Catalin Luca

Cozile care fac cinste naturii

Scris de Dr. Luca Catalin

Cozile care fac cinste naturii – codița șoricelului, coada calului, coada racului

Coada calului, coada soricelului

Natura este plină de multe surprize și de asemenea de plante cu efect miraculos, cunoscute de-a lungul timpului și transmise din generație în generație ca fiind adevărate elixire pentru sănătate. Printre aceste plante minunate se numără și codița șoricelului, coada calului și coada racului. Nu numai numele le leagă, ci și faptul că toate trei au puteri foarte mari de vindecare a unor afecțiuni frecvent întâlnite în ziua de azi. Spre exemplu, coada calului este excelentă în cazul infecțiilor urinare, a nisipului depus în rinichi și în cazul țesuturilor distruse de bronșită. Codița șoricelului, pe de altă parte, tratează cu succes bolile aparatului genital feminin, hepatita, și dischineziile, colitele și colicistitele, adică afecțiuni ale bilei. Iar coada racului luptă eficient cu artrita și leucoreea și reduce leziunile mucoaselor, tratează candidoza și reduce inflamațiile. Să vedem, așadar, ce beneficii surprinzătoare aduce fiecare plantă în parte organismului nostru.

Coada șoricelului

 Coada șoricelului este cunoscută sub denumirea științifica de Achillea millefolium și este o plantă la îndemâna oricui. Codița șoricelului crește în cantități foarte mari pe câmpiile întinse, pe drumurile înguste de țară, la marginile pădurilor, în fânețe sau în lanurile de cereale. Această plantă are flori albe sau trandafirii și un miros nu tocmai agreabil, ci mai degrabă înțepător, acrișor, dar destul de intens. De la codița șoricelului se folosește întreaga plantă pentru tratarea diverselor afecțiuni, dar îndeosebi florile. Acestea trebuie culese atunci când este soarele cel mai puternic, crescând conținutul în uleiuri volatile. Codița șoricelului se culege până la sfârșitul lunii octombrie și începe încă din luna iulie. Codița șoricelului este originară chiar din Europa și din America de Nord, dar poate fi găsită și în Asia, mai ales în regiunile cu climă temperată, oriunde în lume. Încă din Antichitate, strămoșii noștri cunoșteau forța tămăduitoare a acestei plante și o foloseau pentru a trata plăgile sângerânde și ulcerațiile. Codița șoricelului conține numeroase substanțe deosebit de importante precum taninul, un puternic astringent, cicatrizant și antiseptic, betanina, care este benefică pentru musculatură, cineolul, un puternic stomahic, expectorant și vermifug, azulenul care acționează ca un antispasodic, antiinflamator și astringent și multiple substanțe flavonoide, precum și derivații ale acidului salicilic, eficient împotriva durerii și febrei.

Ceaiul de coada șoricelului

 Coada șoricelului este o plantă ce stă la baza multor ceaiuri și combinații de plante, precum și tincturi și capsule ce pot fi găsite la magazinele naturiste și la plafaruri. Însă cel mai important preparat din această plantă este maceratul la rece din codița șoricelului, care se prepară din două linguri de plantă la jumătate de litru de apă. Se lasă la rece de seara până dimineata. A doua zi se strecoară si se bea pe parcursul zilei, cu minim 30 de minute înainte de masă. Maceratul de codița șoricelului se poate consuma ca atare sau se poate folosi sub formă de comprese sau ca băi de șezut. Alte preparate foarte bune pe bază de codița șoricelului sunt – pulberea de codița șoricelului, ce se obține prin măcinarea florilor cu ajutorul râșniței de cafea și se poate face o cură de o lună timp în care se administrează patru lingurițe de pulbere zilnic. De asemenea, tinctura de codița șoricelului tratează inflamațiile, infecțiile, leziunile pielii, acționând ca un cicatrizant, dezinfectant și antiinflamator puternic.

Ce afecțiuni tratează codița șoricelului?

