Sănătate cu dr Cătălin Luca - Site Oficial

Curcumina din turmeric distruge celulele canceroase

Scris de Dr. Luca Catalin

Ce este turmericul?

Curcumina din turmeric distruge celulele canceroase Turmericul (Curcuma longa) este o plantă din familia zingiberacea. Această plantă este foarte mult utilizată în gastronomia indiană. Pulberea de turmeric este unul din ingredientele binecunoscutului amestec de condimente indiene numit curry și oferă acestuia o culoare galben intens, caracteristică.

Efectul anticancer al turmericului.

 Turmericul este probabil cel mai bun aliment anticancer care există.  Principiul antitumoral din turmeric este curcumina, capabilă să inhibe creșterea multor tipuri de celule tumorale (din ovare, sân, colon, ficat, plămâni, pancreas, stomac, vezică, etc).

De asemenea, curcumina:

 1. Stopează dezvoltarea metastazelor, induce autoliza celulelor tumorale (distrugerea celulelor canceroase); 

 2. Reduce inflamația peritumorală și inhibă factorul NF-kappaB, cel care protejează celulele tumorale de mecanismele sistemului imunitar pentru a le elimina; 

 3. Are un puternic efect antioxidant;

 4. Protejează mucoasele, ficatul și rinichii de efectele secundare ale chimioterapiei și radioterapiei; 

 5. Datorită faptului că este un puternic antiinflamator, curcumina este utilă pentru tratarea durerii și bolilor inflamatorii precum: artrită, artroză, boala periodontală, etc.;

 6. Previne bolile cardiovasculare;

 7. Previne bolile Parkinson și Alzheimer;

 8. Este utilă pentru tratarea bolilor gastrointestinale, precum fibroza hepatică și boala inflamatorie intestinală.

 

Uzul culinar al turmericului

 Pulberea de turmeric poate fi adăugată la diverse preparate: supe, tocănițe, orez, sucuri din legume, salate, etc. Este ideal să se prepare o infuzie cu ceai verde, piper, turmeric și câteva picături de suc de lămâie.

 Curcumina poate interacționa cu medicamentele anticoagulante orale și antiplachetare.

Curcumina are o puternică activitate anti-cancer

 Cancerul este una din principalele cauze de deces din lume. Ce s-ar întâmpla însă dacă ar exista un remediu natural și sigur care ar putea funcționa pentru aproape toate tipurile de cancer?

 Conform doctorului William LaValley, care s-a focalizat în majoritatea lucrărilor sale clinice pe tratarea cancerului, curcumina – ingredientul activ din turmeric și pigmentul care îi oferă turmericului culoarea specifică galben-portocaliu, ar putea îndeplini cu succes aceste deziderate. Curcumina este un compus natural care a fost investigat pe larg și s-a descoperită că are numeroase aplicații în domeniul sănătății.

 Dr. LaValley a studiat medicina generală, însă și-a dedicat o mare parte din timp pentru a cerceta modalitățile biochimice care pot îmbunătăți sau readuce sănătatea prin intermediul nutriției.

 În 1982, a participat la un program de schimb între medici în Republica Populară Chineză, unde a dobândit experiență în practicile străvechi ale medicinii tradiționale chinezești și acupunctură.

 “Unul din mesajele cele mai importante pe care le-am învățat acolo a fost acela că produsele naturale, moleculele naturale, din plantele și animalele care se găsesc în mod liber în natură, au fost utilizate de chinezi de sute sau chiar mii de ani. Acest lucru mi-a schimbat în mod profund perspectiva privind medicina,” a afirmat acest doctor.

 “M-am întors la facultatea de medicină și după această experiență, am căutat modalitatea de a integra atât perspectiva administrării produselor farmaceutice convenționale, precum și cea a administrării extractelor și produselor naturale.”

 În anul 2005, Dr. LaValley și-a dedicat un an întreg pentru a studia biologia moleculară, mai specific, biologia moleculară a cancerului. El a lucrat de asemenea timp de aproximativ 9000 de ore pentru a crea o bază de date de literatură de tip PubMed despre biologia moleculară a cancerului.

