Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Pentru o viață sănătoasă și fericită

Sfatul medicului

Inregistrare

Filtre apa

Filtru apa

Storcator fructe si legume

Storcator de suc

midoris

natura vie, magzin naturist.jpg

Vitamina c alcalina forte

Includerea germenilor în alimentație este o modalitate simplă de a vă îmbunătăți dieta

Germenii din plante, o alegere înțeleaptă pentru sănătate Una dintre modalitățile cele mai eficiente de a obține o sănătate optimă este de a consuma alimente integrale, organice și germeni de cereale care, datorită proprietăților lor excepționale, pot oferi o nutriție de calitate.

 Germenii permit obținerea celor mai mari beneficii ale unei plante sub forma cea mai concentrată. Atunci când veți cultiva proprii germeni de plante, veți obține un conținut ridicat de enzime proteolitice. Atunci când consumați alimente care nu conțin enzime digestive, corpul este forțat să le producă (în loc să producă enzimele pe care ar trebui să le producă). După o anumită perioadă de timp, capacitatea corpului de a produce enzimele necesare se corectează, odată cu capacitatea naturală a organismului de a combate bolile. Enzimele din alimentele germinate pot ajuta la înlocuirea enzimelor pe care corpul nu le-a mai produs.

 Puteți cultiva chiar dumneavoastră acești germeni într-un mod ușor și accesibil, în propria casă. Germenii sunt o opțiune excelentă în timpul lunilor de iarnă, atunci când legumele și fructele proaspete nu sunt de sezon. Alt beneficiu principal al germenilor este acela că nu trebuie să-i gătiți.

 Germenii se consumă cruzi, în general ca ingredient al unei salate de crudități sau ca adaos în diversele sucuri de legume preparate în casă. De asemenea, germenii se pot adăuga și la supe, ciorbe, tocănițe, paste, orez, dar în cazul în care se adaugă într-o mâncare gătită și nu crudă, germenii vor fi presărați doar la final, fără a fi preparați termic. Acest fel de a introduce germenii în dieta dumneavoastră va adăuga un plus de savoare și e sănătate mâncărurilor.

Miracolul dintr-o sămânță

 Iată în continuare mențiunea care apare în publicația The World’s Healthiest Food (Cele mai sănătoase alimente din lume) referitor la germenii de cereale:

 “Multe dintre alimentele pe care le consumăm își încep viața specifică de plantă sub formă de germene. “Germenii” sunt așadar forma în care sămânța se deschide prima oară și face rădăcini sau tulpini. Datorită faptului că etapa de creștere a germenii este unică în viața plantei, există un interes special vizavi de potențialele beneficii pentru sănătate care ar putea fi relaționate cu această etapă de creștere.

 În general, germenii conțin concentrații mai mari ai anumitor nutrienți și antioxidanți cheie, atunci când se compară cu versiunea plantei complet mature.”

 O alimentație bazată pe alimente integrale, este fără îndoială una din modalitățile cele mai eficiente pentru a preveni bolile și a obține o sănătate optimă, iar germenii de cereale pot oferi nivele ridicate de nutriție.

 Germenii de brocoli, lucernă, ridichi, floarea-soarelui sau de grâu oferă numeroase beneficii și au efecte optime asupra sănătății.

Germenii - un aliment ideal care se poate cultiva în spații reduse

 Germenii sunt un autentic super aliment pe care multe persoane îl ignoră sau pe care nu știu să-l includă în alimentația zilnică. Pe lângă un profil nutrițional superior, germenii pot fi cultivați cu ușurință dacă locuiți într-un apartament, deoarece nu este nevoie pentru cultivarea acestora de o grădină. În timpul germinării, mineralele, precum calciul și magneziul, se unesc cu proteinele, făcându-le astfel biodisponibile. Pe de altă parte, atât calitatea proteinei cât și conținutul de fibre din fasole, nuci, semințe și cereale integrale îmbunătățesc procesul de germinare. Conținutul de vitamine și acizi grași esențiali cresc de asemenea foarte tare în timpul procesului de germinare.

