Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Reţete fără proteine animale, preparate fără foc

Scris de Dr. Luca Catalin

Reţete fără proteine animale, preparate fără foc

retete vegetariene

Este indicat ca sarea folosită în aceste rețete să fie sare de mare sau sare de Himalaya. Se pot adăuga uleiuri presate la rece de măsline, de cânepă sau de floarea soarelui, după preferinţe. Supele se pot consuma fie reci, fie încălzite uşor pentru a-şi păstra proprietăţile. Aveţi nevoie de un blender şi de un robot de bucătărie.

Pesto de măsline

 Acest pesto se poate servi ca aperitiv alături de legume sau pâine.
Ingrediente pesto de măsline:
 - 300 gr măsline fără sâmburi
 - 60 ml apă
 - 2-3 fire pătrunjel verde
 - 1 căţel de usturoi
 - 1 lingurita pudră de turmeric
 - 1 linguriţă pudră de chimen
 - 1 lingură suc de lămâie
 - 1 lingură ulei (opţional)

Preparare pesto de măsline:
 Se amestecă toate ingredientele în blender, iar dacă nu aveţi un blender puternic, se poate folosi şi robotul de bucătărie.

Salată de castraveţi cu avocado

Ingrediente:

1 castravete

1 avocado copt

1 căţel de usturoi

2 fire de ceapă verde

2 fire de pătrunjel verde

1 lingură seminţe de cânepă (opţional)

1 lingură sos de soia

1 lingură suc de lămâie

Preparare:

Se taie castravetele şi avocado cubuleţe. Ceapa verde, usturoiul  şi pătrunjelul se toacă mărunt, se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă. Dacă doriţi puteţi adăuga şi câteva măsline.

Pateu din seminţe de dovleac

 Pateul din seminte de dovleac se poate servi cu pâine şi legume ca fel principal sau ca aperitiv.

Ingrediente:
100 gr seminţe de dovleac
50 gr ceapă
50 gr ardei rosu
1 tulpină ţelină verde
1 căţel de usturoi
4 fire pătrunjel verde
4 frunze de salvie

1 linguriţă de turmeric (opţional)
sare
Preparare:
Seminţele de dovleac se lasă la înmuiat în apă cel puţin 4 ore, după care se scurg şi se clătesc.
Se amestecă toate ingredientele în robotul cu lama S până la consistenţa dorită.

Ciuperci cu maioneză

Ingrediente:
350 gr ciuperci
20 gr pătrunjel sau mărar

Preparare:
Se taie ciupercile şi pătrunjelul/mărarul la mărimea dorită şi se aşează într-un castron.

Ingrediente maioneză varianta 1:
100 gr seminţe de floarea soarelui
150 ml apă
2-4 căţei de usturoi
1 lingura de ulei
1 lingurită praf de muştar (opţional)
sucul de la o jumătate de lămâie
piper
sare

Seminţele de floarea soarelui se lasă la înmuiat în apă cel puţin 30 minute după care se scurg de apă şi se clătesc.

Ingrediente maioneză varianta 2:
70 gr nuci braziliene,150 ml apă
2-4 căţei de usturoi
sucul de la o jumătate de lămâie
piper
sare

Nucile braziliene se lasă la înmuiat în apă 8-24 de ore, se scurg de apă şi se clătesc.
Preparare:
Se amestecă toate ingredientele în blender până când se formează o pastă cremoasă.
Dacă este nevoie se mai adaugă apă.
Maioneza se amestecă cu ciupercile şi se pot servi imediat.
Acest pateu se poate servi ca aperitiv sau cu pâine şi roşii la o masă principală.

Supă cremă de ţelină

Ingrediente:

400 gr ţelină rădăcină
80 gr ţelină tulpini
90 gr ceapă
50 gr seminţe crude de florea soarelui
4 fire de pătrunjel verde
1 căţel de usturoi
1 lingură suc de lămâie
piper
sare

Preparare:
Seminţele de floarea soarelui se pun la înmuiat în apă cel puţin 30 min.
Se scurg seminţele de apă şi se amestecă cu toate ingredientele într-un robot cu lama S până devine o pastă omogenă.