Afecțiuni ale bilei

 În această categorie intră dischinezia biliară, colicistita, indigestiile, colitele și colitele spastice. Colitele reprezintă inflamații ale colonului și au o simptomatologie variată – diaree, sânge în scaun, dureri abdominale. Așadar, pentru tratarea acestor afecțiuni se ține o cură de o lună cu infuzie de codița șoricelului, se bea jumătate de cană înainte de fiecare masă, zilnic. De asemenea, se mai poate face o cură, îndeosebi pentru colicistite cu pulbere de codița șoricelului, timp de trei săptămâni, consumând câte o linguriță înainte de fiecare masă.

Hepatita

 Codița șoricelului este un puternic adjuvant în tratarea cu eficiență a hepatitei. Astfel, se face o cură de două luni cu suc de codița șoricelului. Se consumă câte 50 ml de suc proaspăt de plantă zilnic și după această cură, se fac 20 de zile de pauză.

Afecțiuni ale aparatului genital feminin

 Pentru doamnele aflate la menopauză sau pentru doamnele care au probleme cu menstruația, fie este prea abundentă, fie este neregulată sau chiar suferă de simptome puternice ale sindromului premenstrual, se țin cure cu ceai de codița șoricelului vreme de o lună. De asemenea, pentru doamnele care suferă de infecții genitale, se fac băi de șezut. Iată ce afecțiuni ale aparatului genital feminin tratează ceaiul de codița șoricelului: amenoreea este caracterizată prin oprirea menstruației pe o anumită perioadă, după o perioadă de cicluri menstruale regulate sau mai puțin regulate. Cistita este o afecțiune ce apare la femei și care este o afecțiune a vezicii urinare, iar simptomele în acest caz sunt arsurile la urinare, urinările dese, puroi sau sânge în urină. Dismenoreea este o afecțiune de care nu scapă nicio femeie. Aceasta este reprezentată de durerile menstruale, care apar mai devreme sau mai târziu. Aceste dureri pot apărea încă de dinaintea menstruației cu câteva zile sau pe toată perioada acesteia. Pentru a trata și a ameliora aceste dureri, crampe care sunt foarte acute, puteți bea ceai de codița șoricelului (2 linguri de flori la jumătate de litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți). În cazul femeilor care alăptează, iar sânii prezintă răni sau crăpături, aplicați comprese cu suc de plantă de coada șoricelului. Leucoreea reprezintă o scurgere albă, anormală, la nivelul vulvei ce poate fi însoțită în unele cazuri și de usturimi, mâncărimi sau dureri. În cazul acesta, este indicat să faceți băi de șezut cu ceai de coada șoricelului.

Afecțiuni ale aparatului digestiv

 Arsurile reprezintă o senzație neplăcută pe care o simțim pe esofag însoțite de un lichid ce regurgitează în gură. Pentru a trata arsurile putem folosi ceaiul de codița șoricelului (o linguriță la o cană de apă clocotită, infuzie de jumătate de minut). Se pot bea trei căni de ceai pe zi. Balonările reprezintă acumularea foarte mare de gaze în stomac și sunt însoțite de o senzație neplăcută și de flatulență. Pentru a trata senzația de balonare putem consuma două căni de ceai de codița șoricelului pe zi. Hemoroizii se produc ca urmare a vieții sedentare și constipației, sau chiar după nașterea naturală. Hemoroizii pot da o stare generală destul de proastă datorită iritației pe care o produc. Pentru calmarea durerilor produse de hemoroizi se recomandă consumul de 2-3 căni de ceai de codița șoricelului zilnic.

Pe plan extern

 Ceaiul sau sucul proaspăt de coada șoricelului poate fi folosit sub formă de comprese, dar și tinctura de codița șoricelului este minunată pentru a trata rănile deschise, alergiile cutanate, arsurile, candida vaginală (spălături cu ceai). De asemenea, transpirația excesivă și acneea pot fi tratate cu ajutorul acestei plante.

Atenție!

