Cozile care fac cinste naturii – codița șoricelului, coada calului, coada racului
Natura este plină de multe surprize și de asemenea de plante cu efect miraculos, cunoscute de-a lungul timpului și transmise din generație în generație ca fiind adevărate elixire pentru sănătate. Printre aceste plante minunate se numără și codița șoricelului, coada calului și coada racului. Nu numai numele le leagă, ci și faptul că toate trei au puteri foarte mari de vindecare a unor afecțiuni frecvent întâlnite în ziua de azi. Spre exemplu, coada calului este excelentă în cazul infecțiilor urinare, a nisipului depus în rinichi și în cazul țesuturilor distruse de bronșită. Codița șoricelului, pe de altă parte, tratează cu succes bolile aparatului genital feminin, hepatita, și dischineziile, colitele și colicistitele, adică afecțiuni ale bilei. Iar coada racului luptă eficient cu artrita și leucoreea și reduce leziunile mucoaselor, tratează candidoza și reduce inflamațiile. Să vedem, așadar, ce beneficii surprinzătoare aduce fiecare plantă în parte organismului nostru.
Coada șoricelului
Coada șoricelului este cunoscută sub denumirea științifica de Achillea millefolium și este o plantă la îndemâna oricui. Codița șoricelului crește în cantități foarte mari pe câmpiile întinse, pe drumurile înguste de țară, la marginile pădurilor, în fânețe sau în lanurile de cereale. Această plantă are flori albe sau trandafirii și un miros nu tocmai agreabil, ci mai degrabă înțepător, acrișor, dar destul de intens. De la codița șoricelului se folosește întreaga plantă pentru tratarea diverselor afecțiuni, dar îndeosebi florile. Acestea trebuie culese atunci când este soarele cel mai puternic, crescând conținutul în uleiuri volatile. Codița șoricelului se culege până la sfârșitul lunii octombrie și începe încă din luna iulie. Codița șoricelului este originară chiar din Europa și din America de Nord, dar poate fi găsită și în Asia, mai ales în regiunile cu climă temperată, oriunde în lume. Încă din Antichitate, strămoșii noștri cunoșteau forța tămăduitoare a acestei plante și o foloseau pentru a trata plăgile sângerânde și ulcerațiile. Codița șoricelului conține numeroase substanțe deosebit de importante precum taninul, un puternic astringent, cicatrizant și antiseptic, betanina, care este benefică pentru musculatură, cineolul, un puternic stomahic, expectorant și vermifug, azulenul care acționează ca un antispasodic, antiinflamator și astringent și multiple substanțe flavonoide, precum și derivații ale acidului salicilic, eficient împotriva durerii și febrei.
Ceaiul de coada șoricelului
Coada șoricelului este o plantă ce stă la baza multor ceaiuri și combinații de plante, precum și tincturi și capsule ce pot fi găsite la magazinele naturiste și la plafaruri. Însă cel mai important preparat din această plantă este maceratul la rece din codița șoricelului, care se prepară din două linguri de plantă la jumătate de litru de apă. Se lasă la rece de seara până dimineata. A doua zi se strecoară si se bea pe parcursul zilei, cu minim 30 de minute înainte de masă. Maceratul de codița șoricelului se poate consuma ca atare sau se poate folosi sub formă de comprese sau ca băi de șezut. Alte preparate foarte bune pe bază de codița șoricelului sunt – pulberea de codița șoricelului, ce se obține prin măcinarea florilor cu ajutorul râșniței de cafea și se poate face o cură de o lună timp în care se administrează patru lingurițe de pulbere zilnic. De asemenea, tinctura de codița șoricelului tratează inflamațiile, infecțiile, leziunile pielii, acționând ca un cicatrizant, dezinfectant și antiinflamator puternic.
Ce afecțiuni tratează codița șoricelului?