Supa de mazăre şi spanac

Se foloseşte mazăre verde congelată (este mult mai gustoasă), dezgheţată înainte de folosire.

Ingrediente:
350 gr mazăre proaspătă sau îngheţată
50 gr spanac
50 gr ceapă
1 căţel de usturoi
3-4 fire de mărar verde
2 linguri suc de lămâie
1 lingură de ulei
250 ml apă

Preparare:
Toate ingredientele se amestecă în blender până se transformă într-o cremă omogenă.
Dacă doriţi ca supa să fie caldă, se poate încălzi uşor, la maxim 40 de grade, pentru a nu se distruge enzimele vegetale.

Salată detoxifiantă de primăvară

Ingrediente:
200 gr castravete
50 gr frunze de salată
50 gr frunze de spanac
30 gr rucola
30 gr usturoi verde sau leurdă
20 gr mărar verde
15 gr pătrunjel verde
15 gr leuştean verde
1-2 linguri suc de lămâie

Preparare:

Toate ingredientele se toacă mărunt şi se amestecă cu sucul de lămâie. Se serveşte imediat.

Salată de roşii cu avocado

Ingrediente:
2 roşii
1 avocado
30 gr frunze de spanac verde
2 fire de ceapă verde
2 fire de pătrunjel verde
1 căţel de usturoi
1 lingură seminţe crude de floarea soarelui sau de cânepă
1 lingura suc de lămâie
1 lingura sos de soia

Preparare:
Se toacă toate legumele la mărimea dorită şi se amestecă cu sosul de soia şi sucul de lămâie.

Supă de ţelină cu leuştean

Ingrediente:
250 gr ţelină rădăcină
1 tulpină ţelină verde
1 ceapă alba
1 căţel de usturoi
4 fire de leuştean verde
2 nuci braziliene (opţional)
1 lingură suc de lămâie
400 ml apă
piper
sare

Preparare:
Se taie toate legumele bucăţi, se adauga într-un blender cu restul ingredientelor și se amestecă până când supa este complet omogenă.

Broccoli marinate cu ciuperci

Ingrediente:
600 gr broccoli
300 gr ciuperci
1 dovlecel
1 ceapă
1 căţel de usturoi
4 fire de pătrunjel verde
8 linguri sos de soia
6 linguri ulei de măsline
suc de la o jumătate de lămâie
sare

Preparare:
Broccoli se taie în bucheţele mici, se așează într-un castron şi se adaugă sarea şi sucul de lămâie şi se amestecă uşor cu mâna până se înmoaie.
Ciupercile, dovlecelul, ceapa, usturoiul şi patrunjelul se toacă la mărimea dorită şi se adaugă peste broccoli.
Se amestecă toate ingredientele cu uleiul şi sosul de soia.

Pastă de măsline

Se poate servi cu legume sau întinsă pe pâine.
Ingrediente:
150 gr de măsline fără sâmburi
60 gr ceapă roşie
1 căţel de usturoi
2 linguri ulei de măsline
1 lingură zeamă de lămâie

Se amestecă toate ingredientele într-un blender sau într-un robot de bucătărie până devine o pasta.
Se păstrează la frigider.

Salată de conopidă şi broccoli

Ingrediente:
400 gr conopidă
300 gr broccoli
1 ceapă roşie (80 gr)

Toate ingredientele se toacă într-un robot cu lama S având grijă să nu se mărunţească prea tare.

Ingrediente sos:
100 gr seminţe de susan măcinate (făină) sau tahini
250 ml apă
1 căţel de usturoi
3 linguri ulei de măsline
2 linguri sos de soia
2 linguri suc de lămâie
piper
sare

Preparare:
Toate ingredientele se amestecă într-un blender. Se adaugă peste conopida şi broccoli şi se amestecă.
Se poate servi cu rosii, este o combinaţie gustoasă.
Se poate păstra la frigider 3 zile.

