Catalin Luca

Curățarea colonului: ghid complet (I)

Care sunt funcțiile colonului?

Curățarea colonului: ghid complet

 Colonul este o parte a intestinului gros. Acesta este situat între intestinul subțire și anus. Un colon sănătos are aproximativ doi centimetri în diametru, o lungime de 1,6 metri și ocupă cea mai mare parte a cavității inferioare a corpului. Forma de "U" a colonului este subdivizată în patru secțiuni - colonul ascendent, colonul transversal, colonul descendent și colonul sigmoid. Rolul principal al colonului este acela de a recupera apa din alimentele digerate, de a absorbi nutrienții si de a oferi un mediu pentru bacteriile utile care reglează digestia și alte procese importante.

Citește mai mult:Curățarea colonului: ghid complet (I)

Detoxifierea picioarelor: beneficii și rețete (II)

6 modalități eficiente pentru detoxifierea picioarelor

Detoxifierea picioarelor: beneficii și rețete (II) Băile ionice pentru picioare nu sunt singura modalitate de a realiza detoxifierea picioarelor. De fapt, există câteva modalități de a detoxifia corpul prin picioare, inclusiv băile de picioare bazate pe acupresură coreeană și chineză, plasturii pentru detoxifierea picioarelor, exfoliante pentru picioare, măști și alte rețete care folosesc săruri Epsom care în mod natural detoxifică organismul, argilă și alte ingrediente.

1. Băile ionice de picioare

 Băile ionice de picioare acționează prin trimiterea unui curent electric printr-o baie de apă, care determină împărțirea moleculelor de apă și crearea de ioni negativi de oxigen. Odată ce acești ioni negativi sunt suficienți în apă, corpul îi absoarbe prin osmoză, care este mișcarea compușilor cu concentrații mai mari sau mai mici. Unele dispozitive mai noi produc și ioni pozitivi. Procedeul de baie ionică de picioare este rapid și simplu. O matrice electronică este plasată și în baia de picioare, care trimite un curent direct la apă.

Citește mai mult:Detoxifierea picioarelor: beneficii și rețete (II)

Detoxifierea picioarelor: beneficii și rețete (I)

Ce este o detoxifiere?

Detoxifierea picioarelor: beneficii și rețete (I) Detoxifierea este un procedeu care ajută la eliminarea sau neutralizarea toxinelor din organism. Toxinele sunt practic peste tot, chiar și în produsele alimentare pe care le consumăm, apa pe care o bem, aerul pe care îl respirăm și produsele obișnuite pentru casă.

 Există aproximativ 85.000 de substanțe chimice reglementate de Legea privind controlul substanțelor toxice din SUA (TSCA), dar Agenția de Protecție a Mediului a interzis sau a restricționat utilizarea a doar câteva substanțe chimice, inclusiv azbest, radon, clorofluorocarburi, plumb și crom hexavalent.

Citește mai mult:Detoxifierea picioarelor: beneficii și rețete (I)

Xilitolul, un îndulcitor sănătos

Xilitolul, o alternativă sănătoasă la zahăr

Xilitolul, un îndulcitor sănătos Xilitolul are cu 40% mai puține calorii decât zahărul și are același aspect și gust, dar previne apariția cariilor dentare și reglează nivelul glucozei din sânge, printre alte beneficii pentru sănătate. În timpul celui de-al doilea război mondial, utilizarea xilitolului obținut din coaja de mesteacăn a fost foarte populară în Finlanda, deoarece locuitorii nu avea zahăr din alte surse, precum sfecla de zahăr sau trestia de zahăr, care trebuiau să fie importate.

 După război, utilizarea sa a scăzut, dar în ultimii ani xilitolul a redevenit un îndulcitor utilizat pe scară largă în întreaga lume pentru gustul, versatilitatea și beneficiile pe care le oferă sănătății. Principalul avantaj oferit de acest îndulcitor asupra celorlalți este puterea sa de a preveni cariile dentare și de a elimina placa dentară. Pe lângă extractul de stevia, xilitolul este de asemenea ideal în cazul persoanelor diagnosticate cu diabet, deoarece are un efect hipoglicemic prin reglarea producției de insulină de către pancreas.

Citește mai mult:Xilitolul, un îndulcitor sănătos

10 chei pentru o dietă anti-aging

În ce constă dieta-antiaging?

10 chei pentru o dietă anti-aging Nutriția anti-îmbătrânire sau dieta anti-aging are ca scop o minte și un corp sănătos printr-o dietă sănătoasă și echilibrată. Anti-aging este o ramură a medicinei alternative care se ocupă de studiul longevității și de prevenirea proceselor degenerative asociate cu îmbătrânirea, pe lângă promovarea unei bune calități a vieții.

 Printre obiectivele sale se numără prevenirea bolilor și detoxifierea organismului de deșeurile toxice care rezultă din poluarea mediului și din metabolismul propriu al organismului. Nu putem evita curgerea anilor, dar putem opri și încetini unele dintre manifestările îmbătrânirii premature, prin combinarea strategică a unor produse alimentare adaptate fiecărei persoane și cu ajutorul unor suplimente antioxidante personalizate.

Citește mai mult:10 chei pentru o dietă anti-aging

5 modalități de a detoxifia corpul

De ce apare necesitatea unei detoxifieri?

5 modalități de a detoxifia corpul O detoxifiere completă a corpului este un proces care se concentrează asupra fiecărui organ implicat în eliberarea corpului de toxine. Un program de detoxifiere se concentrează pe eliminarea organismelor dăunătoare, a substanțelor chimice și a metalelor toxice în timp ce curăță colonul, ficatul și rinichii. O detoxifiere corporală completă este un proces lung pe care trebuie să-l urmați, dar care poate fi deosebit de satisfăcător.

 De fapt, curățarea și detoxifierea regulată a corpului este un principiu de bază pentru menținerea sănătății organismului. Ce este detoxifierea? Pe scurt, o detoxifiere este un proces prin care o persoană face anumite schimbări ale stilului de viață pentru a-și curăța corpul de toxine. Aceste schimbări ale stilului de viață implică de obicei renunțarea la anumite lucruri dăunătoare și optimizarea proceselor corporale. Unele schimbări sunt temporare, cum ar fi o dietă de purificare, iar altele sunt permanente.

Citește mai mult:5 modalități de a detoxifia corpul

10 alimente care protejează copiii de toxine

Alimente și nutrienți care protejează copiii de toxine

10 alimente care protejează copiii de toxine Există o problemă reală care se înrăutățește în fiecare zi, deoarece copiii noștri sunt expuși la niveluri excesive de toxine care se găsesc în materialele plastice, alimentele procesate și chiar și în unele produse de protecție solară.

 Deși poate fi imposibil să ne protejăm complet copiii de toxinele din mediul înconjurător, există anumiți pași pe care îi putem urma pentru a le proteja sănătatea. Un pas important implică utilizarea unor alimente specifice care ajută la detoxifierea naturală și despre care se știe că contracarează efectele acestor toxine.

Citește mai mult:10 alimente care protejează copiii de toxine