Afecțiuni ale bilei
În această categorie intră dischinezia biliară, colicistita, indigestiile, colitele și colitele spastice. Colitele reprezintă inflamații ale colonului și au o simptomatologie variată – diaree, sânge în scaun, dureri abdominale. Așadar, pentru tratarea acestor afecțiuni se ține o cură de o lună cu infuzie de codița șoricelului, se bea jumătate de cană înainte de fiecare masă, zilnic. De asemenea, se mai poate face o cură, îndeosebi pentru colicistite cu pulbere de codița șoricelului, timp de trei săptămâni, consumând câte o linguriță înainte de fiecare masă.
Hepatita
Codița șoricelului este un puternic adjuvant în tratarea cu eficiență a hepatitei. Astfel, se face o cură de două luni cu suc de codița șoricelului. Se consumă câte 50 ml de suc proaspăt de plantă zilnic și după această cură, se fac 20 de zile de pauză.
Afecțiuni ale aparatului genital feminin
Pentru doamnele aflate la menopauză sau pentru doamnele care au probleme cu menstruația, fie este prea abundentă, fie este neregulată sau chiar suferă de simptome puternice ale sindromului premenstrual, se țin cure cu ceai de codița șoricelului vreme de o lună. De asemenea, pentru doamnele care suferă de infecții genitale, se fac băi de șezut. Iată ce afecțiuni ale aparatului genital feminin tratează ceaiul de codița șoricelului: amenoreea este caracterizată prin oprirea menstruației pe o anumită perioadă, după o perioadă de cicluri menstruale regulate sau mai puțin regulate. Cistita este o afecțiune ce apare la femei și care este o afecțiune a vezicii urinare, iar simptomele în acest caz sunt arsurile la urinare, urinările dese, puroi sau sânge în urină. Dismenoreea este o afecțiune de care nu scapă nicio femeie. Aceasta este reprezentată de durerile menstruale, care apar mai devreme sau mai târziu. Aceste dureri pot apărea încă de dinaintea menstruației cu câteva zile sau pe toată perioada acesteia. Pentru a trata și a ameliora aceste dureri, crampe care sunt foarte acute, puteți bea ceai de codița șoricelului (2 linguri de flori la jumătate de litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți). În cazul femeilor care alăptează, iar sânii prezintă răni sau crăpături, aplicați comprese cu suc de plantă de coada șoricelului. Leucoreea reprezintă o scurgere albă, anormală, la nivelul vulvei ce poate fi însoțită în unele cazuri și de usturimi, mâncărimi sau dureri. În cazul acesta, este indicat să faceți băi de șezut cu ceai de coada șoricelului.
Afecțiuni ale aparatului digestiv
Arsurile reprezintă o senzație neplăcută pe care o simțim pe esofag însoțite de un lichid ce regurgitează în gură. Pentru a trata arsurile putem folosi ceaiul de codița șoricelului (o linguriță la o cană de apă clocotită, infuzie de jumătate de minut). Se pot bea trei căni de ceai pe zi. Balonările reprezintă acumularea foarte mare de gaze în stomac și sunt însoțite de o senzație neplăcută și de flatulență. Pentru a trata senzația de balonare putem consuma două căni de ceai de codița șoricelului pe zi. Hemoroizii se produc ca urmare a vieții sedentare și constipației, sau chiar după nașterea naturală. Hemoroizii pot da o stare generală destul de proastă datorită iritației pe care o produc. Pentru calmarea durerilor produse de hemoroizi se recomandă consumul de 2-3 căni de ceai de codița șoricelului zilnic.
Pe plan extern
Ceaiul sau sucul proaspăt de coada șoricelului poate fi folosit sub formă de comprese, dar și tinctura de codița șoricelului este minunată pentru a trata rănile deschise, alergiile cutanate, arsurile, candida vaginală (spălături cu ceai). De asemenea, transpirația excesivă și acneea pot fi tratate cu ajutorul acestei plante.
Atenție!
Ceaiul de coada șoricelului nu se administrează la gravide, la persoanele alergice și nu trebuie depășită doza zilnică recomandată sau folosirea acestui tratament pentru perioade foarte lungi de timp.