 Ceaiul de coada șoricelului nu se administrează la gravide, la persoanele alergice și nu trebuie depășită doza zilnică recomandată sau folosirea acestui tratament pentru perioade foarte lungi de timp.

Coada calului

 Coada calului este o plantă cu puteri tămăduitoare, cunoscută pe continentul nostru și în țara noastră de foarte mult timp, încă din Antichitate. În Evul Mediu, spre exemplu, coada calului era recomandată ca leac pentru durerile de rinichi, de plămâni sau pentru tratarea afecțiunilor aparatului respirator. Planta coada calului se folosește din timpuri străvechi pentru tratarea afecțiunilor aparatului urinar, conține numeroase minerale și protejează inima și sistemul nostru osos. Coada calului este recoltată pe timp de vară. Această plantă este destul de des întâlnită în țara noastră, însă nu toate tipurile de coada calului sunt bune pentru a fi folosite în scop intern, așadar pentru a evita eventualele neplăceri cauzate de plantele toxice, se recomandă achiziționarea lor de la magazinele specializate, precum farmaciile naturiste și plafaruri.

Preparate din coada calului

 Coada calului se folosește sub formă de pulbere, care se obține prin măcinarea într-un mod cât mai fin posibil a plantei uscate, de asemenea se mai folosește sub formă de macerat, de decoct sau de cataplasme. Se poate face și infuzie cu coada calului.

Ce afecțiuni tratează Coada calului?

 Coada calului are o arie destul de largă de tratare a anumitor afecțiuni.

Afecțiuni ale sistemului respirator

 Pneumoniile, tuberculozele pulmonare și bronșitele pot fi tratate cu succes cu ajutorul unei cure cu pulbere de coada calului, ce ține două săptămâni și se consumă în acest timp trei lingurițe rase de pulbere de coada calului zilnic.

Întărirea sistemului osos

 Coada calului este foarte bogată în substanțe minerale și așadar se recomandă o cură cu pulbere, vreme de două săptămâni, de patru ori pe zi câte o linguriță. Astfel, oasele se vor consolida, fracturile se vor vindeca mai repede, iar dinții vor fi mai puternici.

Afecțiuni ale rinichilor

 Pietrele la rinichi precum și nisipul la rinichi pot fi vindecate cu ajutorul decoctului de coada calului, administrat de trei ori pe zi, câte o cană.

Afecțiuni ale sistemului digestiv

 Ulcerul, gastritele și hiperaciditatea din stomac pot fi tratate cu ajutorul unei cure cu pulbere de coada calului, aceasta având proprietăți antiacide, cicatrizante.

Pe plan extern

 Hemoragiile nazale, eczemele, abcesul dentar, transpirația abundentă a picioarelor pot fi tratate cu ajutorul acestei plante. De asemenea, după o cură cu coada calului, observăm și efecte de înfrumusețare, precum întărirea rădăcinii părului, a unghiilor, dispariția celulitei și a vergeturilor.

Afecțiuni ale aparatului genital feminin

 Menstruațiile abundente pot fi diminuate cu ajutorul unui remediu de urgență, și anume trei lingurițe de pulbere de coada calului, doză unică, vreme de cinci zile, datorită proprietăților sale antihemoragice importante.

Coada racului

 Coada racului este o plantă cunoscută popular si sub denumirea de argințel, coada dracului, iarba găștii sau troscot. Această plantă crește până la 20 cm înălțime și are flori mari, galbene, putând fi găsită în locuri nisipoase, atât la câmpie, cât și în zone deluroase. Coada racului se întrebuințează și în medicina naturistă, mai mult părțile aeriene și foarte rar, rădăcina. Această plantă conține diverse substanțe, precum taninul, vitamina C, substanțe amare, uleiuri volatile, mucilagii, săruri minerale și substanțe flavonoide și are proprietăți spasmolitice, hemostatice și astringente. Florile sunt de culoare galben-aurie și se închid seara și pe vreme răcoroasă. Această plantă înflorește din luna mai până aproape de septembrie și are acțiuni benefice asupra sistemului digestiv și asupra aparatului genital feminin. De asemenea, pietrele la rinchi și bolile aparatului respirator pot fi cu succes combătute cu ajutorul acestei plante. Pentru că planta nu poate fi întâlnită la orice pas, aceasta se poate procura de la farmaciile naturiste și de la plafaruri sub formă de ceai. Această plantă se folosește fie sub formă de decoct, infuzie sau tinctură.

