Alimente bogate în magneziu pentru a combate durerea, insomnia și oboseala

Magneziul, un mineral foarte important pentru sănătate

Alimente bogate in magneziu Magneziul este un mineral destul de important pe care din păcate, multe persoane îl neglijează și suferă apoi de consecințele carenței acestui mineral din organism.

 Magneziul este implicat în realizarea diferitelor funcții corporale, precum funcționarea corectă a mușchilor, numeroasele reacții enzimatice, formarea oaselor și a dinților, producerea energiei, metabolismul glucozei și a impulsurilor nervoase.

 Deficiența acestui mineral poate produce stări de slăbiciune, confuzie, schimbări bruște ale stării sufletești, spasme și crampe musculare, amețeli, insomnii, probleme cardiace și susceptibilitatea apariției calculilor renali.

Citește mai mult:Alimente bogate în magneziu pentru a combate...

Cei mai buni antioxidanți pentru sănătatea ta

Ce sunt antioxidanții și cum ne ajută aceștia?

Cei-mai-buni-antioxidanti-pentru-sanatatea-ta Antioxidanții sunt substanțe care protejează celulele corpului de efectul dăunător al radicalilor liberi prezenți în produsele chimice, fumul de țigară, poluanți, radiații, unele alimente nocive și ca rezultat natural al metabolismului.

 Corpul nostru este agresat în mod constant de milioane de radicali liberi, de care se apără prin intermediul enzimelor care circulă prin corpul nostru. Fără ajutorul acestora, cancerul și dezechilibrele hormonale ar fi efectul natural imediat.

Citește mai mult:Cei mai buni antioxidanți pentru sănătatea ta

Enzimele și rolul lor crucial pentru o sănătate înfloritoare

Ce știm despre enzime?

Enzimele si rolul lor crucial pentru o sanatate infloritoare Probabil ați auzit deja despre enzime și probabil știți deja cât sunt de importante acestea pentru digestie. Însă poate că nu ați aflat încă cât de necesare sunt enzimele pentru toate celulele corpului – nu doar pentru digestie, ci și pentru toate procesele fiziologice.

 Enzimele sunt compuse din aminoacizi și sunt secretate de corp pentru a ajuta la catalizarea funcțiilor care în mod normal nu se produc la temperaturi fiziologice.

 S-au identificat mai mult de 3000 de enzime diferite, iar unii experți consideră că ar putea exista alte 50000 care încă nu au fost descoperite. Fiecare enzimă are funcții diferite - așa cum ar fi de exemplu 3000 de chei specializate care au fost create special pentru a deschide 3000 de lacăte diferite. În această analogie, lacătele reprezintă reacțiile biochimice.

Citește mai mult:Enzimele și rolul lor crucial pentru o sănătate...

Vitamina E: proprietăți și surse alimentare

Vitamina E: proprietăți și surse alimentare

Vitamina e proprietati si surse alimentare Principala funcție a vitaminei E este cea de antioxidant, adică de a elimina radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule care conțin un electron liber și care dăunează celulelor și materialului genetic, contribuind la producerea diverselor boli, precum ateroscleroza sau cancerul, printre multe alte boli cronice.

 În plus, vitamina E este implicată în funcționarea sistemului imunitar, a reglării genelor și a altor procese metabolice. Celulele cu un conținut ridicat de vitamina E din pereții interiori ai vaselor de sânge sunt mai capabile să susțină aderența substanțelor de pereții lor. Vitamina E are de asemenea un puternic efect antiinflamatoriu.

Citește mai mult:Vitamina E: proprietăți și surse alimentare

Omega 3, beneficii și proprietăți

Omega 3: proprietăți și beneficii 

Omega 3 beneficii si proprietati Grăsimile sunt o serie de compuși care au în comun faptul că sunt insolubili în apă și solubili în anumiți dizolvanți organici. Acizii grași formează parte din compoziția grăsimilor și exercită anumite funcții fundamentale în organism: constituie o importantă sursă de energie, sunt o componentă esențială a membranelor celulelor și intervin în controlul și reglarea unei mari varietăți de procese vitale precum coagularea sanguină, reacția inflamatorie a organismului, reglarea temperaturii corpului, funcționarea normală a creierului sau a sănătății pielii, a unghiilor și a părului, printre multe alte funcții.

 Există diverse tipuri de acizi grași, care se grupează în trei familii: omega-3, omega-6 și omega-9.

Acizii grași esențiali

 Unii din acizii grași primesc numele de acizi grași esențiali, deoarece organismul nu îi poate sintetiza, ci este necesar să fie obținuți prin intermediul alimentației. Aceștia sunt acidul alfa linolenic (din familia omega-3) și acidul linoleic (din familia omega-6).

 Acidul alfa linolenic se găsește în pește, semințele de in, legumele cu frunze verzi, uleiul de canola, sau nuci.

 Acidul linoleic se găsește în uleiul de floarea soarelui, măsline, susan, porumb, nucă de cocos sau macadamia.

Citește mai mult:Omega 3, beneficii și proprietăți