Coada calului
Coada calului este o plantă cu puteri tămăduitoare, cunoscută pe continentul nostru și în țara noastră de foarte mult timp, încă din Antichitate. În Evul Mediu, spre exemplu, coada calului era recomandată ca leac pentru durerile de rinichi, de plămâni sau pentru tratarea afecțiunilor aparatului respirator. Planta coada calului se folosește din timpuri străvechi pentru tratarea afecțiunilor aparatului urinar, conține numeroase minerale și protejează inima și sistemul nostru osos. Coada calului este recoltată pe timp de vară. Această plantă este destul de des întâlnită în țara noastră, însă nu toate tipurile de coada calului sunt bune pentru a fi folosite în scop intern, așadar pentru a evita eventualele neplăceri cauzate de plantele toxice, se recomandă achiziționarea lor de la magazinele specializate, precum farmaciile naturiste și plafaruri.
Preparate din coada calului
Coada calului se folosește sub formă de pulbere, care se obține prin măcinarea într-un mod cât mai fin posibil a plantei uscate, de asemenea se mai folosește sub formă de macerat, de decoct sau de cataplasme. Se poate face și infuzie cu coada calului.
Ce afecțiuni tratează Coada calului?
Coada calului are o arie destul de largă de tratare a anumitor afecțiuni.
Afecțiuni ale sistemului respirator
Pneumoniile, tuberculozele pulmonare și bronșitele pot fi tratate cu succes cu ajutorul unei cure cu pulbere de coada calului, ce ține două săptămâni și se consumă în acest timp trei lingurițe rase de pulbere de coada calului zilnic.
Întărirea sistemului osos
Coada calului este foarte bogată în substanțe minerale și așadar se recomandă o cură cu pulbere, vreme de două săptămâni, de patru ori pe zi câte o linguriță. Astfel, oasele se vor consolida, fracturile se vor vindeca mai repede, iar dinții vor fi mai puternici.
Afecțiuni ale rinichilor
Pietrele la rinichi precum și nisipul la rinichi pot fi vindecate cu ajutorul decoctului de coada calului, administrat de trei ori pe zi, câte o cană.
Afecțiuni ale sistemului digestiv
Ulcerul, gastritele și hiperaciditatea din stomac pot fi tratate cu ajutorul unei cure cu pulbere de coada calului, aceasta având proprietăți antiacide, cicatrizante.
Pe plan extern
Hemoragiile nazale, eczemele, abcesul dentar, transpirația abundentă a picioarelor pot fi tratate cu ajutorul acestei plante. De asemenea, după o cură cu coada calului, observăm și efecte de înfrumusețare, precum întărirea rădăcinii părului, a unghiilor, dispariția celulitei și a vergeturilor.
Afecțiuni ale aparatului genital feminin
Menstruațiile abundente pot fi diminuate cu ajutorul unui remediu de urgență, și anume trei lingurițe de pulbere de coada calului, doză unică, vreme de cinci zile, datorită proprietăților sale antihemoragice importante.
Coada racului
Coada racului este o plantă cunoscută popular si sub denumirea de argințel, coada dracului, iarba găștii sau troscot. Această plantă crește până la 20 cm înălțime și are flori mari, galbene, putând fi găsită în locuri nisipoase, atât la câmpie, cât și în zone deluroase. Coada racului se întrebuințează și în medicina naturistă, mai mult părțile aeriene și foarte rar, rădăcina. Această plantă conține diverse substanțe, precum taninul, vitamina C, substanțe amare, uleiuri volatile, mucilagii, săruri minerale și substanțe flavonoide și are proprietăți spasmolitice, hemostatice și astringente. Florile sunt de culoare galben-aurie și se închid seara și pe vreme răcoroasă. Această plantă înflorește din luna mai până aproape de septembrie și are acțiuni benefice asupra sistemului digestiv și asupra aparatului genital feminin. De asemenea, pietrele la rinchi și bolile aparatului respirator pot fi cu succes combătute cu ajutorul acestei plante. Pentru că planta nu poate fi întâlnită la orice pas, aceasta se poate procura de la farmaciile naturiste și de la plafaruri sub formă de ceai. Această plantă se folosește fie sub formă de decoct, infuzie sau tinctură.