Lapte de migdale

Migdalele sunt bogate în proteine, fibre, minerale, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, seleniu, fier, zinc, cupru, calciu, vitamina B17 care este cunoscută pentru combaterea cancerului, vitamina A, F, E si Omega 6 care ajută şi întreţin frumuseţea, elasticitatea şi sănătatea pielii.
Ingrediente:
100 gr migdale
1 l apă

Preparare:

Migdalele se lasă la înmuiat în apă peste noapte, se scurg şi se clătesc.
Se adaugă migdalele şi apa din blender şi se amestecă cam 1 min.
Se strecoară laptele prin săculeţul de lapte sau cu un tifon/sită.

Se păstrează la frigider 3 zile.

Lapte de susan

 Laptele de susan este foarte bogat în calciu.
Se poate consuma cu cereale la mic dejun sau în orice băutură doriţi.
Se poate îndulci cu miere, se poate adăuga cacao, scorţişoară sau alte mirodenii.

Ingrediente:
100 gr seminţe de susan
1 l apă

Preparare:
Seminţele de susan se pun peste noapte la înmuiat în apă. A doua zi se scurg de apa în care au fost înmuiate şi se clătesc puţin.
Se adaugă apa şi seminţele de susan într-un blender şi se amestecă până seminţele sunt bine mărunţite.
Se strecoară laptele printr-un tifon.
Se pune într-un recipient şi se păstreaza la frigider 3 zile. Înainte de folosire, se agită/amestecă bine.

Mini-prajitură cu banane

Ingrediente:
2 banane
100 gr curmale fără samburi
1 lingură de cacao crudă
1/2 lingurita de scorţiţoară
1/4 lingurita pudra de vanilie

Preparare:
Dacă este nevoie, curmalele se înmoaie în apă cât să le acopere pentru 10-30 min.
Curmalele se amestecă cu toate ingredientele în afară de banane în blender cu putină apă cât să meargă blenderul. Se amestecă până când obţinem o pastă cremoasă.

Se taie bananele felii şi se montează prajitura cu un strat de banane, un strat de pastă de curmale şi tot aşa.
Se termină cu un strat de pastă de curmale.

Bomboane din curmale cu cocos

Ingrediente:

Instrucţiuni:

Curmalele se lasă în prealabil la înmuiat 30 minute cu puţină apă, apoi se fac pastă cu robotul cu lamă în S. Dacă mai e nevoie de lichid adaugăm din apa în care au stat la hidratat. Adaugăm apoi fulgii din nuca de cocos şi frământăm până când obţinem o compoziţie de o consistenţă densă dar elastică. Formăm biluţe de mărimea dorită, pe care le tăvălim apoi prin fulgii de cocos. Putem să introducem în centru alune intregi, stafide sau migdale.

Tort cu portocale şi ciocolată

Pentru blat:
- 1/2 cană cu seminţe de floarea soarelui crude;
- cacao pudră;
- 1/2 cană curmale curăţate de sâmburi;
- un vârf de linguriţă de scorţişoară;
- puţină sare de mare.

Pentru cremă:
- 1 cană nuci caju înmuiate peste noapte în apă;
- zeama şi coaja de la 3 portocale mai mici;
- 1 mango (opţional);
- un sfert de linguriţă cu ghimbir proaspăt răzuit;
- miere sau zahăr brut;
- 3/4 cană ulei de cocos (poţi opta şi pentru uleiul de palmier nerafinat).

Pentru topping-ul de ciocolată:
- sirop de agave;
- cacao pudră;
- puţină apă sau zeamă de portocale, în funcţie de consistenţa dorită.

Metoda de preparare:
1. Pentru prepararea blatului, se mărunţesc seminţele de floarea-soarelui în robotul de bucătărie, după care se încorporează pe rând curmalele, cacaua şi scorţişoara. Blatul trebuie să fie lipicios şi se presează cu ajutorul degetelor în forma pentru tort.
2. Pentru prepararea cremei, trebuie să adaugi toate ingredientele în blender, cu excepţia uleiului de cocos. Vei obţine o cremă pufoasă, iar la final se adaugă uleiul de cocos, topite în prealabil pe baie de abur. Se toarnă crema peste blat şi să lasă la frigider 1-2 ore.
3. Topping-ul de ciocolată se prepară amestecând mierea cu cacao şi puţină apă sau zeamă de portocală, până când obţii consistenţa dorită. Se toarnă peste tort şi se ornează apoi cu felii şi coajă răzuită de portocală.