 Semințele de creson, de floarea soarelui, de brocoli, de ridichi, de schinduf, de rucola, etc. fac parte din lista semințelor care pot germina și fiecare dintre acești germeni au aproximativ de 30 de ori mai mulți nutrienți decât legumele organice. Așa cum s-a menționat anterior, mulți germeni conțin de asemenea compuși având proprietăți anticancerigene și de detoxifiere. În termeni generali, germenii au următoarele proprietăți benefice:

 - Ajută la regenerarea celulară;

 - Sunt o sursă puternică de antioxidanți, minerale, vitamine și enzime care protejează împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi;

 - Au efect alcalinizant în corp, care se știe că protejează împotriva bolilor, inclusiv de cancer (deoarece multe tumori sunt acide);

 - Sunt foarte bogați în oxigen, care de asemenea ajută la protejarea contra creșterii anormale a celulelor, virusurilor și bacteriilor care nu pot supraviețui într-un mediu bogat în oxigen.

    Germenii – oferă numeroși nutrienți de calitate

 Germenii de cereale sunt într-adevăr mici ca dimensiuni, însă au efecte maxime asupra stării de sănătate și vitalitate a organismului. Germenii sunt o adevărată “bombă” nutritivă, care include vitamine, minerale, antioxidanți și enzime care ajută la protejarea împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.

 De exemplu, din punct de vedere a nutrienților - incluzând potasiu, fibre, proteine, calciu, fier, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, zinc și vitaminele A, B6, B12, C, D, E y K - cresonul (sau năsturelul) a ieșit pe primul loc într-un studiu recent, efectuat de cercetătorii americani, intitulat “Defining Powerhouse Fruits and Vegetables: A Nutrient Density Approach” (Definirea fructelor și legumelor: o focalizare directă asupra densității nutriționale).

 La rândul lor, germenii de floarea-soarelui și cei de mazăre sunt de 30 de ori mai nutritivi decât legumele respective. În plus, semințele germinate de floarea soarelui conțin grăsimi sănătoase, acizi grași esențiali și fibre – toate fiind elemente importante pentru o sănătate optimă.

Germenii de lucernă

 Germenii de lucernă sunt o sursă bună de vitamine A, B, C, D, E, F și K; sunt indicați mai ales în perioada sarcinii sau în carenţele de calciu (calciul din aceşti germeni se asimilează mult mai ușor decât din suplimentele obișnuite), în cazurile de slăbiciune şi îmbătrânire prematură;

Germenii de grâu

 Germenii de grâu sunt bogați în vitaminele B, C, E și multe minerale:
fier, zinc, magneziu, calciu, seleniu şi mangan. Germenii de grâu sunt de asemenea, o sursă importantă de acizi grași omega-3 care scad colesterolul, împiedică apariția inflamațiilor şi protejează creierul. Astfel, germenii de grâu combat riscul de a suferi de anxietate şi, în plus, îmbunătățesc starea de spirit;

Germenii de fasole mung

 Germenii de fasole mung sunt o sursă bună de proteine, fibre și vitaminele C și A;

Germenii de linte

 Germenii de linte conțin un procent de 26% de proteine și pot fi consumați fără să fie gătiți;

Germenii de varză de Bruxelles

 Germenii de varză de Bruxelles sunt o sursă excelentă de fibre, magneziu, potasiu, colină, vitamine de tip B, antioxidanți și alte substanțe fitochimice care sunt benefice pentru sănătate;

Germenii de floarea-soarelui

 Germenii de floarea-soarelui conțin proteine de cea mai bună calitate, fier și clorofilă, care ajută la dezintoxicarea sângelui și a ficatului.