 O lecție importantă pe care am învățat-o în această aventură științifică este aceea că aplicarea biologiei moleculare poate fi utilizată în cadrul unei serii de boli și de simptome descrise în literatura medicală. Această cunoaștere poate fi aplicată căutând în baza de date de PubMed și în alte surse de legături moleculare implicate.

 “În studiul biologiei moleculare a cancerului și în studiul faptului că s-a evidențiat efectul produselor naturale în diferite tipuri de cancer; se observă că există multe evidențe ale folosirii diferitelor molecule, produselor naturale și medicamentelor care deja au fost aprobate și care ne-au fost la îndemână de mult timp și care au efecte anti-cancer. Acesta este numit tratament anti-cancer direcționat molecular și care a fost practicat în mod obișnuit în cadrul oncologiei moderne.

 Ceea ce nu a fost practicat însă în mod obișnuit este folosirea produselor naturale pentru activitatea anti-cancer direcționată molecular. Eu o folosesc pentru pacienții mei deoarece evidențele sugerează și subliniază folosirea recomandările acestui tip de tratament.”

Curcumina - un tratament pentru orice tip de cancer?

 În mod curios, curcumina pare să fie în mod universal utilă pentru aproape toate tipurile de cancer, fapt care este foarte deosebit, datorită faptului că, cancerul are o mare varietate de patologii moleculare diferite. Era dificil să se creadă că există un remediu care ar putea funcționa pentru majoritatea tipurilor de cancer. Dr. LaValley explică modul în care a ajuns la această concluzie:

 “Am revizuit literatura medicală de specialitate și am căutat modalitatea de a lua în considerare în procesul luării deciziilor și în recomandările pe care le fac pentru tratament, bazându-mă pe literatura științifică, inclusiv literatura medicală care include tratamente bazate pe produse orale precum medicamentele sau produsele naturale.

 Acesta este motivul pentru care am luat cunoștință de această moleculă numită curcumina, experimentele care s-au făcut cu aceasta pe animale, iar apoi folosirea sa în cazul oamenilor, prin teste și probe specifice. Unul dintre lucrurile cele mai surprinzătoare pe care le-am descoperit în cazul curcuminei, este faptul că această moleculă are o puternică acțiune antiinflamatorie.

 Există anumite molecule în celule care interacționează unele cu altele prin anumite căi sau rețele. Interacțiunea și semnalele care sunt transferate prin acest trafic de informații în molecule, prezintă multe obiective diferite sau complexe moleculare specifice.”

 Așa cum a explicat Dr. LaValley, molecula de curcumină cauzează o creștere a traficului sau activității unei molecule în particular sau chiar diminuează/inhibă activitatea, studiile medicale au demonstrat în mod repetat că rezultatul final este o puternică activitate anti-cancer.  În plus, curcumina nu afectează celulele sănătoase (așa cum acționează din păcate chimioterapia), ci se îndreaptă în mod selectiv către celulele canceroase.

Curcumina distruge cancerul în diverse moduri

 Curcumina este nutrientul cu cele mai multe referiri la utilizarea sa împotriva cancerului, inclusiv vitamina D, care a fost de asemenea, subiectul multor cercetări științifice.

 S-a evidențiat prin varii studii medicale că curcumina are capacitatea de a modula activitatea și expresia genetică - distrugând celulele canceroase și determinând funcția celulară sănătoasă. De asemenea, curcumina determină anti-angiogeneza, ceea ce înseamnă că ajută la evitarea dezvoltării vaselor de sânge necesare pentru creșterea și dezvoltarea celulelor cancerigene. Pentru a fi mai specifici, curcumina:

 - Inhibă proliferarea celulelor tumorale

 - Reduce inflamația

 - Inhibă transformarea celulelor normale în celule tumorale

 - Inhibă sinteza unei proteine care este considerată fundamentală pentru formarea tumorală

 - Ajută corpul să distrugă celulele cancerigene ca să nu se poată răspândi în corp

 - Ajută la prevenirea dezvoltării vaselor de sânge adiționale necesare pentru creșterea celulelor cancerigene (angiogeneză)

De ce rădăcina de turmeric întreagă nu este eficientă?