Preparate din coada racului
Din coada racului se folosesc preparatele precum infuzia, care se obtine din două lingurițe de plantă la o cană de apă clocotită și se lasă la infuzat vreme de 15 minute. Apoi se strecoară și se utilizează de două ori pe zi, după masă. De asemenea, decoctul din coada racului și tinctura de coada racului sunt preparate foarte des folosite din aceasta plantă.
Ce afecțiuni tratează coada racului?
Coada racului are multiple utilizări pe plan intern și extern.
Afecțiuni ale aparatului digestiv
Coada racului are un efect calmant asupra afecțiunilor aparatului digestiv și așadar va reduce durerile de stomac și va fi folosit de către persoanele ce suferă de gastrite, ulcer, etc. Diareea, durerile stomacale, abdominale, sunt doar câteva din afecțiunile tratate cu ajutorul acestei plante.
Afecțiuni ginecologice
Coada racului este plantă excelentă pentru tratarea diverselor afecțiuni ginecologice, mai ales datorită efectului pe care îl are, acela de a stopa hemoragiile și de a favoriza coagularea sângelui, datorită taninului. Așadar, se poate folosi ceaiul de coada racului și de asemenea se fac băi de șezut cu această plantă pentru tratarea afecțiunilor ginecologice. Așadar, coada racului este eficient în tratarea cancerului uterin, dismenoreei, durerilor uterine, hemoragiilor, leucoreei, osteoporozei, etc.
Pe plan extern
Coada racului tratează cu succes gingivita, arsurile, eczemele, plăgile, tenul acneic, ulcerațiile cutanate dacă este folosită sub formă de băi, gargară, comprese sau cataplasme.
Salvia și proprietățile…
27-03-2014 Hits:244908 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin
Salvia și proprietățile sale miraculoase Salvia este una din plantele care nu ar trebui să ...
Mai multTratamente naturiste pe…
11-11-2013 Hits:187832 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Tratamente naturiste pentru riduri Procesul de îmbătrânire, un proces cât se poate de natur...
Mai multCeaiurile pentru sugari…
10-11-2013 Hits:145654 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Ceaiurile pentru sugari și copii Efectele benefice ale plantelor sunt binecunoscute în într...
Mai multFloarea de salcâm si pu…
10-11-2013 Hits:111270 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Floarea de salcâm și puterile ei terapeutice Încă din primele zile ale lunii mai, și până s...
Mai multPelinul
14-04-2014 Hits:106569 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Pelinul Pelinul este una dintre plantele ce sunt la îndemâna noastră, însă puțini din noi ș...
Mai multRemedii naturiste pentr…
11-11-2013 Hits:106326 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru durerile de spate Durerile de spate au devenit o reală problemă în ...
Mai multBeneficiile ceaiului ne…
27-03-2014 Hits:101982 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Ceaiul negru - prezentare Ceaiurile au diferite proprietăți din cele mai benefice asupra să...
Mai multCiuperca Ganoderma
10-11-2013 Hits:100512 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Ciuperca medicament Ganoderma În tradiția populară românească, se spune că “farmacia Domnul...
Mai multSunătoarea
24-01-2014 Hits:86142 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Tratează-ți sufletul și trupul cu sunătoare Sunătoarea sau pojarnița este una din plantele ...
Mai multRemedii naturale pentru…
20-01-2014 Hits:78112 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Cum scăpăm de insomnie în mod natural? Fiecare dintre noi a trecut cel puțin o dată prin p...
Mai multAloe vera
08-01-2013 Hits:76517 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Aloe Vera: celebră din vremuri străvechi Denumită de către chinezi "remediul armoniei”, a...
Mai multNegrilica, o plantă cu …
27-03-2014 Hits:75488 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Negrilica face minuni pentru organism Negrilica este o plantă care, deși nu este pe deplin d...
Mai multRemedii naturiste pentr…
07-01-2014 Hits:74089 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Ce este diabetul şi ce este diabetul zaharat? Diabetul este o afecţiune caracterizată prin ...