Preparate din coada racului

 Din coada racului se folosesc preparatele precum infuzia, care se obtine din două lingurițe de plantă la o cană de apă clocotită și se lasă la infuzat vreme de 15 minute. Apoi se strecoară și se utilizează de două ori pe zi, după masă. De asemenea, decoctul din coada racului și tinctura de coada racului sunt preparate foarte des folosite din aceasta plantă.

Ce afecțiuni tratează coada racului?

Coada racului are multiple utilizări pe plan intern și extern.

Afecțiuni ale aparatului digestiv

 Coada racului are un efect calmant asupra afecțiunilor aparatului digestiv și așadar va reduce durerile de stomac și va fi folosit de către persoanele ce suferă de gastrite, ulcer, etc. Diareea, durerile stomacale, abdominale, sunt doar câteva din afecțiunile tratate cu ajutorul acestei plante.

Afecțiuni ginecologice

 Coada racului este plantă excelentă pentru tratarea diverselor afecțiuni ginecologice, mai ales datorită efectului pe care îl are, acela de a stopa hemoragiile și de a favoriza coagularea sângelui, datorită taninului. Așadar, se poate folosi ceaiul de coada racului și de asemenea se fac băi de șezut cu această plantă pentru tratarea afecțiunilor ginecologice. Așadar, coada racului este eficient în tratarea cancerului uterin, dismenoreei, durerilor uterine, hemoragiilor, leucoreei, osteoporozei, etc.

Pe plan extern

 Coada racului tratează cu succes gingivita, arsurile, eczemele, plăgile, tenul acneic, ulcerațiile cutanate dacă este folosită sub formă de băi, gargară, comprese sau cataplasme.

{jcomments on}

  1. Comentarii (1)

  2. Adaugă-l pe al tău
Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

In tara noastra exista cateva plante care sunt bune pentru tratarea majoritatii bolilor. Una dintre aceste plante este si coada calului http://coada-calului.com/. Multa sanatate.

Adelina M
There are no comments posted here yet

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location

Mai poți citi din Remedii naturiste

Salvia și proprietăț…

27-03-2014 Hits:261648 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Salvia și proprietățile sale miraculoase  Salvia este una din plantele care nu ar trebui...

Mai mult

Tratamente naturiste pe…

11-11-2013 Hits:199954 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Tratamente naturiste pentru riduri Procesul de îmbătrânire, un proces cât se poate de n...

Mai mult

Ceaiurile pentru sugari…

10-11-2013 Hits:159688 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceaiurile pentru sugari și copii  Efectele benefice ale plantelor sunt binecunoscute în ...

Mai mult

Pelinul

14-04-2014 Hits:123157 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Pelinul  Pelinul este una dintre plantele ce sunt la îndemâna noastră, însă puțini di...

Mai mult

Floarea de salcâm si p…

10-11-2013 Hits:122605 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Floarea de salcâm și puterile ei terapeutice  Încă din primele zile ale lunii mai, și ...

Mai mult

Ciuperca Ganoderma

10-11-2013 Hits:117014 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciuperca medicament Ganoderma  În tradiția populară românească, se spune că “farmac...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

11-11-2013 Hits:113482 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru durerile de spate Durerile de spate au devenit o reală problemă ...

Mai mult

Beneficiile ceaiului ne…

27-03-2014 Hits:110783 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceaiul negru - prezentare  Ceaiurile au diferite proprietăți din cele mai benefice asupra...

Mai mult

Negrilica, o plantă cu…

27-03-2014 Hits:94403 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Negrilica face minuni pentru organism Negrilica este o plantă care, deși nu este pe deplin...