Sanohelp - extract de turmeric lichid bio cu concentratia maxima de curcumina solubila Chiar dacă curcumina se regăsește în mod evident în rădăcina întreagă de turmeric, totuși nu există o cantitate suficientă pentru a obține rezultate relevante din punct de vedere clinic. Rădăcina de turmeric conține aproximativ 3% din concentrația de curcumină. O altă limitare majoră a curcuminei este faptul că se absoarbe foarte puțin. Când se consumă sub formă crudă, se absoarbe doar 1% din curcumina disponibilă.

Solutia eficienta este Sanohelp care este extract de turmeric lichid bio cu concentratia maxima de curcumina solubila.

SanoHelp are o concentratie de 15 ori mai mare de substanta activa decat pulberea de turmeric si garantează o biodisponibilitate de 10 ori mai mare a principiului activ decât capsulele de curcumina .

 

Cum se administreaza turmericul?

Sanohelp se adminstreaza in doze de preventie de 2-3 picaturi de 2 ori pe zi intr-o cana de apa calduta. In caz de tratament se creste doza la 3 picaturi de 3 ori pe zi, iar in caz de cancer se pot lua si doze mai mari sub supravegherea medicului.

Legătura dintre cancer și rezistența la insulină

 Dacă vă confruntați cu o greutate corporală excesivă, hipertensiune, colesterol ridicat și/sau diabet, atunci rezistența la insulină și leptină este un factor predominant. Rezistența la insulină și la leptină este de asemenea un factor foarte obișnuit în cazul pacienților cu cancer.

 Dr. LaValley afirmă: “Este știut faptul că de aproximativ 80 de ani sau mai mult, faptul că tumorile solide și unele tipuri de leucemii, sunt “amatoare” de zahăr. Un alt termen este că acestea sunt dependente de zahăr.

 Eu personal folosesc examinarea imaginilor de tip TEP pentru a le demonstra pacienților că există o probă obiectivă a faptului că tumorile din corpul lor iubesc zahărul. Concentrația de zahăr este mult mai ridicată în celulele canceroase decât în celulele sănătoase. Doresc să fac cunoscut acestea, pentru a motiva persoanele să-și modifice alimentația, cu una cu mai puțini carbohidrați, pentru ca corpul să genereze molecule care să ofere nutrienți suplimentari numite cetone…

 Aceasta subliniază că încercăm să oferim o presiune antagonistă anti-cancer asupra celulelor canceroase, reducând cantitatea de zahăr disponibil pentru absorbția prin intermediul zahărului disponibil în alimentație și compensând această reducere a zahărului crescând consumul de grăsimi sănătoase.”

Curcumina poate ajuta la diminuarea inflamației

 Aproximativ 34% dintre persoanele din Statele Unite suferă de sindrom metabolic, care este un termen utilizat pentru a descrie diferite simptome care amplifică riscul apariției bolilor cardiace, diabetului, tulburărilor cerebrale și a altor boli cronice.

 Printre aceste simptome se numără grăsimea abdominală excesivă, tensiunea arterială ridicată, nivelul ridicat de zahăr din sânge, nivelele scăzute de colesterol HDL și nivelele ridicate ale alto trigliceridelor.

 Între acest simptome există o legătură și anume, “inflamația.” Inflamația cronică este relaționată cu sindromul metabolic, așa cum explică cercetătorii într-o publicație medicală:

 “Este evident că inflamația, corelată cu obezitatea și supragreutatea joacă un rol important pentru etiologia sindromului metabolic și contribuie în mare măsură la rezultatele patologice relaționate cu acesta.”

 Curcumina, unul din remediile antiinflamatorii cele mai puternice ale naturii, ajută la reducerea inflamației în cazul persoanelor care se confruntă cu această tulburare.

