Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

Ultimele comentarii

 • Tratamente naturiste împotriva hemoroizilor

  Alexandra BP 19.02.2018 12:06
  Hemoroizi externi trombozati
  Buna ziua. Sunt insarcinata in Luna a 8-a si de 2 zile mi s-au inflamat 2 hemoroizi externi. Par ...

  Read more...

   
 • Zeolit

  Liudmila 18.02.2018 19:33
  Tiroida autoimuna
  Buna ziua! Spuneti-mi va rog daca as urma un tratament cu zeolit si un stil de viata sanatos,credeti ...

  Read more...

   
 • Consultații Online cu Dr. Cătălin Luca

  Cozma Anita 18.02.2018 12:17
  Senzatie de urinare
  Buna ziua .Sunt Cozma A am 27 de ani 1.58 inaltime si 54 de kg.Problema mea este ca de 2 luni simt o ...

  Read more...

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Ce este biotina?

Biotina (Vitamina B7): funcții, beneficii și surse naturale Biotina este o vitamină din complexul vitaminelor B care este necesară fiecărei celule din corp. Vitaminele din grupul B sunt un tip de vitamine care sunt distincte din punct de vedere chimic și care ajută corpul să proceseze alimentele în energie. Cunoscută și ca vitamina H, coenzima R și vitamina B7, biotina ajută corpul să metabolizeze grăsimile, proteinele și carbohidrații. Corpul uman are nevoie de biotină pentru creșterea și dezvoltarea sa normală, iar această vitamină este în special esențială pentru creșterea sănătoasă a fătului. Biotina ajută de asemenea la menținerea sănătății pielii, unghiilor și părului.

Ce sunt carbohidrații?

Carbohidrații în dietă: sursă de energie

 O nutriție corectă este cu siguranță baza unei sănătăți înfloritoare, iar aceasta înseamnă un aport adecvat de apă și cei trei nutrienți de bază: carbohidrați, proteine și grăsimi, precum și vitamine, minerale și alți micronutrienți. Toate aceste elemente sunt importante în cadrul unei diete sănătoase.

 Pentru ca organismul nostru să funcționeze în mod de optim, este bine să alegem formele cele mai sănătoase ale fiecăruia dintre nutrienți și să-i consumăm în mod echilibrat. Carbohidrații ne oferă energia necesară pentru ca organismul nostru să poată funcționa corect.

Ce sunt enzimele digestive?

Enzime și probiotice: diferențe și beneficii

 Deoarece atât enzimele digestive cât și probioticele acționează în principal asupra intestinelor, iar semnalele organismlui că are nevoie de enzime sau de probiotice sunt asemănătoare, uneori acestea se pot confunda, însă este important să subliniem că sunt două substanțe complet diferite.

 Să vedem în acest articol care sunt diferențele dintre enzimele digestive și probiotice, precum și beneficiile acestora asupra organismului.

Ce este colina?

 Colina este o substanță care în mod normal este asociată cu vitamina B, datorită faptului că din punct de vedere chimic este foarte asemănătoare cu această vitamină.

 Ficatul produce în mod natural colină, însă o putem obține de asemenea din alimente precum germenii de grâu, legume, nuci, pește și ouă. Cu toate că organismul este capabil să sintetizeze colina, în rândul nutriționiștilor există o preocupare referitoare carența de colină din dietele persoanelor vegetariene. Colina este în special recomandată în dieta femeilor însărcinate, deoarece aceasta este foarte importantă pentru o bună dezvoltare neuronală a fătului în ultimul trimestru de sarcină.

Niacina reduce nivelele de colesterol și protejează inima

Niacina: beneficii pentru sănătate

 Niacina (Vitamina B3), cunoscută și sub denumirea de “acid nicotinic” este un nutrient din familia vitaminelor B. Niacina joacă un rol crucial în producerea de energie, expresia genică și sinteza hormonilor. Ființele umane nu pot trăi fără această vitamină esențială.

 Vitamina B3 sau niacina este necesară pentru funcționarea normală a sute de enzime și pentru metabolismul normal al carbohidraților, grăsimilor și proteinelor, mai exact a tuturor surselor principale de nutriție din corp. De asemenea, vitamina B3 este eficientă în cazul persoanelor care sunt diagnosticate cu diabet de tip 1 după perioada pubertății, deoarece acestea răspund mai bine la tratamentul cu vitamina B3.

Importanța sulfului pentru sănătate (II)

 Sulful are un rol important în multe procese biologice, unul dintre acestea fiind metabolismul. Sulful este prezent în insulină, hormonul esențial determină utilizarea zahărului derivat din carbohidrați ca și combustibil pentru celulele musculare și cele adipoase.

Cum se poate crește consumul de sulf?

 Una dintre modalitățile de bază pentru a obține sulf este prin consumul de apă. De fapt, 10% din cantitatea de sulf din corp se obține în acest mod. Bineînțeles, dacă doriți să creșteți consumul de sulf, una din cele mai bune opțiuni este consumul alimentelor bogate în sulf. De exemplu, consumul zilnic al alimentelor bogate în sulf cum este usturoiul (spre deosebire de suplimentele alimentare cu usturoi) ajută foarte mult la creșterea nivelelor acestui mineral din corp.

Sulful este esențial pentru sănătate

 Sulful poate fi considerat un mineral “uitat” despre care nu se vorbește prea frecvent, însă care este foarte important pentru funcționarea optimă a corpului. În prezent, nutriționiștii afirmă că este posibil să nu se obțină suficient sulf prin alimentație, în ciuda faptului că acesta se găsește în multe alimente.

 Sulful este considerat un mineral curativ, iar deficiența de sulf cauzează dureri și inflamații relaționate cu anumite tulburări musculare și osoase.

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.