Mai multChlorella
08-05-2013 Hits:72376 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Ce este Chlorella? Chlorella este o algă unicelulară atât de mică, încât până la apariția m...
Mai multGinkgo Biloba
15-04-2013 Hits:67261 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Ginkgo Biloba: aliatul sănătății Ginkgo Biloba reprezintă cea mai veche specie de copac de ...
Mai multSpirulina
13-01-2013 Hits:55425 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Spirulina – efecte miraculoase asupra sănătății Spirulina (Spirulina platensis) este o microa...
Mai multRemedii naturiste pentr…
07-01-2014 Hits:52872 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru hepatită Genţiana Genţiana, supranumită şi fierea pământului, este ...
Mai multUleiuri presate la rece
03-02-2013 Hits:48768 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Uleiurile presate la rece, o alegere înțeleaptă pentru sănătate Uleiurile presate la rece s...
Mai multGhimbirul, un aliat de …
08-01-2013 Hits:44011 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Ghimbirul, un aliat de nădejde al sănătăţii Ghimbirul este o plantă aromatică în formă de ră...
Mai multRemedii naturiste pentr…
11-10-2013 Hits:43615 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru un păr sănătos Podoaba capilară reprezintă un element de frumusețe...
Mai multRemedii naturiste pentr…
11-11-2013 Hits:36970 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru întărirea sistemului imunitar la copii Se apropie anotimpul rece ș...
Mai multBusuiocul
24-01-2014 Hits:36455 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Busuiocul, un valoros remediu naturist Busuiocul este numele comun dat plantei culinare Oci...
Mai multRemedii naturiste care …
17-11-2013 Hits:30740 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste care vă ajută să renunțați la fumat În societatea contemporană, fumatul a...
Mai multAlga afa
08-01-2013 Hits:29604 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Algele, originea vieții și sursă excepțională de nutrienţi Algele sunt originea vieții pe p...
Mai multRemedii pentru congesti…
27-03-2014 Hits:29080 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru congestia nazală Anotimpul rece vine și cu foarte multe probleme d...
Mai multRemedii naturale impotr…
12-08-2013 Hits:28707 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Remedii naturale împotriva transpirației excesive Transpirația este un fenomen natural, îns...
Mai multDetoxifiere cu ceaiuri …
14-04-2014 Hits:28236 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Detoxifierea organismului cu ajutorul ceaiurilor și crudităților Termenul de detoxifiere a ...
Mai multVitamina C alcalina - a…
26-04-2014 Hits:27727 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Vitamina C alcalină - antioxidantă și fortifiantă pentru organism Vitamina C este implicată î...
Mai multVitamina C, campioana s…
04-04-2013 Hits:27554 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Vitamina C salvează vieți Filmul de mai jos relatează povestea adevărată a unui fermier din No...
Mai multDrojdia de bere si Canc…
26-09-2012 Hits:22175 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Drojdia de bere luptă eficient împotriva cancerului Ciupercile vii din componența drojdiei de...
Mai multCiupercile shiitake
02-08-2013 Hits:20375 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Ciupercile Shiitake – aliment sau medicament? În Japonia și în China ciupercile shiitake sun...
Mai multRemedii naturiste pentr…
11-11-2013 Hits:18324 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste pentru afecțiunile aparatului digestiv În acest articol vom prezenta cele...
Mai multDin farmacia naturii – …
14-10-2013 Hits:17715 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Din farmacia naturii – menta Menta este o plantă medicinală cu o sumedenie de efecte benefic...
Mai multLevănțica
14-12-2013 Hits:17229 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin
Levănțica folosită în scop terapeutic Levănțica este o plantă foarte utilizată pe plan mondi...
Mai multFlavonoidele
14-12-2013 Hits:16420 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Flavonoidele Conceptul de flavonoide este unul relativ nou în România. În acest articol vom ...
Mai multRemedii naturiste: anti…
14-12-2013 Hits:15404 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste: antibioticele naturale Există atât plante, cât şi produse naturale care au...