Curcumina diminuează inflamația și nivelele de zahăr din sânge

 Cercetătorii au înscris 117 persoane diagnosticate cu sindrom metabolic într-un studiu pentru a determina efectele curcuminei asupra inflamației. Curcumina este ingredientul activ din turmeric. Jumătate din participanți au luat un gram de pulbere de turmeric, zilnic, timp de opt săptămâni în timp ce celeilalte jumătăți i s-a oferit o pastilă placebo.

 La finalul studiului, grupul care a luat pulbere de turmeric avea nivele mai scăzute a trei marcatori sanguini ai inflamației, printre care proteina C-reactiva (PCR), precum și un nivel mai scăzut de zahăr din sânge și de hemoglobina A1c.

 Prin comparație, grupul căruia i s-a administrat pastila placebo a avut nivelele de zahăr din sânge mai ridicate, iar inflamația în cazul lor crescuse la încheierea celor opt săptămâni. Când cercetătorii au evaluat cele 8 studii anterioare și au confirmat de asemenea faptul că curcumina provoca o reducere a nivelelor de PCR.

 Cercetătorii au concluzionat că o suplimentare pe termen scurt a curcuminei biodisponibile îmbunătățește în mod semnificativ starea oxidativă și inflamatorie a persoanelor având sindrom metabolic, și poate fi considerat un agent “natural, sigur și eficient pentru diminuarea PCR.”

Curcumina poate avea mai mult de 150 de proprietăți terapeutice

 Cercetătorii au studiat de asemenea curcumina datorită rolului său potențial pentru ameliorarea bolii Parkinson, Alzheimer și daunele cauzate de o tulburare cerebrală. Curcumina poate îmbunătăți de asemenea sănătatea cerebrală în general, datorită antioxidanților puternici pe care îi conține și proprietățile antiinflamatorii, aceleași care promit și îmbunătățirea sindromului metabolic.

 Curcumina prezintă 150 de activități potențial terapeutice, printre care se numără și proprietățile anticancerigene. Curcumina este capabilă de asemenea să pătrundă bariera hematoencefalică, fiind așadar un agent protector al neuronilor în cazul multor tulburări neurologice.

 Cercetările medicale au mai evidențiat faptul că curcumina acționează inserându-se în membrana celulelor unde transformă proprietățile fizice ale membranei și le ordonează.

 În ceea ce privește proprietățile sale antiinflamatorii, curcumina poate inhiba atât activitatea cât și sinteza ciclooxigenazei-2 (COX2) și 5-lipooxigenaze (5-LOX), precum și a altor enzime care sunt relaționate cu inflamația.

 Un studiu medical din 2006 a descoperit că un extras din turmeric compus din curcuminoide (curcumina fiind curcuminoidul fiind cel mai cercetat) blochează căile inflamatorii și previne în mod efectiv acțiunea unei proteine care determină inflamația și durerea.

Dacă doriți să încercați un condiment, încercați turmericul

 Turmericul ar putea fi cu ușurință unul din condimentele cele mai utile de pe această planetă. În India turmericul este numit în mod frecvent “condimentul vieții” sau “regele condimentelor”. Curcumina din turmeric are proprietatea de a modula activitatea și exprimarea genetică, de a distruge celulele cancerigene și de asemenea de a impulsiona buna funcționare a celulelor.

 Conform unor studii clinice care continuă să se desfășoare, curcumina poate ajuta în următoarele moduri la îmbunătățirea și menținerea stării de sănătate:

 - Contribuie la nivelele sănătoase ale colesterolului;

 - Previne oxidarea lipoproteinei de joasă densitate;

 - Inhibă aglutinarea trombocitelor;

 - Suprimă tromboza și infarctul miocardic;

 - Suprimă simptomele relaționate cu diabetul de tip 2;

 - Suprimă simptomele artritei reumatoide;

 - Suprimă simptomele sclerozei multiple;

 - Suprimă simptomele bolii Alzheimer;

 - Inhibă reproducerea virusului HIV;

 - Suprimă formarea tumorilor;

 - Accelerează vindecarea rănilor;

 - Protejează ficatul;

 - Crește secreția de bilă;

 - Protejează împotriva apariției cataractei;

 - Protejează împotriva toxicității pulmonare și a fibrozei.

