Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Ce este o detoxifiere?

Detoxifierea picioarelor: beneficii și rețete (I) Detoxifierea este un procedeu care ajută la eliminarea sau neutralizarea toxinelor din organism. Toxinele sunt practic peste tot, chiar și în produsele alimentare pe care le consumăm, apa pe care o bem, aerul pe care îl respirăm și produsele obișnuite pentru casă.

 Există aproximativ 85.000 de substanțe chimice reglementate de Legea privind controlul substanțelor toxice din SUA (TSCA), dar Agenția de Protecție a Mediului a interzis sau a restricționat utilizarea a doar câteva substanțe chimice, inclusiv azbest, radon, clorofluorocarburi, plumb și crom hexavalent.

Xilitolul, o alternativă sănătoasă la zahăr

Xilitolul, un îndulcitor sănătos Xilitolul are cu 40% mai puține calorii decât zahărul și are același aspect și gust, dar previne apariția cariilor dentare și reglează nivelul glucozei din sânge, printre alte beneficii pentru sănătate. În timpul celui de-al doilea război mondial, utilizarea xilitolului obținut din coaja de mesteacăn a fost foarte populară în Finlanda, deoarece locuitorii nu avea zahăr din alte surse, precum sfecla de zahăr sau trestia de zahăr, care trebuiau să fie importate.

 După război, utilizarea sa a scăzut, dar în ultimii ani xilitolul a redevenit un îndulcitor utilizat pe scară largă în întreaga lume pentru gustul, versatilitatea și beneficiile pe care le oferă sănătății. Principalul avantaj oferit de acest îndulcitor asupra celorlalți este puterea sa de a preveni cariile dentare și de a elimina placa dentară. Pe lângă extractul de stevia, xilitolul este de asemenea ideal în cazul persoanelor diagnosticate cu diabet, deoarece are un efect hipoglicemic prin reglarea producției de insulină de către pancreas.

În ce constă dieta-antiaging?

10 chei pentru o dietă anti-aging Nutriția anti-îmbătrânire sau dieta anti-aging are ca scop o minte și un corp sănătos printr-o dietă sănătoasă și echilibrată. Anti-aging este o ramură a medicinei alternative care se ocupă de studiul longevității și de prevenirea proceselor degenerative asociate cu îmbătrânirea, pe lângă promovarea unei bune calități a vieții.

 Printre obiectivele sale se numără prevenirea bolilor și detoxifierea organismului de deșeurile toxice care rezultă din poluarea mediului și din metabolismul propriu al organismului. Nu putem evita curgerea anilor, dar putem opri și încetini unele dintre manifestările îmbătrânirii premature, prin combinarea strategică a unor produse alimentare adaptate fiecărei persoane și cu ajutorul unor suplimente antioxidante personalizate.

De ce apare necesitatea unei detoxifieri?

5 modalități de a detoxifia corpul O detoxifiere completă a corpului este un proces care se concentrează asupra fiecărui organ implicat în eliberarea corpului de toxine. Un program de detoxifiere se concentrează pe eliminarea organismelor dăunătoare, a substanțelor chimice și a metalelor toxice în timp ce curăță colonul, ficatul și rinichii. O detoxifiere corporală completă este un proces lung pe care trebuie să-l urmați, dar care poate fi deosebit de satisfăcător.

 De fapt, curățarea și detoxifierea regulată a corpului este un principiu de bază pentru menținerea sănătății organismului. Ce este detoxifierea? Pe scurt, o detoxifiere este un proces prin care o persoană face anumite schimbări ale stilului de viață pentru a-și curăța corpul de toxine. Aceste schimbări ale stilului de viață implică de obicei renunțarea la anumite lucruri dăunătoare și optimizarea proceselor corporale. Unele schimbări sunt temporare, cum ar fi o dietă de purificare, iar altele sunt permanente.

Alimente și nutrienți care protejează copiii de toxine

10 alimente care protejează copiii de toxine Există o problemă reală care se înrăutățește în fiecare zi, deoarece copiii noștri sunt expuși la niveluri excesive de toxine care se găsesc în materialele plastice, alimentele procesate și chiar și în unele produse de protecție solară.

 Deși poate fi imposibil să ne protejăm complet copiii de toxinele din mediul înconjurător, există anumiți pași pe care îi putem urma pentru a le proteja sănătatea. Un pas important implică utilizarea unor alimente specifice care ajută la detoxifierea naturală și despre care se știe că contracarează efectele acestor toxine.

 Copiii sunt deosebit de vulnerabili la efectele toxinelor din mediu care au un efect din ce în ce mai negativ asupra sănătății lor. Adevărul este că problema este reală și se înrăutățește. Toxinele, la care sunt expuși copiii de astăzi, chiar și atunci când sunt încă bebeluși și în primii ani de viață, îi pot afecta destul de mult.

Care sunt efectele cafeinei asupra organismului?

Dependența de cafeină: cauze, simptome, recomandări Deși cafeaua este caracterizată prin faptul că este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume, mai ales în țara noastră (împreună cu ceaiul), ea este una dintre băuturile care pot da dependență.

 Cafeina este o substanță cu efecte stimulante pe care o găsim mai ales în cafea, dar este prezentă și în alte băuturi, alimente și, de asemenea, în anumite plante și ierburi. De fapt, în funcție de planta din care poate fi extrasă, cafeina poate primi și alte denumiri, precum: teina, mateina și guaranina (de la planta guarana).

 Cafeina este compusă dintr-un alcaloid aparținând grupei de xantine, substanțe care fac parte dintr-un grup chimic de baze purinice în care, printre alte substanțe endogene, găsim și acidul uric, guanina și adenina. Acest tip de substanțe sunt stimulante ale sistemului nervos central, pe lângă efectul de relaxare a mușchilor netezi și de producere a vasoconstricției circulației cerebrale.

Despre importanța detoxifierii

 O detoxifiere completă realizată prin intermediul postului sau a curei cu sucuri ajută la eliminarea din corp a metalelor grele și a altor toxine. Totuși, anumite metode de detoxifiere sunt relaționate cu diverse neplăceri, cum sunt durerile de gât, constipația și diverse dureri corporale (așa-numita criză de vindecare). Aceste simptome pot să includă de asemenea grețuri, erupții cutanate și tulburări similare cu gripa.

 Vă prezentăm în continuare 10 modalități simple de detoxifiere a corpului de metalele grele, fără a recurge neapărat la post sau sucuri. Chiar dacă nu există remedii mai eficiente decât dieta și exercițiile, alte tratamente precum chelarea, periajul uscat și medicina alternativă pot da rezultate surprinzătoare.

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.