            Principalele motive pentru a consuma germeni de cereale

 Multe dintre beneficiile germenilor de cereale sunt relaționate cu faptul că, în faza lor inițială de creștere, plantele conțin cantități mai concentrate de nutrienți. Prin urmare, este necesar să se consume mai puțini germeni, în termeni de cantitate, în comparație cu versiunea matură a plantei. De exemplu, când se germinează semințele, se obține:

  • Un conținut bogat de vitamine. În unele semințe, conținutul de vitamine crește până la 20 de ori în timpul procesului de germinare, iar în altele, chiar mai mult. De exemplu, vitamina B1 conținută în fasolea mung, crește cu un procent de 285% când germinează, vitamina B2 crește cu 515%, iar vitamina B3 (niacina) cu 256%.
  • Un conținut bogat de enzime: Germenii conțin aproximativ de 100 de ori mai multe enzime decât fructele și legumele proaspete. Aceste enzime îi permit corpului să extragă nivele mai mari de vitamine, minerale și alți nutrienți din celelalte alimente pe care le consumați împreună cu germenii.
  • Un conținut bogat de acizi grași esențiali și de fibre. Conținutul de acizi grași esențiali și de fibre crește de asemenea foarte mult în timpul procesului de germinare. Majoritatea persoanelor nu obțin suficiente fibre sau grăsimi sănătoase din alimentație pentru a avea o sănătate optimă, iar în acest sens, germenii pot fi o sursă excelentă de ambele.
  • O mai mare biodisponibilitate de minerale și de proteine. Când semințele încep să germineze, minerale precum calciu și magneziu se unesc cu proteinele din semințe, ceea ce determină ca ambele minerale și proteinele să fie mai disponibile și utilizabile pentru corp.

 Pe lângă beneficiile nutriționale superioare, germenii pot fi cultivați foarte ușor acasă. Atunci când îi cultivați dumneavoastră, preferați semințele organice pentru a nu fi expune la pesticide și la alte substanțe chimice dăunătoare.

Aveți nevoie de recipiente în care adăugaţi cantitatea dorită de seminţe - o lingură, două linguri, cât să va ajungă pentru câteva zile. Clătiţi de două ori pe zi seminţele, scurgeţi apa. În timpul procesului de germinare se ţin recipientele la lumină şi la temperatura camerei. În 3-5 zile vă puteţi bucura de recolta proprie. Această modalitate este valabilă pentru toate seminţele.

Germenii sunt de asemenea unul din alimentele cele mai economice pe care le puteți cumpăra sau cultiva. Multe persoane afirmă că a mânca sănătos este un lux, deoarece alimentele sănătoase sunt scumpe, însă germenii sunt un aliment ieftin, așadar nu mai există scuze pentru a-i evita, mai ales dacă îi cultivați dumneavoastră. A-i cultiva acasă poate să reducă costul germenilor cu până 90%, în comparație cu costul de a-i cumpăra din magazin.

Toate beneficiile pentru sănătate ale germenilor de brocoli

 Știința a demonstrat de nenumărate ori că mama natură este cel mai bun medic, iar mâncarea poate fi în multe cazuri, cel mai bun medicament.

 Brocoli, de exemplu - și în special semințele germinate de brocoli, a fost relaționat cu o listă destul de impresionantă de beneficii pentru sănătate. Cercetările medicale au demonstrat că brocoli are capacitatea de a preveni o serie de probleme de sănătate, incluzând:

 - Hipertensiune

 - Osteoartrită

 - Cancer

 - Boli cardiace

 - Alergii

 - Diabet

 - Ulcere cauzate de helicobacter pilori

Germenii de brocoli pot ajuta la combaterea efectelor nocive a substanțelor ambientale contaminante

 Câteva dintre cercetările realizate asupra acestui "super aliment" sugerează faptul că germenii de brocoli poate ajuta la dezintoxicarea organismului de substanțe contaminante toxice. Conform unui raport publicat recent în Time Magazine:

 "Germenii de brocoli în mod specific sunt o sursă importantă de glucorafanină, care crează sulforafan atunci când se mestecă sau se consumă. Acest compus accelerează capacitatea corpului de a se dezintoxica de diferiți contaminanți...”