 Un studiu publicat în 2011 demonstrează și mai clar de ce curcumina poate fi utilă în grupul de condiții care crează sindromul metabolic, deoarece afirmă că curcumina este terapeutică pentru un număr mare de boli, printre care menționăm:

 - Boli ale ficatului și ale plămânilor

 - Boli neurologice

 - Boli metabolice

 - Tulburări autoimune

 - Boli cardiovasculare

 - Boli inflamatorii

Se obțin aceleași beneficii consumând turmeric?

 Tradițiile culturale ale orientului, precum medicina tradițională chineză și Ayurveda, au prețuit și folosit turmericul datorită proprietăților sale medicinale excepționale de mai bine de 5000 de ani.

 Turmericul folosit sub formă de pulbere de foarte bună calitate vă va ajuta să obțineți curcumina mai activă. Totuși, dacă doriți să obțineți efecte terapeutice,  suplimentul Sanohelp vă poate ajuta în acest sens.

 Este dificil să se obțină doza de curcumină care se folosește în studiile medicale dar prin intermediul alimentației. În cadrul studiului menționat s-a folosit o doză de un gram de curcumină, în timp ce dozele tipice contra cancerului sunt de aproximativ trei grame de extract de curcumină biodisponibilă, de trei sau de patru ori pe zi, iar aceasta este dificil de obținut utilizând pulberea obișnuită de turmeric. Rădăcina de turmeric conține doar 3% concentrat de curcumină.

 Este foarte indicat să se folosească curcumina sub formă de supliment, trebuie doar să vă asigurați că este o marcă de calitate și care este formulată pentru a crește biodisponibilitatea.

Mai poti citi din Alimente remediu

Polenul crud, unul dint…

08-01-2013 Hits:229416 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Polenul crud, unul dintre cele mai valoroase daruri ale naturii               ...

Mai mult

Uleiul din seminţe de …

08-05-2013 Hits:170318 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Uleiul din semințe de cânepă Cânepa este una din cele mai vechi plante cultivate în ța...

Mai mult

Mierea de albine

01-06-2013 Hits:107363 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mierea de albine – alimentul zeilor  Despre mierea de albine se spune că, în vremurile ...

Mai mult

Otetul de mere

23-05-2014 Hits:68298 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile magice ale oțetului de mere  Pe vremuri, oțetul de mere era folosit pentr...

Mai mult

Ceapa, medicamentul din…

09-11-2013 Hits:65271 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ceapa, medicamentul din grădină  Ceapa este una din legumele cele mai des folosite de că...

Mai mult

Lista alimentelor Yang

21-10-2013 Hits:54583 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Lista alimentelor cu predominanţă energetică Yang, adaptată la dieta complet vegetariană ...

Mai mult

Beneficiile uleiului de…

28-05-2014 Hits:46738 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cunoști beneficiile uleiului de susan?  Beneficiile semințelor de susan asupra sănătă...

Mai mult

Curcumina din turmeric …

16-03-2015 Hits:45662 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este turmericul?  Turmericul (Curcuma longa) este o plantă din familia zingiberacea. Acea...

Mai mult

Nucile

07-01-2014 Hits:37130 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Nucile: tratamente şi reţete  Nucul (denumirea latină: Juglans regia) este un arbore nat...

Mai mult

5 motive pentru a consu…

27-09-2015 Hits:35056 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Strugurii negri – o comoară pentru sănătate  Struguri albi sau struguri negri? Care sunt...

Mai mult

Gutuile

22-10-2013 Hits:27322 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Gutuile: remedii şi reţete  Gutuile sunt unul din fructele asociate anotimpului de toamn...