Mai mult

Sunătoarea

24-01-2014 Hits:92308 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Tratează-ți sufletul și trupul cu sunătoare  Sunătoarea sau pojarnița este una din pl...

Mai mult

Aloe vera

08-01-2013 Hits:90711 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Aloe Vera: celebră din vremuri străvechi  Denumită de către chinezi "remediul armonie...

Mai mult

Remedii naturale pentru…

20-01-2014 Hits:85724 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cum scăpăm de insomnie în mod natural?  Fiecare dintre noi a trecut cel puțin o dată p...

Mai mult

Chlorella

08-05-2013 Hits:85099 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este Chlorella?  Chlorella este o algă unicelulară atât de mică, încât până la a...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

07-01-2014 Hits:80863 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este diabetul şi ce este diabetul zaharat?  Diabetul este o afecţiune caracterizată p...

Mai mult

Ginkgo Biloba

15-04-2013 Hits:76634 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ginkgo Biloba: aliatul sănătății  Ginkgo Biloba reprezintă cea mai veche specie de cop...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

07-01-2014 Hits:69999 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru hepatită Genţiana  Genţiana, supranumită şi fierea pământulu...

Mai mult

Spirulina

13-01-2013 Hits:62019 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Spirulina – efecte miraculoase asupra sănătății  Spirulina (Spirulina platensis) este o...

Mai mult

Uleiuri presate la rece

03-02-2013 Hits:52347 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Uleiurile presate la rece, o alegere înțeleaptă pentru sănătate  Uleiurile presate la ...

Mai mult

Ghimbirul, un aliat de …

08-01-2013 Hits:51327 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ghimbirul, un aliat de nădejde al sănătăţii   Ghimbirul este o plantă aromatică în fo...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

11-10-2013 Hits:47292 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru un păr sănătos  Podoaba capilară reprezintă un element de fru...

Mai mult

Busuiocul

24-01-2014 Hits:40816 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Busuiocul, un valoros remediu naturist  Busuiocul este numele comun dat plantei culinare Oc...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

11-11-2013 Hits:39743 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru întărirea sistemului imunitar la copii  Se apropie anotimpul rec...

Mai mult

Vitamina C alcalina - a…

26-04-2014 Hits:34536 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Vitamina C alcalină - antioxidantă și fortifiantă pentru organism  Vitamina C este implic...

Mai mult

Alga afa

08-01-2013 Hits:34525 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Algele, originea vieții și sursă excepțională de nutrienţi  Algele sunt originea vie...

Mai mult

Remedii naturiste care …

17-11-2013 Hits:33974 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste care vă ajută să renunțați la fumat  În societatea contemporană, f...

Mai mult

Remedii pentru congesti…

27-03-2014 Hits:32493 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru congestia nazală  Anotimpul rece vine și cu foarte multe problem...

Mai mult

Remedii naturale impotr…

12-08-2013 Hits:30639 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturale împotriva transpirației excesive  Transpirația este un fenomen natural...

Mai mult

Vitamina C, campioana s…

04-04-2013 Hits:30445 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Vitamina C salvează vieți Filmul de mai jos relatează povestea adevărată a unui fermier d...

Mai mult

Detoxifiere cu ceaiuri …

14-04-2014 Hits:30390 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Detoxifierea organismului cu ajutorul ceaiurilor și crudităților  Termenul de detoxifier...

Mai mult

Drojdia de bere si Canc…

26-09-2012 Hits:25235 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Drojdia de bere luptă eficient împotriva cancerului  Ciupercile vii din componența drojdie...

Mai mult

Ciupercile shiitake

02-08-2013 Hits:23648 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciupercile Shiitake – aliment sau medicament?   În Japonia și în China ciupercile shiita...

Mai mult

Din farmacia naturii …

14-10-2013 Hits:21220 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Din farmacia naturii – menta Menta este o plantă medicinală cu o sumedenie de efecte ben...

Mai mult

Remedii naturiste pentr…

11-11-2013 Hits:20945 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru afecțiunile aparatului digestiv  În acest articol vom prezenta c...