 Un studiu cu durata de trei luni a inclus aproximativ 300 de bărbați și femei din China care trăiesc într-o comunitate rurală în provincia Jiangsu.

 Grupul de probă a băut zilnic o băutură preparată din apă sterilizată, ananas și suc de lămâie, dizolvat în pulbere liofilizată de brocoli. Grupul de control a băut același amestec fără adaosul de germeni.

 După ce probele de sânge și de urină au fost recoltate, cercetătorii au descoperit că grupul de probă, care consumase pulbere din germeni de brocoli, a eliminat cantități mai mari din două substanțe cancerigene. Eliminarea benzenului a crescut de exemplu cu 61%, iar rata de eliminare a acroleinei a crescut cu 23%.

 Benzenul se găsește în general în gazele de eșapament emanate de autovehicule, însă poate fi ingerat de asemenea prin băuturile carbogazoase, unde se formează pornind de la benzoatul de sare - utilizat ca conservant. Formele de acroleină proveni din descompunerea anumitor substanțe contaminante din aerul de interior, din cenușa materiei organice, precum tutunul și din arderea combustibililor precum benzina.

Germenii de brocoli conțin o serie de compuși excepționali pentru sănătate

 Așa cum am menționat anterior, germenii proaspeți de brocoli sunt mult mai puternici decât un brocoli întreg. De exemplu, unele teste în care s-a folosit brocoli germinat de trei zile conține aproximativ de 100 sută de ori mai multă cantitate de glucorafanină - un compus chiomioprotector care se găsește într-un brocoli matur.

 Germenii de brocoli sunt de asemenea o excelentă alternativă dacă nu vă place gustul sau mirosul de brocoli. Alt avantaj important al consumării germenilor de brocoli este acela că nu trebuie să-i gătiți deoarece se consumă cruzi, în salate, sucuri, sandviciuri, etc.

 Așa cum s-a semnalat în studiul prezentat, compusul numit glucorafanină pare să aibă un efect protector împotriva substanțelor contaminante toxice, îmbunătățind capacitatea corpului de a le elimina. S-a demonstrat de asemenea că glucorafanina este protectoare contra cancerului. Alți compuși benefici pentru sănătate, prezenți în legumele crucifere precum germenii de brocoli (și brocoli matur) includ:

  •  Glucorafanina care ajută la îmbunătățirea presiunii arteriale și la buna funcționare a rinichilor. Această substanță crește de asemenea cantitatea de enzime celulare care protejează împotriva daunelor moleculare datorită substanțelor chimice care cauzează cancerul.
  •  Sulforafanul, care este un metabolit al glucorafaninei, s-a demonstrat că normalizează metilarea ADN-ului — o parte crucială a funcționării normale a celulelor care permite celulelor să aibă memorie. Sulforafanul este important de asemenea pentru reglarea expresiei genice și s-a descoperit că acest compus are un rol important în activarea a mai mult de 200 de gene diferite. Sulforafanul are în plus, proprietăți antidiabetice și antimicrobiene și poate distruge celulele cancerigene.
  •  Isotiocianatul este un compus sulforafan specific, care are de asemenea multe beneficii contra cancerului, ceea ce determină sute de schimbări benefice în gene. Acest compus activează anumite gene care combat cancerul și stopează alte gene care favorizează creșterea tumorilor.

 Un studiu realizat în 2008 a relevat că doar patru porții extra (echivalente cu aproximativ 10 bucăți) de brocoli pe săptămână ar putea proteja bărbații de cancerul de prostată, în mare parte datorită activității anticancerigene a acestui compus.