Mai mult

Prazul

03-08-2013 Hits:27038 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Prazul și efectele sale benefice  Prazul face partea din aceeași familie botanică cu cea...

Mai mult

15 beneficii al piperul…

08-03-2017 Hits:26298 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este piperul de Cayenne?  Piperul de Cayenne, denumit astfel datorită orașului Cayenne d...

Mai mult

Bananele

13-01-2013 Hits:26211 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Bananele asigură un nivel optim de energizare a organismului   Bananele sunt bogate în fib...

Mai mult

Citricele: izvor de să…

08-01-2013 Hits:26062 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Citricele: izvor de sănătate și bună-dispoziție   Celebrul medic oftalmolog american, Dr...

Mai mult

Fructele usate

27-05-2013 Hits:24119 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructele uscate: proprietăți și beneficii pentru sănătate  Fructele uscate sunt unul d...

Mai mult

Beneficiile sucului de …

15-12-2014 Hits:23963 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Sucul de rodie și beneficiile sale pentru sănătate  Rodia, acest fruct exotic, este boga...

Mai mult

Migdalele dulci

22-10-2013 Hits:21564 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Migdalele dulci: tratamente şi reţete  Migdalul este un pom fructifer originar din Orient...

Mai mult

Țelina

14-12-2013 Hits:21324 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Consumul de țelină și beneficiile sale asupra sănătății  Țelina este o rădăcinoas...

Mai mult

Beneficii ale ceaiul al…

29-11-2014 Hits:19517 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

4 beneficii pe care le aduce ceaiul alb sănătății  Ceaiul alb provine din mugurii cei m...

Mai mult

Cele 8 beneficii pentru…

21-04-2015 Hits:19082 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Conopida este o sursă excelentă de nutrienți valoroși  Conopida este un membru al familie...

Mai mult

18 alimente care luptă…

25-02-2015 Hits:17995 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente miracol pentru sănătate  Conform Institutului American de Investigare a Cancerului...

Mai mult

Ciocolata neagră și b…

24-07-2015 Hits:17733 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ciocolata neagră de calitate este benefică pentru sănătate  Un număr considerabil de stu...

Mai mult

Beneficiile morcovului

18-09-2014 Hits:17387 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile morcovului  Morcovul este cu siguranță una din legumele cele mai calitative, ...

Mai mult

Iarba de grâu: benefic…

11-09-2016 Hits:17134 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este iarba de grâu?  Iarba de grâu crește din semințele de grâu comun (triticum aesti...

Mai mult

Beneficiile kefirului p…

27-06-2016 Hits:16181 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid ș...

Mai mult

Uleiul de cocos pentru …

01-11-2015 Hits:14530 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie...

Mai mult

Alimente antiinflamator…

25-01-2016 Hits:14466 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din popu...

Mai mult

Mango, regele fructelor…

05-03-2015 Hits:14084 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mango, regele fructelor și prietenul sănătății  Sunt delicioase, dulci, nu îngrașă ș...

Mai mult

8 beneficii ale orezulu…

02-06-2017 Hits:13765 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Orezul negru oferă incredibile beneficii pentru sănătate  Orezul negru a fost folosit de m...

Mai mult

Iaurtul – un aliment …

13-05-2013 Hits:12862 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Iaurtul – un aliment binefăcător  Produsele lactate sunt binecunoscute pentru valoarea lo...

Mai mult

Seminte cu valoare nutr…

18-09-2014 Hits:12707 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Topul celor mai nutritive semințe  Adesea avem tendința să uităm de ele sau să nu le i...

Mai mult

Germenii din plante, o …

10-03-2015 Hits:12094 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Includerea germenilor în alimentație este o modalitate simplă de a vă îmbunătăți dieta ...

Mai mult

Semințele de cânepă:…

05-10-2016 Hits:11759 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Semințele de cânepă: proprietăți și beneficii  În prezent, cânepa este considerată d...

Mai mult

Alimentația antistres

02-12-2014 Hits:11571 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentația antistres este o sursă de energie și relaxare  Pastele, cerealele precum ore...