Mai mult

Levănțica

14-12-2013 Hits:19450 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Levănțica folosită în scop terapeutic Levănțica este o plantă foarte utilizată pe pl...

Mai mult

Flavonoidele

14-12-2013 Hits:19183 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Flavonoidele Conceptul de flavonoide este unul relativ nou în România. În acest articol v...

Mai mult

11 beneficii pentru să…

10-06-2015 Hits:18147 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este mai exact bicarbonatul de sodiu?  Bicarbonatul de sodiu este o pulbere albă care la ...

Mai mult

Pufulița și utilizare…

14-04-2014 Hits:17854 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Pufulița și utilizarea ei terapeutică  Pufulița este o plantă a căror efecte curative s...

Mai mult

Remedii naturiste: anti…

14-12-2013 Hits:16939 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste: antibioticele naturale  Există atât plante, cât şi produse naturale ca...

Mai mult

Ciuperca Coama Leului

10-11-2013 Hits:16306 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciuperca Coama Leului  Micoterapia sau terapia cu ciuperci este una din cele mai bune terap...

Mai mult

Ciuperca dansatoare Mai…

10-11-2013 Hits:16297 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciuperca dansatoare Maitake  Medicina naturistă alternativă ne oferă în societatea cont...

Mai mult

Oregano are multiple be…

02-06-2015 Hits:16216 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale plantei oregano?  Oregano este o plantă minunat...

Mai mult

Mușețelul - un adevă…

10-11-2013 Hits:15352 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mușețelul - un adevărat izvor de sănătate  De-a lungul secolelor, oamenii au folosit m...

Mai mult

Beneficiile plantei alo…

04-02-2016 Hits:15320 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale v...

Mai mult

10 remedii naturiste co…

16-02-2017 Hits:12733 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

De ce unele persoane au candidoză, iar altele nu?  Candida albicans este un tip de ciupercă...

Mai mult

Cozile care fac cinste …

20-01-2014 Hits:11643 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cozile care fac cinste naturii – codița șoricelului, coada calului, coada racului Natura...

Mai mult

Mini dictionar a plante…

02-06-2014 Hits:11164 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mini dicționar al plantelor tămăduitoare (A-C) A Albăstreaua (Centaurea cyanus) Ce folos...

Mai mult

Ghimbirul ajută la red…

24-04-2015 Hits:10359 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ghimbirul este antiinflamatoriu și întărește sistemul imunitar  Ghimbirul este foarte fol...

Mai mult

Coada-calului: propriet…

17-07-2017 Hits:10293 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Coada-calului: descriere generală  Coada-calului face parte din familia Equisetaceae și e...

Mai mult

Mini-dicționar a celor…

10-06-2014 Hits:9712 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mini-dicţionar al celor mai comune plante cu proprietăţi tămăduitoare (L-O) L Lămâia (...

Mai mult

Remedii naturiste în s…

17-05-2016 Hits:8662 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, c...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

23-11-2015 Hits:8240 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mai mult

Cele mai bune trei ceai…

27-06-2015 Hits:7954 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Antioxidanții din ceaiuri au efecte de reîntinerire  Păstrarea tinereții cât mai mult ti...

Mai mult

Artrita reumatoidă: ca…

12-07-2017 Hits:7658 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este artrita reumatoidă?  Artrita reumatoidă este o boală autoimună care determină in...

Mai mult

Plante utile în perioa…

06-06-2013 Hits:7130 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Plante utile în perioada de primăvară  Primăvară este un anotimp în care organismul ar...

Mai mult

Beneficiile vindecătoa…

04-01-2016 Hits:7117 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru...

Mai mult

Mini-dicționar a celor…

03-06-2014 Hits:7051 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mini-dicționar al celor mai comune plante cu proprietăți tămăduitoare (D-I) D Drăgaica ...

Mai mult

11 remedii naturiste co…

09-10-2015 Hits:6855 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație ...