Germenii de creson (năsturel) - alt superaliment pe care îl puteți introduce în alimentație

 Cresonul este o plantă originară din teritoriul Iranului de azi. Ca plantă medicinală valoroasă, cresonul are un conținut ridicat de sulf, respectiv iod, care ambele sunt un excelent remediu pentru ameliorarea funcționării glandelor cu secreție internă. Iodul din compoziție este indispensabil bunei funcționări a tiroidei și celulelor nervoase. Cresonul mai conține vitaminele A, C, E, K și mineralele Ca, Fe, S.

 Cu toate că germenii de brocoli conţin cantităţile cele mai ridicate de izotiocianaţi, și alte legume crucifere conțin de asemenea acest compus anticancerigen, inclusiv cresonul.

 Când substanțele fitochimice precum sulforafanul sunt excluse din ecuație, în realitate cresonul ar putea conține cei mai mulți nutrienți — având un conținut mai ridicat de nutrienți chiar decât germenii de brocoli și de floarea soarelui.

 Vitaminele A, C și K și fitonutrienții precum izotiocianații și gluconasturtina prezente în germenii de creson întăresc oasele, limitează daunele neuronale, combat infecțiile, ajută la menținerea sănătății țesutului conjunctiv și previn deficiența de fier.

 Studii anterioare au descoperit de asemenea că un compus numit izotiocianat de feniletil (PEITC) din năsturel poate stopa dezvoltarea celulelor cancerigene în cazul cancerului de sân și poate preveni deteriorarea ADN-ului din celule – la fel precum germenii de brocoli.

 Unul dintre cele mai bune aspecte culinare ale cresonului este versatilitatea sa. Germenii de creson pot fi folosiți atât în salate cât și în sucuri verzi sau ca adaos la diverse mâncăruri gătite. Pot fi adăugați și în supe sau în sandviciuri pentru un plus de aromă picantă.

  1. Comentarii (0)

  2. Adaugă-l pe al tău

Comentarii (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Lasă comentariile tale

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Rate this post:
Ataşamente (0 / 3)
Share Your Location

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Polenul crud, unul dint…

08-01-2013 Hits:198338 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii                  Albert Eins...

Mai mult

Uleiul din seminţe de c…

08-05-2013 Hits:149532 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Uleiul din semințe de cânepă Cânepa este una din cele mai vechi plante cultivate în țara noa...

Mai mult

Mierea de albine

01-06-2013 Hits:98780 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mierea de albine – alimentul zeilor  Despre mierea de albine se spune că, în vremurile străv...

Mai mult

Otetul de mere

23-05-2014 Hits:60427 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile magice ale oțetului de mere  Pe vremuri, oțetul de mere era folosit pentru red...

Mai mult

Ceapa, medicamentul din…

09-11-2013 Hits:58533 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceapa, medicamentul din grădină  Ceapa este una din legumele cele mai des folosite de către ...

Mai mult

Beneficiile uleiului de…

28-05-2014 Hits:41452 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cunoști beneficiile uleiului de susan?  Beneficiile semințelor de susan asupra sănătății sun...

Mai mult

Curcumina din turmeric …

16-03-2015 Hits:34552 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este turmericul?  Turmericul (Curcuma longa) este o plantă din familia zingiberacea. Aceast...

Mai mult

Lista alimentelor Yang

21-10-2013 Hits:32172 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Lista alimentelor cu predominanţă energetică Yang, adaptată la dieta complet vegetariană  V...

Mai mult

Nucile

07-01-2014 Hits:30344 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Nucile: tratamente şi reţete  Nucul (denumirea latină: Juglans regia) este un arbore nativ d...

Mai mult

5 motive pentru a consu…

27-09-2015 Hits:22851 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Strugurii negri – o comoară pentru sănătate  Struguri albi sau struguri negri? Care sunt cei m...

Mai mult

Prazul

03-08-2013 Hits:20692 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Prazul și efectele sale benefice  Prazul face partea din aceeași familie botanică cu ceapa ș...