Mai mult

7 alimente care scad co…

04-07-2015 Hits:11459 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Colesterolul bun protejează inima  Următoarele alimente conțin grăsimi bune care cresc ni...

Mai mult

Ciresele, remediul natu…

10-06-2014 Hits:10790 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cireșele, remediul naturist de sezon  Putini sunt cei care cunosc efectele miraculoase ale...

Mai mult

11 beneficii ale smochi…

04-03-2016 Hits:10747 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru s...

Mai mult

Beneficiile surprinzato…

02-10-2014 Hits:10660 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

5 beneficii surprinzătoare ale algelor  Algele, consumate mai ales în Asia până acum ce...

Mai mult

Beneficiile extraordina…

29-11-2015 Hits:10189 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe...

Mai mult

Fructe cu indice glicem…

18-09-2017 Hits:10115 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructe benefice în caz de diabet  Fructele, alături de legume și cereale ne oferă mari ca...

Mai mult

Beneficiile cruditatilo…

18-06-2014 Hits:10104 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile fizice, mentale și spirituale ale crudităților și alimentelor vii   În ca...

Mai mult

Bromelina din ananas di…

20-04-2015 Hits:10074 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

De ce este atât de nocivă chimioterapia?  Unul din motivele pentru care tratamentul conven...

Mai mult

Varza de Bruxelles și …

22-12-2015 Hits:10064 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este...

Mai mult

6 motive ca să incluzi…

19-03-2015 Hits:9921 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentele amare: 6 motive ca să le incluzi în dietă  În cultura gustului dulce și a cel...

Mai mult

Mierea crudă - eficien…

02-06-2015 Hits:9893 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mierea cea vindecătoare  Mierea a fost considerată și apreciată încă din vremuri străv...

Mai mult

9 alimente care combat …

19-10-2015 Hits:9820 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Tensiunea arterială, rezultatul dintre sodiu și potasiu  Tensiunea arterială este rezultat...

Mai mult

9 beneficii extraordina…

21-09-2015 Hits:9782 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

9 beneficii extraordinare ale ceaiului verde  Când ne este sete, apa pură este întotdeauna...

Mai mult

Avocado este benefic pe…

25-05-2015 Hits:9040 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Avocado este un energizant perfect natural  Fructul de avocado este o sursă excelentă de gr...

Mai mult

Beneficiile legumelor c…

28-11-2016 Hits:8925 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Despre beneficiile generale ale legumelor  Legumele sunt sărace în calorii, însă sunt bog...

Mai mult

Alimente cu putere anti…

18-11-2015 Hits:8885 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, e...

Mai mult

10 alimente pentru a ev…

19-12-2014 Hits:8745 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentația te ajută să eviți un atac cardiac   Pentru a avea o inimă puternică și ...

Mai mult

5 remedii naturale cu a…

22-03-2016 Hits:8719 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai...

Mai mult

Lămâile – propriet…

03-09-2015 Hits:8200 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Lămâile – proprietăți și beneficii  Având numele botanic Citrus limon, binecunoscutel...

Mai mult

Ouăle de prepeliță: …

29-11-2017 Hits:8033 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile ouălor de prepeliță  Ouăle de prepeliță sunt apreciate ca fiind un alim...

Mai mult

Sucul de sfeclă și s…

10-05-2017 Hits:7951 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Sucul de sfeclă: un aliat pentru creier  Sfecla roșie este o legumă foarte bogată în a...

Mai mult

Beneficiile modestului …

03-03-2015 Hits:7803 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile modestului pătrunjel  Pătrunjelul este o plantă aromatică des întâlnită ș...

Mai mult

Cele mai bune legume an…

22-01-2016 Hits:7801 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cele mai bune legume anticancer  Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvolta...

Mai mult

10 alimente pentru a pr…

20-04-2015 Hits:7715 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Recomandările unei femei, de profesie medic, care a învins cancerul  În prezent există mu...