Mai mult

8 analgezice naturale p…

27-10-2015 Hits:6809 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Analgezicele naturale alină durerile sau tulburările de sănătate  Analgezicele sunt una d...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

26-10-2016 Hits:6612 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este sinuzita?  Sinusurile paranazale sunt niște cavități pline cu aer care se găsesc ...

Mai mult

Mesteacănul: beneficii…

10-04-2017 Hits:5996 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mesteacănul, un arbore vindecător  Mesteacănul este un arbore originar din Sud-estul Asiei...

Mai mult

5 plante pentru tratare…

19-01-2016 Hits:5944 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea ar...

Mai mult

6 plante calmante mirac…

07-09-2015 Hits:5870 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

6 plante calmante miraculoase  Într-o singură zi, putem experimenta diverse stări: stres ...

Mai mult

Ceaiul Kombucha: propri…

08-01-2018 Hits:5843 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este ceaiul Kombucha?  Kombucha este o băutură pe bază de ceai fermentat, cu un gust u...

Mai mult

Proprietățile turmeri…

31-10-2015 Hits:5780 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat ...

Mai mult

Mini-dictionar a celor …

17-06-2014 Hits:5733 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Păducel (Crataegus monogyna) Cum se administrează Păducelul?  Păducelul creşte la câmp...

Mai mult

Cele mai bune alimente …

23-10-2015 Hits:5599 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentele antibacteriene au proprietăți antibiotice  Alimentele antibacteriene sunt produs...

Mai mult

Remedii naturale simple…

27-06-2015 Hits:5574 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturale simple și eficiente  Natura ne oferă cu generozitate o minunată varietate...

Mai mult

Beneficiile zmeurei pen…

23-07-2015 Hits:5421 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Zmeura, aport nutrițional și proprietăți medicinale  Consumând o cană de zmeură proasp...

Mai mult

Propolisul și benefici…

10-01-2016 Hits:5336 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Albinele sunt adevărate susținătoare ale vieții pe Pământ  Albinele, prin polenizarea f...

Mai mult

Mușețelul și rolul l…

15-06-2015 Hits:5334 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceaiurile din plante medicinale: binefăcătoare pentru sănătate  Ceaiurile din plante sunt...

Mai mult

Beneficiile, utilizări…

14-03-2015 Hits:5096 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Scorțișoara cea parfumată și vindecătoare  Aromată și delicioasă, perfect potrivită ...

Mai mult

Remedii naturiste contr…

13-06-2016 Hits:5062 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptom...

Mai mult

Resveratrolul și curcu…

22-05-2015 Hits:4979 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Resveratrolul și curcumina, doi compuși naturali valoroși în tratarea cancerului  În pre...

Mai mult

Beneficiile iasomiei pe…

18-02-2016 Hits:4961 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, ...

Mai mult

Tincturile din plante m…

20-07-2016 Hits:4815 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Care este cea mai bună modalitate de a profita de proprietățile plantelor medicinale?  Pla...

Mai mult

5 infuzii pentru tratar…

08-12-2015 Hits:4616 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din p...

Mai mult

Ciupercile combat și t…

20-04-2015 Hits:4588 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cum pot ajuta ciupercile în tratarea cancerului?  Ciupercile au fost prețuite pentru propri...

Mai mult

Gălbenelele - propriet…

28-06-2016 Hits:4561 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Date despre gălbenele (Calendula officinalis)  Gălbenelele, având numele științific de C...

Mai mult

Ceaiul verde, un aliat …

20-04-2015 Hits:4306 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceaiul verde ajută la prevenirea cancerului  Ceaiul verde și compușii săi au fost studia...

Mai mult

5 băuturi naturale pen…

12-01-2016 Hits:4148 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 băuturi naturale pentru tratarea gastritei  Gastrita este o afecțiune des întâlnită a ...

Mai mult

Sucuri pentru remineral…

06-12-2015 Hits:4084 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Sucuri pentru remineralizarea corpului  Sucurile naturale de fructe și legume sunt ușoare, ...

Mai mult
>