Mai mult

Bananele

13-01-2013 Hits:20193 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Bananele asigură un nivel optim de energizare a organismului   Bananele sunt bogate în fibre...

Mai mult

Citricele: izvor de săn…

08-01-2013 Hits:19934 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Citricele: izvor de sănătate și bună-dispoziție   Celebrul medic oftalmolog american, Dr. Stev...

Mai mult

Gutuile

22-10-2013 Hits:19688 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Gutuile: remedii şi reţete  Gutuile sunt unul din fructele asociate anotimpului de toamnă. F...

Mai mult

Fructele usate

27-05-2013 Hits:18535 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructele uscate: proprietăți și beneficii pentru sănătate  Fructele uscate sunt unul din ali...

Mai mult

Beneficiile sucului de …

15-12-2014 Hits:18329 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Sucul de rodie și beneficiile sale pentru sănătate  Rodia, acest fruct exotic, este bogat în...

Mai mult

Migdalele dulci

22-10-2013 Hits:16750 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Migdalele dulci: tratamente şi reţete  Migdalul este un pom fructifer originar din Orientul ...

Mai mult

Țelina

14-12-2013 Hits:16413 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Consumul de țelină și beneficiile sale asupra sănătății  Țelina este o rădăcinoasă ce face p...

Mai mult

Beneficii ale ceaiul al…

29-11-2014 Hits:13912 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

4 beneficii pe care le aduce ceaiul alb sănătății  Ceaiul alb provine din mugurii cei mai de...

Mai mult

Beneficiile morcovului

18-09-2014 Hits:12959 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile morcovului  Morcovul este cu siguranță una din legumele cele mai calitative, atâ...

Mai mult

Cele 8 beneficii pentru…

21-04-2015 Hits:11071 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Conopida este o sursă excelentă de nutrienți valoroși  Conopida este un membru al familiei de ...

Mai mult

Ciocolata neagră și ben…

24-07-2015 Hits:10776 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciocolata neagră de calitate este benefică pentru sănătate  Un număr considerabil de studii au...

Mai mult

18 alimente care luptă …

25-02-2015 Hits:9702 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente miracol pentru sănătate  Conform Institutului American de Investigare a Cancerului, a...

Mai mult

Iarba de grâu: benefici…

11-09-2016 Hits:8735 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este iarba de grâu?  Iarba de grâu crește din semințele de grâu comun (triticum aestivum), ...

Mai mult

Uleiul de cocos pentru …

01-11-2015 Hits:8733 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie și ...

Mai mult

Iaurtul – un aliment bi…

13-05-2013 Hits:8555 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Iaurtul – un aliment binefăcător  Produsele lactate sunt binecunoscute pentru valoarea lor cur...

Mai mult

Mango, regele fructelor…

05-03-2015 Hits:8528 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mango, regele fructelor și prietenul sănătății  Sunt delicioase, dulci, nu îngrașă și sunt foa...

Mai mult

Seminte cu valoare nutr…

18-09-2014 Hits:7858 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Topul celor mai nutritive semințe  Adesea avem tendința să uităm de ele sau să nu le include...

Mai mult

Alimentația antistres

02-12-2014 Hits:7308 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentația antistres este o sursă de energie și relaxare  Pastele, cerealele precum orezul ...

Mai mult

Ciresele, remediul natu…

10-06-2014 Hits:7072 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cireșele, remediul naturist de sezon  Putini sunt cei care cunosc efectele miraculoase ale c...

Mai mult

Germenii din plante, o …

10-03-2015 Hits:6619 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Includerea germenilor în alimentație este o modalitate simplă de a vă îmbunătăți dieta  Una di...

Mai mult

Beneficiile surprinzato…

02-10-2014 Hits:6160 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 beneficii surprinzătoare ale algelor  Algele, consumate mai ales în Asia până acum ceva ti...