Mai mult

4 sucuri excelente pent…

08-01-2016 Hits:7661 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Beneficiile pentru sănătate ale sucurilor naturale  Sucurile naturale au devenit în ultima...

Mai mult

Cartofii dulci: proprie…

06-10-2017 Hits:7661 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cartofii dulci, benefici pentru ficat  Cartoful dulce este un aliment originar din America de...

Mai mult

5 beneficii ale fructel…

18-01-2017 Hits:7599 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Fructele goji sunt utilizate de mii de ani  Fructele goji sunt considerate un superaliment in...

Mai mult

Cele mai bune alimente …

21-07-2015 Hits:7521 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Cele mai bune alimente pentru perioada verii  Alimentele răcoritoare tind să existe din abu...

Mai mult

8 beneficii pentru săn…

03-09-2015 Hits:7442 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

8 beneficii pentru sănătate ale castraveților  Castraveții aparțin aceleiași familii de...

Mai mult

Brocoli are proprietă…

22-07-2015 Hits:7148 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Brocoli poate preveni anumite probleme de sănătate  S-a demonstrat în repetate rânduri c...

Mai mult

Roșiile, un aliment re…

05-09-2016 Hits:7123 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Roșiile, un aliment remediu  În prezent, există sute de varietăți de roșii. Roșiile (S...

Mai mult

Alimente bogate în pro…

26-09-2016 Hits:7061 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Importanța proteinelor pentru sănătate   Proteinele participă la numeroase funcții în i...

Mai mult

Mango poate preveni can…

28-12-2015 Hits:6612 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din p...

Mai mult

Alimente pentru oase ș…

02-11-2016 Hits:6291 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimente bogate în calciu pentru oase și dinți puternici  Dacă doriți să aveți oase ș...

Mai mult

Mandarinele ajută la p…

07-03-2016 Hits:5833 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu ...

Mai mult

10 proprietăți și be…

02-07-2018 Hits:5320 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Afinele: beneficii nutriționale  În general, fructele de pădure sunt unele dintre cele mai...

Mai mult

15 alimente pentru comb…

12-05-2018 Hits:5136 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

De ce apare constipația?  Constipația este dintre cele mai frecvente tulburări ale sistemu...

Mai mult

Gutuile: proprietăți …

06-10-2017 Hits:4896 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Proprietățile nutriționale ale gutuilor  Gutuile sunt fructe specifice toamnei și au un...

Mai mult

8 alimente care echilib…

14-05-2021 Hits:4753 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Alimentele care reglează hormonii  Cu ajutorul alimentației putem reduce estrogenii și reg...

Mai mult

Alimentația ideală pe…

04-06-2018 Hits:4413 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Ce este alergia?  Alergia este o reacție a organismului nostru împotriva substanțelor ...

Mai mult

Caracteristicile și pr…

25-07-2018 Hits:4048 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Vinetele – date generale  Vinetele sunt fructele plantei Solanun melongena, o plantă erbac...

Mai mult

Tofu: 12 beneficii și …

28-10-2019 Hits:3763 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Tofu, un aliment foarte sănătos  Tofu este un aliment de origine orientală cu beneficii su...

Mai mult

Nucile, adevărate alim…

11-11-2018 Hits:3702 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Nucile, o alegere pentru sănătate  Deși mulți consideră că fructele cu coajă lemnoasă...

Mai mult

5 motive pentru a consu…

15-06-2020 Hits:3511 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Semințele de in au multiple beneficii pentru sănătate  Semințele de in ar putea fi acel a...

Mai mult

7 beneficii esențiale …

03-06-2019 Hits:3468 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Usturoiul, efecte de excepție asupra sănătății  Usturoiul este extrem de aromat și gust...

Mai mult

Salata de alge, benefic…

25-01-2022 Hits:1841 Alimente remediu Dr. Luca Catalin - avatar Dr. Luca Catalin

Algele marine, o alegere sănătoasă  În timp ce mulți oameni se bucură de gustul legumel...

Mai mult