Mai mult11 beneficii pentru săn…
10-06-2015 Hits:14437 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Ce este mai exact bicarbonatul de sodiu? Bicarbonatul de sodiu este o pulbere albă care la în...
Mai multMușețelul - un adevărat…
10-11-2013 Hits:13588 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Mușețelul - un adevărat izvor de sănătate De-a lungul secolelor, oamenii au folosit mușețel...
Mai multPufulița și utilizarea …
14-04-2014 Hits:13477 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Pufulița și utilizarea ei terapeutică Pufulița este o plantă a căror efecte curative sunt pre...
Mai multCiuperca dansatoare Mai…
10-11-2013 Hits:12806 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Ciuperca dansatoare Maitake Medicina naturistă alternativă ne oferă în societatea contempor...
Mai multOregano are multiple be…
02-06-2015 Hits:11625 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale plantei oregano? Oregano este o plantă minunată, at...
Mai multCiuperca Coama Leului
10-11-2013 Hits:10182 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Ciuperca Coama Leului Micoterapia sau terapia cu ciuperci este una din cele mai bune terapi...
Mai multCozile care fac cinste …
20-01-2014 Hits:10042 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Cozile care fac cinste naturii – codița șoricelului, coada calului, coada racului Natura est...
Mai multMini dictionar a plante…
02-06-2014 Hits:9341 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Mini dicționar al plantelor tămăduitoare (A-C) A Albăstreaua (Centaurea cyanus) Ce folosim ș...
Mai multMini-dicționar a celor …
10-06-2014 Hits:8229 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Mini-dicţionar al celor mai comune plante cu proprietăţi tămăduitoare (L-O) L Lămâia (Citrus ...
Mai multGhimbirul ajută la redu…
24-04-2015 Hits:7352 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Ghimbirul este antiinflamatoriu și întărește sistemul imunitar Ghimbirul este foarte folosit ...
Mai multBeneficiile plantei alo…
04-02-2016 Hits:7030 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea Datorită proprietăților sale vindecă...
Mai mult10 remedii naturiste co…
16-02-2017 Hits:6324 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

De ce unele persoane au candidoză, iar altele nu? Candida albicans este un tip de ciupercă ce...
Mai multPlante utile în perioad…
06-06-2013 Hits:5972 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Plante utile în perioada de primăvară Primăvară este un anotimp în care organismul are nevoi...
Mai multRemedii naturiste contr…
23-11-2015 Hits:5911 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Ce cauzează înroșirea ochilor? Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor. Acea...
Mai multCele mai bune trei ceai…
27-06-2015 Hits:5699 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Antioxidanții din ceaiuri au efecte de reîntinerire Păstrarea tinereții cât mai mult timp pos...
Mai multMini-dicționar a celor …
03-06-2014 Hits:5576 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Mini-dicționar al celor mai comune plante cu proprietăți tămăduitoare (D-I) D Drăgaica (Galiu...
Mai multCoada-calului: propriet…
17-07-2017 Hits:5402 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Coada-calului: descriere generală Coada-calului face parte din familia Equisetaceae și este...
Mai multRemedii naturiste în sc…
17-05-2016 Hits:5105 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste în sciatică Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, care ...
Mai mult11 remedii naturiste co…
09-10-2015 Hits:4919 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Ce este aciditatea stomacală? Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație neplă...
Mai multMini-dictionar a celor …
17-06-2014 Hits:4899 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Mini-dicționar al celor mai comune plante cu proprietăți tămăduitoare (P-V) P Păducel (Cratae...
Mai mult8 analgezice naturale p…
27-10-2015 Hits:4699 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Analgezicele naturale alină durerile sau tulburările de sănătate Analgezicele sunt una dintre...
Mai multBeneficiile vindecătoar…
04-01-2016 Hits:4590 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Beneficiile vindecătoare ale echinaceei Echinaceea este o plantă care se folosește pentru tra...
Mai mult6 plante calmante mirac…
07-09-2015 Hits:4121 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

6 plante calmante miraculoase Într-o singură zi, putem experimenta diverse stări: stres și re...