Mai mult

Beneficiile cruditatilo…

18-06-2014 Hits:6049 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile fizice, mentale și spirituale ale crudităților și alimentelor vii   În cartea in...

Mai mult

7 alimente care scad co…

04-07-2015 Hits:5971 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Colesterolul bun protejează inima  Următoarele alimente conțin grăsimi bune care cresc nivelul...

Mai mult

Beneficiile kefirului p…

27-06-2016 Hits:5729 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și int...

Mai mult

Alimente antiinflamator…

25-01-2016 Hits:5658 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din populaț...

Mai mult

6 motive ca să incluzi …

19-03-2015 Hits:5166 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentele amare: 6 motive ca să le incluzi în dietă  În cultura gustului dulce și a celui săr...

Mai mult

Bromelina din ananas di…

20-04-2015 Hits:4894 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

De ce este atât de nocivă chimioterapia?  Unul din motivele pentru care tratamentul convențion...

Mai mult

Semințele de cânepă: pr…

05-10-2016 Hits:4823 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Semințele de cânepă: proprietăți și beneficii  În prezent, cânepa este considerată de către nu...

Mai mult

4 sucuri excelente pent…

08-01-2016 Hits:4778 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile pentru sănătate ale sucurilor naturale  Sucurile naturale au devenit în ultima per...

Mai mult

Alimente cu putere anti…

18-11-2015 Hits:4741 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, este in...

Mai mult

Mierea crudă - eficient…

02-06-2015 Hits:4700 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mierea cea vindecătoare  Mierea a fost considerată și apreciată încă din vremuri străvechi ca ...

Mai mult

Varza de Bruxelles și b…

22-12-2015 Hits:4654 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înru...

Mai mult

Beneficiile extraordina…

29-11-2015 Hits:4493 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe care ...

Mai mult

10 alimente pentru a ev…

19-12-2014 Hits:4490 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentația te ajută să eviți un atac cardiac   Pentru a avea o inimă puternică și sănătoasă...

Mai mult

9 beneficii extraordina…

21-09-2015 Hits:4433 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

9 beneficii extraordinare ale ceaiului verde  Când ne este sete, apa pură este întotdeauna o b...

Mai mult

11 beneficii ale smochi…

04-03-2016 Hits:4424 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru sănăt...

Mai mult

9 alimente care combat …

19-10-2015 Hits:4393 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Tensiunea arterială, rezultatul dintre sodiu și potasiu  Tensiunea arterială este rezultatul r...

Mai mult

Avocado este benefic pe…

25-05-2015 Hits:4336 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Avocado este un energizant perfect natural  Fructul de avocado este o sursă excelentă de grăsi...

Mai mult

Sucul de sfeclă și sănă…

10-05-2017 Hits:4220 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Sucul de sfeclă: un aliat pentru creier  Sfecla roșie este o legumă foarte bogată în antioxi...

Mai mult

Fructe cu indice glicem…

18-09-2017 Hits:4071 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructe benefice în caz de diabet  Fructele, alături de legume și cereale ne oferă mari cantită...

Mai mult

Lămâile – proprietăți ș…

03-09-2015 Hits:4004 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Lămâile – proprietăți și beneficii  Având numele botanic Citrus limon, binecunoscutele lămâi s...

Mai mult

15 beneficii al piperul…

08-03-2017 Hits:3861 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este piperul de Cayenne?  Piperul de Cayenne, denumit astfel datorită orașului Cayenne din ...

Mai mult

10 alimente pentru a pr…

20-04-2015 Hits:3851 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Recomandările unei femei, de profesie medic, care a învins cancerul  În prezent există multipl...

Mai mult

Cele mai bune legume an…

22-01-2016 Hits:3830 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cele mai bune legume anticancer  Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea...

Mai mult

Beneficiile modestului …

03-03-2015 Hits:3792 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile modestului pătrunjel  Pătrunjelul este o plantă aromatică des întâlnită și folosit...