Tort cu nucă de cocos şi ciocolată

Ingrediente pentru blat:
- 1/2 cană migdale;
- 1/2 cană curmale;
- puţină sare de mare;
- 1/4 linguriţă de scorţişoară;
- 2 linguri cacao pudră.

Se mixează migdalele în robotul de bucătărie, după care se adaugă pe rând curmalele şi restul ingredientelor. Se presează cu ajutorul degetelor în forma pentru tort.

Ingrediente pentru crema cu nucă de cocos:
- 1 nucă de cocos de mărime medie;
- miere sau zahăr brut, după gust;
- 6 linguri ulei de cocos topit la abur (sau ulei de palmier);
- puţină zeamă de lămâie;
- apă, cât să permită blenderului să omogenizeze crema.

Se mixează în blender nuca de cocos decojită de pieliţa maronie şi tăiate bucăţele. Se adaugă apa, mierea, zeama de lămâie şi la final uleiurile. Se toarnă peste crustă şi se lasă la frigider 4-5 ore sau peste noapte.

Ingrediente pentru crema de ciocolată:
- 2 avocado (sau 2 banane);
- 4-5 linguri de cacao pudră;
- miere sau zahăr brut, după gust;
- 6 linguri ulei de cocos topit la abur (sau ulei de palmier).

Se mixează în robot toate ingredientele, iar crema obţinută se toarnă peste stratul cu nucă de cocos, după ce acesta a stat în prealabil la frigider pentru a se întări. Se ornează cu felii subţiri de nucă de cocos sau cu fulgi de cocos.

3. Tort cu vanilie şi căpşuni

Ingrediente pentru blat:
- 1/2 cană migdale crude;
- 1/2 cană curmale curăţate de sâmburi;
- cacao sau pudră de roşcove, după gust;
- puţină sare de mare.

Se mărunţesc migdalele în robot, după care se adaugă curmalele pentru a lega ingredientele. La final, se amestecă pudra de cacao pentru a-i conferi aroma delicioasă de ciocolată. Se presează blatul în formele dorite.

Ingrediente pentru crema de căpşuni:
- 1/2 cană nuci caju înmuiate 3-4 ore;
- miere sau zahăr brut, după gust;
- 1 cană căpşuni proaspete sau congelate;
- 4-5 linguri ulei de cocos topit la bain marie.

Se amestecă toate ingredientele în blender, se toarnă peste crusta şi se lasă la frigider o jumătate de oră până se întăreşte puţin crema.

Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 1/2 cană nuci caju înmuiate 3-4 ore;
- miere sau zahăr brut, după gust;
- căteva picături esenţă de vanilie/extract de vanilie/baton de vanilie
- 1 lingură seminţe de mac;
- 4-5 linguri ulei de cocos topit la bain marie.

Se amestecă toate ingredientele în blender şi se toarnă peste crema de căpşuni. Se ornează tarta cu felii de căpşuni.

Prajitura cu ciocolata şi portocale

Ingrediente blat:
150 gr fulgi de cocos
1 portocală (100 gr)

Preparare:
Se amestecă ingredientele în robotul cu lama S până când se formează o pastă care se poate modela.
Se aşează pasta în forma dorită cu ajutorul unei linguri.

Ingrediente crema:
600 gr avocado bine copt
100 gr portocale
20 gr curmale
3 linguri cacao
miere după gust
3 picături esenţă de portocală (opţional)
1 linguriţă de scorţşioară

Preparare:
În robotul cu lama S se adaugă avocado tăiat cuburi şi curmalele şi se amestecă până devine o pastă cremoasă omogenă.
Se adaugă şi restul ingredientelor şi se amestecă până când crema este omogenă.
Dacă doriţi puteţi să adăugaţi câteva linguri cu apă.
Crema se aşează peste blat şi se nivelează. În cremă se pot pune bucaţi de portocale.
Se dă la frigider pentru 2 ore înainte de servire.