Mai multRemedii naturale simple…
27-06-2015 Hits:3981 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Remedii naturale simple și eficiente Natura ne oferă cu generozitate o minunată varietate de ...
Mai multProprietățile turmericu…
31-10-2015 Hits:3879 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase Un nou studiu științific a constatat că ...
Mai multMușețelul și rolul lui …
15-06-2015 Hits:3818 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Ceaiurile din plante medicinale: binefăcătoare pentru sănătate Ceaiurile din plante sunt o su...
Mai multCele mai bune alimente …
23-10-2015 Hits:3738 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Alimentele antibacteriene au proprietăți antibiotice Alimentele antibacteriene sunt produse n...
Mai multRemedii naturiste contr…
13-06-2016 Hits:3735 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste contra alergiilor Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome ...
Mai multBeneficiile, utilizăril…
14-03-2015 Hits:3672 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Scorțișoara cea parfumată și vindecătoare Aromată și delicioasă, perfect potrivită pentru sav...
Mai multBeneficiile zmeurei pen…
23-07-2015 Hits:3627 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Zmeura, aport nutrițional și proprietăți medicinale Consumând o cană de zmeură proaspătă, org...
Mai multResveratrolul și curcum…
22-05-2015 Hits:3583 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Resveratrolul și curcumina, doi compuși naturali valoroși în tratarea cancerului În prezent, ...
Mai multPropolisul și beneficii…
10-01-2016 Hits:3562 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Albinele sunt adevărate susținătoare ale vieții pe Pământ Albinele, prin polenizarea florilor...
Mai multRemedii naturiste contr…
26-10-2016 Hits:3548 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Ce este sinuzita? Sinusurile paranazale sunt niște cavități pline cu aer care se găsesc de am...
Mai multGălbenelele - proprietă…
28-06-2016 Hits:3328 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Date despre gălbenele (Calendula officinalis) Gălbenelele, având numele științific de Calendu...
Mai mult5 infuzii pentru tratar…
08-12-2015 Hits:3263 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

5 infuzii pentru tratarea anxietății Problemele de anxietate afectează o mare parte din popul...
Mai multBeneficiile iasomiei pe…
18-02-2016 Hits:3246 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Iasomia, regina florilor Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, ga...
Mai multCiupercile combat și tr…
20-04-2015 Hits:3139 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Cum pot ajuta ciupercile în tratarea cancerului? Ciupercile au fost prețuite pentru proprietă...
Mai mult5 plante pentru tratare…
19-01-2016 Hits:3133 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

5 plante pentru tratarea artritei Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea articu...
Mai multArtrita reumatoidă: cau…
12-07-2017 Hits:3044 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Ce este artrita reumatoidă? Artrita reumatoidă este o boală autoimună care determină inflamar...
Mai multCeaiul verde, un aliat …
20-04-2015 Hits:2943 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Ceaiul verde ajută la prevenirea cancerului Ceaiul verde și compușii săi au fost studiați pen...
Mai multTincturile din plante m…
20-07-2016 Hits:2882 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Care este cea mai bună modalitate de a profita de proprietățile plantelor medicinale? Plantel...
Mai multSucuri pentru remineral…
06-12-2015 Hits:2848 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Sucuri pentru remineralizarea corpului Sucurile naturale de fructe și legume sunt ușoare, del...
Mai mult5 băuturi naturale pent…
12-01-2016 Hits:2591 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

5 băuturi naturale pentru tratarea gastritei Gastrita este o afecțiune des întâlnită a sistem...
Mai multMesteacănul: beneficii …
10-04-2017 Hits:2584 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Mesteacănul, un arbore vindecător Mesteacănul este un arbore originar din Sud-estul Asiei și ...
Mai multRemedii naturiste cu ce…
19-10-2016 Hits:2283 Remedii naturiste Dr. Luca Catalin

Remedii naturiste cu ceapă Folosită de mii de ani și apreciată atât pentru utilizările sale c...
Mai mult
Comments
RSS feed for comments to this post