale cheie pentru sănătate

7 minerale cheie pentru sănătate Nutriționiștii afirmă că există o mare posibilitate ca organismul să fie deficient în nutrienți importanți, chiar dacă ne hrănim bine și preponderent cu alimente sănătoase. De asemenea, anumiți factori, precum vârsta sau anumite probleme de sănătate (probleme digestive sau altele) pot afecta capacitatea optimă de absorbție a nutrienților din alimente în corp.

 Toate alimentele naturale conțin minerale. Mineralele sunt necesare deoarece organismul le utilizează pentru menținerea diferitelor funcții. Aspectul important este consumul acestora într-o proporție corectă, evitându-se carențele. Toate mineralele ar trebui să fie prezente în alimentația noastră, însă într-adevăr unele dintre acestea sunt mai importante, fie pentru că îndeplinesc anumite funcții cheie, fie pentru că tindem să nu le consumăm într-o cantitate suficientă.

Ce este seleniul?

Seleniul și beneficiile sale pentru sănătate Seleniul a fost descoperit în anul 1817 de chimistul suedez Berzelius și este un nutrient esenţial pentru organismul uman, având un rol fiziologic important în prevenirea şi chiar vindecarea unor boli. Din punct de vedere biochimic, seleniul este un component al enzimei glutation-peroxidaza care, alături de alte enzime precum superoxid-dismutaza, catalaza şi vitamina E, protejează componentele celulare de efectele negative produse de acumularea de peroxizi în ţesuturi.

 În prezent, se estimează că aproximativ 1 bilion de persoane din întreaga lume au o deficiență de seleniu. Seleniul este un mineral esențial care se găsește în sol, în concentrații variabile. Seleniul se găsește și în alimente precum nucile de Brazilia, semințele crude de floarea soarelui și usturoi, însă cantitatea de seleniu prezentă într-un anumit aliment depinde de conținutul de seleniu din solul unde se cultivă aceste alimente.

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.