Batoane cu migdale şi merişoare

Ingrediente:
- 1 cană cu migdale şi seminţe de floarea soarelui;
- 1 cană cu prune uscate şi curmale;
- 3 linguri ulei de cocos (sau unt de cacao, ulei de palmier);
- puţină sare de mare;
- 1 baton de vanilie (opţional).

Mod de preparare:

1. Se mixează nucile în robotul de bucătărie, după care se pun pe rând fructele uscate şi batonul de vanilie.
2. La final se încorporează uleiul de cocos, sarea de mare şi se toarnă amestecul într-o caserolă/tavă pătrată sau dreptunghiulară.
3. Foloseşte o folie alimentară pe care să o aranjezi în recipientul ales înainte de a pune amestecul pentru batoane. Astfel, îţi va fi mai uşor să-l scoţi din tavă/caserolă.
4. După ce ai nivelat “aluatul” cu ajutorul unui pahar sau cu mâna, se lasă la frigider câteva ore.
5. După ce s-a întărit bine, se taie cu un cuţit formele dorite şi se ambalează fiecare baton în folie alimentară.
6. Se păstrează la frigider.

Prăjitura Negresă

Ingrediente:
- 1 cană nucă crudă;
- 1/2 cană prune uscate;
- 1/2 cană curmale;
- 1/4 cană cacao sau pudră de roşcove;
- 3-4 linguri lapte de migdale sau apă.

Mod de preparare
1. Mixează nucile în robotul de bucătărie sau într-o maşină de râşnit;
2. Curăţă prunele uscate şi curmalele de sâmburi;
3. Adaugă în robotul de bucătărie curmalele şi prunele uscate şi mixează până obţii o compoziţie lipicioasă;
4. La final se adaugă pudra de cacao sau de roşcove;
5. Pune o folie alimentară în tava pe care o foloseşti pentru prăjitură;
6. Toarnă compoziţia în tavă şi întinde-o cu ajutorul unei spatule;
7. Înveleşte prăjitura cu folia şi las-o la congelator 5 ore, după care o poţi păstra la frigider;
8. Se taie foarte uşor în forma dorită. În prăjiturică poţi să inserezi şi nuci mărunţite, migdale, vişine, în funcţie de preferinţele tale.

Sursa: Marie-Raluca

Mai poti citi din Cure si diete

Cura cu sfecla rosie

28-09-2012 Hits:615982 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu sfeclă roșie este eficientă în tratarea cancerului  Încă din Antichitate, sfe...

Mai mult

Cura cu catină

02-10-2012 Hits:424274 Cure si diete Dr. Luca Catalin

CĂTINA – MIRACOL PENTRU SĂNĂTATE CE CONȚIN FRUCTELE DE CĂTINĂ ȘI CUM NE AJUTĂ ACES...

Mai mult

Dieta alcalină ca mod …

02-02-2013 Hits:221805 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Ce este alcalinitatea?  Odată încheiat procesul digestiei, alimentele, conform calităţii ...

Mai mult

Diverse cure cu lămâi…

15-01-2013 Hits:205926 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu lămâie și ulei de măsline  Un tratament extraordinar de eficient pentru bila l...

Mai mult

Cura cu patrunjel

27-09-2012 Hits:192977 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Pătrunjelul – antialergic şi antioxidant  Unul dintre cele mai cunoscute zarzavaturi, p...

Mai mult

Cura cu oțet de mere

07-01-2014 Hits:149136 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu oțet de mere Oțetul de mere este un leac cunoscut din bătrâni pentru tratarea mu...

Mai mult

Cura cu varză

02-10-2012 Hits:140596 Cure si diete Dr. Luca Catalin

VARZA ȘI BENEFICIILE SALE ASUPRA ORGANISMULUI Din cele mai vechi timpuri, varza este cunosc...

Mai mult

Cura cu boabe de ienupa…

21-10-2013 Hits:82385 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu boabe de ienupăr   Ienupărul este un arbust cu frunze asemănătoare cu cele ale br...