Mai mult

5 remedii naturale cu a…

22-03-2016 Hits:3607 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai s...

Mai mult

Brocoli are proprietăți…

22-07-2015 Hits:3458 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Brocoli poate preveni anumite probleme de sănătate  S-a demonstrat în repetate rânduri că bine...

Mai mult

5 beneficii ale fructel…

18-01-2017 Hits:3378 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructele goji sunt utilizate de mii de ani  Fructele goji sunt considerate un superaliment inc...

Mai mult

Cele mai bune alimente …

21-07-2015 Hits:3287 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cele mai bune alimente pentru perioada verii  Alimentele răcoritoare tind să existe din abunde...

Mai mult

8 beneficii pentru sănă…

03-09-2015 Hits:3236 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

8 beneficii pentru sănătate ale castraveților  Castraveții aparțin aceleiași familii de plante...

Mai mult

Alimente bogate în prot…

26-09-2016 Hits:3190 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Importanța proteinelor pentru sănătate   Proteinele participă la numeroase funcții în interior...

Mai mult

Roșiile, un aliment rem…

05-09-2016 Hits:3128 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Roșiile, un aliment remediu  În prezent, există sute de varietăți de roșii. Roșiile (Solanum l...

Mai mult

Mango poate preveni can…

28-12-2015 Hits:2821 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din păcate...

Mai mult

8 beneficii ale orezulu…

02-06-2017 Hits:2678 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Orezul negru oferă incredibile beneficii pentru sănătate  Orezul negru a fost folosit de mii d...

Mai mult

Beneficiile legumelor c…

28-11-2016 Hits:2540 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Despre beneficiile generale ale legumelor  Legumele sunt sărace în calorii, însă sunt bogate î...

Mai mult

Alimente pentru oase și…

02-11-2016 Hits:2340 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente bogate în calciu pentru oase și dinți puternici  Dacă doriți să aveți oase și dinți p...

Mai mult

Mandarinele ajută la pr…

07-03-2016 Hits:2205 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu prec...

Mai mult

Ouăle de prepeliță: pro…

29-11-2017 Hits:1618 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile ouălor de prepeliță  Ouăle de prepeliță sunt apreciate ca fiind un aliment diete...

Mai mult

Cartofii dulci: proprie…

06-10-2017 Hits:1357 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cartofii dulci, benefici pentru ficat  Cartoful dulce este un aliment originar din America de ...

Mai mult

Gutuile: proprietăți și…

06-10-2017 Hits:1149 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile nutriționale ale gutuilor  Gutuile sunt fructe specifice toamnei și au un conț...

Mai mult

10 proprietăți și benef…

02-07-2018 Hits:924 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Afinele: beneficii nutriționale  În general, fructele de pădure sunt unele dintre cele mai săn...

Mai mult

15 alimente pentru comb…

12-05-2018 Hits:915 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

De ce apare constipația?  Constipația este dintre cele mai frecvente tulburări ale sistemului ...

Mai mult

Caracteristicile și pro…

25-07-2018 Hits:792 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Vinetele – date generale  Vinetele sunt fructele plantei Solanun melongena, o plantă erbacee a...

Mai mult

Alimentația ideală pent…

04-06-2018 Hits:741 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este alergia?  Alergia este o reacție a organismului nostru împotriva substanțelor exte...

Mai mult

Nucile, adevărate alime…

11-11-2018 Hits:130 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Nucile, o alegere pentru sănătate  Deși mulți consideră că fructele cu coajă lemnoasă sunt doa...

Mai mult

Cauta in site

Sunt si pe Facebook

Consultație online

Anunțuri pe Site

Vă rog nu mai postați reclama dvs în comentarii la articole. Am creat special în forum, secțiunea mica publicitate cu vânzări, cumpărări și reclamă site-uri și magazine. Anunțurile sau reclama dvs este complet gratuită. Aici găsiți forumul.