Mai mult

Cura cu urzică

07-01-2014 Hits:81863 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu urzică  Urzica este atât o plantă medicinală, cât și o plantă comestibilă c...

Mai mult

Cura cu usturoi

10-04-2013 Hits:73928 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu usturoi Cura cu usturoi se ţine o dată pe an, timp de 7 săptămâni, în felul ur...

Mai mult

Cura cu nuci

07-01-2014 Hits:60328 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu nuci  Vă prezentăm, în cele ce urmează, câteva cure şi diete pe bază de nuci...

Mai mult

Micul dejun Kollath

28-03-2013 Hits:43187 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Micul dejun Kollath  Profesorul Kollath, dietetician și doctor în medicină, a elaborat a...

Mai mult

Reţete fără proteine…

08-04-2013 Hits:35146 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Reţete fără proteine animale, preparate fără foc Este indicat ca sarea folosită în ac...

Mai mult

Cura cu tije de păpăd…

10-05-2013 Hits:33317 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu tije de păpădie Păpădia este o plantă care ne poate fi de mare ajutor în perio...

Mai mult

Cura cu mere

10-11-2013 Hits:25793 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu mere  Merele sunt poate cele mai răspândite fructe de pe glob. Cultivarea lor nu...

Mai mult

Sfaturi pentru o dieta …

10-11-2013 Hits:21838 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Sfaturi pentru a urma o dietă echilibrată și pentru o alimentație sănătoasă  Societate...

Mai mult

Cura cu măceșe

11-11-2013 Hits:20923 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cura cu măceșe Măceșele sunt un remediu universal care tratează mai multe afecțiuni ș...

Mai mult

Regimul alimentar Yang

21-10-2013 Hits:20581 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Regimul alimentar predominant Yang Regimul alimentar predominant Yang este un regim mai blâ...

Mai mult

Cura cu apă de izvor

07-01-2014 Hits:19913 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Apa ca element primordial al vieții Se știe din vremuri imemoriale că apa este elementul ...

Mai mult

Dieta complet vegetaria…

21-10-2013 Hits:17305 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Dieta complet vegetariană („vegană”): de ce să ţinem o astfel de dietă  Dieta comple...

Mai mult

Regimul alimentar Yin

21-10-2013 Hits:17240 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Regimul alimentar predominant Yin Vă recomandăm să citiţi şi articolele despre regimul ...

Mai mult

Reguli pentru o dietă …

21-10-2013 Hits:16838 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Reguli de aur pentru o dietă sănătoasă Indiferent de tipul de dietă pe care îl ţineţ...

Mai mult

Regimul alimentar Yin Y…

21-10-2013 Hits:16782 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Regimul alimentar echilibrat Yin – Yang Acest articol încheie, cel puţin deocamdată, se...

Mai mult

9 sfaturi pentru a-ți …

08-11-2014 Hits:16622 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Alcalinizarea, cheia unei vieți sănătoase  Dacă ești vegetarian sau vegan, știi deja ...

Mai mult

Sfaturi pentru un stil …

14-02-2015 Hits:10342 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Cei patru piloni ai izvorului tinereții  Există oare așa ceva numit “izvorul tinereții...

Mai mult

Nutriția și inteligen…

12-02-2015 Hits:10051 Cure si diete Dr. Luca Catalin

O nutriție corectă poate amplifica inteligența  Dacă doriți să vă amplificați intelig...

Mai mult

Dieta mediteraneană po…

02-10-2015 Hits:8295 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Dieta mediteraneană și beneficiile sale  În prezent, tot mai multe studii medicale au conf...

Mai mult

Piramida dietei vegane

23-08-2016 Hits:7721 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Beneficiile dietei vegane  Spre deosebire de alimentația vegetariană, dieta vegană nu incl...

Mai mult

Principiile dietei orto…

28-06-2016 Hits:7550 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Despre medicina ortomoleculară  Medicina ortomoleculară, cu toate că are precedente anteri...

Mai mult

10 strategii pentru a n…

05-07-2017 Hits:7059 Cure si diete Dr. Luca Catalin

Care este legătura dintre hormoni și apetit?  Reglarea consumului de alimente se realizea...

Mai mult